Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τα 7+1 από τα καλύτερα σύγχρονα ιχθυοπωλεία της Θεσσαλονίκης

Για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, που έρχονται και ψητά στο τραπέζι σας

 25/04/2024 10:10

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τα 7+1 από τα καλύτερα σύγχρονα ιχθυοπωλεία της Θεσσαλονίκης

Το ψάρι είναι εδώ και χρόνια κομμάτι της μεσογειακής μας διατροφής και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!

Το ψητό ψάρι ειδικότερα είναι μία αγαπημένη γευστική επιλογή, όμως η αλήθεια είναι ότι απαιτεί και κόπο και… μαεστρία.

Εν τούτοις τα τελευταία χρόνια ευτυχώς όλο και περισσότερες ψαραγορές – ιχθυοπωλεία της πόλης, αναλαμβάνουν όχι μόνο να καθαρίσουν, αλλά και να ψήσουν το ψάρι σας, ακόμη και να σας το φέρουν ζεστό και γευστικότατο, έτοιμο να τοποθετηθεί κατευθείαν στο κέντρο του τραπεζιού σας.

Ταυτόχρονα έχουν εμπλουτίσει το μενού τους και με πεντανόστιμα πιάτα θαλασσινών, από ριζότο θαλασσινών, γαριδομακαρονάδα και τηγανητό μπακαλιάρο μέχρι λαχταριστές ψαρόσουπες ή burger ψαριού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ακόλουθες προτάσεις είναι 7+1 από τις καλύτερες στην πόλη που όχι μόνο θα σας προσφέρουν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά θα σας τα φέρουν και στο σπίτι σας ψημένα - ή μαγειρεμένα με τις πιο ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές.

Πάμε να τις γνωρίσουμε…

Θαλασσόκηπος

thalassokipos1.jpg

Μέσα στην ανοιχτή αγορά Καπάνι, που πλέον αλλάζει, θα βρείτε ένα από τα παλαιότερα ιχθυοπωλεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το «Θαλασσόκηπο». Έχοντας πρωτοανοίξει το 1954, με την τρίτη γενιά της ιδιοκτήτριας οικογένειας σήμερα στο «τιμόνι», συνεχίζει να εξελίσσεται κι ακολουθώντας τους ρυθμούς της ανάπλασης ενός από τα πιο ιστορικά οικοδομικά τετράγωνα της πόλης, ετοιμάζεται και για μία όμορφη ανακαίνιση, όπως κι άλλα καταστήματα της περιοχής.

Σε κάθε βήμα, η ποιότητα παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη, τόσο ως προς τα εξαιρετικά φρέσκα αλιεύματα και τα λαχταριστά όστρακα που θα βρείτε καθημερινά, όσο κι ως προς την παροχή των υπηρεσιών και τη φιλική, θερμή υποδοχή κι εξυπηρέτηση.

Εβδομήντα ολόκληρα χρόνια, ο «Θαλασσόκηπος» προσφέρει καθημερινά κάποια από τα καλύτερα αλιεύματα, σε όλο το κέντρο της πόλης, από τότε που ο παππούς των σημερινών ιδιοκτητών, Ηλίας Δημητριάδης, άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ασκητού 45, στην αγορά του Καπανίου αλλά και στη συνέχεια, οπότε και η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του γιου του, Παναγιώτη.

Το 2005, άνοιξε στη συμβολή των οδών Βλάλη και Μενεξέ, το δεύτερο κατάστημα, που σήμερα είναι κι αυτό, από το οποίο θα κάνετε καθημερινά τις αγορές για το τραπέζι σας, αφού το πρώτο κατάστημα, λειτουργεί ως χώρος χονδρικής, προμηθεύοντας εστιατόρια, ουζερί και μεγάλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, με μία μεγάλη ποικιλία αλιευμάτων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βλάλη και Μενεξέ 19, Αγορά Καπάνι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235220

Εν Θαλάσση

en-thalassi-1.jpg

Αν μένετε στην ανατολική Θεσσαλονίκη και τα περίχωρά της και θέλετε εγγυημένα φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ο προορισμός σας βρίσκεται στο νούμερο 53 της οδού 17ης Νοεμβρίου, στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας και λέγεται «Εν Θαλάσση Φρέσκο Ψάρι». Από το 2020, οι άνθρωποί του, που έχουν εμπειρία ετών στο χώρο της προμήθειας, εμπορίας και προετοιμασίας αλιευμάτων σε έτοιμα γεύματα, αναλαμβάνουν να σας παρέχουν ό,τι πιο φρέσκο και καλό βγάζει η θάλασσα, σε ό,τι μορφή εσείς επιθυμείτε. Ένα από τα success stories της πόλης, ειδικά των τελευταίων ετών, που ξεκίνησε δυναμικά κι έτσι συνεχίζει!

Ως ένα από τα καταστήματα που άνοιξαν εν μέσω της τελευταίας τετραετίας, το «Εν Θαλάσση - Φρέσκο Ψάρι & Ψητό», από την αρχή είχε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που έδινε η συγκυρία του κορονοϊού. Τέσσερα χρόνια μετά, η επιμονή των ανθρώπων του στην ποιότητα και την άρτια καθημερινή εξυπηρέτηση, με αλιεύματα που ξεχωρίζουν, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και το έχει αναδείξει σε ένα από τα πιο πετυχημένα καταστήματα της πόλης, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το φρέσκο ψάρι σας και τα αγαπημένα σας θαλασσινά, είτε νωπά, είτε μαγειρεμένα, όπως εσείς θα επιλέξετε, είτε σε έτοιμες μερίδες, με γευστικές συνταγές που ετοιμάζουν καθημερινά για εσάς, ο Chef του καταστήματος, Γεώργιος Κουκοβίνος και το επιτελείο του.

Την επιχείρηση διαχειρίζεται σήμερα ο Στάθης Τσιφτσίδης, γόνος μίας οικογένειας ψαράδων, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς, μετά τη γιαγιά του, που διατηρούσε ιχθυοπωλείο στη Νεάπολη και τον παππού του, που ήταν έμπορος στην Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, αλλά και τον πατέρα του, που «έτρεχε» για χρόνια τη δική του επιχείρηση. Η μητέρα κι ο πατέρας του διατηρούν ακόμη τα δύο ιχθυοπωλεία «Φάρος» - στην Ανδρέου Παπανδρέου 47 στη Νεάπολη η πρώτη και στη Βιζύης και Πυλαίας γωνία, στην Τούμπα, ο δεύτερος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου 53, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 040005

ΘΑΛΑΣΣΑ Ψαραγορά Εθνικής Αμύνης

psaraghora-ethnikis-amynis1.jpg

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πόρτες της τον Νοέμβριο 2016, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη μια πρωτοποριακή ιδέα: «μαγειρεύουν, ψήνουν και παραδίδουν κατ’ οίκον τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά»

Μια ιδέα που ήρθε να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες και να εμπλουτίσει με έναν πιο υγιεινό τρόπο το καθημερινό μας τραπέζι.

Εδώ μπορείς να διαλέξεις το ψάρι της αρεσκείας σου κι εκείνοι να το ψήσουν και να το παραλάβεις έτοιμο ή να το παραδώσουν στον χώρο σου την ώρα που το επιθυμείς!

Καθημερινά (και Σάββατο και Κυριακή), από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 θα βρεις μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια ημέρας και θαλασσινά, αλλά και πολλές επιλογές από μαγειρευτά πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.

Η Ψαραγορά Θάλασσα είναι το πρώτο ιχθυοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε τη λειτουργία του εφαρμόζοντας την ιδέα του ψησίματος των ψαριών, αλλά και την παροχή μενού με μαγειρευτά πιάτα θαλασσινών.

Και είναι οι μοναδικοί, μέχρι σήμερα, που ψήνουν στα κάρβουνα, δίνοντας αυτή τη μοναδική γεύση στο ψάρι!

Αναλαμβάνουν υπεύθυνα το καθάρισμα, το ψήσιμο και την παράδοση του ψαριού την ώρα που το επιθυμείς κι έτσι εσύ εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο και αποφεύγεις και τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι. Φυσικά, αν το προτιμάς, μπορείς να το παραλάβεις από το κατάστημα μόλις είναι έτοιμο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθν. Αμύνης 36, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 262443

Αιγαίον

1-n6Ipn.jpg

Η επιχείρηση που άλλαξε ριζικά την ιδέα της ψαραγοράς και αποτελεί πράγματι μια καινοτομία, όχι μόνο για τη πόλη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν πέντε χρόνια και συνεχίζει δυναμικά, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, να προσφέρει ό,τι καλύτερο και πιο φρέσκο βγάζει η ελληνική θάλασσα.

Η πρώτη ψαραγορά «ΑΙΓΑΙΟΝ» λειτούργησε στο Διοικητήριο, επί της οδού Αγ. Δημητρίου 70, από μία ομάδα επιχειρηματιών με πλούσια εμπειρία 40 ετών στο χώρο των ψαριών και θαλασσινών και πλέον των 50 ετών στο χώρο της εστίασης. Ακολούθησε σύντομα η λειτουργία και της δεύτερης ψαραγοράς στο Ωραιόκαστρο, επί της οδού Θεσσαλονίκης 40, σε ένα εντυπωσιακό χώρο 500 τ.μ. προσελκύοντας το ενδιαφέρον και την αποδοχή από τον κόσμο, όχι μόνο της περιοχής του Ωραιοκάστρου και των περιχώρων, αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης. Σύντομα παρουσιάστηκε η ανάγκη για την εξυπηρετήσει του κοινού της ανατολικής πλευράς της πόλης και έτσι δημιουργήθηκε η τρίτη ψαραγορά, επί της οδού Κων. Καραμανλή και Κατσιμίδη γωνία κοντά στη στάση του μετρό, σε ένα ακόμη μεγαλύτερο και άνετο χώρο 550 τ.μ. Σήμερα, οι τρεις έως τώρα ψαραγορές «ΑΙΓΑΙΟΝ», έχουν καταφέρει να γίνουν συνώνυμες των φρέσκων, «μονομερίτικων» ψαριών και θαλασσινών.

Με την είσοδο μου στη ψαραγορά εντυπωσιάστηκα από τον πλούσιο εξοπλισμό του χώρου που καλύπτει σχολαστικά και απόλυτα όλα τα τμήματα της ψαραγοράς. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Αγίου Δημητρίου 70, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 214000 και 2310214001

Θεσσαλονίκης 40, Ωραιόκαστρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 695444 και 2310 695666

Κατσιμίδη 26-28 (γωνία με Κωνσταντίνου Καραμανλή)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 310033

Ιχθυοπωλείο Βασίλειος Σταμίδης

ichthiopolio-stamidis-1.jpg

Το φρέσκο ψάρι, σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής, ήταν πάντα σπουδαία υπόθεση στο ελληνικό τραπέζι. Και γι’ αυτό το να βρει κανείς το καλύτερο και το φρεσκότερο είναι μεγάλης σημασίας. Στο ιχθυοπωλείο «Βασίλειος Σταμίδης» γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία αυτή και φροντίζουν τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια, ώστε να φτάνουν τα καλύτερα στο τραπέζι σας.

Με εμπειρία πολυετή που ξεκινάει από τον Μικρασιάτη παππού που έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα και πουλούσε φρέσκα ψάρια το 1922. Με μαεστρία στον γρίπο και τα δίχτυα. Ο παππούς Βασίλης μοίραζε καθημερινά τα ψάρια του στις οικογένειες και τις αγορές της περιοχής.

Η τρίτη γενιά σήμερα συνεχίζει αδιάκοπα με την ίδια φιλοσοφία μαεστρίας και ποιότητας, με ένα δεύτερο ιχθυοπωλείο στην Πυλαία, που άνοιξε τις πόρτες του το 2012.

Ο Βασίλης και η Αλέκα, που συνεχίζουν την ιστορία του ιχθυοπωλείου «Σταμίδης», παραμένουν συνεπείς σε αυτό που πάντα ήταν προτεραιότητα του εν λόγω ιχθυοπωλείου: φρέσκα ψάρια, ελληνικά, απευθείας από τους αλιείς.

Ναι, καλά διαβάσατε. Όσο τρέξιμο και κόπο κι αν απαιτεί κάτι τέτοιο, είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξασφαλίσεις τα πιο φρέσκα της ελληνικής θάλασσας.

Με αποκλειστικές συνεργασίες ετών, ο Βασίλης και η Αλέκα έχουν καταφέρει με κόπο να έχουν καθημερινά φρέσκα ψάρια και μόνο ελληνικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τζων Κένεντυ 64, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 331490

Fish Fish

fish-fish1.jpg

Τι καλύτερο από να γνωρίζεις ότι υπάρχει κάπου εκεί έξω ένα κατάστημα που μπορεί να σε προμηθεύει με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα σπιτικά σου μαγειρέματα; Το ίδιο κατάστημα μάλιστα, να μπορεί να σου προσφέρει τους θησαυρούς της θάλασσας μαγειρεμένους κατά την προτίμησή σου;

Το ιχθυοπωλείο – ψητοπωλείο «Fish Fish» κάνει και τα δύο με μεγάλη επιτυχία, διανύοντας πλέον τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Η πολύχρονη εμπειρία των ιδιοκτητών του εξασφαλίζει εγγυημένη ποιότητα σε ό,τι κι αν επιλέξετε, είτε σε νωπό είτε σε μαγειρεμένο ψάρι ή θαλασσινό.

Ο προσεγμένος και πλήρως εξοπλισμένος χώρος του «Fish Fish» στην Καλαμαριά, έχει στηθεί ιδανικά από τους ανθρώπους του, ώστε να εξυπηρετεί σωστά και τις ανάγκες του ιχθυοπωλείου και του ψητοπωλείου. Συνεπώς δεν είναι τυχαίο πώς η εμπειρία τους στο αντικείμενο, το μεράκι και η αφοσίωση στον αρχικό τους στόχο, έχει ήδη οδηγήσει το «Fish Fish» στη λίστα με τα καλύτερα ιχθυοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Οι άριστες κριτικές άλλωστε φανερώνουν πώς έχει κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πελατών του.

Στο «Fish Fish» θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και θαλασσινά, που ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητά τους. Καθημερινά οι πάγκοι του «Fish Fish» εμπλουτίζονται με premium επιλογές, που προέρχονται απευθείας από παράκτιους αλιείς του τόπου μας.

Η ποικιλία και η διαθεσιμότητα των προϊόντων του ιχθυοπωλείου εξαρτάται φυσικά από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να έχετε πάντα τις πιο φρέσκες επιλογές στη διάθεσή σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Κυδωνιών 46, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 231606

GKfish The Sea Experience

gkfish1.jpg

Το «GKfish» στα Πεύκα, δεν είναι νέα ιστορία. Πρωτοάνοιξε στο Φίλυρο το 2016, έχει κατάστημα και στο όμορφο νησί της Λήμνου και στο Ρετζίκι άνοιξε έναν χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2021, φέρνοντας κοντά σου αποκλειστικά θαλασσινές γεύσεις, με αλιεύματα που προέρχονται απευθείας από δικά τους καϊκια, που ψαρεύουν στα νερά του Αιγαίου - τα νησιά της Λήμνου και του Άη Στράτη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη ή το Βόλο.

Ό,τι υπάρχει στο μενού μπορείς να το προμηθευτείς είτε νωπό, είτε μαγειρεμένο με κάθε τρόπο, από τα έμπειρα χέρια του Σεφ. Και να το απολαύσεις είτε επί τόπου στο «καθιστικό» τους, είτε να το παραλάβεις για το σπίτι σου, με take away ή delivery.

Φρέσκα και καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά και μία ευρεία επιλογή από ποτά για να τα συνοδέψεις, είναι αυτά που θα βρεις καθημερινά στο «GKfish» στα Πεύκα.

Νέα ορεκτικά κι άλλες γεύσεις τώρα το καλοκαίρι, όπως σουπιές σχάρας με ασπρομύτικο φασόλι, λαθούρι κι έλαιο τρούφας, χταπόδι με φάβα – μία σταθερή αξία στο κατάστημα – ριζότο με σουπιά, κριθαρότο γαρίδας και burger γαρίδας, πιάτα που μπορείς να απολαύσεις κυρίως στο καθιστικό του «GKfish», έρχονται να εμπλουτίσουν τις γεύσεις, που θα βρεις στο μενού όλο το χρόνο.

Στα σταθερά των ορεκτικών θα βρεις παστά και τυριά, αλλά και το εξαιρετικό καραμελωμένο χταπόδι, στα πιάτα της ώρας, εκτός από τη γαριδομακαρονάδα ή τα μύδια, που υπάρχουν σε καθημερινή βάση στο μενού, μπορείς να δοκιμάσεις και burger σολωμού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Παπανικολάου 73, Πεύκα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 672270

Ιχθύων Αγορά

aghora1.jpg

Το ιχθυοπωλείο Ιχθύων Αγορά έχει φέρει ένα νέο αέρα στην Πολίχνη. Με μία διαφορετική πρόταση, μίας πιο σύγχρονης εκδοχής ενός ιχθυοπωλείου. Επιχειρούν να προσφέρουν μία πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, καθώς φροντίζουν να καλύπτουν κάθε σας ανάγκη σε ψάρια και θαλασσινά, νωπά, καθαρισμένα, φιλεταρισμένα, ακόμα και έτοιμα, μαγειρεμένα.

Με 20 χρόνια εμπειρία σε λιανική και χονδρική πώληση, διασφαλίζεται η εγγυημένα εξαιρετική ποιότητα σε όλα τα νωπά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Η συνεχής σύνδεση που έχουν με την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να παραγγείλουν για εσάς οποιοδήποτε ψάρι ή θαλασσινό επιθυμείτε, ακόμα και τα πιο ιδιαίτερα.

Ανοιχτά καθημερινά, ακόμα και τις Κυριακές, για να απολαμβάνετε τις πιο φρέσκιες γεύσεις. Πολύ σύντομα θα διατίθεται και υπηρεσία παράδοσης κατ’οίκον.

Στο ιχθυοπωλείο Ιχθύων Αγορά βρίσκετε καθημερινά τη μεγαλύτερη ποικιλία σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Από μικρά ολόφρεσκα ψαράκια, όπως σαρδέλες, κουτσομούρες και γαύρο, μέχρι μεγάλα ψάρια, όπως μυλοκόπι, συναγρίδα και φαγκρί, αλλά και εξαιρετικά θαλασσινά, όπως καλαμάρια, γαρίδες και χταποδάκια.

Για κάθε σας επιλογή, μπορείτε να είστε σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα και τη φρεσκάδα. Φυσικά υπάρχει η επιλογή να σας τα καθαρίσει το έμπειρο προσωπικό, για να τα πάρετε έτοιμα για μαγείρεμα, αλλά και να σας τα φιλετάρουν αν το επιθυμείτε, για να δημιουργήσετε εύκολα εντυπωσιακές συνταγές για το τραπέζι σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 62, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 640100











Το ψάρι είναι εδώ και χρόνια κομμάτι της μεσογειακής μας διατροφής και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!

Το ψητό ψάρι ειδικότερα είναι μία αγαπημένη γευστική επιλογή, όμως η αλήθεια είναι ότι απαιτεί και κόπο και… μαεστρία.

Εν τούτοις τα τελευταία χρόνια ευτυχώς όλο και περισσότερες ψαραγορές – ιχθυοπωλεία της πόλης, αναλαμβάνουν όχι μόνο να καθαρίσουν, αλλά και να ψήσουν το ψάρι σας, ακόμη και να σας το φέρουν ζεστό και γευστικότατο, έτοιμο να τοποθετηθεί κατευθείαν στο κέντρο του τραπεζιού σας.

Ταυτόχρονα έχουν εμπλουτίσει το μενού τους και με πεντανόστιμα πιάτα θαλασσινών, από ριζότο θαλασσινών, γαριδομακαρονάδα και τηγανητό μπακαλιάρο μέχρι λαχταριστές ψαρόσουπες ή burger ψαριού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ακόλουθες προτάσεις είναι 7+1 από τις καλύτερες στην πόλη που όχι μόνο θα σας προσφέρουν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά θα σας τα φέρουν και στο σπίτι σας ψημένα - ή μαγειρεμένα με τις πιο ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές.

Πάμε να τις γνωρίσουμε…

Θαλασσόκηπος

thalassokipos1.jpg

Μέσα στην ανοιχτή αγορά Καπάνι, που πλέον αλλάζει, θα βρείτε ένα από τα παλαιότερα ιχθυοπωλεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το «Θαλασσόκηπο». Έχοντας πρωτοανοίξει το 1954, με την τρίτη γενιά της ιδιοκτήτριας οικογένειας σήμερα στο «τιμόνι», συνεχίζει να εξελίσσεται κι ακολουθώντας τους ρυθμούς της ανάπλασης ενός από τα πιο ιστορικά οικοδομικά τετράγωνα της πόλης, ετοιμάζεται και για μία όμορφη ανακαίνιση, όπως κι άλλα καταστήματα της περιοχής.

Σε κάθε βήμα, η ποιότητα παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη, τόσο ως προς τα εξαιρετικά φρέσκα αλιεύματα και τα λαχταριστά όστρακα που θα βρείτε καθημερινά, όσο κι ως προς την παροχή των υπηρεσιών και τη φιλική, θερμή υποδοχή κι εξυπηρέτηση.

Εβδομήντα ολόκληρα χρόνια, ο «Θαλασσόκηπος» προσφέρει καθημερινά κάποια από τα καλύτερα αλιεύματα, σε όλο το κέντρο της πόλης, από τότε που ο παππούς των σημερινών ιδιοκτητών, Ηλίας Δημητριάδης, άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ασκητού 45, στην αγορά του Καπανίου αλλά και στη συνέχεια, οπότε και η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του γιου του, Παναγιώτη.

Το 2005, άνοιξε στη συμβολή των οδών Βλάλη και Μενεξέ, το δεύτερο κατάστημα, που σήμερα είναι κι αυτό, από το οποίο θα κάνετε καθημερινά τις αγορές για το τραπέζι σας, αφού το πρώτο κατάστημα, λειτουργεί ως χώρος χονδρικής, προμηθεύοντας εστιατόρια, ουζερί και μεγάλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, με μία μεγάλη ποικιλία αλιευμάτων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βλάλη και Μενεξέ 19, Αγορά Καπάνι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235220

Εν Θαλάσση

en-thalassi-1.jpg

Αν μένετε στην ανατολική Θεσσαλονίκη και τα περίχωρά της και θέλετε εγγυημένα φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ο προορισμός σας βρίσκεται στο νούμερο 53 της οδού 17ης Νοεμβρίου, στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας και λέγεται «Εν Θαλάσση Φρέσκο Ψάρι». Από το 2020, οι άνθρωποί του, που έχουν εμπειρία ετών στο χώρο της προμήθειας, εμπορίας και προετοιμασίας αλιευμάτων σε έτοιμα γεύματα, αναλαμβάνουν να σας παρέχουν ό,τι πιο φρέσκο και καλό βγάζει η θάλασσα, σε ό,τι μορφή εσείς επιθυμείτε. Ένα από τα success stories της πόλης, ειδικά των τελευταίων ετών, που ξεκίνησε δυναμικά κι έτσι συνεχίζει!

Ως ένα από τα καταστήματα που άνοιξαν εν μέσω της τελευταίας τετραετίας, το «Εν Θαλάσση - Φρέσκο Ψάρι & Ψητό», από την αρχή είχε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που έδινε η συγκυρία του κορονοϊού. Τέσσερα χρόνια μετά, η επιμονή των ανθρώπων του στην ποιότητα και την άρτια καθημερινή εξυπηρέτηση, με αλιεύματα που ξεχωρίζουν, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και το έχει αναδείξει σε ένα από τα πιο πετυχημένα καταστήματα της πόλης, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το φρέσκο ψάρι σας και τα αγαπημένα σας θαλασσινά, είτε νωπά, είτε μαγειρεμένα, όπως εσείς θα επιλέξετε, είτε σε έτοιμες μερίδες, με γευστικές συνταγές που ετοιμάζουν καθημερινά για εσάς, ο Chef του καταστήματος, Γεώργιος Κουκοβίνος και το επιτελείο του.

Την επιχείρηση διαχειρίζεται σήμερα ο Στάθης Τσιφτσίδης, γόνος μίας οικογένειας ψαράδων, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς, μετά τη γιαγιά του, που διατηρούσε ιχθυοπωλείο στη Νεάπολη και τον παππού του, που ήταν έμπορος στην Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, αλλά και τον πατέρα του, που «έτρεχε» για χρόνια τη δική του επιχείρηση. Η μητέρα κι ο πατέρας του διατηρούν ακόμη τα δύο ιχθυοπωλεία «Φάρος» - στην Ανδρέου Παπανδρέου 47 στη Νεάπολη η πρώτη και στη Βιζύης και Πυλαίας γωνία, στην Τούμπα, ο δεύτερος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου 53, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 040005

ΘΑΛΑΣΣΑ Ψαραγορά Εθνικής Αμύνης

psaraghora-ethnikis-amynis1.jpg

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πόρτες της τον Νοέμβριο 2016, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη μια πρωτοποριακή ιδέα: «μαγειρεύουν, ψήνουν και παραδίδουν κατ’ οίκον τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά»

Μια ιδέα που ήρθε να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες και να εμπλουτίσει με έναν πιο υγιεινό τρόπο το καθημερινό μας τραπέζι.

Εδώ μπορείς να διαλέξεις το ψάρι της αρεσκείας σου κι εκείνοι να το ψήσουν και να το παραλάβεις έτοιμο ή να το παραδώσουν στον χώρο σου την ώρα που το επιθυμείς!

Καθημερινά (και Σάββατο και Κυριακή), από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 θα βρεις μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια ημέρας και θαλασσινά, αλλά και πολλές επιλογές από μαγειρευτά πιάτα με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.

Η Ψαραγορά Θάλασσα είναι το πρώτο ιχθυοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε τη λειτουργία του εφαρμόζοντας την ιδέα του ψησίματος των ψαριών, αλλά και την παροχή μενού με μαγειρευτά πιάτα θαλασσινών.

Και είναι οι μοναδικοί, μέχρι σήμερα, που ψήνουν στα κάρβουνα, δίνοντας αυτή τη μοναδική γεύση στο ψάρι!

Αναλαμβάνουν υπεύθυνα το καθάρισμα, το ψήσιμο και την παράδοση του ψαριού την ώρα που το επιθυμείς κι έτσι εσύ εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο και αποφεύγεις και τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι. Φυσικά, αν το προτιμάς, μπορείς να το παραλάβεις από το κατάστημα μόλις είναι έτοιμο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθν. Αμύνης 36, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 262443

Αιγαίον

1-n6Ipn.jpg

Η επιχείρηση που άλλαξε ριζικά την ιδέα της ψαραγοράς και αποτελεί πράγματι μια καινοτομία, όχι μόνο για τη πόλη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν πέντε χρόνια και συνεχίζει δυναμικά, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, να προσφέρει ό,τι καλύτερο και πιο φρέσκο βγάζει η ελληνική θάλασσα.

Η πρώτη ψαραγορά «ΑΙΓΑΙΟΝ» λειτούργησε στο Διοικητήριο, επί της οδού Αγ. Δημητρίου 70, από μία ομάδα επιχειρηματιών με πλούσια εμπειρία 40 ετών στο χώρο των ψαριών και θαλασσινών και πλέον των 50 ετών στο χώρο της εστίασης. Ακολούθησε σύντομα η λειτουργία και της δεύτερης ψαραγοράς στο Ωραιόκαστρο, επί της οδού Θεσσαλονίκης 40, σε ένα εντυπωσιακό χώρο 500 τ.μ. προσελκύοντας το ενδιαφέρον και την αποδοχή από τον κόσμο, όχι μόνο της περιοχής του Ωραιοκάστρου και των περιχώρων, αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης. Σύντομα παρουσιάστηκε η ανάγκη για την εξυπηρετήσει του κοινού της ανατολικής πλευράς της πόλης και έτσι δημιουργήθηκε η τρίτη ψαραγορά, επί της οδού Κων. Καραμανλή και Κατσιμίδη γωνία κοντά στη στάση του μετρό, σε ένα ακόμη μεγαλύτερο και άνετο χώρο 550 τ.μ. Σήμερα, οι τρεις έως τώρα ψαραγορές «ΑΙΓΑΙΟΝ», έχουν καταφέρει να γίνουν συνώνυμες των φρέσκων, «μονομερίτικων» ψαριών και θαλασσινών.

Με την είσοδο μου στη ψαραγορά εντυπωσιάστηκα από τον πλούσιο εξοπλισμό του χώρου που καλύπτει σχολαστικά και απόλυτα όλα τα τμήματα της ψαραγοράς. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Αγίου Δημητρίου 70, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 214000 και 2310214001

Θεσσαλονίκης 40, Ωραιόκαστρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 695444 και 2310 695666

Κατσιμίδη 26-28 (γωνία με Κωνσταντίνου Καραμανλή)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 310033

Ιχθυοπωλείο Βασίλειος Σταμίδης

ichthiopolio-stamidis-1.jpg

Το φρέσκο ψάρι, σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής, ήταν πάντα σπουδαία υπόθεση στο ελληνικό τραπέζι. Και γι’ αυτό το να βρει κανείς το καλύτερο και το φρεσκότερο είναι μεγάλης σημασίας. Στο ιχθυοπωλείο «Βασίλειος Σταμίδης» γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία αυτή και φροντίζουν τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια, ώστε να φτάνουν τα καλύτερα στο τραπέζι σας.

Με εμπειρία πολυετή που ξεκινάει από τον Μικρασιάτη παππού που έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα και πουλούσε φρέσκα ψάρια το 1922. Με μαεστρία στον γρίπο και τα δίχτυα. Ο παππούς Βασίλης μοίραζε καθημερινά τα ψάρια του στις οικογένειες και τις αγορές της περιοχής.

Η τρίτη γενιά σήμερα συνεχίζει αδιάκοπα με την ίδια φιλοσοφία μαεστρίας και ποιότητας, με ένα δεύτερο ιχθυοπωλείο στην Πυλαία, που άνοιξε τις πόρτες του το 2012.

Ο Βασίλης και η Αλέκα, που συνεχίζουν την ιστορία του ιχθυοπωλείου «Σταμίδης», παραμένουν συνεπείς σε αυτό που πάντα ήταν προτεραιότητα του εν λόγω ιχθυοπωλείου: φρέσκα ψάρια, ελληνικά, απευθείας από τους αλιείς.

Ναι, καλά διαβάσατε. Όσο τρέξιμο και κόπο κι αν απαιτεί κάτι τέτοιο, είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξασφαλίσεις τα πιο φρέσκα της ελληνικής θάλασσας.

Με αποκλειστικές συνεργασίες ετών, ο Βασίλης και η Αλέκα έχουν καταφέρει με κόπο να έχουν καθημερινά φρέσκα ψάρια και μόνο ελληνικά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τζων Κένεντυ 64, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 331490

Fish Fish

fish-fish1.jpg

Τι καλύτερο από να γνωρίζεις ότι υπάρχει κάπου εκεί έξω ένα κατάστημα που μπορεί να σε προμηθεύει με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα σπιτικά σου μαγειρέματα; Το ίδιο κατάστημα μάλιστα, να μπορεί να σου προσφέρει τους θησαυρούς της θάλασσας μαγειρεμένους κατά την προτίμησή σου;

Το ιχθυοπωλείο – ψητοπωλείο «Fish Fish» κάνει και τα δύο με μεγάλη επιτυχία, διανύοντας πλέον τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Η πολύχρονη εμπειρία των ιδιοκτητών του εξασφαλίζει εγγυημένη ποιότητα σε ό,τι κι αν επιλέξετε, είτε σε νωπό είτε σε μαγειρεμένο ψάρι ή θαλασσινό.

Ο προσεγμένος και πλήρως εξοπλισμένος χώρος του «Fish Fish» στην Καλαμαριά, έχει στηθεί ιδανικά από τους ανθρώπους του, ώστε να εξυπηρετεί σωστά και τις ανάγκες του ιχθυοπωλείου και του ψητοπωλείου. Συνεπώς δεν είναι τυχαίο πώς η εμπειρία τους στο αντικείμενο, το μεράκι και η αφοσίωση στον αρχικό τους στόχο, έχει ήδη οδηγήσει το «Fish Fish» στη λίστα με τα καλύτερα ιχθυοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Οι άριστες κριτικές άλλωστε φανερώνουν πώς έχει κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πελατών του.

Στο «Fish Fish» θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και θαλασσινά, που ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητά τους. Καθημερινά οι πάγκοι του «Fish Fish» εμπλουτίζονται με premium επιλογές, που προέρχονται απευθείας από παράκτιους αλιείς του τόπου μας.

Η ποικιλία και η διαθεσιμότητα των προϊόντων του ιχθυοπωλείου εξαρτάται φυσικά από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να έχετε πάντα τις πιο φρέσκες επιλογές στη διάθεσή σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Κυδωνιών 46, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 231606

GKfish The Sea Experience

gkfish1.jpg

Το «GKfish» στα Πεύκα, δεν είναι νέα ιστορία. Πρωτοάνοιξε στο Φίλυρο το 2016, έχει κατάστημα και στο όμορφο νησί της Λήμνου και στο Ρετζίκι άνοιξε έναν χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2021, φέρνοντας κοντά σου αποκλειστικά θαλασσινές γεύσεις, με αλιεύματα που προέρχονται απευθείας από δικά τους καϊκια, που ψαρεύουν στα νερά του Αιγαίου - τα νησιά της Λήμνου και του Άη Στράτη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη ή το Βόλο.

Ό,τι υπάρχει στο μενού μπορείς να το προμηθευτείς είτε νωπό, είτε μαγειρεμένο με κάθε τρόπο, από τα έμπειρα χέρια του Σεφ. Και να το απολαύσεις είτε επί τόπου στο «καθιστικό» τους, είτε να το παραλάβεις για το σπίτι σου, με take away ή delivery.

Φρέσκα και καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά και μία ευρεία επιλογή από ποτά για να τα συνοδέψεις, είναι αυτά που θα βρεις καθημερινά στο «GKfish» στα Πεύκα.

Νέα ορεκτικά κι άλλες γεύσεις τώρα το καλοκαίρι, όπως σουπιές σχάρας με ασπρομύτικο φασόλι, λαθούρι κι έλαιο τρούφας, χταπόδι με φάβα – μία σταθερή αξία στο κατάστημα – ριζότο με σουπιά, κριθαρότο γαρίδας και burger γαρίδας, πιάτα που μπορείς να απολαύσεις κυρίως στο καθιστικό του «GKfish», έρχονται να εμπλουτίσουν τις γεύσεις, που θα βρεις στο μενού όλο το χρόνο.

Στα σταθερά των ορεκτικών θα βρεις παστά και τυριά, αλλά και το εξαιρετικό καραμελωμένο χταπόδι, στα πιάτα της ώρας, εκτός από τη γαριδομακαρονάδα ή τα μύδια, που υπάρχουν σε καθημερινή βάση στο μενού, μπορείς να δοκιμάσεις και burger σολωμού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφ. Παπανικολάου 73, Πεύκα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 672270

Ιχθύων Αγορά

aghora1.jpg

Το ιχθυοπωλείο Ιχθύων Αγορά έχει φέρει ένα νέο αέρα στην Πολίχνη. Με μία διαφορετική πρόταση, μίας πιο σύγχρονης εκδοχής ενός ιχθυοπωλείου. Επιχειρούν να προσφέρουν μία πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, καθώς φροντίζουν να καλύπτουν κάθε σας ανάγκη σε ψάρια και θαλασσινά, νωπά, καθαρισμένα, φιλεταρισμένα, ακόμα και έτοιμα, μαγειρεμένα.

Με 20 χρόνια εμπειρία σε λιανική και χονδρική πώληση, διασφαλίζεται η εγγυημένα εξαιρετική ποιότητα σε όλα τα νωπά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Η συνεχής σύνδεση που έχουν με την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να παραγγείλουν για εσάς οποιοδήποτε ψάρι ή θαλασσινό επιθυμείτε, ακόμα και τα πιο ιδιαίτερα.

Ανοιχτά καθημερινά, ακόμα και τις Κυριακές, για να απολαμβάνετε τις πιο φρέσκιες γεύσεις. Πολύ σύντομα θα διατίθεται και υπηρεσία παράδοσης κατ’οίκον.

Στο ιχθυοπωλείο Ιχθύων Αγορά βρίσκετε καθημερινά τη μεγαλύτερη ποικιλία σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Από μικρά ολόφρεσκα ψαράκια, όπως σαρδέλες, κουτσομούρες και γαύρο, μέχρι μεγάλα ψάρια, όπως μυλοκόπι, συναγρίδα και φαγκρί, αλλά και εξαιρετικά θαλασσινά, όπως καλαμάρια, γαρίδες και χταποδάκια.

Για κάθε σας επιλογή, μπορείτε να είστε σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα και τη φρεσκάδα. Φυσικά υπάρχει η επιλογή να σας τα καθαρίσει το έμπειρο προσωπικό, για να τα πάρετε έτοιμα για μαγείρεμα, αλλά και να σας τα φιλετάρουν αν το επιθυμείτε, για να δημιουργήσετε εύκολα εντυπωσιακές συνταγές για το τραπέζι σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 62, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 640100











ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία