Λόγια του Βαρδάρη

  • Καλός ο διάλογος, καλύτερα τα έργα…
    28/05/2024 10:05

    Καλός ο διάλογος, καλύτερα τα έργα…

    Μπορεί η χτεσινή εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης να είχε ελαφρώς προεκλογικό και πολύ θεσσαλονικιώτικο χαρακτήρα, καθώς είχαν κληθεί να συζητήσουν για το μέλλον της Θεσσαλονίκης υποψήφιοι ευρωβουλευτές, αλλά και επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή, όμως ο πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία των παρεμβάσεων είχαν να κάνουν με την πόλη και το τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η θέση της Θεσσαλονίκης. 

    Έτσι στο κλείσιμο ο Στέλιος Αγγελούδης τα είπε «με το νι και με το σίγμα». Και για τα «μπρος πίσω» που υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια για το θέμα της ανάπλασης τη ΔΕΘ («Κάποιοι έκαναν πολιτική καριέρα με τις απόψεις τους είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά», είπε χαρακτηριστικά) και για το μετρό και τις καθυστερήσεις του, αλλά και για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η δημοτική αρχή ως προς τη βελτίωση της καθημερινότητας. Είχε δε μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό που είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το πόσο διάλογο σηκώνει η πόλη. 

    Γιατί όπως είπε μπορεί ο διάλογος και η διαβούλευση να είναι... καλοί και άγιοι, αλλά κάποια στιγμή πρέπει η συζήτηση να τελειώνει και να λαμβάνονται και αποφάσεις. Γιατί αλλιώς δεν προχωρούν τα έργα. 

    Θέση που προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και με την οποία συμφώνησε όλη η ομήγυρη, με πρώτο και καλύτερο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θανάση Εξαδάκτυλο, ο οποίος είχε αρχικά θέσει το θέμα.

    Μια συμφωνία που μόνο κέρδη μπορεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη….