Μονόλογοι

Οι εκπλήξεις των υποψηφίων δημάρχων, τα... μήλα της έριδος που γλυκοκοιτάζουν την ΠΚΜ και η άνοδος των wannabe προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ στο Βορρά

24/07/2023 15:30

Του... υποψηφίου συμβούλου γίνεται αυτή την περίοδο στη Θεσσαλονίκη. Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, αν μπορέσεις βέβαια να σταθείς σε εξωτερικό χώρο λόγω καύσωνα, ακούς πως κάποιος θα είναι υποψήφιος και αν δεν είναι ο ίδιος θα είναι κάποιος γνωστός γνωστού και πάει λέγοντας.

Οι υποψηφιότητες είναι της... μόδας και θα φορεθούν. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης αναζητούν τα πρόσωπα εκείνα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό τους και να δώσουν μια επιπλέον ώθηση και δυναμική στο δρόμο προς τις κάλπες. Δεν ανοίγουν βέβαια ακόμα όλα τους τα χαρτιά αλλά θέλουν να έχουν κρυμμένους άσσους στα μανίκια τους.


Από την άλλη, πολλοί εν δυνάμει... υποψήφιοι, εκείνοι δηλαδή που δέχτηκαν πρόσκληση αλλά απέφυγαν να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά σε κάποιον «μνηστήρα» του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης βλέπουν θετικά την... έξοδο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επιλέγουν δηλαδή να είναι υποψήφιοι σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια της ΠΚΜ για να μην χαλάσουν τις καρδιές τους με τους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης.

Πυροσβεστικά λοιπόν θα λειτουργήσουν οι επικεφαλής των παρατάξεων στην ΠΚΜ.


Σε ό,τι αφορά πάντως την ονοματολογία να διαβάζετε makthes.gr. Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας άλλωστε θα πέσει να μας πλακώσει. Γράφαμε ότι ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης θα είναι υποψήφιος με τον Ζέρβα, μετά από λίγες ώρες δημοσιοποιήθηκε η κοινή τους φωτογραφία. Σας ενημερώσαμε μετά για δυο «εκπλήξεις» του Αγγελούδη, μαθαίνουμε ότι και οι δυο θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Το ένα πρόσωπο είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος (δημοτική σύμβουλος) και το άλλο πρόσωπο γνωστό από την τηλεόραση. Να ρίχνετε λοιπόν μια ματιά στα «Λόγια του Βαρδάρη» αλλιώς... τον κακό μας τον καιρό!


Ο Αγγελούδης πάλι, ανακοίνωσε στην τελευταία ομάδα των υποψηφίων συμβούλων που έδωσε στη δημοσιότητα και τον Νίκο Μπιλίκα, ως υποψήφιο κοινοτικό σύμβουλο. Είχε κατέβει με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης ως υποψήφιος βουλευτής. Συζητούσε, από όσο ξέρω, με τρεις υποψήφιος δημάρχους και τελικά κατέληξε στην «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».


Ακούω επίσης, ότι στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη μετά την απόφαση Γαβρή να αποσύρει την υποψηφιότητά του γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα παράταξη. Ακούω μάλιστα, ότι για επικεφαλής συζητιέται ένα πρόσωπο, παλιός γνώριμος του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Ο λόγος για τον Νίκο Νυφούδη ο οποίος είχε διεκδικήσει στο παρελθόν τον δημαρχιακό θώκο της περιοχής. Ο Νυφούδης έχει δεχτεί σχετικές κρούσεις, μου λένε, και έθεσε κάποιες προϋποθέσεις για να πει το «ναι». Επαφές και συναντήσεις αναμένονται από το Σαββατοκύριακο και μετά οπότε ο πρώην βουλευτής του «Ποταμιού» θα βρεθεί στην πόλη.


Κοιτάξτε συμπτώσεις! Η υποψήφια αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου θα κάνει την πρώτη της συνάντηση με υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της από τη Θεσσαλονίκη και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο εστιατόριο του Νυφούδη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Την διοργάνωση μαθαίνουμε ανέλαβαν οι φίλοι της από την Βόρεια Ελλάδα.


Ο Νίκος Παππάς που ήταν να ανηφορίσει την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο η επίσκεψη αναβλήθηκε, θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη κι εκείνος τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα την Πέμπτη.


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έρθει το πρώτο πενθήμερο του Σεπτέμβρη. Και ο Στέφανος Τζουμάκας όμως από ότι μου είπαν κάτι πρώην «σύντροφοι», ΠΑΣΟΚοι που είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί του θα έρθει Θεσσαλονίκη.


O… ανθηρόστομος