Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Μπουτάρης δεν έδωσε «δαχτυλίδι» αλλά… αγκαλιά
    22/11/2018 19:46

    Ο Μπουτάρης δεν έδωσε «δαχτυλίδι» αλλά… αγκαλιά

    Με κέφι και με τις χαρακτηριστικές του ατάκες μπήκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Μπουτάρης για την σημερινή συνέντευξη τύπου που ανακοίνωσε την αυλαία της δημαρχικής του καριέρας στις 31 Αυγούστου 2019, εφόσον δεν θα κατέβει ξανά στις δημοτικές εκλογές. 

    Τον δήμαρχο στην αίθουσα περίμενε όρθιος ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας. Οι δυο τους για λίγα λεπτά κουβέντιασαν απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους και αμέσως μετά ο Γιάννης Μπουτάρης κατευθύνθηκε στα έδρανα που καθόντουσαν οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Γιώργος Δημαρέλος, Πέτρος Λεκάκης,  Έλλη Χρυσίδου, Άννα Αγγελίδου, Θανάσης Παππάς.

    Δίπλα από τον Γιάννη Μπουτάρη κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νικόλαος Φωτίου. Η πρόεδρος μερικές στιγμές συντόνιζε την συνέντευξη τύπου, ενώ ο αντιδήμαρχος πολλές φορές πλησίαζε στο αυτί του δημάρχου, ώστε να συμπληρώσει τα λεγόμενα του.

    «Το μόνο δαχτυλίδι που έχω είναι η βέρα μου» απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης σε ερώτηση αν θα δώσει το δακτυλίδι του ηγέτη της «Πρωτοβουλίας» σε κάποιο πρόσωπο. Ξεκάθαρα, ο δήμαρχος δεν θέλησε να ονομάσει ή να φωτογραφίσει κάποιον που θα μπορούσε να είναι ο επόμενος σεΐχης στη θέση του σεΐχη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παράταξη θα δει όλους τους υποψήφιους για τον αρχηγό της «Πρωτοβουλίας» και θα αποφασίσουν όλοι μαζί.

    Μπορεί να μην έδωσε κανένα… «δακτυλίδι» ο Γιάννης Μπουτάρης, αλλά έδωσε μια ζεστή αγκαλιά στην Καλυψώ Γούλα λίγο πριν κάτσει για την συνέντευξη τύπου. Η σχέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με τον δήμαρχο, είναι γνωστό πως έχει δυναμώσει μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, κάτω από τον Λευκό Πύργο, καθώς η κ. Γούλα στάθηκε «βράχος» δίπλα του. Το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η Καλυψώ Γούλα δήλωσε ενδιαφέρον για την ηγεσία της «Πρωτοβουλίας», όπως και ο Σπύρος Πέγκας. Ωστόσο, τις αυτοπροτάσεις αυτές δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι τα υπόλοιπα στελέχη της «Πρωτοβουλίας», ενώ η θέση του Γιάννη Μπουτάρη είναι πως ο διάδοχος του θα πρέπει πρώτα να πείσει όλη την παράταξη.  

    Θ.Η.