Μονόλογοι

Η ανοιχτή αλλά και η παρασκηνιακή μάχη Ζέρβα-Αγγελούδη, οι προσθαφαιρέσεις στο γραφείο του δημάρχου και η μελαγχολία των ΣΥΡΙΖΑίων

12/10/2023 09:50

Το μοναδικό θέμα συζήτησης εάν κάνει κανείς μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στα διάφορα «πηγαδάκια» που «στήνονται» είναι οι εκλογές. Το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής και φυσικά οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Με ρωτούν τι «βλέπω». Τους απαντώ ότι εάν «έβλεπα» και είχα το κληρονομικό χάρισμα θα ήθελα να δω τα νούμερα του τζόκερ πρώτα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει το «γαλάζιο» ακροατήριο υπέρ της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Μάλιστα, βρέθηκε μαζί του σε μπαράκι στο κέντρο της πόλης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και σε σχετική του ανάρτηση εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητά του. Προηγουμένως, μαθαίνουμε ότι συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς» Δρόσο Τσαβλή με τον οποίο είχε συζήτηση σε μια προσπάθεια να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.


Ο Στέλιος Αγγελούδης πάντως δεν σηκώνει τα... γάντια που του πετά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Τον άκουγα σήμερα σε μια συνέντευξη να επαναλαμβάνει ότι ο συνδυασμός του είναι υπερκομματικός, ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός. Μάλιστα, προχώρησε και σε μια κίνηση ματ, επικοινωνιακά τουλάχιστον. Φωτογραφήθηκε πλαισιωμένος από υποψηφίους της παράταξής του που ανήκουν ο καθένας σε διαφορετικά κόμματα στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι παραμερίζουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις για το καλό της πόλης.


Στο επιτελείο Ζέρβα έχω μάθει ότι κάνουν προσθέσεις. Αν θέλουν να με ακούσουν θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι τα ποσοστά των πρώτων εκλογών δεν μπορούν να αθροιστούν στο δεύτερο γύρο. Και να αποσυνδέσουν από τα social media ορισμένους. Τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.


Μουρμούρες ακούω από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Θεσσαλονίκη. Η τρίτη θέση που έλαβε ο Σπύρος Πέγκας προκάλεσε μια στεναχώρια και μια μελαγχολία στους ΣΥΡΙΖΑίους της πόλης οι οποίοι ωστόσο πλέον ανοίγουν τα στόματά τους. Για παράδειγμα διάβαζα αναρτήσεις τοπικών στελεχών που τάχθηκαν υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου να πνέουν τα μένεα κατά κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν ούτε πρακτικά, ούτε θεωρητικά τον Σπύρο Πέγκα. Μιλούν δε με ονόματα. Μην με βάζετε να τα αποκαλύψω «σύντροφοι». Ξέρετε, ποιοι είναι...


O… ανθηρόστομος