ΑΠΟΨΕΙΣ

Χτίζουν το… νέο ΣΥΡΙΖΑ με φθαρμένα «πολιτικά υλικά»

 18/04/2019 12:00

Στο πλαίσιο του σχεδίου «πλατιά διεύρυνση», που ανέπτυξε πριν από καιρό ο Αλέξης Τσίπρας, κατάφερε να φέρει μέχρι τώρα στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ ό,τι… αζήτητο υπήρχε από το χώρο της κεντροαριστεράς και… ολίγον από δεξιά. Αλλά και μερικούς μέχρι χθες ιδιαιτέρως επικριτικούς της πολιτικής του. 

Προσπερνώντας τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλο, να σταθούμε λίγο στο «σύντροφο» Στέφανο Τζουμάκα, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο πρωθυπουργός επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για τα «κακά της μεταπολίτευσης». « Δύο πρωθυπουργούς-καταστροφείς της Ελλάδας έβγαλε η Άρτα: Τον Κωλέττη και τον Τσίπρα», έλεγε μέχρι προχθές ο Στέφανος. Και… ανταμείφθηκε γι’ αυτό. Μέσα στη «Βαβέλ» του κυβερνώντος κόμματος χώρεσαν βέβαια και άλλα στελέχη από το χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς, που είχαν μείνει χωρίς πολιτική «στέγη». 

Ένα από αυτά ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος, αφού είδε να τον εμπιστεύεται το 2% περίπου όσων ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τα «βρόντηξε με πάταγο», αναζητώντας επίμονα μία θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθειά του έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και οι περισσότεροι που κινούνται πέριξ του κυβερνώντος κόμματος στοιχηματίζουν ότι θα τα καταφέρει.

Το περασμένο Σάββατο από το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου παρήλασαν πολλοί: Τζουμάκας, Ραγκούσης, Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά, Νίκος Μπίστης, Ραλλία Χρηστίδου και άλλα «φθαρμένα πολιτικά υλικά». Σε αυτά δείχνει τώρα να στρέφεται ο Αλέξης Τσίπρας, ελλείψει «πάγκου» στον ΣΥΡΙΖΑ και βλέποντας το ΚΙΝΑΛ να του έχει γυρίσει την πλάτη. 

Τώρα πώς θα μπορέσει να εμφυσήσει στους ψηφοφόρους του ότι πολεμάει τη «συντήρηση» και το «παλιό» με στελέχη που πρωταγωνιστούσαν στην πολιτική σκηνή πριν από 20 χρόνια, θα πρέπει να το δικαιολογήσει ο ίδιος και όσοι θα κρατούν την «πράσινη σημαία της αριστεράς», κατά μας είπε ο κ. Τσίπρας. 

Ίσως να θεωρούν πως η… λαοσύναξη στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου με τα δεκάδες πούλμαν και τους μεταφερόμενους ψηφοφόρους θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο αναστροφής του πολιτικού κλίματος. Θα κάνουν όμως έτσι ότι δεν βλέπουν την οργή του κόσμου, που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Θα κάνουν ότι δεν βλέπουν τις αντιδράσεις των πολιτών στους δρόμους και τις πλατείες. Και εντάξει οι Συριζαίοι, είναι στον κόσμο τους. Οι πρόθυμοι όμως της κεντροαριστεράς, όλοι αυτοί που χαμογελούσαν αυτάρεσκα στη φιέστα στο Γαλάτσι και αντάλλασσαν ασπασμούς ή έβγαζαν σέλφι με τους πρώην υβριστές τους, πώς είναι δυνατόν να μην αισθάνονται άβολα;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 14 Απριλίου 2019

Δημοφιλείς Απόψεις