ΓΕΥΣΕΙΣ

Κριθαράκι για τις δύσκολες ώρες

H Πόπη Αντωνακάκη μαγειρεύει για το makthes.gr

 11/09/2018 12:32

Κριθαράκι για τις δύσκολες ώρες


Γυρνάς από την δουλειά αργά αλλά δεν θέλεις delivery ή απλά θέλεις να κάνεις εντύπωση στον άνθρωπό σου ή στην κολλητή σου. Να φανεί, βρε παιδί, μου ότι μαγείρευες ώρες.

Πάρε χαρτί και μολύβι.

Υλικά

  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1/2 σακουλάκι ανάμεικτα λαχανικά ή απλά λαχανικά της προτίμησης σου (αρακά και φασολάκια ας πούμε ή καλαμπόκι και αρακά)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 3 λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κ.γ. κουρκουμά ή μείγμα για ρύζι/σούπες*
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό καλό κρασί (μην βάλεις κρασί που δεν θα το έπινες, θα χαλάσει το φαγητό)
  • 1 κύβο κότας
  • βραστό νερό όσο χρειαστεί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τελείωμα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτεις τα λαχανικά και το λουκάνικο. Τα αφήνεις να ροδίσουν. Προσθέτεις το κριθαράκι και το ανακατεύεις απαλά μέχρι να γίνει χρυσό. Σβήνεις με κρασί και αφήνεις να βγάλει τα αρώματα του. Και εδώ θέλει προσοχή! Ρίχνεις τον κύβο, τα μπαχαρικά και νερό βραστό σιγά σιγά ενώ ανακατεύεις. Το μυστικό είναι να προσθέτεις σταδιακά το ζεστό νερό. 'Έτσι θα χυλώσει και δεν θα λασπώσει.

Μπορείς να τρίψεις  από πάνω ένα ωραιότατο Πεκορίνο Αμφιλοχίας  και να το σερβίρεις.

Για να δούμε εντυπώσεις.

*αυτό το μείγμα δεν το βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ αλλά στα μπαχαράδικα. Ψωνίζω από την οδό Ευρυπίδου στο κέντρο της Αθήνας (έναν μικρό παράδεισο για να εμπλουτίσεις τις συνταγές σου). Βέβαια παντού υπάρχουν μαγαζιά με μπαχαρικά που κρύβουν νόστιμες εκπλήξεις).

Βρείτε με και στο instagram @popi_ant


Γυρνάς από την δουλειά αργά αλλά δεν θέλεις delivery ή απλά θέλεις να κάνεις εντύπωση στον άνθρωπό σου ή στην κολλητή σου. Να φανεί, βρε παιδί, μου ότι μαγείρευες ώρες.

Πάρε χαρτί και μολύβι.

Υλικά

  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1/2 σακουλάκι ανάμεικτα λαχανικά ή απλά λαχανικά της προτίμησης σου (αρακά και φασολάκια ας πούμε ή καλαμπόκι και αρακά)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 3 λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κ.γ. κουρκουμά ή μείγμα για ρύζι/σούπες*
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό καλό κρασί (μην βάλεις κρασί που δεν θα το έπινες, θα χαλάσει το φαγητό)
  • 1 κύβο κότας
  • βραστό νερό όσο χρειαστεί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τελείωμα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτεις τα λαχανικά και το λουκάνικο. Τα αφήνεις να ροδίσουν. Προσθέτεις το κριθαράκι και το ανακατεύεις απαλά μέχρι να γίνει χρυσό. Σβήνεις με κρασί και αφήνεις να βγάλει τα αρώματα του. Και εδώ θέλει προσοχή! Ρίχνεις τον κύβο, τα μπαχαρικά και νερό βραστό σιγά σιγά ενώ ανακατεύεις. Το μυστικό είναι να προσθέτεις σταδιακά το ζεστό νερό. 'Έτσι θα χυλώσει και δεν θα λασπώσει.

Μπορείς να τρίψεις  από πάνω ένα ωραιότατο Πεκορίνο Αμφιλοχίας  και να το σερβίρεις.

Για να δούμε εντυπώσεις.

*αυτό το μείγμα δεν το βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ αλλά στα μπαχαράδικα. Ψωνίζω από την οδό Ευρυπίδου στο κέντρο της Αθήνας (έναν μικρό παράδεισο για να εμπλουτίσεις τις συνταγές σου). Βέβαια παντού υπάρχουν μαγαζιά με μπαχαρικά που κρύβουν νόστιμες εκπλήξεις).

Βρείτε με και στο instagram @popi_ant

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία