ΑΠΟΨΕΙΣ

“Μην ανησυχείτε, κρατώ όλας τας αποδείξεις”

 28/09/2018 13:35

Στα παλιά τα χρόνια –ό,τι είναι πάνω από δύο χρόνια είναι παλιό- ήταν μία μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση, που έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ από διεθνείς οργανισμούς και ειδικευόταν να κατασκευάζει σπίτια για ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Αυτή η οργάνωση έμαθε ότι σε μία μεγάλη πόλη, στο βόρειο κομμάτι μιας μικρής χώρας στην Νότια Ευρώπη, είχαν μαζευτεί πολλοί πρόσφυγες και έμεναν σε αντίσκηνα σε κάτι εγκαταλελειμμένα εργοστάσια.

Προσφέρθηκε τότε να κατασκευάσει σπιτάκια, για να μένουν αυτοί οι πρόσφυγες. Πήγε λοιπόν στους ανθρώπους του βασιλιά αυτής της χώρας και τους πρότεινε να κατασκευάσει, με τα λεφτά που είχε πάρει σπίτια, για να μην είναι οι άνθρωποι στο έλεος του καιρού.

Πόσο κάνουν; τους ρώτησαν.

Εκείνοι έμειναν έκπληκτοι, γιατί λογαριασμό έδιναν σε αυτούς πους τους έδιναν τα λεφτά.

Τους έκαναν λογαριασμό και τους είπαν ότι θα κόστιζε 1,5 εκατ. γρόσια για 200 σπιτάκια.

Οι άνθρωποι του βασιλιά έμειναν έκπληκτοι.

Θα αστειεύεστε, τους είπαν.

Οι φιλάνθρωποι έμειναν άναυδοι διότι είχαν μειώσει το κόστος, όσο πιο πολύ γινόταν.

Σας φαίνονται πολλά; ρώτησαν

Όχι τους απάντησαν! Μας φαίνονται πολύ λίγα.

Αν θέλετε να κάνετε τη δουλειά, θα κοστίσει 4.5 εκατ.

Μα δεν έχουμε τόσα, είπαν εκείνοι.

Αν δεν έχετε τόσα, δουλειά δεν γίνεται, απάντησαν οι άνθρωποι του βασιλιά. Διότι μπορεί να είναι δικά σας τα λεφτά, αλλά είναι δικός μας ο χώρος. Αν δεν κάνει 4,5 εκατ. η δουλειά, δεν παίρνετε άδεια.

Αλλά οι άνθρωποι του βασιλιά, ήταν πολύ φιλεύσπλαχνοι.

Και μην ανησυχείτε, τους είπαν! Ό,τι προσωπικό σας λείπει, έχουμε εμείς φτηνούς και καλούς υπηκόους του βασιλιά, που θα σας βοηθήσουν. Και έχουμε επίσης κάτι επιχειρηματίες του βασιλιά, που θα σας πουλήσουν ό,τι πράγματα χρειάζεστε σε πολύ καλή τιμή για να μην ξεπεράσετε τα 4,5 εκατ.

Οι φιλάνθρωποι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Αν επέμεναν ότι η δουλειά γίνεται με 1,5 εκατ., δεν θα την έπαιρναν. Δεν θα δούλευαν, δεν θα είχαν τι να κάνουν τα λεφτά που είχαν.

Έτσι δέχτηκαν να κάνουν την δουλειά με 4,5 εκατ. Κάποιοι άνθρωποι του βασιλιά βρήκαν δουλειά και κάποιοι επιχειρηματίες, επίσης του βασιλιά, πήραν πολλές παραγγελίες.

Και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα! Διότι όπως έλεγε, ο Κώστας Ρηγόπουλος στον “Φαντασμένο”, κάθε φορά που έπαιρνε λεφτά από τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, «μην ανησυχείτε, κρατώ όλας τας αποδείξεις».

Και ζήσαν αυτοί καλά, και οι άλλοι καλύτερα...