ΕΚΛΟΓΕΣ

Κ. Νοτοπούλου: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γυρίσει στην εποχή του τίποτα

Την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποίησε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας τους θεματικούς άξονες του συνδυασμού της και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της

 20/03/2019 21:00

Κ. Νοτοπούλου: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γυρίσει στην εποχή του τίποτα

Ιάσων Μπάντιος

Στο γεμάτο από κόσμο περίπτερο 13 της ΔΕΘ, πραγματοποίησε την πρώτη ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση η Κατερίνα Νοτοπούλου, όπου παρουσίασε επίσημα τον συνδυασμό της και τις θέσεις της.  «Η υποψηφιότητά μου, ενώνει τη κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, γι αυτό επιλέξαμε το "ΜΑΖΙ". Εμείς δεν εξυπηρετούμε τη ματαιοδοξία, το διχασμό και τα συμφέροντα κάθε ομάδας που κρατούσε την πόλη στάσιμη για δεκαετίες» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον συνδυασμό της. 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, ανακοίνωσε επίσημα πως η «Θεσσαλονίκη Μαζί» είναι η εξέλιξη της «Ανοιχτής Πόλης» και θα διεκδικήσει τον δήμο με «μία προοδευτική συμμαχία πολιτών, που θέλει να δει το αύριο με ελπίδα, στον αντίποδα της γκρίζας επιστροφής του χθες». Η υποψήφια δήμαρχος σχολίασε έντονα κάποιες υποψηφιότητες για τον δήμο Θεσσαλονίκης και στάθηκε στην εποχή πριν τον Γιάννη Μπουτάρη. «Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την πόλη, κουρασμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, νεοσυντηρητικές και φοβικές φωνές θέλουν να φέρουν την πόλη στις σκοτεινές, γι αυτή δεκαετίες του '90 και του 2000. Οι Παπαγεωργόπουλοι και οι Ψωμιάδηδες που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της πόλης προσπαθώντας να αναγεννηθούν ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους» είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια αφήνοντας πολλές αιχμές. «Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με τη νέα γενιά στο τιμόνι της πόλης και την πολύτιμη εμπειρία των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα κοινά με ανιδιοτέλεια. Η πόλη δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και δε θα γυρίσει πίσω στην εποχή του τίποτα» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την ίδια, δήλωσε περήφανη που δεν προέρχεται από κάποιο πολιτικό τζάκι. «Ευτυχώς στη Θεσσαλονίκη γνωριζόμαστε καλά και η ιστορία του καθενός  είναι γνωστή. Κάποιοι άλλοι αναπαράγουν την οικογενειακή πολιτική τους επαγγελματική σταδιοδρομία, κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται το λαϊκό αίσθημα για να το ξεχάσουν στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι ξέχασαν από που προέρχονται, κάποιοι άλλοι εγκατέλειψαν τον αγώνα και τους πολίτες. Εγώ, εμείς, τη σύγκριση δεν τη φοβόμαστε. Άλλοι φέρουν στο βιογραφικό τους τραμπουκισμούς, ρουσφέτια, παλινωδίες, απραξία. Εάν αυτά είναι ότι έχουν να επιδείξουν στην πόλη εγώ μιλάω με τα πεπραγμένα μου. Εμείς μιλάμε με τους αγώνες μας όπως μιλούσαμε πάντα και σήμερα δίνουμε το μεγαλύτερο αγώνα για την πόλη μας».

Οι προγραμματικές θέσεις  

Αφού έκανε μια αναδρομή με όλα όσα ασχολήθηκε από την θέση της υπουργού Μακεδονίας Θράκης, ανέλυσε πως φαντάζεται τη Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα από τις εκλογές και τις προγραμματικές θέσεις που έχει ο συνδυασμός της. 

«Προχωράμε μαζί για μια Πόλη δημοκρατική και προοδευτική. Όπου η βία κι ο φασισμός , η πατριδοκαπηλία κι ο εθνικισμός δεν θα έχουν θέση. Για μια πόλη που μάχεται για τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της. Που ανασαίνει τον καθαρό αέρα της Δημοκρατίας και είναι περήφανη για τον εαυτό της. Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του Γρηγόρη Λαμπράκη, των φοιτητών της αντιδικτατορικής πάλης, είναι η πόλη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων! Από αυτούς εμπνεόμαστε! Αυτούς έχουμε σημαία μας!» σημείωσε για τον χαρακτήρα της πόλης. 

