ΓΕΥΣΕΙΣ

Burger για δυνατούς

H Πόπη Αντωνακάκη μαγειρεύει για το makthes.gr

 04/09/2018 17:47

Burger για δυνατούς

Συνηθίζουμε να ψωνίζουμε από την κεντρική αγορά του Ρέντη όπου βρίσκει κανείς τα πιο φρέσκα και καλά υλικά της αγοράς. Έτσι λοιπόν αυτό το κομμάτι κρέατος μας "μίλησε" και το κάναμε ωραιότατο μπιφτέκι για burger. Η γεύση του ήταν καθαρή και ελαφριά. Σε συνδυασμό με καραμελωμένα κρεμμύδια και τσάτνεϊ μάνγκο έφτιαξαν το υπέρτατο burger.

Έψαξα λοιπόν και βρήκα πληροφορίες.
Το Black Angus (γιατί πρόκειται για ζώο) παράγει υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας και θεωρείται ως το καλύτερο στο κόσμο. Είναι πλούσιο σε κρεατίνη, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, σίδερο, φώσφορο, βοηθάει στην ρύθμιση του αιματοκρίτη και της χοληστερίνης. Το Βlack Angus προσφέρει βιολογικό και καθαρό κρέας. Είναι πολύ γευστικό και υγιεινό.
Τι το διαφορετικό όμως έχει;
Η Aberdeen Angus (red & black angus) είναι μια φυλή βοοειδών που χρησιμοποιείται συνήθως για την παραγωγή βοείου κρέατος. Είναι από ράτσες Aberdeenshire και Angus βοοειδών στη Σκωτία και έγινε γνωστή ως Aberdeen Angus. Παραγωγές υπάρχουν και στην Αυστραλία.
Τα κομμάτια του κρέατος έχουν κόκκινο σκούρο χρώμα και λευκές αποχρώσεις που κατανέμονται στις ίνες του. Αυτές είναι ο λιπώδης ιστός. Όσο περισσότερες ίνες έχει και ομοιόμορφα κατανεμημένα τόσο πιο νόστιμο και μαλακό θα είναι. Επίσης το άρωμα του κρέατος είναι ευχάριστο. Δεν σου βγάζει αυτή την βαριά μυρωδιά. Η τιμή του είναι προσιτή οπότε γιατί όχι;

Υλικά για 4 μπιφτέκια

  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Μην σας παραξενεύει ότι δεν χρειάζονται άλλα υλικά. Αρκετό ζύμωμα θέλει για να γίνουν αφράτα. Τα αφήνετε στο ψυγείο για μια ωρίτσα και πριν το ψήσιμο δε θα ξεχάσετε να αφήσετε το κρέας να πάρει την θερμοκρασία του δωματίου. Δεν το βάζετε  ποτέ από το ψυγείο αμέσως στην φωτιά.

Συνηθίζουμε να ψωνίζουμε από την κεντρική αγορά του Ρέντη όπου βρίσκει κανείς τα πιο φρέσκα και καλά υλικά της αγοράς. Έτσι λοιπόν αυτό το κομμάτι κρέατος μας "μίλησε" και το κάναμε ωραιότατο μπιφτέκι για burger. Η γεύση του ήταν καθαρή και ελαφριά. Σε συνδυασμό με καραμελωμένα κρεμμύδια και τσάτνεϊ μάνγκο έφτιαξαν το υπέρτατο burger.

Έψαξα λοιπόν και βρήκα πληροφορίες.
Το Black Angus (γιατί πρόκειται για ζώο) παράγει υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας και θεωρείται ως το καλύτερο στο κόσμο. Είναι πλούσιο σε κρεατίνη, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, σίδερο, φώσφορο, βοηθάει στην ρύθμιση του αιματοκρίτη και της χοληστερίνης. Το Βlack Angus προσφέρει βιολογικό και καθαρό κρέας. Είναι πολύ γευστικό και υγιεινό.
Τι το διαφορετικό όμως έχει;
Η Aberdeen Angus (red & black angus) είναι μια φυλή βοοειδών που χρησιμοποιείται συνήθως για την παραγωγή βοείου κρέατος. Είναι από ράτσες Aberdeenshire και Angus βοοειδών στη Σκωτία και έγινε γνωστή ως Aberdeen Angus. Παραγωγές υπάρχουν και στην Αυστραλία.
Τα κομμάτια του κρέατος έχουν κόκκινο σκούρο χρώμα και λευκές αποχρώσεις που κατανέμονται στις ίνες του. Αυτές είναι ο λιπώδης ιστός. Όσο περισσότερες ίνες έχει και ομοιόμορφα κατανεμημένα τόσο πιο νόστιμο και μαλακό θα είναι. Επίσης το άρωμα του κρέατος είναι ευχάριστο. Δεν σου βγάζει αυτή την βαριά μυρωδιά. Η τιμή του είναι προσιτή οπότε γιατί όχι;

Υλικά για 4 μπιφτέκια

  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Μην σας παραξενεύει ότι δεν χρειάζονται άλλα υλικά. Αρκετό ζύμωμα θέλει για να γίνουν αφράτα. Τα αφήνετε στο ψυγείο για μια ωρίτσα και πριν το ψήσιμο δε θα ξεχάσετε να αφήσετε το κρέας να πάρει την θερμοκρασία του δωματίου. Δεν το βάζετε  ποτέ από το ψυγείο αμέσως στην φωτιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία