Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Για τα μάτια μας μόνο… τα 15 από τα καλύτερα καταστήματα οπτικών στην Θεσσαλονίκη

Γυαλιά ηλίου και οράσεως από κορυφαίους οίκους

 30/04/2024 20:30

Αφιέρωμα: Για τα μάτια μας μόνο… τα 15 από τα καλύτερα καταστήματα οπτικών στην Θεσσαλονίκη

Ήρθε η άνοιξη και το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών!

Πάντα και ειδικά τέτοιες περιόδους, τα καταστήματα οπτικών αποτελούν πόλο έλξης για την ανανέωση των γυαλιών ηλίου που θα φορέσουμε τη φετινή σεζόν.

Νέα μοντέλα από τις νέες collection των κορυφαίων brands, αλλά και κλασσικά ή vintage ζευγάρια γυαλιών μας περιμένουν να τα δοκιμάσουμε για να βρούμε τα καταλληλότερα που ταιριάζουν στο πρόσωπο και στα χαρακτηριστικά του καθενός μας.

Πέραν φυσικά των γυαλιών ηλίου, γυαλιά οράσεως, φακοί επαφής και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, συνθέτουν το παζλ των επιλογών μας από τα καταστήματα οπτικών.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολυάριθμες επιλογές καταστημάτων… για τα μάτια μας και σε αυτό το αφιέρωμα σας συστήνουμε και σας παρουσιάζουμε τα 15 από τα καλύτερα της πόλης.

Optoline Ζησιάδη

optoline-zisiadi1.jpg

Το κατάστημα οπτικών Optoline Ζησιάδη άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 1985 και έχει την έδρα του στην οδό Μητροπόλεως 84.

Ιδιοκτήτης και δημιουργός του είναι ο Χρήστος Ζησιάδης, πτυχιούχος οπτομέτρης - οπτικός της σχολής C.E.S.O.A. στο Βέλγιο. Ο ίδιος, με σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας προσφέρει καθημερινά τις γνώσεις του στους πελάτες του, αντιμετωπίζοντάς τους με ειλικρίνεια και έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το δικό τους «συμφέρον».

Από τα χείλη του θα ακούσετε προτάσεις σε σκελετούς, σχέδια ή χρώματα που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας κάνουν να δείτε το γυαλί ως… κόσμημα.

Το κατάστημα Optoline Ζησιάδη έχει αξιολογηθεί από το κοινό για το άψογο service του, την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παράδοση των γυαλιών ή των φακών επαφής, καθώς και για την υπηρεσία του after sales service. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 84, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285945

Οπτικά Σχοινάς

optika-schoinas1.jpg

Τα Οπτικά Σχοινάς έχουν μία μακρά ιστορία στον χώρο των οπτικών στη Θεσσαλονίκη και ένα όνομα που πλέον είναι συνώνυμο της ποιότητας και της γνώσης του αντικειμένου. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που συστάθηκε το 1958 από τον Ιωάννη Σχοινά, έναν από τους πρώτους οπτομέτρες στη βόρεια Ελλάδα.

Τα ηνία έχει αναλάβει πλέον η τρίτη γενιά της επιχείρησης, ο εγγονός του ιδρυτή της και συνονόματός του, Γιάννης Σχοινάς. Ένας οπτικός-οπτομέτρης καταξιωμένος στο αντικείμενό του, με σπουδές στην Ιταλία και στην ουσία, μεγαλωμένος μέσα στον χώρο που έμελε, τελικά, να τον κερδίσει για μια ζωή.

Το 2014 δημιούργησε το δικό του κατάστημα Οπτικά Σχοινάς επί της Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Με προσωπική δουλειά και αφοσίωση στον κάθε πελάτη ξεχωριστά, έχει καταφέρει να συνεχίζει ακάθεκτα το ισχυρό όνομα που έχτισε η οικογένειά του και μάλιστα, να προσδίδει σε αυτό πινελιές των γνώσεών του, αλλά και των καινοτομιών που εισήγαγε.

Στα 66 χρόνια πορείας τους, τα Οπτικά Σχοινάς ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία, καθιστώντας το όνομά τους ένα από τα κορυφαία στην αγορά. Παρά την επιτυχία του καταστήματος, για τον Γιάννη δεν υπάρχουν «δάφνες» στις οποίες θα μπορούσε ποτέ να ξαποστάσει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 69, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287170

Zannis Οπτικά

zannis1.jpg

Μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μάς φέρνει κοντά σε ένα μαγαζί οπτικών που κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον. Τα «Οπτικά Ζάννης» διακρίνονται όχι μόνο για την ποικιλία γυαλιών οράσεως και ηλίου που διαθέτουν αλλά και για την άμεση, ευγενική εξυπηρέτηση που προσφέρουν. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει το κατάστημα είναι η πολύχρονη ιστορία και παρουσία του στην πόλη.

Πριν από 30 ολόκληρα χρόνια, ο Δημήτρης Ζάννης, χάραξε τη δική του πορεία πηγαίνοντας στην Αυστρία για να σπουδάσει οπτικός. Στη συνέχεια έκανε masterστην οπτομετρία και γύρισε πίσω στην πατρίδα του για να καινοτομήσει και να προσφέρει, σε μια εποχή όπου ο συνδυασμός της λιανικής πώλησης με την οπτομετρία και τη χαμηλή όραση ήταν κάθε άλλο παρά συνηθισμένος.

Η αγάπη για το επάγγελμα, το ενδιαφέρον προς τον πελάτη και η πλήρης κάλυψη των πιο δύσκολων απαιτήσεων ήταν αρκετά για να καταστήσουν γρήγορα το κατάστημα το πιο δημοφιλές της Θεσσαλονίκης. Στο πέρασμα του χρόνου, το μικρό μαγαζί στην Αριστοτέλους τριπλασιάστηκε. Το πελατολόγιο που δημιουργούσε από «στόμα σε στόμα», αυξήθηκε καθοριστικά.

Με επιστημοσύνη, αμείωτη προσοχή στην ξεχωριστή ανάγκη του κάθε πελάτη και αγάπη για τη λεπτομερή δουλειά, ο κος Ζάννης ανέδειξε το κατάστημα σε σημείο αναφοράς για την αγορά γυαλιών ηλίου, γυαλιών οράσεων, σκελετών και φακών επαφής, κερδίζοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 11, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 232851

Οπτικά Κωνσταντινίδης

konstantinidis2.jpg

Το 1973 το κατάστημα οπτικών Κωνσταντινίδης πρωτοσυστήθηκε στο κοινό του κέντρου της Θεσσαλονίκης, με δημιουργό του τον Κώστα Κωνσταντινίδη, έναν οπτικό-οπτομέτρη από τους πιο υψηλά καταρτισμένους της εποχής, με περίσσιο ταλέντο και μεράκι για τη δουλειά του. Γρήγορα το κατάστημα απέκτησε φήμη σε ολόκληρη την πόλη, με αποτέλεσμα να αποτελεί «σταθερά» ποιότητας και φινέτσας.

Στην αυγή της νέας χιλιετίας και συγκεκριμένα, το 2002, τα ηνία ανέλαβε ο γιος του, Γιάννης έχοντας ωστόσο, ακόμη και σήμερα, στο πλευρό του την εμπειρία και τις γνώσεις του πατέρα του. Στο πλευρό του, φυσικά βρίσκεται και η σύζυγός του, Κωνσταντίνα Μαϊσουρίδου.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σπούδασε στη σχολή IRSOO στο Βίντσι της Ιταλίας, αποφοιτώντας ως οπτικός-οπτομέρης με άριστους βαθμούς. Το ταλέντο του είναι πηγαίο, μιας που αυτή είναι η δουλειά που αγάπησε από παιδί και την οποία ονειρεύτηκε να «υπηρετεί» για όλη του τη ζωή.

Αν και παρέλαβε την επιχείρηση από έναν πραγματικό «γκουρού» των οπτικών, ο Γιάννης κατάφερε να οδηγήσει την επιχείρηση πολλά βήματα παραπάνω, δίνοντας τη δική του προσωπική πινελιά. Ακόμη και με μία σύντομη συζήτηση μαζί του θα καταλάβετε τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για το αντικείμενό του και το πόσο αφοσιωμένος είναι στην επιστήμη του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατία 45, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 535492

Anastasiadis Optica Stores

anastasiadis-optica-stores1.jpg

Τα καταστήματα οπτικών «Anastasiadis Optica Stores» πρωτοσυστήθηκαν στο κοινό το 1994, με την επιχείρηση να απαριθμεί σήμερα ένα υπερσύγχρονο δίκτυο 14 καταστημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδο και Λέσβο.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρείτε τα «Anastasiadis Optica Stores» σε τρία σημεία και συγκεκριμένα, στο κέντρο στη συμβολή των οδών Σβώλου με Γούναρη – εκεί που χτυπά ο παλμός της αγοράς της Θεσσαλονίκης – στο One Salonica Outlet Mall στα δυτικά της πόλης και στο Mega Outlet, στην ανατολική πλευρά.

Τα «Anastasiadis Optica Stores» συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού και προσφέρουν επώνυμες μάρκες σε τιμές ανταγωνιστικές, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του value for money.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως συνεργάζονται με περισσότερα από 1.000 brands και εργοστάσια, έχοντας πετύχει να διαθέτουν άριστη ποιότητα σε πολύ χαμηλό κόστος. «Σκοπός μας είναι να κάνουμε την πολυτέλεια προσιτή σε όλους τους καταναλωτές», σημειώνουν τα μέλη της ομάδας της επιχείρησης, ένας σκοπός που, καθώς φαίνεται, έχει επιτευχθεί στο έπακρο. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις Καταστημάτων Θεσσαλονίκης:

Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη, εντός του εμπορικού κέντρου One Salonica
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 532767

Αλ. Σβώλου 35
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 277409

Λ. Γεωργικής Σχολής 43, Πυλαία, εντός του εμπορικού κέντρου Mega Outlet
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 471534

Optimist

optimist1.jpg

Το κατάστημα οπτικών Optimist θα το βρείτε στην οδό Αγίας Σοφίας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.Ανήκει σε αυτά τα καταστήματα που κλέβουν τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, με τον ζεστό του χώρο και τις μοναδικές vintage πινελιές του.

Ωστόσο, αυτό που σε κερδίζει ολοκληρωτικά είναι η φιλοξενία της ομάδας του, η ειλικρινής ευγένεια και προσιτότητα που τους χαρακτηρίζει, όπως και οι γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενό τους. Δεν πρόκειται για ένα απρόσωπο κατάστημα του κέντρου, καθώς το team του Optimist δίνει «ψυχή» στη δουλειά του, ενώ προσφέρει μία πραγματική αγοραστική εμπειρία στους πελάτες του.

Ιδιοκτήτρια του Optimist είναι η Γαλήνη Γεωργιάδου, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο και αυθεντικό μεράκι για τη δουλειά της. Με αυτό το στοιχείο και τη σκληρή δουλειά της, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κατάστημα υψηλών προδιαγραφών, που ξεχωρίζει.

Ως συνοδοιπόρο της στο customer-service έχει τη Μαρία Πολυχρονιάδου, οπτικό-οπτομέτρη, με την οποία τη συνδέει μία μακρά συνεργασία και κυρίως, μία βαθιά εκτίμηση και αγάπη. «Πολλές φορές με ρωτούν για τη Μαρία αν είναι η κόρη μου, καθώς κανείς δεν καταλαβαίνει ποιος είναι ιδιοκτήτης και ποιος υπάλληλος της επιχείρησης. Η Μαρία έχει πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, έχουμε εξαιρετική χημεία», σημειώνει η Γαλήνη Γεωργιάδου. Αυτή η χημεία αντικατοπτρίζεται και στις σχέσεις με τους πελάτες τους, που αναπόφευκτα βιώνουν τα όμορφα vibes και τη θετική ενέργεια που αποπνέουν οι άνθρωποι του Optimist. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 44, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 230112

EyeMarkt

eyemarkt1.jpg

Το κατάστημα οπτικών EyeMarkt βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2015. Μέσα από την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και από την τεράστια ποικιλία προϊόντων που διαθέτει, έχει καταφέρει να αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς χώρους για την αγορά των γυαλιών και φακών επαφής, όχι μόνο για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Στο EyeMarkt θα βρείτε γυαλιά ηλίου και οράσεως, από επώνυμες εταιρείες και brands. Θα σας ενθουσιάσει τόσο η ποικιλία όσο και τα φινετσάτα design, που αντανακλούν την τελευταία τάση της μόδας.

Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φακούς επαφής και τα υγρά τους – κάτι που δεν θα συναντήσετε σε άλλο κατάστημα. Με την κατάλληλη καθοδήγηση των ειδικών, θα επιτευχθεί μία άρτια εφαρμογή στα μάτια σας, καθώς στόχος της ομάδας του είναι να βρεθεί το προϊόν που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τα μάτια σας.

Επιπρόσθετα, το EyeMarkt εξειδικεύεται στους πολυεστιακούς φακούς και τις ειδικές κατασκευές διορθωτικών φακών, σε συνδυασμό πάντοτε της ποιότητας με τις καλύτερες τιμές. Στο κατάστημα γίνεται και εφαρμογή φακών επαφής μυωπίας, υπερμετρωπίας, τορικών και πολυεστιακών, μετά από μια σειρά μετρήσεων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 46, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 242222

Οπτικά Siougioudi

siougioudi2.jpg

Τα Οπτικά Siougioudi είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των οπτικών ειδών από το 1978, έχοντας ως κύριο μέλημά της την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της, μέσα από μία ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία επιλογής, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τεράστια ποικιλία σε εταιρείες, μοντέλα και χρώματα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα καταστήματα της επιχείρησης θα βρείτε κορυφαίας brands και μοναδικά σχέδια τόσο σε γυαλιά οράσεως, όσο και σε γυαλιά ηλίου.

Η επιχείρηση αριθμεί δύο υπερσύγχρονα καταστήματα, ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα στη δυτική Θεσσαλονίκη, προσφέροντας προτάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, που θα καλύψουν κάθε ανάγκη σας σχετικά με τα γυαλιά σας. Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξει και το καινούριο κατάστημα της επιχείρησης επί της Μητροπόλεως 47.

Το κατάστημα του κέντρου, επί της Μητροπόλεως 34, κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στους πελάτες του μία ίσως από τις καλύτερες εμπειρίες εξυπηρέτησης πελατών, με όρεξη και αυθεντική αγάπη από το καταρτισμένο team του προς τον πελάτη, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία των κορυφαίων luxury brands στην παγκόσμια αγορά.

Στη βιτρίνα του Οπτικά Siougioudi θα βρείτε premiumbrands που αποτελούν από μόνα τους ένα fashionstatement, δίνοντας τη δική τους μοναδική πινελιά στο συνολικό σας styling και outfit και μάλιστα, στις καλύτερες τιμές, αποτελώντας μία ουσιαστική προσιτή πολυτέλεια. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Μητροπόλεως 34, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222772

Μακρυγιάννη 68, Άνω Ηλιούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 607300

Οπτικά Γαλάνης

galanis1.jpg

Το κατάστημα Οπτικά Γαλάνης, επί της οδού Τσιμισκή 87, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, εκτός από ένα από τα κορυφαία καταστήματα οπτικών στην πόλη, αποτελεί ουσιαστικά ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μέσα από σπουδές και σκληρή δουλειά – γεγονός που εύκολα μάς προϊδεάζει για το μεράκι που κρύβεται μέσα του.

Όπως μας εξομολογήθηκε ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης κος. Σταύρος Γαλάνης, για τον ίδιο το επάγγελμα του οπτικού/ οπτομέτρη ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, καθώς το αγάπησε από μικρό παιδί και καθώς φάνηκε με το πέρασμα των ετών, ήταν και αυτό που έβαλε τη σφραγίδα στη ζωή του.

Η τυχαία του συνάντηση με εργαστήριο οπτικών στην παιδική του ηλικία αποτέλεσε το έναυσμα για τον θαυμασμό του στην τεχνική των οπτικών ειδών με αποτέλεσμα το 1997 να πάρει την απόφαση να σπουδάσει Οπτική και Οπτομετρία στη σχολή IRSOO στο Βίντσι της Φλωρεντίας στην Ιταλία.

Μετά το πέρας της φοίτησής του, δούλεψε σε Ιταλία και Ελλάδα σε κορυφαίες εταιρίες οπτικών ως οπτομέτρης, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων και επαίνων, ενώ το 2006 αποφάσισε να κάνει το βήμα και ξεκίνησε την επιχείρησή του και το δικό του κατάστημα οπτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 87, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224473

EYEART Optical stores

eyeart1.jpg

Η EYEART Optical stores έχει μία εξελισσόμενη πορεία πάνω από 50 έτη εστιαζόμενη στην παροχή λύσεων που βελτιώνουν την ποιότητα όρασης. Η EYEART εξειδικεύεται στους τομείς της διόρθωσης της πρεσβυωπίας, στην εφαρμογή φακών επαφής, ακόμη και στους πλέον εξατομικευμένους, στα βοηθήματα μειωμένης όρασης και στις λύσεις οφθαλμικής προσθετικής αποκατάστασης.

Οι πελάτες έχουν στην διάθεσή τους τα αποτελεσματικότερα εργαλεία για να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες που έχει κάποιος πρεσβύωπας. Μονοεστιακά ή πολυεστιακά γυαλιά, αλλά και τους πιο σύγχρονους πολυεστιακούς φακούς επαφής.

Στα καταστήματα EYEART, ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τα πολυεστιακά γυαλιά ή φακούς επαφής μέσω πραγματικής προσομοίωσης για να βιώσει ο ίδιος τα πλεονεκτήματα που του προσφέρουν. Συνεπώς, υπάρχει πλέον τρόπος να μην επιλέγει λύση μόνο από την επιστημονική επεξήγηση των ειδικών ή την άποψη των τρίτων ατόμων αλλά από την προσωπική του εμπειρία.

Όπως μας εξηγεί το έμπειρο team του EYEART, υπάρχουν κάποιοι «μύθοι και αλήθειες» για την πρεσβυωπία, η γνώση των οποίων διαδραματίζει μείζονος σημασίας ρόλο για μία ποιοτική ζωή από άποψη όρασης. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Εγνατίας 73 & Αγ. Σοφίας, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 281882

Αριστοτέλους 5 & Τσιμισκή, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 282285, 2310 242929

Οπτικά Γαρυφάλλου

optika-garifalloy1.jpg

Το να βρει κανείς τα σωστά γυαλιά για τις ανάγκες των ματιών του,αλλά και τον σκελετό που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και συνήθως η επίσκεψη σε ένα τυχαίο κατάστημα δεν ωφελεί, καθώς χανόμαστε στο μεγάλο πλήθος επιλογών. Γι’ αυτό και η συμβολή των «σωστών» επαγγελματιών παίζει καταλυτικό ρόλο.

Τα Οπτικά Γαρυφάλλου είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην αγορά της Θεσσαλονίκης από το 1987 και αποτελεί μία από τις ιδανικότερες επιλογές για την αγορά των γυαλιών σας, καθώς στελεχώνεται από μία ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενό της.

Η οπτικός-οπτομέτρης Ελένη Γαρυφάλλου είναι η γυναίκα που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του καταστήματος. Η ίδια, μετά τις σπουδές της στα ΤΕΙ Αθήνας και αφότου δούλεψε επί μία σχεδόν δεκαετία στον χώρο, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα – να δημιουργήσει ένα κατάστημα οπτικών-πρότυπο για την πόλη, με την ίδια να διαθέτει βαθιά τεχνογνωσία, εμπειρία και αγάπη για το επάγγελμά της.

«Στο κατάστημα έχω την τιμή να εξυπηρετώ πλέον τα παιδιά των πελατών μου, που πρωτοήρθαν σε εμάς όταν εκείνοι ήταν παιδιά», εξομολογείται η ίδια, σημειώνοντας πως σιγά σιγά μπαίνει στην επιχείρηση και η επόμενη γενιά της οικογένειας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατίας 124, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 242007

Optical View Μανωλόπουλος

optical-view-1.jpg

Το Optical View ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των οπτικών το 1978 στην καρδιά της Καλαμαριάς, αποτελώντας το επιχειρηματικό εγχείρημα της οικογένειας Μανωλόπουλου. Από το 1991 η επιχείρηση έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς και συγκεκριμένα, στον Μανώλη Μανωλόπουλο, πτυχιούχο οπτικό-οπτομέτρη από τη σχολή IRSOO στο Βίντσι της Ιταλίας. Ο ίδιος ειδικεύεται στην εφαρμογή φακών επαφής, τους πολυεστιακούς φακούς και τις ειδικές κατασκευές για ενήλικες και παιδιά.

Το Optical View είναι ένα άκρως σύγχρονο κατάστημα οπτικών, με βαθύ σεβασμό στην πολυετή πορεία του στον χώρο, αλλά και με στέρεες βάσεις καινοτομίας και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, με άρτιο επαγγελματισμό και ατόφιο μεράκι.

Στο Optical View Μανωλόπουλος θα βρείτε μία πλούσια γκάμα σε γυαλιά οράσεως και ηλίου, καθώς και φακούς επαφής, όπως επίσης και αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία luxury brands από όλο τον κόσμο.

Alexander McQueen, Bottega, Veneta, Tommy Hilfiger, Guess, Liu Jo, Boss, Jimmy Choo, Carrera, Gucci, Balenciaga, Saint Laurent, Chloe, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Moschino, MISSONI και όχι μόνο, είναι ορισμένα από τα επώνυμα brands που θα βρείτε στο Optical View Μανωλόπουλος. Όλα τα προϊόντα τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαθέτουν σήμανση CE. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πασσαλίδη 70, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 453176

Optovista Vogiatzis

optovista-vogiatzis1.jpg

Το Optovista Vogiatzis ξεκίνησε την πορεία του το 2010, στο κέντρο της Καλαμαριάς, απέναντι από τη Μητρόπολη.

Βασική φιλοσοφία του καταστήματος είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία όρασης, μέσω μιας εκτεταμένης γκάμας υπηρεσιών και προϊόντων.

Ιδιοκτήτες είναι ο Γιώργος Βογιατζής και η σύζυγός του, Δέσποινα Δολιανίδου. Ο Γιώργος, αφού έλαβε το πτυχίο του από Τμήμα Οπτικής Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αθηνών, έφυγε στο Βίντσι της Ιταλίας, όπου και έλαβε ειδική μετεκπαίδευση στην Οπτομετρία, ένα αντικείμενο που αγαπάει πολύ. Θέλοντας να αποκτήσει ολοκληρωμένη εμπειρία από τον χώρο, όταν επέστρεψε, εργάστηκε σε συνοικιακά καταστήματα, σε μεγάλες αλυσίδες οπτικών, σε οφθαλμολογικά ιατρεία, αλλά και σε εργαστήρια κοπής γυαλιών.

Αντίστοιχα, η Δέσποινα, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε ένα διαφορετικό επιστημονικό αντικείμενο, ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο των πωλήσεων, όπου και απέκτησε πολυετή εμπειρία σε καταστήματα οπτικών. Σε ένα από αυτά, γνωρίστηκε με τον Γιώργο και λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και το Optovista πήρε σάρκα και οστά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 68, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 423703

Perrys Optical

perrys-optical1.jpg

Τα καταστήματα Perrys Optical φροντίζουν να βρίσκουν λύσεις σε ό,τι αφορά σε προβλήματα όρασης και ακοής, εδώ και 31 ολόκληρα χρόνια. Εμπνευστής και δημιουργός τους ο Περικλής Κωνσταντινίδης, οπτικός-οπτομέτρης με σπουδές στα ΤΕΙ Αθήνας και μεταπτυχιακό στην οπτομετρία στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος δεν εφησυχάζει ποτέ, με αποτέλεσμα η εκπαίδευσή του να είναι συνεχής και μάλιστα, με το ίδιο μεράκι όπως την πρώτη στιγμή.

Για τον Περικλή Κωνσταντινίδη η ικανοποίηση του πελάτη είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δεν είναι τυχαίο που πλέον οι πελάτες του τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα και πάντοτε ζητούν τον ίδιο για την εξυπηρέτησή τους, καθώς μαζί του νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Όπως μας αναφέρει ο ίδιος, «κυρίαρχο στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι η προσωπική και ειλικρινής επαφή με τους πελάτες, η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και το πετυχημένο after sales service».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα καταστήματα Perrys Optical είναι πιστοποιημένα με ISO 9001 από τη DQS και είναι συμβεβλημένα με όλα τα ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Πολυτεχνείου 33, Πυλαία (Προφ. Ηλίας)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 301177

Λάρνακος & Απόλλωνος 20, Κάτω Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 927776

EarPlus, Πλατεία Δημαρχείου 10, Κατερίνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23516 04242

Οπτικά Ζαβρακίδης

optika-zavrakidis1.jpg

Το κατάστημα Οπτικά Ζαβρακίδης ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 στην περιοχή της Σταυρούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη από τον οπτικό-οπτομέτρη, Σπύρο Ζαβρακίδη. Ο ίδιος είναι πτυχιούχος οπτικός-οπτομέτρης των ΤΕΙ Αθήνας, ενώ δεν σταματά να αποκτά συνεχή κατάρτιση και τεχνογνωσία στο αντικείμενό του, μιας που είναι το μεράκι του.

Όλες οι υπηρεσίες τους βασίζονται στη φιλοσοφία του value for money, καθώς παρά τις προσιτές τους τιμές, η ποιότητα των προϊόντων τους είναι ασυναγώνιστη.

Στα Οπτικά Ζαβρακίδης θα βρείτε γυαλιά οράσεως (μυωπίας, υπερμετρωπίας, πρεσβυωπίας, ακόμα και χωρίς νούμερα με φίλτρα για υπολογιστή) αλλά και ηλίου επώνυμων brands, εξαιρετικής ποιότητας και σχεδιασμού.

