- SOCIAL - Mania

  • Ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως ο αληθινός Χριστός ήταν Έλληνας

    Οι συνωμοσίες είναι εκτός από το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων κι ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα των ντοκιμαντέρ κι ένα νέο φιλμάκι της Amazon στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ "Συνωμοσίες της Βίβλου" έρχεται να ταράξει τα νερά και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα προκαλέσει μαζική υστερία.

    Ο λόγος; Πως σύμφωνα με τα στοιχεία των ιστορικών του, ο Ιησούς Χριστός, ο υιός του Θεού δεν ήταν ο Εβραίος φιλόσοφος, αλλά ο Έλληνας Απολλώνιος ο Τυανεύς, μια ιστορική φιγούρα, την οποία, όμως, κάποιοι φρόντισαν να "κρύψουν" με αποτέλεσμα να θεωρούμε γιο του Θεού τον έτερο, ιστορικά υπαρκτό, φιλόσοφο.

    Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του Amazon Prime, τόσο ο Εβραίος Ιησούς όσο κι ο αρχαίος Έλληνας Απολλώνιος ήταν κήρυκες-φιλόσοφοι, έκαναν θαύματα τον πρώτο αιώνα, είχαν μαθητές και γενικώς ήταν παρόμοιες ακόμη και εμφανισιακά φιγούρες. Όμως, όπως λέει πάντα το ντοκιμαντέρ, κάποιοι αποφάσισαν πως το πρόσωπο που περιγράφεται μ' αυτά τα χαρακτηριστικά ως Υιός του Θεού στην Καινή Διαθήκη ήταν ο γιος του Ιωσήφ και της Μαρίας κι όχι ο Απολλώνιος που ήταν πραγματικά κι έτσι όλοι καταλήξαμε να αναγνωρίζουμε ως Ιησού Χριστό, τον πρώτο κι όχι τον δεύτερο. 

    Ας ελπίσουμε, το ντοκιμαντέρ να μη γίνει το νέο... ευαγγέλιο των απανταχού "ψεκασμένων" συμπατριωτών μας. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