logo
Εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης - Η καθημερινή σας ενημέρωση
100 χρόνια (1911-2011) Εφημερίδα Μακεδονία

Αγανακτισμένο μπλόκο στο Παπάφειο

Στην κατηγορία: Ρεπορτάζ
Ημερομηνία: 29/06/2011
Σελίδα εκτύπωσης

Με ταξί έφυγε ο  Άνθιμος, από την πίσω πόρτα οι άλλοι “επίσημοι”.

Νέα μορφή παίρνουν οι κινητοποιήσεις και προκαλούν πονοκέφαλο στην εξουσία.

Google Adsense Center

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com


«Αγανακτισμένοι» πολίτες εγκλώβισαν χθες το πρωί μέσα στο «Παπάφειο» ίδρυμα τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον μητροπολίτη Άνθιμο, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τη βουλευτή Έλενα Ράπτη.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του ιδρύματος, και η αστυνομία φυγάδευσε τους επισήμους από άλλη είσοδο, σε σημείο που ορισμένοι χρειάστηκε να φύγουν με περιπολικά και με… ταξί.
Η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» ξεκίνησε αυθόρμητα, όταν ορισμένοι, φεύγοντας από τις πορείες της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης, ενημερώθηκαν ότι στο «Παπάφειο» ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη, με συμμετέχοντα τον υπουργό Υγείας. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων γρήγορα αυξήθηκε έξω από την είσοδο του ιδρύματος, στην οδό Παπάφη, και η παρουσία τους έγινε αισθητή όταν άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα που αφορούσαν κλεμμένα χρήματα του κράτους αλλά και οικονομικά μέτρα.
Όταν ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, ο μητροπολίτης Άνθιμος μπήκε στο αυτοκίνητό του για να φύγει, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Αστυνομικοί της Ασφάλειας τους συνέστησαν ότι έπρεπε να αποχωρήσουν από την πίσω είσοδο λόγω της συγκέντρωσης των “Αγανακτισμένων”. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους και έφτασε στην κεντρική είσοδο, όπου τη διέλευση του αυτοκινήτου του την εμπόδισαν οι συγκεντρωμένοι. Ο ίδιος βγήκε από το όχημα και τους ενημέρωσε πως ο υπουργός είχε φύγει από το «Παπάφειο». Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ τους, που έληξε αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αναχωρήσει από το σημείο πεζός.
“Φέρτε μου τη δική σας φορολογική δήλωση, να τις συγκρίνουμε”, απάντησε ο μητροπολίτης, όταν ζητήθηκε από τους συγκεντρωμένους να δώσει η εκκλησία χρήματα και όταν ορισμένοι υποστήριξαν ότι οι ιερωμένοι αμείβονται με παχυλούς μισθούς. “Τι είναι αυτά που φοράς; Πόσο κοστίζουν;” ακούστηκε από τους περίπου 50 συγκεντρωμένους. “Τίποτε, τίποτε, αυτά είναι ψεύτικα”, αντέτεινε ο κ. Άνθιμος, ο οποίος άπλωσε το χέρι του ανοίγοντας χώρο μεταξύ των διαδηλωτών και αναχώρησε από το σημείο περπατώντας προς την οδό Κ. Καραμανλή, όπου επιβιβάστηκε σε ταξί. Λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο του μητροπολίτη επέστρεψε στη μητρόπολη μόνο με τον οδηγό.


Οι επίσημοι έφυγαν από την πίσω πόρτα

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ακολούθησαν τις οδηγίες της αστυνομίας, που ήδη είχε ενισχύσει τις δυνάμεις της με μία διμοιρία των ΜΑΤ. Σε επιχείρηση που κατέστρωσε η αστυνομία, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος πρόλαβε και βγήκε από την πίσω είσοδο, αλλά με περιπολικό.
Με δίκυκλη μοτοσικλέτα της ΕΛΑΣ φυγαδεύτηκε η βουλευτής Έλενα Ράπτη. Ορισμένοι χρειάστηκε να επιβιβαστούν σε ταξί, όταν είδαν τους διαδηλωτές να κατευθύνονται τρέχοντας προς την άλλη είσοδο του «Παπάφειου» ιδρύματος, έχοντας αντιληφτεί ότι τους φυγαδεύουν. Συγκεκριμένα, με ταξί αναγκάστηκαν και έφυγαν από την είσοδο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κατσιμίδη και Λαμπράκη ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όταν διαπίστωσαν πως δεν είχαν φτάσει στο σημείο τα περιπολικά που υποσχέθηκαν οι αστυνομικοί, ενώ οι διαδηλωτές είχαν πλησιάσει σε μικρή απόσταση.
Στην οδό Κατσιμίδη παρατάχθηκε η διμοιρία της αστυνομίας, για να εμποδίσει την κίνηση των «Αγανακτισμένων». Ήδη, πάντως, όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη είχαν απομακρυνθεί, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.
Διαδηλωτές τοποθέτησαν συμβολικά στην πίσω είσοδο λουκέτο με αλυσίδα. Λίγη ώρα αργότερα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των συμμετασχόντων στη σύσκεψη αναχώρησαν από το ίδρυμα μόνον με τους οδηγούς τους, αφού στην κεντρική είσοδο είχαν παραταχθεί αστυνομικοί, για να διευκολύνουν την έξοδό τους. Οι “Αγανακτισμένοι” στη συνέχεια διαλύθηκαν, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.
 

Ρεπορτάζ

Αξιολόγηση

Αριθμός αξιολογήσεων: 10
Τρέχουσα αξιολόγηση: 4.75

1 είναι η χαμηλότερη και 5 είναι η υψηλότερη τιμή που μπορείτε να δώσετε.

 

Σχόλια

 1. Άμα είναι ψεύτικα αυτά που φοράς, δώστα σε μένα... κυρ-Άνθιμε!
  Η μεγαλύτερη μπίζνα του κόσμου έχει καταντήσει η εκκλησία, ντροπή σας!
 2. Άμεσος χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας
  Δεν είναι δυνατόν η χώρα να χρεοκοπεί, να ιδιωτικοποιούμε μέχρι και το νερό και οι μισθοί χιλιάδων ιερέων, ιεραρχών και λοιπών εργαζομένων της Εκκλησίας να καταβάλλονται ακόμη από τον κρατικό προϋπολογισμό! Προσωπικά είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος στο θρήσκευμα και επιθυμώ να έχουμε εμείς οι πιστοί το στοιχειώδες καθήκον να συνδράμουμε οικονομικά την ενορία και την εκκλησία μας. Αν ψάχνουμε ποιο νπδδ να ιδιωτικοποιήσουμε, για να εξοικονομήσουμε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ, η εκκλησία πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή. Δόξα τω Θεώ έχει επαρκέστατη (έως και προκλητική) περιουσία, αλλά και πολυάριθμους πιστούς, οι οποίοι καλό είναι να ενεργοποιηθούμε και πάλι. Επί 20 αιώνες που δεν υπήρχε κανένα κράτος-πατερούλης, πώς τα βγάζαμε πέρα?
 3. Ρε τον ΦΤΩΧΟ τον Ανθιμο....
 4. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ
  ΘΕΜΕΛΙΑΚΟΙ ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ
  ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  Ποιοι επί τέλους είναι αυτοί, που ενοχλούνται στην Δημοκρατία μας, από τον δεσμό της συνθετικής συμβολής του Έθνους μας, Οικογένεια, Πατρίδα, Θρησκεία, και δεν μας λένε την δική τους, πιο υπεύθυνη θέση, που προφανώς είναι η Διεθνιστική, Παγκοσμιοποιημένη ουτοπία τους και κενότητα, που ασφαλώς αδικεί τη Δημοκρατία μας. Κοινωνικές και πολιτικές μειοψηφίες, με λεοντή τη δημόσια θέση που κατέκτησαν, και καμουφλαρισμένες συμπεριφορές, επιχειρούν με Εθνική ιταμότητα και παρουσιάζονται ,τάχα ως «προοδευτικοί»,αμφισβητώντας Ιστορία 3,5 χιλ. χρόνων, που στηρίζεται στην αδιαμφισβήτητη γενεσιουργό αλήθεια του «εύροις δ’ αν πόλεις, αοίκους, ατειχίστους, αβασιλεύτους….ανιέρου δε πόλεως, ουδ’ αν εύροις» .Μοντερνίζοντες, κενόδοξοι, που δεν βλέπουν και δεν διδάσκονται από την αδιάψευστη Ιστορία ,δεν μας λένε, ποια είναι η ζημία του Έθνους μας, από την Ιστορικό- κοινωνικό- φιλοσοφική σύζευξη του «Πατρίδα, Οικογένεια, Θρησκεία» αλλά και πιο άλλο πρότυπο κοινωνίας προτείνουν. Διαφορετικά, θα πρέπει να τους ζητηθούν ευθύνες για κοινωνική παραπλάνηση, εξύβριση Ιστορίας και ηθική αυτουργία σε προδοσία των οσίων και ιερών της φυλής και του Έθνους, ώστε να μπορεί κανείς να λέει οτιδήποτε, χωρίς καν ευθύνη, αγνοώντας, ότι η Ελλάδα είναι μια ευρύτερη Οικογένεια, μια Ιστορική –γεωγραφική –Πατρίδα και μια Ηθικο-κοινωνική- φιλοσοφούσα Θρησκεία, που επικράτησε 3,5 χιλ. χρόνια , κόντρα στους επίβουλους Εφιάλτες του Έθνους.
 5. Εντελως αποπροσανατολοστικο να ασχολειστε αυτην την στιγμη με την εκκλησια-η εκκλησια σας ενοχλει η τα πρωτοπαληκαρα του ΠΑΣΟΚ ,Μπουταρηδες Λοβερδοι κ.λ.π. που βυθιζουν την Ελλαδα στην εξαθλιωση,και ταυτοχρονα εχουν εξελιχθει σε κοινοβουλευτικη ΧΟΥΝΤΑ,πρωσπαθωντας να διαλυσουν τις ΠΛΑΤΕΙΕΣ μαζι με τους προβοκατορες τους,ριχνοντας τονους χημικα ασφυξιογονα και ξυλοκοπωντας του Αγανακτισμενους.
  Η προταση μας εναντια στην χουντα του ΠΑΣΟΚ πρεπει να ειναι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.
Προσθήκη Σχολίου
Κωδικός captcha
Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ryanair1

Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού
Εκδηλώσεις
Adore
Ταξίδια
The Book