«Προχωράμε μαζί Για μία πόλη Δίκαιη και συμμετοχική, πόλη αλληλεγγύης. Όπου όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, σε αγαθά και στο δημόσιο χώρο. Μία Θεσσαλονίκη για όλους και όλες ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων. Που θα σέβεται και θα υποστηρίζει τα ΑμεΑ, τις κακοποιημένες γυναίκες, τους άστεγους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους lgbtq, ηλικιωμένους, τους άνεργους. Πρέπει να φτιάξουμε δίχτυ δομών κοινωνικής προστασίας» ανέφερε για την κοινωνική πολιτική, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στους άστεγους.  

«Η Θεσσαλονίκη που χτίζουμε μαζί είναι πόλη συμμετοχική γιατί για εμάς η γνώμη του πολίτη μετράει, όχι των οργανωμένων συμφερόντων. Δημοψηφίσματα και συμμετοχικός προυπολογισμός. Τα θεσμοθετήσαμε και είναι η ώρα να γίνουν πράξη» υπογράμμισε.

Για το περιβάλλον τόνισε πως «η Θεσσαλονίκη δεν παρουσιάζει καλή εικόνα, χρειάζεται σχέδιο για να γίνει έξυπνη πόλη, με ποιότητα ζωής, πράσινο και ανακύκλωση με δημιουργία διακριτών ρευμάτων στην πηγή. Με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Με δομές ηλεκτροκίνησης και ενεργειακή αυτονομία.Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε τις βασικές υποδομές και λειτουργίες για τη δική μας ‘κυκλική πόλη’, με μειωμένα δημοτικά τέλη. Γιατί μια πόλη χωρίς σκουπίδια είναι μία φθηνή πόλη.  Η κυκλική Θεσσαλονίκη είναι η Θεσσαλονίκη του 2020. Πρόταση και δέσμευση μας η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων και δημοτικών ενεργειακών πάρκων, για να εξασφαλίζεται η δωρεάν ενέργεια στους φτωχότερους, η μείωση των εξόδων του δήμου».

Ανοίγοντας το θέμα των γειτονιών της πόλης ανέφερε πως «χρειαζόμαστε μία πόλη με χωροταξική και οικιστική οργάνωση. Με διασφάλιση της προσβασιμότητας για όλους παντού. Η σπουδαία αρχιτεκτονική κληρονομιά πρέπει να συνυπάρξει με τις σύγχρονες υποδομές κι υπηρεσίες. Χρειαζόμαστε, μια Θεσσαλονίκη όπου οι γειτονιές έχουν ταυτότητα και επαρκή φωτισμό. Χρειαζόμαστε  ποιότητα και ασφάλεια στη ζωή μας. Είμαι ψυχολόγος και γνωρίζω καλά πως αυτό που έχει σημασία είναι οι άνθρωποι να νιώθουν καλά και ασφαλείς. Και ασφαλής νιώθει κανείς σε γειτονιές με ζωή και φως».

Για την εξωστρέφεια και τον Πολιτισμό, είπε: «Προχωράμε μαζί για μία πόλη δημιουργική, παραγωγική και εξωστρεφή με πυλώνες τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη νεολαία, τον τουρισμό, την καινοτομία και τις επιστήμες. Πολιτισμός είναι η γλώσσα που μιλάμε –κυριολεκτικά και μεταφορικά και στην πολιτική και στην καθημερινότητα με ανοικτά ή με κλειστά μικρόφωνα.Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει καλλιτεχνούπολη αντί να διώχνει ή ακόμα χειρότερα να κυνηγά τους καλλιτέχνες της, είτε αυτοί είναι οι μουσικοί του δρόμου είτε κάνουν γκράφιτι. Τη στιγμή που άλλοι καταγγέλλουν την έκφραση ως αταξία εμείς λέμε δώστε χώρο στους ανθρώπους της πόλης να εκφραστούν».

«Αποφάσισα να είμαι χρήσιμη»

Με τα λόγια της μητέρας της αναφέρθηκε στους λόγους που τελικά αποφάσισε να κατέβει στον δήμο Θεσσαλονίκης. «Δε σας κρύβω πως μία στιχομυθία με τη μητέρα μου, πριν μερικά χρόνια με καθόρισε. Σε μία σκληρή στιγμή της ζωής μου η μητέρα μου, μου είπε: «αποφάσισε εάν θα είσαι χρήσιμη ή εάν θα σε καθηλώσει.» Αποφάσισα να είμαι χρήσιμη. Με αυτήν τη λογική μπαίνω στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Θέλω να κάνω δουλειά όχι κουμάντο. Δε με ενδιαφέρουν φωτογραφίες με το διάσημο του δημάρχου. Θέλω φωτογραφίες σε κάθε γειτονιά της πόλης για το φόντο των οποίων θα είμαι περήφανη».

Για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί», η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε: «Σήμερα αναλαμβάνουμε μία ρητή δέσμευση. Να εργαστούμε με όλη μας την ψυχή. Να εργαστούμε σκληρά. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των ανθρώπων της πόλης που είναι έτοιμοι να δώσουν την ψυχή τους για να τα καταφέρουμε». Η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε τους δημοτικούς και κοινοτικούς υποψηφίους συμβούλους, ενώ να σημειωθεί πως τελικά παραβρέθηκε και ο Γιώργος Μαυρίδης στην εκδήλωση, όπως είχε γράψει το makthes.gr, αλλά χωρίς να ανακοινωθεί το όνομα του, αφού δεν έχει δώσει την τελική απάντηση ακόμα. Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοίνωσε σήμερα η Κατερίνα Νοτοπούλου ήταν και το όνομα της σημερινής επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρίας Καλφακάκου και της δημοτικής συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών της διοίκησης Μπουτάρη, Γιούλης Ρανέλλα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης και πριν την Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησαν η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρία Καλφακάκου, ο ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο καθηγητής νομικής του ΑΠΘ, Άρης Καζάκος. Στις πρώτες θέσεις στην εκδήλωση κάθονταν οι Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Σωκράτης Φάμελλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Τάσος Κουράκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Αμανατίδης, Δαυίδ Σαλτιελ, Χρήστος Γιαννούλης και Στέλιος Παππάς.

notopoyloy-ekdilosi.jpg

Τα ονόματα των υποψηφίων:

1.Benozilio Levi

2. Αγαθαγγελίδου Μαρία

3. Αλεξίου - Στυλιάδη Δήμητρα

4. Αλεξόπουλος Θανάσης

5. Αντωνίου Πηνελόπη

6. Αρβανιτίδου Μαρία

7. Αρβανιτίδου Όλγα

8. Βακουφτσή Βάσω

9. Βάντσιος Κώστας

10. Βαταμίδου Βάσω

11. Γεωργιάδης Παναγιώτης

12. Γούλιαρου Αθηνά

13. Γούναρη Ηλία

14. Γρίμπας Χρίστος

15. Διβάρης Γιώργος

16. Εφραιμίδης Κώστας

17. Ζαρίφης Τάσος

18. Ιατρού Νίκος

19. Καδηγιαννάκη Ζηνοβία

20. Καλφακάκου Ρία

21. Καραγιάννης Μιχάλης

22. Καργάκης Στέφανος

23. Κατσάλη Φωτεινή

24. Κατσαρός Ανδρέας

25. Κατσίκης Βασίλης

26. Κεραμίδας Παντελής

27. Κερασίδου Κέλλυ

28. Κετογλίδου Δέσποινα

29. Μάκιου Ειρήνη

30. Μπατσίουδης Στέλιος

31. Μπίμπασης Φώτης

32. Μπουφίδης Σταύρος

33. Παπακυριακόπουλος Γιάννης

34. Παπανικολάου Αθηνά

35. Παππάς Πέτρος

36. Πεχλιβανίδης Χάρης

37. Ράγκος Νίκος

38. Ρανέλλα Γιούλη

39. Σιωμάδης Βασίλης

40. Σκέντος Γιώργος

41. Σμαρόπουλος Στέργιος

42. Σταμάτης Κωνσταντίνος

43. Στεφανή Όλγα

44. Τρανός Τριαντάφυλλος

45. Τσίφκας Στέφανος

46. Φανταράκη Ελευθερία

47. Φιριπή Βούλα

48. Χαρίσης Θέμης

49. Χατζητρύφωνας Νίκος

50. Χατζόπουλος Δημήτρης

51. Χεκίμογλου Ευάγγελος

52. Χριστοδούλου Μανώλης

Υποψήφιοι για τις κοινότητες

1. Απότσος Πέτρος

2. Βοζίκης Χρήστος

3. Γκρίζου Μαρία

4. Δαγλιλέλη Ιωάννα

5. Κανάρας Κώστας

6. Κοντογεώργη Ευγενία

7. Κοντολετζίδου Δωροθέα

8. Μασούρας Δημήτρης

9. Παϊπούρογλου Νίκος

10. Χλωρίδου Χλόη

11. Χούσος Γιώργος

Στο γεμάτο από κόσμο περίπτερο 13 της ΔΕΘ, πραγματοποίησε την πρώτη ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση η Κατερίνα Νοτοπούλου, όπου παρουσίασε επίσημα τον συνδυασμό της και τις θέσεις της.  «Η υποψηφιότητά μου, ενώνει τη κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, γι αυτό επιλέξαμε το "ΜΑΖΙ". Εμείς δεν εξυπηρετούμε τη ματαιοδοξία, το διχασμό και τα συμφέροντα κάθε ομάδας που κρατούσε την πόλη στάσιμη για δεκαετίες» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον συνδυασμό της. 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, ανακοίνωσε επίσημα πως η «Θεσσαλονίκη Μαζί» είναι η εξέλιξη της «Ανοιχτής Πόλης» και θα διεκδικήσει τον δήμο με «μία προοδευτική συμμαχία πολιτών, που θέλει να δει το αύριο με ελπίδα, στον αντίποδα της γκρίζας επιστροφής του χθες». Η υποψήφια δήμαρχος σχολίασε έντονα κάποιες υποψηφιότητες για τον δήμο Θεσσαλονίκης και στάθηκε στην εποχή πριν τον Γιάννη Μπουτάρη. «Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την πόλη, κουρασμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, νεοσυντηρητικές και φοβικές φωνές θέλουν να φέρουν την πόλη στις σκοτεινές, γι αυτή δεκαετίες του '90 και του 2000. Οι Παπαγεωργόπουλοι και οι Ψωμιάδηδες που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της πόλης προσπαθώντας να αναγεννηθούν ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους» είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια αφήνοντας πολλές αιχμές. «Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με τη νέα γενιά στο τιμόνι της πόλης και την πολύτιμη εμπειρία των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα κοινά με ανιδιοτέλεια. Η πόλη δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και δε θα γυρίσει πίσω στην εποχή του τίποτα» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την ίδια, δήλωσε περήφανη που δεν προέρχεται από κάποιο πολιτικό τζάκι. «Ευτυχώς στη Θεσσαλονίκη γνωριζόμαστε καλά και η ιστορία του καθενός  είναι γνωστή. Κάποιοι άλλοι αναπαράγουν την οικογενειακή πολιτική τους επαγγελματική σταδιοδρομία, κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται το λαϊκό αίσθημα για να το ξεχάσουν στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι ξέχασαν από που προέρχονται, κάποιοι άλλοι εγκατέλειψαν τον αγώνα και τους πολίτες. Εγώ, εμείς, τη σύγκριση δεν τη φοβόμαστε. Άλλοι φέρουν στο βιογραφικό τους τραμπουκισμούς, ρουσφέτια, παλινωδίες, απραξία. Εάν αυτά είναι ότι έχουν να επιδείξουν στην πόλη εγώ μιλάω με τα πεπραγμένα μου. Εμείς μιλάμε με τους αγώνες μας όπως μιλούσαμε πάντα και σήμερα δίνουμε το μεγαλύτερο αγώνα για την πόλη μας».

Οι προγραμματικές θέσεις  

Αφού έκανε μια αναδρομή με όλα όσα ασχολήθηκε από την θέση της υπουργού Μακεδονίας Θράκης, ανέλυσε πως φαντάζεται τη Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα από τις εκλογές και τις προγραμματικές θέσεις που έχει ο συνδυασμός της. 

«Προχωράμε μαζί για μια Πόλη δημοκρατική και προοδευτική. Όπου η βία κι ο φασισμός , η πατριδοκαπηλία κι ο εθνικισμός δεν θα έχουν θέση. Για μια πόλη που μάχεται για τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της. Που ανασαίνει τον καθαρό αέρα της Δημοκρατίας και είναι περήφανη για τον εαυτό της. Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του Γρηγόρη Λαμπράκη, των φοιτητών της αντιδικτατορικής πάλης, είναι η πόλη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων! Από αυτούς εμπνεόμαστε! Αυτούς έχουμε σημαία μας!» σημείωσε για τον χαρακτήρα της πόλης. 

«Προχωράμε μαζί Για μία πόλη Δίκαιη και συμμετοχική, πόλη αλληλεγγύης. Όπου όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, σε αγαθά και στο δημόσιο χώρο. Μία Θεσσαλονίκη για όλους και όλες ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων. Που θα σέβεται και θα υποστηρίζει τα ΑμεΑ, τις κακοποιημένες γυναίκες, τους άστεγους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους lgbtq, ηλικιωμένους, τους άνεργους. Πρέπει να φτιάξουμε δίχτυ δομών κοινωνικής προστασίας» ανέφερε για την κοινωνική πολιτική, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στους άστεγους.  

«Η Θεσσαλονίκη που χτίζουμε μαζί είναι πόλη συμμετοχική γιατί για εμάς η γνώμη του πολίτη μετράει, όχι των οργανωμένων συμφερόντων. Δημοψηφίσματα και συμμετοχικός προυπολογισμός. Τα θεσμοθετήσαμε και είναι η ώρα να γίνουν πράξη» υπογράμμισε.

Για το περιβάλλον τόνισε πως «η Θεσσαλονίκη δεν παρουσιάζει καλή εικόνα, χρειάζεται σχέδιο για να γίνει έξυπνη πόλη, με ποιότητα ζωής, πράσινο και ανακύκλωση με δημιουργία διακριτών ρευμάτων στην πηγή. Με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Με δομές ηλεκτροκίνησης και ενεργειακή αυτονομία.Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε τις βασικές υποδομές και λειτουργίες για τη δική μας ‘κυκλική πόλη’, με μειωμένα δημοτικά τέλη. Γιατί μια πόλη χωρίς σκουπίδια είναι μία φθηνή πόλη.  Η κυκλική Θεσσαλονίκη είναι η Θεσσαλονίκη του 2020. Πρόταση και δέσμευση μας η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων και δημοτικών ενεργειακών πάρκων, για να εξασφαλίζεται η δωρεάν ενέργεια στους φτωχότερους, η μείωση των εξόδων του δήμου».

Ανοίγοντας το θέμα των γειτονιών της πόλης ανέφερε πως «χρειαζόμαστε μία πόλη με χωροταξική και οικιστική οργάνωση. Με διασφάλιση της προσβασιμότητας για όλους παντού. Η σπουδαία αρχιτεκτονική κληρονομιά πρέπει να συνυπάρξει με τις σύγχρονες υποδομές κι υπηρεσίες. Χρειαζόμαστε, μια Θεσσαλονίκη όπου οι γειτονιές έχουν ταυτότητα και επαρκή φωτισμό. Χρειαζόμαστε  ποιότητα και ασφάλεια στη ζωή μας. Είμαι ψυχολόγος και γνωρίζω καλά πως αυτό που έχει σημασία είναι οι άνθρωποι να νιώθουν καλά και ασφαλείς. Και ασφαλής νιώθει κανείς σε γειτονιές με ζωή και φως».

Για την εξωστρέφεια και τον Πολιτισμό, είπε: «Προχωράμε μαζί για μία πόλη δημιουργική, παραγωγική και εξωστρεφή με πυλώνες τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη νεολαία, τον τουρισμό, την καινοτομία και τις επιστήμες. Πολιτισμός είναι η γλώσσα που μιλάμε –κυριολεκτικά και μεταφορικά και στην πολιτική και στην καθημερινότητα με ανοικτά ή με κλειστά μικρόφωνα.Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει καλλιτεχνούπολη αντί να διώχνει ή ακόμα χειρότερα να κυνηγά τους καλλιτέχνες της, είτε αυτοί είναι οι μουσικοί του δρόμου είτε κάνουν γκράφιτι. Τη στιγμή που άλλοι καταγγέλλουν την έκφραση ως αταξία εμείς λέμε δώστε χώρο στους ανθρώπους της πόλης να εκφραστούν».

«Αποφάσισα να είμαι χρήσιμη»

Με τα λόγια της μητέρας της αναφέρθηκε στους λόγους που τελικά αποφάσισε να κατέβει στον δήμο Θεσσαλονίκης. «Δε σας κρύβω πως μία στιχομυθία με τη μητέρα μου, πριν μερικά χρόνια με καθόρισε. Σε μία σκληρή στιγμή της ζωής μου η μητέρα μου, μου είπε: «αποφάσισε εάν θα είσαι χρήσιμη ή εάν θα σε καθηλώσει.» Αποφάσισα να είμαι χρήσιμη. Με αυτήν τη λογική μπαίνω στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Θέλω να κάνω δουλειά όχι κουμάντο. Δε με ενδιαφέρουν φωτογραφίες με το διάσημο του δημάρχου. Θέλω φωτογραφίες σε κάθε γειτονιά της πόλης για το φόντο των οποίων θα είμαι περήφανη».

Για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί», η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε: «Σήμερα αναλαμβάνουμε μία ρητή δέσμευση. Να εργαστούμε με όλη μας την ψυχή. Να εργαστούμε σκληρά. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των ανθρώπων της πόλης που είναι έτοιμοι να δώσουν την ψυχή τους για να τα καταφέρουμε». Η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε τους δημοτικούς και κοινοτικούς υποψηφίους συμβούλους, ενώ να σημειωθεί πως τελικά παραβρέθηκε και ο Γιώργος Μαυρίδης στην εκδήλωση, όπως είχε γράψει το makthes.gr, αλλά χωρίς να ανακοινωθεί το όνομα του, αφού δεν έχει δώσει την τελική απάντηση ακόμα. Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοίνωσε σήμερα η Κατερίνα Νοτοπούλου ήταν και το όνομα της σημερινής επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρίας Καλφακάκου και της δημοτικής συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών της διοίκησης Μπουτάρη, Γιούλης Ρανέλλα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης και πριν την Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησαν η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρία Καλφακάκου, ο ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο καθηγητής νομικής του ΑΠΘ, Άρης Καζάκος. Στις πρώτες θέσεις στην εκδήλωση κάθονταν οι Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Σωκράτης Φάμελλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Τάσος Κουράκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Αμανατίδης, Δαυίδ Σαλτιελ, Χρήστος Γιαννούλης και Στέλιος Παππάς.

notopoyloy-ekdilosi.jpg

Τα ονόματα των υποψηφίων:

1.Benozilio Levi

2. Αγαθαγγελίδου Μαρία

3. Αλεξίου - Στυλιάδη Δήμητρα

4. Αλεξόπουλος Θανάσης

5. Αντωνίου Πηνελόπη

6. Αρβανιτίδου Μαρία

7. Αρβανιτίδου Όλγα

8. Βακουφτσή Βάσω

9. Βάντσιος Κώστας

10. Βαταμίδου Βάσω

11. Γεωργιάδης Παναγιώτης

12. Γούλιαρου Αθηνά

13. Γούναρη Ηλία

14. Γρίμπας Χρίστος

15. Διβάρης Γιώργος

16. Εφραιμίδης Κώστας

17. Ζαρίφης Τάσος

18. Ιατρού Νίκος

19. Καδηγιαννάκη Ζηνοβία

20. Καλφακάκου Ρία

21. Καραγιάννης Μιχάλης

22. Καργάκης Στέφανος

23. Κατσάλη Φωτεινή

24. Κατσαρός Ανδρέας

25. Κατσίκης Βασίλης

26. Κεραμίδας Παντελής

27. Κερασίδου Κέλλυ

28. Κετογλίδου Δέσποινα

29. Μάκιου Ειρήνη

30. Μπατσίουδης Στέλιος

31. Μπίμπασης Φώτης

32. Μπουφίδης Σταύρος

33. Παπακυριακόπουλος Γιάννης

34. Παπανικολάου Αθηνά

35. Παππάς Πέτρος

36. Πεχλιβανίδης Χάρης

37. Ράγκος Νίκος

38. Ρανέλλα Γιούλη

39. Σιωμάδης Βασίλης

40. Σκέντος Γιώργος

41. Σμαρόπουλος Στέργιος

42. Σταμάτης Κωνσταντίνος

43. Στεφανή Όλγα

44. Τρανός Τριαντάφυλλος

45. Τσίφκας Στέφανος

46. Φανταράκη Ελευθερία

47. Φιριπή Βούλα

48. Χαρίσης Θέμης

49. Χατζητρύφωνας Νίκος

50. Χατζόπουλος Δημήτρης

51. Χεκίμογλου Ευάγγελος

52. Χριστοδούλου Μανώλης

Υποψήφιοι για τις κοινότητες

1. Απότσος Πέτρος

2. Βοζίκης Χρήστος

3. Γκρίζου Μαρία

4. Δαγλιλέλη Ιωάννα

5. Κανάρας Κώστας

6. Κοντογεώργη Ευγενία

7. Κοντολετζίδου Δωροθέα

8. Μασούρας Δημήτρης

9. Παϊπούρογλου Νίκος

10. Χλωρίδου Χλόη

11. Χούσος Γιώργος

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία