Μονόλογοι

Τα «πηγαδάκια» στις συγκεντρώσεις Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη και η κάλπη της Κυριακής που θα βγάλει... οκτωβριανές στηρίξεις

23/06/2023 07:00

Η αλήθεια είναι πως είχα καιρό να πάω σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας. Είπα λοιπόν να κάνω μια βόλτα στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας που γέμισε από Νέα Δημοκρατία. Η αλήθεια είναι πως τα «γαλάζια» στελέχη συγκεντρώθηκαν στην σκιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και υπό το βλέμμα του Εθνάρχη αλλά όχι και τόσο μαζικά όπως υπολόγιζαν.

Για να μην παρεξηγηθώ, ξεκαθαρίζω. Κόσμο είχε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά δεδομένων των καταστάσεων ότι δηλαδή η Πειραιώς πέτυχε double score έναντι της Κουμουνδούρου και πως ο στόχος είναι η αυτοδυναμία θα περίμενα να δω κοσμοσυρροή.


«Η σημερινή εικόνα δείχνει ότι οι συγκεντρώσεις πλέον είναι ξεπερασμένες και πως ο κόσμος έχει κουραστεί. Θα πρέπει να βρεθεί ένα νέο μοντέλο» σχολίαζε στα «πηγαδάκια» έμπειρος «γαλάζιος» αυτοδιοικητικός παράγοντας, την γνώμη του οποίου πάντα ακούω και εκτιμώ. Μάλιστα, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο ίδιος σκέφτεται να μην κάνει προεκλογικές κεντρικές ομιλίες.


Από τους παριστάμενους που λέτε πολλοί ήταν... επισκέπτες, κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργοί που άφησαν τις εκλογικές τους περιφέρειες και ανηφόρισαν στην Βόρεια Ελλάδα. Λέτε να μπέρδεψαν τις ημερομηνίες και να νόμιζαν ότι ανεβαίνουν για τη... ΔΕΘ;


Οι selfies φυσικά έδιναν κι έπαιρναν με φόντο τον πρώην πρωθυπουργό στο βήμα της σκηνής «τούρτα». Απαραίτητο αξεσουάρ τα γαλάζια σημαιάκια.


Θα μου πείτε βέβαια, γιατί απορώ με αυτή την παρουσία των μη Σαλονικιών; Και στο ΠΑΣΟΚ λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα και λίγα μέτρα παρακάτω, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης τα ίδια δεν έγιναν;


Μου λένε, γιατί έπρεπε να φύγω βιαστικά ότι ο Ανδρουλάκης μετά την ομιλία του στην πόλη είχε κέφια και ήταν ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της εκδήλωσης. Μάλιστα, όταν κατέβηκε από τη σκηνή συζήτησε στα διάφορα «πηγαδάκια», έβγαλε φωτογραφίες και έκανε πλάκα με τους συντρόφους του. Μετά, πήγε στην περιοχή με τα περίφημα βολιώτικα εδέσματα και είδε το ματς. Στο τραπέζι μαζί του πέντε έξι άνθρωποι μετρημένοι στα δάχτυλα. Μην μου ζητάτε να σας τους αποκαλύψω. Δεσμεύτηκα.


Μετά πήγε για ποτό με στελέχη του κόμματός του. Κι εκεί ήταν ευδιάθετος. Μάλιστα τόσο καλά περνούσε που δεν έλεγε να φύγει για να πάει για ξεκούραση. Το ρολόι έδειξε μ;iα τα ξημερώματα κι εκείνος ακούραστος.


Το τελευταίο διάστημα στα «πηγαδάκια» του κέντρου ακούω διάφορα για τη στάση των κομμάτων ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Και μπορεί τα διάφορα σούσουρα να δίνουν και να παίρνουν επιμένω πως όλα θα κριθούν από τις εκλογές. Άλλωστε Κυριακή κοντή γιορτή...


O… ανθηρόστομος