ΑΠΟΨΕΙΣ

Τρίτος Παγκόσμιος

 16/03/2023 13:41

Αν κατάλαβα καλά, το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα συνέβαινε, αν είχαν γίνει σωστά οι προμήθειες και η εκτέλεση των συμβάσεων από τον ΟΣΕ.

Δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει, ούτε ως ενδεχόμενο, ούτε ως ερμηνεία. Και η απόδειξη είναι ότι δυστυχώς συνέβη τώρα και δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι τώρα.

Δηλαδή ποιος διαχειριζόταν το σύστημα τα χρόνια των μη προμηθειών; Ποιος γύριζε τα κλειδιά; Δεν ήταν ανθρώπινο χέρι;

Κάποιοι προσπαθούν να αθωώσουν τους φυσικούς αυτουργούς ενός τεράστιου εγκλήματος. Διότι αν δεν έφταιγε το ανθρώπινο χέρι, ποιος έβαλε λάθος το κλειδί; Ο υπουργός Μεταφορών του Σημίτη, Τ. Μαντέλης ή του Κ. Καραμανλή, που παρεμπιπτόντως ήταν ο Γ. Σουφλιάς.

Στο δίκαιο πληρώνει το λάθος αυτός που το έκανε. Μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν το έκανε αλλά αυτό σημαίνει δικαστική διαδικασία.

Όταν γίνει αυτή η διαδικασία θα ξέρουμε. Αλλά πώς είναι δυνατόν άνθρωποι να ομνύουν στην εργασία να ζητούν να πρέπει να αντικατασταθεί από μηχανές διότι αλλιώς κινδυνεύουν οι χρήστες της; Εκτός αν θεωρούν ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία.

Στην πραγματικότητα η αλληλεγγύη πρέπει αναγνωριστεί και στο ανθρώπινο χέρι. Όχι για να μην τιμωρηθεί, αλλά για να αναγνωριστεί η συμβολή του ακόμη και όταν κάνει λάθος.

Και προφανώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ευθύνεται ο υπουργός, ο οποίος μεσολάβησε στην διεκπεραίωση της μετάταξης. Διότι αυτός είχε την τελική υπογραφή. Ούτε ο υπουργός που υπέγραψε την πώληση και γλίτωσε η Ελλάδα από τα χρέη της TRAINOSE.

Το πρακτικό συμπέρασμα είναι ότι ένα τμήμα της αριστεράς -και όχι μόνο- αρέσκεσαι να αναζητά ή πανίσχυρους ή ανώνυμους εχθρούς. Θέλει να δώσει εύρος στον αγώνα του εναντίον του πανίσχυρου συστήματος.

Δεν νικάμε γιατί είναι πιο ισχυροί! Και όμως, δεν είναι έτσι. Στη δολοφονία του Λαμπράκη αναζητήθηκαν, και ευτυχώς εντοπίστηκαν, οι φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι οδήγησαν στους ηθικούς αυτουργούς που καταδικάστηκαν επίσης. Αλλιώς θα οδηγούμασταν να ψάχνουμε στο προπατορικό αμάρτημα, που ως γνωστό φταίει για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας.

Και ας μην ξεχνάμε τα θύματα του αεροπορικού ΗΛΙΟΣ, τους 82 νεκρούς και του θαλάσσιου Σάμινα στο οποίο θυμόμαστε ποιος είχε την ευθύνη του φυσικού αυτουργού, αλλά ακόμη χρησιμοποιείται το παράδειγμα.

Ναι, υπάρχει το ανθρώπινο χέρι, το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Εκτός αν κάποιος περιμένει να κληθούν ως κατηγορούμενοι ο Brown, ο Fisher και η Trainitalia. Πριν τον Πήτερ, τον Γιόχαν, τον Φραντς που εμπνεύσθηκε ο Γεγρεποντης για τη μουσική του Λοϊζου.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 12.03.2023

Δημοφιλείς Απόψεις