ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούγιας VS Λαζόπουλος: Ο ηθοποιός, η σάτιρα και ο… κοντός

Το πρόσφατο επεισόδιο με την απρόσμενη συνάντηση του δικηγόρου με τον ηθοποιό σε νυχτερινό κέντρο επανέφερε στο προσκήνιο μία κόντρα, που κοντεύει να συμπληρώσει εικοσαετία!

 13/03/2019 07:00

Κούγιας VS Λαζόπουλος: Ο ηθοποιός, η σάτιρα και ο… κοντός

Της Κατερίνας Καραμπατάκη

Είναι σύνηθες να αναφέρεται το ύψος των celebrity του Χόλιγουντ, όχι όμως των Ελλήνων. Ωστόσο, γκουγκλάροντας «Αλέξης Κούγιας», μαζί με το λήμμα της Wikipedia θα βγει και η ένδειξη «Ύψος: 1,79».

Το ύψος του Αλέξη Κούγια έχει γίνει βασικό αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στον πασίγνωστο ποινικολόγο και τον πασίγνωστο καλλιτέχνη. «Είναι κοντός!», λέει ο Λαζόπουλος εδώ και 15 χρόνια και κάνει τον Κούγια έξαλλο. «Δεν είμαι κοντός! Είμαι 1,79!» ανταπαντά εκείνος. Φαίνεται πως το ύψος του έχει γίνει για τον Αλέξη Κούγια το ευαίσθητο σημείο του, κάτι που οι αντίπαλοί του εκμεταλλεύονται δεόντως.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ας πούμε, αναρτήθηκε σε γήπεδο ένα πανό που απευθυνόταν στον Κούγια κι έγραφε «Είσαι κοντός για την ΑΕΛ». Έξαλλος, εξέδωσε ανακοίνωση. «Είναι γνωστό ότι με εμφάνισε σαν κοντό, ενώ δεν είμαι και το ύψος μου είναι 1,79, αυτή η γνωστή κακιά αδερφάρα ο Λαζόπουλος, όταν αποκάλυψα το κύκλωμα των ανέντιμων δικαστών, δικηγόρων και ιερωμένων, που ήταν γεμάτο χυδαίες αδελφές, με μερικούς εκ των οποίων έκανε παρέα σε μοναστήρια. 

lazopoulos.jpg

Αυτή η αγνώμων κακιά αδερφάρα, ο Λαζόπουλος, που τον έσωσα στην υπόθεση του σκάφους ‘Therapy’ με την κοκαΐνη στη Μύκονο, γιατί μου το ζήτησε πολύ μεγάλη προσωπικότητα της Ελλάδος, που τον προστάτευε εκείνο το διάστημα και τον πήρε από το σκάφος με ελικόπτερο λίγο πριν να επέμβουν οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί κι έτσι δεν συνελήφθη, επειδή κατήγγειλα το γνωστό παραδικαστικό κύκλωμα των δικαστών, δικηγόρων και ιερωμένων, με ορισμένους εκ των οποίων ήταν προσωπικός φίλος, κατασκεύασε με σκοπό να με αποδυναμώσει ως μάρτυρα αυτήν την ψεύτικη εικόνα μου ότι δήθεν είμαι κοντός, χωρίς βεβαίως αυτό κανείς να το πιστέψει, αφού κυκλοφορώ παντού καθημερινά και τίποτα δεν είναι κρυφό που να αφορά την προσωπικότητά μου, αλλά το χρησιμοποιούν μόνο αυτοί που με μισούν, είτε γιατί αποκαλύπτω και εκθέτω τις παρανομίες τους στο ποδόσφαιρο είτε γιατί με βρίσκουν απέναντί τους σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση».

«Επεισόδιο συνέβη πράγματι»

Κυκλοφορώντας παντού, ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε μαζί με συνεργάτες του γραφείου του εκείνο το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής 1 Μαρτίου στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα». Για κακή τύχη όλων μας, το ίδιο βράδυ στο ίδιο κέντρο βρισκόταν ο Λάκης Λαζόπουλος. Στην παρέα του κ. Λαζόπουλου βρίσκονταν η Μαρινέλλα, που είναι κουμπάρα του Αλέξη Κούγια, και κάποιοι γιατροί, ανάμεσα στους οποίους ο κοινός φίλος και των δυο, παθολόγος Ηλίας Πολιτάκης.

Εκεί η κατάσταση εκτραχύνθηκε. «Δεν θα αναφέρω ούτε μια λέξη για το τι ένιωσα χθες, βλέποντας μπροστά μου για πρώτη φορά διά ζώσης τον άνθρωπο που προσπάθησε επί χρόνια σε κάθε εκπομπή του να αλλάξει όλη μου την προσωπικότητα, όταν οι θεατές ήταν παραπλανημένοι και τον παρακολουθούσαν, προσπάθησε να με εμφανίσει εξωτερικά σαν ένα διαφορετικό άνθρωπο, προσπάθησε να με γελοιοποιήσει ακραία ως πατέρα και προσπάθησε να καταστρέψει την πραγματική επαγγελματική και εν γένει προσωπικότητά μου», ανακοίνωσε στο πανελλήνιο ο Αλέξης Κούγιας.

Ό,τι και να ένιωσε, όμως, δεν το κράτησε για τον εαυτό του. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τη δική του ομολογία, ο κ. Κούγιας επιτέθηκε στον Λάκη Λαζόπουλο. «Επεισόδιο συνέβη πράγματι», είπε ο Κούγιας και στη συνέχεια έσπευσε να θυμίσει την κόντρα τους. «Όμως αυτό το επεισόδιο είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτά που έκανε αυτός ο άνθρωπος που έχει άλλη προσωπικότητα, άλλη δημόσια εικόνα και άλλη είναι η πραγματική του προσωπικότητα το βράδυ και στην καθημερινότητά του, όπως επίσης μπροστά σε αυτά που έκανε εις βάρος εμού και της οικογένειάς μου, ενώ υπήρξα ο σωτήρας του στη γνωστή υπόθεση της θαλαμηγού ‘Therapy’ στη Μύκονο, όπου ήταν επιβάτης μαζί με νεαρούς κολυμβητές του αθλητικού ομίλου Βουλιαγμένης, πριν αποβιβαστεί εγκαίρως και πριν η αστυνομία και το λιμενικό συλλάβει τους υπόλοιπους επιβάτες μέσα στην κοκαΐνη.

Ο αγνώμων αυτός άνθρωπος, που μου οφείλει τη ζωή του και την καριέρα του, γιατί εγώ συνέταξα την απολογία του βασικού κατηγορουμένου που εξαφάνισε κάθε ενδεχόμενο να είναι και αυτός κατηγορούμενος για οποιαδήποτε πράξη, λόγω του ότι επί ώρες ταξίδευε με μια μικρή θαλαμηγό που ήταν γεμάτη κοκαΐνη, είναι τέτοια προσωπικότητα που τολμά με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του να μου αποδίδει παράνομους χαρακτηρισμούς και να επικαλείται την προστασία του νόμου, ενώ είναι αυτός που θα έπρεπε όχι μόνο γι’ αυτά που έχει κάνει εις βάρος μου, αλλά και γι’ αυτά που έχει κάνει εις βάρος ανυπεράσπιστων πολιτικών, ηθοποιών και άλλων ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας στις εκπομπές του να έχει τιμωρηθεί με πολλά χρόνια φυλακή».

Η προσωπικότητα που έσωσε τον Λαζόπουλο από τις κατηγορίες

Έχοντας συνηθίσει στη χρόνια αυτή κόντρα και μένοντας στο ύψος του Αλέξη Κούγια, το τηλεοπτικό κοινό αλλά και όλοι μας -λίγο πολύ- δεν δίνουμε σημασία στις πολύ σοβαρές λεπτομέρειες, τις οποίες ο ποινικολόγος φωνάζει με κάθε ευκαιρία. Ότι υπήρξε μια άκρως επιτυχημένη απόπειρα συγκάλυψης και υποβάθμισης της συμμετοχής κάποιων προσώπων στην υπόθεση του σκάφους «Therapin» (όπως είναι η σωστή ονομασία του). Ότι κάποια «πολύ μεγάλη προσωπικότητα της Ελλάδος τον προστάτευε εκείνο το διάστημα και τον πήρε από το σκάφος με ελικόπτερο λίγο πριν να επέμβουν οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί κι έτσι δεν συνελήφθη». Ότι χάρη στην απολογία που συνέταξε ο Αλέξης Κούγιας για τον ψυχίατρο Λυμπέρη εξαφανίστηκε κάθε ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα ο Λάκης Λαζόπουλος, αν και «επί ώρες ταξίδευε με μία μικρή θαλαμηγό που ήταν γεμάτη κοκαΐνη».

Ο Λάκης Λαζόπουλος εκείνη τη μοιραία Παρασκευή πέρασε δίπλα από τον Αλέξη Κούγια, γύρισε, τον κοίταξε και γέλασε. Ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβε ο κ. Κούγιας. Θόλωσε το μάτι του. Όρμησε στον Λαζόπουλο -πισώπλατα, όπως λέει η πλευρά Λαζόπουλου- και τον άρπαξε από το λαιμό.

Στην παρέα Λαζόπουλου βρίσκονταν, όπως γράφουμε παραπάνω, πρόσωπα πολύ φιλικά διακείμενα στον κ. Κούγια: η κουμπάρα του η Μαρινέλλα και ο γιατρός του ο Ηλίας Πολιτάκης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα Κούγια, μόνο ο κ. Πολιτάκης επενέβη, για να σταματήσει τον καβγά. «Ποτέ κανείς δεν με έδιωξε από το νυχτερινό κέντρο και παρακολούθησα μέχρι το τέλος το πρόγραμμα μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου μου», ισχυρίζεται.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Η πλευρά Λαζόπουλου δεν είναι τόσο ομιλητική, αλλά φυσικά και δεν άφησε το συμβάν να πέσει κάτω. Ο κ. Λαζόπουλος προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη. «Όταν κάποιος παίρνει το νόμο στα χέρια του, απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του άλλου, ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός της δικαιοσύνης. Αυτόν θα ακολουθήσω. Οι δικές μου νομικές σπουδές αυτό μου επιβάλλουν. Ο νόμος ή σταματά αυτόν που απειλεί ή προστατεύει αυτόν που απειλείται. Το πρώτο δεν συμβαίνει. Παρακολουθούν ανενόχλητοι την πισώπλατη βία στο μακρύ σίριαλ της πολλαπλά εκπεφρασμένης βίαιης συμπεριφοράς του συγκεκριμένου ατόμου. Τίποτα άλλο, πρέπει να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Βγαίνουμε 12 Μαρτίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων», κατέληξε.

Ο κ. Κούγιας δεν το άφησε ασχολίαστο. «Ο άνθρωπος αυτός, χωρίς ίχνος ντροπής, ακόμη και το χθεσινό επεισόδιο στην ανάρτησή του προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει, για να αναστήσει τη νεκρή, μετά τα όσα έχει κάνει, επαγγελματική καριέρα του, διαφημίζοντας τη νέα του εκπομπή. Δυστυχώς γι’ αυτόν, η ελληνική κοινωνία τον έχει αποκαθηλώσει και γι’ αυτόν πλέον ισχύει η ρήση ‘δεν ζωντανεύουν οι νεκροί’. Εφόσον επιθυμεί δικαστικές αντιδικίες, θα τα πούμε στα δικαστήρια, στα οποία εγώ θα τον οδηγήσω αυτήν τη φορά για τα όσα έχει κάνει εις βάρος μου».

Πράγματι, η δικαστική αντιπαράθεση θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό. Εκεί ο κ. Κούγιας θα καλούνταν να εξηγήσει τι εννοεί ότι είχε συμβεί στην πραγματικότητα στο σκάφος «Therapin», τον Ιούνιο του 2001. Ποιος προστάτευσε τον Λάκη Λαζόπουλο και του έστειλε ελικόπτερο, ώστε να μη βρεθεί στη «γεμάτη κοκαΐνη θαλαμηγό».

Από την άλλη, εάν ο Αλέξης Κούγιας είχε προσφύγει νωρίτερα στη δικαιοσύνη, ίσως είχαμε μάθει γιατί ο Λαζόπουλος τα έχει -πράγματι- βάλει μαζί του. Είναι επειδή είναι φίλος με συναδέρφους του κ. Κούγια και «εκτελεί συμβόλαιο εξόντωσης», όπως ισχυρίζεται ο ποινικολόγος; Είναι «και γιατί ήμουν δικηγόρος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Ελλάδος σε μια αντιδικία σε διεθνές επίπεδο και οι εντολείς μου αναδείχθηκαν νικητές σε αυτήν τη δικαστική διαμάχη εις βάρος επιχειρηματιών του δικού του περιβάλλοντος»;

«Therapin», Κούγιας, Κεχαγιόγλου

Η αρχή της κόντρας όντως βρίσκεται στην υπόθεση του «Therapin». Σε μια εποχή ποτισμένη glamour αλά μυκονιάτικα, με σκάφη και πολίστες, με επώνυμους και σκάφη, με ένα μέλλον που έδειχνε στρωμένο με πεντοχίλιαρα. Ήταν λίγους μήνες πριν το ευρώ μπει στη ζωή μας, μια εποχή ανέμελη, ένα διαρκές hangover.

Το «Therapin» είχε αναχωρήσει από την Αττική για τη Μύκονο, προκειμένου οι επώνυμοι επιβάτες του να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Λαζόπουλος, Ρουβάς, Χαριτοδιπλωμένος, Ψινάκης επέβαιναν στο σκάφος ιδιοκτησίας του ψυχιάτρου Πάνου Λυμπέρη. Στην παρέα ήταν ο διαχειριστής του Λαζόπουλου, Δημήτρης Κέντρος, ένας παίκτης πόλο, ένας πρώην πολίστας, ένας κολυμβητής. Στη Μύκονο, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σκάφος και βρήκαν ναρκωτικά. Λέγεται ότι το ερεύνησαν με μεγάλη καθυστέρηση, έτσι ώστε να βρεθούν στο σκάφος μόνο ο ιδιοκτήτης του και ο καπετάνιος. Λέγεται, επίσης, ότι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου πήρε συμπληρωματικές καταθέσεις από τους επώνυμους κάτω από άκρα μυστικότητα, βαθιά μεσάνυχτα. Εντέλει, ο μόνος ο οποίος καταδικάστηκε ήταν ο Λυμπέρης, ενώ η ιστορία αυτή άφησε το σλόγκαν «Ήμουν κι εγώ στο κότερο», κάνοντας την Ελλάδα να γελάει. Αν και η ιστορία δεν ήταν καθόλου για γέλια, αλλά -τι να κάνουμε;- αυτά έχει το ομαδικό hangover μιας ολόκληρης χώρας.

Ο Κούγιας ήταν δικηγόρος του Λυμπέρη. Η υπόθεση του «Therapy» ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου για τον ψυχίατρο. Το σημαντικό ήταν να σώσει την κλινική του «Κασταλία», η οποία κινδύνευε λόγω της υπόθεσης των ναρκωτικών στο σκάφος. Ενώ ο Αλέξης Κούγιας είχε αναλάβει την υπόθεση της κλινικής, όπως ισχυρίζεται, η δικογραφία του αφαιρέθηκε όταν μέσω του Λαζόπουλου προσέγγισε τους συγγενείς του Λυμπέρη ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου. Το επόμενο διάστημα πέρασε με τον έξαλλο Αλέξη Κούγια να καταγγέλλει παραδικαστικό κύκλωμα, τον Σάκη Κεχαγιόγλου να κρατείται προσωρινά και να παραπέμπεται σε δίκη με βάση τις κατηγορίες του Κούγια, αλλά να αθωώνεται στο δικαστήριο. Μάλιστα, στη δίκη ο Αλέξης Κούγιας ανακάλεσε κι από μάρτυρας κατηγορίας εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σάκη Κεχαγιόγλου. Όπως εκμυστηρευόταν ο ίδιος, υποχώρησε επειδή έπεσαν λυτοί και δεμένοι επάνω του να το κάνει.

Τα επόμενα χρόνια Κούγιας και Κεχαγιόγλου τα βρήκαν. Δεν έγιναν φίλοι, αλλά βρέθηκαν να συνεργάζονται σε υποθέσεις που ανέλαβαν από κοινού. Έμεινε, όμως, ο Λαζόπουλος να το κρατά μανιάτικο και να σατιρίζει κάθε Τρίτη τον Αλέξη Κούγια και το ύψος του.

Είναι αυτή η σάτιρα που μας αξίζει;

Η συνέχεια θα δοθεί στην τηλεόραση πρώτα και στις δικαστικές αίθουσες αργότερα. Μένουμε, όμως, να αναρωτιόμαστε:

Είναι αυτή δικαιοσύνη;

Είναι αυτή σάτιρα;

Είναι αυτή αποδεκτή συμπεριφορά λειτουργού της δικαιοσύνης;

Είναι αυτοί οι Greek celebrities που μας αξίζουν;

Το 100 που δεν ξεχάσαμε ποτέ

Λόγω της κόντρας Κούγια - Λαζόπουλου, έχουν διαδραματιστεί σκηνές απείρου κάλλους, γεμίζοντας τον τηλεοπτικό χρόνο και διασκεδάζοντας την ανία του φιλοθεάμονος κοινού.

Στο παιχνίδι μπήκε και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, τασσόμενος με την πλευρά Λαζόπουλου. Αρνούμενος στον Αλέξη Κούγια να παρέμβει σε εκπομπή του και να υπερασπιστεί πελάτη του από τις κατηγορίες που απέδιδε ο Τριανταφυλλόπουλος, ο γνωστός ποινικολόγος μπήκε στο στούντιο του Alter, πηδώντας τα κάγκελα και φωνάζοντας «αλήτες». Στο πλάι του η τότε σύζυγός του Εύη Βατίδου να αναρωτιέται «πώς παίρνουν το 100; Δεν ξέρω!». Αυτό μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση, προκαλώντας για χρόνια γέλια και θυμηδία.

Αλλά η υπόθεση δεν είναι για γέλια. Ποτέ δεν ήταν…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 9/10 Μαρτίου 2019

Της Κατερίνας Καραμπατάκη

Είναι σύνηθες να αναφέρεται το ύψος των celebrity του Χόλιγουντ, όχι όμως των Ελλήνων. Ωστόσο, γκουγκλάροντας «Αλέξης Κούγιας», μαζί με το λήμμα της Wikipedia θα βγει και η ένδειξη «Ύψος: 1,79».

Το ύψος του Αλέξη Κούγια έχει γίνει βασικό αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στον πασίγνωστο ποινικολόγο και τον πασίγνωστο καλλιτέχνη. «Είναι κοντός!», λέει ο Λαζόπουλος εδώ και 15 χρόνια και κάνει τον Κούγια έξαλλο. «Δεν είμαι κοντός! Είμαι 1,79!» ανταπαντά εκείνος. Φαίνεται πως το ύψος του έχει γίνει για τον Αλέξη Κούγια το ευαίσθητο σημείο του, κάτι που οι αντίπαλοί του εκμεταλλεύονται δεόντως.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ας πούμε, αναρτήθηκε σε γήπεδο ένα πανό που απευθυνόταν στον Κούγια κι έγραφε «Είσαι κοντός για την ΑΕΛ». Έξαλλος, εξέδωσε ανακοίνωση. «Είναι γνωστό ότι με εμφάνισε σαν κοντό, ενώ δεν είμαι και το ύψος μου είναι 1,79, αυτή η γνωστή κακιά αδερφάρα ο Λαζόπουλος, όταν αποκάλυψα το κύκλωμα των ανέντιμων δικαστών, δικηγόρων και ιερωμένων, που ήταν γεμάτο χυδαίες αδελφές, με μερικούς εκ των οποίων έκανε παρέα σε μοναστήρια. 

lazopoulos.jpg

Αυτή η αγνώμων κακιά αδερφάρα, ο Λαζόπουλος, που τον έσωσα στην υπόθεση του σκάφους ‘Therapy’ με την κοκαΐνη στη Μύκονο, γιατί μου το ζήτησε πολύ μεγάλη προσωπικότητα της Ελλάδος, που τον προστάτευε εκείνο το διάστημα και τον πήρε από το σκάφος με ελικόπτερο λίγο πριν να επέμβουν οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί κι έτσι δεν συνελήφθη, επειδή κατήγγειλα το γνωστό παραδικαστικό κύκλωμα των δικαστών, δικηγόρων και ιερωμένων, με ορισμένους εκ των οποίων ήταν προσωπικός φίλος, κατασκεύασε με σκοπό να με αποδυναμώσει ως μάρτυρα αυτήν την ψεύτικη εικόνα μου ότι δήθεν είμαι κοντός, χωρίς βεβαίως αυτό κανείς να το πιστέψει, αφού κυκλοφορώ παντού καθημερινά και τίποτα δεν είναι κρυφό που να αφορά την προσωπικότητά μου, αλλά το χρησιμοποιούν μόνο αυτοί που με μισούν, είτε γιατί αποκαλύπτω και εκθέτω τις παρανομίες τους στο ποδόσφαιρο είτε γιατί με βρίσκουν απέναντί τους σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση».

«Επεισόδιο συνέβη πράγματι»

Κυκλοφορώντας παντού, ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε μαζί με συνεργάτες του γραφείου του εκείνο το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής 1 Μαρτίου στο νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα». Για κακή τύχη όλων μας, το ίδιο βράδυ στο ίδιο κέντρο βρισκόταν ο Λάκης Λαζόπουλος. Στην παρέα του κ. Λαζόπουλου βρίσκονταν η Μαρινέλλα, που είναι κουμπάρα του Αλέξη Κούγια, και κάποιοι γιατροί, ανάμεσα στους οποίους ο κοινός φίλος και των δυο, παθολόγος Ηλίας Πολιτάκης.

Εκεί η κατάσταση εκτραχύνθηκε. «Δεν θα αναφέρω ούτε μια λέξη για το τι ένιωσα χθες, βλέποντας μπροστά μου για πρώτη φορά διά ζώσης τον άνθρωπο που προσπάθησε επί χρόνια σε κάθε εκπομπή του να αλλάξει όλη μου την προσωπικότητα, όταν οι θεατές ήταν παραπλανημένοι και τον παρακολουθούσαν, προσπάθησε να με εμφανίσει εξωτερικά σαν ένα διαφορετικό άνθρωπο, προσπάθησε να με γελοιοποιήσει ακραία ως πατέρα και προσπάθησε να καταστρέψει την πραγματική επαγγελματική και εν γένει προσωπικότητά μου», ανακοίνωσε στο πανελλήνιο ο Αλέξης Κούγιας.

Ό,τι και να ένιωσε, όμως, δεν το κράτησε για τον εαυτό του. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τη δική του ομολογία, ο κ. Κούγιας επιτέθηκε στον Λάκη Λαζόπουλο. «Επεισόδιο συνέβη πράγματι», είπε ο Κούγιας και στη συνέχεια έσπευσε να θυμίσει την κόντρα τους. «Όμως αυτό το επεισόδιο είναι πολύ μικρό μπροστά σε αυτά που έκανε αυτός ο άνθρωπος που έχει άλλη προσωπικότητα, άλλη δημόσια εικόνα και άλλη είναι η πραγματική του προσωπικότητα το βράδυ και στην καθημερινότητά του, όπως επίσης μπροστά σε αυτά που έκανε εις βάρος εμού και της οικογένειάς μου, ενώ υπήρξα ο σωτήρας του στη γνωστή υπόθεση της θαλαμηγού ‘Therapy’ στη Μύκονο, όπου ήταν επιβάτης μαζί με νεαρούς κολυμβητές του αθλητικού ομίλου Βουλιαγμένης, πριν αποβιβαστεί εγκαίρως και πριν η αστυνομία και το λιμενικό συλλάβει τους υπόλοιπους επιβάτες μέσα στην κοκαΐνη.

Ο αγνώμων αυτός άνθρωπος, που μου οφείλει τη ζωή του και την καριέρα του, γιατί εγώ συνέταξα την απολογία του βασικού κατηγορουμένου που εξαφάνισε κάθε ενδεχόμενο να είναι και αυτός κατηγορούμενος για οποιαδήποτε πράξη, λόγω του ότι επί ώρες ταξίδευε με μια μικρή θαλαμηγό που ήταν γεμάτη κοκαΐνη, είναι τέτοια προσωπικότητα που τολμά με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του να μου αποδίδει παράνομους χαρακτηρισμούς και να επικαλείται την προστασία του νόμου, ενώ είναι αυτός που θα έπρεπε όχι μόνο γι’ αυτά που έχει κάνει εις βάρος μου, αλλά και γι’ αυτά που έχει κάνει εις βάρος ανυπεράσπιστων πολιτικών, ηθοποιών και άλλων ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας στις εκπομπές του να έχει τιμωρηθεί με πολλά χρόνια φυλακή».

Η προσωπικότητα που έσωσε τον Λαζόπουλο από τις κατηγορίες

Έχοντας συνηθίσει στη χρόνια αυτή κόντρα και μένοντας στο ύψος του Αλέξη Κούγια, το τηλεοπτικό κοινό αλλά και όλοι μας -λίγο πολύ- δεν δίνουμε σημασία στις πολύ σοβαρές λεπτομέρειες, τις οποίες ο ποινικολόγος φωνάζει με κάθε ευκαιρία. Ότι υπήρξε μια άκρως επιτυχημένη απόπειρα συγκάλυψης και υποβάθμισης της συμμετοχής κάποιων προσώπων στην υπόθεση του σκάφους «Therapin» (όπως είναι η σωστή ονομασία του). Ότι κάποια «πολύ μεγάλη προσωπικότητα της Ελλάδος τον προστάτευε εκείνο το διάστημα και τον πήρε από το σκάφος με ελικόπτερο λίγο πριν να επέμβουν οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί κι έτσι δεν συνελήφθη». Ότι χάρη στην απολογία που συνέταξε ο Αλέξης Κούγιας για τον ψυχίατρο Λυμπέρη εξαφανίστηκε κάθε ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα ο Λάκης Λαζόπουλος, αν και «επί ώρες ταξίδευε με μία μικρή θαλαμηγό που ήταν γεμάτη κοκαΐνη».

Ο Λάκης Λαζόπουλος εκείνη τη μοιραία Παρασκευή πέρασε δίπλα από τον Αλέξη Κούγια, γύρισε, τον κοίταξε και γέλασε. Ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβε ο κ. Κούγιας. Θόλωσε το μάτι του. Όρμησε στον Λαζόπουλο -πισώπλατα, όπως λέει η πλευρά Λαζόπουλου- και τον άρπαξε από το λαιμό.

Στην παρέα Λαζόπουλου βρίσκονταν, όπως γράφουμε παραπάνω, πρόσωπα πολύ φιλικά διακείμενα στον κ. Κούγια: η κουμπάρα του η Μαρινέλλα και ο γιατρός του ο Ηλίας Πολιτάκης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα Κούγια, μόνο ο κ. Πολιτάκης επενέβη, για να σταματήσει τον καβγά. «Ποτέ κανείς δεν με έδιωξε από το νυχτερινό κέντρο και παρακολούθησα μέχρι το τέλος το πρόγραμμα μαζί με τους συνεργάτες του γραφείου μου», ισχυρίζεται.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Η πλευρά Λαζόπουλου δεν είναι τόσο ομιλητική, αλλά φυσικά και δεν άφησε το συμβάν να πέσει κάτω. Ο κ. Λαζόπουλος προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη. «Όταν κάποιος παίρνει το νόμο στα χέρια του, απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του άλλου, ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός της δικαιοσύνης. Αυτόν θα ακολουθήσω. Οι δικές μου νομικές σπουδές αυτό μου επιβάλλουν. Ο νόμος ή σταματά αυτόν που απειλεί ή προστατεύει αυτόν που απειλείται. Το πρώτο δεν συμβαίνει. Παρακολουθούν ανενόχλητοι την πισώπλατη βία στο μακρύ σίριαλ της πολλαπλά εκπεφρασμένης βίαιης συμπεριφοράς του συγκεκριμένου ατόμου. Τίποτα άλλο, πρέπει να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Βγαίνουμε 12 Μαρτίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων», κατέληξε.

Ο κ. Κούγιας δεν το άφησε ασχολίαστο. «Ο άνθρωπος αυτός, χωρίς ίχνος ντροπής, ακόμη και το χθεσινό επεισόδιο στην ανάρτησή του προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει, για να αναστήσει τη νεκρή, μετά τα όσα έχει κάνει, επαγγελματική καριέρα του, διαφημίζοντας τη νέα του εκπομπή. Δυστυχώς γι’ αυτόν, η ελληνική κοινωνία τον έχει αποκαθηλώσει και γι’ αυτόν πλέον ισχύει η ρήση ‘δεν ζωντανεύουν οι νεκροί’. Εφόσον επιθυμεί δικαστικές αντιδικίες, θα τα πούμε στα δικαστήρια, στα οποία εγώ θα τον οδηγήσω αυτήν τη φορά για τα όσα έχει κάνει εις βάρος μου».

Πράγματι, η δικαστική αντιπαράθεση θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό. Εκεί ο κ. Κούγιας θα καλούνταν να εξηγήσει τι εννοεί ότι είχε συμβεί στην πραγματικότητα στο σκάφος «Therapin», τον Ιούνιο του 2001. Ποιος προστάτευσε τον Λάκη Λαζόπουλο και του έστειλε ελικόπτερο, ώστε να μη βρεθεί στη «γεμάτη κοκαΐνη θαλαμηγό».

Από την άλλη, εάν ο Αλέξης Κούγιας είχε προσφύγει νωρίτερα στη δικαιοσύνη, ίσως είχαμε μάθει γιατί ο Λαζόπουλος τα έχει -πράγματι- βάλει μαζί του. Είναι επειδή είναι φίλος με συναδέρφους του κ. Κούγια και «εκτελεί συμβόλαιο εξόντωσης», όπως ισχυρίζεται ο ποινικολόγος; Είναι «και γιατί ήμουν δικηγόρος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Ελλάδος σε μια αντιδικία σε διεθνές επίπεδο και οι εντολείς μου αναδείχθηκαν νικητές σε αυτήν τη δικαστική διαμάχη εις βάρος επιχειρηματιών του δικού του περιβάλλοντος»;

«Therapin», Κούγιας, Κεχαγιόγλου

Η αρχή της κόντρας όντως βρίσκεται στην υπόθεση του «Therapin». Σε μια εποχή ποτισμένη glamour αλά μυκονιάτικα, με σκάφη και πολίστες, με επώνυμους και σκάφη, με ένα μέλλον που έδειχνε στρωμένο με πεντοχίλιαρα. Ήταν λίγους μήνες πριν το ευρώ μπει στη ζωή μας, μια εποχή ανέμελη, ένα διαρκές hangover.

Το «Therapin» είχε αναχωρήσει από την Αττική για τη Μύκονο, προκειμένου οι επώνυμοι επιβάτες του να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Λαζόπουλος, Ρουβάς, Χαριτοδιπλωμένος, Ψινάκης επέβαιναν στο σκάφος ιδιοκτησίας του ψυχιάτρου Πάνου Λυμπέρη. Στην παρέα ήταν ο διαχειριστής του Λαζόπουλου, Δημήτρης Κέντρος, ένας παίκτης πόλο, ένας πρώην πολίστας, ένας κολυμβητής. Στη Μύκονο, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σκάφος και βρήκαν ναρκωτικά. Λέγεται ότι το ερεύνησαν με μεγάλη καθυστέρηση, έτσι ώστε να βρεθούν στο σκάφος μόνο ο ιδιοκτήτης του και ο καπετάνιος. Λέγεται, επίσης, ότι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου πήρε συμπληρωματικές καταθέσεις από τους επώνυμους κάτω από άκρα μυστικότητα, βαθιά μεσάνυχτα. Εντέλει, ο μόνος ο οποίος καταδικάστηκε ήταν ο Λυμπέρης, ενώ η ιστορία αυτή άφησε το σλόγκαν «Ήμουν κι εγώ στο κότερο», κάνοντας την Ελλάδα να γελάει. Αν και η ιστορία δεν ήταν καθόλου για γέλια, αλλά -τι να κάνουμε;- αυτά έχει το ομαδικό hangover μιας ολόκληρης χώρας.

Ο Κούγιας ήταν δικηγόρος του Λυμπέρη. Η υπόθεση του «Therapy» ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου για τον ψυχίατρο. Το σημαντικό ήταν να σώσει την κλινική του «Κασταλία», η οποία κινδύνευε λόγω της υπόθεσης των ναρκωτικών στο σκάφος. Ενώ ο Αλέξης Κούγιας είχε αναλάβει την υπόθεση της κλινικής, όπως ισχυρίζεται, η δικογραφία του αφαιρέθηκε όταν μέσω του Λαζόπουλου προσέγγισε τους συγγενείς του Λυμπέρη ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου. Το επόμενο διάστημα πέρασε με τον έξαλλο Αλέξη Κούγια να καταγγέλλει παραδικαστικό κύκλωμα, τον Σάκη Κεχαγιόγλου να κρατείται προσωρινά και να παραπέμπεται σε δίκη με βάση τις κατηγορίες του Κούγια, αλλά να αθωώνεται στο δικαστήριο. Μάλιστα, στη δίκη ο Αλέξης Κούγιας ανακάλεσε κι από μάρτυρας κατηγορίας εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σάκη Κεχαγιόγλου. Όπως εκμυστηρευόταν ο ίδιος, υποχώρησε επειδή έπεσαν λυτοί και δεμένοι επάνω του να το κάνει.

Τα επόμενα χρόνια Κούγιας και Κεχαγιόγλου τα βρήκαν. Δεν έγιναν φίλοι, αλλά βρέθηκαν να συνεργάζονται σε υποθέσεις που ανέλαβαν από κοινού. Έμεινε, όμως, ο Λαζόπουλος να το κρατά μανιάτικο και να σατιρίζει κάθε Τρίτη τον Αλέξη Κούγια και το ύψος του.

Είναι αυτή η σάτιρα που μας αξίζει;

Η συνέχεια θα δοθεί στην τηλεόραση πρώτα και στις δικαστικές αίθουσες αργότερα. Μένουμε, όμως, να αναρωτιόμαστε:

Είναι αυτή δικαιοσύνη;

Είναι αυτή σάτιρα;

Είναι αυτή αποδεκτή συμπεριφορά λειτουργού της δικαιοσύνης;

Είναι αυτοί οι Greek celebrities που μας αξίζουν;

Το 100 που δεν ξεχάσαμε ποτέ

Λόγω της κόντρας Κούγια - Λαζόπουλου, έχουν διαδραματιστεί σκηνές απείρου κάλλους, γεμίζοντας τον τηλεοπτικό χρόνο και διασκεδάζοντας την ανία του φιλοθεάμονος κοινού.

Στο παιχνίδι μπήκε και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, τασσόμενος με την πλευρά Λαζόπουλου. Αρνούμενος στον Αλέξη Κούγια να παρέμβει σε εκπομπή του και να υπερασπιστεί πελάτη του από τις κατηγορίες που απέδιδε ο Τριανταφυλλόπουλος, ο γνωστός ποινικολόγος μπήκε στο στούντιο του Alter, πηδώντας τα κάγκελα και φωνάζοντας «αλήτες». Στο πλάι του η τότε σύζυγός του Εύη Βατίδου να αναρωτιέται «πώς παίρνουν το 100; Δεν ξέρω!». Αυτό μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση, προκαλώντας για χρόνια γέλια και θυμηδία.

Αλλά η υπόθεση δεν είναι για γέλια. Ποτέ δεν ήταν…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 9/10 Μαρτίου 2019

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία