Λόγια του Βαρδάρη

  • Ανδρουλάκης σε ΠΟΕ - ΟΤΑ: Στηρίζουμε τους αγώνες σας για προσλήψεις στους δήμους
    05/04/2024 13:57

    Ανδρουλάκης σε ΠΟΕ - ΟΤΑ: Στηρίζουμε τους αγώνες σας για προσλήψεις στους δήμους

    Στο πλευρό των εργαζομένων στους δήμους τάχθηκε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, στηρίζοντας τα αιτήματά τους, αλλά και τους αγώνες τους για προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, για κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, καθώς και την αλλαγή των συνθηκών απασχόλησης, που σύμφωνα με τους ίδιους, παράλληλα με την εντατικοποίηση της εργασίας καθιστούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν από τους πλέον επικίνδυνους τομείς του Δημοσίου.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ, στο πλαίσιο των συναντήσεων της με τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΝ Νίκο Ανδρουλάκη και αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

    Ο πρόεδρος άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις της Ομοσπονδίας, η οποία εστίασε στους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς», τους οποίους, όπως κατήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους αιρετούς προκειμένου να υπονομεύσουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης. «Το ‘μόρφωμα’ των «Αναπτυξιακών Οργανισμών, έτσι όπως στήθηκε, συμβάλει στη διαφθορά και κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος και λειτουργεί ως «όχημα» επαναφοράς παλαιοκομματικών μηχανισμών ρουσφετιού και συναλλαγής με στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ» είπαν οι εργαζόμενοι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    pasok-poe-ota-2.jpg

    Οι ίδιοι μάλιστα δεν παρέλειψαν να δηλώσουν την πλήρη αντίθεσή τους για την αντεργατική, όπως ανέφεραν «Διάταξη Βορίδη», με βάση την οποία οι δημοτικές αρχές υποχρεώνονται να εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο εναντίον θετικών δικαστικών αποφάσεων για κάθε εργατική διεκδίκηση που κερδίζουν οι εργαζόμενοι, με στόχο χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται για πολλά χρόνια με συμβάσεις σε βασικές κοινωνικές δομές των δήμων να οδηγηθούν σε απόλυση.

    Ο κ. Ανδρουλάκης έδειξε ότι κατανόησε τα αιτήματα της ΠΟΕ - ΟΤΑ, συμφωνώντας, όπως και τα άλλα μέλη του κόμματος, ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως επίσης να μπει ένα τέλος στην «ομηρία» των συμβασιούχων και να σταματήσει η φάμπρικα των «Αναπτυξιακών Οργανισμών».