Μονόλογοι

Ο πόνος για τα Τέμπη, ο υποψήφιος βουλευτής που συνέχισε την προεκλογική δράση, τα «πράσινα» μαχαιρώματα και ο άφαντος Σπίρτζης

08/03/2023 08:40

Η θλίψη και ο πόνος από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών βρίσκονται παντού. Σε κάθε παρέα κάθε συζήτηση που γίνεται έχει ως αναφορά τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας που έφυγαν από τη ζωή με αυτόν τρόπο. Στην Ελλάδα του 2023. Στην Ελλάδα της ψηφιοποίησης του κράτους 57 ζωές χάθηκαν, επειδή δεν γύρισε ένα κλειδί.

Οι ευθύνες πολλές. Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα διαλευκάνει την υπόθεση και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.


Όπως είναι λογικό, εξαιτίας του τριήμερου εθνικού πένθους αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, κοινωνικές, κοσμικές και κυρίως πολιτικές. Άλλωστε «πάγωσε» και η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων με απόφαση των αρχηγών τους.


Ή σχεδόν όλες. Γιατί όπως μαθαίνει ο «ανθηρόστομος» και βλέπει στο facebook κάποιοι έκαναν εκδηλώσεις.


Πληροφορείται ο «ανθηρόστομος» για συγκεκριμένο υποψήφιο βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος μίλησε σε υποστηρικτές του το πρωί της Κυριακής και κατέθεσε το πολιτικό του πλαίσιο. Εκεί, είδαμε και άλλους πολιτικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της αυτοδιοίκησης από τις δυο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης.

Ένας άλλος πολιτευτής μαθαίνουμε ότι έκανε συνάντηση στελεχών κοντά στο κέντρο της πόλης.


Θα μου πείτε, το απαγόρευσε κάποιος; Όχι. Ειδικά όταν αυτές οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις έγιναν κάποια εικοσιτετράωρα μετά το τριήμερο εθνικό πένθος. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που ακύρωσαν οποιαδήποτε δράση είχαν προγραμματίσει, γιατί όπως είπαν δεν είχαν το σθένος να συνεχίσουν την προεκλογική τους δράση.

Και σταματώ εδώ.


Μαθαίνω πως στο ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι συνεχόμενα. Οι υποστηρικτές συγκεκριμένων υποψηφίων μάλιστα όπως μου λένε δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα και βάλλουν κατά άλλων υποψηφίων δημόσια μέσω facebook. Είναι, όπως λέμε, μια ωραία ατμόσφαιρα...


Η ανταπόκριση του κόσμου, των φοιτητών, των ηλικιωμένων στο κάλεσμα νοσοκομείων σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη για αιμοδοσία εξαιτίας των αναγκών που προέκυψαν από την τραγωδία ήταν συγκινητική. Οι έκτακτες ανάγκες καλύφθηκαν τις πρώτες ώρες με τους αιμοδότες να περιμένουν καρτερικά στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά τους για να δώσουν αίμα. Μπράβο τους!


Αναζητώ είτε κάποια τηλεοπτική, είτε κάποια γραπτή δήλωση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Χρήστου Σπίρτζη. Μάταια. Ήπιε κι αυτός φαίνεται το αμίλητο νερό...


O… ανθηρόστομος