Λόγια του Βαρδάρη

  • Περί Σ.Ε.Β. και Σ.Β.Β.Ε.
    01/12/2018 11:41

    Περί Σ.Ε.Β. και Σ.Β.Β.Ε.

    H «επίθεση φιλίας» προς τους βιομηχάνους της βόρειας Ελλάδας που έκανε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών δημιούργησε ποικίλα σχόλια στα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες, Παρασκευή 30/11, στη Θεσσαλονίκη.
    «Τι πάει να κάνει ο Σ.Ε.Β; Ψαρεύει μέλη από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βόρειου Ελλάδος;» ήταν το βασικό ερώτημα που κρυφακούσαμε και μεταφέρουμε.
    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, αναβαθμίστηκε σε ισότιμο κοινωνικό εταίρο από πλευράς εργοδοτών (σ.σ. μαζί με τους Σ.Ε.Β, Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε, Ε.Σ.Ε.Ε. και Σ.Ε.Τ.Ε. ) στη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ). Είναι δε ο μόνος περιφερειακός σύνδεσμος που έχει αυτό το ρόλο. Η αναβάθμισή του Σ.Β.Β.Ε. ενόχλησε τον αθηναϊκό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων-Βιομηχανιών, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει τη δυναμική του.

    Βέβαια, όσοι παρακολούθησαν με προσοχή την ομιλία του αντιπροέδρου του Σ.Ε.Β. στους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσαν ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος λησμόνησε να πει ότι ο αθηναϊκός σύνδεσμος:
    -Έδωσε και δίνει καθημερνά μάχες για να καταργηθούν οι περιφερειακές ενισχύσεις που ωφελούν κυρίως τις επιχειρήσεις της περιφέρειας και η πολιτική του στοχεύει στην αντικατάστασή τους με οριζόντια φορολογικά κίνητρα που ευνοούν κυρίως τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της Αττικής.
    -Ότι ουδέποτε στήριξε πολιτικές αποκέντρωσης διατηρώντας ομήρους τους επιχειρηματίες της περιφέρειας από την κεντρική εξουσία στην οποία έχει άμεση πρόσβαση.
    -Ότι στηρίζει διαχρονικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων στις προμήθειες του ελληνικού δημοσίου δημιουργώντας συνεχώς προσκόμματα στις επιχειρήσεις της περιφέρειας.

    Έτσι γιατί εκτός από το τερπνό, υπάρχει και το ωφέλιμο.