Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 20+1 από τις καλύτερες διευθύνσεις για έξοδο στην Καλαμαριά, για φαγητό, ποτό, διασκέδαση και όχι μόνο

Μία αγαπημένη περιοχή, για όλες τις εποχές του χρόνου

 03/07/2024 17:30

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε 20+1 από τις καλύτερες διευθύνσεις για έξοδο στην Καλαμαριά, για φαγητό, ποτό, διασκέδαση και όχι μόνο

Μια βόλτα στα ανατολικά, στην Καλαμαριά, έχει συνδεθεί με τη θέα στη θάλασσα, τις γεύσεις, τα events, τη διασκέδαση, αλλά και το ανανεωμένο κέντρο της που έχει δώσει μία νέα κινητικότητα και οπτική στην καρδιά της περιοχής.

Η Καλαμαριά, διαθέτει εδώ και χρόνια τη δική της αίγλη και τη δική της ταυτότητα, σε ότι αφορά την έξοδο, τη γαστρονομία και τη διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη.

Το προνομιακό της σημείο και το γεγονός ότι «βρέχεται» από τη θάλασσα, την κάνει «πόλο έλξης» ειδικά τις περιόδους καλοκαιρίας, δίχως όμως να χάνει τη δυναμική της και την υπόλοιπη περίοδο.

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 20+1 από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Καλαμαριά, για φαγητό, ποτό και διασκέδαση.

Mistral Seaside Bar | Café Bar Restaurant

mistral1.jpg

Με το όνομά του να είναι εμπνευσμένο από τον βορειοδυτικό γαλλικό άνεμο, το Mistral έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, στα 30 και πλέον χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του. Η ιστορία του ξεκίνησε το 1967, όταν η οικογένεια των τωρινών ιδιοκτητών ίδρυσε στο ίδιο σημείο τη θρυλική ντίσκο «Αργώ» και έπειτα, το 1991, έδωσαν σάρκα και οστά στο Mistral.

Το Mistral αποτέλεσε το πρώτο παραλιακό μπαρ στην περιοχή και αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Η προνομιακή του θέση στην περιοχή της Καλαμαριάς και η υπέροχη θέα που προσφέρει στον Θερμαϊκό Κόλπο αποτελούν θεμέλιο λίθο στην πορεία της εξέλιξής του. Η θάλασσα είναι κομμάτι του Mistral, ενώ το ηλιοβασίλεμα στον υπέροχο χώρο του είναι μία εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του χώρου ανήκουν στην τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης και είναι η Δέσποινα Κυράτσου, η Ιωάννα Κυράτσου και ο Νίκος Σίας.

Η Δέσποινα Κυράτσου έχει σπουδάσει Marketing Communications στο ICBS Business College και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στον κλάδο της εστίασης, έχοντας εργαστεί, πριν αναλάβει τη διοίκηση, σε διάφορες θέσεις στην οικογενειακή επιχείρηση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τήνου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444845

Les Zazous | Café Bar Restaurant

les-zazous-1.jpg

Στα ανατολικά της πόλης, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία, με μαγευτική θέα, το Les Zazous ξεχωρίζει εδώ και πολλά χρόνια. Ένα all day café bar restaurant, που έχει κερδίσει το στοίχημα της αγάπης του κόσμου, παραμένοντας διαχρονικά αγαπημένος προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η μαγευτική του θέα στο Θερμαϊκό κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά του σημεία.

Ξεχωρίζει όμως και για το άψογο service του και τον καλαίσθητο, ζεστό χώρο του, που ανακαινίσθηκε μάλιστα πολύ πρόσφατα. Ο εσωτερικός χώρος διατηρεί το ωραίο στιλ και την cozy ατμόσφαιρα, ενώ ο όμορφος εξωτερικός του χώρος μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και τους χειμερινούς μήνες.

Έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει άνετα και ζεστά όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους σε εξωτερικό χώρο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 118, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420600

Διώροφον | Café Bar Bistro

diorofon2.jpg

Στη γωνία Μεταμορφώσεως με Κερασούντος, στην καρδιά της Καλαμαριάς και δύο μόνο βήματα από τον πεζόδρομο, ένας όμορφος κήπος και μία άνετη σκάλα, σας καλωσορίζουν σε έναν φιλόξενο χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Έχοντας ανοίξει την Πρωτοχρονιά του 2014, σε παλιά, ανακαινισμένη μονοκατοικία της περιοχής, το «Διώροφον» αποτελεί έκτοτε σημείο συνάντησης κάθε λογής κόσμου, χάρη στην οικεία ατμόσφαιρά του, που κάνει όλους να νιώθουν άνετα. Θα δείτε από παρέες κατοίκων κάθε ηλικίας της περιοχής, μέχρι γνωστούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού και σας εγγυόμαστε ότι από το πρωί έως κι αργά το βράδυ, θα χαλαρώσετε και θα τύχετε της καλύτερης και πιο φιλικής εξυπηρέτησης!

Το café bar «Διώροφον» είναι ένας όμορφος εναλλακτικός χώρος, που ξεχωρίζει από άλλα της Καλαμαριάς, τόσο ως προς το διάκοσμο, όσο και ως προς την εξαιρετική εξυπηρέτηση που, μαζί με τις value for money τιμές του, σας εξασφαλίζουν την απόλυτη και προσιτή σε όλους διασκέδαση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 81, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 453998

Di Noi | Café Bar Bistro

di-noi-14.jpg

Το Di Noi café-bar θα το βρείτε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς επί της Κομνηνών 71. Από το 2012, όταν και μας πρωτοσυστήθηκε, αποτελεί ένα αγαπημένο στέκι για το κοινό της περιοχής και όχι μόνο. Αν και είναι ένα συνοικιακό café bar έχει καταφέρει να προσφέρει έναν υπέροχο χώρο και εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες του, μη έχοντας να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα café-bars του κέντρου.

Ιδιοκτήτης του είναι ο Δημήτρης Χιμάμι, ο οποίος φρόντισε να δημιουργήσει έναν χώρο με περίσσια αγάπη και μεράκι. Το Di Noi ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πίστης στο «όνειρο», ένα όνειρο που πλέον έχει γίνει πραγματικότητα. Με άριστες υπηρεσίες, αυθεντικότητα και ευγένεια στην εξυπηρέτηση έχει κάνει τη διαφορά στο χώρο του, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει δυνατές σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης με τους πελάτες του.

Ο εσωτερικός χώρος του Di Noi αποπνέει «ζεστασιά» και cozy vibes, αποτελώντας μία πηγή έμπνευσης για συναντήσεις με αγαπημένους φίλους συνοδεία ποτού ή καφέ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 71, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 026350

Γιαλός | Restaurant

gialos1.jpg

Από τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια θαλασσινών στην περιοχή της Αρετσούς και της Νέας Κρήνης, ο «Γιαλός», κάτω ακριβώς από τη παραλιακή Νικολάου Πλαστήρα και κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, προσφέρει εκ πρώτης όψεως, ό,τι και τα περισσότερα από τα παραθαλάσσια εστιατόρια της περιοχής.

Κι όμως, υπάρχει κάτι που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό. Πέρα από τη μαγευτική τοποθεσία, με θέα στο Θερμαϊκό, τις βάρκες και τους γλάρους, λειτουργεί με βάση μία «συνταγή», που σε βάθος χρόνων έχει αποτελέσει το δικό του success tip: δεν είναι άλλη από τη διαρκή προσωπική ενασχόληση των ιδιοκτητών του, Μπάμπη Αρβανιτόπουλου κι Αλέξη Πεχλιβανίδη σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης, από την καθαριότητα, μέχρι τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την πορεία της.

Έχοντας πλέον δίπλα τους και τα παιδιά τους κι ως Chef το Στέφανο Καταφυγιώτη, δίνουν καθημερινά το παράδειγμα του πώς η αγάπη, οι σταθερές, μακροχρόνιες επαγγελματικές σχέσεις και η εστίαση πρωτίστως στην ποιότητα, μπορούν να εξασφαλίσουν μία πορεία δέκα εννέα ετών μέχρι σήμερα, που μόνο ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς (Μικρό Έμβολο)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 442121

Βράχος |Restaurant

3-nfrxd.jpg

Έχει ήλιο και ένα δροσερό αεράκι παντρεμένο με την αλμύρα της θάλασσας σε προσκαλεί σε μία όμορφη εξόρμηση για ούζο, τσίπουρο, κρασί, ψάρια, θαλασσινά και νόστιμους ψαρομεζέδες. Ο προορισμός είναι ένας και λέγεται «Βράχος». Στην περιοχής της Κρήνης, πάνω σε έναν βράχο με τρεις όμορφες διαδοχικές βεράντες πάνω στη θάλασσα και με βουκαμβίλιες να ομορφαίνουν το σκηνικό, θα βρεις αυτό το ιστορικό και αγαπημένο από Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, εστιατόριο.

Ήταν το 1932 όταν ο προπάππους της οικογένειας Χριστοδούλου ήρθε πρόσφυγας από τη Σμύρνη κι άνοιξε στο σημείο -που αγάπησε με την πρώτη ματιά- το πρώτο καφεζυθεστιατόριο που σέρβιρε τις ολόφρεσκες γεύσεις του Θερμαϊκού. Ύστερα τα χρόνια πέρασαν και πλέον στον «Βράχο» η διάδοχη κατάσταση πέρασε στα χέρια της τέταρτης γενιάς, που διατηρεί ακόμα το ύφος, την ποιότητα, τις συνταγές από τη Σμύρνη και τη νοστιμιά τους αναλλοίωτα.

Με πολύχρονη πείρα στα ψάρια και τα θαλασσινά, η οικογένεια Χριστοδούλου ξέρει να επιλέγει τα καλύτερα της ελληνικής θάλασσας και της ελληνικής γης, προκειμένου να σερβίρει παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις αξεπέραστης νοστιμιάς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μικράς Ασίας 2, Κρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447991

Maiami | Restaurant

maiami.jpg

Το Maiami είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης εδώ και δεκαετίες, χωρίς να έχει χάσει την αίγλη του όλα αυτά τα χρόνια.

Η ιστορία του ξεκινά νοερά από τη Σμύρνη, τη γενέτειρα του Δημήτρη Μαμάη και της οικογένειάς του, οι οποίοι έφτασαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης μετά τον ξεριζωμό του 1922. Μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, έμελλε να γνωρίσει τη σύζυγό του, Γεωργία, από το Κασσανδρινό Χαλκιδικής, με την οποία και πορεύτηκε για μια ολόκληρη ζωή.

Στον κ. Μαμάη παραχωρήθηκε τότε η έκταση απέναντι από το σημερινό Maiami, το οποίο μετέτρεψε σε καφενείο και λίγο καιρό μετά, το επέκτεινε και απέναντι, πλάι στο κύμα για τους λουόμενους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέτιδος 18, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447996

Marrone | Restaurant

marrone4.jpg

Το Marrone αποτελεί μία μοντέρνα πρόταση υψηλής γαστρονομίας στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που έχει καταφέρει ήδη να συγκεντρώσει λάτρεις του ποιοτικού φαγητού από κάθε πλευρά της πόλης, αποτελώντας πλέον ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για την περιοχή. Θα το βρείτε επί της Θεμιστοκλή Σοφούλη – σε έναν από τους ωραιότερους και πιο ιστορικούς δρόμους της Καλαμαριάς.

Δημιουργοί του είναι ο Παντελής Καφές και ο Σπύρος Βάλλας, προσωπικότητες γνώριμες στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την επιτυχή ποδοσφαιρική διαδρομή τους επί σειρά ετών. Οι δυο τους αποφάσισαν το 2020 να δημιουργήσουν από κοινού ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, που θα προσφέρει ποιοτικές και δημιουργικές επιλογές τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι, ένα «στοίχημα» που τελικά κέρδισαν. Τις γαστρονομικές δημιουργίες του Marrone επιμελείται ο εξαιρετικά ταλαντούχος chef Κωνσταντίνος Σλαμπάκης, με οδηγούς του την άριστη τεχνογνωσία και την αγάπη για το επάγγελμά του.

Στο Marrone κυριαρχεί το ξύλο και τα γήινα χρώματα, ενώ το φως κατακλύζει τον χώρο, καθώς οι μεγάλες τζαμαρίες του καταστήματος του δίνουν αυτό το εξαίρετο πλεονέκτημα. Ένας χώρος με εξαιρετική αισθητική και ιδιαίτερο design που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη:
Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 419179

Μήλος:
Περιοχή Πολλώνια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22870 41159

Χάλαρο | Restaurant

2-PKPhF.jpg

Το «Χάλαρο» είναι, πλέον, ένα ιστορικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, που κλείνει φέτος 30 χρόνια επιτυχούς διαδρομής στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

Έχοντας ανοίξει το 1992 στα ανατολικά, στη Θεμιστοκλή Σοφούλη, με εξειδίκευση στα κοτόπουλα και στη συνέχεια, το 1996, με δεύτερο κατάστημα στην ίδια περιοχή, έχει εξελιχθεί πλέον σήμερα σε όλα τα επίπεδα – στην κουζίνα του, στο design του και στο service του – κι έχει καταφέρει να τοποθετηθεί στη συνείδηση του κόσμου μεταξύ των καλύτερων και ωραιότερων εστιατορίων της πόλης, συνεχίζοντας σταθερά να παρέχει γεύσεις εξαιρετικής ποιότητας, που έχουν πλέον επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες και που εσύ μπορείς να απολαύσεις καθημερινά, με μία μοναδική θέα στη θάλασσα, όλες τις ώρες της ημέρας.

Το «Xάλαρο», το ξέρουμε όλοι. Δεκαετίες τώρα, έχει φιλοξενήσει στα τραπέζια του από οικογένειες μέχρι διάσημους επισκέπτες της πόλης, πάντα με τις καλύτερες κριτικές, αφού από το τραπέζι σου θα φύγεις απόλυτα ευχαριστημένος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση καταστημάτων: Θεμιστοκλή Σοφούλη 75 & 71
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 423284

Μέθη Bistro & Wine Bar | Restaurant & Wine Bar

methi-bistro-wine-bar1.jpg

Ο κόσμος του κρασιού είναι υπέροχος και συνεχώς διευρύνεται, με το ταξίδι σε αυτόν να παραμένει διαχρονικά συναρπαστικό. Τόσες πολλές οι ποικιλίες, τα είδη, οι μέθοδοι παραγωγής του, που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για… εξερεύνηση. Για το ταξίδι στον κόσμο του κρασιού όμως χρειάζεται κανείς έναν γνώστη για να τον μυήσει στα οινικά αυτά «μονοπάτια».

Στο wine bar «Μέθη» έχουν πετύχει ακριβώς αυτό. Να σας ξεναγήσουν σε αυτόν τον όμορφο και πολλά υποσχόμενο κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια και την πολύχρονη γνώση τους, με πολλά και ξεχωριστά κρασιά, αλλά και πιάτα ταιριαστά, ώστε να αναδεικνύουν όλη τη μαγεία του κρασιού που τα συνοδεύει.

Πώς ξεκίνησε όμως να υπάρχει η «Μέθη»; Ποιο ήταν το δικό της ταξίδι μέσα στο χρόνο και πώς έφτασε να είναι ένα από τα πρώτα wine bar της Θεσσαλονίκης, που κατάφερε να πείσει και να κερδίσει το απαιτητικό της κοινό;

Ήταν το 2000 όταν ο Τάσος Παρτάλης και η σύζυγός του Νένα Καζάκου δημιούργησαν την κάβα «Μέθη», στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά. Αγαπώντας το κρασί, δημιούργησαν έναν χώρο όπου θα συγκέντρωναν κρασιά που γνωρίζουν και αγαπούν, μαζί με άλλα premium ποτά για τους λάτρεις επιλεγμένων ετικετών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 482401

Ουζερί Μπούσουλας | Restaurant

oyzeri-mpousoylas1.jpg

Από τον περασμένο Οκτώβρη, ο Αλέξανδρος Παρατίδης και ο Νίκος Χασακίδης, εργαζόμενοι μέχρι τότε στο ουζερί «Μπούσουλας» (που τότε λεγόταν «Λαβασάς Meat the Fish»), το ανέλαβαν ως ιδιοκτήτες πλέον και συνεχίζουν την γευστική πορεία του μέσα από τη δική τους ματιά, βασιζόμενοι στην πολύχρονη εμπειρία τους στον κλάδο της εστίασης αλλά και στο άσβεστο μεράκι τους για να προσφέρουν όμορφες γαστρονομικές εμπειρίες στον κόσμο τους.

Αλλάζοντας όνομα και πραγματοποιώντας μία εξαιρετική ανακαίνιση, έδωσαν λίγο ακόμη φως στον χώρο, δημιούργησαν μία πανέμορφη αυλή και στο ανανεωμένο πλέον ουζερί τους σερβίρουν γεύσεις θαλασσινές, μα και επιλεγμένα κρεατικά για τους φανατικούς του είδους.

Η αυλή τους θα σας ενθουσιάσει, με τα καταπράσινα δέντρα της ανάμεσα στα κτίρια της περιοχής, θυμίζοντας σκηνικό ιταλικής γειτονιάς, με άφθονη δροσιά -που όλοι αναζητούν ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο- για ημέρες αλλά και βραδιές που θα μνημονεύετε με μεγάλη ευχαρίστηση με την παρέα σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 54, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 403393

Ουζερί – Ο Σταύρος | Restaurant

o-stauros6.jpg

Ήταν το 1966 όταν στο κέντρο της Καλαμαριάς ξεκίνησε τη λειτουργία του το ουζερί «Ο Σταύρος».

Από το 2016 κι έπειτα το ουζερί λειτουργεί στον Άη Γιάννη Καλαμαριάς με την ίδια άριστη ποιότητα σε ψάρια και θαλασσινά, που είναι τα βασικά του μενού του. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το ουζερί «Ο Σταύρος» εδώ και χρόνια είναι η ψαρόσουπα της ώρας. Μία ολόφρεσκη σούπα, από ψάρια εξαιρετικής ποιότητας, που μαγειρεύεται την ώρα που την παραγγέλνετε.

Σήμερα, που το ουζερί έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η κουζίνα παραμένει εξαιρετική σε ποιότητα και γεύση, με τις συνταγές να συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα εστιατόρια – ουζερί στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει το υπερυψωμένο μπαλκόνι και ο όμορφος πλαϊνός κήπος του ουζερί «Ο Σταύρος» είναι ό,τι πρέπει για ψαροκαταστάσεις με ουζάκι, τσίπουρο ή κρασί. Ό,τι τραβάει η όρεξη σας θα το συνδυάσετε ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές από το μενού του εστιατορίου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άρη Βελουχιώτη 18, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 410844

Το Στέκι

steki1.jpg

Το 2016, ένα όμορφο μεζεδοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή της Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά και κατάφερε αμέσως να κλέψει την καρδιά του κόσμου της περιοχής και όχι μόνο…

6 σχεδόν χρόνια μετά, ο κ. Παρμαξίδης Χρήστος, ιδιοκτήτης και «ψυχή» του καταστήματος, έχοντας διαρκή αγάπη για ανανέωση, προχώρησε σε ανακαίνιση του χώρου, για να αποκτήσει πλέον το «Στέκι» νέο αέρα και σύγχρονη αισθητική, με γήινους τόνους στους τοίχους και μίνιμαλ διάθεση, που θα σε εντυπωσιάσει ευχάριστα.

Το «Στέκι» απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και λειτουργεί καθημερινά, για να προσφέρει ένα πλήρες μενού που θα καλύψει κάθε επιθυμία και γευστική απαίτηση.

Η κουζίνα του δεν κάνει διακρίσεις και προσφέρει τόσο δημιουργίες κρεατικών, όσο και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Για σένα που τιμάς το κρέας, σίγουρα οι αισθήσεις σου θα… πλημμυρίσουν από τη μοναδική γεύση που προσφέρει το μπιφτέκι βουτύρου σε γίγας μέγεθος για να χορτάσεις… νοστιμιά!

Αν τα θέλω σου είναι πιο εκλεπτυσμένα, τότε η μπριζόλα tomahawk θα σε ενθουσιάσει, ενώ η τηγανιά super mix με μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά είναι ένα πιάτο που δεν πρέπει να λείψει από κανένα τραπέζι. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 16, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 446196

Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη | Restaurant

elliniki-koyzina-lazaridi1.jpg

Η αυθεντική, παραδοσιακή ψαροφαγία έχει το στέκι της χρόνια τώρα στην πιο όμορφη γωνιά της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στη Νέα Κρήνη στην Καλαμαριά. Με ρίζες στο παρελθόν και διάθεση να διατηρήσει την παράδοση της, η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει μία από τις καλύτερες εναλλακτικές που έχει κανείς όταν λαχταράει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Περνώντας από τον παππού, στον μπαμπά, έφτασε τα τελευταία χρόνια στα παιδιά, κρατώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα ενός ελληνικού εστιατορίου που αγαπάει την παραδοσιακή κουζίνα. Μπορεί σήμερα -για την ακρίβεια τα τελευταία 20 περίπου χρόνια- να σερβίρει τα καλύτερα της θάλασσας, αλλά κάποτε στο μενού υπήρχε κυρίως κρέας και το όνομα που πλέον θεωρείται σταθμός στον χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, ήταν τότε διαφορετικό.

Ήταν το 1983 όταν ο παππούς Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, αφού είχε επιστρέψει από την Γερμανία όπου ήταν μετανάστης, αποφάσισε να ανοίξει τη «Χρυσή Γωνιά». Η κουζίνα του εστιατορίου περιλάμβανε κατά κύριο λόγο κρέας και τα πιάτα είχαν επιρροές από τη Γερμανία. Ήταν ένα εστιατόριο πού έκανε τη διαφορά για την εποχή του και πήγαινε μάλιστα πολύ καλά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 113, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447477

H Βούκα | Restaurant

i-vouka5.jpg

Στο εστιατόριο «Η Βούκα», στην Καλαμαριά, ένα απόλυτα new entry που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το Φεβρουάριο του 2023, η παράδοση συναντάει την σύγχρονη κουζίνα στην καλύτερη μορφή της. Στο νούμερο 12 του στενού της Κωφίδου, παράδρομου του πεζοδρόμου της Κομνηνών, ο υψηλής αισθητικής αυτός χώρος, με εκλεκτές γεύσεις και μοντέρνα προσέγγιση στην ελληνική παραδοσιακή μαγειρική, υπόσχεται να φέρει στο πιάτο σας γνώριμες γεύσεις, σε εκσυγχρονισμένη μορφή.

Σε μια ατμόσφαιρα «ζεστή», που οφείλεται τόσο στο ύφος του χώρου, όσο και στην άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού, το μενού περιλαμβάνει δημιουργικές προτάσεις σε κρεατικά και θαλασσινά, με προϊόντα μικροπαραγωγών από όλη την Ελλάδα.

H «βούκα» είναι μια μεσαιωνική λέξη, που χρησιμοποιείται και στην θρακιώτικη διάλεκτο, για να σηματοδοτήσει τη μπουκιά. Λίγο πολύ, όλοι την έχουμε χρησιμοποιήσει ή έστω ακούσει από μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς.

Στο εστιατόριο «Η Βούκα», έναν χώρο όμοιοι του οποίου πραγματικά σπανίζουν στην Καλαμαριά, το μενού συνδυάζει γεύσεις από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μαζί με κάποιες πολίτικες επιλογές, πάντα μαγειρεμένες με σύγχρονες τεχνικές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όντως ξεχωριστό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κωφίδου 12, Πεζόδρομος Καλαμαριάς
Τηλέφωνα επικοινωνίας & κρατήσεις: 2311 828020, 6943685598

Άλας | Restaurant

11.jpg

Το άλας της γης, απαραίτητο συστατικό στη μαγειρική κάθε λαού, είναι συνώνυμο της γεύσης, της νοστιμιάς, της ουσίας κάθε πιάτου, καθώς έρχεται να δέσει όλα τα υλικά του και να τους δώσει νόημα. Τα πιο απλά συστατικά απογειώνονται με τη σωστή ποσότητα άλατος.

Αυτό άλλωστε πετυχαίνει και ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Άλας Restaurant», Γιάννης Γκουτνούδης, καθώς με μαεστρία απογειώνει απλά, καθημερινά υλικά και τα μετουσιώνει σε έξοχα πιάτα. Με σπουδές στη μαγειρική και 32 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, το 2014 δημιούργησε το «Άλας», όπου κανείς μπορεί καθημερινά να απολαύσει μοναδικής γευστικής νοστιμιάς πιάτα.

Σε έναν όμορφο, μινιμαλιστικής αισθητικής χώρο, με ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση, ο σεφ και οι συνεργάτες του δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές.

Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και στόχο αυτές να αναδειχθούν σε υπέροχα γαστρονομικά πιάτα, δουλεύουν αδιάκοπα και εμπνέονται από γεύσεις απλές και καθημερινές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 214
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 050300

Το Καφενείο του Ζαφ |Restaurant

kafenio-toy-zaf2.jpg

To «Καφενείο του Ζαφ» είναι ένα από τα γαστρονομικά εγχειρήματα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Νέας Κρήνης, που άνοιξε από καθαρό μεράκι κι ένα όνειρο: να επιτευχθεί, στο συγκεκριμένο χώρο, η συνύπαρξη φίλων και καλού φαγητού.

Το μεζεδοπωλείο άνοιξε το καλοκαίρι του 2015 στο νούμερο 7 της οδού Βρυούλων κι έκτοτε συνεχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, σταθερούς θαμώνες, ακόμη κι από εκτός της Θεσσαλονίκης περιοχές και διαρκώς νέο κόσμο, που βρίσκει στα τραπέζια του, τις ιδανικές συνθήκες, για γεύματα νόστιμα, μερακλίδικα κι ατμόσφαιρα, άνετη για όλους.

Το «Καφενείο του Ζαφ» είναι από τα αγαπημένα, πλέον, στέκια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σημείο συνάντησης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, που συναντώνται εκεί για το καφεδάκι – θα βρείτε καλοψημένο καφέ στη χόβολη - ή το τσίπουρο και το μεζέ τους. Το μενού περιλαμβάνει ζουμερά κρεατικά, λαχταριστά θαλασσινά και χειροποίητους μεζέδες και στο χώρο του, κυριαρχούν οι ευωδιές και οι ξεχωριστές γεύσεις.

Ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Ζαφειρίου, είχε από πριν εμπειρία στο χώρο της εστίασης κι ο χώρος που έστησε ήταν ένα όνειρο ετών για τον ίδιο, ώστε να μπορεί να προσφέρει στον κόσμο, ακριβώς αυτό που ο ίδιος θα ήθελε να βρίσκει, σε ένα κλασσικό μεζεδοπωλείο. Έχει φτιάξει έναν φωτεινό και φιλόξενο χώρο, με παλ χρώματα, ξύλινες επιφάνειες, με τραπέζια μέσα κι έξω κι ένα μπαρ, για όσους θέλουν να απολαύσουν εκεί το μεζέ και το ποτό τους κι έχει δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες, για όμορφα γεύματα κι ωραίες συναντήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βρυουλών 9, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 488114

Περί Ιχθύων | Restaurant

ichthyon18.jpg

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, η όρεξη τραβάει ακόμα περισσότερο θαλασσινές γεύσεις. Φρέσκο ψαράκι, θαλασσινά και ουζάκι πλάι στη θάλασσα, στήνουν το ιδανικό σκηνικό για τις όμορφες μέρες που έρχονται. Στο «Περί… ιχθύων» μπορείτε να τα απολαύσετε όλα αυτά από τα έμπειρα χέρια των ανθρώπων του.

Με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης και 10 χρόνια στο «τιμόνι» του «Περί… ιχθύων», ξέρουν πως να ετοιμάσουν τα πιο φρέσκα της θάλασσας για το τραπέζι σας. Με άνετο εσωτερικό χώρο που όταν το επιτρέπει ο καιρός ανοίγει, νησιώτικο αέρα και θέα στη θάλασσα, το «Περί… ιχθύων» μοιάζει ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα ή δείπνο.

Με ολόφρεσκα ψάρια από ντόπιους ψαράδες των γειτονικών περιοχών, στο «Περί… ιχθύων» φροντίζουν να φτάνουν στο πιάτο σας τα καλύτερα. Μικρά και μεγάλα ψάρια, ανάλογα την εποχή και τη διαθεσιμότητα βρίσκονται καθημερινά στα ψυγεία του εστιατορίου και ψήνονται στο τηγάνι ή στα κάρβουνα.

Τα μεγάλα ψάρια και όχι μόνο, στο «Περί… ιχθύων», ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο στα κάρβουνα, κρατώντας τα ζουμιά τους κι ενισχύοντας τη νοστιμιά τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 91, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 384171

Το Καρνάγιο | Restaurant

to-karnaghio1.jpg

Μετά από 10 χρόνια ακούραστης δημιουργικότητας στην κουζίνα τους στα Ναυπηγεία στην περιοχή του ΙΚΕΑ, «Το Καρνάγιο» και η ομάδα του, μεταφέρθηκαν τον περασμένο Γενάρη σε μια όμορφη γειτονιά, στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα τόσο στα πιάτα τους όσο και στην εξυπηρέτηση, μετακόμισαν σε νέο χώρο και μπαμπάς και κόρη, ο κύριος Σάββας Σαββατούπης και η Κατερίνα Σαββατούπη, συνεχίζουν να μεγαλουργούν στην κουζίνα τους, προσφέροντας μεζέδες που μένουν αξέχαστοι.

Ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, θαλασσινά και τσιπουρομεζέδες από τους καλύτερους που έχετε ποτέ δοκιμάσει, παρελαύνουν στο μενού του ουζερί που χρόνια τώρα έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των Θεσσαλονικέων. Πρώτα απ’ όλα για τα ξεχωριστά του πιάτα κι έπειτα για την ωραία παρεϊστικη ατμόσφαιρα και την φιλική εξυπηρέτηση.

«Το Καρνάγιο» είναι ένα λαϊκό, παρεϊστικο στέκι με πιάτα όμως διαφορετικά από εκείνα που έχει συνηθίσει κανείς να συναντάει σε ένα ουζερί. Παρά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα όμως που θα γευτείτε στα πιάτα του, παραμένει προσιτό και γήινο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγ. Νικολάου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942550922

Food Plaza | Street FoodRestaurant

food-plaza1.jpg

30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το «Food Plaza» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους καλοφαγάδες της Θεσσαλονίκης κι έκτοτε συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζει το μενού του με λιχουδιές για όλα τα γούστα. Και πάντα με αγάπη, μεράκι, διάθεση και χαμόγελο, είτε απολαύσετε τις νόστιμες προτάσεις του «Food Plaza» στον χώρο του, είτε στον δικό σας με delivery.

Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης στην Πλατεία Σκρα της Καλαμαριάς, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξη τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, κόσμος γεμίζει τα τραπέζια του «Food Plaza», προκειμένου να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του.

Όταν λέμε ότι στο «Food Plaza» μπορεί κανείς να βρει ό,τι τραβάει η όρεξη του το εννοούμε. Και όλα κινούνται γύρω από τον βασικό άξονα της ποιότητας, των πρώτων υλών και της εξυπηρέτησης.

Ξεκινάμε από τον πυλώνα του μενού στο «Food Plaza» που είναι τα σάντουιτς, σε πίτα, ψωμάκι ή τορτίγια με ό,τι κρεατικό μπορείς να φανταστείς. Γύρος, σουβλάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, μπριζολάκια και κοτόπουλο μαζί με τα υλικά της επιλογής σας… σας χορταίνουν στο άψε σβήσε. Αλλά και οι μερίδες και τα τεμάχια δεν πάνε πίσω. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σκρα 16, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 451400

Bite Creperie | Κρέπες – Βάφλες – Snacks

bite-creperie1.jpg

Η Θεσσαλονίκη είναι συνυφασμένη με γευστικές απολαύσεις στο χέρι και ατελείωτες βόλτες στα όμορφα στενά της. Για όλους εμάς που ψάχνουμε μια μοναδική γευστική εμπειρία που θα ικανοποιήσει κάθε μας επιθυμία, τότε το «Bite Creperie», είναι ο ιδανικός προορισμός. Εδώ, η αγάπη για την κρέπα συνδυάζεται με την υψηλή ποιότητα των υλικών και την πρωτοτυπία στις γεύσεις, δημιουργώντας τον πιο νόστιμο, παράδεισο γεύσεων.

Τους ξεχωρίζουμε για τα πολλά χρόνια εμπειρίας στο καλό φαγητό, τη μοναδική ζύμη που φτιάχνουν μόνοι τους, τα ολόφρεσκα υλικά τους, αλλά φυσικά και για τη μοναδική προσωπικότητά τους που κάνει τον κόσμο να έρχεται και να ξανάρχεται εδώ και χρόνια.

Ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο Ευάγγελος Χατζηαθανασίου, που ξεκίνησε το 2006 και σήμερα διανύει τον δέκατο ένατο χρόνο λειτουργίας του, προσφέροντάς μας μοναδικές προτάσεις και συνδυασμούς που θα χορτάσουν όλες τις αισθήσεις μας.

Ο χώρος τους είναι πάντα φιλόξενος και ζεστός, ενώ το προσωπικό τους, είναι πάντα πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει με χαμόγελο και να μας βοηθήσει να επιλέξουμε ανάμεσα στις καλύτερες διατροφικές ιδέες που ταιριάζουν στις προτιμήσεις μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 39, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 426276

Μια βόλτα στα ανατολικά, στην Καλαμαριά, έχει συνδεθεί με τη θέα στη θάλασσα, τις γεύσεις, τα events, τη διασκέδαση, αλλά και το ανανεωμένο κέντρο της που έχει δώσει μία νέα κινητικότητα και οπτική στην καρδιά της περιοχής.

Η Καλαμαριά, διαθέτει εδώ και χρόνια τη δική της αίγλη και τη δική της ταυτότητα, σε ότι αφορά την έξοδο, τη γαστρονομία και τη διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη.

Το προνομιακό της σημείο και το γεγονός ότι «βρέχεται» από τη θάλασσα, την κάνει «πόλο έλξης» ειδικά τις περιόδους καλοκαιρίας, δίχως όμως να χάνει τη δυναμική της και την υπόλοιπη περίοδο.

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 20+1 από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Καλαμαριά, για φαγητό, ποτό και διασκέδαση.

Mistral Seaside Bar | Café Bar Restaurant

mistral1.jpg

Με το όνομά του να είναι εμπνευσμένο από τον βορειοδυτικό γαλλικό άνεμο, το Mistral έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, στα 30 και πλέον χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του. Η ιστορία του ξεκίνησε το 1967, όταν η οικογένεια των τωρινών ιδιοκτητών ίδρυσε στο ίδιο σημείο τη θρυλική ντίσκο «Αργώ» και έπειτα, το 1991, έδωσαν σάρκα και οστά στο Mistral.

Το Mistral αποτέλεσε το πρώτο παραλιακό μπαρ στην περιοχή και αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Η προνομιακή του θέση στην περιοχή της Καλαμαριάς και η υπέροχη θέα που προσφέρει στον Θερμαϊκό Κόλπο αποτελούν θεμέλιο λίθο στην πορεία της εξέλιξής του. Η θάλασσα είναι κομμάτι του Mistral, ενώ το ηλιοβασίλεμα στον υπέροχο χώρο του είναι μία εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του χώρου ανήκουν στην τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης και είναι η Δέσποινα Κυράτσου, η Ιωάννα Κυράτσου και ο Νίκος Σίας.

Η Δέσποινα Κυράτσου έχει σπουδάσει Marketing Communications στο ICBS Business College και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στον κλάδο της εστίασης, έχοντας εργαστεί, πριν αναλάβει τη διοίκηση, σε διάφορες θέσεις στην οικογενειακή επιχείρηση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τήνου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444845

Les Zazous | Café Bar Restaurant

les-zazous-1.jpg

Στα ανατολικά της πόλης, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία, με μαγευτική θέα, το Les Zazous ξεχωρίζει εδώ και πολλά χρόνια. Ένα all day café bar restaurant, που έχει κερδίσει το στοίχημα της αγάπης του κόσμου, παραμένοντας διαχρονικά αγαπημένος προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η μαγευτική του θέα στο Θερμαϊκό κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά του σημεία.

Ξεχωρίζει όμως και για το άψογο service του και τον καλαίσθητο, ζεστό χώρο του, που ανακαινίσθηκε μάλιστα πολύ πρόσφατα. Ο εσωτερικός χώρος διατηρεί το ωραίο στιλ και την cozy ατμόσφαιρα, ενώ ο όμορφος εξωτερικός του χώρος μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και τους χειμερινούς μήνες.

Έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει άνετα και ζεστά όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους σε εξωτερικό χώρο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 118, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420600

Διώροφον | Café Bar Bistro

diorofon2.jpg

Στη γωνία Μεταμορφώσεως με Κερασούντος, στην καρδιά της Καλαμαριάς και δύο μόνο βήματα από τον πεζόδρομο, ένας όμορφος κήπος και μία άνετη σκάλα, σας καλωσορίζουν σε έναν φιλόξενο χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Έχοντας ανοίξει την Πρωτοχρονιά του 2014, σε παλιά, ανακαινισμένη μονοκατοικία της περιοχής, το «Διώροφον» αποτελεί έκτοτε σημείο συνάντησης κάθε λογής κόσμου, χάρη στην οικεία ατμόσφαιρά του, που κάνει όλους να νιώθουν άνετα. Θα δείτε από παρέες κατοίκων κάθε ηλικίας της περιοχής, μέχρι γνωστούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού και σας εγγυόμαστε ότι από το πρωί έως κι αργά το βράδυ, θα χαλαρώσετε και θα τύχετε της καλύτερης και πιο φιλικής εξυπηρέτησης!

Το café bar «Διώροφον» είναι ένας όμορφος εναλλακτικός χώρος, που ξεχωρίζει από άλλα της Καλαμαριάς, τόσο ως προς το διάκοσμο, όσο και ως προς την εξαιρετική εξυπηρέτηση που, μαζί με τις value for money τιμές του, σας εξασφαλίζουν την απόλυτη και προσιτή σε όλους διασκέδαση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 81, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 453998

Di Noi | Café Bar Bistro

di-noi-14.jpg

Το Di Noi café-bar θα το βρείτε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς επί της Κομνηνών 71. Από το 2012, όταν και μας πρωτοσυστήθηκε, αποτελεί ένα αγαπημένο στέκι για το κοινό της περιοχής και όχι μόνο. Αν και είναι ένα συνοικιακό café bar έχει καταφέρει να προσφέρει έναν υπέροχο χώρο και εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες του, μη έχοντας να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα café-bars του κέντρου.

Ιδιοκτήτης του είναι ο Δημήτρης Χιμάμι, ο οποίος φρόντισε να δημιουργήσει έναν χώρο με περίσσια αγάπη και μεράκι. Το Di Noi ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πίστης στο «όνειρο», ένα όνειρο που πλέον έχει γίνει πραγματικότητα. Με άριστες υπηρεσίες, αυθεντικότητα και ευγένεια στην εξυπηρέτηση έχει κάνει τη διαφορά στο χώρο του, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει δυνατές σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης με τους πελάτες του.

Ο εσωτερικός χώρος του Di Noi αποπνέει «ζεστασιά» και cozy vibes, αποτελώντας μία πηγή έμπνευσης για συναντήσεις με αγαπημένους φίλους συνοδεία ποτού ή καφέ. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 71, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 026350

Γιαλός | Restaurant

gialos1.jpg

Από τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια θαλασσινών στην περιοχή της Αρετσούς και της Νέας Κρήνης, ο «Γιαλός», κάτω ακριβώς από τη παραλιακή Νικολάου Πλαστήρα και κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, προσφέρει εκ πρώτης όψεως, ό,τι και τα περισσότερα από τα παραθαλάσσια εστιατόρια της περιοχής.

Κι όμως, υπάρχει κάτι που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό. Πέρα από τη μαγευτική τοποθεσία, με θέα στο Θερμαϊκό, τις βάρκες και τους γλάρους, λειτουργεί με βάση μία «συνταγή», που σε βάθος χρόνων έχει αποτελέσει το δικό του success tip: δεν είναι άλλη από τη διαρκή προσωπική ενασχόληση των ιδιοκτητών του, Μπάμπη Αρβανιτόπουλου κι Αλέξη Πεχλιβανίδη σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης, από την καθαριότητα, μέχρι τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την πορεία της.

Έχοντας πλέον δίπλα τους και τα παιδιά τους κι ως Chef το Στέφανο Καταφυγιώτη, δίνουν καθημερινά το παράδειγμα του πώς η αγάπη, οι σταθερές, μακροχρόνιες επαγγελματικές σχέσεις και η εστίαση πρωτίστως στην ποιότητα, μπορούν να εξασφαλίσουν μία πορεία δέκα εννέα ετών μέχρι σήμερα, που μόνο ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς (Μικρό Έμβολο)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 442121

Βράχος |Restaurant

3-nfrxd.jpg

Έχει ήλιο και ένα δροσερό αεράκι παντρεμένο με την αλμύρα της θάλασσας σε προσκαλεί σε μία όμορφη εξόρμηση για ούζο, τσίπουρο, κρασί, ψάρια, θαλασσινά και νόστιμους ψαρομεζέδες. Ο προορισμός είναι ένας και λέγεται «Βράχος». Στην περιοχής της Κρήνης, πάνω σε έναν βράχο με τρεις όμορφες διαδοχικές βεράντες πάνω στη θάλασσα και με βουκαμβίλιες να ομορφαίνουν το σκηνικό, θα βρεις αυτό το ιστορικό και αγαπημένο από Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, εστιατόριο.

Ήταν το 1932 όταν ο προπάππους της οικογένειας Χριστοδούλου ήρθε πρόσφυγας από τη Σμύρνη κι άνοιξε στο σημείο -που αγάπησε με την πρώτη ματιά- το πρώτο καφεζυθεστιατόριο που σέρβιρε τις ολόφρεσκες γεύσεις του Θερμαϊκού. Ύστερα τα χρόνια πέρασαν και πλέον στον «Βράχο» η διάδοχη κατάσταση πέρασε στα χέρια της τέταρτης γενιάς, που διατηρεί ακόμα το ύφος, την ποιότητα, τις συνταγές από τη Σμύρνη και τη νοστιμιά τους αναλλοίωτα.

Με πολύχρονη πείρα στα ψάρια και τα θαλασσινά, η οικογένεια Χριστοδούλου ξέρει να επιλέγει τα καλύτερα της ελληνικής θάλασσας και της ελληνικής γης, προκειμένου να σερβίρει παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις αξεπέραστης νοστιμιάς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μικράς Ασίας 2, Κρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447991

Maiami | Restaurant

maiami.jpg

Το Maiami είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης εδώ και δεκαετίες, χωρίς να έχει χάσει την αίγλη του όλα αυτά τα χρόνια.

Η ιστορία του ξεκινά νοερά από τη Σμύρνη, τη γενέτειρα του Δημήτρη Μαμάη και της οικογένειάς του, οι οποίοι έφτασαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης μετά τον ξεριζωμό του 1922. Μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, έμελλε να γνωρίσει τη σύζυγό του, Γεωργία, από το Κασσανδρινό Χαλκιδικής, με την οποία και πορεύτηκε για μια ολόκληρη ζωή.

Στον κ. Μαμάη παραχωρήθηκε τότε η έκταση απέναντι από το σημερινό Maiami, το οποίο μετέτρεψε σε καφενείο και λίγο καιρό μετά, το επέκτεινε και απέναντι, πλάι στο κύμα για τους λουόμενους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέτιδος 18, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447996

Marrone | Restaurant

marrone4.jpg

Το Marrone αποτελεί μία μοντέρνα πρόταση υψηλής γαστρονομίας στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που έχει καταφέρει ήδη να συγκεντρώσει λάτρεις του ποιοτικού φαγητού από κάθε πλευρά της πόλης, αποτελώντας πλέον ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για την περιοχή. Θα το βρείτε επί της Θεμιστοκλή Σοφούλη – σε έναν από τους ωραιότερους και πιο ιστορικούς δρόμους της Καλαμαριάς.

Δημιουργοί του είναι ο Παντελής Καφές και ο Σπύρος Βάλλας, προσωπικότητες γνώριμες στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την επιτυχή ποδοσφαιρική διαδρομή τους επί σειρά ετών. Οι δυο τους αποφάσισαν το 2020 να δημιουργήσουν από κοινού ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, που θα προσφέρει ποιοτικές και δημιουργικές επιλογές τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι, ένα «στοίχημα» που τελικά κέρδισαν. Τις γαστρονομικές δημιουργίες του Marrone επιμελείται ο εξαιρετικά ταλαντούχος chef Κωνσταντίνος Σλαμπάκης, με οδηγούς του την άριστη τεχνογνωσία και την αγάπη για το επάγγελμά του.

Στο Marrone κυριαρχεί το ξύλο και τα γήινα χρώματα, ενώ το φως κατακλύζει τον χώρο, καθώς οι μεγάλες τζαμαρίες του καταστήματος του δίνουν αυτό το εξαίρετο πλεονέκτημα. Ένας χώρος με εξαιρετική αισθητική και ιδιαίτερο design που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη:
Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 419179

Μήλος:
Περιοχή Πολλώνια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22870 41159

Χάλαρο | Restaurant

2-PKPhF.jpg

Το «Χάλαρο» είναι, πλέον, ένα ιστορικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, που κλείνει φέτος 30 χρόνια επιτυχούς διαδρομής στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

Έχοντας ανοίξει το 1992 στα ανατολικά, στη Θεμιστοκλή Σοφούλη, με εξειδίκευση στα κοτόπουλα και στη συνέχεια, το 1996, με δεύτερο κατάστημα στην ίδια περιοχή, έχει εξελιχθεί πλέον σήμερα σε όλα τα επίπεδα – στην κουζίνα του, στο design του και στο service του – κι έχει καταφέρει να τοποθετηθεί στη συνείδηση του κόσμου μεταξύ των καλύτερων και ωραιότερων εστιατορίων της πόλης, συνεχίζοντας σταθερά να παρέχει γεύσεις εξαιρετικής ποιότητας, που έχουν πλέον επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες και που εσύ μπορείς να απολαύσεις καθημερινά, με μία μοναδική θέα στη θάλασσα, όλες τις ώρες της ημέρας.

Το «Xάλαρο», το ξέρουμε όλοι. Δεκαετίες τώρα, έχει φιλοξενήσει στα τραπέζια του από οικογένειες μέχρι διάσημους επισκέπτες της πόλης, πάντα με τις καλύτερες κριτικές, αφού από το τραπέζι σου θα φύγεις απόλυτα ευχαριστημένος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση καταστημάτων: Θεμιστοκλή Σοφούλη 75 & 71
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 423284

Μέθη Bistro & Wine Bar | Restaurant & Wine Bar

methi-bistro-wine-bar1.jpg

Ο κόσμος του κρασιού είναι υπέροχος και συνεχώς διευρύνεται, με το ταξίδι σε αυτόν να παραμένει διαχρονικά συναρπαστικό. Τόσες πολλές οι ποικιλίες, τα είδη, οι μέθοδοι παραγωγής του, που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για… εξερεύνηση. Για το ταξίδι στον κόσμο του κρασιού όμως χρειάζεται κανείς έναν γνώστη για να τον μυήσει στα οινικά αυτά «μονοπάτια».

Στο wine bar «Μέθη» έχουν πετύχει ακριβώς αυτό. Να σας ξεναγήσουν σε αυτόν τον όμορφο και πολλά υποσχόμενο κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια και την πολύχρονη γνώση τους, με πολλά και ξεχωριστά κρασιά, αλλά και πιάτα ταιριαστά, ώστε να αναδεικνύουν όλη τη μαγεία του κρασιού που τα συνοδεύει.

Πώς ξεκίνησε όμως να υπάρχει η «Μέθη»; Ποιο ήταν το δικό της ταξίδι μέσα στο χρόνο και πώς έφτασε να είναι ένα από τα πρώτα wine bar της Θεσσαλονίκης, που κατάφερε να πείσει και να κερδίσει το απαιτητικό της κοινό;

Ήταν το 2000 όταν ο Τάσος Παρτάλης και η σύζυγός του Νένα Καζάκου δημιούργησαν την κάβα «Μέθη», στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά. Αγαπώντας το κρασί, δημιούργησαν έναν χώρο όπου θα συγκέντρωναν κρασιά που γνωρίζουν και αγαπούν, μαζί με άλλα premium ποτά για τους λάτρεις επιλεγμένων ετικετών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 482401

Ουζερί Μπούσουλας | Restaurant

oyzeri-mpousoylas1.jpg

Από τον περασμένο Οκτώβρη, ο Αλέξανδρος Παρατίδης και ο Νίκος Χασακίδης, εργαζόμενοι μέχρι τότε στο ουζερί «Μπούσουλας» (που τότε λεγόταν «Λαβασάς Meat the Fish»), το ανέλαβαν ως ιδιοκτήτες πλέον και συνεχίζουν την γευστική πορεία του μέσα από τη δική τους ματιά, βασιζόμενοι στην πολύχρονη εμπειρία τους στον κλάδο της εστίασης αλλά και στο άσβεστο μεράκι τους για να προσφέρουν όμορφες γαστρονομικές εμπειρίες στον κόσμο τους.

Αλλάζοντας όνομα και πραγματοποιώντας μία εξαιρετική ανακαίνιση, έδωσαν λίγο ακόμη φως στον χώρο, δημιούργησαν μία πανέμορφη αυλή και στο ανανεωμένο πλέον ουζερί τους σερβίρουν γεύσεις θαλασσινές, μα και επιλεγμένα κρεατικά για τους φανατικούς του είδους.

Η αυλή τους θα σας ενθουσιάσει, με τα καταπράσινα δέντρα της ανάμεσα στα κτίρια της περιοχής, θυμίζοντας σκηνικό ιταλικής γειτονιάς, με άφθονη δροσιά -που όλοι αναζητούν ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο- για ημέρες αλλά και βραδιές που θα μνημονεύετε με μεγάλη ευχαρίστηση με την παρέα σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 54, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 403393

Ουζερί – Ο Σταύρος | Restaurant

o-stauros6.jpg

Ήταν το 1966 όταν στο κέντρο της Καλαμαριάς ξεκίνησε τη λειτουργία του το ουζερί «Ο Σταύρος».

Από το 2016 κι έπειτα το ουζερί λειτουργεί στον Άη Γιάννη Καλαμαριάς με την ίδια άριστη ποιότητα σε ψάρια και θαλασσινά, που είναι τα βασικά του μενού του. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το ουζερί «Ο Σταύρος» εδώ και χρόνια είναι η ψαρόσουπα της ώρας. Μία ολόφρεσκη σούπα, από ψάρια εξαιρετικής ποιότητας, που μαγειρεύεται την ώρα που την παραγγέλνετε.

Σήμερα, που το ουζερί έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η κουζίνα παραμένει εξαιρετική σε ποιότητα και γεύση, με τις συνταγές να συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα εστιατόρια – ουζερί στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει το υπερυψωμένο μπαλκόνι και ο όμορφος πλαϊνός κήπος του ουζερί «Ο Σταύρος» είναι ό,τι πρέπει για ψαροκαταστάσεις με ουζάκι, τσίπουρο ή κρασί. Ό,τι τραβάει η όρεξη σας θα το συνδυάσετε ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές από το μενού του εστιατορίου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άρη Βελουχιώτη 18, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 410844

Το Στέκι

steki1.jpg

Το 2016, ένα όμορφο μεζεδοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του στην περιοχή της Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά και κατάφερε αμέσως να κλέψει την καρδιά του κόσμου της περιοχής και όχι μόνο…

6 σχεδόν χρόνια μετά, ο κ. Παρμαξίδης Χρήστος, ιδιοκτήτης και «ψυχή» του καταστήματος, έχοντας διαρκή αγάπη για ανανέωση, προχώρησε σε ανακαίνιση του χώρου, για να αποκτήσει πλέον το «Στέκι» νέο αέρα και σύγχρονη αισθητική, με γήινους τόνους στους τοίχους και μίνιμαλ διάθεση, που θα σε εντυπωσιάσει ευχάριστα.

Το «Στέκι» απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και λειτουργεί καθημερινά, για να προσφέρει ένα πλήρες μενού που θα καλύψει κάθε επιθυμία και γευστική απαίτηση.

Η κουζίνα του δεν κάνει διακρίσεις και προσφέρει τόσο δημιουργίες κρεατικών, όσο και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Για σένα που τιμάς το κρέας, σίγουρα οι αισθήσεις σου θα… πλημμυρίσουν από τη μοναδική γεύση που προσφέρει το μπιφτέκι βουτύρου σε γίγας μέγεθος για να χορτάσεις… νοστιμιά!

Αν τα θέλω σου είναι πιο εκλεπτυσμένα, τότε η μπριζόλα tomahawk θα σε ενθουσιάσει, ενώ η τηγανιά super mix με μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά είναι ένα πιάτο που δεν πρέπει να λείψει από κανένα τραπέζι. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 16, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 446196

Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη | Restaurant

elliniki-koyzina-lazaridi1.jpg

Η αυθεντική, παραδοσιακή ψαροφαγία έχει το στέκι της χρόνια τώρα στην πιο όμορφη γωνιά της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στη Νέα Κρήνη στην Καλαμαριά. Με ρίζες στο παρελθόν και διάθεση να διατηρήσει την παράδοση της, η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει μία από τις καλύτερες εναλλακτικές που έχει κανείς όταν λαχταράει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Περνώντας από τον παππού, στον μπαμπά, έφτασε τα τελευταία χρόνια στα παιδιά, κρατώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα ενός ελληνικού εστιατορίου που αγαπάει την παραδοσιακή κουζίνα. Μπορεί σήμερα -για την ακρίβεια τα τελευταία 20 περίπου χρόνια- να σερβίρει τα καλύτερα της θάλασσας, αλλά κάποτε στο μενού υπήρχε κυρίως κρέας και το όνομα που πλέον θεωρείται σταθμός στον χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, ήταν τότε διαφορετικό.

Ήταν το 1983 όταν ο παππούς Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, αφού είχε επιστρέψει από την Γερμανία όπου ήταν μετανάστης, αποφάσισε να ανοίξει τη «Χρυσή Γωνιά». Η κουζίνα του εστιατορίου περιλάμβανε κατά κύριο λόγο κρέας και τα πιάτα είχαν επιρροές από τη Γερμανία. Ήταν ένα εστιατόριο πού έκανε τη διαφορά για την εποχή του και πήγαινε μάλιστα πολύ καλά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 113, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447477

H Βούκα | Restaurant

i-vouka5.jpg

Στο εστιατόριο «Η Βούκα», στην Καλαμαριά, ένα απόλυτα new entry που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το Φεβρουάριο του 2023, η παράδοση συναντάει την σύγχρονη κουζίνα στην καλύτερη μορφή της. Στο νούμερο 12 του στενού της Κωφίδου, παράδρομου του πεζοδρόμου της Κομνηνών, ο υψηλής αισθητικής αυτός χώρος, με εκλεκτές γεύσεις και μοντέρνα προσέγγιση στην ελληνική παραδοσιακή μαγειρική, υπόσχεται να φέρει στο πιάτο σας γνώριμες γεύσεις, σε εκσυγχρονισμένη μορφή.

Σε μια ατμόσφαιρα «ζεστή», που οφείλεται τόσο στο ύφος του χώρου, όσο και στην άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού, το μενού περιλαμβάνει δημιουργικές προτάσεις σε κρεατικά και θαλασσινά, με προϊόντα μικροπαραγωγών από όλη την Ελλάδα.

H «βούκα» είναι μια μεσαιωνική λέξη, που χρησιμοποιείται και στην θρακιώτικη διάλεκτο, για να σηματοδοτήσει τη μπουκιά. Λίγο πολύ, όλοι την έχουμε χρησιμοποιήσει ή έστω ακούσει από μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς.

Στο εστιατόριο «Η Βούκα», έναν χώρο όμοιοι του οποίου πραγματικά σπανίζουν στην Καλαμαριά, το μενού συνδυάζει γεύσεις από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μαζί με κάποιες πολίτικες επιλογές, πάντα μαγειρεμένες με σύγχρονες τεχνικές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όντως ξεχωριστό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κωφίδου 12, Πεζόδρομος Καλαμαριάς
Τηλέφωνα επικοινωνίας & κρατήσεις: 2311 828020, 6943685598

Άλας | Restaurant

11.jpg

Το άλας της γης, απαραίτητο συστατικό στη μαγειρική κάθε λαού, είναι συνώνυμο της γεύσης, της νοστιμιάς, της ουσίας κάθε πιάτου, καθώς έρχεται να δέσει όλα τα υλικά του και να τους δώσει νόημα. Τα πιο απλά συστατικά απογειώνονται με τη σωστή ποσότητα άλατος.

Αυτό άλλωστε πετυχαίνει και ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Άλας Restaurant», Γιάννης Γκουτνούδης, καθώς με μαεστρία απογειώνει απλά, καθημερινά υλικά και τα μετουσιώνει σε έξοχα πιάτα. Με σπουδές στη μαγειρική και 32 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, το 2014 δημιούργησε το «Άλας», όπου κανείς μπορεί καθημερινά να απολαύσει μοναδικής γευστικής νοστιμιάς πιάτα.

Σε έναν όμορφο, μινιμαλιστικής αισθητικής χώρο, με ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση, ο σεφ και οι συνεργάτες του δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές.

Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και στόχο αυτές να αναδειχθούν σε υπέροχα γαστρονομικά πιάτα, δουλεύουν αδιάκοπα και εμπνέονται από γεύσεις απλές και καθημερινές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 214
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 050300

Το Καφενείο του Ζαφ |Restaurant

kafenio-toy-zaf2.jpg

To «Καφενείο του Ζαφ» είναι ένα από τα γαστρονομικά εγχειρήματα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Νέας Κρήνης, που άνοιξε από καθαρό μεράκι κι ένα όνειρο: να επιτευχθεί, στο συγκεκριμένο χώρο, η συνύπαρξη φίλων και καλού φαγητού.

Το μεζεδοπωλείο άνοιξε το καλοκαίρι του 2015 στο νούμερο 7 της οδού Βρυούλων κι έκτοτε συνεχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, σταθερούς θαμώνες, ακόμη κι από εκτός της Θεσσαλονίκης περιοχές και διαρκώς νέο κόσμο, που βρίσκει στα τραπέζια του, τις ιδανικές συνθήκες, για γεύματα νόστιμα, μερακλίδικα κι ατμόσφαιρα, άνετη για όλους.

Το «Καφενείο του Ζαφ» είναι από τα αγαπημένα, πλέον, στέκια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σημείο συνάντησης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, που συναντώνται εκεί για το καφεδάκι – θα βρείτε καλοψημένο καφέ στη χόβολη - ή το τσίπουρο και το μεζέ τους. Το μενού περιλαμβάνει ζουμερά κρεατικά, λαχταριστά θαλασσινά και χειροποίητους μεζέδες και στο χώρο του, κυριαρχούν οι ευωδιές και οι ξεχωριστές γεύσεις.

Ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Ζαφειρίου, είχε από πριν εμπειρία στο χώρο της εστίασης κι ο χώρος που έστησε ήταν ένα όνειρο ετών για τον ίδιο, ώστε να μπορεί να προσφέρει στον κόσμο, ακριβώς αυτό που ο ίδιος θα ήθελε να βρίσκει, σε ένα κλασσικό μεζεδοπωλείο. Έχει φτιάξει έναν φωτεινό και φιλόξενο χώρο, με παλ χρώματα, ξύλινες επιφάνειες, με τραπέζια μέσα κι έξω κι ένα μπαρ, για όσους θέλουν να απολαύσουν εκεί το μεζέ και το ποτό τους κι έχει δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες, για όμορφα γεύματα κι ωραίες συναντήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βρυουλών 9, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 488114

Περί Ιχθύων | Restaurant

ichthyon18.jpg

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, η όρεξη τραβάει ακόμα περισσότερο θαλασσινές γεύσεις. Φρέσκο ψαράκι, θαλασσινά και ουζάκι πλάι στη θάλασσα, στήνουν το ιδανικό σκηνικό για τις όμορφες μέρες που έρχονται. Στο «Περί… ιχθύων» μπορείτε να τα απολαύσετε όλα αυτά από τα έμπειρα χέρια των ανθρώπων του.

Με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης και 10 χρόνια στο «τιμόνι» του «Περί… ιχθύων», ξέρουν πως να ετοιμάσουν τα πιο φρέσκα της θάλασσας για το τραπέζι σας. Με άνετο εσωτερικό χώρο που όταν το επιτρέπει ο καιρός ανοίγει, νησιώτικο αέρα και θέα στη θάλασσα, το «Περί… ιχθύων» μοιάζει ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα ή δείπνο.

Με ολόφρεσκα ψάρια από ντόπιους ψαράδες των γειτονικών περιοχών, στο «Περί… ιχθύων» φροντίζουν να φτάνουν στο πιάτο σας τα καλύτερα. Μικρά και μεγάλα ψάρια, ανάλογα την εποχή και τη διαθεσιμότητα βρίσκονται καθημερινά στα ψυγεία του εστιατορίου και ψήνονται στο τηγάνι ή στα κάρβουνα.

Τα μεγάλα ψάρια και όχι μόνο, στο «Περί… ιχθύων», ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο στα κάρβουνα, κρατώντας τα ζουμιά τους κι ενισχύοντας τη νοστιμιά τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 91, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 384171

Το Καρνάγιο | Restaurant

to-karnaghio1.jpg

Μετά από 10 χρόνια ακούραστης δημιουργικότητας στην κουζίνα τους στα Ναυπηγεία στην περιοχή του ΙΚΕΑ, «Το Καρνάγιο» και η ομάδα του, μεταφέρθηκαν τον περασμένο Γενάρη σε μια όμορφη γειτονιά, στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα τόσο στα πιάτα τους όσο και στην εξυπηρέτηση, μετακόμισαν σε νέο χώρο και μπαμπάς και κόρη, ο κύριος Σάββας Σαββατούπης και η Κατερίνα Σαββατούπη, συνεχίζουν να μεγαλουργούν στην κουζίνα τους, προσφέροντας μεζέδες που μένουν αξέχαστοι.

Ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, θαλασσινά και τσιπουρομεζέδες από τους καλύτερους που έχετε ποτέ δοκιμάσει, παρελαύνουν στο μενού του ουζερί που χρόνια τώρα έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των Θεσσαλονικέων. Πρώτα απ’ όλα για τα ξεχωριστά του πιάτα κι έπειτα για την ωραία παρεϊστικη ατμόσφαιρα και την φιλική εξυπηρέτηση.

«Το Καρνάγιο» είναι ένα λαϊκό, παρεϊστικο στέκι με πιάτα όμως διαφορετικά από εκείνα που έχει συνηθίσει κανείς να συναντάει σε ένα ουζερί. Παρά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα όμως που θα γευτείτε στα πιάτα του, παραμένει προσιτό και γήινο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγ. Νικολάου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942550922

Food Plaza | Street FoodRestaurant

food-plaza1.jpg

30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το «Food Plaza» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους καλοφαγάδες της Θεσσαλονίκης κι έκτοτε συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζει το μενού του με λιχουδιές για όλα τα γούστα. Και πάντα με αγάπη, μεράκι, διάθεση και χαμόγελο, είτε απολαύσετε τις νόστιμες προτάσεις του «Food Plaza» στον χώρο του, είτε στον δικό σας με delivery.

Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης στην Πλατεία Σκρα της Καλαμαριάς, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξη τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, κόσμος γεμίζει τα τραπέζια του «Food Plaza», προκειμένου να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του.

Όταν λέμε ότι στο «Food Plaza» μπορεί κανείς να βρει ό,τι τραβάει η όρεξη του το εννοούμε. Και όλα κινούνται γύρω από τον βασικό άξονα της ποιότητας, των πρώτων υλών και της εξυπηρέτησης.

Ξεκινάμε από τον πυλώνα του μενού στο «Food Plaza» που είναι τα σάντουιτς, σε πίτα, ψωμάκι ή τορτίγια με ό,τι κρεατικό μπορείς να φανταστείς. Γύρος, σουβλάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, μπριζολάκια και κοτόπουλο μαζί με τα υλικά της επιλογής σας… σας χορταίνουν στο άψε σβήσε. Αλλά και οι μερίδες και τα τεμάχια δεν πάνε πίσω. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σκρα 16, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 451400

Bite Creperie | Κρέπες – Βάφλες – Snacks

bite-creperie1.jpg

Η Θεσσαλονίκη είναι συνυφασμένη με γευστικές απολαύσεις στο χέρι και ατελείωτες βόλτες στα όμορφα στενά της. Για όλους εμάς που ψάχνουμε μια μοναδική γευστική εμπειρία που θα ικανοποιήσει κάθε μας επιθυμία, τότε το «Bite Creperie», είναι ο ιδανικός προορισμός. Εδώ, η αγάπη για την κρέπα συνδυάζεται με την υψηλή ποιότητα των υλικών και την πρωτοτυπία στις γεύσεις, δημιουργώντας τον πιο νόστιμο, παράδεισο γεύσεων.

Τους ξεχωρίζουμε για τα πολλά χρόνια εμπειρίας στο καλό φαγητό, τη μοναδική ζύμη που φτιάχνουν μόνοι τους, τα ολόφρεσκα υλικά τους, αλλά φυσικά και για τη μοναδική προσωπικότητά τους που κάνει τον κόσμο να έρχεται και να ξανάρχεται εδώ και χρόνια.

Ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο Ευάγγελος Χατζηαθανασίου, που ξεκίνησε το 2006 και σήμερα διανύει τον δέκατο ένατο χρόνο λειτουργίας του, προσφέροντάς μας μοναδικές προτάσεις και συνδυασμούς που θα χορτάσουν όλες τις αισθήσεις μας.

Ο χώρος τους είναι πάντα φιλόξενος και ζεστός, ενώ το προσωπικό τους, είναι πάντα πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει με χαμόγελο και να μας βοηθήσει να επιλέξουμε ανάμεσα στις καλύτερες διατροφικές ιδέες που ταιριάζουν στις προτιμήσεις μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 39, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 426276

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία