ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

12.000.000 € ενίσχυση στους Μελισσοκόμους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την Ουκρανική κρίση

Σ. Κεδίκογλου: Στις προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ, η ανάπτυξη του κλάδου της Μελισσοκομίας

 13/03/2023 18:14

12.000.000 € ενίσχυση στους Μελισσοκόμους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την Ουκρανική κρίση

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής Μελισσοκομίας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ανακοινώνει την ενίσχυση του κλάδου με το ποσό των 12.000.000 €, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η ενίσχυση αφορά στους Επαγγελματίες Μελισσοκόμους και στους μη κατά κύριο επάγγελμα Μελισσοκόμους. Δίνεται για πρώτη φορά ενίσχυση σε ποσοστό 50% σε σχέση με τους επαγγελματίες, στους μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά στους Μελισσοκόμους που έχουν στην κατοχή τους 110 κυψέλες & άνω και το ποσό καθορίζεται στα 8 ευρώ/ κυψέλη.

Ο ΥφΑΑΤ κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε σχετικά: «Ο Τομέας της Μελισσοκομίας, η ενίσχυση της οικονομικής αποδοτικότητας των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων της χώρας και η παραγωγή ανταγωνιστικών μελισσοκομικών προϊόντων, αποτελούν προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ».

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής Μελισσοκομίας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ανακοινώνει την ενίσχυση του κλάδου με το ποσό των 12.000.000 €, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η ενίσχυση αφορά στους Επαγγελματίες Μελισσοκόμους και στους μη κατά κύριο επάγγελμα Μελισσοκόμους. Δίνεται για πρώτη φορά ενίσχυση σε ποσοστό 50% σε σχέση με τους επαγγελματίες, στους μη κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά στους Μελισσοκόμους που έχουν στην κατοχή τους 110 κυψέλες & άνω και το ποσό καθορίζεται στα 8 ευρώ/ κυψέλη.

Ο ΥφΑΑΤ κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε σχετικά: «Ο Τομέας της Μελισσοκομίας, η ενίσχυση της οικονομικής αποδοτικότητας των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων της χώρας και η παραγωγή ανταγωνιστικών μελισσοκομικών προϊόντων, αποτελούν προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία