Μονόλογοι

Ο Αγγελούδης και ο Πέγκας βγήκαν... παγανιά, οι «πράσινοι»... ψάχνονται και ο υποψήφιος που βγήκε on air ως αγωνιών... ψηφοφόρος

24/01/2023 17:30

Ο «ανθηρόστομος» το Σαββατοκύριακο που πέρασε το έριξε έξω. Σε λίγο καιρό, βλέπετε, τα κεφάλια θα μπουν μέσα ενόψει εθνικών και αργότερα δημοτικών εκλογών και ο χρόνος για διασκέδαση και κους κους λιγοστεύει.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άκουγα σχεδόν σε κάθε καφέ που πήγαινα ότι πριν από μένα πέρασε ο Στέλιος Αγγελούδης. Η κινητικότητα αυτή μου δείχνει ότι ο κύβος ερρίφθη και ο πρώην πρόεδρος του λιμανιού θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Πήρα κανά δυο τηλέφωνα και επιβεβαίωσα που λέτε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες ημέρες. Υπομονή...


Από την άλλη, ακούω ότι και ο Σπύρος Πέγκας δεν κάνει πίσω και το έχει αποφασίσει να διεκδικήσει κι αυτός το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο πρώην αντιδήμαρχος του Μπουτάρη μάλιστα φέρεται να δηλώνει ότι «η δική του υποψηφιότητα θα πάει μέχρι τέλους». Μαθαίνω επίσης, ότι ο Πέγκας έχει κάνει συναντήσεις με ΠΑΣΟΚους και ΣΥΡΙΖΑίους.


Και οι δυο τους βολιδοσκοπούν και τους ίδιους ανθρώπους. Τουλάχιστον έτσι ακούει ο «ανθηρόστομος» από εκείνους που έγιναν αποδέκτες σχετικών προτάσεων.


Να αφήσω λίγο τα του δήμου Θεσσαλονίκης και να πάω στα βουλευτικά.

Εκεί ακούω ότι η Νέα Δημοκρατία συναντά προβλήματα στο να βρει γυναίκες υποψήφιες για το ψηφοδέλτιο της Α’ Περιφέρειας, καθώς η υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη είναι στον... αέρα. Όλα θα εξαρτηθούν από τους ρυθμούς των Βρυξελλών και κυρίως από τη βούληση του Μητσοτάκη.


Στο ΠΑΣΟΚ στην πρώτη περιφέρεια, επίσης μαθαίνω ότι υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα. Ακούω ότι ορισμένοι ενδιαφερόμενοι για το «πράσινο» ψηφοδέλτιο το ξανασκέφτηκαν και τώρα δεν θέλουν να ριχτούν στη μάχη. Ήδη οι κκ. Χαρά Αμανατίδου, αντιδήμαρχος δήμου Παύλου Μελά και Χριστίνα Φοροπούλου, δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς απάντησαν αρνητικά στην πρόταση που δέχτηκαν. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την ερχόμενη Κυριακή τους υποψήφιους βουλευτές του. Μαθαίνω ότι ορισμένοι εξ΄ αυτών κανονίζουν να «κατέβουν» στην Αθήνα για τις ανακοινώσεις στη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ πρώτο πρώτο στις αποσκευές τους έβαλαν το... κοστούμι του υποψηφίου που έραψαν εδώ και καιρό.


Θυμάστε που σας έλεγα για γκρίνιες ΠΑΣΟΚων σε βάρος άλλου ΠΑΣΟΚου. Ε, δεν υπάρχει τηλεφώνημα που να κάνω και να μην μου τον κοσμούν με... γαλλικά.


Έβλεπα τηλεόραση και το γύρισα στην ΕΡΤ3. Έπεσα πάνω σε εκπομπή με καλεσμένο δήμαρχο της ανατολικής πλευράς της πόλης. Από κάτω τίτλος: «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο». Μόνο που στην ζωντανή σύνδεση που έγινε από τον δήμο του εν λόγω δημάρχου έκανε τα... παράπονά του μόλις ένας πολίτης, ο οποίος από όσα μαθαίνω στις εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του δημάρχου, για τον οποίο... παραπονέθηκε. 


Για να ακριβολογούμε, όχι μόνον δεν παραπονέθηκε, αλλά εκθείαζε και συνέχαιρε διαρκώς τον δήμαρχο. Την άλλη φορά που θα τον βγάλουν αντί για το «τα παράπονα στον δήμαρχο» ας γράφουν : «εύγε δικέ μας δήμαρχε». Έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφέρονται για την δεοντολογία, ας προσέξουν να μην μπερδεύουν τις βούρτσες με τα πινέλα.


O… ανθηρόστομος