Λόγια του Βαρδάρη

  • Παρουσίες και απουσίες
    31/03/2024 14:46

    Παρουσίες και απουσίες

    Γέμισε η αίθουσα της σημερινής εκδήλωσης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη με την οποία δόθηκε η άτυπη εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας στην πόλη. Αν και οι περισσότεροι που ήρθαν στην εκδήλωση πήγαν περισσότερο για το πολιτικό κους κους και λιγότερο για να ακούσουν τους ομιλητές που ήταν ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και οι 5 εν ενεργεία ευρωβουλευτές της ΝΔ που είναι και υποψήφιοι. Δηλαδή οι Β. Μεϊμαράκης, Σ. Κυμπουρόπουλος, Ε. Βόζεμπεργκ, Μ. Σπυράκη και Μ. Κεφαλογιάννης.

    Σε αυτό δε βοήθησε και η αίθουσα που δημιουργούσε συνθήκες για να γίνεται σούσουρο στη γαλαρία, καθώς εκεί είχε στηθεί ο μπουφές και υπήρχε και χώρος για όρθιους. Παρόλα αυτά ο κόσμος ήταν πολύς, όπως αρκετές και οι πολιτικές παρουσίες. Ήταν εκεί οι υφυπουργοί από τη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου (ξεχώρισε με το έντονο κόκκινο outfit που φορούσε), Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, Θόδωρος Καράογλου, Φάνης Παπάς και Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, τα μέλη της Διοικούσας της ΝΔ Ζήσης Ιωκείμοβιτς, Θοδωρής Μητράκας και Θωμάς Βράνος και οι συντονιστές του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου και Ελένη Σώκου. 

    Ακόμη από τους αυτοδιοικητικούς ήταν παρόντες ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας (που χαιρέτησε την εκδήλωση και συνομιλούσε πότε με τον επικεφαλής του παραρτήματος του Κonrad Adenauer στη Ελλάδα Marion Wendt και πότε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη), οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Γιουτίκας και Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης, καθώς και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου Τύπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας, που ήταν και ο μόνος εκ των νέων υποψηφίων που ήταν παρών. 

    Αντίθετα απουσίαζαν (και η απουσία τους σχολιάστηκε) από τους βουλευτές η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη και ο Διαμαντής Γκολιδάκης και από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές από τη Θεσσαλονίκη η Βούλα Πατουλίδου και ο Θανάσης Εξαδάκτυλος. Κάποιες απουσίες ήταν δικαιολογημένες, όπως της Πατουλίδου, η οποία βρισκόταν στην Αθήνα και του Εξαδάκτυλου, οποίος είχε προγραμματισμένη περιοδεία.