Λόγια του Βαρδάρη

  • Το Φεστιβάλ Επταπυργίου είναι οι άνθρωποί του
    28/06/2024 14:48

    Το Φεστιβάλ Επταπυργίου είναι οι άνθρωποί του

    Ήταν το 2019, όταν το τρένο του Φεστιβάλ Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη μπήκε στις ράγες, για να ξεκινήσει ένα μοναδικό μουσικοθεατρικό ταξίδι. Τότε, ίσως, κανείς δεν είχε προβλέψει ότι ο θεσμός αυτός ήρθε για να μείνει στην πόλη, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα τόσο στο χάρτη του πολιτισμού, όσο και στον ιδιαίτερο χώρο που φιλοξενείται.

    Στα χρόνια που ακολούθησαν, το Φεστιβάλ που ξεκίνησε αισιόδοξα, συνεχίζει με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, και κάθε καλοκαίρι το κοινό περιμένει πως και πως τις εκδηλώσεις του που ξεχωρίζουν από κάθε άποψη.

    Και δεν είναι μόνο για το… ψαγμένο κοινό, καθώς οι άνθρωποι του Φεστιβάλ, που είναι «παιδί» του Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καταφέρνουν να δομούν ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζεται από όλους. Αυτό εξάλλου είναι και το σύνθημα του Κέντρου «Ο πολιτισμός μας αγκαλιάζει όλους».

    Φέτος μάλιστα το πρόγραμμά του δομείται γύρω από τον άξονα «Γυναίκα», ως ένα πρόσωπο που πολλές φορές ταυτίζεται με την τέχνη, η οποία έτσι και αλλιώς είναι γένους θηλυκού.

    Ωστόσο, το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο οι μουσικές του ή χώρος που διεξάγεται, αλλά οι Άνθρωποί του, που δουλεύουν άοκνα, με αγάπη και μεράκι, για όλες τις μεγάλες και μικρότερες παραγωγές του.

    Η Άννα Μυκωνίου που βρίσκεται στο τιμόνι του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ από το 2015 και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Αθανάσιος Κολαλάς , είναι τα δυο πρόσωπα που είναι ταυτισμένα με το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Είναι οι εμπνευστές, οι συντελεστές, οι πυλώνες πάνω στους οποίους χτίστηκε αυτός ο θεσμός, που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη στον πολιτισμό και το θέαμα, και παράλληλα εκπαιδεύοντας το κοινό της Θεσσαλονίκης.

    Και σ΄ αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία, η Άννα και ο Θανάσης αποδείχθηκαν σπουδαίοι δάσκαλοι.

    kolalas-mykoniu-1024x565.png