Λόγια του Βαρδάρη

  • Το τετ-α-τετ της Άννας Ευθυμίου με το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης
    05/02/2024 12:38

    Το τετ-α-τετ της Άννας Ευθυμίου με το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης

    Την πόρτα του γραφείου του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη πέρασε αυτές τις ημέρες η Άννα Ευθυμίου, σε μια συνάντηση που διήρκεσε περίπου 1 ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι τα θέματα της αυτοδιοίκησης είναι γνωστά στη γαλάζια βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς από εκεί ξεκίνησε τη θητεία της πριν εκλεγεί στη Βουλή. Η κουβέντα ξεκίνησε με ευχές που απεύθυνε η κ. Ευθυμίου προς τον κ. Αγγελούδη για καλή θητεία και συνεχίστηκε και με τα ουσιώδη, δηλαδή τα ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και της υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής για την πόλη.

    «Στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη διατύπωσα την ανάγκη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών που αφορούν την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, τη μετάβαση της Θεσσαλονίκης σε «έξυπνη» και «πράσινη» πόλη, αλλά και στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της νέας γενιάς. Ο δήμαρχος άκουσε τις τοποθετήσεις μου με πολύ προσοχή και με ενημέρωσε ενδελεχώς για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματός του και τις προτεραιότητές του», σημείωσε η κ. Ευθυμίου.

    Από τη μεριά του ο κ. Αγγελούδης εξήγησε στη βουλευτή το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την καθαριότητα της πόλης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς και το σχεδιασμό που υπάρχει για κάθε δημοτική ενότητα. Παράλληλα κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία και στη δημοπράτηση και υλοποίηση άλλων σημαντικών παρεμβάσεων για την πόλη, όπως η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, η επέκταση του ξύλινου ντεκ, η αναβάθμιση της πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Διοικητηρίου και της πλατείας Βαρδαρίου, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και η ανάπλαση της Άνω Πόλης. Με την κ. Ευθυμίου να υπερθεματίζει για την ανάγκη και τη χρησιμότητα υλοποίησης των παραπάνω αστικών παρεμβάσεων.

    Φυσικά από το τετ-α-τετ δεν θα μπορούσε να λείπει το Fly Over, όπου καταγράφηκε συμφωνία. Και στην εκτίμηση ότι είναι ένα έργο πνοής και απαραίτητο, αλλά και στην κοινή αγωνία σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατασκευή του στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων. Με την κ. Ευθυμίου να σημειώνει ότι στο flyover υπάρχουν οι δίαυλοι για συμπόρευση σε κοινές πρωτοβουλίες.

    Όλα αυτά…ξεροσφύρι, καθώς ως γνωστόν η Άννα Ευθυμίου αποφεύγει τους καφέδες…