ΑΠΟΨΕΙΣ

Πόσα αυγά θα σπάσουμε

 05/05/2024 21:30

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρισκόμαστε έναν μήνα και 9 μέρες πριν τις ευρωεκλογές. Μεγάλη εβδομάδα και η κατάνυξη, τουλάχιστον η πολιτική δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Οι διαρροές και τα έκτροπα στο υπουργείο Εσωτερικών πυροδότησαν εκ νέου την αντιπαράθεση των κομμάτων. Αρκεί μία διάρρηξη και μία μαζική αποστολή e mail για να χαθεί η εμπιστοσύνη; Μπορεί όχι, αλλά αρκούν για να ανέβουν οι τόνοι της αντιπολίτευσης.

Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε τόσο καιρό. Η ΝΔ φαίνεται πως έχει μία φθορά, και οι υποψήφιοί της πάλι εκλέγονται βάσει αναγνωρισιμότητας. Σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις δεύτερος θα τερματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται προς το παρόν κατά τι ενισχυμένος. Και τέλος το ΠΑΣΟΚ που δεν φαίνεται προς το παρόν να ενισχύεται σημαντικά, αντίθετα με τον Κυριάκο Βελόπουλο που κερδίζει από τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων.

Την ίδια ώρα οι συσχετισμοί και τα πρόσωπα αλλάζουν. Η κόρη της Φώφης Γεννηματά παίρνει θέση και στηρίζει έναν υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος εντάχθηκε στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μετά το Πάσχα θα αναβαθμιστεί σε ρόλο συμβούλου στην ομάδα μετρήσεων και αναλύσεων στα focus groups.

Από την άλλη ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά να παράξουν οι εκλογές πολιτικό αποτέλεσμα να πάρει το μήνυμα ο Μητσοτάκης. Ο οποίος με τη σειρά του έχει κηρύξει τον αγώνα κατά της χαλαρής ψήφου και δίνει πριμ αποδοτικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εκσυγχρονίσει τη Δικαιοσύνη.

Αλλά όλα αυτά τώρα δεν μετράνε.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην ιερή μέρα του Επιταφίου, στη μεγάλη μέρα της Ανάστασης και στη γιορτινή μέρα του Πάσχα. Ψάλλετε το Χριστός Ανέστη, σπάστε τα αυγά, σουβλίστε εάν τρώτε κρέας και εάν όχι έχει και σαλάτες.

Υ.Γ. Όσο για τα τσουρέκια, πείτε μία προσευχή και ευχηθείτε να φουσκώσουν. Και του χρόνου

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 04-05.05.2024