ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μελίνα Δερμεντζοπούλου στη «ΜτΚ»: Είμαστε για τα δύσκολα

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει ότι την επόμενη τετραετία πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση

 31/07/2023 07:00

Μελίνα Δερμεντζοπούλου στη «ΜτΚ»: Είμαστε για τα δύσκολα

Νίκος Οικονόμου

«Είμαστε πολύ περήφανοι που ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάλαμε πλάτη τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, εξασφαλίζοντας πόρους υψηλότερους των 80 εκατομμυρίων ευρώ με τους οποίους υποστηρίξαμε το δημόσιο σύστημα».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξη στη «ΜτΚ» η δικηγόρος στο επάγγελμα και αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Κάνοντας τον δικό της απολογισμό τονίζει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ που αξιοποιήθηκαν για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής. Ακόμη στο πλαίσιο του απολογισμού που κάνει σημειώνει ότι τη διετία 2022-2023 διανεμήθηκαν 2.860 τόνοι τροφίμων σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών, δημιουργήθηκε ο «Πάγκος της Αλληλεγγύης» και διασφαλίστηκε η λειτουργία περισσοτέρων από 150 κοινωνικών δομών.

«Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχη για μια καλύτερη διαβίωση των πολιτών της. Με περισσότερα από 8.500 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και δράσεις που υλοποιούμε βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους», επισημαίνει.

Τέλος για τις προτεραιότητες στη χώρα σε ό,τι αφορά στην υγεία στέκεται ιδιαίτερα στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση γιατί όπως λέει «ό,τι προλαβαίνουμε είναι σαφώς ευκολότερα και αποτελεσματικότερα αντιμετωπίσιμα».

Κυρία Δερμεντζοπούλου, η υγεία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες στη χώρα. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι μια από τις πρώτες μετεκλογικές επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στο υπουργείο Υγείας. Τι πρέπει να γίνει, κατά τη γνώμη σας, μέσα στην επόμενη τετραετία στον τομέα αυτό στη χώρα;

Κατά την θητεία μου ως αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάστηκα στενά με το Υπουργείο Υγείας, όπως και με οποιονδήποτε φορέα σχετίζεται με τον τόσο σημαντικό αυτόν χώρο. 

Βασική πυξίδα πλέον αποτελεί η ταχύτητα υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Δημόσια Υγεία 2021-2025 της Ελληνικής Κυβέρνησης. Προσωπική μου άποψη είναι πώς στον τομέα αυτόν την επόμενη τετραετία πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. 

Ό,τι προλαβαίνουμε είναι σαφώς ευκολότερα και αποτελεσματικότερα αντιμετωπίσιμο. Και φυσικά προϋπόθεση για να επιτευχθούν τα παραπάνω είναι η εξασφάλιση σταθερής χρηματοδοτικής ροής για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 10.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

Χωρίς το επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, κανένα σύστημα υγείας πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είμαστε πολύ περήφανοι που ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα μου επιτρέψετε την έκφραση, βάλαμε πλάτη τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, εξασφαλίζοντας πόρους υψηλότερους των 80 εκατομμυρίων ευρώ με τους οποίους υποστηρίξαμε το δημόσιο σύστημα. 

Μέρος αυτών των πόρων διατέθηκε για τη πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα ιατρεία Covid-19, στα κέντρα εμβολιασμού, στα δημοτικά ιατρεία και νοσοκομεία, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται. 

Τα κενά είναι δυστυχώς ακόμη μεγάλα, η δέσμευση της κυβέρνησης για 10.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας απαντά στο πάγιο και διαρκές αίτημα δεκαετιών του χώρου.

Μπορείτε να μας κάνετε έναν επιγραμματικό απολογισμό της τετραετίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Ο απολογισμός της τετραετίας είναι σημαντικός και θα μπορούσε να γεμίσει όλα τα φύλλα της εφημερίδας. Σε όλη την διάρκεια της θητείας υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς. 

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχη για μια καλύτερη διαβίωση των πολιτών της. Με περισσότερα από 8.500 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και δράσεις που υλοποιούμε με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, σε όλους τους τομείς και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, βελτιώνουμε την καθημερινότητα όλων των πολιτών, στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, ενισχύουμε τα νοσοκομεία, εκσυγχρονίζουμε τα σχολεία, προστατεύουμε το περιβάλλον.

Πάμε και στο δικό σας πεδίο ευθύνης, στην Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην τετραετία που πέρασε ενισχύσατε το σύστημα υγείας με έργα υποδομών και εξοπλισμού σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Τι άλλο;

Η τετραετία που πέρασε ήταν πρωτόγνωρα δύσκολη καθώς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια υγειονομική πανδημία που μας έφερε μπροστά σε πολλές και μεγάλες προκλήσεις, Όμως δεν το βάλαμε κάτω. Αντίθετα πιάσαμε την ευκαιρία από τα μαλλιά, διεκδικήσαμε και πετύχαμε πολλά.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, που αξιοποιήθηκαν για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μπορώ να σας αναφέρω ότι με μέρος αυτών των κονδυλίων επιτεύχθηκαν ενδεικτικά τα παρακάτω:

-Εξοπλίστηκε με σύγχρονο φασματογράφο το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

-Αναβαθμίστηκε η Β’ Ορθοπεδική Κλινική στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης και εξοπλίστηκε με παιδιατρικό γαστροσκόπιο το Γαστρεντερολογικό Ενδοσκοπικό Τμήμα.

-Αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός της Μετεγχειρητικής Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

-Εξοπλίστηκε με Σύστημα Μανομετρίας Υψηλής Ευκρίνειας η Δ’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

-Αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός της χειρουργικής ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ.

-Αναβαθμίστηκε το νέο σύγχρονο Υγειονομείο στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που είναι ο πρώτος κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

-Αναβαθμίστηκε ενεργειακά το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

-Αναβαθμίστηκε η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

-Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Περαιτέρω αναλάβαμε και εφαρμόσαμε πολιτικές πρόληψης και προαγωγής υγείας, ενώ βρισκόμαστε διαρκώς στο πεδίο για την επιτήρηση όλων των υγειονομικών διατάξεων για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Πάμε στον χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ποιο είναι το αποτύπωμα των τελευταίων τεσσάρων ετών;

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής έγινε μεγάλη προσπάθεια για την υποστήριξη όλων των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων. Ενδεικτικά και πάλι αναφέρω ότι: διανεμήθηκαν την διετία 2022-2023, 2.860 τόνοι τροφίμων σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών μέσω του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Δημιουργήσαμε τον «Πάγκο της Αλληλεγγύης», με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών λαϊκής για τη στήριξη όσων είχαν ανάγκη.

Διασφαλίσαμε τη λειτουργία περισσοτέρων από 150 κοινωνικών δομών, καθώς και δομών υγείας και φροντίδας, όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία, Κέντρα Κοινότητας, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δομές υποστήριξης παιδιών, εφήβων και κακοποιημένων γυναικών που παρέχουν υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες.

Στηρίξαμε προνοιακά ιδρύματα της ΠΚΜ που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας με την επιχορήγηση των δαπανών λειτουργίας τους.

Προχωρήσαμε σε δράσεις για την παιδική προστασία και την προώθηση των θεσμών της υιοθεσίας και της αναδοχής.

    Επιπλέον έχοντας προσωπικό στόχο την εξάλειψη οποιασδήποτε διάκρισης και οποιουδήποτε εμποδίου, ώστε οι συμπολίτες μας με αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες, αναλάβαμε δράσεις συμπερίληψης και κοινωνικής ένταξης.

    Κατεβαίνετε εκ νέου υποψήφια με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Γιατί; Ποιος είναι ο στόχος σε αυτές τις εκλογές;

    Κατεβαίνω εκ νέου υποψήφια με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο της συνέχισης του σπουδαίου έργου που έχει ήδη παραχθεί, κυρίως την δύσκολη -εξαιτίας των εξωγενών κρίσεων- τετραετία που μας πέρασε και γιατί επιπλέον θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μου η συμμετοχή στα κοινά και η προσφορά στο νομό Θεσσαλονίκης όπου ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Πριν 4 χρόνια οι πολίτες με εμπιστεύτηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια.

    Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση επιπρόσθετα παραθέτω το έργο που έχει παραχθεί στην διάρκεια της θητείας μου ως αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ζητώ μέσω της ψήφου τους το δικαίωμα, να συνεχίσω να παράγω, να συνεχίσω να προσπαθώ για το κοινό συμφέρον, να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πρόοδο του τόπου.

    * Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 30.07.2023

    «Είμαστε πολύ περήφανοι που ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάλαμε πλάτη τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, εξασφαλίζοντας πόρους υψηλότερους των 80 εκατομμυρίων ευρώ με τους οποίους υποστηρίξαμε το δημόσιο σύστημα».

    Αυτό τονίζει σε συνέντευξη στη «ΜτΚ» η δικηγόρος στο επάγγελμα και αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

    Κάνοντας τον δικό της απολογισμό τονίζει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ που αξιοποιήθηκαν για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής. Ακόμη στο πλαίσιο του απολογισμού που κάνει σημειώνει ότι τη διετία 2022-2023 διανεμήθηκαν 2.860 τόνοι τροφίμων σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών, δημιουργήθηκε ο «Πάγκος της Αλληλεγγύης» και διασφαλίστηκε η λειτουργία περισσοτέρων από 150 κοινωνικών δομών.

    «Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχη για μια καλύτερη διαβίωση των πολιτών της. Με περισσότερα από 8.500 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και δράσεις που υλοποιούμε βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους», επισημαίνει.

    Τέλος για τις προτεραιότητες στη χώρα σε ό,τι αφορά στην υγεία στέκεται ιδιαίτερα στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση γιατί όπως λέει «ό,τι προλαβαίνουμε είναι σαφώς ευκολότερα και αποτελεσματικότερα αντιμετωπίσιμα».

    Κυρία Δερμεντζοπούλου, η υγεία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες στη χώρα. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι μια από τις πρώτες μετεκλογικές επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στο υπουργείο Υγείας. Τι πρέπει να γίνει, κατά τη γνώμη σας, μέσα στην επόμενη τετραετία στον τομέα αυτό στη χώρα;

    Κατά την θητεία μου ως αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάστηκα στενά με το Υπουργείο Υγείας, όπως και με οποιονδήποτε φορέα σχετίζεται με τον τόσο σημαντικό αυτόν χώρο. 

    Βασική πυξίδα πλέον αποτελεί η ταχύτητα υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Δημόσια Υγεία 2021-2025 της Ελληνικής Κυβέρνησης. Προσωπική μου άποψη είναι πώς στον τομέα αυτόν την επόμενη τετραετία πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. 

    Ό,τι προλαβαίνουμε είναι σαφώς ευκολότερα και αποτελεσματικότερα αντιμετωπίσιμο. Και φυσικά προϋπόθεση για να επιτευχθούν τα παραπάνω είναι η εξασφάλιση σταθερής χρηματοδοτικής ροής για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.

    Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 10.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

    Χωρίς το επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, κανένα σύστημα υγείας πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είμαστε πολύ περήφανοι που ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα μου επιτρέψετε την έκφραση, βάλαμε πλάτη τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, εξασφαλίζοντας πόρους υψηλότερους των 80 εκατομμυρίων ευρώ με τους οποίους υποστηρίξαμε το δημόσιο σύστημα. 

    Μέρος αυτών των πόρων διατέθηκε για τη πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα ιατρεία Covid-19, στα κέντρα εμβολιασμού, στα δημοτικά ιατρεία και νοσοκομεία, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται. 

    Τα κενά είναι δυστυχώς ακόμη μεγάλα, η δέσμευση της κυβέρνησης για 10.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας απαντά στο πάγιο και διαρκές αίτημα δεκαετιών του χώρου.

    Μπορείτε να μας κάνετε έναν επιγραμματικό απολογισμό της τετραετίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

    Ο απολογισμός της τετραετίας είναι σημαντικός και θα μπορούσε να γεμίσει όλα τα φύλλα της εφημερίδας. Σε όλη την διάρκεια της θητείας υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς. 

    Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχη για μια καλύτερη διαβίωση των πολιτών της. Με περισσότερα από 8.500 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και δράσεις που υλοποιούμε με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, σε όλους τους τομείς και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, βελτιώνουμε την καθημερινότητα όλων των πολιτών, στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, ενισχύουμε τα νοσοκομεία, εκσυγχρονίζουμε τα σχολεία, προστατεύουμε το περιβάλλον.

    Πάμε και στο δικό σας πεδίο ευθύνης, στην Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην τετραετία που πέρασε ενισχύσατε το σύστημα υγείας με έργα υποδομών και εξοπλισμού σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Τι άλλο;

    Η τετραετία που πέρασε ήταν πρωτόγνωρα δύσκολη καθώς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια υγειονομική πανδημία που μας έφερε μπροστά σε πολλές και μεγάλες προκλήσεις, Όμως δεν το βάλαμε κάτω. Αντίθετα πιάσαμε την ευκαιρία από τα μαλλιά, διεκδικήσαμε και πετύχαμε πολλά.

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, που αξιοποιήθηκαν για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Μπορώ να σας αναφέρω ότι με μέρος αυτών των κονδυλίων επιτεύχθηκαν ενδεικτικά τα παρακάτω:

    -Εξοπλίστηκε με σύγχρονο φασματογράφο το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

    -Αναβαθμίστηκε η Β’ Ορθοπεδική Κλινική στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης και εξοπλίστηκε με παιδιατρικό γαστροσκόπιο το Γαστρεντερολογικό Ενδοσκοπικό Τμήμα.

    -Αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός της Μετεγχειρητικής Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

    -Εξοπλίστηκε με Σύστημα Μανομετρίας Υψηλής Ευκρίνειας η Δ’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

    -Αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός της χειρουργικής ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ.

    -Αναβαθμίστηκε το νέο σύγχρονο Υγειονομείο στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που είναι ο πρώτος κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

    -Αναβαθμίστηκε ενεργειακά το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

    -Αναβαθμίστηκε η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

    -Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

    Περαιτέρω αναλάβαμε και εφαρμόσαμε πολιτικές πρόληψης και προαγωγής υγείας, ενώ βρισκόμαστε διαρκώς στο πεδίο για την επιτήρηση όλων των υγειονομικών διατάξεων για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

    Πάμε στον χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ποιο είναι το αποτύπωμα των τελευταίων τεσσάρων ετών;

    Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής έγινε μεγάλη προσπάθεια για την υποστήριξη όλων των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων. Ενδεικτικά και πάλι αναφέρω ότι: διανεμήθηκαν την διετία 2022-2023, 2.860 τόνοι τροφίμων σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών μέσω του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

    Δημιουργήσαμε τον «Πάγκο της Αλληλεγγύης», με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών λαϊκής για τη στήριξη όσων είχαν ανάγκη.

    Διασφαλίσαμε τη λειτουργία περισσοτέρων από 150 κοινωνικών δομών, καθώς και δομών υγείας και φροντίδας, όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία, Κέντρα Κοινότητας, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δομές υποστήριξης παιδιών, εφήβων και κακοποιημένων γυναικών που παρέχουν υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες.

    Στηρίξαμε προνοιακά ιδρύματα της ΠΚΜ που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας με την επιχορήγηση των δαπανών λειτουργίας τους.

    Προχωρήσαμε σε δράσεις για την παιδική προστασία και την προώθηση των θεσμών της υιοθεσίας και της αναδοχής.

      Επιπλέον έχοντας προσωπικό στόχο την εξάλειψη οποιασδήποτε διάκρισης και οποιουδήποτε εμποδίου, ώστε οι συμπολίτες μας με αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες, αναλάβαμε δράσεις συμπερίληψης και κοινωνικής ένταξης.

      Κατεβαίνετε εκ νέου υποψήφια με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα. Γιατί; Ποιος είναι ο στόχος σε αυτές τις εκλογές;

      Κατεβαίνω εκ νέου υποψήφια με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο της συνέχισης του σπουδαίου έργου που έχει ήδη παραχθεί, κυρίως την δύσκολη -εξαιτίας των εξωγενών κρίσεων- τετραετία που μας πέρασε και γιατί επιπλέον θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μου η συμμετοχή στα κοινά και η προσφορά στο νομό Θεσσαλονίκης όπου ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Πριν 4 χρόνια οι πολίτες με εμπιστεύτηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια.

      Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση επιπρόσθετα παραθέτω το έργο που έχει παραχθεί στην διάρκεια της θητείας μου ως αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ζητώ μέσω της ψήφου τους το δικαίωμα, να συνεχίσω να παράγω, να συνεχίσω να προσπαθώ για το κοινό συμφέρον, να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πρόοδο του τόπου.

      * Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 30.07.2023

      ΣΧΟΛΙΑ

      Επιλέξτε Κατηγορία