Λόγια του Βαρδάρη

  • Η αντίδραση Αγγελούδη στο "Συμπρωτεύουσα" του Κασσελάκη
    11/03/2024 09:44

    Η αντίδραση Αγγελούδη στο "Συμπρωτεύουσα" του Κασσελάκη

    Την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη προκάλεσε ο χαρακτηρισμός της Θεσσαλονίκης ως συμπρωτεύουσας, από το Στέφανο Κασσελακη, κατά τη συνάντηση τους στο Δημαρχείο της πόλης.

    Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να λέγεται συμπρωτεύουσα μόνο στο όνομα αλλά και πρέπει να είναι συμπρωτεύουσα έμπρακτα, συμμετέχοντας στην αλλαγή που χρειάζεται η χώρα προς την αναπτυξιακή της πορεία. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το λιμάνι της αλλά και το πρασίνισμα της, υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

    "Εδώ και καιρό ο όρος συμπρωτεύουσας έχει απορριφθεί από τους Θεσσαλονικείς. Προτιμούμε τη Θεσσαλονίκη την πολύχρωμη, τη δυναμική και την αναπτυξιακή μάτια", δήλωσε ο δήμαρχος από την πλευρά  του.

    "Η συμπρωτεύουσα ήταν ένας όρος ο οποίος έχει ερμηνευτεί τα τελευταία πολλά χρόνια ως ένα μικρό "χάπι" απώλειας της συλλογικής μνήμης της πόλης. Δεν μας ενδιαφέρουν τέτοιες "χάντρες". Πρέπει η Θεσσαλονίκη να σταθεί στα πόδια της, να είναι αυτό που αξίζει να είναι και να αντανακλά το ιστορικό της αποτύπωμα: μια δυναμικά διαχρονική πόλη η οποία διεκδικεί το μέλλον της όχι ανταγωνιστικά με την Αθήνα".