Λόγια του Βαρδάρη

  • Στο δημοτικό συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης
    02/02/2024 21:11

    Στο δημοτικό συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης

    Στην ενασχόληση των νέων με την πολιτική αλλά και την ανανέωση των κομμάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου νέων Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση του οποίου συμμετείχε.

    Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έκρυψε την χαρά του για την παρουσία του εκεί, καθώς όπως είπε παρακολουθεί τον θεσμό από την έναρξή του. «Τα κόμματα είναι γηρασμένα και οι μηχανισμοί πρέπει να ανανεωθούν» δήλωσε και ανέφερε ότι ο ίδιος εκτιμά ότι το κατάφερε αυτό σε μεγάλο βαθμό στο ΠΑΣΟΚ.

    «Χρειαζόμαστε και την εμπειρία αλλά η ανανέωση είναι μια προτεραιότητα που τα κόμματα δεν υπηρέτησαν στην Ελλάδα» σημείωσε αφήνοντας αιχμές για την οικογενειοκρατία.

    Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε πως υπάρχει μια δυσάρεστη πρωτιά καθώς είναι η περιφέρεια στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών που δεν συνεχίζουν στην τριτοβάθμια ή τεχνική εκπαίδευση ενώ η χώρα μας έχει το τρίτο ποσοστό νέων στην Ευρώπη που δεν είναι ούτε στην εργασία, ούτε στην εκπαίδευση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στα ζητήματα των πανεπιστημίων κάνοντας λόγο για «άσυλο ιδεών» και όχι εγκληματικότητας.

    Για τον πρωτογενή τομέα με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις έκανε λόγο για λάθος σχεδιασμό του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναφερόμενος στην πράσινη μετάβαση εξήγησε ότι στα σοβαρά κράτη στην Ευρώπη έβαλαν σε προτεραιότητα αγρότες, κτηνοτρόφους, συνεταιρισμούς και μεταποίηση.

    Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης ΝΔ, Άννα Ευθυμίου, η βουλευτής επικρατείας ΝΔ Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας, η αντιπεριφερειάρχης Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

    androulakis1.jpg
    androulakis2.jpg
    dermentzopoulou.jpg
    ghlaoinas-eftiimioth.jpg