Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι

Αριστείδης Πατρινός | Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Η καλύτερη διατροφή είναι αυτή που ταιριάζει σε εμάς

 23/11/2023 10:25

Αριστείδης Πατρινός | Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και της ευεξίας του οργανισμού μας. Την ιδέα αυτή, υπογραμμίζει και υπηρετεί καθημερινά και ο Αριστείδης Πατρινός, διατροφολόγος – διαιτολόγος, που αποτελεί τον πιο πολύτιμο σύμμαχό μας στην αλλαγή του εαυτού μας προς το καλύτερο. Μάλιστα, έχοντας και ο ίδιος στη νεανική του ηλικία βιώσει την παχυσαρκία, γνωρίζει βιωματικά και ενσυναισθάνεται την θέληση και την αποφασιστικότητα που απαιτεί το ταξίδι προς την υγιεινότερη εκδοχή του εαυτού μας.

aristidis-patrinos-2.jpg

Η ολιστική προσέγγιση του - «Το μυστικό είναι να συνεχίζεις!»

Θεμέλιο της φιλοσοφίας του Αριστείδη Πατρινού, αποτελεί ο ίδιος ο άνθρωπος, ο οποίος είναι μοναδικός και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Έτσι, για εκείνον είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή, που να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Τη «συνταγή» αυτή, την εξατομικεύουμε και την προσαρμόζουμε, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε στην παρούσα χρονική περίοδο.

«Για να ισορροπήσουμε την διατροφή μας, χρειάζεται να ισορροπήσουμε βήμα βήμα τον συνολικό τρόπο ζωής μας, όπως είναι η κίνηση, το στρες, οι τοξικές ουσίες, οι σχέσεις μας και ο ύπνος».

Μάλιστα, ο ίδιος προσαρμόζει την μεθοδολογία που ακολουθεί στις συνεδρίες του με βάση τον ρυθμό και την ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως «ό,τι και αν πετύχουμε μέσα από την πίεση και την πειθαρχία, δεν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε για πολύ, καθώς ο άνθρωπος που πιέζεται και στερείται, στην συνέχεια θα αντιδράσει και θα υπερκαταναλώσει». Είναι απαραίτητο λοιπόν, να βρούμε εκείνη τη μαγική ισορροπία, που ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού μας και ταυτόχρονα οριοθετεί τις επιθυμίες μας, ώστε να έχουμε μια διατροφή που μπορούμε ευχάριστα να ακολουθήσουμε.

«Η διατροφή λοιπόν, αποτελεί μία προσωπική διαδρομή, μέσα από την οποία έχουμε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουμε νέες δεξιότητες και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας».

aristidis-patrinos-3.jpg

Αριστείδης Πατρινός - Βιογραφικό

Η αγάπη του απ’ τα προπτυχιακά του χρόνια για την υγιεινή διατροφή και η θέλησή του να την μεταδώσει σε όλους εμάς, τον οδήγησε να σπουδάσει διατροφή και διαιτολογία στην Κρήτη. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, πραγματοποίησε την πρακτική του στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ, όπου συμμετείχε στη διαχείριση περιστατικών με διατροφικές διαταραχές. Ταυτόχρονα, έκανε την ερευνητική του εργασία με θέμα «Ανάλυση μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο τρίχωμα της κεφαλής των φοιτητών», η οποία αναδεικνύει την σημασία της εξατομίκευσης της διατροφής. Σήμερα έχει την χαρά να αξιοποιεί αυτή την μέθοδο στο γραφείο του.

aristidis-patrinos-4.jpg

Ο ίδιος, ως ανήσυχος επιστήμονας, παρακολουθεί πλήθος συνέδριων και επιμορφώσεων. Μία από τις πολλές εξειδικεύσεις που έχει λάβει είναι και ως «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής».

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν στο διαιτολογικό γραφείο Nutrimed Θεσσαλονίκης, ενώ παρείχε τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Παράλληλα, έκανε συνεδρίες στο Κέντρο Ευεξίας και Αποκατάστασης Uchu wellness center στην Καλαμαριά και στη Γενική Κλινική δίπλα σε έμπειρους ενδοκρινολόγους πάνω σε περιστατικά παχυσαρκίας, υποθυρεοειδισμού και Σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 1 και 2).

aristidis-patrinos-5.jpg

Σήμερα εργάζεται στο διαιτολογικό του γραφείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που εδρεύει στην οδό Παπακυριαζή 24, όπου μπορούμε να βρούμε εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως η ανάλυση ιχνοστοιχείων, η διατροφογενετική και η εξέταση μικροβιώματος του εντέρου. Από το 2022 έχει δημιουργήσει βιωματικά σεμινάρια για το ευρύ κοινό και κλειστές ομάδες με διαιτώμενους του. Τέλος, αρθρογραφεί τακτικά και διοργανώνει ομιλίες, κάνει podcast με κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες, δημιουργεί βίντεο και ντοκιμαντέρ σχετικά με την διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

aristidis-patrinos-6.jpg

Οι υπηρεσίες που παρέχει στο γραφείο του:

Κλινικές παθήσεις

Στις παθολογικές καταστάσεις, η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία και την έκβαση της νόσου. Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται ο κατάλληλος σχεδιασμός προγραμμάτων που στοχεύει στην αντιμετώπιση της νόσου, όπως:

  • Παχυσαρκία
  • Σακχαρώδης Διαβήτης
  • Υπέρταση
  • Χοληστερίνη
  • Παθήσεις του πεπτικού
  • Ουρικό οξύ
aristidis-patrinos-7.jpg

Δείτε το blog του εδώ

Μείωση - αύξηση - συντήρηση βάρους

Ένα προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας, πρόγραμμα διατροφής μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα ένα υγιές σωματικό βάρος, που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ευεξίας μας. Ο Αριστείδης Πατρινός, αναλαμβάνει το ρόλο της καθοδήγησης μας ώστε να αλλάξουμε τη συλλογική μας οπτική για το φαγητό. Άλλωστε, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει: «Η αλλαγή έρχεται εκ των έσω».

Αθλητική διατροφή

Πέρα από το ταλέντο, υπάρχουν κάποια μυστικά που ξεχωρίζουν έναν αθλητή από τους υπόλοιπους. Αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με την προπόνηση, αλλά αφορούν τι κάνει ο αθλητής τις ώρες εκτός γηπέδου, όπως η αθλητική διατροφή. Η αθλητική διατροφή δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Μπορεί όμως να δώσει «πανιά» στην αθλητική επίδοση, την ώρα που χωρίς αυτή ο αθλητής κωπηλατεί προς τον στόχο του. 

Ο Αριστείδης Πατρινός, πέρα από τις ατομικές συνεδρίες με αθλητές και αθλούμενους, αναλαμβάνει τη διατροφική παρέμβαση σε αθλητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους. Ο σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει διατροφικά τους αθλητές, προκειμένου να μπορούν να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες και να μεγιστοποιούν την αθλητική τους απόδοση.

aristidis-patrinos-8.jpg

Δείτε τα βίντεο του εδώ


Διατροφή για τη γυναίκα

Η διατροφή για την γυναίκα είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται στις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες που έχει μια γυναίκα στην πορεία της ζωής της, στην εφηβεία, την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό και την εμμηνόπαυση. Ο Αριστείδης Πατρινός, αποδεικνύεται ένας πολύτιμος συνταξιδιώτης, σε κάθε σημαντική χρονική στιγμή της ζωής των γυναικών. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις που αναλαμβάνει, όπως

  • οι πολυκυστικές ωοθήκες και
  • η σιδηροπενική αναιμία
aristidis-patrinos-9.jpg

Χορτοφαγικές δίαιτες

Οι χορτοφαγικές δίαιτες, αν είναι κατάλληλα σχεδιασμένες, μπορούν να επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Χρειάζεται βέβαια προσοχή σε μερικές ομάδες με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες όπως οι έγκυες, οι θηλάζουσες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Ωστόσο, με κατάλληλη καθοδήγηση είναι ασφαλείς ακόμα και στην αυστηρότερη εκδοχή τους. Η συνεργασία μας με τον Αριστείδη θα μας βοηθήσει να κάνουμε μια σταδιακή (και όχι απότομη) μετάβαση στη χορτοφαγία και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούμε διατροφικά, ώστε να καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες μας, ακόμα και σε ιδιαίτερες περιστάσεις.

Διατροφικές διαταραχές

Η διατροφική διαταραχή είναι μία επίμονη μορφή διαταραχής του τρόπου λήψης τροφής ή της συμπεριφοράς ελέγχου του βάρους, που επιδεινώνει εμφανέστατα τη σωματική υγεία και τον ψυχοκοινωνικό τρόπο λειτουργίας. Ο Αριστείδης Πατρινός, σε συνεργασία με εξειδικευμένο ψυχολόγο, μπορεί να αποτελέσει την αποφασιστική λύση για την ανεύρεση της πολύτιμης διατροφικής μας ισορροπίας. Για να φτάσει στο επίπεδο να αναλαμβάνει αποτελεσματικά περιστατικά

  • βουλιμίας
  • ανορεξίας
  • ορθορεξίας
  • μεγαλορεξίας

πέρα από την προσωπική του αναζήτηση και την πρακτική του στην παιδοψυχιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ., ο ίδιος έχει εκπαιδευτεί από εξειδικευμένους ψυχολόγους, μέσα από τις εποπτείες που έχει πραγματοποιήσει μαζί τους για τα περιστατικά του.

Ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών διατροφής

  • Διατροφή για παιδιά και εφήβους
  • Λιπομέτρηση
  • Τεστ προληπτικής ιατρικής (ανάλυσης ιχνοστοιχείων από τα μαλλιά, διατροφογεννετικής, μικροβιώματος εντέρου, αναλογίας Ω3/Ω6 λ.ο.)
  • Διατροφή για πολυάσχολους
  • Ομάδες Διατήρησης βάρους
aristidis-patrinos-10.jpg

Δείτε περισσότερα εδώ

Ανάμεσα στις πολύτιμες υπηρεσίες, που μπορούμε να βρούμε στο διαιτολογικό γραφείο του Αριστείδη Πατρινού, αποτελεί η ανάλυση ιχνοστοιχείων από τα μαλλιά (HTMA). Η ανάλυση αυτή είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδος, η οποία προλαμβάνει την εξέλιξη νοσημάτων, καθώς μας δίνει την δυνατότητα να μάθουμε τις διαταραχές στην λειτουργία του οργανισμού σε πολύ πρώιμο στάδιο. 

Αυτή είναι η πιο ουσιώδης εξέταση προληπτικής ιατρικής, σύμφωνα με τον κ. Πατρινό, καθώς με αυτό το πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του, ο διαιτολόγος μπορεί να σχεδιάσει μια θεραπευτική οδό που θα εξισορροπεί, σε έναν αξιόλογο βαθμό, την συνολική υγεία του διαιτώμενου.

aristidis-patrinos-11.jpg

Τέλος, ο Αριστείδης Πατρινός, εξειδικεύεται στην ενσυνείδητη και διαισθητική διατροφή και έτσι μας προτείνει να συνδεόμαστε με το σώμα μας και τις ανάγκες του. Βέβαια, για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να είμαστε συνειδητοί και παρόντες τόσο στην καθημερινότητα μας, όσο και την ώρα που τρώμε. Μια ακόμα προέκταση της ενσυνειδητότητας, που αγαπά να τονίζει ο Αριστείδης, έχει να κάνει με την αναζήτηση υψηλής διατροφικής αξίας τροφίμων που παράγονται και επεξεργάζονται με συγκεκριμένες μεθόδους. 

Η κατανάλωση τέτοιων τροφών, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς στην κατάλληλη εποχή, αποτελεί έναν βιώσιμο τρόπο να τρεφόμαστε τόσο για την δική μας υγεία και για την υγεία των οικοσυστημάτων, όσο και για την οικονομική ευημερία της χώρας μας.

«Η υγεία μας είναι στα χέρια μας! Ας ξεκινήσουμε να την πλησιάζουμε βελτιώνοντας τη διατροφή μας!».


Διεύθυνση: Παπακυριαζή 24, Ανατολική Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 887545, 6976925637

*Κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Πατρινό, διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ για τους διαιτώμενους του για όσο διαρκεί η συνεδρία στο γραφείο του.
 

Website

Facebook

Instagram

Youtube

Spotify










Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και της ευεξίας του οργανισμού μας. Την ιδέα αυτή, υπογραμμίζει και υπηρετεί καθημερινά και ο Αριστείδης Πατρινός, διατροφολόγος – διαιτολόγος, που αποτελεί τον πιο πολύτιμο σύμμαχό μας στην αλλαγή του εαυτού μας προς το καλύτερο. Μάλιστα, έχοντας και ο ίδιος στη νεανική του ηλικία βιώσει την παχυσαρκία, γνωρίζει βιωματικά και ενσυναισθάνεται την θέληση και την αποφασιστικότητα που απαιτεί το ταξίδι προς την υγιεινότερη εκδοχή του εαυτού μας.

aristidis-patrinos-2.jpg

Η ολιστική προσέγγιση του - «Το μυστικό είναι να συνεχίζεις!»

Θεμέλιο της φιλοσοφίας του Αριστείδη Πατρινού, αποτελεί ο ίδιος ο άνθρωπος, ο οποίος είναι μοναδικός και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Έτσι, για εκείνον είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή, που να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. Τη «συνταγή» αυτή, την εξατομικεύουμε και την προσαρμόζουμε, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε στην παρούσα χρονική περίοδο.

«Για να ισορροπήσουμε την διατροφή μας, χρειάζεται να ισορροπήσουμε βήμα βήμα τον συνολικό τρόπο ζωής μας, όπως είναι η κίνηση, το στρες, οι τοξικές ουσίες, οι σχέσεις μας και ο ύπνος».

Μάλιστα, ο ίδιος προσαρμόζει την μεθοδολογία που ακολουθεί στις συνεδρίες του με βάση τον ρυθμό και την ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως «ό,τι και αν πετύχουμε μέσα από την πίεση και την πειθαρχία, δεν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε για πολύ, καθώς ο άνθρωπος που πιέζεται και στερείται, στην συνέχεια θα αντιδράσει και θα υπερκαταναλώσει». Είναι απαραίτητο λοιπόν, να βρούμε εκείνη τη μαγική ισορροπία, που ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού μας και ταυτόχρονα οριοθετεί τις επιθυμίες μας, ώστε να έχουμε μια διατροφή που μπορούμε ευχάριστα να ακολουθήσουμε.

«Η διατροφή λοιπόν, αποτελεί μία προσωπική διαδρομή, μέσα από την οποία έχουμε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουμε νέες δεξιότητες και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας».

aristidis-patrinos-3.jpg

Αριστείδης Πατρινός - Βιογραφικό

Η αγάπη του απ’ τα προπτυχιακά του χρόνια για την υγιεινή διατροφή και η θέλησή του να την μεταδώσει σε όλους εμάς, τον οδήγησε να σπουδάσει διατροφή και διαιτολογία στην Κρήτη. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, πραγματοποίησε την πρακτική του στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ, όπου συμμετείχε στη διαχείριση περιστατικών με διατροφικές διαταραχές. Ταυτόχρονα, έκανε την ερευνητική του εργασία με θέμα «Ανάλυση μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο τρίχωμα της κεφαλής των φοιτητών», η οποία αναδεικνύει την σημασία της εξατομίκευσης της διατροφής. Σήμερα έχει την χαρά να αξιοποιεί αυτή την μέθοδο στο γραφείο του.

aristidis-patrinos-4.jpg

Ο ίδιος, ως ανήσυχος επιστήμονας, παρακολουθεί πλήθος συνέδριων και επιμορφώσεων. Μία από τις πολλές εξειδικεύσεις που έχει λάβει είναι και ως «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής».

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ξεκίνησαν στο διαιτολογικό γραφείο Nutrimed Θεσσαλονίκης, ενώ παρείχε τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Παράλληλα, έκανε συνεδρίες στο Κέντρο Ευεξίας και Αποκατάστασης Uchu wellness center στην Καλαμαριά και στη Γενική Κλινική δίπλα σε έμπειρους ενδοκρινολόγους πάνω σε περιστατικά παχυσαρκίας, υποθυρεοειδισμού και Σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 1 και 2).

aristidis-patrinos-5.jpg

Σήμερα εργάζεται στο διαιτολογικό του γραφείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που εδρεύει στην οδό Παπακυριαζή 24, όπου μπορούμε να βρούμε εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως η ανάλυση ιχνοστοιχείων, η διατροφογενετική και η εξέταση μικροβιώματος του εντέρου. Από το 2022 έχει δημιουργήσει βιωματικά σεμινάρια για το ευρύ κοινό και κλειστές ομάδες με διαιτώμενους του. Τέλος, αρθρογραφεί τακτικά και διοργανώνει ομιλίες, κάνει podcast με κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες, δημιουργεί βίντεο και ντοκιμαντέρ σχετικά με την διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

aristidis-patrinos-6.jpg

Οι υπηρεσίες που παρέχει στο γραφείο του:

Κλινικές παθήσεις

Στις παθολογικές καταστάσεις, η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία και την έκβαση της νόσου. Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται ο κατάλληλος σχεδιασμός προγραμμάτων που στοχεύει στην αντιμετώπιση της νόσου, όπως:

  • Παχυσαρκία
  • Σακχαρώδης Διαβήτης
  • Υπέρταση
  • Χοληστερίνη
  • Παθήσεις του πεπτικού
  • Ουρικό οξύ
aristidis-patrinos-7.jpg

Δείτε το blog του εδώ

Μείωση - αύξηση - συντήρηση βάρους

Ένα προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας, πρόγραμμα διατροφής μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα ένα υγιές σωματικό βάρος, που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ευεξίας μας. Ο Αριστείδης Πατρινός, αναλαμβάνει το ρόλο της καθοδήγησης μας ώστε να αλλάξουμε τη συλλογική μας οπτική για το φαγητό. Άλλωστε, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει: «Η αλλαγή έρχεται εκ των έσω».

Αθλητική διατροφή

Πέρα από το ταλέντο, υπάρχουν κάποια μυστικά που ξεχωρίζουν έναν αθλητή από τους υπόλοιπους. Αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με την προπόνηση, αλλά αφορούν τι κάνει ο αθλητής τις ώρες εκτός γηπέδου, όπως η αθλητική διατροφή. Η αθλητική διατροφή δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Μπορεί όμως να δώσει «πανιά» στην αθλητική επίδοση, την ώρα που χωρίς αυτή ο αθλητής κωπηλατεί προς τον στόχο του. 

Ο Αριστείδης Πατρινός, πέρα από τις ατομικές συνεδρίες με αθλητές και αθλούμενους, αναλαμβάνει τη διατροφική παρέμβαση σε αθλητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους. Ο σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει διατροφικά τους αθλητές, προκειμένου να μπορούν να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες και να μεγιστοποιούν την αθλητική τους απόδοση.

aristidis-patrinos-8.jpg

Δείτε τα βίντεο του εδώ


Διατροφή για τη γυναίκα

Η διατροφή για την γυναίκα είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται στις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες που έχει μια γυναίκα στην πορεία της ζωής της, στην εφηβεία, την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό και την εμμηνόπαυση. Ο Αριστείδης Πατρινός, αποδεικνύεται ένας πολύτιμος συνταξιδιώτης, σε κάθε σημαντική χρονική στιγμή της ζωής των γυναικών. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις που αναλαμβάνει, όπως

  • οι πολυκυστικές ωοθήκες και
  • η σιδηροπενική αναιμία
aristidis-patrinos-9.jpg

Χορτοφαγικές δίαιτες

Οι χορτοφαγικές δίαιτες, αν είναι κατάλληλα σχεδιασμένες, μπορούν να επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Χρειάζεται βέβαια προσοχή σε μερικές ομάδες με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες όπως οι έγκυες, οι θηλάζουσες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Ωστόσο, με κατάλληλη καθοδήγηση είναι ασφαλείς ακόμα και στην αυστηρότερη εκδοχή τους. Η συνεργασία μας με τον Αριστείδη θα μας βοηθήσει να κάνουμε μια σταδιακή (και όχι απότομη) μετάβαση στη χορτοφαγία και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούμε διατροφικά, ώστε να καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες μας, ακόμα και σε ιδιαίτερες περιστάσεις.

Διατροφικές διαταραχές

Η διατροφική διαταραχή είναι μία επίμονη μορφή διαταραχής του τρόπου λήψης τροφής ή της συμπεριφοράς ελέγχου του βάρους, που επιδεινώνει εμφανέστατα τη σωματική υγεία και τον ψυχοκοινωνικό τρόπο λειτουργίας. Ο Αριστείδης Πατρινός, σε συνεργασία με εξειδικευμένο ψυχολόγο, μπορεί να αποτελέσει την αποφασιστική λύση για την ανεύρεση της πολύτιμης διατροφικής μας ισορροπίας. Για να φτάσει στο επίπεδο να αναλαμβάνει αποτελεσματικά περιστατικά

  • βουλιμίας
  • ανορεξίας
  • ορθορεξίας
  • μεγαλορεξίας

πέρα από την προσωπική του αναζήτηση και την πρακτική του στην παιδοψυχιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ., ο ίδιος έχει εκπαιδευτεί από εξειδικευμένους ψυχολόγους, μέσα από τις εποπτείες που έχει πραγματοποιήσει μαζί τους για τα περιστατικά του.

Ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών διατροφής

  • Διατροφή για παιδιά και εφήβους
  • Λιπομέτρηση
  • Τεστ προληπτικής ιατρικής (ανάλυσης ιχνοστοιχείων από τα μαλλιά, διατροφογεννετικής, μικροβιώματος εντέρου, αναλογίας Ω3/Ω6 λ.ο.)
  • Διατροφή για πολυάσχολους
  • Ομάδες Διατήρησης βάρους
aristidis-patrinos-10.jpg

Δείτε περισσότερα εδώ

Ανάμεσα στις πολύτιμες υπηρεσίες, που μπορούμε να βρούμε στο διαιτολογικό γραφείο του Αριστείδη Πατρινού, αποτελεί η ανάλυση ιχνοστοιχείων από τα μαλλιά (HTMA). Η ανάλυση αυτή είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδος, η οποία προλαμβάνει την εξέλιξη νοσημάτων, καθώς μας δίνει την δυνατότητα να μάθουμε τις διαταραχές στην λειτουργία του οργανισμού σε πολύ πρώιμο στάδιο. 

Αυτή είναι η πιο ουσιώδης εξέταση προληπτικής ιατρικής, σύμφωνα με τον κ. Πατρινό, καθώς με αυτό το πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του, ο διαιτολόγος μπορεί να σχεδιάσει μια θεραπευτική οδό που θα εξισορροπεί, σε έναν αξιόλογο βαθμό, την συνολική υγεία του διαιτώμενου.

aristidis-patrinos-11.jpg

Τέλος, ο Αριστείδης Πατρινός, εξειδικεύεται στην ενσυνείδητη και διαισθητική διατροφή και έτσι μας προτείνει να συνδεόμαστε με το σώμα μας και τις ανάγκες του. Βέβαια, για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να είμαστε συνειδητοί και παρόντες τόσο στην καθημερινότητα μας, όσο και την ώρα που τρώμε. Μια ακόμα προέκταση της ενσυνειδητότητας, που αγαπά να τονίζει ο Αριστείδης, έχει να κάνει με την αναζήτηση υψηλής διατροφικής αξίας τροφίμων που παράγονται και επεξεργάζονται με συγκεκριμένες μεθόδους. 

Η κατανάλωση τέτοιων τροφών, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς στην κατάλληλη εποχή, αποτελεί έναν βιώσιμο τρόπο να τρεφόμαστε τόσο για την δική μας υγεία και για την υγεία των οικοσυστημάτων, όσο και για την οικονομική ευημερία της χώρας μας.

«Η υγεία μας είναι στα χέρια μας! Ας ξεκινήσουμε να την πλησιάζουμε βελτιώνοντας τη διατροφή μας!».


Διεύθυνση: Παπακυριαζή 24, Ανατολική Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 887545, 6976925637

*Κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Πατρινό, διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ για τους διαιτώμενους του για όσο διαρκεί η συνεδρία στο γραφείο του.
 

Website

Facebook

Instagram

Youtube

Spotify










ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία