Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι

Αφιέρωμα: 19 επιλεγμένοι διαιτολόγοι - διατροφολόγοι της Θεσσαλονίκης για σωστή διατροφή, δίαιτα και υγεία

Για να εκπαιδευτούμε διατροφικά και να πετύχουμε τους στόχους μας

 30/11/2023 14:20

Αφιέρωμα: 19 επιλεγμένοι διαιτολόγοι - διατροφολόγοι της Θεσσαλονίκης για σωστή διατροφή, δίαιτα και υγεία

Σωστή διατροφή και υγεία. Η διατροφή γνωρίζουμε ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, καθώς εξασφαλίζει στο σώμα τις θρεπτικές ουσίες και άλλα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.

Αντίθετα η κακή διατροφή μπορεί να είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς της υγείας μας. Οι ανθυγιεινές τροφές στερούνται θρεπτικών συστατικών και είναι γεμάτες ουσίες που μπορούν να βλάψουν το σώμα.

19 επιλεγμένοι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται εδώ για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας, με «σύμμαχο» μας τη σωστή διατροφή. Πάμε να τους γνωρίσουμε.

Χρύσα Καρεσίου

karesioy-1.jpg

Η Χρύσα Καρεσίου είναι η διατροφολόγος, η οποία άνοιξε τον δρόμο στον τομέα της διαιτολογίας και κατάφερε να πείσει τους ασθενείς-διαιτώμενους της ότι η τροφή έχει τεράστια δύναμη, αφού μπορεί να ρυθμίσει και να θεραπεύσει διατροφοεξαρτώμενες παθήσεις. Δεν ασχολείται μόνο με την ρύθμιση του σωματικού βάρους, αλλά κυρίως σκοπός της είναι η διατροφική εκπαίδευση του κάθε ατόμου . Μέσα από αυτή την διατροφική εκπαίδευση ο διαιτώμενος καταφέρνει να ρυθμίζει το βάρος του απόλυτα υγιεινά και να το σταθεροποιεί. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο έμπειρος διατροφολόγος είναι αυτός ο οποίος θα πετύχει την μη επαναπρόσληψη του απολεσθέντος βάρους. Τα άτομα τα οποία συνεργάστηκαν μαζί της μας διαβεβαιώνουν ότι τους άλλαξε τη ζωή.

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Χρύσα Καρεσίου αναλαμβάνει με απόλυτη επιτυχία:

  • Κλινική διατροφή ( διατροφική αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη υπέρτασης, υπερλιπιδαιμίας, οστεοπόρωσης, αναιμίας, καρδιαγγειακών νοσημάτων κ.α.)
  • Διαχείριση σωματικού βάρους (απώλεια-αύξηση βάρους) και σταθεροποίηση τελικού στόχου
  • Διατροφή κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης και του Θηλασμού
  • Διατροφή κατά τη διάρκεια της Εμμηνόπαυσης
  • Αθλητική Διατροφή - Αύξηση αντοχής και επίδοσης αθλητών
  • Ψυχογενείς Διατροφικές Καταστάσεις (υπερφαγία, βουλιμία, νευρική ανορεξία)
  • Διατροφή για την αντιμετώπιση γαστρεντερικών διαταραχών όπως έλκος στομάχου, σπαστικής κολίτιδας, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ευερέθιστου εντέρου, νόσου του Crohn κ.ά
  • Παιδική παχυσαρκία. Διατροφική προσέγγιση κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 49, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 443050

Μάγδα Κουτσουπιά

koytsoypia-maghda1.jpg

Η Μάγδα Κουτσουπιά για περισσότερο από 20 χρόνια μας βοηθάει να αλλάξουμε τρόπο ζωής μέσα από τη διατροφή. Η διατροφή είναι κομμάτι της προσπάθειας να ζούμε υγιείς και χαρούμενοι και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής να είναι μόνιμες. Ο στόχος είναι οι διατροφικές αρχές και οδηγίες να δημιουργούν συνήθειες που θα εξυπηρετούν την καθημερινότητα και δεν θα την περιορίζουν. Χρησιμοποιεί το σύνολο της επιστημονικής έρευνας στη δημόσια υγεία, τα τρόφιμα και τις ασθένειες, την οποία μεταφράζει σε πρακτικές οδηγίες για να μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν τις κατάλληλες επιλογές τρόπου ζωής και διατροφής.

Η Μάγδα Κουτσουπιά ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματός Θεσσαλονίκης και έκανε την εξειδίκευση της στις παθολογικές καταστάσεις με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την διατροφή στη νόσο στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Διατηρεί το νόμιμο ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο της από το 2003 στην περιοχή Μ. Μπότσαρη. Συνεργάστηκε για 20 χρόνια ως κλινική διαιτολόγος με το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως σύμβουλος διατροφής στο χώρο της μαζικής εστίασης διαιτητικών γευμάτων και διατηρεί συνεργασία με αθλητικά κέντρα. Έχει παρουσιάσει θέματα του επιστημονικού της πεδίου σε ιατρικές ενημερωτικές εκπομπές ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μ. Μπότσαρη 51
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 944441, 6977255617

Αναστασία Κόκκαλη

anastasia-kokkali-1.jpg

Μια ισορροπημένη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, είναι μια σημαντική παράμετρος ώστε να είμαστε υγιείς, ευτυχισμένοι, γεμάτοι θετική ενέργεια. Ο καλύτερός μας σύμμαχος, σε αυτή την προσπάθεια, δεν είναι άλλος, από την Αναστασία Κόκκαλη, μίας από τις γνωστότερες διαιτολόγους - διατροφολόγους στη Θεσσαλονίκη, που, όπως μας δηλώνει η ίδια, η χαρά που της δίνει η καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους και τα αποτελέσματα της δουλειάς της, είναι αυτά που της δίνουν καθημερινά ώθηση, για να δημιουργεί τα καταλληλότερα διαιτολόγια, προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες του κάθε ατόμου!

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Αναστασία Κόκκαλη, πιστεύει ότι είναι πανέμορφο να είναι συνοδοιπόρος με όποιον αρχίζει το ταξίδι του στον κόσμο της Υγιεινής Διατροφής! Η ίδια, λάτρης της επιστήμης της διαιτολογίας, παρακολουθεί αδιάκοπα τις νέες εξελίξεις της, μέσα από Συνέδρια και Σεμινάρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθώς, όπως ομολογεί και η ίδια, της αρέσει το ωραίο φαγητό, μας δίνει τα πιο θρεπτικά και νόστιμα διαιτολόγια, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας.

Η Αναστασία Κόκκαλη, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian University Ανθρώπινη Διατροφή και Κλινική Διαιτολογία. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Μητροπολίτου Γρ.Καλλίδου 1.

Παράλληλα είναι συνεργάτης – υπεύθυνη Διαιτολόγος του Κέντρου Αποκατάστασης ‘Η Αναγέννηση’. Είναι μέλος σε Επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους μεταξύ των οποίων και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων (ΠΣΔ). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Γρ.Καλλίδου 1 με Αδριανουπόλεως - 4ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224627

Diet Tips - Παπασπανός & Ναούμη

diettips1.jpg

Παρά την πληθώρα των διαιτολογικών κέντρων που μπορεί να βρει κανείς στις μέρες μας, το διαιτολογικό γραφείο Diettips – Παπασπανός & Ναούμη έχει ξεχωρίσει εδώ και χρόνια. Και αυτό γιατί η επιστημοσύνη και οι ουσιαστικές γνώσεις της ομάδας του κάνουν τη διαφορά, ενώ η αγάπη για το επάγγελμά τους αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη συνεχή ανέλιξη στον τομέα τους.

Εδώ η προσωποκεντρική προσέγγιση βρίσκει το νόημά της, με τη φιλοσοφία της ομάδας του Diettips και των διαιτολόγων της σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Κιλκίς, να συνοψίζεται στην αναγνώριση της μοναδικότητας των χαρακτηριστικών και των αναγκών κάθε ατόμου.

Οι άνθρωποι του Diettips θα λειτουργήσουν ως συνοδοιπόροι σας στην πορεία αλλαγής της φιλοσοφίας της διατροφής σας, με θεμελιώδη στόχο να καταφέρετε να λειτουργείτε αυτόνομα και ανεξάρτητα, μέσα από τη διατροφική εκπαίδευση που θα σας παράσχουν.

Η Ανθή – Ισμήνη Ναούμη είναι Κλινική & Αθλητική Διαιτολόγος MSc. Αποφοίτησε το 2007 από το τμήμα «Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έκτοτε έχει αφιερωθεί στην επιστήμη της, επανασυστήνοντας στους πελάτες της τη διατροφή στο σύνολό της. Το 2011 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή», με κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 77, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 226989

Βίκυ Παπαδοπούλου

viki1.jpg

Στο διαιτολογικό γραφείο της Βίκυς Παπαδοπούλου, δεν θα βρείτε απλά συμβουλές διατροφής, αλλά έναν άνθρωπο που στέκεται δίπλα σας σε όλη τη δύσκολη διαδρομή μέχρι την επίτευξη του στόχου σας. Η Βίκυ Παπαδοπούλου είναι μία πιστοποιημένη health coach, που σας παρέχει το χρόνο και την προσοχή που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε συνεπή αλλαγή και άρα βελτίωση ποιότητας ζωής. Η φιλοσοφία της είναι ότι για να αλλάξει ο τρόπος διατροφής πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και οι συνήθειες και αυτό χρειάζεται την κατάλληλη καθοδήγηση.

Το διαιτολογικό γραφείο της Βίκυς Παπαδοπούλου βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Εδώ και 16 χρόνια παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφής, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα της επιστήμης. Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος υπηρεσιών που αφορούν στη διατροφή:

  • Δυνατότητα διαδικτυακών συνεδριών
  • Διατροφογενετική για εξατομικευμένη Διατροφή
  • Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού
  • Διαχείριση σωματικού βάρους (απώλεια/αύξηση βάρους)
  • Διατροφή Εγκύου/Θηλάζουσας/Ενίσχυσης γονιμότητας
  • Παιδική/Εφηβική Διατροφή
  • Διατροφή Αθλητών/Ασκούμενων & Τεστ DNA Άθλησης για εξατομικευμένο ασκησιολόγιο
  • Ειδική διατροφή για Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2
  • Διατροφή για γαστρεντερικές διαταραχές (έλκος, κοιλιοκάκη, ευερέθιστο έντερο, νόσος του Crohn κ.ά.)
  • Κλινική διατροφή (υπέρταση, υπερλιπιδαιμίες, αναιμία, καρδιαγγειακές παθήσεις, οστεοπόρωση κ.α.)

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Πατρών Γερμανού 24, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 858686

Βιργινία Παπαεμμανουήλ – Κέντρο Διατροφικής Ισορροπίας «Διά Τροφήν»

papaemmanoyil-1.jpg

Η Βιργινία Παπαεμμανουήλ είναι μία από τις κορυφαίες κλινικές διαιτολόγους στη Θεσσαλονίκη, με φήμη που έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης, καθώς με τις γνώσεις, τη θετικότητα, την αμεσότητα, τη φιλική προσέγγιση και την καθοδήγηση που προσφέρει έχει αλλάξει τη ζωή πολλών από εμάς. Η Βιργινία Παπαεμμανουήλ αποφοίτησε από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, ενώ η συστηματική επιστημονική επιμόρφωση σε θέματα Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής, αποτελεί συνεχή επαγγελματικό της στόχο.

Συνομιλώντας μαζί της θα νιώσετε να καταρρέουν μέσα σας διατροφικοί «μύθοι» πολλών ετών, ενώ θα αισθανθείτε μία πραγματική ανακούφιση, εξαιτίας της οπτικής της πάνω στη διατροφή. Εδώ θα βιώσετε μία πλήρη απενοχοποίηση πολλών αγαπημένων σας τροφών, έχοντας πάντα βέβαια ως πυξίδα το μέτρο και την ισορροπία.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνει να αλλάξει, πραγματικά, ζωές, με την ίδια να σημειώνει πως «η διατροφή μας αντικατοπτρίζει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική μας υγεία»…

Σύμφωνα με την ίδια, το θέμα δεν είναι να αποκτήσουμε ξαφνικά μία «άλλη» ζωή, αλλά να εντάξουμε κάποιες συνήθειες-κλειδιά στην ήδη υπάρχουσα καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται κανείς να πηγαίνει κάθε μέρα ανελλιπώς στο γυμναστήριο, θα ήταν καλό όμως να εντάξει το περπάτημα ή το ποδήλατο στις καθημερινές του μετακινήσεις. Μία αλλαγή φαινομενικά μικρή που όμως μπορεί να αλλάξει ριζικά την ψυχοσωματική κατάσταση του ατόμου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 111, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 288411

Αναστασία Μαμάτσιου - Nutriwellness

nutriwellness1.jpg

Η σωστή διατροφή, είναι το μυστικό για μία ζωή γεμάτη υγεία! Ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς, χαιρόμαστε με την προσωρινή ευχαρίστηση που μας δίνει, ένα νούμερο κάτω στη ζυγαριά μας! Είναι όμως αυτό αρκετό για να κατακτήσουμε την ισορροπία του οργανισμού μας; Στο ερώτημα αυτό, έρχεται να μας απαντήσει η κλινική διαιτολόγος Αναστασία Μαμάτσιου, λέγοντάς μας, ότι «δεν παλεύουμε μόνο για ένα νούμερο», αλλά ότι «η σωστή διατροφή απαιτεί μια διαδικασία αλλαγής προς το καλύτερο, που εγγυάται τη μακροπρόθεσμη επιτυχία στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους»!

Σε αυτήν την προσπάθεια αλλαγής της συμπεριφοράς ως προς τις διατροφικές μας συνήθειες, ο καλύτερος σύμμαχός μας είναι το «Nutriwellness» και η διατροφολόγος Αναστασία Μαμάτσιου. Μαζί της θα αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε απέναντι στον όρο «δίαιτα» και χωρίς υπερβολές και στερήσεις, θα μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Γιατί μία πολύχρωμη και νόστιμη διατροφή, πλούσιας θρεπτικής αξίας, θα προσφέρει στον οργανισμό μας ευεξία, πνευματική διαύγεια και αίσθημα πληρότητας. Άλλωστε, η επιλογή του τρόπου διατροφής μάς καθορίζει ως προσωπικότητες, «Είμαστε αυτό που τρώμε».

Η Αναστασία Μαμάτσιου είναι Κλινική Διατροφολόγος στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημιού Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε το 2014. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία και είναι εκπαιδευμένη στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών όπως η Νευρική Βουλιμία και η Νευρική Ανορεξία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 18Α, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 089389

Αριστείδης Πατρινός

aristidis-patrinos-1.jpg

Μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και καλά ισορροπημένη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και της ευεξίας του οργανισμού μας. Την ιδέα αυτή, υπογραμμίζει και υπηρετεί καθημερινά και ο Αριστείδης Πατρινός, διατροφολόγος – διαιτολόγος, που αποτελεί τον πιο πολύτιμο σύμμαχό μας στην αλλαγή του εαυτού μας προς το καλύτερο. Μάλιστα, έχοντας και ο ίδιος στη νεανική του ηλικία αντιμετωπίσει τη νόσο της παχυσαρκίας, γνωρίζει βιωματικά και συναισθάνεται την θέληση και την αποφασιστικότητα που απαιτεί το ταξίδι προς την υγιεινότερη εκδοχή του εαυτού μας.

Θεμέλιο της φιλοσοφίας του Αριστείδη Πατρινού, αποτελεί ο ίδιος ο άνθρωπος, ο οποίος είναι μοναδικός και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Έτσι, για τον ίδιο είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή, που να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Τη «συνταγή» αυτή, τη δημιουργούμε εμείς, ανάλογα με τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει πως ό,τι και αν πετύχουμε μέσα από την πίεση και την πειθαρχία, δεν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε για πολύ, καθώς και ότι ο άνθρωπος που στερείται υπερκαταναλώνει. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να βρούμε εκείνη τη μαγική ισορροπία, που ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού μας, αλλά και τις επιθυμίες μας, ώστε να έχουμε ένα νόστιμο διαιτολόγιο που μπορούμε ευχάριστα να ακολουθήσουμε. Η διατροφή λοιπόν, αποτελεί μία προσωπική διαδρομή, μέσα από την οποία έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.

Η αγάπη του για την υγιεινή διατροφή και η θέλησή του να την μεταδώσει σε όλους εμάς, τον οδήγησε να σπουδάσει διατροφή και διαιτολογία στην Κρήτη. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, πραγματοποίησε την πρακτική του στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ, όπου συμμετείχε στη διαχείριση περιστατικών με διατροφικές διαταραχές. Ταυτόχρονα, έκανε την ερευνητική του εργασία με θέμα «Ανάλυση μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο τρίχωμα της κεφαλής των φοιτητών», η οποία αναδεικνύει την σημασία της εξατομίκευσης της διατροφής. Σήμερα έχει την χαρά να αξιοποιεί αυτή την μέθοδο στο γραφείο του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παπακυριαζή 24, Ανατολική Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 887637, 6976925637

Γρηγορία Ντάμπου - Health Lab

health-lab-1.jpg

Η ανάγκη για τροφή είναι ίσως το πιο αρχέγονο ένστικτο, καθώς αποτελεί την κινητήρια δύναμη που μας κρατάει στη ζωή, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη δύναμη, την ευεξία και την ισορροπία του οργανισμού, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην ασφυκτική μας καθημερινότητα. Η επιστήμη της διατροφής – διαιτολογίας, έρχεται να θέσει τις σωστές βάσεις, ώστε να προληφθούν τόσο οι παθολογικές καταστάσεις, όσο και να βελτιστοποιήσει τις αποδόσεις των ανθρωπίνων αναγκών.

Η «ισορροπημένη» διατροφή, είναι ένας όρος που ακούγεται πολύ συχνά, ωστόσο πόσοι από εμάς γνωρίζουμε όντως αν την ακολουθούμε; Η λογική της σωστής διατροφής, η απόφαση να ακολουθήσουμε τις σωστές διατροφικές αρχές, η κατανόηση του τρόπου που λειτουργεί το σώμα μας, ώστε να απολαύσουμε τη μέγιστη απόδοσή του, αλλά και να ενισχύσουμε τη θετική μας διάθεση και τη σωματική και ψυχική μας υγεία, συνιστούν τη φιλοσοφία του “Health Lab”, του διαιτολογικού γραφείου που διευθύνει η εξειδικευμένη διαιτολόγος - διατροφολόγος Γρηγορία Ντάμπου.

Στο ενεργητικό της, πέρα από το πτυχίο της διατροφολογίας, παρουσιάζει πληθώρα συμμετοχών σε συνέδρια και σεμινάρια στην κλινική διατροφή, ενώ εξειδικεύεται στη διατροφολογία σε παιδιά καθώς και στην κλινική διατροφή και την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων. Η εμπειρία της, διαγράφει ένα πλούσιο κύκλο 15 ετών με εξωτερικές συνεργασίες με κορυφαίους γυναικολόγους και παθολόγους της πόλης, ενώ για διάστημα δύο σεζόν διατηρούσε συνεργασία με το ξενοδοχείο 5* «Miraggio» με διάφορα projects σε θέματα υγιεινής διατροφής.

Παράλληλα, έχει πρωτοστατήσει στη προσπάθεια ενημέρωσης για θέματα διατροφικής συμβουλευτικής σε δημόσια σχολεία, όπου μεταλαμπαδεύει στα παιδιά τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής. Η πτυχιακή της εργασία, δημοσιεύτηκε και βραβεύτηκε στο 10ο συνέδριο διατροφής στο «Brand Hotel» και έφερε ως τίτλο: «Οξειδωτικοί παράγοντες στο πλάσμα αίματος». Η πρακτική της άσκηση, έγινε στο δημόσιο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 42, Συκιές
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 244197

Βιργινία Τσακαλιάν

virghinia-tsakalian-1.jpg

Η λέξη βαριατρική έχει τις ρίζες της στις ελληνικές λέξεις «βάρος» και «ιατρική». Πρόκειται για την ιατρική επιστήμη που ασχολείται με τη νόσο της παχυσαρκίας και τη θεραπεία της. Η διατροφολόγος, Βιργινία Τσακαλιάν, είναι καταρτισμένη στον κλάδο της βαριατρικής και διαθέτει στη φαρέτρα της τις γνώσεις και την εξειδίκευση για να συμβάλει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1983 και είναι έγγαμη μητέρα δύο παιδιών. Αποφοίτησε το 2006 από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει 12ετή κλινική εμπειρία (Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης 2007 – 2019) αντιμετωπίζοντας πληθώρα παθολογικών, χειρουργικών αλλά και περιστατικών απλής απώλειας βάρους. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η ενασχόληση – εξειδίκευσή της στον τομέα των Βαριατρικών επεμβάσεων η οποία συνεχίζεται, με ιδιαίτερη επιτυχία, μέχρι και σήμερα, καθιστώντας την στους διακεκριμένους Διαιτολόγους του κλάδου, μέσα από την συνεργασία της με κορυφαίους Χειρουργούς Βαριατρικής της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού.

Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού κέντρου Θεσσαλονίκης. Η διαρκής αναζήτησή της για εξέλιξη την οδήγησε στην μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας αλλά και σε εξειδικευμένα σεμινάρια Βαριατρικής διατροφής (Advanced Bariatric Nutrition Course, εγκεκριμένα από την IFSO).

Το 2014 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED και το 2018 έλαβε την πιστοποίηση Ειδικού Αθλητικής Διατροφής από το International Society of Sports Nutrition (ISSN). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γεωργίου Γεννηματά 20Α, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 312454, 6977671671

Στελίνα Βασιλειάδη

stelina-vasileiadi-1.jpg

«Φάρμακο ας γίνει η τροφή μας και η τροφή μας ας γίνει φάρμακό μας» είχε διατυπώσει κάποτε ο Ιπποκράτης, μεταλαμπαδεύοντάς μας την ιδέα ότι η σωστή διατροφή είναι το καλύτερο φάρμακο για κάθε πάθηση. Την ιδέα αυτή έρχεται να υπογραμμίσει και η κλινική διαιτολόγος Στελίνα Βασιλειάδη και να την κάνει πράξη μέσα από τα πιο γευστικά διαιτολόγια, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας.

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Για το λόγο αυτό, τα διατροφικά πλάνα της κλινικής διαιτολόγου, Στελίνας Βασιλειάδη, διαφέρουν και προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες του καθενός από εμάς. Η ίδια πιστεύει ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί το Α και το Ω, τόσο για την καλή υγεία του συνόλου του οργανισμού μας, όσο και για την καλή πνευματική και ψυχολογική μας κατάσταση. Ακόμα, υποστηρίζει ότι η δίαιτα και η διαδικασία της απώλειας βάρους, αποτελεί μια απόφαση αλλαγής του τρόπου ζωής μας και στροφής σε έναν πιο υγιεινό εαυτό. Η εμπειρία και η εξειδίκευσή της, αλλά και η επιτυχής συνεχόμενη πορεία της, στον τομέα των σπουδών της, τη διατροφή και τη διαιτολογία, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την επιτυχία όλων όσων την εμπιστεύονται.

Η κλινική διαιτολόγος κα Στελίνα Βασιλειάδη, φοίτησε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2006. Στο πλαίσιο των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Διαιτολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα με έπαινο, στην Ανθρώπινη Διατροφή με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (UK).

Στο πλαίσιο έρευνας για την εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας εργάστηκε για 3 μήνες στο διαιτολογικό τμήμα της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Yorkhill» στη Γλασκόβη (UK). Από τον Ιανουάριο του 2009 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό της Διαιτολογικό γραφείο στην Ευζώνων 4. Από το 2016, εργάζεται ως καθηγήτρια Διαιτολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ευζώνων 4 (ύψος Βασ. Γεωργίου)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 828762

Ειρήνη Κοντοπίδου – ΑδυνατίΖΩ

kontopidoy1.jpg

Η σωστή διατροφή αποτελεί πλέον βασική ανάγκη για ολοένα και περισσότερο κόσμο. Έχει πάψει να είναι συνυφασμένη αποκλειστικά με την απώλεια βάρους. Μία ισορροπημένη διατροφή και λίγη άσκηση είναι το κλειδί για μια καλύτερης ποιότητας ζωή.

Η Ειρήνη Κοντοπίδου, ως έμπειρη κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι η κατάλληλη επαγγελματίας υγείας για να σε κατευθύνει και να σου υποδείξει ένα πρόγραμμα διατροφής που να ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες.

Η Ειρήνη Κοντοπίδου φοίτησε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο τμήμα Χημείας στο ΠΜΣ «Επιστήμη Τροφίμων και διατροφή» με ειδίκευση στη «Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων». Η μεταπτυχιακή της διατριβή ήταν πάνω στις υπηρεσίες σίτισης των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων και στο σύστημα HACCP.

Η διδακτορική της διατριβή εκπονείται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Μαιευτικής με αντικείμενο “Εγκυμοσύνη και μέτρηση βιομαρτύρων οξειδωτικού στρες”.

Διαθέτει εμπειρία άνω των 15 ετών, τόσο στο ιδιωτικό της γραφείο αλλά και ως επιστημονικός συνεργάτης κέντρων ευεξίας και ιατρικών κέντρων.

Κι επειδή το επάγγελμα του διαιτολόγου και οι εξελίξεις γύρω από αυτό μεταβάλλονται συνεχώς, παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικά με το αντικείμενο της και έχει βρεθεί ως καλεσμένη ομιλήτρια σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ενημερωτικές ημερίδες.

Παράλληλα, ασχολείται με την εκπαίδευση ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και ως εκπαιδεύτρια σε ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΚΕΕ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 232, Άνω Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 929494

Έλενα Πάτρα

patra1.jpg

Η Έλενα Πάτρα με βαθιά γνώση της επιστήμης της και πολυετή εμπειρία, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες αντιμετώπισης κάθε προβλήματος σχετιζόμενο με τη διατροφική υποστήριξη. Είτε βρίσκεστε σε μία συγκεκριμένη συνθήκη που απαιτεί ιδιαίτερες διατροφικές συμβουλές, είτε παλεύετε με χρόνια νοσήματα και δυσκολία διαχείρισης τους βάρους σας, εδώ θα βρείτε μία συνολική αντιμετώπιση απολύτως εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις εκάστοτε ανάγκες.

Στο διαιτολογικό γραφείο θα βρείτε ένα πλήθος υπηρεσιών που αφορούν στη διατροφή:

  • Διαχείριση σωματικού βάρους
  • Διατροφή στην εγκυμοσύνη/θηλασμό
  • Αθλητική διατροφή
  • Διατροφικές διαταραχές
  • Vegan/Vegeterian διατροφή
  • Διατροφογενετική
  • Υποστήριξη παθολογικών καταστάσεων
  • Ανάλυση σύστασης σώματος
  • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού
  • Εταιρικά προγράμματα & εκπαιδεύσεις

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αδριανουπόλεως 12, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420335

Αθανάσιος Τσιούδας - Διατροφική Αγωγή

tsioudas1.jpg

Σε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο διατροφικής υποστήριξης “Διατροφική Αγωγή”, ο διατροφολόγος – διαιτολόγος, Αθανάσιος Τσιούδας και η ομάδα του σας υποδέχονται για να σας καθοδηγήσουν να χτίσετε πιο υγιεινές συνήθειες, όχι μόνο στη διατροφή σας, αλλά και στην καθημερινότητά σας γενικότερα. Η διατροφική αγωγή, άλλωστε, αφορά στην εκμάθηση ενός ισορροπημένου διατροφικά τρόπου ζωής.

Ένα πρόγραμμα διατροφής συνδέεται άμεσα και με τη συμβουλευτική αλλά και τη διαμόρφωση της κατάλληλης διατροφικής συμπεριφοράς, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ξεχωριστά διατροφικά χαρακτηριστικά, άρα και χρειάζεται μία εξατομικευμένη προσέγγιση, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στους στόχους του.

Το γραφείο του Αθανάσιου Τσιούδα, για πάνω από 10 χρόνια, παρέχει μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών υψηλής τεχνογνωσίας, δίνοντας λύσεις όχι μόνο στις κλασικές περιπτώσεις παχυσαρκίας αλλά και στις βρεφικές/παιδικές και εφηβικές διατροφικές διαταραχές, ενώ παράλληλα παρέχει ειδικά διαιτολόγια κλινικής και αθλητικής διατροφής.

Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχονται στη Διατροφική Αγωγή είναι:

  • Διαχείριση σωματικού βάρους (απώλεια/πρόσληψη βάρους)
  • Αθλητική διατροφή
  • Διατροφογενετική
  • Κλινική διατροφή (σακχαρώδης διαβήτης, αυτοάνοσα, καρδιαγγειακά, παθήσεις πεπτικού κ.α.)
  • Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, αδηφαγική διαταραχή, σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας, ορθορεξία)
  • Διατροφή Εγκύου/Θηλάζουσας
  • Χορτοφαγική Διατροφή/Βιγκανισμός
  • Δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καλαποθάκη 10, Θεσσαλονίκη / Εθνικής Αντιστάσεως 74 & Αίαντος, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 286782

Δέσποινα Τσιλιπάκου

despoina-tsilipakoy-1.jpg

Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για την καλή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, το ζήτημα της ισορροπημένης διατροφής, αποτελεί πρωταρχικά θέμα παιδείας. Στην εκπαίδευσή μας -για να ακολουθήσουμε την κατάλληλη διατροφή, ανάλογα με τη φυσιολογία και τις ανάγκες του οργανισμού μας- μία από τις καλύτερες συμμάχους μας είναι ο διαιτολόγος μας και πιο συγκεκριμένα, η Δέσποινα Τσιλιπάκου.

Η Δέσποινα Τσιλιπάκου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών Διατροφής – Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Από τότε εργάζεται ως Διαιτολόγος - Διατροφολόγος στη Θεσσαλονίκη. Είναι, επίσης, τελειόφοιτη του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών: Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή με κατεύθυνση Κλινική Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – Επιστήμη Διαιτολογίας & Διατροφής. Επιπλέον, ολοκλήρωσε πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Παιδιατρική Διατροφή: «Master Nutritionist in Pediatric Nutrition», ΕΛ.Δ.Ε studies.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της πραγματοποίησε επιστημονική έρευνα με θέμα τη μέτρηση του Βασικού μεταβολισμού και τη συσχέτιση αυτού με τη φυσική δραστηριότητα και την όρεξη. Θεμέλιο της προσέγγισής της αποτελεί η διατροφική εκπαίδευση και ως εκ τούτου παρακολούθησε κατάρτιση στο πρόγραμμα ψυχικής και κοινοτικής υγείας: Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Στο πλαίσιο διαρκούς επιμόρφωσης και ενημέρωσης των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων, παρευρέθηκε σε εξειδικευμένα συνέδρια κλινικής διατροφής, διατροφής για χρόνιες ασθένειες, παιδικής διατροφής, διατροφής κατά την κύηση και το θηλασμό, αθλητικής διατροφής.

Διατηρεί πιστοποιημένο διαιτολογικό γραφείο από το 2015 στην περιοχή Μαρτίου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Διαιτολόγου - Διατροφολόγου από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας τμήματος υπηρεσιών και επαγγελμάτων υγείας. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πιττακού 11, περιοχή Μαρτίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 526980

Χριστίνα Χρυσογωνίδου – Nurisense

nurisense1.jpg

Το διαιτολογικό γραφείο Nurisense βρίσκεται στα Κωνσταντινοπολίτικα Θεσσαλονίκης. Δημιουργός του είναι η Χριστίνα Χρυσογωνίδου, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Η ίδια έχει μετεκπαιδευτεί στον τομέα της Διατροφογενετικής, μέσω του διεθνούς προγράμματος «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» (ΕΚΠΑ), κατέχοντας και τη σχετική πιστοποίηση.

Παράλληλα, θέλοντας να επικοινωνήσει στον κόσμο τη σημασία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας, διοργανώνει εθελοντικά σεμινάρια διατροφικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με διάφορους φορείς.

Για όσους έχουμε τη χαρά να τη γνωρίζουμε, αποτελεί ένα φωτεινό πλάσμα, με ουσιαστικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό της, με σπουδαίες διακρίσεις και η οποία – παρά το νεαρό της ηλικίας της – βάζει τα γυαλιά σε πολλούς από εμάς…

Όπως συνηθίζει να λέει η ίδια, «η Nurisense δημιουργήθηκε για να αποτελέσει τον σύμμαχό σας, μόλις νιώσετε έτοιμοι να απαλλαχθείτε από δυσλειτουργικές συνήθειες, πεποιθήσεις ή ενοχές που σας κάνουν να παρεκκλίνετε από τους στόχους σας και σας οδηγούν ξανά και ξανά στην ίδια κατάσταση».

Οι βασικοί στόχοι από μέρους της, είναι να αντιληφθείτε τις ανάγκες σας, να αγαπήσετε το σώμα σας και να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό και την ποιότητα της ζωής σας στο έπακρο.

Χάρη στην παραπάνω φιλοσοφία γεννήθηκε η ιδέα της Nurisense, που θεμελιώνεται στην αντίληψη πως το υγιεινό και το ισορροπημένο δεν σημαίνει κάτι άνοστο και βαρετό, αλλά ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μενάνδρου 52, Κωνσταντινοπολίτικα, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 316194

Ιωάννης Κυρτόπουλος

kirtopoylos1.jpg

Ο Ιωάννης Κυρτόπουλος είναι ένας νέος επιστήμονας, που διατηρεί το γραφείο του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τις γνώσεις και την κατάρτισή του, παρέχει διαιτολογικές και διατροφικές συμβουλές.

Ο στόχος που έχει θέσει είναι να βοηθήσει στη υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής που θα μπορεί να γίνει τρόπος ζωής, η ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης με την τροφή και η προαγωγή τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας και ευεξίας, με ποικιλία τροφίμων χωρίς περιορισμούς και στερήσεις. Βρίσκεται πάντα δίπλα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς σας, με συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη σε όλα τα στάδια της πορείας προς την επίτευξη των στόχων σας.

Στο διαιτολογικό γραφείο θα βρείτε ένα πλήθος υπηρεσιών που αφορούν στη διατροφή:

  • Εξατομικευμένη διατροφή για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις
  • Διατροφική υποστήριξη για όλα τα στάδια της ζωής (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, εγκυμοσύνη, θηλασμός, τρίτη ηλικία)
  • Αναλυτική σωματομετρία, τμηματική ανάλυση σώματος και μέτρηση βασικού μεταβολισμού
  • Διατροφική αγωγή και τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς  
  • Θεραπευτική υποστήριξη διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας
  • Πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή υγείας
  • Διατροφική υποστήριξη αθλητών και ασκούμενων
  • Υπηρεσίες Διατροφής Ακριβείας και Health Coaching
  • Διατροφική συμβουλευτική για ψυχική υγεία και ευεξία
  • Συμβουλευτική σε θέματα δημόσιας υγείας και υγιεινής τροφίμων

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατίας 63, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311 823959, 6948624923

Μάλαμας Σωτηρίου

sotirioy-1.jpg

Το ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία, είναι γεγονός και πλέον ευρέως γνωστό. Όπως είχε πει κι ο Ιπποκράτης: «φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας».

Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Μάλαμας Σωτηρίου έχει όλες τις γνώσεις και την εμπειρία για να σχεδιάσετε μαζί το κατάλληλο πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σας.

Ο Μάλαμας Σωτηρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και απέκτησε το βασικό του πτυχίο στην επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης της Σκωτίας στη Διατροφή του Ανθρώπου με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή.

Από το 2009 διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στο κέντρο της πόλης, προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις διατροφής για άτομα κάθε ηλικίας.

Παράλληλα, εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε αθλητικές ομάδες και συλλόγους, παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες στους αθλούμενους σε ομαδικό ή και ατομικό επίπεδο, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πλάτωνος 29, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 269705

Άννα Κωνσταντινίδου – nutrIDeal

nutrideal-1.jpg

Στο επιστημονικό κέντρο εξατομικευμένης διατροφής nutrIDeal που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γνώμονας είναι η διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου, που τον χαρακτηρίζει διατροφικά και χρειάζεται μία συνολική αντιμετώπιση απολύτως εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις εκάστοτε ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.

Στο nutrIDeal θα βρείτε ένα πλήθος υπηρεσιών που αφορούν στη διατροφή:

  • Διαχείριση σωματικού βάρους (απώλεια/αύξηση βάρους)
  • Διατροφή Εγκύου/Θηλάζουσας
  • Βρεφική (απογαλακτισμός βρέφους)/Παιδική/Εφηβική Διατροφή
  • Διατροφή Αθλητών/Ασκούμενων
  • Κλινική διατροφή (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νεφροπάθειες κ.α.)
  • Χορτοφαγική Διατροφή/Βιγκανισμός
  • Διατροφογενετική
  • Δυνατότητα εξ αποστάσεως (online) συνεδριών
  • Υγιεινές συνταγές (στο site και στο Instagram)

Η Βιολόγος-Διατροφολόγος Άννα Κωνσταντινίδου, πτυχιούχος Βιολογίας του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφή, απέκτησε από νωρίς ισχυρό ενδιαφέρον για την επιστήμη της διατροφής και τον ανθρώπινο μεταβολισμό, γεγονός που την οδήγησε στη μετεκπαίδευσή της σε σχετικά ερευνητικά θέματα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, αποφοιτώντας από το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, αποκτώντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Διαιτολόγου-Διατροφολόγου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 17, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 269136
























Σωστή διατροφή και υγεία. Η διατροφή γνωρίζουμε ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, καθώς εξασφαλίζει στο σώμα τις θρεπτικές ουσίες και άλλα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.

Αντίθετα η κακή διατροφή μπορεί να είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς της υγείας μας. Οι ανθυγιεινές τροφές στερούνται θρεπτικών συστατικών και είναι γεμάτες ουσίες που μπορούν να βλάψουν το σώμα.

19 επιλεγμένοι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται εδώ για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας, με «σύμμαχο» μας τη σωστή διατροφή. Πάμε να τους γνωρίσουμε.

Χρύσα Καρεσίου

karesioy-1.jpg

Η Χρύσα Καρεσίου είναι η διατροφολόγος, η οποία άνοιξε τον δρόμο στον τομέα της διαιτολογίας και κατάφερε να πείσει τους ασθενείς-διαιτώμενους της ότι η τροφή έχει τεράστια δύναμη, αφού μπορεί να ρυθμίσει και να θεραπεύσει διατροφοεξαρτώμενες παθήσεις. Δεν ασχολείται μόνο με την ρύθμιση του σωματικού βάρους, αλλά κυρίως σκοπός της είναι η διατροφική εκπαίδευση του κάθε ατόμου . Μέσα από αυτή την διατροφική εκπαίδευση ο διαιτώμενος καταφέρνει να ρυθμίζει το βάρος του απόλυτα υγιεινά και να το σταθεροποιεί. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο έμπειρος διατροφολόγος είναι αυτός ο οποίος θα πετύχει την μη επαναπρόσληψη του απολεσθέντος βάρους. Τα άτομα τα οποία συνεργάστηκαν μαζί της μας διαβεβαιώνουν ότι τους άλλαξε τη ζωή.

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Χρύσα Καρεσίου αναλαμβάνει με απόλυτη επιτυχία:

  • Κλινική διατροφή ( διατροφική αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη υπέρτασης, υπερλιπιδαιμίας, οστεοπόρωσης, αναιμίας, καρδιαγγειακών νοσημάτων κ.α.)
  • Διαχείριση σωματικού βάρους (απώλεια-αύξηση βάρους) και σταθεροποίηση τελικού στόχου
  • Διατροφή κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης και του Θηλασμού
  • Διατροφή κατά τη διάρκεια της Εμμηνόπαυσης
  • Αθλητική Διατροφή - Αύξηση αντοχής και επίδοσης αθλητών
  • Ψυχογενείς Διατροφικές Καταστάσεις (υπερφαγία, βουλιμία, νευρική ανορεξία)
  • Διατροφή για την αντιμετώπιση γαστρεντερικών διαταραχών όπως έλκος στομάχου, σπαστικής κολίτιδας, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ευερέθιστου εντέρου, νόσου του Crohn κ.ά
  • Παιδική παχυσαρκία. Διατροφική προσέγγιση κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 49, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 443050

Μάγδα Κουτσουπιά

koytsoypia-maghda1.jpg

Η Μάγδα Κουτσουπιά για περισσότερο από 20 χρόνια μας βοηθάει να αλλάξουμε τρόπο ζωής μέσα από τη διατροφή. Η διατροφή είναι κομμάτι της προσπάθειας να ζούμε υγιείς και χαρούμενοι και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής να είναι μόνιμες. Ο στόχος είναι οι διατροφικές αρχές και οδηγίες να δημιουργούν συνήθειες που θα εξυπηρετούν την καθημερινότητα και δεν θα την περιορίζουν. Χρησιμοποιεί το σύνολο της επιστημονικής έρευνας στη δημόσια υγεία, τα τρόφιμα και τις ασθένειες, την οποία μεταφράζει σε πρακτικές οδηγίες για να μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν τις κατάλληλες επιλογές τρόπου ζωής και διατροφής.

Η Μάγδα Κουτσουπιά ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματός Θεσσαλονίκης και έκανε την εξειδίκευση της στις παθολογικές καταστάσεις με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την διατροφή στη νόσο στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Διατηρεί το νόμιμο ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο της από το 2003 στην περιοχή Μ. Μπότσαρη. Συνεργάστηκε για 20 χρόνια ως κλινική διαιτολόγος με το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως σύμβουλος διατροφής στο χώρο της μαζικής εστίασης διαιτητικών γευμάτων και διατηρεί συνεργασία με αθλητικά κέντρα. Έχει παρουσιάσει θέματα του επιστημονικού της πεδίου σε ιατρικές ενημερωτικές εκπομπές ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μ. Μπότσαρη 51
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 944441, 6977255617

Αναστασία Κόκκαλη

anastasia-kokkali-1.jpg

Μια ισορροπημένη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, είναι μια σημαντική παράμετρος ώστε να είμαστε υγιείς, ευτυχισμένοι, γεμάτοι θετική ενέργεια. Ο καλύτερός μας σύμμαχος, σε αυτή την προσπάθεια, δεν είναι άλλος, από την Αναστασία Κόκκαλη, μίας από τις γνωστότερες διαιτολόγους - διατροφολόγους στη Θεσσαλονίκη, που, όπως μας δηλώνει η ίδια, η χαρά που της δίνει η καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους και τα αποτελέσματα της δουλειάς της, είναι αυτά που της δίνουν καθημερινά ώθηση, για να δημιουργεί τα καταλληλότερα διαιτολόγια, προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά και στις ανάγκες του κάθε ατόμου!

Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Αναστασία Κόκκαλη, πιστεύει ότι είναι πανέμορφο να είναι συνοδοιπόρος με όποιον αρχίζει το ταξίδι του στον κόσμο της Υγιεινής Διατροφής! Η ίδια, λάτρης της επιστήμης της διαιτολογίας, παρακολουθεί αδιάκοπα τις νέες εξελίξεις της, μέσα από Συνέδρια και Σεμινάρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθώς, όπως ομολογεί και η ίδια, της αρέσει το ωραίο φαγητό, μας δίνει τα πιο θρεπτικά και νόστιμα διαιτολόγια, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας.

Η Αναστασία Κόκκαλη, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Glasgow Caledonian University Ανθρώπινη Διατροφή και Κλινική Διαιτολογία. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Μητροπολίτου Γρ.Καλλίδου 1.

Παράλληλα είναι συνεργάτης – υπεύθυνη Διαιτολόγος του Κέντρου Αποκατάστασης ‘Η Αναγέννηση’. Είναι μέλος σε Επιστημονικές Εταιρείες και Συλλόγους μεταξύ των οποίων και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων (ΠΣΔ). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Γρ.Καλλίδου 1 με Αδριανουπόλεως - 4ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 224627

Diet Tips - Παπασπανός & Ναούμη

diettips1.jpg

Παρά την πληθώρα των διαιτολογικών κέντρων που μπορεί να βρει κανείς στις μέρες μας, το διαιτολογικό γραφείο Diettips – Παπασπανός & Ναούμη έχει ξεχωρίσει εδώ και χρόνια. Και αυτό γιατί η επιστημοσύνη και οι ουσιαστικές γνώσεις της ομάδας του κάνουν τη διαφορά, ενώ η αγάπη για το επάγγελμά τους αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη συνεχή ανέλιξη στον τομέα τους.

Εδώ η προσωποκεντρική προσέγγιση βρίσκει το νόημά της, με τη φιλοσοφία της ομάδας του Diettips και των διαιτολόγων της σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Κιλκίς, να συνοψίζεται στην αναγνώριση της μοναδικότητας των χαρακτηριστικών και των αναγκών κάθε ατόμου.

Οι άνθρωποι του Diettips θα λειτουργήσουν ως συνοδοιπόροι σας στην πορεία αλλαγής της φιλοσοφίας της διατροφής σας, με θεμελιώδη στόχο να καταφέρετε να λειτουργείτε αυτόνομα και ανεξάρτητα, μέσα από τη διατροφική εκπαίδευση που θα σας παράσχουν.

Η Ανθή – Ισμήνη Ναούμη είναι Κλινική & Αθλητική Διαιτολόγος MSc. Αποφοίτησε το 2007 από το τμήμα «Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έκτοτε έχει αφιερωθεί στην επιστήμη της, επανασυστήνοντας στους πελάτες της τη διατροφή στο σύνολό της. Το 2011 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή», με κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 77, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 226989

Βίκυ Παπαδοπούλου

viki1.jpg

Στο διαιτολογικό γραφείο της Βίκυς Παπαδοπούλου, δεν θα βρείτε απλά συμβουλές διατροφής, αλλά έναν άνθρωπο που στέκεται δίπλα σας σε όλη τη δύσκολη διαδρομή μέχρι την επίτευξη του στόχου σας. Η Βίκυ Παπαδοπούλου είναι μία πιστοποιημένη health coach, που σας παρέχει το χρόνο και την προσοχή που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε συνεπή αλλαγή και άρα βελτίωση ποιότητας ζωής. Η φιλοσοφία της είναι ότι για να αλλάξει ο τρόπος διατροφής πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και οι συνήθειες και αυτό χρειάζεται την κατάλληλη καθοδήγηση.

Το διαιτολογικό γραφείο της Βίκυς Παπαδοπούλου βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Εδώ και 16 χρόνια παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφής, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα της επιστήμης. Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος υπηρεσιών που αφορούν στη διατροφή:

  • Δυνατότητα διαδικτυακών συνεδριών
  • Διατροφογενετική για εξατομικευμένη Διατροφή
  • Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού
  • Διαχείριση σωματικού βάρους (απώλεια/αύξηση βάρους)
  • Διατροφή Εγκύου/Θηλάζουσας/Ενίσχυσης γονιμότητας
  • Παιδική/Εφηβική Διατροφή
  • Διατροφή Αθλητών/Ασκούμενων & Τεστ DNA Άθλησης για εξατομικευμένο ασκησιολόγιο
  • Ειδική διατροφή για Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2
  • Διατροφή για γαστρεντερικές διαταραχές (έλκος, κοιλιοκάκη, ευερέθιστο έντερο, νόσος του Crohn κ.ά.)
  • Κλινική διατροφή (υπέρταση, υπερλιπιδαιμίες, αναιμία, καρδιαγγειακές παθήσεις, οστεοπόρωση κ.α.)

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π. Πατρών Γερμανού 24, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 858686

Βιργινία Παπαεμμανουήλ – Κέντρο Διατροφικής Ισορροπίας «Διά Τροφήν»

papaemmanoyil-1.jpg

Η Βιργινία Παπαεμμανουήλ είναι μία από τις κορυφαίες κλινικές διαιτολόγους στη Θεσσαλονίκη, με φήμη που έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης, καθώς με τις γνώσεις, τη θετικότητα, την αμεσότητα, τη φιλική προσέγγιση και την καθοδήγηση που προσφέρει έχει αλλάξει τη ζωή πολλών από εμάς. Η Βιργινία Παπαεμμανουήλ αποφοίτησε από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, ενώ η συστηματική επιστημονική επιμόρφωση σε θέματα Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής, αποτελεί συνεχή επαγγελματικό της στόχο.

Συνομιλώντας μαζί της θα νιώσετε να καταρρέουν μέσα σας διατροφικοί «μύθοι» πολλών ετών, ενώ θα αισθανθείτε μία πραγματική ανακούφιση, εξαιτίας της οπτικής της πάνω στη διατροφή. Εδώ θα βιώσετε μία πλήρη απενοχοποίηση πολλών αγαπημένων σας τροφών, έχοντας πάντα βέβαια ως πυξίδα το μέτρο και την ισορροπία.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνει να αλλάξει, πραγματικά, ζωές, με την ίδια να σημειώνει πως «η διατροφή μας αντικατοπτρίζει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική μας υγεία»…

Σύμφωνα με την ίδια, το θέμα δεν είναι να αποκτήσουμε ξαφνικά μία «άλλη» ζωή, αλλά να εντάξουμε κάποιες συνήθειες-κλειδιά στην ήδη υπάρχουσα καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται κανείς να πηγαίνει κάθε μέρα ανελλιπώς στο γυμναστήριο, θα ήταν καλό όμως να εντάξει το περπάτημα ή το ποδήλατο στις καθημερινές του μετακινήσεις. Μία αλλαγή φαινομενικά μικρή που όμως μπορεί να αλλάξει ριζικά την ψυχοσωματική κατάσταση του ατόμου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 111, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 288411

Αναστασία Μαμάτσιου - Nutriwellness

nutriwellness1.jpg

Η σωστή διατροφή, είναι το μυστικό για μία ζωή γεμάτη υγεία! Ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς, χαιρόμαστε με την προσωρινή ευχαρίστηση που μας δίνει, ένα νούμερο κάτω στη ζυγαριά μας! Είναι όμως αυτό αρκετό για να κατακτήσουμε την ισορροπία του οργανισμού μας; Στο ερώτημα αυτό, έρχεται να μας απαντήσει η κλινική διαιτολόγος Αναστασία Μαμάτσιου, λέγοντάς μας, ότι «δεν παλεύουμε μόνο για ένα νούμερο», αλλά ότι «η σωστή διατροφή απαιτεί μια διαδικασία αλλαγής προς το καλύτερο, που εγγυάται τη μακροπρόθεσμη επιτυχία στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους»!

Σε αυτήν την προσπάθεια αλλαγής της συμπεριφοράς ως προς τις διατροφικές μας συνήθειες, ο καλύτερος σύμμαχός μας είναι το «Nutriwellness» και η διατροφολόγος Αναστασία Μαμάτσιου. Μαζί της θα αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε απέναντι στον όρο «δίαιτα» και χωρίς υπερβολές και στερήσεις, θα μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Γιατί μία πολύχρωμη και νόστιμη διατροφή, πλούσιας θρεπτικής αξίας, θα προσφέρει στον οργανισμό μας ευεξία, πνευματική διαύγεια και αίσθημα πληρότητας. Άλλωστε, η επιλογή του τρόπου διατροφής μάς καθορίζει ως προσωπικότητες, «Είμαστε αυτό που τρώμε».

Η Αναστασία Μαμάτσιου είναι Κλινική Διατροφολόγος στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημιού Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε το 2014. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Διαιτολογία και είναι εκπαιδευμένη στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών όπως η Νευρική Βουλιμία και η Νευρική Ανορεξία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ερμού 18Α, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 089389

Αριστείδης Πατρινός

aristidis-patrinos-1.jpg

Μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και καλά ισορροπημένη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και της ευεξίας του οργανισμού μας. Την ιδέα αυτή, υπογραμμίζει και υπηρετεί καθημερινά και ο Αριστείδης Πατρινός, διατροφολόγος – διαιτολόγος, που αποτελεί τον πιο πολύτιμο σύμμαχό μας στην αλλαγή του εαυτού μας προς το καλύτερο. Μάλιστα, έχοντας και ο ίδιος στη νεανική του ηλικία αντιμετωπίσει τη νόσο της παχυσαρκίας, γνωρίζει βιωματικά και συναισθάνεται την θέληση και την αποφασιστικότητα που απαιτεί το ταξίδι προς την υγιεινότερη εκδοχή του εαυτού μας.

Θεμέλιο της φιλοσοφίας του Αριστείδη Πατρινού, αποτελεί ο ίδιος ο άνθρωπος, ο οποίος είναι μοναδικός και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Έτσι, για τον ίδιο είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή, που να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Τη «συνταγή» αυτή, τη δημιουργούμε εμείς, ανάλογα με τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει πως ό,τι και αν πετύχουμε μέσα από την πίεση και την πειθαρχία, δεν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε για πολύ, καθώς και ότι ο άνθρωπος που στερείται υπερκαταναλώνει. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να βρούμε εκείνη τη μαγική ισορροπία, που ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού μας, αλλά και τις επιθυμίες μας, ώστε να έχουμε ένα νόστιμο διαιτολόγιο που μπορούμε ευχάριστα να ακολουθήσουμε. Η διατροφή λοιπόν, αποτελεί μία προσωπική διαδρομή, μέσα από την οποία έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.

Η αγάπη του για την υγιεινή διατροφή και η θέλησή του να την μεταδώσει σε όλους εμάς, τον οδήγησε να σπουδάσει διατροφή και διαιτολογία στην Κρήτη. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, πραγματοποίησε την πρακτική του στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ, όπου συμμετείχε στη διαχείριση περιστατικών με διατροφικές διαταραχές. Ταυτόχρονα, έκανε την ερευνητική του εργασία με θέμα «Ανάλυση μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο τρίχωμα της κεφαλής των φοιτητών», η οποία αναδεικνύει την σημασία της εξατομίκευσης της διατροφής. Σήμερα έχει την χαρά να αξιοποιεί αυτή την μέθοδο στο γραφείο του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παπακυριαζή 24, Ανατολική Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 887637, 6976925637

Γρηγορία Ντάμπου - Health Lab

health-lab-1.jpg

Η ανάγκη για τροφή είναι ίσως το πιο αρχέγονο ένστικτο, καθώς αποτελεί την κινητήρια δύναμη που μας κρατάει στη ζωή, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη δύναμη, την ευεξία και την ισορροπία του οργανισμού, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην ασφυκτική μας καθημερινότητα. Η επιστήμη της διατροφής – διαιτολογίας, έρχεται να θέσει τις σωστές βάσεις, ώστε να προληφθούν τόσο οι παθολογικές καταστάσεις, όσο και να βελτιστοποιήσει τις αποδόσεις των ανθρωπίνων αναγκών.

Η «ισορροπημένη» διατροφή, είναι ένας όρος που ακούγεται πολύ συχνά, ωστόσο πόσοι από εμάς γνωρίζουμε όντως αν την ακολουθούμε; Η λογική της σωστής διατροφής, η απόφαση να ακολουθήσουμε τις σωστές διατροφικές αρχές, η κατανόηση του τρόπου που λειτουργεί το σώμα μας, ώστε να απολαύσουμε τη μέγιστη απόδοσή του, αλλά και να ενισχύσουμε τη θετική μας διάθεση και τη σωματική και ψυχική μας υγεία, συνιστούν τη φιλοσοφία του “Health Lab”, του διαιτολογικού γραφείου που διευθύνει η εξειδικευμένη διαιτολόγος - διατροφολόγος Γρηγορία Ντάμπου.

Στο ενεργητικό της, πέρα από το πτυχίο της διατροφολογίας, παρουσιάζει πληθώρα συμμετοχών σε συνέδρια και σεμινάρια στην κλινική διατροφή, ενώ εξειδικεύεται στη διατροφολογία σε παιδιά καθώς και στην κλινική διατροφή και την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων. Η εμπειρία της, διαγράφει ένα πλούσιο κύκλο 15 ετών με εξωτερικές συνεργασίες με κορυφαίους γυναικολόγους και παθολόγους της πόλης, ενώ για διάστημα δύο σεζόν διατηρούσε συνεργασία με το ξενοδοχείο 5* «Miraggio» με διάφορα projects σε θέματα υγιεινής διατροφής.

Παράλληλα, έχει πρωτοστατήσει στη προσπάθεια ενημέρωσης για θέματα διατροφικής συμβουλευτικής σε δημόσια σχολεία, όπου μεταλαμπαδεύει στα παιδιά τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής. Η πτυχιακή της εργασία, δημοσιεύτηκε και βραβεύτηκε στο 10ο συνέδριο διατροφής στο «Brand Hotel» και έφερε ως τίτλο: «Οξειδωτικοί παράγοντες στο πλάσμα αίματος». Η πρακτική της άσκηση, έγινε στο δημόσιο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 42, Συκιές
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 244197

Βιργινία Τσακαλιάν

virghinia-tsakalian-1.jpg

Η λέξη βαριατρική έχει τις ρίζες της στις ελληνικές λέξεις «βάρος» και «ιατρική». Πρόκειται για την ιατρική επιστήμη που ασχολείται με τη νόσο της παχυσαρκίας και τη θεραπεία της. Η διατροφολόγος, Βιργινία Τσακαλιάν, είναι καταρτισμένη στον κλάδο της βαριατρικής και διαθέτει στη φαρέτρα της τις γνώσεις και την εξειδίκευση για να συμβάλει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1983 και είναι έγγαμη μητέρα δύο παιδιών. Αποφοίτησε το 2006 από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει 12ετή κλινική εμπειρία (Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός Θεσσαλονίκης 2007 – 2019) αντιμετωπίζοντας πληθώρα παθολογικών, χειρουργικών αλλά και περιστατικών απλής απώλειας βάρους. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η ενασχόληση – εξειδίκευσή της στον τομέα των Βαριατρικών επεμβάσεων η οποία συνεχίζεται, με ιδιαίτερη επιτυχία, μέχρι και σήμερα, καθιστώντας την στους διακεκριμένους Διαιτολόγους του κλάδου, μέσα από την συνεργασία της με κορυφαίους Χειρουργούς Βαριατρικής της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού.

Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού κέντρου Θεσσαλονίκης. Η διαρκής αναζήτησή της για εξέλιξη την οδήγησε στην μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας αλλά και σε εξειδικευμένα σεμινάρια Βαριατρικής διατροφής (Advanced Bariatric Nutrition Course, εγκεκριμένα από την IFSO).

Το 2014 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED και το 2018 έλαβε την πιστοποίηση Ειδικού Αθλητικής Διατροφής από το International Society of Sports Nutrition (ISSN). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γεωργίου Γεννηματά 20Α, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 312454, 6977671671

Στελίνα Βασιλειάδη

stelina-vasileiadi-1.jpg

«Φάρμακο ας γίνει η τροφή μας και η τροφή μας ας γίνει φάρμακό μας» είχε διατυπώσει κάποτε ο Ιπποκράτης, μεταλαμπαδεύοντάς μας την ιδέα ότι η σωστή διατροφή είναι το καλύτερο φάρμακο για κάθε πάθηση. Την ιδέα αυτή έρχεται να υπογραμμίσει και η κλινική διαιτολόγος Στελίνα Βασιλειάδη και να την κάνει πράξη μέσα από τα πιο γευστικά διαιτολόγια, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας.

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Για το λόγο αυτό, τα διατροφικά πλάνα της κλινικής διαιτολόγου, Στελίνας Βασιλειάδη, διαφέρουν και προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες του καθενός από εμάς. Η ίδια πιστεύει ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί το Α και το Ω, τόσο για την καλή υγεία του συνόλου του οργανισμού μας, όσο και για την καλή πνευματική και ψυχολογική μας κατάσταση. Ακόμα, υποστηρίζει ότι η δίαιτα και η διαδικασία της απώλειας βάρους, αποτελεί μια απόφαση αλλαγής του τρόπου ζωής μας και στροφής σε έναν πιο υγιεινό εαυτό. Η εμπειρία και η εξειδίκευσή της, αλλά και η επιτυχής συνεχόμενη πορεία της, στον τομέα των σπουδών της, τη διατροφή και τη διαιτολογία, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την επιτυχία όλων όσων την εμπιστεύονται.

Η κλινική διαιτολόγος κα Στελίνα Βασιλειάδη, φοίτησε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2006. Στο πλαίσιο των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Διαιτολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα με έπαινο, στην Ανθρώπινη Διατροφή με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (UK).

Στο πλαίσιο έρευνας για την εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας εργάστηκε για 3 μήνες στο διαιτολογικό τμήμα της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Yorkhill» στη Γλασκόβη (UK). Από τον Ιανουάριο του 2009 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο προσωπικό της Διαιτολογικό γραφείο στην Ευζώνων 4. Από το 2016, εργάζεται ως καθηγήτρια Διαιτολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ευζώνων 4 (ύψος Βασ. Γεωργίου)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 828762

Ειρήνη Κοντοπίδου – ΑδυνατίΖΩ

kontopidoy1.jpg

Η σωστή διατροφή αποτελεί πλέον βασική ανάγκη για ολοένα και περισσότερο κόσμο. Έχει πάψει να είναι συνυφασμένη αποκλειστικά με την απώλεια βάρους. Μία ισορροπημένη διατροφή και λίγη άσκηση είναι το κλειδί για μια καλύτερης ποιότητας ζωή.

Η Ειρήνη Κοντοπίδου, ως έμπειρη κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι η κατάλληλη επαγγελματίας υγείας για να σε κατευθύνει και να σου υποδείξει ένα πρόγραμμα διατροφής που να ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες.

Η Ειρήνη Κοντοπίδου φοίτησε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο τμήμα Χημείας στο ΠΜΣ «Επιστήμη Τροφίμων και διατροφή» με ειδίκευση στη «Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων». Η μεταπτυχιακή της διατριβή ήταν πάνω στις υπηρεσίες σίτισης των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων και στο σύστημα HACCP.

Η διδακτορική της διατριβή εκπονείται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Μαιευτικής με αντικείμενο “Εγκυμοσύνη και μέτρηση βιομαρτύρων οξειδωτικού στρες”.

Διαθέτει εμπειρία άνω των 15 ετών, τόσο στο ιδιωτικό της γραφείο αλλά και ως επιστημονικός συνεργάτης κέντρων ευεξίας και ιατρικών κέντρων.

Κι επειδή το επάγγελμα του διαιτολόγου και οι εξελίξεις γύρω από αυτό μεταβάλλονται συνεχώς, παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικά με το αντικείμενο της και έχει βρεθεί ως καλεσμένη ομιλήτρια σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ενημερωτικές ημερίδες.

Παράλληλα, ασχολείται με την εκπαίδευση ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και ως εκπαιδεύτρια σε ΙΕΚ, ΕΠΑΣ και ΚΕΕ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 232, Άνω Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 929494

Έλενα Πάτρα

patra1.jpg

Η Έλενα Πάτρα με βαθιά γνώση της επιστήμης της και πολυετή εμπειρία, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες αντιμετώπισης κάθε προβλήματος σχετιζόμενο με τη διατροφική υποστήριξη. Είτε βρίσκεστε σε μία συγκεκριμένη συνθήκη που απαιτεί ιδιαίτερες διατροφικές συμβουλές, είτε παλεύετε με χρόνια νοσήματα και δυσκολία διαχείρισης τους βάρους σας, εδώ θα βρείτε μία συνολική αντιμετώπιση απολύτως εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις εκάστοτε ανάγκες.

Στο διαιτολογικό γραφείο θα βρείτε ένα πλήθος υπηρεσιών που αφορούν στη διατροφή:

  • Διαχείριση σωματικού βάρους
  • Διατροφή στην εγκυμοσύνη/θηλασμό
  • Αθλητική διατροφή
  • Διατροφικές διαταραχές
  • Vegan/Vegeterian διατροφή
  • Διατροφογενετική
  • Υποστήριξη παθολογικών καταστάσεων
  • Ανάλυση σύστασης σώματος
  • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού
  • Εταιρικά προγράμματα & εκπαιδεύσεις

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αδριανουπόλεως 12, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420335

Αθανάσιος Τσιούδας - Διατροφική Αγωγή

tsioudas1.jpg

Σε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο διατροφικής υποστήριξης “Διατροφική Αγωγή”, ο διατροφολόγος – διαιτολόγος, Αθανάσιος Τσιούδας και η ομάδα του σας υποδέχονται για να σας καθοδηγήσουν να χτίσετε πιο υγιεινές συνήθειες, όχι μόνο στη διατροφή σας, αλλά και στην καθημερινότητά σας γενικότερα. Η διατροφική αγωγή, άλλωστε, αφορά στην εκμάθηση ενός ισορροπημένου διατροφικά τρόπου ζωής.

Ένα πρόγραμμα διατροφής συνδέεται άμεσα και με τη συμβουλευτική αλλά και τη διαμόρφωση της κατάλληλης διατροφικής συμπεριφοράς, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ξεχωριστά διατροφικά χαρακτηριστικά, άρα και χρειάζεται μία εξατομικευμένη προσέγγιση, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στους στόχους του.

Το γραφείο του Αθανάσιου Τσιούδα, για πάνω από 10 χρόνια, παρέχει μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών υψηλής τεχνογνωσίας, δίνοντας λύσεις όχι μόνο στις κλασικές περιπτώσεις παχυσαρκίας αλλά και στις βρεφικές/παιδικές και εφηβικές διατροφικές διαταραχές, ενώ παράλληλα παρέχει ειδικά διαιτολόγια κλινικής και αθλητικής διατροφής.

Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχονται στη Διατροφική Αγωγή είναι:

  • Διαχείριση σωματικού βάρους (απώλεια/πρόσληψη βάρους)
  • Αθλητική διατροφή
  • Διατροφογενετική
  • Κλινική διατροφή (σακχαρώδης διαβήτης, αυτοάνοσα, καρδιαγγειακά, παθήσεις πεπτικού κ.α.)
  • Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, αδηφαγική διαταραχή, σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας, ορθορεξία)
  • Διατροφή Εγκύου/Θηλάζουσας
  • Χορτοφαγική Διατροφή/Βιγκανισμός
  • Δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καλαποθάκη 10, Θεσσαλονίκη / Εθνικής Αντιστάσεως 74 & Αίαντος, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 286782

Δέσποινα Τσιλιπάκου

despoina-tsilipakoy-1.jpg

Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για την καλή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, το ζήτημα της ισορροπημένης διατροφής, αποτελεί πρωταρχικά θέμα παιδείας. Στην εκπαίδευσή μας -για να ακολουθήσουμε την κατάλληλη διατροφή, ανάλογα με τη φυσιολογία και τις ανάγκες του οργανισμού μας- μία από τις καλύτερες συμμάχους μας είναι ο διαιτολόγος μας και πιο συγκεκριμένα, η Δέσποινα Τσιλιπάκου.

Η Δέσποινα Τσιλιπάκου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών Διατροφής – Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Από τότε εργάζεται ως Διαιτολόγος - Διατροφολόγος στη Θεσσαλονίκη. Είναι, επίσης, τελειόφοιτη του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών: Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή με κατεύθυνση Κλινική Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – Επιστήμη Διαιτολογίας & Διατροφής. Επιπλέον, ολοκλήρωσε πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Παιδιατρική Διατροφή: «Master Nutritionist in Pediatric Nutrition», ΕΛ.Δ.Ε studies.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της πραγματοποίησε επιστημονική έρευνα με θέμα τη μέτρηση του Βασικού μεταβολισμού και τη συσχέτιση αυτού με τη φυσική δραστηριότητα και την όρεξη. Θεμέλιο της προσέγγισής της αποτελεί η διατροφική εκπαίδευση και ως εκ τούτου παρακολούθησε κατάρτιση στο πρόγραμμα ψυχικής και κοινοτικής υγείας: Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Στο πλαίσιο διαρκούς επιμόρφωσης και ενημέρωσης των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων, παρευρέθηκε σε εξειδικευμένα συνέδρια κλινικής διατροφής, διατροφής για χρόνιες ασθένειες, παιδικής διατροφής, διατροφής κατά την κύηση και το θηλασμό, αθλητικής διατροφής.

Διατηρεί πιστοποιημένο διαιτολογικό γραφείο από το 2015 στην περιοχή Μαρτίου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Διαιτολόγου - Διατροφολόγου από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας τμήματος υπηρεσιών και επαγγελμάτων υγείας. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πιττακού 11, περιοχή Μαρτίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 526980

Χριστίνα Χρυσογωνίδου – Nurisense

nurisense1.jpg

Το διαιτολογικό γραφείο Nurisense βρίσκεται στα Κωνσταντινοπολίτικα Θεσσαλονίκης. Δημιουργός του είναι η Χριστίνα Χρυσογωνίδου, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Η ίδια έχει μετεκπαιδευτεί στον τομέα της Διατροφογενετικής, μέσω του διεθνούς προγράμματος «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» (ΕΚΠΑ), κατέχοντας και τη σχετική πιστοποίηση.

Παράλληλα, θέλοντας να επικοινωνήσει στον κόσμο τη σημασία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας, διοργανώνει εθελοντικά σεμινάρια διατροφικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με διάφορους φορείς.

Για όσους έχουμε τη χαρά να τη γνωρίζουμε, αποτελεί ένα φωτεινό πλάσμα, με ουσιαστικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό της, με σπουδαίες διακρίσεις και η οποία – παρά το νεαρό της ηλικίας της – βάζει τα γυαλιά σε πολλούς από εμάς…

Όπως συνηθίζει να λέει η ίδια, «η Nurisense δημιουργήθηκε για να αποτελέσει τον σύμμαχό σας, μόλις νιώσετε έτοιμοι να απαλλαχθείτε από δυσλειτουργικές συνήθειες, πεποιθήσεις ή ενοχές που σας κάνουν να παρεκκλίνετε από τους στόχους σας και σας οδηγούν ξανά και ξανά στην ίδια κατάσταση».

Οι βασικοί στόχοι από μέρους της, είναι να αντιληφθείτε τις ανάγκες σας, να αγαπήσετε το σώμα σας και να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό και την ποιότητα της ζωής σας στο έπακρο.

Χάρη στην παραπάνω φιλοσοφία γεννήθηκε η ιδέα της Nurisense, που θεμελιώνεται στην αντίληψη πως το υγιεινό και το ισορροπημένο δεν σημαίνει κάτι άνοστο και βαρετό, αλλά ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μενάνδρου 52, Κωνσταντινοπολίτικα, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 316194

Ιωάννης Κυρτόπουλος

kirtopoylos1.jpg

Ο Ιωάννης Κυρτόπουλος είναι ένας νέος επιστήμονας, που διατηρεί το γραφείο του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τις γνώσεις και την κατάρτισή του, παρέχει διαιτολογικές και διατροφικές συμβουλές.

Ο στόχος που έχει θέσει είναι να βοηθήσει στη υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής που θα μπορεί να γίνει τρόπος ζωής, η ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης με την τροφή και η προαγωγή τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας και ευεξίας, με ποικιλία τροφίμων χωρίς περιορισμούς και στερήσεις. Βρίσκεται πάντα δίπλα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς σας, με συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη σε όλα τα στάδια της πορείας προς την επίτευξη των στόχων σας.

Στο διαιτολογικό γραφείο θα βρείτε ένα πλήθος υπηρεσιών που αφορούν στη διατροφή:

  • Εξατομικευμένη διατροφή για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις
  • Διατροφική υποστήριξη για όλα τα στάδια της ζωής (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, εγκυμοσύνη, θηλασμός, τρίτη ηλικία)
  • Αναλυτική σωματομετρία, τμηματική ανάλυση σώματος και μέτρηση βασικού μεταβολισμού
  • Διατροφική αγωγή και τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς  
  • Θεραπευτική υποστήριξη διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας
  • Πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή υγείας
  • Διατροφική υποστήριξη αθλητών και ασκούμενων
  • Υπηρεσίες Διατροφής Ακριβείας και Health Coaching
  • Διατροφική συμβουλευτική για ψυχική υγεία και ευεξία
  • Συμβουλευτική σε θέματα δημόσιας υγείας και υγιεινής τροφίμων

Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατίας 63, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2311 823959, 6948624923

Μάλαμας Σωτηρίου

sotirioy-1.jpg

Το ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία, είναι γεγονός και πλέον ευρέως γνωστό. Όπως είχε πει κι ο Ιπποκράτης: «φάρμακο ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας».

Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Μάλαμας Σωτηρίου έχει όλες τις γνώσεις και την εμπειρία για να σχεδιάσετε μαζί το κατάλληλο πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σας.

Ο Μάλαμας Σωτηρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και απέκτησε το βασικό του πτυχίο στην επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης της Σκωτίας στη Διατροφή του Ανθρώπου με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή.

Από το 2009 διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στο κέντρο της πόλης, προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις διατροφής για άτομα κάθε ηλικίας.

Παράλληλα, εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε αθλητικές ομάδες και συλλόγους, παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες στους αθλούμενους σε ομαδικό ή και ατομικό επίπεδο, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πλάτωνος 29, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 269705

Άννα Κωνσταντινίδου – nutrIDeal

nutrideal-1.jpg

Στο επιστημονικό κέντρο εξατομικευμένης διατροφής nutrIDeal που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γνώμονας είναι η διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου, που τον χαρακτηρίζει διατροφικά και χρειάζεται μία συνολική αντιμετώπιση απολύτως εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις εκάστοτε ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.

Στο nutrIDeal θα βρείτε ένα πλήθος υπηρεσιών που αφορούν στη διατροφή:

  • Διαχείριση σωματικού βάρους (απώλεια/αύξηση βάρους)
  • Διατροφή Εγκύου/Θηλάζουσας
  • Βρεφική (απογαλακτισμός βρέφους)/Παιδική/Εφηβική Διατροφή
  • Διατροφή Αθλητών/Ασκούμενων
  • Κλινική διατροφή (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νεφροπάθειες κ.α.)
  • Χορτοφαγική Διατροφή/Βιγκανισμός
  • Διατροφογενετική
  • Δυνατότητα εξ αποστάσεως (online) συνεδριών
  • Υγιεινές συνταγές (στο site και στο Instagram)

Η Βιολόγος-Διατροφολόγος Άννα Κωνσταντινίδου, πτυχιούχος Βιολογίας του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφή, απέκτησε από νωρίς ισχυρό ενδιαφέρον για την επιστήμη της διατροφής και τον ανθρώπινο μεταβολισμό, γεγονός που την οδήγησε στη μετεκπαίδευσή της σε σχετικά ερευνητικά θέματα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, αποφοιτώντας από το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, αποκτώντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Διαιτολόγου-Διατροφολόγου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 17, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 269136
























ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία