ΑΠΟΨΕΙΣ

Η NOVARTIS της Θεσσαλονίκης

 08/01/2019 13:00

Η υπόθεση του καθηγητή Μανιαδάκη της περίφημης υπόθεσης NOVARTIS, όπως παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες, αναπτύσσει μπροστά μας διάφορα ενδεχόμενα, τα οποία πρέπει να εξεταστούν, διότι μπορεί να αφορούν και τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.

Διότι μπορεί να υπάρχουν διάφοροι υποψήφιοι ή άλλοι παράγοντες, οι οποίοι να βρίσκονται σε παρόμοια θέση με αυτήν του κ. Μανιαδάκη: Εκεί που είναι κατήγοροι, ενδέχεται να βρεθούν ξαφνικά κατηγορούμενοι, επειδή στο μεταξύ δεν έχουν ανταποκριθεί σε αυτά που είχαν υποσχεθεί ότι θα έκαναν.

Υπάρχουν παράγοντες σε αυτήν την πόλη, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει προσδοκίες ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τις πολιτικές ισορροπίες.

Αυτοί οι παράγοντες δείχνουν τον τελευταίο καιρό να έχουν αλλάξει προτεραιότητες και ενδεχομένως να έχουν αλλάξει και πολιτικές προτιμήσεις.

Το πρώτο συνέβη και στον καθηγητή Μανιαδάκη. Άλλαξε τις προτεραιότητες που κάποιοι στην κυβέρνηση νόμιζαν πως είχε ή ότι μπορεί να τον έπειθαν να έχει. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, κάποια κυβερνητικά στελέχη δεν δίστασαν να υπαινιχθούν και ότι οι συγκεκριμένοι τοπικοί παράγοντες άλλαξαν πολιτικές προτιμήσεις, τουλάχιστον για τις δημοτικές εκλογές.

Μπορεί να βρουν μπροστά τους τις συνέπειες της αλλαγής των προτεραιοτήτων και των επιλογών τους;

Δεν είναι ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να αποκλείσει κανείς.

Άλλωστε στην κυβέρνηση δεν παίζουν απλώς τις επόμενες εκλογές. Παίζουν την πολιτική τους επιβίωση και αυτό ως παίκτες τούς κάνει σκληρούς. Έως ανελέητους θα μπορούσαν να ισχυριστούν κάποιοι που ξέρουν καλά πώς δουλεύουν τέτοια αντανακλαστικά.

Για αυτό ας είμαστε προσεκτικοί στο τι μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα.

Τα δικαστήρια είναι ακόμη μπροστά μας, διάφορες υποθέσεις στις οποίες αναμειγνύονται αυτοδιοικητικά στελέχη και όχι μόνο είναι ανοιχτές στα ράφια του δικαστικού μεγάρου.

Άρα, ανατροπές μπορεί να είναι ακόμη μπροστά μας.

Ο καιρός μέχρι τον Μάιο είναι μακρύς, πολύ μακρύς...

Καλή Χρονιά να έχουμε!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 5-6 Ιανουαρίου 2019

Δημοφιλείς Απόψεις