59α Δημήτρια - Ζαμάν φουντ: «Σπάνιες γαίες, σπάνιες πρώτες ύλες, σπάνια πιάτα, σπάνιες ευκαιρίες»
21/10/2024 16:58
21/10/2024 16:58
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού διοργανώνουν την τελευταία εκδήλωση γαστρονομίας με τον γενικό τίτλο "Ζαμάν φουντ-Σπάνιες γαίες, σπάνιες πρώτες ύλες, σπάνια πιάτα, σπάνιες ευκαιρίες” την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 19:00, στην αγορά Μοδιάνο, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων.
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης είναι η άμεση πρόσβαση σε μοναδικές πρώτες ύλες που αποτελούν το «άλφα» και το «ωμέγα» για τη δημιουργία των αξέχαστων γαστρονομικών πιάτων: Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης του εστιατορίου +Τροφή, η Νανά Ζυγούρα της ομάδας Chef Stories, και η Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, συζητούν για τις πρώτες φρέσκες ύλες με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις ετικέτες των προϊόντων που ξεχωρίζουν και αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου.
Η Χαρίτα Βλάχου, καθηγήτρια “Γαστρονομικού Τουρισμού & Αγροδιατροφής” στο ΑΠΘ, θα παρουσιάσει το σημαντικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου γαστρονομικού προφίλ, μέσα από τον πλούτο των αγνών πρώτων υλών, αξιοποιώντας τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα της Βορείου Ελλάδος.
Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας δημοσιογράφος, Κώστας Γιάντσιος, από το Biscotto.gr. Το νόστιμο μαντί με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού, θα μαγειρέψουν οι φοιτητές της Ανώτερης Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αγάπιου Παμπουκίδη.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού διοργανώνουν την τελευταία εκδήλωση γαστρονομίας με τον γενικό τίτλο "Ζαμάν φουντ-Σπάνιες γαίες, σπάνιες πρώτες ύλες, σπάνια πιάτα, σπάνιες ευκαιρίες” την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 19:00, στην αγορά Μοδιάνο, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων.
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης είναι η άμεση πρόσβαση σε μοναδικές πρώτες ύλες που αποτελούν το «άλφα» και το «ωμέγα» για τη δημιουργία των αξέχαστων γαστρονομικών πιάτων: Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης του εστιατορίου +Τροφή, η Νανά Ζυγούρα της ομάδας Chef Stories, και η Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, συζητούν για τις πρώτες φρέσκες ύλες με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις ετικέτες των προϊόντων που ξεχωρίζουν και αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου.
Η Χαρίτα Βλάχου, καθηγήτρια “Γαστρονομικού Τουρισμού & Αγροδιατροφής” στο ΑΠΘ, θα παρουσιάσει το σημαντικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου γαστρονομικού προφίλ, μέσα από τον πλούτο των αγνών πρώτων υλών, αξιοποιώντας τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα της Βορείου Ελλάδος.
Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας δημοσιογράφος, Κώστας Γιάντσιος, από το Biscotto.gr. Το νόστιμο μαντί με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού, θα μαγειρέψουν οι φοιτητές της Ανώτερης Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αγάπιου Παμπουκίδη.
ΣΧΟΛΙΑ