Λόγια του Βαρδάρη

  • «Πόλεμος» μεταξύ της Μ. Μανούκα και του δημάρχου Κορδελιού - Ευόσμου Λ. Αλεξανδρίδη
    14/07/2024 20:55

    «Πόλεμος» μεταξύ της Μ. Μανούκα και του δημάρχου Κορδελιού - Ευόσμου Λ. Αλεξανδρίδη

    Την ενόχλησή της, με ανοιχτή επιστολή στο Facebook, εκφράζει η επικεφαλής της παράταξής της Μαρία Μανούκα προς το δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου Λευτέρη Αλεξανδρίδη, τον οποίο κατηγορεί για αλαζονική συμπεριφορά, η οποία όπως λέει, δεν έχει θέση στη δημόσια διοίκηση.

    Η ίδια εμφανίζεται ιδιαιτέρως ενοχλημένη, επειδή, όπως υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος της υπέδειξε πως πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση της, στο πλαίσιο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο.

    Η επιστολή

    «Κύριε Δήμαρχε,

    Με αφορμή την 19η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και τα σχόλιά σας 𝛔𝛘𝛆𝛕𝛊𝛋ά 𝛍𝛆 𝛕𝛈 𝛉έ𝛔𝛈 𝛍𝛐𝛖 𝛚𝛓 𝛆𝛑𝛊𝛋𝛆𝛗𝛂𝛌ή𝛓 𝛕𝛈𝛓 𝛑𝛂𝛒ά𝛕𝛂𝛏ή𝛓 𝛍𝛂𝛓, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω με 𝛔𝛂𝛗ή𝛎𝛆𝛊𝛂 𝛋𝛂𝛊 𝛂𝛑𝛐𝛗𝛂𝛔𝛊𝛔𝛕𝛊𝛋ό𝛕𝛈𝛕𝛂.

    Στη 19η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η προσπάθειά σας να μειώσετε την αξία μου ως επικεφαλής παράταξης και η αμφισβήτηση της επιστημονικής μου κατάρτισης, 𝛔𝛖𝛎𝛊𝛔𝛕𝛐ύ𝛎 𝛍𝛊𝛂 𝛆𝛑𝛊𝛉𝛆𝛕𝛊𝛋ή 𝛋𝛂𝛊 𝛂𝛌𝛂𝛇𝛐𝛎𝛊𝛋ή 𝛔𝛖𝛍𝛑𝛆𝛒𝛊𝛗𝛐𝛒ά που δεν έχει θέση στη δημόσια διοίκηση.

    Η υπόδειξή σας ό𝛕𝛊 𝛑𝛒έ𝛑𝛆𝛊 𝛎𝛂 𝛑𝛂𝛒𝛂𝛊𝛕𝛈𝛉ώ 𝛂𝛑ό 𝛕𝛈 𝛉έ𝛔𝛈 𝛍𝛐𝛖, επειδή δεν ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες σας, 𝛂𝛎𝛕𝛊𝛃𝛂ί𝛎𝛆𝛊 𝛕𝛊𝛓 𝛂𝛒𝛘έ𝛓 𝛕𝛈𝛓 𝛊𝛔ό𝛕𝛈𝛕𝛂𝛓 𝛋𝛂𝛊 𝛕𝛐𝛖 𝛔𝛆𝛃𝛂𝛔𝛍𝛐ύ που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία ενός συλλογικού οργάνου όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο.

    Σας πληροφορώ, προς μεγάλη σας απογοήτευση, όπως προκύπτει 𝛂𝛑ό 𝛕𝛂 𝛔𝛘ό𝛌𝛊𝛂 𝛕𝛚𝛎 𝛅𝛈𝛍𝛐𝛕ώ𝛎 που συναντώ καθημερινά, ότι ανταποκρίνομαι στις δικιές τους προσδοκίες για 𝛍𝛊𝛂 𝛍ά𝛘𝛊𝛍𝛈, 𝛔𝛐𝛃𝛂𝛒ή, 𝛂𝛏𝛊ό𝛑𝛊𝛔𝛕𝛈 𝛋𝛂𝛊 𝛕𝛆𝛋𝛍𝛈𝛒𝛊𝛚𝛍έ𝛎𝛈 𝛂𝛎𝛕𝛊𝛑𝛐𝛌ί𝛕𝛆𝛖𝛔𝛈. Η τοπική αυτοδιοίκηση βασίζεται 𝛔𝛕𝛈𝛎 𝛊𝛋𝛂𝛎ό𝛕𝛈𝛕𝛂, 𝛕𝛈 𝛔𝛖𝛎𝛆𝛒𝛄𝛂𝛔ί𝛂 𝛋𝛂𝛊 𝛕𝛐 𝛔𝛆𝛃𝛂𝛔𝛍ό προς όλους τους εμπλεκόμενους. Η θέση μου ως δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής παράταξης προήλθε 𝛂𝛑ό 𝛕𝛈𝛎 𝛆𝛍𝛑𝛊𝛔𝛕𝛐𝛔ύ𝛎𝛈 𝛕𝛚𝛎 𝛅𝛈𝛍𝛐𝛕ώ𝛎 𝛑𝛐𝛖 𝛍𝛐𝛖 έ𝛅𝛚𝛔𝛂𝛎 έ𝛎𝛂 𝛂𝛏𝛊ό𝛌𝛐𝛄𝛐 ποσοστό στις δημοτικές εκλογές και σε αυτούς λογοδοτώ. Η δέσμευσή μου για την πρόοδο και το καλό του Δήμου μας 𝛅𝛆𝛎 𝛆𝛑𝛊𝛅έ𝛘𝛆𝛕𝛂𝛊 𝛂𝛍𝛗𝛊𝛔𝛃ή𝛕𝛈𝛔𝛈 από αβάσιμες επιθέσεις και αλαζονικές συμπεριφορές.

    alexandridis-lefteris-proinos-kafes-grafeio-10.jpg

    𝚼𝛑𝛐𝛕𝛊𝛍𝛈𝛕𝛊𝛋έ𝛓 𝛅𝛈𝛌ώ𝛔𝛆𝛊𝛓 𝛋𝛂𝛊 𝛂𝛅𝛊𝛋𝛂𝛊𝛐𝛌ό𝛄𝛈𝛕𝛆𝛓 𝛂𝛑𝛂𝛊𝛕ή𝛔𝛆𝛊𝛓 𝛄𝛊𝛂 𝛑𝛂𝛒𝛂ί𝛕𝛈𝛔𝛈 δεν συμβάλλουν στη βελτίωση της δημοτικής διακυβέρνησης. 𝚷𝛒𝛐𝛔𝛑𝛂𝛉𝛆ί𝛕𝛆 𝛎𝛂 𝛖𝛑𝛐𝛃𝛂𝛉𝛍ί𝛔𝛆𝛕𝛆 𝛕𝛈 𝛔𝛖𝛎𝛆𝛊𝛔𝛗𝛐𝛒ά 𝛍𝛐𝛖, με γνώμονα τις προσωπικές σας αντιπάθειες και προκαταλήψεις και το φόβο σας 𝛄𝛊𝛂 𝛕𝛐𝛎 έ𝛌𝛆𝛄𝛘𝛐 𝛑𝛐𝛖 𝛂𝛔𝛋𝛆ί 𝛈 𝛂𝛎𝛕𝛊𝛑𝛐𝛌ί𝛕𝛆𝛖𝛔𝛈 στο δημοτικό συμβούλιο και στα άλλα δημοτικά όργανα, γεγονός που αποδεικνύει την αδυναμία σας να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Η δήθεν "κριτική" σας είναι απλά μια απόπειρα 𝛎𝛂 𝛂𝛑𝛂𝛏𝛊ώ𝛔𝛆𝛕𝛆 𝛋𝛂𝛊 𝛎𝛂 𝛖𝛑𝛐𝛎𝛐𝛍𝛆ύ𝛔𝛆𝛕𝛆 𝛕𝛈𝛎 𝛑𝛂𝛒𝛐𝛖𝛔ί𝛂 𝛍𝛐𝛖, κάτι που όχι μόνο δεν συνάδει με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά υπονομεύει την ίδια την ουσία της δημοκρατικής διαδικασίας. Σας καλώ 𝛎𝛂 𝛂𝛎𝛂𝛄𝛎𝛚𝛒ί𝛔𝛆𝛕𝛆 𝛕𝛈 𝛔𝛐𝛃𝛂𝛒ό𝛕𝛈𝛕𝛂 𝛕𝛈𝛓 𝛋𝛂𝛕ά𝛔𝛕𝛂𝛔𝛈𝛓 𝛋𝛂𝛊 𝛎𝛂 𝛂𝛎𝛂𝛉𝛆𝛚𝛒ή𝛔𝛆𝛕𝛆 𝛕𝛈 𝛔𝛕ά𝛔𝛈 𝛔𝛂𝛓. Οι προσβλητικές επιθέσεις και οι υποτιμητικές δηλώσεις δεν συνεισφέρουν στην καλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά, αντίθετα, 𝛑𝛌ή𝛕𝛕𝛐𝛖𝛎 𝛕𝛈𝛎 𝛐𝛍𝛂𝛌ή 𝛌𝛆𝛊𝛕𝛐𝛖𝛒𝛄ί𝛂 𝛕𝛐𝛖 𝛋𝛂𝛊 «𝛕𝛒𝛂𝛖𝛍𝛂𝛕ί𝛇𝛐𝛖𝛎» 𝛕𝛈 𝛅𝛈𝛍ό𝛔𝛊𝛂 𝛆𝛊𝛋ό𝛎𝛂 𝛕𝛐𝛖. 𝚨𝛎𝛂𝛍έ𝛎𝛚 𝛍𝛊𝛂 ά𝛍𝛆𝛔𝛈 𝛋𝛂𝛊 𝛐𝛖𝛔𝛊𝛂𝛔𝛕𝛊𝛋ή 𝛅𝛊ό𝛒𝛉𝛚𝛔𝛈 𝛕𝛈𝛓 𝛔𝛕ά𝛔𝛈𝛓 𝛔𝛂𝛓 και ελπίζω να επικεντρωθούμε σε ζητήματα που έχουν πραγματική σημασία για τον Δήμο μας».