Μονόλογοι

Το "πράσινο" σκανάρισμα, οι υποψήφιοι που ξεκίνησαν να "τρέχουν", ο εργασιομανής Αγγελούδης και οι "Θεσσαλονικάρχες" του ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει ο... "ανθηρόστομος"

22/02/2024 14:11

Σε... αναζήτηση υποψηφίων ευρωβουλευτών, μαθαίνει ο «ανθηρόστομος», πως έχουν βγει οι ΠΑΣΟΚοι της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρόσφατη παρουσία του στην πόλη ζήτησε από τα τοπικά κομματικά στελέχη προτάσεις. Εκείνα με την σειρά τους έχουν βγει στη γύρα και... ψάχνουν ακόμα και άτομα που δεν είναι ΠΑΣΟΚ αλλά θα μπορούσαν να γίνουν.

***

Η ονοματολογία πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη καλά κρατεί. Από Θεσσαλονίκη μεριά ακούγονται ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σάκης Αρναούτογλου που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και στις προηγούμενες ευρωεκλογές και ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος (που όταν τον ρωτάνε δεν δείχνει ότι το επιθυμεί και τόσο πολύ).

***

Ξέρουμε ότι έχει γίνει πρόταση και σε αυτοδιοικητική της περιοχής. Όνομα δεσμεύτηκα να μην πω αλλά μπορώ να σας την περιγράψω: ψηλή, ξανθιά, πετυχημένη με αναλογίες μοντέλου. Πρόσφατα, πήρε το μάτι μου ότι βρέθηκε εκτός Θεσσαλονίκης σε κοπή «πράσινης» πίτας αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Λέτε να ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία;

***

Επίσης, υπάρχει μεγάλη συζήτηση εντός του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Κι αυτό γιατί Ζαγοράκης και Ανδρουλάκης είναι φίλοι καλοί και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής αν και το κόμμα δεν συνηθίζει να κάνει «μεταγραφές» δεν θα τον χαλούσε εάν το όνομα του Ζαγοράκη βρισκόταν στο «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο. Βέβαια, ο «Ζαγόρ» δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, καθώς φαντάζομαι πως αναμένει σινιάλο από τον Μητσοτάκη.

***

Ένας άλλος υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος έχει ξεκινήσει να κινείται. Είναι κοινό μυστικό στα δημοσιογραφικοπολιτικά στέκια ότι ο κ. Σπυρόπουλος έχει «κλειδώσει» για την ευρωλίστα. Τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει επαφές. Προφανώς οργανώνεται...

***

Ο «ανθηρόστομος» πληροφορείται επίσης πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης είναι εργασιομανής. Πηγαίνει πρωί πρωί στο γραφείο του και φεύγει μετά τις 9 το βράδυ. Και Σαββατοκύριακα, παρακαλώ. Ο Αγγελούδης δεν κοιτά το ρολόι του. Μάλιστα, κανά δυο στελέχη της διοίκησής του μεταξύ σοβαρού κι αστείου σχολιάζουν ότι πλέον ούτε τις Κυριακές τις περνούν με τις οικογένειές τους.

***

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια» λέει ο θυμόσοφος λαός. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Σούσουρα, «πηγαδάκια» και συντροφικά μαχαιρώματα ενόψει του Συνεδρίου. Θέλουν λέει να γίνουν «Θεσσαλονικάρχες». Που, ρωτάω; Σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει;

***

Ο... ανθηρόστομος


O… ανθηρόστομος