Μονόλογοι

Η... μαραθώνια «πρώτη» του Τσαβλή, ο υποψήφιος βουλευτής που «ράβεται» για υπουργός και το Λιμάνι των... στεναγμών

09/05/2023 07:00

Ο «ανθηρόστομος» το τελευταίο διάστημα ακούει πολλά. Βλέπετε, μπορεί να έχουμε εκλογές στις 21 Μαΐου 2023 και οι υποψήφιοι βουλευτές να μην έχουν ησυχία αλλά και εκείνοι που διεκδικούν αξιώματα δημαρχιακά κινούνται.

Μου είπαν λοιπόν πως ο Δρόσος Τσαβλής που διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2023 είχε αρκετό κόσμο το περασμένο Σάββατο, όπου σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσίασε τους πρώτους 45 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός του.


Επέλεξε μάλιστα την ίδια αίθουσα, όπου λίγες εβδομάδες νωρίτερα πραγματοποίησε αντίστοιχη εκδήλωση και ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Μην μου ζητήσετε να κάνω συγκρίσεις, δεν θέλω να δυσαρεστήσω κανέναν από τους δυο.


Στον Τσαβλή λοιπόν βρέθηκε ο Ανδρέας Κουράκης που «κατεβαίνει» υποψήφιος με τον Πέγκα και ο Γιώργος Αβαρλής που είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κι ακούγεται πως ίσως συμμετέχει στις εκλογές τον Οκτώβριο. Από πολιτικούς μόνο «γαλάζιοι» έδωσαν το παρών κι αυτοί ήταν: ο Δημήτρης Κούβελας, ο Παναγιώτης Κοκκόρης και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.


Η εκδήλωση είχε διάρκεια. Σχεδόν τρεις ώρες. Τα είπε όλα ο Τσαβλής. Και κριτική στον Ζέρβα έκανε, και τους υποψηφίους παρουσίασε και έδωσε το λόγο σε ορισμένους από αυτούς να μιλήσουν και το όραμά του για την πόλη ξεδίπλωσε. Μάλιστα, ένας υποψήφιος που ανακοίνωσε, από ότι είπαν στον ανθηρόστομο, έχει ανακοινωθεί επίσης ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε άλλο δήμο από άλλο επικεφαλής παράταξης. Στην πρώτη Κυριακή δηλαδή θα είναι υποψήφιος στον έναν δήμο και στη δεύτερη σε άλλον;


Πάμε λίγο στις εθνικές εκλογές. Πήραν τα αυτιά του ανθηρόστομου πως συγκεκριμένος υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης που «βλέπει» συγκυβέρνηση, μην ρωτάτε με ποια κόμματα, εκτιμά ότι όχι μόνο εκλέγεται αλλά και ότι έχει «κλειδώσει» πως την επόμενη ημέρα θα φορέσει κοστούμι υπουργικό. Υπουργικό και Βορειοελλαδίτικο...


Του... Λιμανιού θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσουν στις κεντρικές εκδηλώσεις των κομμάτων τους (με σειρά εμφανίσεως) Νίκος Ανδρουλάκης, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήδη οι κομματικές οργανώσεις έχουν πιάσει δουλειά και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να ξεδιπλώσουν τους σχεδιασμούς τους ενόψει εκλογών και να μιλήσουν για το όραμά τους για την πόλη. Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι θα κάνουν εμφάνιση «και του σαλονιού και του Λιμανιού».


O… ανθηρόστομος