Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραίτηση του ιδρυτή του Κλάους Σβαμπ
Θα τον διαδεχθεί ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Πέτερ Μπράμπεκ-Λετμάτε
Eξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοσή τους, η κατάλληλη και ασφαλής αποθήκευση των τροφίμων, η διευκόλυνση των καθημερινών εργασιών αλλά και η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της ικανοποίησης των πελατών
- Newsroom
Τα επαγγελματικά ψυγεία για σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι άρτια οργανωμένα, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοσή τους, η κατάλληλη και ασφαλής αποθήκευση των τροφίμων, η διευκόλυνση των καθημερινών εργασιών αλλά και η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της ικανοποίησης των πελατών.
Όπως καταλαβαίνετε, είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας.
Πάμε, λοιπόν, να δούμε 5 χρήσιμες συμβουλές για την οργάνωση των επαγγελματικών ψυγείων σούπερ μάρκετ:
Ο κανόνας FIFO (First In, First Out) είναι μια μέθοδος απαραίτητη για τη διαχείριση των αποθεμάτων σε ένα επαγγελματικό ψυγείο.
Τα προϊόντα που μπαίνουν πρώτα στο ψυγείο πρέπει και να καταναλώνονται πρώτα.
Τοποθετήστε τα προϊόντα με την πιο σύντομη ημερομηνία λήξης μπροστά, ενώ τα πιο φρέσκα προϊόντα μπορούν να τοποθετούνται στα πίσω τμήματα του ψυγείου.
Έτσι, διασφαλίζετε ότι δεν θα μείνουν παλιά προϊόντα αχρησιμοποίητα και έτσι αποφεύγετε τη σπατάλη.
Μια βασική αρχή για την οργάνωση ενός ψυγείου είναι η ομαδοποίηση των προϊόντων με βάση την κατηγορία τους.
Τοποθετήστε τα τρόφιμα σε ομάδες, όπως γαλακτοκομικά, κρέατα, λαχανικά κ.λπ., σε διαφορετικά ψυγεία για την διασφάλιση της ανάλογης θερμοκρασίας και τον εύκολο εντοπισμό τους από τους πελάτες.
Για παράδειγμα, βάλτε τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε ένα ψυγείο, τα προϊόντα μαναβικής σε ένα άλλο και τα προϊόντα κρεοπωλείου σε διαφορετικό ψυγείο.
Η χρήση ετικετών θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην οργάνωση.
Μπορείτε, μάλιστα, να γράφετε την ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων και την ημερομηνία λήξης τους πάνω στις ετικέτες.
Η σωστή κυκλοφορία του κρύου αέρα εντός του ψυγείου και ανάμεσα στα τρόφιμα είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική ψύξη των προϊόντων.
Μην γεμίζετε το ψυγείο υπερβολικά και αφήστε επαρκή χώρο ανάμεσα στα προϊόντα και στα τοιχώματα του ψυγείου.
Ο κρύος αέρας πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα, προκειμένου να διατηρούνται τα προϊόντα στη σωστή θερμοκρασία.
Η χρήση ψυκτικών θαλάμων είναι απαραίτητη για τη σωστή αποθήκευση των τροφίμων.
Αυτοί οι ψυκτικοί θάλαμοι προστατεύουν τα τρόφιμα από τη μόλυνση και βοηθούν στη διατήρηση της φρεσκάδας τους.
Επίσης, η χρήση ψυκτικών θαλάμων συμπεριλαμβανομένων και ραφιών εσωτερικά συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση του χώρου, καθώς μπορείτε να τακτοποιήσετε τα προϊόντα σας με μεγαλύτερη ευκολία.
Τα προϊόντα που είναι ευαίσθητα σε ακραίες θερμοκρασίες (π.χ. λαχανικά, φρούτα, θαλασσινά κ.λπ.) πρέπει να διατηρούνται μακριά από τους ανεμιστήρες του ψυγείου.
Η έντονη ροή κρύου αέρα μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα λόγω ψύξης στα τρόφιμα, επηρεάζοντας την υφή και τη γεύση τους, ακόμα κι αν παραμένουν ασφαλή για κατανάλωση.
Με την τήρηση αυτών των ασφαλών πρακτικών, μπορείτε να διατηρήσετε το ψυγείο του σούπερ μάρκετ σας οργανωμένο, να βελτιώσετε την ποιότητα των προϊόντων σας και να αποφύγετε τη σπατάλη τροφίμων, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τα πρότυπα υγιεινής.
Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παραπάνω tips και εξασφαλίστε τη βέλτιστη λειτουργία του ψυγείου σας αλλά και την ευχαρίστηση των πελατών σας!
Θα τον διαδεχθεί ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Πέτερ Μπράμπεκ-Λετμάτε
Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται κάποια ενέργεια από τους φορολογούμενους
Υπό επανεξέταση οι προβλέψεις για αύξηση ΑΕΠ και τα σχέδια για μειώσεις φόρων
Η στάση αναμονής των δυνητικών επενδυτών και το κρίσιμο στοίχημα του υπερταμείου - Ο γρίφος της χρηματοδότησης