Μονόλογοι

Η μάχη για το γραφείο του Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, τα σενάρια για τον Λοβέρδο και οι συναντήσεις Γάκη ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

07/07/2023 10:41

Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι και βραδιάζει αργά με έχει πιάσει μια επιθυμία να το ρίχνω έξω. Έτσι κάνω βόλτες στο κέντρο, όπου μεταξύ μας λίγο- πολύ θα δεις κάποιον γνωστό και θα καθίσεις μαζί του να πεις μια κουβέντα. Το τι έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες δεν λέγεται...

Κατ’ αρχάς ακούω ονόματα. Πολλά ονόματα για αυτό το περιβόητο «γραφείο προέδρου» που έχει προαναγγείλει πως θα δημιουργήσει ο Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη. Τα ονόματα που «παίζουν» είναι κυρίως υποψηφίων του κόμματος που δεν κατάφεραν την εκλογή τους και θέλουν να αξιοποιηθούν. Βέβαια οι φήμες εκπορεύονται από τους ίδιους στην προσπάθειά τους να δηλώσουν... παρόντες και πως διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στα «πράσινα» δρώμενα.


Αυτό που ξέρω πάντως, είναι ότι πρόθεση του Ανδρουλάκη είναι το «γραφείο προέδρου», που για να μην γελιόμαστε ένα κλασικό βουλευτικό γραφείο θα είναι, να παράξει δουλειά τώρα που η πόλη δεν θα έχει τοπικό βουλευτή.

Επικεφαλής του μαθαίνω θα τοποθετηθεί πολιτικό στέλεχος, όχι υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές. Μάλιστα, δυο- τρία ονόματα φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα.


Πάντως, στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει δυσαρέσκεια για την αποτελεσματικότητα του στελεχιακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Και στην Α’ και στη Β’ Περιφέρεια.


Ρώτησα έναν φίλο που έχω στη Νέα Δημοκρατία εάν περιμένουν τον Λοβέρδο εκεί μετά την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ. Δαγκώθηκε γιατί πλέον οι ΠΑΣΟΚοι της Πειραιώς αυξάνονται. Τα σενάρια πάντως που παίζουν είναι δύο. Το ένα θέλει τον πρώην «πράσινο» υπουργό να κατεβαίνει υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και το δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη ΝΔ. Θα δούμε. Κανείς καλός δεν πάει χαμένος.


Σε μια άλλη παρέα που είδα χθες, άκουσα ότι η πρόσφατη ανακοίνωση Πέγκα 16 νέων ονομάτων προκάλεσε αντιδράσεις και πως οι τρεις από τους 16 δεν είχαν συμφωνήσει, όπως ισχυρίζονται.

Προσωπική άποψη είναι ότι μεταξύ των δυο πλευρών κάπου... χάλασε η επικοινωνία. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας υποψήφιος σηκώθηκε το πρωί και είπε: «Ποιους θα ανακοινώσω σήμερα».


Ο Βασίλης Γάκης δηλώνει «παρών» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και παρακολουθεί τις εξελίξεις ενώ πραγματοποιεί την μια συνάντηση μετά την άλλη. Μαθαίνω πάντως ότι δεν είναι διατεθειμένος να πάει σπίτι του και πως οι αποφάσεις του θα συζητηθούν. Πολύ.


O… ανθηρόστομος