Λόγια του Βαρδάρη

  • Πίτα χωρίς φλουρί και... Μπενσασσών στην κορυφή
    08/02/2019 17:56

    Πίτα χωρίς φλουρί και... Μπενσασσών στην κορυφή

    Σε φυσιολογικές, χρονικά, συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στοχεύει ο νέος πρόεδρος του σώματος, Σιμόν Μπενσασσών, όπως ξεκαθάρισε στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, η οποία πάντως ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση... ως είθισται.

    Ο κ. Μπενσασσών τόνισε την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των μελών σε κάθε παράταξη, προκειμένου να αποφεύγεται η επανάληψη θέσεων από δύο ή και περισσότερα μέλη της ίδιας παράταξης και προκειμένου να εξοικονομείται χρόνος. "Δεν μπορεί να πηγαίνουμε μέχρι τις 2:00 ή τις 3:00 το βράδυ", σημείωσε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η συντόμευση των διαδικασιών στις συνεδριάσεις θα επιτευχθεί εν ευθέτω χρόνω και ευελπιστεί στον σεβασμό των προτάσεών του από τους συναδέλφους του.

    Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ήταν ο διάλογός του με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Αβαρλή. Ο τελευταίος ζήτησε να μάθει για ποιον λόγο η συνεδρίαση γίνεται σήμερα, Παρασκευή 8/2, αντί της Δευτέρας, 11/2, όπως είχε ανακοινωθεί. Ο κ. Μπενσασσών τού υπενθύμισε ότι έστειλε γράμμα στους αιρετούς εξηγώντας τους λόγους, ο κ. Αβαρλής επέμεινε να μάθει καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν το διάβασε και τον κ. Μπενσασσών να επανέρχεται "λακωνικά", λέγοντας "διαβάστε το".

    Εξάλλου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας, ενώ μοιράστηκαν και ατομικά βασιλοπιτάκια στους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, με το φλουρί ωστόσο να αγνοείται προς το παρόν.