Παράλληλα, το κατάστημα συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες οπτικών φακών, φακών επαφής, σκελετών και αξεσουάρ εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, στον χώρο του καταστήματος λειτουργεί εξειδικευμένο εργαστήριο για την άμεση εξυπηρέτησή σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γερμανού Καραβαγγέλη 11, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 669274


















Ήρθε η άνοιξη και το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών!

Πάντα και ειδικά τέτοιες περιόδους, τα καταστήματα οπτικών αποτελούν πόλο έλξης για την ανανέωση των γυαλιών ηλίου που θα φορέσουμε τη φετινή σεζόν.

Νέα μοντέλα από τις νέες collection των κορυφαίων brands, αλλά και κλασσικά ή vintage ζευγάρια γυαλιών μας περιμένουν να τα δοκιμάσουμε για να βρούμε τα καταλληλότερα που ταιριάζουν στο πρόσωπο και στα χαρακτηριστικά του καθενός μας.

Πέραν φυσικά των γυαλιών ηλίου, γυαλιά οράσεως, φακοί επαφής και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, συνθέτουν το παζλ των επιλογών μας από τα καταστήματα οπτικών.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολυάριθμες επιλογές καταστημάτων… για τα μάτια μας και σε αυτό το αφιέρωμα σας συστήνουμε και σας παρουσιάζουμε τα 15 από τα καλύτερα της πόλης.

Optoline Ζησιάδη

optoline-zisiadi1.jpg

Το κατάστημα οπτικών Optoline Ζησιάδη άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 1985 και έχει την έδρα του στην οδό Μητροπόλεως 84.

Ιδιοκτήτης και δημιουργός του είναι ο Χρήστος Ζησιάδης, πτυχιούχος οπτομέτρης - οπτικός της σχολής C.E.S.O.A. στο Βέλγιο. Ο ίδιος, με σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας προσφέρει καθημερινά τις γνώσεις του στους πελάτες του, αντιμετωπίζοντάς τους με ειλικρίνεια και έχοντας πάντοτε ως γνώμονα το δικό τους «συμφέρον».

Από τα χείλη του θα ακούσετε προτάσεις σε σκελετούς, σχέδια ή χρώματα που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας κάνουν να δείτε το γυαλί ως… κόσμημα.

Το κατάστημα Optoline Ζησιάδη έχει αξιολογηθεί από το κοινό για το άψογο service του, την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παράδοση των γυαλιών ή των φακών επαφής, καθώς και για την υπηρεσία του after sales service. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 84, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285945

Οπτικά Σχοινάς

optika-schoinas1.jpg

Τα Οπτικά Σχοινάς έχουν μία μακρά ιστορία στον χώρο των οπτικών στη Θεσσαλονίκη και ένα όνομα που πλέον είναι συνώνυμο της ποιότητας και της γνώσης του αντικειμένου. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που συστάθηκε το 1958 από τον Ιωάννη Σχοινά, έναν από τους πρώτους οπτομέτρες στη βόρεια Ελλάδα.

Τα ηνία έχει αναλάβει πλέον η τρίτη γενιά της επιχείρησης, ο εγγονός του ιδρυτή της και συνονόματός του, Γιάννης Σχοινάς. Ένας οπτικός-οπτομέτρης καταξιωμένος στο αντικείμενό του, με σπουδές στην Ιταλία και στην ουσία, μεγαλωμένος μέσα στον χώρο που έμελε, τελικά, να τον κερδίσει για μια ζωή.

Το 2014 δημιούργησε το δικό του κατάστημα Οπτικά Σχοινάς επί της Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Με προσωπική δουλειά και αφοσίωση στον κάθε πελάτη ξεχωριστά, έχει καταφέρει να συνεχίζει ακάθεκτα το ισχυρό όνομα που έχτισε η οικογένειά του και μάλιστα, να προσδίδει σε αυτό πινελιές των γνώσεών του, αλλά και των καινοτομιών που εισήγαγε.

Στα 66 χρόνια πορείας τους, τα Οπτικά Σχοινάς ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία, καθιστώντας το όνομά τους ένα από τα κορυφαία στην αγορά. Παρά την επιτυχία του καταστήματος, για τον Γιάννη δεν υπάρχουν «δάφνες» στις οποίες θα μπορούσε ποτέ να ξαποστάσει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 69, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287170

Zannis Οπτικά

zannis1.jpg

Μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μάς φέρνει κοντά σε ένα μαγαζί οπτικών που κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον. Τα «Οπτικά Ζάννης» διακρίνονται όχι μόνο για την ποικιλία γυαλιών οράσεως και ηλίου που διαθέτουν αλλά και για την άμεση, ευγενική εξυπηρέτηση που προσφέρουν. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει το κατάστημα είναι η πολύχρονη ιστορία και παρουσία του στην πόλη.

Πριν από 30 ολόκληρα χρόνια, ο Δημήτρης Ζάννης, χάραξε τη δική του πορεία πηγαίνοντας στην Αυστρία για να σπουδάσει οπτικός. Στη συνέχεια έκανε masterστην οπτομετρία και γύρισε πίσω στην πατρίδα του για να καινοτομήσει και να προσφέρει, σε μια εποχή όπου ο συνδυασμός της λιανικής πώλησης με την οπτομετρία και τη χαμηλή όραση ήταν κάθε άλλο παρά συνηθισμένος.

Η αγάπη για το επάγγελμα, το ενδιαφέρον προς τον πελάτη και η πλήρης κάλυψη των πιο δύσκολων απαιτήσεων ήταν αρκετά για να καταστήσουν γρήγορα το κατάστημα το πιο δημοφιλές της Θεσσαλονίκης. Στο πέρασμα του χρόνου, το μικρό μαγαζί στην Αριστοτέλους τριπλασιάστηκε. Το πελατολόγιο που δημιουργούσε από «στόμα σε στόμα», αυξήθηκε καθοριστικά.

Με επιστημοσύνη, αμείωτη προσοχή στην ξεχωριστή ανάγκη του κάθε πελάτη και αγάπη για τη λεπτομερή δουλειά, ο κος Ζάννης ανέδειξε το κατάστημα σε σημείο αναφοράς για την αγορά γυαλιών ηλίου, γυαλιών οράσεων, σκελετών και φακών επαφής, κερδίζοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 11, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 232851

Οπτικά Κωνσταντινίδης

konstantinidis2.jpg

Το 1973 το κατάστημα οπτικών Κωνσταντινίδης πρωτοσυστήθηκε στο κοινό του κέντρου της Θεσσαλονίκης, με δημιουργό του τον Κώστα Κωνσταντινίδη, έναν οπτικό-οπτομέτρη από τους πιο υψηλά καταρτισμένους της εποχής, με περίσσιο ταλέντο και μεράκι για τη δουλειά του. Γρήγορα το κατάστημα απέκτησε φήμη σε ολόκληρη την πόλη, με αποτέλεσμα να αποτελεί «σταθερά» ποιότητας και φινέτσας.

Στην αυγή της νέας χιλιετίας και συγκεκριμένα, το 2002, τα ηνία ανέλαβε ο γιος του, Γιάννης έχοντας ωστόσο, ακόμη και σήμερα, στο πλευρό του την εμπειρία και τις γνώσεις του πατέρα του. Στο πλευρό του, φυσικά βρίσκεται και η σύζυγός του, Κωνσταντίνα Μαϊσουρίδου.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης σπούδασε στη σχολή IRSOO στο Βίντσι της Ιταλίας, αποφοιτώντας ως οπτικός-οπτομέρης με άριστους βαθμούς. Το ταλέντο του είναι πηγαίο, μιας που αυτή είναι η δουλειά που αγάπησε από παιδί και την οποία ονειρεύτηκε να «υπηρετεί» για όλη του τη ζωή.

Αν και παρέλαβε την επιχείρηση από έναν πραγματικό «γκουρού» των οπτικών, ο Γιάννης κατάφερε να οδηγήσει την επιχείρηση πολλά βήματα παραπάνω, δίνοντας τη δική του προσωπική πινελιά. Ακόμη και με μία σύντομη συζήτηση μαζί του θα καταλάβετε τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για το αντικείμενό του και το πόσο αφοσιωμένος είναι στην επιστήμη του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατία 45, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 535492

Anastasiadis Optica Stores

anastasiadis-optica-stores1.jpg

Τα καταστήματα οπτικών «Anastasiadis Optica Stores» πρωτοσυστήθηκαν στο κοινό το 1994, με την επιχείρηση να απαριθμεί σήμερα ένα υπερσύγχρονο δίκτυο 14 καταστημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδο και Λέσβο.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρείτε τα «Anastasiadis Optica Stores» σε τρία σημεία και συγκεκριμένα, στο κέντρο στη συμβολή των οδών Σβώλου με Γούναρη – εκεί που χτυπά ο παλμός της αγοράς της Θεσσαλονίκης – στο One Salonica Outlet Mall στα δυτικά της πόλης και στο Mega Outlet, στην ανατολική πλευρά.

Τα «Anastasiadis Optica Stores» συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού και προσφέρουν επώνυμες μάρκες σε τιμές ανταγωνιστικές, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του value for money.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως συνεργάζονται με περισσότερα από 1.000 brands και εργοστάσια, έχοντας πετύχει να διαθέτουν άριστη ποιότητα σε πολύ χαμηλό κόστος. «Σκοπός μας είναι να κάνουμε την πολυτέλεια προσιτή σε όλους τους καταναλωτές», σημειώνουν τα μέλη της ομάδας της επιχείρησης, ένας σκοπός που, καθώς φαίνεται, έχει επιτευχθεί στο έπακρο. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις Καταστημάτων Θεσσαλονίκης:

Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη, εντός του εμπορικού κέντρου One Salonica
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 532767

Αλ. Σβώλου 35
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 277409

Λ. Γεωργικής Σχολής 43, Πυλαία, εντός του εμπορικού κέντρου Mega Outlet
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 471534

Optimist

optimist1.jpg

Το κατάστημα οπτικών Optimist θα το βρείτε στην οδό Αγίας Σοφίας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.Ανήκει σε αυτά τα καταστήματα που κλέβουν τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, με τον ζεστό του χώρο και τις μοναδικές vintage πινελιές του.

Ωστόσο, αυτό που σε κερδίζει ολοκληρωτικά είναι η φιλοξενία της ομάδας του, η ειλικρινής ευγένεια και προσιτότητα που τους χαρακτηρίζει, όπως και οι γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενό τους. Δεν πρόκειται για ένα απρόσωπο κατάστημα του κέντρου, καθώς το team του Optimist δίνει «ψυχή» στη δουλειά του, ενώ προσφέρει μία πραγματική αγοραστική εμπειρία στους πελάτες του.

Ιδιοκτήτρια του Optimist είναι η Γαλήνη Γεωργιάδου, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο και αυθεντικό μεράκι για τη δουλειά της. Με αυτό το στοιχείο και τη σκληρή δουλειά της, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κατάστημα υψηλών προδιαγραφών, που ξεχωρίζει.

Ως συνοδοιπόρο της στο customer-service έχει τη Μαρία Πολυχρονιάδου, οπτικό-οπτομέτρη, με την οποία τη συνδέει μία μακρά συνεργασία και κυρίως, μία βαθιά εκτίμηση και αγάπη. «Πολλές φορές με ρωτούν για τη Μαρία αν είναι η κόρη μου, καθώς κανείς δεν καταλαβαίνει ποιος είναι ιδιοκτήτης και ποιος υπάλληλος της επιχείρησης. Η Μαρία έχει πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, έχουμε εξαιρετική χημεία», σημειώνει η Γαλήνη Γεωργιάδου. Αυτή η χημεία αντικατοπτρίζεται και στις σχέσεις με τους πελάτες τους, που αναπόφευκτα βιώνουν τα όμορφα vibes και τη θετική ενέργεια που αποπνέουν οι άνθρωποι του Optimist. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 44, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 230112

EyeMarkt

eyemarkt1.jpg

Το κατάστημα οπτικών EyeMarkt βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2015. Μέσα από την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και από την τεράστια ποικιλία προϊόντων που διαθέτει, έχει καταφέρει να αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς χώρους για την αγορά των γυαλιών και φακών επαφής, όχι μόνο για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Στο EyeMarkt θα βρείτε γυαλιά ηλίου και οράσεως, από επώνυμες εταιρείες και brands. Θα σας ενθουσιάσει τόσο η ποικιλία όσο και τα φινετσάτα design, που αντανακλούν την τελευταία τάση της μόδας.

Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φακούς επαφής και τα υγρά τους – κάτι που δεν θα συναντήσετε σε άλλο κατάστημα. Με την κατάλληλη καθοδήγηση των ειδικών, θα επιτευχθεί μία άρτια εφαρμογή στα μάτια σας, καθώς στόχος της ομάδας του είναι να βρεθεί το προϊόν που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τα μάτια σας.

Επιπρόσθετα, το EyeMarkt εξειδικεύεται στους πολυεστιακούς φακούς και τις ειδικές κατασκευές διορθωτικών φακών, σε συνδυασμό πάντοτε της ποιότητας με τις καλύτερες τιμές. Στο κατάστημα γίνεται και εφαρμογή φακών επαφής μυωπίας, υπερμετρωπίας, τορικών και πολυεστιακών, μετά από μια σειρά μετρήσεων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 46, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 242222

Οπτικά Siougioudi

siougioudi2.jpg

Τα Οπτικά Siougioudi είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των οπτικών ειδών από το 1978, έχοντας ως κύριο μέλημά της την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της, μέσα από μία ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία επιλογής, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τεράστια ποικιλία σε εταιρείες, μοντέλα και χρώματα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα καταστήματα της επιχείρησης θα βρείτε κορυφαίας brands και μοναδικά σχέδια τόσο σε γυαλιά οράσεως, όσο και σε γυαλιά ηλίου.

Η επιχείρηση αριθμεί δύο υπερσύγχρονα καταστήματα, ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα στη δυτική Θεσσαλονίκη, προσφέροντας προτάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, που θα καλύψουν κάθε ανάγκη σας σχετικά με τα γυαλιά σας. Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξει και το καινούριο κατάστημα της επιχείρησης επί της Μητροπόλεως 47.

Το κατάστημα του κέντρου, επί της Μητροπόλεως 34, κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κερδίσει το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στους πελάτες του μία ίσως από τις καλύτερες εμπειρίες εξυπηρέτησης πελατών, με όρεξη και αυθεντική αγάπη από το καταρτισμένο team του προς τον πελάτη, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία των κορυφαίων luxury brands στην παγκόσμια αγορά.

Στη βιτρίνα του Οπτικά Siougioudi θα βρείτε premiumbrands που αποτελούν από μόνα τους ένα fashionstatement, δίνοντας τη δική τους μοναδική πινελιά στο συνολικό σας styling και outfit και μάλιστα, στις καλύτερες τιμές, αποτελώντας μία ουσιαστική προσιτή πολυτέλεια. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Μητροπόλεως 34, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 222772

Μακρυγιάννη 68, Άνω Ηλιούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 607300

Οπτικά Γαλάνης

galanis1.jpg

Το κατάστημα Οπτικά Γαλάνης, επί της οδού Τσιμισκή 87, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, εκτός από ένα από τα κορυφαία καταστήματα οπτικών στην πόλη, αποτελεί ουσιαστικά ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μέσα από σπουδές και σκληρή δουλειά – γεγονός που εύκολα μάς προϊδεάζει για το μεράκι που κρύβεται μέσα του.

Όπως μας εξομολογήθηκε ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης κος. Σταύρος Γαλάνης, για τον ίδιο το επάγγελμα του οπτικού/ οπτομέτρη ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, καθώς το αγάπησε από μικρό παιδί και καθώς φάνηκε με το πέρασμα των ετών, ήταν και αυτό που έβαλε τη σφραγίδα στη ζωή του.

Η τυχαία του συνάντηση με εργαστήριο οπτικών στην παιδική του ηλικία αποτέλεσε το έναυσμα για τον θαυμασμό του στην τεχνική των οπτικών ειδών με αποτέλεσμα το 1997 να πάρει την απόφαση να σπουδάσει Οπτική και Οπτομετρία στη σχολή IRSOO στο Βίντσι της Φλωρεντίας στην Ιταλία.

Μετά το πέρας της φοίτησής του, δούλεψε σε Ιταλία και Ελλάδα σε κορυφαίες εταιρίες οπτικών ως οπτομέτρης, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων και επαίνων, ενώ το 2006 αποφάσισε να κάνει το βήμα και ξεκίνησε την επιχείρησή του και το δικό του κατάστημα οπτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 87, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224473

EYEART Optical stores

eyeart1.jpg

Η EYEART Optical stores έχει μία εξελισσόμενη πορεία πάνω από 50 έτη εστιαζόμενη στην παροχή λύσεων που βελτιώνουν την ποιότητα όρασης. Η EYEART εξειδικεύεται στους τομείς της διόρθωσης της πρεσβυωπίας, στην εφαρμογή φακών επαφής, ακόμη και στους πλέον εξατομικευμένους, στα βοηθήματα μειωμένης όρασης και στις λύσεις οφθαλμικής προσθετικής αποκατάστασης.

Οι πελάτες έχουν στην διάθεσή τους τα αποτελεσματικότερα εργαλεία για να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες που έχει κάποιος πρεσβύωπας. Μονοεστιακά ή πολυεστιακά γυαλιά, αλλά και τους πιο σύγχρονους πολυεστιακούς φακούς επαφής.

Στα καταστήματα EYEART, ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τα πολυεστιακά γυαλιά ή φακούς επαφής μέσω πραγματικής προσομοίωσης για να βιώσει ο ίδιος τα πλεονεκτήματα που του προσφέρουν. Συνεπώς, υπάρχει πλέον τρόπος να μην επιλέγει λύση μόνο από την επιστημονική επεξήγηση των ειδικών ή την άποψη των τρίτων ατόμων αλλά από την προσωπική του εμπειρία.

Όπως μας εξηγεί το έμπειρο team του EYEART, υπάρχουν κάποιοι «μύθοι και αλήθειες» για την πρεσβυωπία, η γνώση των οποίων διαδραματίζει μείζονος σημασίας ρόλο για μία ποιοτική ζωή από άποψη όρασης. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Εγνατίας 73 & Αγ. Σοφίας, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 281882

Αριστοτέλους 5 & Τσιμισκή, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 282285, 2310 242929

Οπτικά Γαρυφάλλου

optika-garifalloy1.jpg

Το να βρει κανείς τα σωστά γυαλιά για τις ανάγκες των ματιών του,αλλά και τον σκελετό που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και συνήθως η επίσκεψη σε ένα τυχαίο κατάστημα δεν ωφελεί, καθώς χανόμαστε στο μεγάλο πλήθος επιλογών. Γι’ αυτό και η συμβολή των «σωστών» επαγγελματιών παίζει καταλυτικό ρόλο.

Τα Οπτικά Γαρυφάλλου είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην αγορά της Θεσσαλονίκης από το 1987 και αποτελεί μία από τις ιδανικότερες επιλογές για την αγορά των γυαλιών σας, καθώς στελεχώνεται από μία ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενό της.

Η οπτικός-οπτομέτρης Ελένη Γαρυφάλλου είναι η γυναίκα που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του καταστήματος. Η ίδια, μετά τις σπουδές της στα ΤΕΙ Αθήνας και αφότου δούλεψε επί μία σχεδόν δεκαετία στον χώρο, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα – να δημιουργήσει ένα κατάστημα οπτικών-πρότυπο για την πόλη, με την ίδια να διαθέτει βαθιά τεχνογνωσία, εμπειρία και αγάπη για το επάγγελμά της.

«Στο κατάστημα έχω την τιμή να εξυπηρετώ πλέον τα παιδιά των πελατών μου, που πρωτοήρθαν σε εμάς όταν εκείνοι ήταν παιδιά», εξομολογείται η ίδια, σημειώνοντας πως σιγά σιγά μπαίνει στην επιχείρηση και η επόμενη γενιά της οικογένειας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατίας 124, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 242007

Optical View Μανωλόπουλος

optical-view-1.jpg

Το Optical View ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των οπτικών το 1978 στην καρδιά της Καλαμαριάς, αποτελώντας το επιχειρηματικό εγχείρημα της οικογένειας Μανωλόπουλου. Από το 1991 η επιχείρηση έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς και συγκεκριμένα, στον Μανώλη Μανωλόπουλο, πτυχιούχο οπτικό-οπτομέτρη από τη σχολή IRSOO στο Βίντσι της Ιταλίας. Ο ίδιος ειδικεύεται στην εφαρμογή φακών επαφής, τους πολυεστιακούς φακούς και τις ειδικές κατασκευές για ενήλικες και παιδιά.

Το Optical View είναι ένα άκρως σύγχρονο κατάστημα οπτικών, με βαθύ σεβασμό στην πολυετή πορεία του στον χώρο, αλλά και με στέρεες βάσεις καινοτομίας και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, με άρτιο επαγγελματισμό και ατόφιο μεράκι.

Στο Optical View Μανωλόπουλος θα βρείτε μία πλούσια γκάμα σε γυαλιά οράσεως και ηλίου, καθώς και φακούς επαφής, όπως επίσης και αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία luxury brands από όλο τον κόσμο.

Alexander McQueen, Bottega, Veneta, Tommy Hilfiger, Guess, Liu Jo, Boss, Jimmy Choo, Carrera, Gucci, Balenciaga, Saint Laurent, Chloe, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Moschino, MISSONI και όχι μόνο, είναι ορισμένα από τα επώνυμα brands που θα βρείτε στο Optical View Μανωλόπουλος. Όλα τα προϊόντα τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαθέτουν σήμανση CE. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πασσαλίδη 70, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 453176

Optovista Vogiatzis

optovista-vogiatzis1.jpg

Το Optovista Vogiatzis ξεκίνησε την πορεία του το 2010, στο κέντρο της Καλαμαριάς, απέναντι από τη Μητρόπολη.

Βασική φιλοσοφία του καταστήματος είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία όρασης, μέσω μιας εκτεταμένης γκάμας υπηρεσιών και προϊόντων.

Ιδιοκτήτες είναι ο Γιώργος Βογιατζής και η σύζυγός του, Δέσποινα Δολιανίδου. Ο Γιώργος, αφού έλαβε το πτυχίο του από Τμήμα Οπτικής Οπτομετρίας του ΤΕΙ Αθηνών, έφυγε στο Βίντσι της Ιταλίας, όπου και έλαβε ειδική μετεκπαίδευση στην Οπτομετρία, ένα αντικείμενο που αγαπάει πολύ. Θέλοντας να αποκτήσει ολοκληρωμένη εμπειρία από τον χώρο, όταν επέστρεψε, εργάστηκε σε συνοικιακά καταστήματα, σε μεγάλες αλυσίδες οπτικών, σε οφθαλμολογικά ιατρεία, αλλά και σε εργαστήρια κοπής γυαλιών.

Αντίστοιχα, η Δέσποινα, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε ένα διαφορετικό επιστημονικό αντικείμενο, ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο των πωλήσεων, όπου και απέκτησε πολυετή εμπειρία σε καταστήματα οπτικών. Σε ένα από αυτά, γνωρίστηκε με τον Γιώργο και λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και το Optovista πήρε σάρκα και οστά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 68, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 423703

Perrys Optical

perrys-optical1.jpg

Τα καταστήματα Perrys Optical φροντίζουν να βρίσκουν λύσεις σε ό,τι αφορά σε προβλήματα όρασης και ακοής, εδώ και 31 ολόκληρα χρόνια. Εμπνευστής και δημιουργός τους ο Περικλής Κωνσταντινίδης, οπτικός-οπτομέτρης με σπουδές στα ΤΕΙ Αθήνας και μεταπτυχιακό στην οπτομετρία στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος δεν εφησυχάζει ποτέ, με αποτέλεσμα η εκπαίδευσή του να είναι συνεχής και μάλιστα, με το ίδιο μεράκι όπως την πρώτη στιγμή.

Για τον Περικλή Κωνσταντινίδη η ικανοποίηση του πελάτη είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δεν είναι τυχαίο που πλέον οι πελάτες του τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα και πάντοτε ζητούν τον ίδιο για την εξυπηρέτησή τους, καθώς μαζί του νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Όπως μας αναφέρει ο ίδιος, «κυρίαρχο στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι η προσωπική και ειλικρινής επαφή με τους πελάτες, η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και το πετυχημένο after sales service».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα καταστήματα Perrys Optical είναι πιστοποιημένα με ISO 9001 από τη DQS και είναι συμβεβλημένα με όλα τα ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Πολυτεχνείου 33, Πυλαία (Προφ. Ηλίας)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 301177

Λάρνακος & Απόλλωνος 20, Κάτω Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 927776

EarPlus, Πλατεία Δημαρχείου 10, Κατερίνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23516 04242

Οπτικά Ζαβρακίδης

optika-zavrakidis1.jpg

Το κατάστημα Οπτικά Ζαβρακίδης ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 στην περιοχή της Σταυρούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη από τον οπτικό-οπτομέτρη, Σπύρο Ζαβρακίδη. Ο ίδιος είναι πτυχιούχος οπτικός-οπτομέτρης των ΤΕΙ Αθήνας, ενώ δεν σταματά να αποκτά συνεχή κατάρτιση και τεχνογνωσία στο αντικείμενό του, μιας που είναι το μεράκι του.

Όλες οι υπηρεσίες τους βασίζονται στη φιλοσοφία του value for money, καθώς παρά τις προσιτές τους τιμές, η ποιότητα των προϊόντων τους είναι ασυναγώνιστη.

Στα Οπτικά Ζαβρακίδης θα βρείτε γυαλιά οράσεως (μυωπίας, υπερμετρωπίας, πρεσβυωπίας, ακόμα και χωρίς νούμερα με φίλτρα για υπολογιστή) αλλά και ηλίου επώνυμων brands, εξαιρετικής ποιότητας και σχεδιασμού.

Παράλληλα, το κατάστημα συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες οπτικών φακών, φακών επαφής, σκελετών και αξεσουάρ εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, στον χώρο του καταστήματος λειτουργεί εξειδικευμένο εργαστήριο για την άμεση εξυπηρέτησή σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γερμανού Καραβαγγέλη 11, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 669274


















ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία