ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κάλπες, ψηφοδέλτια και παραβάν στα 1.340 εκλογικά τμήματα στους 14 δήμους - 103 λιγότερα στην Θεσσαλονίκη

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες όλων των δήμων για ότι χρειαστούν οι πολίτες - Αναλυτικός οδηγός με τηλέφωνα και εκλογικά τμήματα στα κατά τόπους σχολεία

 08/06/2024 08:00

Κάλπες, ψηφοδέλτια και παραβάν στα 1.340 εκλογικά τμήματα στους 14 δήμους - 103 λιγότερα στην Θεσσαλονίκη

Φανή Σοβιτσλή

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι δήμοι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε ήδη και οι πολίτες στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης και στους 24 υπόλοιπους της Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στην κάλπη αύριο από τις 7 το πρωί.

Οι σάκοι με το προεκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια, γραφική ύλη κλπ. έχουν ήδη σταλεί στα 1.340 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στα κατά τόπους σχολεία της Α΄ και Β΄ εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπου καλούνται να ψηφίσουν 852.727 εγγεγραμμένοι. Συνολικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν στηθεί 2.829 εκλογικά τμήματα, ενώ οι εκλογείς, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, ανέρχονται στο 1,6 εκατομμύρια άτομα.

Σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές τα εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία έχουν μειωθεί κατά 20%, λόγω της επιστολικής ψήφου, ενώ σε κάθε εκλογικό τμήμα θα ενταχθούν για να ψηφίσουν μέχρι 700 εκλογείς μη συμπεριλαμβανομένων στον αριθμό αυτό των ετεροδημοτών.

Μέχρι το πρωί της περασμένη Τρίτης 155.000 είναι οι επιστολικές ψήφοι που έχουν φτάσει από εκείνους που είχαν δηλώσει ό,τι θα ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο από το Υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ό,τι θα φτάσουν τις 180.000. Παράλληλα, όσοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία θα μπορούν να ψηφίσουν την Κυριακή μετά τις 11 το πρωί και αυτό, γιατί θα λάβουν ένα πρόσθετο sms από το υπουργείο Εσωτερικών το απόγευμα του Σαββάτου. Συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι θα εκδοθούν για να μπορούν να ψηφίσουν αυτοί οι εκλογείς με φυσική παρουσία στα εκλογικά τμήματα.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης με προσωπικό 700 ατόμων να εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για αύριο στις 7 το πρωί οπότε αρχίζει η ψηφοφορία.
«Για την κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας αθέατος κόσμος, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν τις τελευταίες 30 ημέρες, προκειμένου να υπάρξει όλη η οργανωτική αρτιότητα που χρειάζεται για τις εκλογές. Πάνω από 700 εργαζόμενοι, εδώ και πολύ καιρό εργάζονται, προκειμένου να στελεχωθούν 391 εκλογικά τμήματα σε 57 σχολικές δομές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

1-2hh8q.jpg

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 σε αριθμούς

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το υπουργείο Εσωτερικών καθορίστηκε ο συνολικός αριθμός εκλογικών τμημάτων (ΕΤ) για τον ΔΘ που είναι 391 σε 57 σχολικά συγκροτήματα. Είναι κατά 103 λιγότερα σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, οπότε και ο συνολικός αριθμός ΕΤ ήταν 494.

*Για κάθε ΕΤ ετοιμάστηκαν 1 κάλπη και 2 παραβάν. Συνολικά διατίθενται 391 κάλπες και 782 παραβάν. Επίσης, ετοιμάστηκαν επιπλέον 79 παραβάν, τουλάχιστον 1 για κάθε σχολείο, για την διευκόλυνση των εκλογέων με προβλήματα κινητικότητας.

*Ορίστηκαν 86 υπάλληλοι εκλογικοί αντιπρόσωποι με το εκλογικό καθήκον της προετοιμασίας των αιθουσών ψηφοφορίας.

* Ορίστηκαν 80 υπάλληλοι αγγελιοφόροι με το εκλογικό καθήκον της μεταφοράς των αποτελεσμάτων από τα ΕΤ στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
* Ορίστηκαν 139 υπάλληλοι με καθήκον την υποστήριξη των εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, για την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου κατά τη διενέργεια των ευρωεκλογών. Σε κάθε σχολείο υπάρχει τουλάχιστον ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα.
* Ο δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας των υπηρεσιών του, με σκοπό την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων.
* Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση ΑμεΑ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διαθέσει ειδικό όχημα του Δικτύου Μεταφοράς ΑμεΑ «ΑΙΝΕΙΑΣ». Οι μετακινήσεις θα γίνουν την ημέρα της ψηφοφορίας, από τις 09:00 έως τις 17:00 στα εκλογικά κέντρα που στεγάζονται σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για τον προγραμματισμό των μετακινήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν: στα τηλέφωνα: 2313317591, 2313317533, 2313317878, 2313316603.

Σε Πυλαία - Χορτιάτη και Καλαμαριά

Με αφορμή τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν αύριο, ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη εξέδωσε αναλυτικό οδηγό προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες του σχετικά με το «Που και Πως ψηφίζουμε».

Στο πλαίσιο αυτό ο δημότης μπορεί να έχει ακριβή ενημέρωση για:

*Την περιοχή και το τμήμα που καλείται να προσέλθει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

*Τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων, τις διευθύνσεις τους και τα αρχικά των ονομάτων που ψηφίζουν σε καθένα από αυτά.

*Τον αριθμό των σταυρών προτίμησης.

*Το ειδικό πρόγραμμα των υπηρεσιών του δήμου και τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δημότες.

Οι υπηρεσίες του δήμου θα βρίσκονται δίπλα στον κάθε δημότη οτιδήποτε χρειαστεί πριν και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας του δήμου:

Τμήμα Μητρώων-Πρωτοκόλλου και Διοικητικής Μέριμνας

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης 2313301036

Άννα Μακρυγιαννάκη 2313301037

Όλγα Αδαμούδη 2313301032

e-mail: dimotologio@pilea-hortiatis.gr

Μάθε πού και πώς ψηφίζεις εδώ https://pilea-hortiatis.gr/efroekloges-2024-pou-kai-pos-psifizoume/

Σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε η εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου, από την οποία θα προκύψουν οι 21 Ευρωβουλευτές της Ελλάδας στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, βρίσκεται ο δήμος Καλαμαριάς.

Στο δήμο θα λειτουργήσουν 12 εκλογικά κέντρα με 92 εκλογικά τμήματα, ενώ για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, το Γραφείο Δημοτολογίου θα παραμείνει ανοικτό σήμερα Σάββατο 8/6 από τις 7 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, ενώ αύριο, ανήμερα των εκλογών (Κυριακή 9/6) θα βρίσκεται σε λειτουργία από τις 7:00 έως τις 19:00.

Ανοικτά θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο των εκλογών και τα δύο ΚΕΠ του δήμου Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα, το ΚΕΠ στην οδού Πόντου θα λειτουργήσει το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή από τις 8:00 έως τις 19:00, ενώ το αντίστοιχο της Πλατείας Σκρα θα λειτουργήσει την Κυριακή από τις 13:00 έως τις 19:00.

Επιπλέον, ο δήμος έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη προσέλευση στα εκλογικά τμήματα των δημοτών με προβλήματα κινητικότητας. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 θα υπάρχει λεωφορείο ΑμεΑ για τη μεταφορά των δημοτών που επιθυμούν να ψηφίσουν, από το σπίτι τους στο εκλογικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από το Σάββατο στο τηλέφωνο 6937434175 (Κόντας Αθανάσιος), προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τη μεταφορά τους.

Παράλληλα, στην είσοδο όλων των εκλογικών κέντρων θα υπάρχει χώρος υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα με την ειδική σήμανση «Σημείο υποδοχής ΑμεΑ», ενώ δημοτικός υπάλληλος θα βρίσκεται στο σημείο για την εξυπηρέτησή τους.

Στο ισόγειο όλων των εκλογικών κέντρων θα λειτουργεί παρουσία δημοτικού υπαλλήλου και η υπηρεσία «Μάθε πού ψηφίζεις», για την παροχή πληροφοριών προς τους δημότες.

Τέλος, όσοι δημότες είχαν καταθέσει αίτηση για επιστολική ψήφο αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν ψήφισαν εντός της προθεσμίας, μπορούν να προσέλθουν κανονικά στις κάλπες της Κυριακής, από τις 11.00 έως τις 19.00.

Σε ετοιμότητα ο δήμος Θέρμης

Σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία βρίσκεται ο δήμος Θέρμης. Στο δήμο Θέρμης θα λειτουργήσουν 15 εκλογικά κέντρα με 67 εκλογικά τμήματα, ενώ για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, το Γραφείο Δημοτολογίου θα παραμείνει ανοικτό σήμερα Σάββατο 8/6 από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ την ημέρα των εκλογών (Κυριακή 9/6) θα βρίσκεται σε λειτουργία από τις 7:00 έως τις 19:00.

Παράλληλα, στην είσοδο όλων των εκλογικών κέντρων θα υπάρχει χώρος υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα με την ειδική σήμανση «Σημείο υποδοχής ΑμεΑ», ενώ δημοτικός υπάλληλος θα βρίσκεται στα εξής εκλογικά κέντρα για την εξυπηρέτησή τους: 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία Θέρμης, στο δημοτικό σχολείο Βασιλικών, στο 1ο δημοτικό σχολείο Τριλόφου, και στα δημοτικά σχολεία Νέου Ρυσίου και Καρδίας.

Επιπλέον, ο δήμος Θέρμης ενημερώνει ότι υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά τμήματα σε σχέση με τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2023. Για το λόγο αυτό οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, είτε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) είτε από το δημοτολόγιο του δήμου Θέρμης επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 2313300750, -751, -752.

Όσοι δημότες είχαν καταθέσει αίτηση για επιστολική ψήφο αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν ψήφισαν εντός της προθεσμίας, μπορούν να προσέλθουν κανονικά στις κάλπες της Κυριακής, από τις 11.00 έως τις 19.00 για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Νεάπολη - Συκιές και Ωραιόκαστρο

Σε λειτουργία όλο το σαββατοκύριακο και οι υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης- Συκεών, προκειμένου να εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους με στόχο την διευκόλυνσή τους και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Στο πλαίσιο αυτό, τα δημοτολόγια στο δημαρχείο Συκεών (Ι. Μιχαήλ & Στρ. Σαράφη 1) θα παραμείνουν ανοιχτά το Σάββατο 8 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και την Κυριακή 9 Ιουνίου από τις 6 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες στα τηλέφωνα: (Δημοτολόγιο) 2313 313 135, 136, 137

Όλα τα ΚΕΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών που λειτουργούν στις τέσσερις δημοτικές ενότητες (Νεάπολης, Συκεών, Πεύκων και Αγίου Παύλου) θα είναι ανοιχτά την Κυριακή των εκλογών από τις 6.30 π.μ. έως τις 7:30 μ.μ.. Ο δήμος για να διευκολύνει τα άτομα με αναπηρίες ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς προβλήματα έχει προβλέψει τη λειτουργία υπηρεσίας υποδοχής και υποστήριξής τους από τις 7 π.μ έως τις 7 μ.μ της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024 σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν και οι υπηρεσίες του δήμου Ωραιοκάστρου, όπου σε αυτές τις εκλογές για την Ευρωβουλή υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά τμήματα σε σχέση με τις προηγηθείσες εκλογές.

Για αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα όπου θα ψηφίσουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» που είναι αναρτημένη:

στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (https://mpp.ypes.gov.gr/#/) και στην ιστοσελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου (oraiokastro.gr).

Ειδικότερα, το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου (Κομνηνών 76, Ωραιόκαστρο) θα παραμείνει ανοικτό σήμερα από τις 07.00 έως τις 22.00 (για την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων) και αύριο, από τις 07.00 μέχρι και την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης, την Κυριακή των εκλογών θα λειτουργούν τα ΚΕΠ και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας από τις 07.00 ως τις 19.00.

Το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης - Μητρώου Πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου (Δημαρχείο, Κομνηνών 76) την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, θα λειτουργεί από τις 07.00 έως τις 19.00. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και για την εξυπηρέτησή τους με τα τηλέφωνα: 2313304050 και 2313304056.

Όλα έτοιμα και στη Χαλκηδόνα

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου Χαλκηδόνος, με στόχο την πληροφόρηση αλλά και τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων και των δικαστικών αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, το Δημοτολόγιο του δήμου στα Κουφάλια θα παραμείνει ανοικτό σήμερα έως τις 23:00 και την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, από τις 07:00 έως το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Ανοικτά θα παραμείνουν και τα πρώην Δημαρχεία Χαλκηδόνας και Αγίου Αθανασίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου τηλ. επικ. 2313300153 (κ. Χατζόπουλος), Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων τηλ. επικ. 2391330147-149 (κ.κ. Φεϊζίδου και Νικολαϊδου) και Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνος τηλ. επικ. 2391330205 (κα Καρατζοπούλου).

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι δήμοι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε ήδη και οι πολίτες στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης και στους 24 υπόλοιπους της Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στην κάλπη αύριο από τις 7 το πρωί.

Οι σάκοι με το προεκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια, γραφική ύλη κλπ. έχουν ήδη σταλεί στα 1.340 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στα κατά τόπους σχολεία της Α΄ και Β΄ εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπου καλούνται να ψηφίσουν 852.727 εγγεγραμμένοι. Συνολικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν στηθεί 2.829 εκλογικά τμήματα, ενώ οι εκλογείς, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, ανέρχονται στο 1,6 εκατομμύρια άτομα.

Σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές τα εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία έχουν μειωθεί κατά 20%, λόγω της επιστολικής ψήφου, ενώ σε κάθε εκλογικό τμήμα θα ενταχθούν για να ψηφίσουν μέχρι 700 εκλογείς μη συμπεριλαμβανομένων στον αριθμό αυτό των ετεροδημοτών.

Μέχρι το πρωί της περασμένη Τρίτης 155.000 είναι οι επιστολικές ψήφοι που έχουν φτάσει από εκείνους που είχαν δηλώσει ό,τι θα ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο από το Υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ό,τι θα φτάσουν τις 180.000. Παράλληλα, όσοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία θα μπορούν να ψηφίσουν την Κυριακή μετά τις 11 το πρωί και αυτό, γιατί θα λάβουν ένα πρόσθετο sms από το υπουργείο Εσωτερικών το απόγευμα του Σαββάτου. Συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι θα εκδοθούν για να μπορούν να ψηφίσουν αυτοί οι εκλογείς με φυσική παρουσία στα εκλογικά τμήματα.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης με προσωπικό 700 ατόμων να εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για αύριο στις 7 το πρωί οπότε αρχίζει η ψηφοφορία.
«Για την κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας αθέατος κόσμος, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν τις τελευταίες 30 ημέρες, προκειμένου να υπάρξει όλη η οργανωτική αρτιότητα που χρειάζεται για τις εκλογές. Πάνω από 700 εργαζόμενοι, εδώ και πολύ καιρό εργάζονται, προκειμένου να στελεχωθούν 391 εκλογικά τμήματα σε 57 σχολικές δομές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

1-2hh8q.jpg

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 σε αριθμούς

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το υπουργείο Εσωτερικών καθορίστηκε ο συνολικός αριθμός εκλογικών τμημάτων (ΕΤ) για τον ΔΘ που είναι 391 σε 57 σχολικά συγκροτήματα. Είναι κατά 103 λιγότερα σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, οπότε και ο συνολικός αριθμός ΕΤ ήταν 494.

*Για κάθε ΕΤ ετοιμάστηκαν 1 κάλπη και 2 παραβάν. Συνολικά διατίθενται 391 κάλπες και 782 παραβάν. Επίσης, ετοιμάστηκαν επιπλέον 79 παραβάν, τουλάχιστον 1 για κάθε σχολείο, για την διευκόλυνση των εκλογέων με προβλήματα κινητικότητας.

*Ορίστηκαν 86 υπάλληλοι εκλογικοί αντιπρόσωποι με το εκλογικό καθήκον της προετοιμασίας των αιθουσών ψηφοφορίας.

* Ορίστηκαν 80 υπάλληλοι αγγελιοφόροι με το εκλογικό καθήκον της μεταφοράς των αποτελεσμάτων από τα ΕΤ στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
* Ορίστηκαν 139 υπάλληλοι με καθήκον την υποστήριξη των εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, για την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου κατά τη διενέργεια των ευρωεκλογών. Σε κάθε σχολείο υπάρχει τουλάχιστον ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα.
* Ο δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας των υπηρεσιών του, με σκοπό την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων.
* Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση ΑμεΑ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διαθέσει ειδικό όχημα του Δικτύου Μεταφοράς ΑμεΑ «ΑΙΝΕΙΑΣ». Οι μετακινήσεις θα γίνουν την ημέρα της ψηφοφορίας, από τις 09:00 έως τις 17:00 στα εκλογικά κέντρα που στεγάζονται σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για τον προγραμματισμό των μετακινήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν: στα τηλέφωνα: 2313317591, 2313317533, 2313317878, 2313316603.

Σε Πυλαία - Χορτιάτη και Καλαμαριά

Με αφορμή τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν αύριο, ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη εξέδωσε αναλυτικό οδηγό προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες του σχετικά με το «Που και Πως ψηφίζουμε».

Στο πλαίσιο αυτό ο δημότης μπορεί να έχει ακριβή ενημέρωση για:

*Την περιοχή και το τμήμα που καλείται να προσέλθει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

*Τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων, τις διευθύνσεις τους και τα αρχικά των ονομάτων που ψηφίζουν σε καθένα από αυτά.

*Τον αριθμό των σταυρών προτίμησης.

*Το ειδικό πρόγραμμα των υπηρεσιών του δήμου και τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δημότες.

Οι υπηρεσίες του δήμου θα βρίσκονται δίπλα στον κάθε δημότη οτιδήποτε χρειαστεί πριν και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας του δήμου:

Τμήμα Μητρώων-Πρωτοκόλλου και Διοικητικής Μέριμνας

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης 2313301036

Άννα Μακρυγιαννάκη 2313301037

Όλγα Αδαμούδη 2313301032

e-mail: dimotologio@pilea-hortiatis.gr

Μάθε πού και πώς ψηφίζεις εδώ https://pilea-hortiatis.gr/efroekloges-2024-pou-kai-pos-psifizoume/

Σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε η εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου, από την οποία θα προκύψουν οι 21 Ευρωβουλευτές της Ελλάδας στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, βρίσκεται ο δήμος Καλαμαριάς.

Στο δήμο θα λειτουργήσουν 12 εκλογικά κέντρα με 92 εκλογικά τμήματα, ενώ για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, το Γραφείο Δημοτολογίου θα παραμείνει ανοικτό σήμερα Σάββατο 8/6 από τις 7 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, ενώ αύριο, ανήμερα των εκλογών (Κυριακή 9/6) θα βρίσκεται σε λειτουργία από τις 7:00 έως τις 19:00.

Ανοικτά θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο των εκλογών και τα δύο ΚΕΠ του δήμου Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα, το ΚΕΠ στην οδού Πόντου θα λειτουργήσει το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή από τις 8:00 έως τις 19:00, ενώ το αντίστοιχο της Πλατείας Σκρα θα λειτουργήσει την Κυριακή από τις 13:00 έως τις 19:00.

Επιπλέον, ο δήμος έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη προσέλευση στα εκλογικά τμήματα των δημοτών με προβλήματα κινητικότητας. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 θα υπάρχει λεωφορείο ΑμεΑ για τη μεταφορά των δημοτών που επιθυμούν να ψηφίσουν, από το σπίτι τους στο εκλογικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από το Σάββατο στο τηλέφωνο 6937434175 (Κόντας Αθανάσιος), προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τη μεταφορά τους.

Παράλληλα, στην είσοδο όλων των εκλογικών κέντρων θα υπάρχει χώρος υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα με την ειδική σήμανση «Σημείο υποδοχής ΑμεΑ», ενώ δημοτικός υπάλληλος θα βρίσκεται στο σημείο για την εξυπηρέτησή τους.

Στο ισόγειο όλων των εκλογικών κέντρων θα λειτουργεί παρουσία δημοτικού υπαλλήλου και η υπηρεσία «Μάθε πού ψηφίζεις», για την παροχή πληροφοριών προς τους δημότες.

Τέλος, όσοι δημότες είχαν καταθέσει αίτηση για επιστολική ψήφο αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν ψήφισαν εντός της προθεσμίας, μπορούν να προσέλθουν κανονικά στις κάλπες της Κυριακής, από τις 11.00 έως τις 19.00.

Σε ετοιμότητα ο δήμος Θέρμης

Σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία βρίσκεται ο δήμος Θέρμης. Στο δήμο Θέρμης θα λειτουργήσουν 15 εκλογικά κέντρα με 67 εκλογικά τμήματα, ενώ για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, το Γραφείο Δημοτολογίου θα παραμείνει ανοικτό σήμερα Σάββατο 8/6 από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ την ημέρα των εκλογών (Κυριακή 9/6) θα βρίσκεται σε λειτουργία από τις 7:00 έως τις 19:00.

Παράλληλα, στην είσοδο όλων των εκλογικών κέντρων θα υπάρχει χώρος υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα με την ειδική σήμανση «Σημείο υποδοχής ΑμεΑ», ενώ δημοτικός υπάλληλος θα βρίσκεται στα εξής εκλογικά κέντρα για την εξυπηρέτησή τους: 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία Θέρμης, στο δημοτικό σχολείο Βασιλικών, στο 1ο δημοτικό σχολείο Τριλόφου, και στα δημοτικά σχολεία Νέου Ρυσίου και Καρδίας.

Επιπλέον, ο δήμος Θέρμης ενημερώνει ότι υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά τμήματα σε σχέση με τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2023. Για το λόγο αυτό οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, είτε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) είτε από το δημοτολόγιο του δήμου Θέρμης επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 2313300750, -751, -752.

Όσοι δημότες είχαν καταθέσει αίτηση για επιστολική ψήφο αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν ψήφισαν εντός της προθεσμίας, μπορούν να προσέλθουν κανονικά στις κάλπες της Κυριακής, από τις 11.00 έως τις 19.00 για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Νεάπολη - Συκιές και Ωραιόκαστρο

Σε λειτουργία όλο το σαββατοκύριακο και οι υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης- Συκεών, προκειμένου να εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους με στόχο την διευκόλυνσή τους και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Στο πλαίσιο αυτό, τα δημοτολόγια στο δημαρχείο Συκεών (Ι. Μιχαήλ & Στρ. Σαράφη 1) θα παραμείνουν ανοιχτά το Σάββατο 8 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και την Κυριακή 9 Ιουνίου από τις 6 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες στα τηλέφωνα: (Δημοτολόγιο) 2313 313 135, 136, 137

Όλα τα ΚΕΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών που λειτουργούν στις τέσσερις δημοτικές ενότητες (Νεάπολης, Συκεών, Πεύκων και Αγίου Παύλου) θα είναι ανοιχτά την Κυριακή των εκλογών από τις 6.30 π.μ. έως τις 7:30 μ.μ.. Ο δήμος για να διευκολύνει τα άτομα με αναπηρίες ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς προβλήματα έχει προβλέψει τη λειτουργία υπηρεσίας υποδοχής και υποστήριξής τους από τις 7 π.μ έως τις 7 μ.μ της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024 σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν και οι υπηρεσίες του δήμου Ωραιοκάστρου, όπου σε αυτές τις εκλογές για την Ευρωβουλή υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά τμήματα σε σχέση με τις προηγηθείσες εκλογές.

Για αυτό, οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα όπου θα ψηφίσουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» που είναι αναρτημένη:

στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (https://mpp.ypes.gov.gr/#/) και στην ιστοσελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου (oraiokastro.gr).

Ειδικότερα, το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου (Κομνηνών 76, Ωραιόκαστρο) θα παραμείνει ανοικτό σήμερα από τις 07.00 έως τις 22.00 (για την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων) και αύριο, από τις 07.00 μέχρι και την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης, την Κυριακή των εκλογών θα λειτουργούν τα ΚΕΠ και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας από τις 07.00 ως τις 19.00.

Το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης - Μητρώου Πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου (Δημαρχείο, Κομνηνών 76) την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, θα λειτουργεί από τις 07.00 έως τις 19.00. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και για την εξυπηρέτησή τους με τα τηλέφωνα: 2313304050 και 2313304056.

Όλα έτοιμα και στη Χαλκηδόνα

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου Χαλκηδόνος, με στόχο την πληροφόρηση αλλά και τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων και των δικαστικών αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, το Δημοτολόγιο του δήμου στα Κουφάλια θα παραμείνει ανοικτό σήμερα έως τις 23:00 και την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, από τις 07:00 έως το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Ανοικτά θα παραμείνουν και τα πρώην Δημαρχεία Χαλκηδόνας και Αγίου Αθανασίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου τηλ. επικ. 2313300153 (κ. Χατζόπουλος), Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων τηλ. επικ. 2391330147-149 (κ.κ. Φεϊζίδου και Νικολαϊδου) και Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνος τηλ. επικ. 2391330205 (κα Καρατζοπούλου).

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία