Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τα 5+1 από τα καλύτερα σύγχρονα ιχθυοπωλεία της Θεσσαλονίκης
06/12/2024 11:00
06/12/2024 11:00
Το ψάρι είναι εδώ και χρόνια κομμάτι της μεσογειακής μας διατροφής και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!
Το ψάρι και τα θαλασσινά είναι μια βόλτα μακριά – είτε για να τα μαγειρέψετε είτε για να τα πάρετε έτοιμα μαγειρεμένα κατευθείαν για το τραπέζι σας, για να τα απολαύσετε απευθείας μόνοι ή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ψαραγορές – ιχθυοπωλεία της πόλης, αναλαμβάνουν όχι μόνο να καθαρίσουν, αλλά και να ψήσουν το ψάρι σας, ακόμη και να σας το φέρουν ζεστό και γευστικότατο, έτοιμο να τοποθετηθεί κατευθείαν στο κέντρο του τραπεζιού σας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ακόλουθες προτάσεις είναι 5+1 από τις καλύτερες στην πόλη που όχι μόνο θα σας προσφέρουν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά -κάποιες από αυτές - θα σας τα φέρουν και στο σπίτι σας ψημένα - ή μαγειρεμένα με τις πιο ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές.
Πάμε να τις γνωρίσουμε μαζί…
Η οικογενειακή επιχείρηση του «Θαλασσόκηπου», στη Βλάλη και Μενεξέ 19 και στην Ασκητού 45, στο Καπάνι, ξεκίνησε το 1954 από τον Ηλία Δημητριάδη και συνεχίστηκε με τον γιο του, Παναγιώτη. Σήμερα, ως τρίτη γενιά, τα αδέρφια, Ηλίας και Μιχάλης, αναλαμβάνουν με σεβασμό τη συνέχεια αυτής της παράδοσης. Το κατάστημα, που λειτουργεί αδιάκοπα στην ιστορική αγορά του Καπανίου, έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστό στις αξίες του: ποιότητα, φρεσκάδα κι άριστη εξυπηρέτηση.
Λειτουργώντας αδιάλειπτα εδώ κι 69 χρόνια, ο «Θαλασσόκηπος» είναι ένα από τα πιο ιστορικά ιχθυοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά τα χρόνια, στην αγαπημένη ανοιχτή αγορά του Καπανίου, παραμένει αφοσιωμένος στην προσφορά φρέσκων, ποιοτικών ψαριών και θαλασσινών και συνεχίζει να αναπτύσσεται, σεβόμενος πάντα τις αξίες, που του έχουν προσδώσει την εμπιστοσύνη των πελατών του.
O «Θαλασσόκηπος» παρέχει καθημερινά εξαιρετικά φρέσκα προϊόντα, διατηρώντας τις παραδόσεις που δημιούργησαν οι πρώτοι ιδιοκτήτες, ο Ηλίας Δημητριάδης και στη συνέχεια ο γιος του, Παναγιώτης που, αναλαμβάνοντας την επιχείρηση το 1960, την ανέπτυξε ώστε να γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, δημιουργώντας ένα ισχυρό όνομα στο χώρο. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Βλάλη και Μενεξέ 19 | Ασκητού 45, Αγορά Καπάνι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235220 | 2310 228335
Αν μένετε στην ανατολική Θεσσαλονίκη και τα περίχωρά της και θέλετε εγγυημένα φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ο προορισμός σας βρίσκεται στο νούμερο 53 της οδού 17ης Νοεμβρίου, στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας και λέγεται «Εν Θαλάσση Φρέσκο Ψάρι». Από το 2020, οι άνθρωποί του, που έχουν εμπειρία ετών στο χώρο της προμήθειας, εμπορίας και προετοιμασίας αλιευμάτων σε έτοιμα γεύματα, αναλαμβάνουν να σας παρέχουν ό,τι πιο φρέσκο και καλό βγάζει η θάλασσα, σε ό,τι μορφή εσείς επιθυμείτε. Ένα από τα success stories της πόλης, ειδικά των τελευταίων ετών, που ξεκίνησε δυναμικά κι έτσι συνεχίζει!
Ως ένα από τα καταστήματα που άνοιξαν εν μέσω της τελευταίας τετραετίας, το «Εν Θαλάσση - Φρέσκο Ψάρι & Ψητό», από την αρχή είχε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που έδινε η συγκυρία του κορονοϊού. Τέσσερα χρόνια μετά, η επιμονή των ανθρώπων του στην ποιότητα και την άρτια καθημερινή εξυπηρέτηση, με αλιεύματα που ξεχωρίζουν, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και το έχει αναδείξει σε ένα από τα πιο πετυχημένα καταστήματα της πόλης, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το φρέσκο ψάρι σας και τα αγαπημένα σας θαλασσινά, είτε νωπά, είτε μαγειρεμένα, όπως εσείς θα επιλέξετε, είτε σε έτοιμες μερίδες, με γευστικές συνταγές που ετοιμάζουν καθημερινά για εσάς, ο Chef του καταστήματος, Γεώργιος Κουκοβίνος και το επιτελείο του.
Την επιχείρηση διαχειρίζεται σήμερα ο Στάθης Τσιφτσίδης, γόνος μίας οικογένειας ψαράδων, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς, μετά τη γιαγιά του, που διατηρούσε ιχθυοπωλείο στη Νεάπολη και τον παππού του, που ήταν έμπορος στην Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, αλλά και τον πατέρα του, που «έτρεχε» για χρόνια τη δική του επιχείρηση. Η μητέρα κι ο πατέρας του διατηρούν ακόμη τα δύο ιχθυοπωλεία «Φάρος» - στην Ανδρέου Παπανδρέου 47 στη Νεάπολη η πρώτη και στη Βιζύης και Πυλαίας γωνία, στην Τούμπα, ο δεύτερος. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου 53, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 040005
Το φρέσκο ψάρι, σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής, ήταν πάντα σπουδαία υπόθεση στο ελληνικό τραπέζι. Και γι’ αυτό το να βρει κανείς το καλύτερο και το φρεσκότερο είναι μεγάλης σημασίας. Στο ιχθυοπωλείο «Βασίλειος Σταμίδης» γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία αυτή και φροντίζουν τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια, ώστε να φτάνουν τα καλύτερα στο τραπέζι σας.
Με εμπειρία πολυετή που ξεκινάει από τον Μικρασιάτη παππού που έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα και πουλούσε φρέσκα ψάρια το 1922. Με μαεστρία στον γρίπο και τα δίχτυα. Ο παππούς Βασίλης μοίραζε καθημερινά τα ψάρια του στις οικογένειες και τις αγορές της περιοχής.
Η τρίτη γενιά σήμερα συνεχίζει αδιάκοπα με την ίδια φιλοσοφία μαεστρίας και ποιότητας, με ένα δεύτερο ιχθυοπωλείο στην Πυλαία, που άνοιξε τις πόρτες του το 2012.
Ο Βασίλης και η Αλέκα, που συνεχίζουν την ιστορία του ιχθυοπωλείου «Σταμίδης», παραμένουν συνεπείς σε αυτό που πάντα ήταν προτεραιότητα του εν λόγω ιχθυοπωλείου: φρέσκα ψάρια, ελληνικά, απευθείας από τους αλιείς.
Ναι, καλά διαβάσατε. Όσο τρέξιμο και κόπο κι αν απαιτεί κάτι τέτοιο, είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξασφαλίσεις τα πιο φρέσκα της ελληνικής θάλασσας.
Με αποκλειστικές συνεργασίες ετών, ο Βασίλης και η Αλέκα έχουν καταφέρει με κόπο να έχουν καθημερινά φρέσκα ψάρια και μόνο ελληνικά. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Τζων Κένεντυ 64, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 331490
Μία ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της ψάρια και θαλασσινά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Και στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί που οι θάλασσες μας προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα και γευστικότερα.
Γι’ αυτό το ιχθυοπωλείο «Ποσειδώνας» βρίσκεται κοντά σας καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα. Στην Περαία, στο 47 της Αμπελοκήπων είναι το… στέκι και η επιλογή όσων θέλουν να διαλέξουν τα καλύτερα νωπά ψάρια για την κουζίνα τους και τα θαλασσινά τους μαγειρέματα.
Από το 1994, οι άνθρωποι του «Ποσειδώνα» επιμένουν ποιοτικά και προσφέρουν ό,τι καλύτερο βγάζει η θάλασσα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, μια και επιλέγουν ελληνικά, ντόπια προϊόντα για τους πάγκους τους.
Με τον κύριο όγκο των ψαριών τους να έρχεται από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, αλλά και παράκτιους αλιείς της ευρύτερης περιοχής, σας προσφέρουν καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά εποχής, για τα σπιτικά σας μαγειρέματα.
