Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές

Αφιέρωμα: 10+1 επιλεγμένοι Ψυχολόγοι και Ψυχοθεραπευτές στην Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφής ψυχική ή πνευματική δυσκολία

Γνωρίστε τους ειδικούς ψυχικής υγείας στην πόλη μας

 24/05/2024 10:00

Αφιέρωμα: 10+1 επιλεγμένοι Ψυχολόγοι και Ψυχοθεραπευτές στην Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφής ψυχική ή πνευματική δυσκολία

Συχνά στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ασθένεια ή τον σωματικό πόνο. Η αναζήτηση συμβουλών ή της κατάλληλης θεραπείας αποτελεί συνήθως μια αυθόρμητη κίνηση στην οποία καταφεύγουμε με σχετική ευκολία, με στόχο την αποκατάσταση της υγείας μας.

Ωστόσο, η αντίδραση αυτή δεν είναι εξίσου αυτονόητη όταν αυτό που νοσεί δεν είναι το σώμα. Στο πεδίο του ψυχικού πόνου η αναγνώριση αλλά και η παραδοχή της δυσκολίας είναι περισσότερο διφορούμενη. Τα αντανακλαστικά μας είναι λιγότερο οξυμένα, μοιάζουμε διατεθειμένοι να αγνοήσουμε ή ακόμη περισσότερο να αποσιωπήσουμε μια ενόχληση που δεν εστιάζεται στο σώμα αλλά στο πως νιώθουμε, ξεγελώντας πρωτίστως τον ίδιο μας τον εαυτό, προκειμένου να αποφύγουμε να μιλήσουμε γι’ αυτό ή να επικαλεστούμε βοήθεια.

Σε αυτές τις συνθήκες, η επαφή μας με τους ειδικούς ψυχικής υγείας, είναι πολλές φορές μονόδρομος και ίσως η ιδανικότερη επιλογή μας, για να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφής ψυχική ή πνευματική δυσκολία.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε μαζί 10+1 Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές στην Θεσσαλονίκη, για να επιλέξουμε τον κατάλληλο ειδικό ψυχικής υγείας, για οποιοδήποτε θέμα μας προβληματίζει και χρήζει ειδικής υποστήριξης.

Σοφία Καλπουρτζή, Ψυχολόγος ΑΠΘ MSc Ιατρική Πανεπιστημίου Αθηνών - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

sofia-kalpoyrtzi1.jpg

Η καλή ψυχική υγεία είναι περισσότερο μια διαδικασία, παρά ένας προορισμός. Ο ψυχικός μας κόσμος, τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας χρειάζονται την ίδια επιμέλεια και φροντίδα που δίνουμε στις υλικές μας ανάγκες και στο σώμα μας. Για αυτό το λόγο, ο καλύτερος σύμμαχος με στόχο την αυτοανακάλυψη, δεν είναι άλλος, από την / τον ψυχολόγο μας.

Η Σοφία Καλπουρτζή, αποδεικνύει καθημερινά, ότι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής μόνοι μας. Δημιουργούμε μαζί της, ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου μπορούμε να συζητήσουμε τις ανάγκες μας και να καθορίσουμε την καλύτερη πορεία δράσης για εμάς, να ασκηθούμε στην προσωπική μας κριτική ικανότητα, στις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες μας, ώστε να ξανά αυξηθεί η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Η Σοφία Καλπουρτζή είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορικού – Αρχαιολογικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τον άνθρωπο την οδήγησαν να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο συνδυασμός των συγκεκριμένων σχολών είναι πολύ σημαντικός για την ίδια, καθώς όπως ο αρχαιολόγος εντοπίζει σημαντικά ευρήματα, έτσι και ο ψυχολόγος αξιολογεί και εντοπίζει κρυμμένες δυνάμεις και δυνατότητες σε κάθε άνθρωπο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κ Καραμανλή 158, 4ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973636829  

Δέσποινα Δριβάκου, MSc PhD.c Ψυχολόγος

despoina-drivakoy-4.jpg

Η ζωή μας είναι γεμάτη με διάφορες προκλήσεις και δυσκολίες που μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική μας υγεία και ευημερία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι προκλήσεις μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολες να αντιμετωπιστούν μόνοι μας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ψυχικής μας υγείας, είναι σημαντικό να αναζητήσουμε τη βοήθεια που χρειαζόμαστε.

Η κ. Διβράκου Δέσποινα, MSc PhD.c Ψυχολόγος, αποτελεί μία από τις ιδανικότερες λύσεις. Μαζί της εξερευνούμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές μας σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον, κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας και ανακαλύπτουμε νέους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Η Δριβάκου Δέσποινα MSc, PhD(c) είναι Ψυχολόγος με ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Εγνατίας 116. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στη Βασική Μεθοδολογία Ιατρικής Έρευνας - Κοινωνική Ιατρική - Δημόσια Υγεία και Επιδημιολογία από την Ιατρική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου, ενώ είναι και υποψήφια Διδάκτωρ του ίδιου ιδρύματος. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και είναι πιστοποιημένη Life Coach και παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν στη συστημική προσέγγιση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατίας 116, 6ος όροφος, κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937232437

Αφροδίτη Μηλοβιανού, Κλινικός Ψυχολόγος

afroditi-milovianou.jpg

Ο τρόπος ζωής και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με την αποξένωση και τις αυξημένες υποχρεώσεις,

έχουν κάνει τους ανθρώπους να ζουν με άγχος και θλίψη, χωρίς συναισθηματική στήριξη, καθιστώντας απαραίτητη την ενασχόληση με την ψυχική υγεία.

Επιπλέον, με την ευρεία χρήση της τεχνολογίας και την εμφάνιση της πανδημίας παρατηρούμε πλέον αναρίθμητες δυσκολίες στις κοινωνικές σχέσεις, τη διάθεση, τη συγκέντρωση, την ικανοποίηση από τη ζωή. Από την εμφάνιση της πανδημίας και έπειτα, παρατηρείται κατακόρυφη πτώση της διάθεσης και ανησυχητική αύξηση των ψυχοτρόπων ουσιών.

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και οι θετικές εξελίξεις στην κοινωνία οδηγούν τους ανθρώπους σε μια σύγχυση την οποία προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια ειδικών. Η κοινωνία μας είναι πιο ανοιχτή σε θέματα ψυχικής υγείας, δικαιωμάτων, σεξουαλικότητας και ταυτότητας, και οι νέες γενιές ενδιαφέρονται περισσότερο για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να διαχειριστούν όλα αυτά τα ζητήματα χωρίς καθοδήγηση από ειδικό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 9, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2316 009796, 6974066486

Ψυχότοπος, Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Λογοθεραπείας

psichotopos.jpg

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποιες δύσκολες καταστάσεις σε επαγγελματικό, οικογενειακό ή ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο. Για καθέναν από εμάς ο τρόπος και η ένταση που βιώνει τις προκλήσεις της καθημερινότητας είναι διαφορετικός και σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον χαρακτήρα και τις προηγούμενες εμπειρίες μας.

Είναι ωστόσο γεγονός ότι καθένας από εμάς έχει διαμορφώσει μεγαλώνοντας, τους δικούς του τρόπους να επιλύει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντάει.

Κάποιες φορές όμως φαίνεται, πως οι συνήθεις τρόποι που έχουμε είτε δεν λειτουργούν είτε δεν αρκούν. Σε αυτές τις στιγμές ο ψυχολόγος μας προσφέρει μια άλλη οπτική, αντικειμενική και εμπεριστατωμένη, βοηθώντας μας να επαναπροσδιορίσουμε την αντίληψή μας με όσα συμβαίνουν ή σκεφτόμαστε. Προσφέρει ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό, το άτομο μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του και να βρει και άλλους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών. Μπορεί να μας δυσκολεύει ένα έντονο άγχος, ένας φόβος, ένα έντονο συναίσθημα, μία απογοήτευση ή κάτι άλλο που μας κάνει να νιώθουμε ευάλωτοι. Μπορεί να βρούμε τον εαυτό μας να δυσφορεί ή να κάνουμε τους γύρω μας να ανησυχούν με το πώς προσπαθούμε να λύσουμε αυτό που μας απασχολεί. Τέλος, δεν είναι και λίγα τα άτομα που επισκέπτονται κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας χωρίς να υπάρχει κάποια εμφανής δυσκολία στη ζωή τους, ωστόσο επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πράξεις τους. Σε ότι αφορά στα παιδιά συνήθως οι δυσκολίες σχετίζονται με τη συμπεριφορά στο σπίτι και στο σχολείο, με τη μελέτη κ.ά. Δυσκολίες στον ύπνο, την ανεξαρτητοποίηση, μια αλλαγή στην οικογενειακή ζωή, θα έχουν επίδραση στη ζωή του παιδιού. Εάν οι γονείς χρειάζονται βοήθεια δικαιούνται να τη ζητήσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατίας 37 (5ος όροφος), Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6982099440, 6947741181

Δήμητρα Φυργαδιώτη, MSc Ψυχολόγος – Αθλητική ψυχολόγος

dimitra-firghadioti1.jpg

Η αθλητική ψυχολογία είναι ο κλάδος της ψυχολογίας που στοχεύει στην επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης και της ευημερίας των αθλητών. Ασχολείται με τις αναπτυξιακές και κοινωνικές πτυχές της συμμετοχής στον αθλητισμό, καθώς και με συστημικά ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον του πρωταθλητισμού και των αθλητικών οργανισμών. Η συμβολή της αθλητικής ψυχολογίας, στην ενθάρρυνση και ενδυνάμωση του αθλητή, είναι καθοριστική. Μέσα από τις συνεδρίες επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση απόδοσης καθώς και των δεξιοτήτων που απαιτούνται για κάθε άθλημα.

Μία από τις πιο καταρτισμένες ψυχολόγους της πόλης μας, στον τομέα της αθλητικής ψυχολογίας, η Δήμητρα Φυργαδιώτη, υπήρξε και η ίδια πρωταθλήτρια στο χώρο της κολύμβησης. Σήμερα, βρίσκεται πλέον ενεργά στο πλευρό των νέων αθλητών, υποστηρίζοντας ένθερμα την προσπάθειά τους με διαφορετικό ρόλο. Όπως η ίδια μας δήλωσε, μεγάλωσε μέσα στον πρωταθλητισμό κάτι που αποτελεί σημαντικό εφόδιο στη δουλειά της, καθώς γνωρίζει άμεσα τις προκλήσεις, τις απαιτήσεις, καθώς και τα οφέλη που έχει ο χώρος του αθλητισμού. Στόχος της είναι να στηρίξει παιδιά, νέους και γονείς να έχουν μια θετική και ολοκληρωμένη εμπειρία στον αθλητισμό.

Η Δήμητρα Φυργαδιώτη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2018. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Master of Science στην Αθλητική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Άσκησης από το πανεπιστήμιο του Loughborough της Αγγλίας. Κατέχει τίτλους εκπαιδεύσεων σχετικές με την ψυχολογία και την αθλητική ψυχολογία σε φορείς όπως η International Olympic Committee, η Mind UK και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κ. Καραμανλή 82, 1ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6934642222

Βασιλική Κυργιάκου, MSc Ψυχολόγος

kirghiakoy-vasiliki-1.jpg

Σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις της ζωής μπορούν να φανούν συντριπτικές, η ψυχική ευεξία είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Φάρος στο ταξίδι αυτό, που φωτίζει τις σκοτεινές μας στιγμές και μας δίνει πίσω τη χαρά και την ψυχική ισορροπία, δεν είναι άλλος, από τον ψυχολόγο μας. Για αυτό το λόγο, επισκεφτήκαμε την Βασιλική Κυργιάκου, MSc ψυχολόγο, που αποδεικνύεται ο πιο πολύτιμος σύμμαχός μας.

Η Βασιλική Κυργιάκου είναι Κλινική Ψυχολόγος και ειδικεύεται στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας στη συνέχεια την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Κλινική Ψυχολογία (Κλινική Ψυχική Υγεία) στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε εννεάμηνο πρόγραμμα σχετικό με την προαγωγή Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων.

Συμμετέχει σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ώστε να παρακολουθεί όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον επιστημονικό τομέα. Έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, με τον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) καθώς και με τη Γ’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ. Ασχολείται με τη διάγνωση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών και προβλημάτων μέσω της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κων. Καραμανλή 69 (4ος όροφος)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 134480, 6989299475

Χαρά Κοτανίδου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

kotanidou-photo.jpg

Στη ζωή μας, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε αποφάσεις και να προβαίνουμε σε πράξεις που θα επιφέρουν χαρά, ικανοποίηση και ευημερία στον εαυτό μας στο μέλλον. Οι συνεδρίες με τον ψυχολόγο μας, μας βοηθούν να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να ανακαλύψουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και να δρoύμε με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό μας.

Για αυτό το λόγο, επισκεφτήκαμε την Χαρά Κοτανίδου, Ψυχολόγο και εκ. Ψυχοθεραπεύτρια, στο γραφείο της στην οδό Αιγαίου 14, στην Καλαμαριά, η οποία γίνεται σταθερός συνοδοιπόρος μας και μας βοηθά να ανακαλύψουμε τους στόχους μας, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους και τις ανασφάλειές μας και να αναπτύξουμε την εσωτερική μας δύναμη για να πετύχουμε κάθε μας όνειρο.

Η Χαρά Κοτανίδου έχει αποφοιτήσει από το University of Sheffield και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Συμβουλευτική Ψυχολογία. Είναι εκπαιδευόμενη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation, στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα, παρακολουθεί σεμινάρια και καταρτίσεις µε στόχο την συνεχή διαδικασία εκμάθησης και ενημέρωσης της ως προς την εξέλιξη των θεραπευτικών μεθόδων και τεχνικών. Παρέχει τις υπηρεσίες της σε εφήβους, ενήλικες καθώς και σε γονείς στο πλαίσιο της συμβουλευτικής γονέων και ασχολείται με αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, κατάθλιψη, προβλήματα σχέσεων (γάμου, χωρισμού, διαζυγίου), γονεϊκές δεξιότητες, πένθος και κρίσεις πανικού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αιγαίου 14 , 1ος όροφος, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 416486, 6948680048

Φαίδρα Μασουρίδου, Ψυχολόγος Υγείας (MSc), Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

faidra-masoyridoy1.jpg

Στην πορεία της ζωής, αντιμετωπίζουμε διάφορες προκλήσεις και αναζητούμε λύσεις για να προχωρήσουμε. Ο ψυχολόγος μας μπορεί να είναι ο κατάλληλος συνοδοιπόρος που θα μας συνοδεύσει σε αυτό το μονοπάτι, προσφέροντας υποστήριξη, κατανόηση και φως στα εσωτερικά μας σκοτάδια.

Μία από τις ψυχολόγους της πόλης μας, η Φαίδρα Μασουρίδου, στέκεται δίπλα μας με ακούραστη προσήλωση στην ευζωία και την ευημερία μας, δημιουργώντας ένα ασφαλές και ανοιχτό περιβάλλον όπου μπορούμε να μοιραστούμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας. Συνδυάζοντας την εμπειρία στην ψυχολογία της υγείας με τη συστημική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία, προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας και την ανάκτηση της αρμονίας στις σχέσεις μας, με τον εαυτό μας και τους άλλους, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία και η ευτυχία στη ζωή μας.

Η Φαίδρα Μασουρίδου είναι απόφοιτη Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας (UWE BRISTOL), γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη σε άτομα με χρόνιες ασθένειες. Οι χρόνιες ασθένειες αποτελούν μια δοκιμασία για τα άτομα που πάσχουν αλλά και για τις οικογένειές τους, εξαιτίας ακριβώς της χρονιότητας τους και λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργούν όσον αφορά την πορεία και την έκβασή τους.

Είναι εκπαιδευόμενη στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης (Κε.Σ.Με.Θ.Θ), φορέα πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA). Επίσης, είναι πιστοποιημένη στη χορήγηση και ανάλυση ψυχομετρικών τεστ ενηλίκων-ανηλίκων, ενώ ταυτόχρονα είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 137, 3ος όροφος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 281513, 6980759196

Ελευθερία Λαδιά, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

eleftheria-ladia-1.jpg

Η ανάγκη για επίσκεψη στον ψυχολόγο μας σήμερα είναι πολύ σημαντική, καθώς οι προκλήσεις και οι πιέσεις της σύγχρονης ζωής μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.

Μία από τις ψυχολόγους της πόλης μας, που είναι πολύτιμος καθοδηγητής και συνοδοιπόρος σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ζωής μας, η Ελευθερία Λαδιά, μας φροντίζει καθημερινά με τον ψυχοθεραπευτικό της ρόλο, αντιμετωπίζοντας Διαταραχές Προσωπικότητας, Διαταραχές Άγχους και Διάθεσης, Κρίσεις Πανικού, Διαταραχές Διατροφής, Ψυχαναγκασμούς - Καταναγκασμούς, προβλήματα αυτοεκτίμησης και συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων, προβλήματα συζυγικών - συντροφικών σχέσεων, αλλά και χρόνια προβλήματα ή καταστάσεις κρίσης.

Η Ελευθερία Λαδιά είναι Ψυχολόγος & Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Κλινική Ψυχική Υγεία από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Παράλληλα, ειδικεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy - CBT) από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς, Παράρτημα Μακεδονίας (ΕΕΕΣ) σύμφωνα με τα κριτήρια της European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EAΒCT).

Τόσο κατά την εκπαίδευσή της, όσο και κατά την επαγγελματική της προϋπηρεσία αναλαμβάνει συστηματικά την ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική πληθώρας περιστατικών, ενώ βρίσκεται υπό διαρκή εποπτεία. Πιστεύει στην ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιστήμης της, προσπαθώντας να εμπλουτίζει το βιογραφικό της με νέα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941524664

Λουΐζα Συμιακού, Ψυχολόγος

simiakou1.jpg

Η Λουΐζα Συμιακού διατηρεί το γραφείο της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντικείμενο της αποτελεί η ψυχοθεραπεία ατόμων, ενηλίκων και εφήβων, οικογενειών και ζευγαριών. Επίσης, πραγματοποιεί και διαδικτυακές θεραπείες.

Η ψυχοθεραπεία είναι μια συνεργατική διαδικασία που δημιουργείται ανάμεσα στον ψυχοθεραπευτή και το άτομο που έχει απέναντι του, ώστε να το βοηθήσει να ζήσει μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Είναι μια διαδικασία βασισμένη στον διάλογο και την ανοικτή επικοινωνία, που γίνεται πάντα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αποδοχής, με στόχο να αναδυθούν οι αιτίες που δυσκολεύουν το άτομο στην καθημερινότητά του και το εγκλωβίζουν σε αδιέξοδες καταστάσεις.

Η Λουΐζα Συμιακού είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, έχοντας αποκτήσει BSc στην Ψυχολογία του πανεπιστημίου του Lincoln U.K. και MSc στην Κλινική Εγκληματολογία του πανεπιστημίου του Leicester U.K.. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος της Ψυχολόγου.

Μετά τις βασικές της σπουδές, ολοκλήρωσε την πρακτική της εξάσκηση σε δύο θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης: στο ‘Τμήμα Αποκατάστασης Τοξικοεξαρτημένων’ και στο Εναλλακτικό Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης ‘Αργώ’, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, επιμορφώθηκε πάνω στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Αθήνα και αργότερα έλαβε μέρος σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύτηκε στην Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπείας 4ετη φοίτηση, στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Έχει εργαστεί για οκτώ χρόνια στον χώρο της παιδικής κακοποίησης στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 14, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980399597

Ευθύμιος Λάμπρου, Ψυχολόγος

lamproy-1.jpg

Ο Ευθύμιος Λάμπρου είναι ψυχολόγος με ιδιωτικό γραφείο στη Μητροπόλεως 27 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει στο αντικείμενο του για πολλούς λόγους. Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί μία από τις «φωτεινές» προσωπικότητες στον χώρο του, καθώς οι σπουδές, οι γνώσεις του και η διαρκής διάθεσή του για εξέλιξη τον κατατάσσουν σε έναν από τους καλύτερους ψυχολόγους της νέα γενιάς, με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική, στις Αγχώδεις Διαταραχές, τις Κρίσεις Πανικού και τις Φοβίες.

Ο ίδιος σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield στη Μεγάλη Βρετανία και ακολούθως ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές του στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Έπειτα, απέκτησε PG Certificate in Professional Practice in Counseling, Συμβουλευτική Ψυχολογία με πρακτική, επίσης στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ο Ευθύμιος Λάμπρου έχει εργαστεί ως Εκπαιδευόμενος Σύμβουλος στο Κέντρο Συμβουλευτικής του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου Sheffield και έχει πραγματοποιήσει Πρακτική Άσκηση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση όταν τον γνωρίσαμε είναι το ότι δεν θέλησε λεπτό να μπει σε μία «απόμακρη», «ψυχρή» θέση, κοιτάζοντας αφ’ υψηλού το άτομο που έχει απέναντι του, αλλά με ένα πλατύ χαμόγελο και με συγκινητική ειλικρίνεια μάς είπε πως ο βασικότερος λόγος που ακολούθησε το εν λόγω επάγγελμα είναι γιατί και ο ίδιος είχε ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν με το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

Αφότου πάτησε γερά στα πόδια του, αποφάσισε πως ο δικός του στόχος ζωής είναι να βοηθήσει και τους συνανθρώπους του να το ξεπεράσουν. «Ένιωσα ότι δεν είμαι μόνος. Όταν βοηθάς τους άλλους, βοηθιέσαι κι εσύ», μας είπε και αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 27, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 098427

Συχνά στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ασθένεια ή τον σωματικό πόνο. Η αναζήτηση συμβουλών ή της κατάλληλης θεραπείας αποτελεί συνήθως μια αυθόρμητη κίνηση στην οποία καταφεύγουμε με σχετική ευκολία, με στόχο την αποκατάσταση της υγείας μας.

Ωστόσο, η αντίδραση αυτή δεν είναι εξίσου αυτονόητη όταν αυτό που νοσεί δεν είναι το σώμα. Στο πεδίο του ψυχικού πόνου η αναγνώριση αλλά και η παραδοχή της δυσκολίας είναι περισσότερο διφορούμενη. Τα αντανακλαστικά μας είναι λιγότερο οξυμένα, μοιάζουμε διατεθειμένοι να αγνοήσουμε ή ακόμη περισσότερο να αποσιωπήσουμε μια ενόχληση που δεν εστιάζεται στο σώμα αλλά στο πως νιώθουμε, ξεγελώντας πρωτίστως τον ίδιο μας τον εαυτό, προκειμένου να αποφύγουμε να μιλήσουμε γι’ αυτό ή να επικαλεστούμε βοήθεια.

Σε αυτές τις συνθήκες, η επαφή μας με τους ειδικούς ψυχικής υγείας, είναι πολλές φορές μονόδρομος και ίσως η ιδανικότερη επιλογή μας, για να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφής ψυχική ή πνευματική δυσκολία.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε μαζί 10+1 Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές στην Θεσσαλονίκη, για να επιλέξουμε τον κατάλληλο ειδικό ψυχικής υγείας, για οποιοδήποτε θέμα μας προβληματίζει και χρήζει ειδικής υποστήριξης.

Σοφία Καλπουρτζή, Ψυχολόγος ΑΠΘ MSc Ιατρική Πανεπιστημίου Αθηνών - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

sofia-kalpoyrtzi1.jpg

Η καλή ψυχική υγεία είναι περισσότερο μια διαδικασία, παρά ένας προορισμός. Ο ψυχικός μας κόσμος, τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας χρειάζονται την ίδια επιμέλεια και φροντίδα που δίνουμε στις υλικές μας ανάγκες και στο σώμα μας. Για αυτό το λόγο, ο καλύτερος σύμμαχος με στόχο την αυτοανακάλυψη, δεν είναι άλλος, από την / τον ψυχολόγο μας.

Η Σοφία Καλπουρτζή, αποδεικνύει καθημερινά, ότι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής μόνοι μας. Δημιουργούμε μαζί της, ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου μπορούμε να συζητήσουμε τις ανάγκες μας και να καθορίσουμε την καλύτερη πορεία δράσης για εμάς, να ασκηθούμε στην προσωπική μας κριτική ικανότητα, στις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες μας, ώστε να ξανά αυξηθεί η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Η Σοφία Καλπουρτζή είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορικού – Αρχαιολογικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τον άνθρωπο την οδήγησαν να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο συνδυασμός των συγκεκριμένων σχολών είναι πολύ σημαντικός για την ίδια, καθώς όπως ο αρχαιολόγος εντοπίζει σημαντικά ευρήματα, έτσι και ο ψυχολόγος αξιολογεί και εντοπίζει κρυμμένες δυνάμεις και δυνατότητες σε κάθε άνθρωπο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κ Καραμανλή 158, 4ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973636829  

Δέσποινα Δριβάκου, MSc PhD.c Ψυχολόγος

despoina-drivakoy-4.jpg

Η ζωή μας είναι γεμάτη με διάφορες προκλήσεις και δυσκολίες που μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική μας υγεία και ευημερία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι προκλήσεις μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολες να αντιμετωπιστούν μόνοι μας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ψυχικής μας υγείας, είναι σημαντικό να αναζητήσουμε τη βοήθεια που χρειαζόμαστε.

Η κ. Διβράκου Δέσποινα, MSc PhD.c Ψυχολόγος, αποτελεί μία από τις ιδανικότερες λύσεις. Μαζί της εξερευνούμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές μας σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον, κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας και ανακαλύπτουμε νέους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Η Δριβάκου Δέσποινα MSc, PhD(c) είναι Ψυχολόγος με ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Εγνατίας 116. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στη Βασική Μεθοδολογία Ιατρικής Έρευνας - Κοινωνική Ιατρική - Δημόσια Υγεία και Επιδημιολογία από την Ιατρική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου, ενώ είναι και υποψήφια Διδάκτωρ του ίδιου ιδρύματος. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και είναι πιστοποιημένη Life Coach και παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν στη συστημική προσέγγιση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατίας 116, 6ος όροφος, κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937232437

Αφροδίτη Μηλοβιανού, Κλινικός Ψυχολόγος

afroditi-milovianou.jpg

Ο τρόπος ζωής και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με την αποξένωση και τις αυξημένες υποχρεώσεις,

έχουν κάνει τους ανθρώπους να ζουν με άγχος και θλίψη, χωρίς συναισθηματική στήριξη, καθιστώντας απαραίτητη την ενασχόληση με την ψυχική υγεία.

Επιπλέον, με την ευρεία χρήση της τεχνολογίας και την εμφάνιση της πανδημίας παρατηρούμε πλέον αναρίθμητες δυσκολίες στις κοινωνικές σχέσεις, τη διάθεση, τη συγκέντρωση, την ικανοποίηση από τη ζωή. Από την εμφάνιση της πανδημίας και έπειτα, παρατηρείται κατακόρυφη πτώση της διάθεσης και ανησυχητική αύξηση των ψυχοτρόπων ουσιών.

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και οι θετικές εξελίξεις στην κοινωνία οδηγούν τους ανθρώπους σε μια σύγχυση την οποία προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια ειδικών. Η κοινωνία μας είναι πιο ανοιχτή σε θέματα ψυχικής υγείας, δικαιωμάτων, σεξουαλικότητας και ταυτότητας, και οι νέες γενιές ενδιαφέρονται περισσότερο για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να διαχειριστούν όλα αυτά τα ζητήματα χωρίς καθοδήγηση από ειδικό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 9, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2316 009796, 6974066486

Ψυχότοπος, Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Λογοθεραπείας

psichotopos.jpg

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποιες δύσκολες καταστάσεις σε επαγγελματικό, οικογενειακό ή ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο. Για καθέναν από εμάς ο τρόπος και η ένταση που βιώνει τις προκλήσεις της καθημερινότητας είναι διαφορετικός και σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον χαρακτήρα και τις προηγούμενες εμπειρίες μας.

Είναι ωστόσο γεγονός ότι καθένας από εμάς έχει διαμορφώσει μεγαλώνοντας, τους δικούς του τρόπους να επιλύει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντάει.

Κάποιες φορές όμως φαίνεται, πως οι συνήθεις τρόποι που έχουμε είτε δεν λειτουργούν είτε δεν αρκούν. Σε αυτές τις στιγμές ο ψυχολόγος μας προσφέρει μια άλλη οπτική, αντικειμενική και εμπεριστατωμένη, βοηθώντας μας να επαναπροσδιορίσουμε την αντίληψή μας με όσα συμβαίνουν ή σκεφτόμαστε. Προσφέρει ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό, το άτομο μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του και να βρει και άλλους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών. Μπορεί να μας δυσκολεύει ένα έντονο άγχος, ένας φόβος, ένα έντονο συναίσθημα, μία απογοήτευση ή κάτι άλλο που μας κάνει να νιώθουμε ευάλωτοι. Μπορεί να βρούμε τον εαυτό μας να δυσφορεί ή να κάνουμε τους γύρω μας να ανησυχούν με το πώς προσπαθούμε να λύσουμε αυτό που μας απασχολεί. Τέλος, δεν είναι και λίγα τα άτομα που επισκέπτονται κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας χωρίς να υπάρχει κάποια εμφανής δυσκολία στη ζωή τους, ωστόσο επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πράξεις τους. Σε ότι αφορά στα παιδιά συνήθως οι δυσκολίες σχετίζονται με τη συμπεριφορά στο σπίτι και στο σχολείο, με τη μελέτη κ.ά. Δυσκολίες στον ύπνο, την ανεξαρτητοποίηση, μια αλλαγή στην οικογενειακή ζωή, θα έχουν επίδραση στη ζωή του παιδιού. Εάν οι γονείς χρειάζονται βοήθεια δικαιούνται να τη ζητήσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατίας 37 (5ος όροφος), Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6982099440, 6947741181

Δήμητρα Φυργαδιώτη, MSc Ψυχολόγος – Αθλητική ψυχολόγος

dimitra-firghadioti1.jpg

Η αθλητική ψυχολογία είναι ο κλάδος της ψυχολογίας που στοχεύει στην επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης και της ευημερίας των αθλητών. Ασχολείται με τις αναπτυξιακές και κοινωνικές πτυχές της συμμετοχής στον αθλητισμό, καθώς και με συστημικά ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον του πρωταθλητισμού και των αθλητικών οργανισμών. Η συμβολή της αθλητικής ψυχολογίας, στην ενθάρρυνση και ενδυνάμωση του αθλητή, είναι καθοριστική. Μέσα από τις συνεδρίες επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση απόδοσης καθώς και των δεξιοτήτων που απαιτούνται για κάθε άθλημα.

Μία από τις πιο καταρτισμένες ψυχολόγους της πόλης μας, στον τομέα της αθλητικής ψυχολογίας, η Δήμητρα Φυργαδιώτη, υπήρξε και η ίδια πρωταθλήτρια στο χώρο της κολύμβησης. Σήμερα, βρίσκεται πλέον ενεργά στο πλευρό των νέων αθλητών, υποστηρίζοντας ένθερμα την προσπάθειά τους με διαφορετικό ρόλο. Όπως η ίδια μας δήλωσε, μεγάλωσε μέσα στον πρωταθλητισμό κάτι που αποτελεί σημαντικό εφόδιο στη δουλειά της, καθώς γνωρίζει άμεσα τις προκλήσεις, τις απαιτήσεις, καθώς και τα οφέλη που έχει ο χώρος του αθλητισμού. Στόχος της είναι να στηρίξει παιδιά, νέους και γονείς να έχουν μια θετική και ολοκληρωμένη εμπειρία στον αθλητισμό.

Η Δήμητρα Φυργαδιώτη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2018. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Master of Science στην Αθλητική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Άσκησης από το πανεπιστήμιο του Loughborough της Αγγλίας. Κατέχει τίτλους εκπαιδεύσεων σχετικές με την ψυχολογία και την αθλητική ψυχολογία σε φορείς όπως η International Olympic Committee, η Mind UK και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κ. Καραμανλή 82, 1ος όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6934642222

Βασιλική Κυργιάκου, MSc Ψυχολόγος

kirghiakoy-vasiliki-1.jpg

Σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις της ζωής μπορούν να φανούν συντριπτικές, η ψυχική ευεξία είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Φάρος στο ταξίδι αυτό, που φωτίζει τις σκοτεινές μας στιγμές και μας δίνει πίσω τη χαρά και την ψυχική ισορροπία, δεν είναι άλλος, από τον ψυχολόγο μας. Για αυτό το λόγο, επισκεφτήκαμε την Βασιλική Κυργιάκου, MSc ψυχολόγο, που αποδεικνύεται ο πιο πολύτιμος σύμμαχός μας.

Η Βασιλική Κυργιάκου είναι Κλινική Ψυχολόγος και ειδικεύεται στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας στη συνέχεια την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Κλινική Ψυχολογία (Κλινική Ψυχική Υγεία) στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε εννεάμηνο πρόγραμμα σχετικό με την προαγωγή Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων.

Συμμετέχει σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ώστε να παρακολουθεί όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον επιστημονικό τομέα. Έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, με τον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) καθώς και με τη Γ’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ. Ασχολείται με τη διάγνωση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών και προβλημάτων μέσω της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κων. Καραμανλή 69 (4ος όροφος)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 134480, 6989299475

Χαρά Κοτανίδου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

kotanidou-photo.jpg

Στη ζωή μας, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε αποφάσεις και να προβαίνουμε σε πράξεις που θα επιφέρουν χαρά, ικανοποίηση και ευημερία στον εαυτό μας στο μέλλον. Οι συνεδρίες με τον ψυχολόγο μας, μας βοηθούν να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να ανακαλύψουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και να δρoύμε με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό μας.

Για αυτό το λόγο, επισκεφτήκαμε την Χαρά Κοτανίδου, Ψυχολόγο και εκ. Ψυχοθεραπεύτρια, στο γραφείο της στην οδό Αιγαίου 14, στην Καλαμαριά, η οποία γίνεται σταθερός συνοδοιπόρος μας και μας βοηθά να ανακαλύψουμε τους στόχους μας, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους και τις ανασφάλειές μας και να αναπτύξουμε την εσωτερική μας δύναμη για να πετύχουμε κάθε μας όνειρο.

Η Χαρά Κοτανίδου έχει αποφοιτήσει από το University of Sheffield και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Συμβουλευτική Ψυχολογία. Είναι εκπαιδευόμενη στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation, στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα, παρακολουθεί σεμινάρια και καταρτίσεις µε στόχο την συνεχή διαδικασία εκμάθησης και ενημέρωσης της ως προς την εξέλιξη των θεραπευτικών μεθόδων και τεχνικών. Παρέχει τις υπηρεσίες της σε εφήβους, ενήλικες καθώς και σε γονείς στο πλαίσιο της συμβουλευτικής γονέων και ασχολείται με αγχώδεις διαταραχές, φοβίες, κατάθλιψη, προβλήματα σχέσεων (γάμου, χωρισμού, διαζυγίου), γονεϊκές δεξιότητες, πένθος και κρίσεις πανικού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αιγαίου 14 , 1ος όροφος, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 416486, 6948680048

Φαίδρα Μασουρίδου, Ψυχολόγος Υγείας (MSc), Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

faidra-masoyridoy1.jpg

Στην πορεία της ζωής, αντιμετωπίζουμε διάφορες προκλήσεις και αναζητούμε λύσεις για να προχωρήσουμε. Ο ψυχολόγος μας μπορεί να είναι ο κατάλληλος συνοδοιπόρος που θα μας συνοδεύσει σε αυτό το μονοπάτι, προσφέροντας υποστήριξη, κατανόηση και φως στα εσωτερικά μας σκοτάδια.

Μία από τις ψυχολόγους της πόλης μας, η Φαίδρα Μασουρίδου, στέκεται δίπλα μας με ακούραστη προσήλωση στην ευζωία και την ευημερία μας, δημιουργώντας ένα ασφαλές και ανοιχτό περιβάλλον όπου μπορούμε να μοιραστούμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας. Συνδυάζοντας την εμπειρία στην ψυχολογία της υγείας με τη συστημική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία, προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας και την ανάκτηση της αρμονίας στις σχέσεις μας, με τον εαυτό μας και τους άλλους, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία και η ευτυχία στη ζωή μας.

Η Φαίδρα Μασουρίδου είναι απόφοιτη Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας (UWE BRISTOL), γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη σε άτομα με χρόνιες ασθένειες. Οι χρόνιες ασθένειες αποτελούν μια δοκιμασία για τα άτομα που πάσχουν αλλά και για τις οικογένειές τους, εξαιτίας ακριβώς της χρονιότητας τους και λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργούν όσον αφορά την πορεία και την έκβασή τους.

Είναι εκπαιδευόμενη στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης (Κε.Σ.Με.Θ.Θ), φορέα πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA). Επίσης, είναι πιστοποιημένη στη χορήγηση και ανάλυση ψυχομετρικών τεστ ενηλίκων-ανηλίκων, ενώ ταυτόχρονα είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.). Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιμισκή 137, 3ος όροφος, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 281513, 6980759196

Ελευθερία Λαδιά, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

eleftheria-ladia-1.jpg

Η ανάγκη για επίσκεψη στον ψυχολόγο μας σήμερα είναι πολύ σημαντική, καθώς οι προκλήσεις και οι πιέσεις της σύγχρονης ζωής μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.

Μία από τις ψυχολόγους της πόλης μας, που είναι πολύτιμος καθοδηγητής και συνοδοιπόρος σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ζωής μας, η Ελευθερία Λαδιά, μας φροντίζει καθημερινά με τον ψυχοθεραπευτικό της ρόλο, αντιμετωπίζοντας Διαταραχές Προσωπικότητας, Διαταραχές Άγχους και Διάθεσης, Κρίσεις Πανικού, Διαταραχές Διατροφής, Ψυχαναγκασμούς - Καταναγκασμούς, προβλήματα αυτοεκτίμησης και συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων, προβλήματα συζυγικών - συντροφικών σχέσεων, αλλά και χρόνια προβλήματα ή καταστάσεις κρίσης.

Η Ελευθερία Λαδιά είναι Ψυχολόγος & Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Κλινική Ψυχική Υγεία από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Παράλληλα, ειδικεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy - CBT) από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς, Παράρτημα Μακεδονίας (ΕΕΕΣ) σύμφωνα με τα κριτήρια της European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EAΒCT).

Τόσο κατά την εκπαίδευσή της, όσο και κατά την επαγγελματική της προϋπηρεσία αναλαμβάνει συστηματικά την ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική πληθώρας περιστατικών, ενώ βρίσκεται υπό διαρκή εποπτεία. Πιστεύει στην ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιστήμης της, προσπαθώντας να εμπλουτίζει το βιογραφικό της με νέα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941524664

Λουΐζα Συμιακού, Ψυχολόγος

simiakou1.jpg

Η Λουΐζα Συμιακού διατηρεί το γραφείο της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αντικείμενο της αποτελεί η ψυχοθεραπεία ατόμων, ενηλίκων και εφήβων, οικογενειών και ζευγαριών. Επίσης, πραγματοποιεί και διαδικτυακές θεραπείες.

Η ψυχοθεραπεία είναι μια συνεργατική διαδικασία που δημιουργείται ανάμεσα στον ψυχοθεραπευτή και το άτομο που έχει απέναντι του, ώστε να το βοηθήσει να ζήσει μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή.

Είναι μια διαδικασία βασισμένη στον διάλογο και την ανοικτή επικοινωνία, που γίνεται πάντα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αποδοχής, με στόχο να αναδυθούν οι αιτίες που δυσκολεύουν το άτομο στην καθημερινότητά του και το εγκλωβίζουν σε αδιέξοδες καταστάσεις.

Η Λουΐζα Συμιακού είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, έχοντας αποκτήσει BSc στην Ψυχολογία του πανεπιστημίου του Lincoln U.K. και MSc στην Κλινική Εγκληματολογία του πανεπιστημίου του Leicester U.K.. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος της Ψυχολόγου.

Μετά τις βασικές της σπουδές, ολοκλήρωσε την πρακτική της εξάσκηση σε δύο θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης: στο ‘Τμήμα Αποκατάστασης Τοξικοεξαρτημένων’ και στο Εναλλακτικό Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης ‘Αργώ’, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, επιμορφώθηκε πάνω στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Αθήνα και αργότερα έλαβε μέρος σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύτηκε στην Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπείας 4ετη φοίτηση, στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Έχει εργαστεί για οκτώ χρόνια στον χώρο της παιδικής κακοποίησης στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 14, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980399597

Ευθύμιος Λάμπρου, Ψυχολόγος

lamproy-1.jpg

Ο Ευθύμιος Λάμπρου είναι ψυχολόγος με ιδιωτικό γραφείο στη Μητροπόλεως 27 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει στο αντικείμενο του για πολλούς λόγους. Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί μία από τις «φωτεινές» προσωπικότητες στον χώρο του, καθώς οι σπουδές, οι γνώσεις του και η διαρκής διάθεσή του για εξέλιξη τον κατατάσσουν σε έναν από τους καλύτερους ψυχολόγους της νέα γενιάς, με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική, στις Αγχώδεις Διαταραχές, τις Κρίσεις Πανικού και τις Φοβίες.

Ο ίδιος σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sheffield στη Μεγάλη Βρετανία και ακολούθως ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές του στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Έπειτα, απέκτησε PG Certificate in Professional Practice in Counseling, Συμβουλευτική Ψυχολογία με πρακτική, επίσης στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ο Ευθύμιος Λάμπρου έχει εργαστεί ως Εκπαιδευόμενος Σύμβουλος στο Κέντρο Συμβουλευτικής του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου Sheffield και έχει πραγματοποιήσει Πρακτική Άσκηση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση όταν τον γνωρίσαμε είναι το ότι δεν θέλησε λεπτό να μπει σε μία «απόμακρη», «ψυχρή» θέση, κοιτάζοντας αφ’ υψηλού το άτομο που έχει απέναντι του, αλλά με ένα πλατύ χαμόγελο και με συγκινητική ειλικρίνεια μάς είπε πως ο βασικότερος λόγος που ακολούθησε το εν λόγω επάγγελμα είναι γιατί και ο ίδιος είχε ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν με το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

Αφότου πάτησε γερά στα πόδια του, αποφάσισε πως ο δικός του στόχος ζωής είναι να βοηθήσει και τους συνανθρώπους του να το ξεπεράσουν. «Ένιωσα ότι δεν είμαι μόνος. Όταν βοηθάς τους άλλους, βοηθιέσαι κι εσύ», μας είπε και αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 27, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 098427

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία