Μονόλογοι

Oι «πράσινες» γκρίνιες για τα ψηφοδέλτια του Βορρά, το «100άρι» του Αγγελούδη για το δήμο και η μάχη της... πίτας

01/02/2023 18:03

Γκρίνιες. Πολλές γκρίνιες ακούει ο «ανθηρόστομος» με αφορμή τις ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής την περασμένη Κυριακή. Η έγκριση των ψηφοδελτίων έγινε σε συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που ενώ αρχικά θα ήταν ανοικτή για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ τελικά ήταν κλειστή. Στη συνεδρίαση τα παράπονα ήταν... μετρημένα.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν οι «σύντροφοι» απομακρύνθηκαν από την Αθήνα και ανέβηκαν προς Βορρά μεριά. Μαθαίνω, ότι στα «πράσινα» πηγαδάκια συζητήθηκε το ψηφοδέλτιο της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και το... κόψιμο συγκεκριμένου φερόμενου ως υποψηφίου. Μάλιστα ο ίδιος στην πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ωραιόκαστρο συστηνόταν επισήμως ως... υποψήφιος βουλευτής. Στερνή μου γνώση...


Και η Α’ Θεσσαλονίκης συζητήθηκε. Λόγω απουσίας της Κατερίνας Λάσπα, το όνομα της οποίας ακουγόταν έντονα. Μην βιάζεστε. Υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις για... εκπλήξεις.


Και στη Χαλκιδική υπήρξαν κάτι... σούσουρα για την μη συμμετοχή συγκεκριμένου στελέχους που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένος.


Πάμε όμως και στα αυτοδιοικητικά. Στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, ακούω ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί με την παράταξη του δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού άνθρωπος που μέχρι πρόσφατα ηγούνταν ψηφοδελτίου ως υποψήφιος δήμαρχος... γειτονικού στον Εύοσμο δήμου.


Ο Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε πρόσφατη την ανάληψη πρωτοβουλίας για το δήμο Θεσσαλονίκης. Μαθαίνω ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει και σε άλλες ανακοινώσεις. Τις τελευταίες ημέρες τρέχει κατοστάρι, καθώς προτίθεται σύντομα να προχωρήσει σε εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσει και την πρώτη ομάδα υποψηφίων. Σε αυτή να συμπεριλάβετε την πρώην γενική γραμματέα Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου. Από κοντά και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.


Αληθεύει, πως εν ενεργεία δήμαρχος διαβάζει τα διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις δημοτικές εκλογές της περιοχής του και παίρνει τηλέφωνο ο ίδιος σε φερόμενους ως... αντιπάλους του για να ρωτήσει εάν ισχύουν;


Τη Δευτέρα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας και θα μιλήσει σε εκδήλωση το «Ιβανώφειο». Η πορεία προς το λαό, όπως το είπε χθες, απαιτεί στάση στην Βόρεια Ελλάδα.


Της... πίτας γίνεται αυτό το διάστημα. Πολιτευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι... γενικώς, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να μπορέσουν να παραβρεθούν σε όσο το δυνατό περισσότερα καλέσματα. Και όπου πίτα και χαρά... ο «ανθηρόστομος» πρώτος!


O… ανθηρόστομος