Μικρά ψαράκια για τηγάνι, όπως γαύρος, μαρίδα, κουτσομούρα, μπαρμπουνάκια, γλώσσες αλλά και μεγαλύτερα όπως μπακαλιάροι, φαγκριά και ροφοί για ψήσιμο στον φούρνο ή στα κάρβουνα θα σας καταπλήξουν με τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια τους, που εξασφαλίζουν την άριστη γεύση τους. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση:
Αμπελοκήπων 47, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 28108
Τον Ιανουάριο του 2022 άνοιξε στη Σταυρούπολη, στο 36 της Κολοκοτρώνη, ένα ιχθυοπωλείο που γρήγορα ξεχώρισε στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Το «DaCosta» του Μιχάλη Κασάπογλου, βραβευμένου σεφ σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, έκανε αμέσως αίσθηση με την ποιότητα που το διακρίνει σε όλα τα επίπεδα. Νωπά ψάρια και θαλασσινά είναι το βασικό προϊόν του ιχθυοπωλείου, που κάνει όμως θραύση για τα μαγειρέματά του και τις γευστικές δημιουργίες του.
Με τον Μιχάλη Κασάπογλου να επιμελείται το μενού, αλλά και τις δημιουργίες των πιάτων αυτού, το «DaCosta» έγινε γρήγορα γνωστό και αγαπητό για όλους τους σωστούς λόγους και μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του απέκτησε φανατικούς πελάτες. Η ποιότητα, η συνέπεια και οι άριστες γεύσεις είναι εκείνα που κέρδισαν την εμπιστοσύνη των καλοφαγάδων της πόλης.
Στο ιχθυοπωλείο «DaCosta» λοιπόν, θα βρείτε καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Μεγάλη ποικιλία, από μικρά μέχρι μεγάλα ψάρια, όλα στην εποχή τους, διαλέγονται από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας και της Καβάλας, αλλά και από παράκτιους αλιείς.
Οι άνθρωποι του «Da Costa» έχουν δώσει έμφαση στην εντοπιότητα των προϊόντων που σας προσφέρουν κι έτσι στο ιχθυοπωλείο δεν θα βρείτε τίποτα εισαγωγής, παρά μόνο τα καλύτερα και πιο φρέσκα που θα βρουν στην ντόπια αγορά.
Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε ό,τι επιθυμείτε και να το απολαύσετε νωπό είτε μαγειρεμένο από τα χέρια ειδικού. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση:
Κολοκοτρώνη 36, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 666060
Τι καλύτερο από να γνωρίζεις ότι υπάρχει κάπου εκεί έξω ένα κατάστημα που μπορεί να σε προμηθεύει με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα σπιτικά σου μαγειρέματα; Το ίδιο κατάστημα μάλιστα, να μπορεί να σου προσφέρει τους θησαυρούς της θάλασσας μαγειρεμένους κατά την προτίμησή σου;
Το ιχθυοπωλείο – ψητοπωλείο «Fish Fish» κάνει και τα δύο με μεγάλη επιτυχία, διανύοντας πλέον τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Η πολύχρονη εμπειρία των ιδιοκτητών του εξασφαλίζει εγγυημένη ποιότητα σε ό,τι κι αν επιλέξετε, είτε σε νωπό είτε σε μαγειρεμένο ψάρι ή θαλασσινό.
Ο προσεγμένος και πλήρως εξοπλισμένος χώρος του «Fish Fish» στην Καλαμαριά, έχει στηθεί ιδανικά από τους ανθρώπους του, ώστε να εξυπηρετεί σωστά και τις ανάγκες του ιχθυοπωλείου και του ψητοπωλείου. Συνεπώς δεν είναι τυχαίο πώς η εμπειρία τους στο αντικείμενο, το μεράκι και η αφοσίωση στον αρχικό τους στόχο, έχει ήδη οδηγήσει το «Fish Fish» στη λίστα με τα καλύτερα ιχθυοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Οι άριστες κριτικές άλλωστε φανερώνουν πώς έχει κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πελατών του.
Στο «Fish Fish» θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και θαλασσινά, που ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητά τους. Καθημερινά οι πάγκοι του «Fish Fish» εμπλουτίζονται με premium επιλογές, που προέρχονται απευθείας από παράκτιους αλιείς του τόπου μας.
Η ποικιλία και η διαθεσιμότητα των προϊόντων του ιχθυοπωλείου εξαρτάται φυσικά από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να έχετε πάντα τις πιο φρέσκες επιλογές στη διάθεσή σας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Μητροπολίτου Κυδωνιών 46, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 231606
Το ψάρι είναι εδώ και χρόνια κομμάτι της μεσογειακής μας διατροφής και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!
Το ψάρι και τα θαλασσινά είναι μια βόλτα μακριά – είτε για να τα μαγειρέψετε είτε για να τα πάρετε έτοιμα μαγειρεμένα κατευθείαν για το τραπέζι σας, για να τα απολαύσετε απευθείας μόνοι ή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ψαραγορές – ιχθυοπωλεία της πόλης, αναλαμβάνουν όχι μόνο να καθαρίσουν, αλλά και να ψήσουν το ψάρι σας, ακόμη και να σας το φέρουν ζεστό και γευστικότατο, έτοιμο να τοποθετηθεί κατευθείαν στο κέντρο του τραπεζιού σας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ακόλουθες προτάσεις είναι 5+1 από τις καλύτερες στην πόλη που όχι μόνο θα σας προσφέρουν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά -κάποιες από αυτές - θα σας τα φέρουν και στο σπίτι σας ψημένα - ή μαγειρεμένα με τις πιο ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές.
Πάμε να τις γνωρίσουμε μαζί…
Η οικογενειακή επιχείρηση του «Θαλασσόκηπου», στη Βλάλη και Μενεξέ 19 και στην Ασκητού 45, στο Καπάνι, ξεκίνησε το 1954 από τον Ηλία Δημητριάδη και συνεχίστηκε με τον γιο του, Παναγιώτη. Σήμερα, ως τρίτη γενιά, τα αδέρφια, Ηλίας και Μιχάλης, αναλαμβάνουν με σεβασμό τη συνέχεια αυτής της παράδοσης. Το κατάστημα, που λειτουργεί αδιάκοπα στην ιστορική αγορά του Καπανίου, έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστό στις αξίες του: ποιότητα, φρεσκάδα κι άριστη εξυπηρέτηση.
Λειτουργώντας αδιάλειπτα εδώ κι 69 χρόνια, ο «Θαλασσόκηπος» είναι ένα από τα πιο ιστορικά ιχθυοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά τα χρόνια, στην αγαπημένη ανοιχτή αγορά του Καπανίου, παραμένει αφοσιωμένος στην προσφορά φρέσκων, ποιοτικών ψαριών και θαλασσινών και συνεχίζει να αναπτύσσεται, σεβόμενος πάντα τις αξίες, που του έχουν προσδώσει την εμπιστοσύνη των πελατών του.
O «Θαλασσόκηπος» παρέχει καθημερινά εξαιρετικά φρέσκα προϊόντα, διατηρώντας τις παραδόσεις που δημιούργησαν οι πρώτοι ιδιοκτήτες, ο Ηλίας Δημητριάδης και στη συνέχεια ο γιος του, Παναγιώτης που, αναλαμβάνοντας την επιχείρηση το 1960, την ανέπτυξε ώστε να γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, δημιουργώντας ένα ισχυρό όνομα στο χώρο. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Βλάλη και Μενεξέ 19 | Ασκητού 45, Αγορά Καπάνι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 235220 | 2310 228335
Αν μένετε στην ανατολική Θεσσαλονίκη και τα περίχωρά της και θέλετε εγγυημένα φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ο προορισμός σας βρίσκεται στο νούμερο 53 της οδού 17ης Νοεμβρίου, στα Κωνσταντινουπολίτικα της Πυλαίας και λέγεται «Εν Θαλάσση Φρέσκο Ψάρι». Από το 2020, οι άνθρωποί του, που έχουν εμπειρία ετών στο χώρο της προμήθειας, εμπορίας και προετοιμασίας αλιευμάτων σε έτοιμα γεύματα, αναλαμβάνουν να σας παρέχουν ό,τι πιο φρέσκο και καλό βγάζει η θάλασσα, σε ό,τι μορφή εσείς επιθυμείτε. Ένα από τα success stories της πόλης, ειδικά των τελευταίων ετών, που ξεκίνησε δυναμικά κι έτσι συνεχίζει!
Ως ένα από τα καταστήματα που άνοιξαν εν μέσω της τελευταίας τετραετίας, το «Εν Θαλάσση - Φρέσκο Ψάρι & Ψητό», από την αρχή είχε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που έδινε η συγκυρία του κορονοϊού. Τέσσερα χρόνια μετά, η επιμονή των ανθρώπων του στην ποιότητα και την άρτια καθημερινή εξυπηρέτηση, με αλιεύματα που ξεχωρίζουν, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και το έχει αναδείξει σε ένα από τα πιο πετυχημένα καταστήματα της πόλης, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το φρέσκο ψάρι σας και τα αγαπημένα σας θαλασσινά, είτε νωπά, είτε μαγειρεμένα, όπως εσείς θα επιλέξετε, είτε σε έτοιμες μερίδες, με γευστικές συνταγές που ετοιμάζουν καθημερινά για εσάς, ο Chef του καταστήματος, Γεώργιος Κουκοβίνος και το επιτελείο του.
Την επιχείρηση διαχειρίζεται σήμερα ο Στάθης Τσιφτσίδης, γόνος μίας οικογένειας ψαράδων, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς, μετά τη γιαγιά του, που διατηρούσε ιχθυοπωλείο στη Νεάπολη και τον παππού του, που ήταν έμπορος στην Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, αλλά και τον πατέρα του, που «έτρεχε» για χρόνια τη δική του επιχείρηση. Η μητέρα κι ο πατέρας του διατηρούν ακόμη τα δύο ιχθυοπωλεία «Φάρος» - στην Ανδρέου Παπανδρέου 47 στη Νεάπολη η πρώτη και στη Βιζύης και Πυλαίας γωνία, στην Τούμπα, ο δεύτερος. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: 17ης Νοεμβρίου 53, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2314 040005
Το φρέσκο ψάρι, σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής, ήταν πάντα σπουδαία υπόθεση στο ελληνικό τραπέζι. Και γι’ αυτό το να βρει κανείς το καλύτερο και το φρεσκότερο είναι μεγάλης σημασίας. Στο ιχθυοπωλείο «Βασίλειος Σταμίδης» γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία αυτή και φροντίζουν τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια, ώστε να φτάνουν τα καλύτερα στο τραπέζι σας.
Με εμπειρία πολυετή που ξεκινάει από τον Μικρασιάτη παππού που έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα και πουλούσε φρέσκα ψάρια το 1922. Με μαεστρία στον γρίπο και τα δίχτυα. Ο παππούς Βασίλης μοίραζε καθημερινά τα ψάρια του στις οικογένειες και τις αγορές της περιοχής.
Η τρίτη γενιά σήμερα συνεχίζει αδιάκοπα με την ίδια φιλοσοφία μαεστρίας και ποιότητας, με ένα δεύτερο ιχθυοπωλείο στην Πυλαία, που άνοιξε τις πόρτες του το 2012.
Ο Βασίλης και η Αλέκα, που συνεχίζουν την ιστορία του ιχθυοπωλείου «Σταμίδης», παραμένουν συνεπείς σε αυτό που πάντα ήταν προτεραιότητα του εν λόγω ιχθυοπωλείου: φρέσκα ψάρια, ελληνικά, απευθείας από τους αλιείς.
Ναι, καλά διαβάσατε. Όσο τρέξιμο και κόπο κι αν απαιτεί κάτι τέτοιο, είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξασφαλίσεις τα πιο φρέσκα της ελληνικής θάλασσας.
Με αποκλειστικές συνεργασίες ετών, ο Βασίλης και η Αλέκα έχουν καταφέρει με κόπο να έχουν καθημερινά φρέσκα ψάρια και μόνο ελληνικά. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Τζων Κένεντυ 64, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 331490
Μία ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της ψάρια και θαλασσινά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Και στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί που οι θάλασσες μας προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα και γευστικότερα.
Γι’ αυτό το ιχθυοπωλείο «Ποσειδώνας» βρίσκεται κοντά σας καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα. Στην Περαία, στο 47 της Αμπελοκήπων είναι το… στέκι και η επιλογή όσων θέλουν να διαλέξουν τα καλύτερα νωπά ψάρια για την κουζίνα τους και τα θαλασσινά τους μαγειρέματα.
Από το 1994, οι άνθρωποι του «Ποσειδώνα» επιμένουν ποιοτικά και προσφέρουν ό,τι καλύτερο βγάζει η θάλασσα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, μια και επιλέγουν ελληνικά, ντόπια προϊόντα για τους πάγκους τους.
Με τον κύριο όγκο των ψαριών τους να έρχεται από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας, αλλά και παράκτιους αλιείς της ευρύτερης περιοχής, σας προσφέρουν καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά εποχής, για τα σπιτικά σας μαγειρέματα.
Μικρά ψαράκια για τηγάνι, όπως γαύρος, μαρίδα, κουτσομούρα, μπαρμπουνάκια, γλώσσες αλλά και μεγαλύτερα όπως μπακαλιάροι, φαγκριά και ροφοί για ψήσιμο στον φούρνο ή στα κάρβουνα θα σας καταπλήξουν με τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια τους, που εξασφαλίζουν την άριστη γεύση τους. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση:
Αμπελοκήπων 47, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 28108
Τον Ιανουάριο του 2022 άνοιξε στη Σταυρούπολη, στο 36 της Κολοκοτρώνη, ένα ιχθυοπωλείο που γρήγορα ξεχώρισε στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Το «DaCosta» του Μιχάλη Κασάπογλου, βραβευμένου σεφ σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, έκανε αμέσως αίσθηση με την ποιότητα που το διακρίνει σε όλα τα επίπεδα. Νωπά ψάρια και θαλασσινά είναι το βασικό προϊόν του ιχθυοπωλείου, που κάνει όμως θραύση για τα μαγειρέματά του και τις γευστικές δημιουργίες του.
Με τον Μιχάλη Κασάπογλου να επιμελείται το μενού, αλλά και τις δημιουργίες των πιάτων αυτού, το «DaCosta» έγινε γρήγορα γνωστό και αγαπητό για όλους τους σωστούς λόγους και μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του απέκτησε φανατικούς πελάτες. Η ποιότητα, η συνέπεια και οι άριστες γεύσεις είναι εκείνα που κέρδισαν την εμπιστοσύνη των καλοφαγάδων της πόλης.
Στο ιχθυοπωλείο «DaCosta» λοιπόν, θα βρείτε καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Μεγάλη ποικιλία, από μικρά μέχρι μεγάλα ψάρια, όλα στην εποχή τους, διαλέγονται από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας και της Καβάλας, αλλά και από παράκτιους αλιείς.
Οι άνθρωποι του «Da Costa» έχουν δώσει έμφαση στην εντοπιότητα των προϊόντων που σας προσφέρουν κι έτσι στο ιχθυοπωλείο δεν θα βρείτε τίποτα εισαγωγής, παρά μόνο τα καλύτερα και πιο φρέσκα που θα βρουν στην ντόπια αγορά.
Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε ό,τι επιθυμείτε και να το απολαύσετε νωπό είτε μαγειρεμένο από τα χέρια ειδικού. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση:
Κολοκοτρώνη 36, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 666060
Τι καλύτερο από να γνωρίζεις ότι υπάρχει κάπου εκεί έξω ένα κατάστημα που μπορεί να σε προμηθεύει με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα σπιτικά σου μαγειρέματα; Το ίδιο κατάστημα μάλιστα, να μπορεί να σου προσφέρει τους θησαυρούς της θάλασσας μαγειρεμένους κατά την προτίμησή σου;
Το ιχθυοπωλείο – ψητοπωλείο «Fish Fish» κάνει και τα δύο με μεγάλη επιτυχία, διανύοντας πλέον τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Η πολύχρονη εμπειρία των ιδιοκτητών του εξασφαλίζει εγγυημένη ποιότητα σε ό,τι κι αν επιλέξετε, είτε σε νωπό είτε σε μαγειρεμένο ψάρι ή θαλασσινό.
Ο προσεγμένος και πλήρως εξοπλισμένος χώρος του «Fish Fish» στην Καλαμαριά, έχει στηθεί ιδανικά από τους ανθρώπους του, ώστε να εξυπηρετεί σωστά και τις ανάγκες του ιχθυοπωλείου και του ψητοπωλείου. Συνεπώς δεν είναι τυχαίο πώς η εμπειρία τους στο αντικείμενο, το μεράκι και η αφοσίωση στον αρχικό τους στόχο, έχει ήδη οδηγήσει το «Fish Fish» στη λίστα με τα καλύτερα ιχθυοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Οι άριστες κριτικές άλλωστε φανερώνουν πώς έχει κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πελατών του.
Στο «Fish Fish» θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και θαλασσινά, που ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητά τους. Καθημερινά οι πάγκοι του «Fish Fish» εμπλουτίζονται με premium επιλογές, που προέρχονται απευθείας από παράκτιους αλιείς του τόπου μας.
Η ποικιλία και η διαθεσιμότητα των προϊόντων του ιχθυοπωλείου εξαρτάται φυσικά από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να έχετε πάντα τις πιο φρέσκες επιλογές στη διάθεσή σας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Μητροπολίτου Κυδωνιών 46, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 231606
ΣΧΟΛΙΑ