ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιστορίες συγκοινωνιακής τρέλας

 31/12/2018 11:00

Για να πάω από την στάση Μπότσαρη στο ΠΑΜΑΚ σύμφωνα με το site του ΟΑΣΘ χρειάζομαι 53 λεπτά και πρέπει να πάρω το 1Χ που κοστίζει 2 ευρώ και έτσι μαζί με το άλλο να ξοδέψω 3 ευρώ. Αν πάρω ταξί θα κάνω 10 λεπτά και θα πληρώσω περίπου 4 ευρώ, ενώ αν περπατήσω θα κάνω 30 λεπτά και δεν θα πληρώσω τίποτα. 

Σημειώνω δε ότι αν κόψω εισιτήριο. Εγώ κόβω, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι άλλοι το κάνουν. Καλό θα ήταν να μας πει ο ΟΑΣΘ πόσες μηνιαίες κάρτες εκδίδει και πόσα εισιτήρια ακυρώνονται στα λεωφορεία του. Γιατί μάλλον θα φαίνεται ότι είναι άδεια. Έτσι όταν μπαίνουμε στα γεμάτα λεωφορεία μάλλον είναι επιβάτες φαντάσματα.

Για να πάω ή να γυρίσω στο ΚΤΕΛ από την Μπότσαρη θα πρέπει να κάνω σύνθετες μετεπιβιβάσεις με βαλίτσες κλπ ή να πάρω το 1Χ που κοστίζει 2 ευρώ. Θα κάνω περίπου 65 λεπτά κατά το site. Να σημειώσω ότι ακόμη στο site υπάρχει το φάντασμα της γραμμής 8 που το δίνει σαν δυνατότητα. Αν το περιμένει κανείς μπορεί και να εμφανιστεί.

Πιθανόν είμαι ο μόνος που θέλω από την Μπότσαρη να πάω στο πανεπιστήμιο και έχω και την απαίτηση να επιστρέψω από εκεί. Βρήκα και έναν άλλο που έλεγε το ίδιο. Ίσως είμαστε δύο. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς που λέει και το τραγούδι.

Στον ΟΑΣΘ που απευθύνθηκα μου απάντησαν ότι υπεύθυνος για τις γραμμές είναι ο ΟΣΕΘ. Φυσικά ο ΟΣΕΘ δεν μου απάντησε γιατί είναι απασχολημένος να σχεδιάζει με βάση τις γραμμές του Μετρό.

Μέχρι τότε υπομονή και άσκηση. Αναρωτιέμαι ο εκπρόσωπος του δήμου, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας, ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ και ο εκπρόσωπος των φορέων έχουν κάτι να πουν; Τα όργανα που τους επέλεξαν ασχολήθηκαν με την υπόθεση; Αν το θεωρούν σημαντικό ας ασχοληθούν. Γιατί το πολιτικό κόστος για τις ενέργειες του ΟΣΕΘ και της πολιτικής των 4 εκπροσώπων θα πάει στις διοικήσεις αυτών που τους διόρισαν. Να δούμε και τον προϋπολογισμό του ΟΣΕΘ: 2 εκατομμύρια.

Το συμβούλιο του Ε’ διαμερίσματος τι έχει να πει; Το συμβούλιο αυτό καλά θα κάνει να μας πει τι γίνεται και με την ελεγχόμενη στάθμευση στο Ε’ διαμέρισμα. Δημοτικές εκλογές έρχονται έτσι; Αυτά για την πρωτοχρονιά….

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 30 Δεκεμβρίου 2018