Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Best of 2024 – Αγαπημένες αυλές και όμορφοι εξωτερικοί χώροι στην πόλη, για καλοκαιρινές εξόδους γεμάτες γεύσεις και διασκέδαση (1ο μέρος)

Σαν να βρισκόμαστε σε ένα καταγάλανο νησί ή στην καταπράσινη αυλή ενός ορεινού χωριού

 24/07/2024 17:00

Αφιέρωμα: Best of 2024 – Αγαπημένες αυλές και όμορφοι εξωτερικοί χώροι στην πόλη, για καλοκαιρινές εξόδους γεμάτες γεύσεις και διασκέδαση (1ο μέρος)

Το καλοκαίρι και όσο ο καιρός παραμένει ζεστός, όλοι μας αναζητούμε οάσεις δροσιάς, για να απολαύσουμε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό μας, με την παρέα μας. Σε αυλές με πράσινο, σε χώρους εξωτερικούς, όμορφα διαμορφωμένους, που μας προσκαλούν σε νοερά και δροσερά «ταξίδια» του μυαλού, σαν να βρισκόμαστε σε ένα καταγάλανο νησί ή στην καταπράσινη αυλή ενός ορεινού χωριού.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολυάριθμες τέτοιες προτάσεις και πάμε μαζί να γνωρίσουμε στο 1ο μέρος του αφιερώματος μας, τις 10+2 από τις καλύτερες στην πόλη…

Pink Dot café | Café Bar Bistro

pink-dot-cafe22.jpg

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το «ροζ café» που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην Θεσσαλονίκη, είτε από στόμα σε στόμα είτε μέσα από τα social media, όπου κάνει «θραύση» στις τάξεις των influencers και όχι μόνο. Ο λόγος για το Pink Dot café - ένας χώρος με υπέροχη αισθητική, που «υποκλίνεται» στο ροζ, ως σύμβολο κομψότητας, διασκέδασης, αλλά και θαλπωρής.

Θα το βρείτε εντός του Apollonia Politia, από την πλευρά της θάλασσας και όπως καταλαβαίνετε, η θέα που προσφέρει είναι μοναδική. Απολαύστε τον καφέ, το brunch ή το aperitivo σας, με την ειδυλλιακή θέα του Θερμαϊκού και ταξιδέψτε νοερά μαζί με τα αεροπλάνα που θα παρακολουθήσετε να πετούν σε σχετικά κοντινή απόσταση, προσφέροντας ένα μοναδικό συναίσθημα νοσταλγίας και ονείρου!

Μόλις μπείτε στον χώρο του Pink Dot café θα αισθανθείτε σαν να έχετε μπει σε ένα «αστικό παραμύθι» με φόντο υπέροχα λουλούδια, φινετσάτη διακόσμηση και chill out μουσική. Το team του θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ανάμεσα στις πολλές γευστικές δημιουργίες που κατακλύζουν τον χώρο με μυρωδιές και θα σας προσφέρει μία συνολικά άψογη εμπειρία service. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 84 (Apollonia Politia)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 806053

Navona | Café Bar Restaurant

navona2.jpg

Σε μία μοναδική θέση στη Νέα Παραλία, με θέα στο Θερμαϊκό και το φως που λούζει την προκυμαία, το εστιατόριο «Navona» του Makedonia Palace Hotel, αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία συνάντησης, για να συνδυάσετε την ιταλική κουζίνα, με την απαράμιλλη θέα της θάλασσας.

Ξεκινώντας ήδη από το πρωί, με γλυκές κι αλμυρές εκδοχές για όλες τις γευστικές επιθυμίες -συνοδείας του αγαπημένου σας καφέ ή ροφήματος- μέχρι το μεσημέρι, με τις πραγματικά εξαιρετικές προτάσεις του μενού και φτάνοντας ως τις βραδινές ώρες, οπότε το δείπνο σας μπορεί να συνδυαστεί κι από το αγαπημένο σας ποτό.

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε έως την Ιταλία για να γευθείτε την αυθεντική ιταλική κουζίνα, αφού στο «Navona», που εμπνεύστηκε το όνομά του από την ομώνυμη πόλης, η τέχνη του pizzaiolo ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας, με το σαλόνι και την αυλή του εστιατορίου να ανοίγονται στη θάλασσα και να αποτελούν το ιδανικό σκηνικό, για κάθε ώρα της ημέρας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Makedonia Palace Hotel, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 897444

Μπαχτσές | Restaurant

mpachtses4.jpg

Ο «Μπαχτσές», είναι ρετρό. Μιλάμε για το όμορφο - λίγο σαν να βγήκε από άλλη εποχή - εστιατόριο στο νούμερο 211 της Βασιλίσσης Όλγας, που από το 2014 προσφέρει μία εμπειρία μοναδική, από κάθε άποψη. Είτε εστιάσει κανείς στην είσοδό του, είτε στον εσωτερικό του χώρο, με το vintage μωσαϊκό, τα ξύλινα τραπέζια σαν σε κουτούκι και τις διαφημίσεις εποχής, είτε στην αυλή – έκπληξη στο πίσω μέρος είτε, φυσικά, στο πεντανόστιμο φαγητό και τις χορταστικές μερίδες του, που χορταίνει τόσο το μάτι, όσο και το στομάχι και κάθε άλλη αίσθηση! Πλέον, υπό νέα διεύθυνση, ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο τα πανιά του, με μικρές πινελιές, που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το μενού!

Μπαίνοντας στον «Μπαχτσέ», η έκπληξη είναι σίγουρα ένα πρωταρχικό στοιχείο κάθε αντίδρασης. Είναι ένας πραγματικός «θησαυρός» για πολλούς, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Βασιλίσσης Όλγας, που τον γνωρίζουν και τον προτιμούν σταθερά, πολλοί λάτρεις της κρεατοφαγίας, από κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος συνδέει την παλιά εποχή με το παρόν κι οδηγεί στο μέλλον, μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων, διακοσμητικών στοιχείων, μυρωδιών και συνταγών, που γίνονται όλο και καλύτερες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 211
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 427339

Sunset Bay

sunset-bay1.jpg

Το Sunset Bay είναι ένα νέο tropical & cocktail bar που μας πρωτοσυστήθηκε στις αρχές του φετινού Ιουλίου, όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, αποτελώντας ένα από τα πιο πολυσυζητημένα new entries projects στην πόλη, τόσο λόγω του concept του, όσο κυρίως λόγω του προνομιακού σημείου του, στο παραλιακό μέτωπο της ανατολικής πλευράς της πόλης μας.

Στο Sunset Bay από την πρώτη στιγμή της εισόδου σας στο χώρο, θα ταξιδέψετε νοερά σε ένα όμορφο νησί, αφού οι εικόνες που θα σας προσφέρει θα οδηγήσουν τη σκέψη σας σε καλοκαιρινά μέρη μαγικά και ονειρεμένα, παρότι θα απέχετε ελάχιστα από το κέντρο της πόλης. 

Η υποδοχή που επεφύλασσε στους Θεσσαλονικείς ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και θερμή, παρουσιάζοντας έναν χώρο-«κόσμημα», ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης δίπλα στη θάλασσα.

Θα το βρείτε επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής 70, στην περιοχή της Πυλαίας, στο δρόμο για το αεροδρόμιο. Είναι ένας μαγευτικός χώρος που υποστηρίζει απόλυτα τη φιλοσοφία summer in the city, με μίνιμαλ διακόσμηση όπου κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις και με βασικό υλικό του το φυσικό ξύλο. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 70, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937251628

Μπαρ/Μπα/Μπεν

mparmpampen-2.jpg

Το Μπαρ/Μπα/Μπεν μας πρωτοσυστήθηκε το 2019 ως ένα «αστικό beach bar», που έμελε να κάνει τη διαφορά και να βάλει τη δική του υπογραφή, στη διασκέδαση της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στη γωνία της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή με την οδό Κατσιμίδη και θα σας εντυπωσιάσει εξ αρχής με τη μοναδική εξωτική διακόσμηση του, με το μπαμπού να κυριαρχεί και τα έντονα χρώματα να δίνουν τη δική τους πινελιά ζωντάνιας και καλοκαιριού.

Μέσα στο γκρίζο αστικό τοπίο, το Μπαρ/Μπα/Μπεν αποτελεί μία όαση πρασίνου, μία ιδανική απόδραση από την καθημερινότητα, με μία cool φιλοσοφία που ενστερνίζονται φυσικά και όλοι οι θαμώνες του.

Για εμάς τους «μυημένους», το Μπαρ/Μπα/Μπεν είναι ο χώρος που περιμένουμε όλο το χρόνο για να ανοίξει τις πόρτες του, καθώς λειτουργεί από τον Απρίλιο μέχρι να ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα στην πόλη και να «κηρυχθεί» και τυπικά το τέλος της καλοκαιρινής ανεμελιάς.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 29 με Κατσιμίδη
Τηλέφωνο εεπικοινωνίας: 2310 935252

Ακαδημία Art Restaurant | Restaurant

art-restaurant19.jpg

Το 2011 ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Γαργάνης θέλοντας να προσφέρουν καλό φαγητό και παράλληλα κάτι διαφορετικό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που γνώριζε ήδη να εκτιμά την καλή κουζίνα, δημιούργησαν την «Ακαδημία Art Restaurant». Ένα χώρο γαστρονομίας και τέχνης, που αγαπάει να συγκινεί όλες τις αισθήσεις.

Χώρος ατμοσφαιρικός, ζεστός, με ιδιαίτερη επίπλωση και έργα τέχνης να κοσμούν τους τοίχους της, η «Ακαδημία Art Restaurant» εδώ και 12 χρόνια έχει καταφέρει να μυήσει τους πελάτες της σε έναν κόσμο τέχνης μέσα από το φαγητό, αλλά και την αισθητική. Και συνεχίζει να το κάνει με αμείωτο ενθουσιασμό, καθώς μέχρι και σήμερα οι άνθρωποί της δεν επαναπαύονται θέλοντας να προσφέρουν την ίδια εξαίρετη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα.

Η «Ακαδημία Art Restaurant» λοιπόν, γεννήθηκε από την επιθυμία του Κωνσταντίνου Έλβις Μάρκου για κάτι διαφορετικό στον χώρο της εστίασης. Συζητώντας με τον φίλο του καλλιτέχνη, ζωγράφο Λάζαρο Πάντο, προέκυψε η ιδέα για έναν καλλιτεχνικό χώρο γαστρονομίας. Κι έτσι Παραμονή Χριστουγέννων του 2011 η «Ακαδημία Art Restaurant» άνοιξε τις πόρτες της και μάγεψε με την υπέροχη κουζίνα της και την καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγ. Μηνά 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 521803

Menta | Café Bar Bistro

menta9.jpg

Η επιτυχία συνήθως έρχεται μετά από ένα ρίσκο που θα πάρεις, από μία ιδέα που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή και σίγουρα μετά από ένα όραμα που θέλεις επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η «menta», όταν ο Γιώργος Λιαχούδης και ο Μανώλης Κοτζαμάνης, φίλοι από το σχολείο, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να δημιουργήσουν παρέα έναν όμορφο χώρο που θα γίνει αγαπημένο στέκι πολλών.

Πού θα πραγματοποιούσαν όμως το όνειρο τους ο Γιώργος και ο Μανώλης; Στην Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο μπαμπάς του Γιώργου είχε παλιότερα ένα ουζερί. Ο Γιώργος αυτή τη γειτονιά την γνώριζε πολύ καλά, καθώς εκεί μεγάλωσε ουσιαστικά κι ήταν από τις αγαπημένες του. Δεν χρειάστηκε περισσότερη σκέψη. Η «menta» θα έκανε το ξεκίνημά της εκεί.

Το 2011 λοιπόν η «menta» γίνεται το πρώτο café – bar στα γνωστά μέχρι και σήμερα Λουλουδάδικα. Στην Κομνηνών, έναν ξεκάθαρα εμπορικό δρόμο που είχε κίνηση κυρίως τα πρωινά, στήθηκε ένα μαγαζί με αισθητική και χαρακτήρα, στο οποίο κανείς μπορούσε να απολαύσει τον καφέ του, αλλά και το βράδυ το ποτό του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 016593

Deseo | Café Bar Bistro

deseo19.jpg

Το brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα γεύμα, είναι ένα κοινωνικό γεγονός και στο «Deseo», στο νούμερο 43 της οδού Νικολάου Πλαστήρα, στη Χαριλάου, ξέρουν να το σερβίρουν σωστά, έχοντας φροντίσει για τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να σας μείνει αξέχαστο. Ως all day προορισμός το «Deseo» ξέρει να προσφέρει, τόσο νόστιμα και προσεγμένα γεύματα, όσο κι ένα ιδανικό περιβάλλον, για να χαλαρώσετε και να προσφέρετε στον εαυτό σας, την ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Αργά το πρωί και νωρίς το μεσημέρι εκεί, κάπου στη μέση της ημέρας, είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρετε την παρέα σας και να περάσετε μία βόλτα από το «Deseo», στη Χαριλάου, για να απολαύσετε ένα από τα πιο σημαντικά, πλέον γεύματα, που δεν είναι ακριβώς πρωινό, αλλά ούτε και πλήρες μεσημεριανό. Το brunch είναι κάτι ενδιάμεσο, κάτι πολύ νόστιμο και κάτι που σας συστήνουμε. Στο «Deseo» διαρκεί έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες και είναι δύο γεύματα σε ένα.

Από το φθινόπωρο του 2006, οπότε κι άνοιξε, το «Deseo» προσελκύει καθημερινά κόσμο όλων των ηλικιών κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η ευρεία γκάμα του μενού του, που ξεκινά από τον απαραίτητο πρώτο πρωινό καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα, μαζί με ελαφριές προτάσεις για πρωινό, μέχρι τη λίστα των signature cocktails του το βράδυ – η λίστα αλλάζει από χειμώνα σε καλοκαίρι - και τις ενδιάμεσες προτάσεις σε φαγητό ή συνοδευτικά, όπως η πίτσα ή τα bao buns, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών, οι επιλογές σε fingerfood και φυσικά το brunch του, το καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα, γαστρονομικά, σημεία στην πόλη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 43, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 326304

Zen garden | Café Bar Bistro

zen-garden1.jpg

Το «Zen Garden» άνοιξε τις πόρτες του πριν δύο χρόνια στην περιοχή της Πυλαίας για να προσφέρει στους Θεσσαλονικείς μια καταπράσινη αυλή μέσα στον ιστό της πόλης, που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό μέρος. Πίσω από το «Zen Garden» υπάρχει μία ιστορία, καθώς αυτός ο ξεχωριστός χώρος όπου μπορείς να απολαύσεις κάτω από τα δέντρα τις υπηρεσίες του εξειδικευμένου προσωπικού του, διαμορφώθηκε σε μία ακατοίκητη μονοκατοικία του 1950.

Ένας από τους ωραιότερους χώρους στα ανατολικά σε περιμένει, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάθε φορά που τον επισκέπτεσαι σε διαφορετικό μέρος, καθώς η μονοκατοικία περιβάλλεται από τέσσερις διαφορετικά διακοσμημένες μεριές.

Αν και πρόκειται για ένα cocktail food bar, το «Zen Garden» έχει το χαρακτήρα του all day bistro bar με εξαιρετικές… επιλογές για brunch. Μία επίσκεψη θα σας πείσει και θα σας κάνει να επιστρέφετε ξανά και ξανά.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο χώρος διαθέτει και δικό του πάρκινγκ κάνει την έξοδο σας ακόμα πιο ξένοιαστη.

Στις καταπράσινες αυλές του «Zen Garden» δεσπόζουν τα δύο εξωτερικά bar, στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τα cocktails σας με συνοδεια τις cosmopolitan μουσικές που θα παίζουν για εσάς οι dj του καταστήματος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικ. Πλαστήρα 67, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 303162

Πόρτα Ανοιχτή | Restaurant

porta-anoichti1.jpg

Υπάρχει μία αυλή φιλόξενη στη Σταυρούπολη, ακριβώς δίπλα από τη Μονή Λαζαριστών, μία «Πόρτα Ανοιχτή» όπου σας περιμένουν εκλεκτές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πρόσχαρα πρόσωπα, εγκάρδια φιλοξενία και τρεις διαφορετικοί χώροι – ο εσωτερικός, μία αυλή κι ένας κήπος – όπου θα απολαύσετε νόστιμα γεύματα. Από τον Οκτώβριο του 2018, η «Πόρτα Ανοιχτή» ξεχωρίζει για το μοναδικό της γούστο, την αισθητική της και τις εξαιρετικές της γευστικές προτάσεις, που προσφέρει σε μία καθόλα άνετη και οικεία ατμόσφαιρα.

Η «Πόρτα Ανοιχτή» άνοιξε πριν από πέντε χρόνια από το Θωμά Μούτσελο -διευθυντή τότε σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής - και τον Chef Γιάννη Αραμπατζή, πρώτο Chef του πασίγνωστου εστιατορίου «Παπαρούνα» της Θεσσαλονίκης, αλλά και του «Aelia Beach Bar Restaurant» της Χαλκιδικής, όπου και γνωρίστηκαν. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κι εν μέσω δύο σύντομων – πεντάλεπτων, όπως οι ίδιοι λένε - αλλά εποικοδομητικών συζητήσεων για τα σχέδια του επερχόμενου χειμώνα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα εστιατόριο, που έμελλε να αγαπηθεί από πολύ κόσμο της πόλης και όχι μόνο.

Τέσσερα χρόνια μετά, στην κουζίνα προστέθηκε κι ο Δημήτρης Βεργουλιάδης. Και το αρχικό εστιατόριο, που ξεκίνησε χωρίς πολλές αναλύσεις κι έρευνες, μόνο με κάποιους «υπολογισμούς σε νούμερα» κι ένα πλάνο - το να εφαρμόσουν όσα γνώριζαν ήδη από την εμπειρία τους, σε ένα εστιατόριο, όπου θα άρεσε στους ίδιους να πηγαίνουν εάν ήταν οι πελάτες - μεγάλωσε σταδιακά και συνεχίζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 265325

Back.ξες | Restaurant

backkses3.jpg

Το μικρόβιο της μαγειρικής το είχε από μικρή η Φωτεινή Ακριτίδου. Αίσθηση της γεύσης, φαντασία και μεγαλώνοντας μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζει ετερόκλητα υλικά για να δημιουργεί στο τέλος μοναδικά πιάτα με τη δική της υπογραφή.

Έχοντας μεγαλώσει στον Εύοσμο η Φωτεινή, ο αδερφός της Δαμιανός και ο φίλος τους Σάκης Τασόπουλος, είχαν επιθυμία να δημιουργήσουν ένα δικό τους γαστρονομικό project στην περιοχή τους. Η Φωτεινή δεινή chef, ο Δαμιανός με χρόνια εμπειρίας στην εστίαση και ο Σάκης με γνώσεις στο επιχειρείν ένωσαν τις δυνάμεις τους κι έκαναν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους πορεία.

Έτσι τον Νοέμβριο του 2019 γεννήθηκε ο «Back.ξες». Ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, δημιουργική, που τιμάει τα ελληνικά προϊόντα και αγαπά να προσφέρει γεύσεις οικείες μα αλλιώτικες, που δύσκολα θα δοκιμάσετε αλλού. Με περίσσιο μεράκι, αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και όρεξη να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό, δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα πλέον εστιατόρια τόσο στον Εύοσμο, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσάμη Καρατάσου 7, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 096435

Sagrado | Restaurant

sagrado23.jpg

Στο νούμερο 48 της Αγνώστου Στρατιώτου, στην Πολίχνη, πολύ κοντά στη διασταύρωση με τη Λαγκαδά, υπάρχει μία αγαπημένη πλέον «μυστική αυλή», αυτή του «Sagrado». Πρωτοάνοιξε το 2020, ως συνέχεια της δραστηριοποίησης των ανθρώπων του, τόσο με ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων, όσο κι ενός κρεοπωλείου, που λειτουργούσαν από το 1965 και το 2008, αντίστοιχα.

Η ίδια οικογένεια, γνώστες του κρέατος επί τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να δημιουργήσει το «μαγικό» αυτό χώρο, ως ένα τελικό βήμα και μετεξέλιξη, της μέχρι τότε πορείας της και της μακράς παράδοσης στο κρέας. Έτσι γεννήθηκε, το Μάρτιο του 2020 το «Sagrado», με σκοπό να προσφέρει λαχταριστά burgers, πιάτα κρεατικών, χορτοφαγικά και vegan πιάτα, μπίρες και… συζητήσεις, για να γεμίσει ένα πλακόστρωτο σοκάκι με νοσταλγική αύρα και να χαρίσει γευστικά και δροσερά βράδια, στους επισκέπτες του.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, από τον «πατριάρχη» της οικογένειας τον Θεόφιλο Φραγκόπουλο, γνωστό ως «Φιλάκη» και έτσι ονομάστηκε επίσημα, τότε, το εργοστάσιο κρεάτων της οικογένειας και στη συνέχεια, το κρεοπωλείο «Κρέατα Φιλάκης» στην Πολίχνη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτη 50, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 60556

Το καλοκαίρι και όσο ο καιρός παραμένει ζεστός, όλοι μας αναζητούμε οάσεις δροσιάς, για να απολαύσουμε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό μας, με την παρέα μας. Σε αυλές με πράσινο, σε χώρους εξωτερικούς, όμορφα διαμορφωμένους, που μας προσκαλούν σε νοερά και δροσερά «ταξίδια» του μυαλού, σαν να βρισκόμαστε σε ένα καταγάλανο νησί ή στην καταπράσινη αυλή ενός ορεινού χωριού.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολυάριθμες τέτοιες προτάσεις και πάμε μαζί να γνωρίσουμε στο 1ο μέρος του αφιερώματος μας, τις 10+2 από τις καλύτερες στην πόλη…

Pink Dot café | Café Bar Bistro

pink-dot-cafe22.jpg

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το «ροζ café» που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην Θεσσαλονίκη, είτε από στόμα σε στόμα είτε μέσα από τα social media, όπου κάνει «θραύση» στις τάξεις των influencers και όχι μόνο. Ο λόγος για το Pink Dot café - ένας χώρος με υπέροχη αισθητική, που «υποκλίνεται» στο ροζ, ως σύμβολο κομψότητας, διασκέδασης, αλλά και θαλπωρής.

Θα το βρείτε εντός του Apollonia Politia, από την πλευρά της θάλασσας και όπως καταλαβαίνετε, η θέα που προσφέρει είναι μοναδική. Απολαύστε τον καφέ, το brunch ή το aperitivo σας, με την ειδυλλιακή θέα του Θερμαϊκού και ταξιδέψτε νοερά μαζί με τα αεροπλάνα που θα παρακολουθήσετε να πετούν σε σχετικά κοντινή απόσταση, προσφέροντας ένα μοναδικό συναίσθημα νοσταλγίας και ονείρου!

Μόλις μπείτε στον χώρο του Pink Dot café θα αισθανθείτε σαν να έχετε μπει σε ένα «αστικό παραμύθι» με φόντο υπέροχα λουλούδια, φινετσάτη διακόσμηση και chill out μουσική. Το team του θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ανάμεσα στις πολλές γευστικές δημιουργίες που κατακλύζουν τον χώρο με μυρωδιές και θα σας προσφέρει μία συνολικά άψογη εμπειρία service. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 84 (Apollonia Politia)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 806053

Navona | Café Bar Restaurant

navona2.jpg

Σε μία μοναδική θέση στη Νέα Παραλία, με θέα στο Θερμαϊκό και το φως που λούζει την προκυμαία, το εστιατόριο «Navona» του Makedonia Palace Hotel, αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία συνάντησης, για να συνδυάσετε την ιταλική κουζίνα, με την απαράμιλλη θέα της θάλασσας.

Ξεκινώντας ήδη από το πρωί, με γλυκές κι αλμυρές εκδοχές για όλες τις γευστικές επιθυμίες -συνοδείας του αγαπημένου σας καφέ ή ροφήματος- μέχρι το μεσημέρι, με τις πραγματικά εξαιρετικές προτάσεις του μενού και φτάνοντας ως τις βραδινές ώρες, οπότε το δείπνο σας μπορεί να συνδυαστεί κι από το αγαπημένο σας ποτό.

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε έως την Ιταλία για να γευθείτε την αυθεντική ιταλική κουζίνα, αφού στο «Navona», που εμπνεύστηκε το όνομά του από την ομώνυμη πόλης, η τέχνη του pizzaiolo ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας, με το σαλόνι και την αυλή του εστιατορίου να ανοίγονται στη θάλασσα και να αποτελούν το ιδανικό σκηνικό, για κάθε ώρα της ημέρας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Makedonia Palace Hotel, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Νέα Παραλία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 897444

Μπαχτσές | Restaurant

mpachtses4.jpg

Ο «Μπαχτσές», είναι ρετρό. Μιλάμε για το όμορφο - λίγο σαν να βγήκε από άλλη εποχή - εστιατόριο στο νούμερο 211 της Βασιλίσσης Όλγας, που από το 2014 προσφέρει μία εμπειρία μοναδική, από κάθε άποψη. Είτε εστιάσει κανείς στην είσοδό του, είτε στον εσωτερικό του χώρο, με το vintage μωσαϊκό, τα ξύλινα τραπέζια σαν σε κουτούκι και τις διαφημίσεις εποχής, είτε στην αυλή – έκπληξη στο πίσω μέρος είτε, φυσικά, στο πεντανόστιμο φαγητό και τις χορταστικές μερίδες του, που χορταίνει τόσο το μάτι, όσο και το στομάχι και κάθε άλλη αίσθηση! Πλέον, υπό νέα διεύθυνση, ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο τα πανιά του, με μικρές πινελιές, που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το μενού!

Μπαίνοντας στον «Μπαχτσέ», η έκπληξη είναι σίγουρα ένα πρωταρχικό στοιχείο κάθε αντίδρασης. Είναι ένας πραγματικός «θησαυρός» για πολλούς, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Βασιλίσσης Όλγας, που τον γνωρίζουν και τον προτιμούν σταθερά, πολλοί λάτρεις της κρεατοφαγίας, από κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος συνδέει την παλιά εποχή με το παρόν κι οδηγεί στο μέλλον, μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων, διακοσμητικών στοιχείων, μυρωδιών και συνταγών, που γίνονται όλο και καλύτερες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 211
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 427339

Sunset Bay

sunset-bay1.jpg

Το Sunset Bay είναι ένα νέο tropical & cocktail bar που μας πρωτοσυστήθηκε στις αρχές του φετινού Ιουλίου, όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, αποτελώντας ένα από τα πιο πολυσυζητημένα new entries projects στην πόλη, τόσο λόγω του concept του, όσο κυρίως λόγω του προνομιακού σημείου του, στο παραλιακό μέτωπο της ανατολικής πλευράς της πόλης μας.

Στο Sunset Bay από την πρώτη στιγμή της εισόδου σας στο χώρο, θα ταξιδέψετε νοερά σε ένα όμορφο νησί, αφού οι εικόνες που θα σας προσφέρει θα οδηγήσουν τη σκέψη σας σε καλοκαιρινά μέρη μαγικά και ονειρεμένα, παρότι θα απέχετε ελάχιστα από το κέντρο της πόλης. 

Η υποδοχή που επεφύλασσε στους Θεσσαλονικείς ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και θερμή, παρουσιάζοντας έναν χώρο-«κόσμημα», ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης δίπλα στη θάλασσα.

Θα το βρείτε επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής 70, στην περιοχή της Πυλαίας, στο δρόμο για το αεροδρόμιο. Είναι ένας μαγευτικός χώρος που υποστηρίζει απόλυτα τη φιλοσοφία summer in the city, με μίνιμαλ διακόσμηση όπου κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις και με βασικό υλικό του το φυσικό ξύλο. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 70, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937251628

Μπαρ/Μπα/Μπεν

mparmpampen-2.jpg

Το Μπαρ/Μπα/Μπεν μας πρωτοσυστήθηκε το 2019 ως ένα «αστικό beach bar», που έμελε να κάνει τη διαφορά και να βάλει τη δική του υπογραφή, στη διασκέδαση της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στη γωνία της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή με την οδό Κατσιμίδη και θα σας εντυπωσιάσει εξ αρχής με τη μοναδική εξωτική διακόσμηση του, με το μπαμπού να κυριαρχεί και τα έντονα χρώματα να δίνουν τη δική τους πινελιά ζωντάνιας και καλοκαιριού.

Μέσα στο γκρίζο αστικό τοπίο, το Μπαρ/Μπα/Μπεν αποτελεί μία όαση πρασίνου, μία ιδανική απόδραση από την καθημερινότητα, με μία cool φιλοσοφία που ενστερνίζονται φυσικά και όλοι οι θαμώνες του.

Για εμάς τους «μυημένους», το Μπαρ/Μπα/Μπεν είναι ο χώρος που περιμένουμε όλο το χρόνο για να ανοίξει τις πόρτες του, καθώς λειτουργεί από τον Απρίλιο μέχρι να ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα στην πόλη και να «κηρυχθεί» και τυπικά το τέλος της καλοκαιρινής ανεμελιάς.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 29 με Κατσιμίδη
Τηλέφωνο εεπικοινωνίας: 2310 935252

Ακαδημία Art Restaurant | Restaurant

art-restaurant19.jpg

Το 2011 ο Κωνσταντίνος Έλβις Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Γαργάνης θέλοντας να προσφέρουν καλό φαγητό και παράλληλα κάτι διαφορετικό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που γνώριζε ήδη να εκτιμά την καλή κουζίνα, δημιούργησαν την «Ακαδημία Art Restaurant». Ένα χώρο γαστρονομίας και τέχνης, που αγαπάει να συγκινεί όλες τις αισθήσεις.

Χώρος ατμοσφαιρικός, ζεστός, με ιδιαίτερη επίπλωση και έργα τέχνης να κοσμούν τους τοίχους της, η «Ακαδημία Art Restaurant» εδώ και 12 χρόνια έχει καταφέρει να μυήσει τους πελάτες της σε έναν κόσμο τέχνης μέσα από το φαγητό, αλλά και την αισθητική. Και συνεχίζει να το κάνει με αμείωτο ενθουσιασμό, καθώς μέχρι και σήμερα οι άνθρωποί της δεν επαναπαύονται θέλοντας να προσφέρουν την ίδια εξαίρετη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα.

Η «Ακαδημία Art Restaurant» λοιπόν, γεννήθηκε από την επιθυμία του Κωνσταντίνου Έλβις Μάρκου για κάτι διαφορετικό στον χώρο της εστίασης. Συζητώντας με τον φίλο του καλλιτέχνη, ζωγράφο Λάζαρο Πάντο, προέκυψε η ιδέα για έναν καλλιτεχνικό χώρο γαστρονομίας. Κι έτσι Παραμονή Χριστουγέννων του 2011 η «Ακαδημία Art Restaurant» άνοιξε τις πόρτες της και μάγεψε με την υπέροχη κουζίνα της και την καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγ. Μηνά 3, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 521803

Menta | Café Bar Bistro

menta9.jpg

Η επιτυχία συνήθως έρχεται μετά από ένα ρίσκο που θα πάρεις, από μία ιδέα που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή και σίγουρα μετά από ένα όραμα που θέλεις επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η «menta», όταν ο Γιώργος Λιαχούδης και ο Μανώλης Κοτζαμάνης, φίλοι από το σχολείο, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να δημιουργήσουν παρέα έναν όμορφο χώρο που θα γίνει αγαπημένο στέκι πολλών.

Πού θα πραγματοποιούσαν όμως το όνειρο τους ο Γιώργος και ο Μανώλης; Στην Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο μπαμπάς του Γιώργου είχε παλιότερα ένα ουζερί. Ο Γιώργος αυτή τη γειτονιά την γνώριζε πολύ καλά, καθώς εκεί μεγάλωσε ουσιαστικά κι ήταν από τις αγαπημένες του. Δεν χρειάστηκε περισσότερη σκέψη. Η «menta» θα έκανε το ξεκίνημά της εκεί.

Το 2011 λοιπόν η «menta» γίνεται το πρώτο café – bar στα γνωστά μέχρι και σήμερα Λουλουδάδικα. Στην Κομνηνών, έναν ξεκάθαρα εμπορικό δρόμο που είχε κίνηση κυρίως τα πρωινά, στήθηκε ένα μαγαζί με αισθητική και χαρακτήρα, στο οποίο κανείς μπορούσε να απολαύσει τον καφέ του, αλλά και το βράδυ το ποτό του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 016593

Deseo | Café Bar Bistro

deseo19.jpg

Το brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα γεύμα, είναι ένα κοινωνικό γεγονός και στο «Deseo», στο νούμερο 43 της οδού Νικολάου Πλαστήρα, στη Χαριλάου, ξέρουν να το σερβίρουν σωστά, έχοντας φροντίσει για τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να σας μείνει αξέχαστο. Ως all day προορισμός το «Deseo» ξέρει να προσφέρει, τόσο νόστιμα και προσεγμένα γεύματα, όσο κι ένα ιδανικό περιβάλλον, για να χαλαρώσετε και να προσφέρετε στον εαυτό σας, την ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Αργά το πρωί και νωρίς το μεσημέρι εκεί, κάπου στη μέση της ημέρας, είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρετε την παρέα σας και να περάσετε μία βόλτα από το «Deseo», στη Χαριλάου, για να απολαύσετε ένα από τα πιο σημαντικά, πλέον γεύματα, που δεν είναι ακριβώς πρωινό, αλλά ούτε και πλήρες μεσημεριανό. Το brunch είναι κάτι ενδιάμεσο, κάτι πολύ νόστιμο και κάτι που σας συστήνουμε. Στο «Deseo» διαρκεί έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες και είναι δύο γεύματα σε ένα.

Από το φθινόπωρο του 2006, οπότε κι άνοιξε, το «Deseo» προσελκύει καθημερινά κόσμο όλων των ηλικιών κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η ευρεία γκάμα του μενού του, που ξεκινά από τον απαραίτητο πρώτο πρωινό καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα, μαζί με ελαφριές προτάσεις για πρωινό, μέχρι τη λίστα των signature cocktails του το βράδυ – η λίστα αλλάζει από χειμώνα σε καλοκαίρι - και τις ενδιάμεσες προτάσεις σε φαγητό ή συνοδευτικά, όπως η πίτσα ή τα bao buns, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών, οι επιλογές σε fingerfood και φυσικά το brunch του, το καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα, γαστρονομικά, σημεία στην πόλη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 43, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 326304

Zen garden | Café Bar Bistro

zen-garden1.jpg

Το «Zen Garden» άνοιξε τις πόρτες του πριν δύο χρόνια στην περιοχή της Πυλαίας για να προσφέρει στους Θεσσαλονικείς μια καταπράσινη αυλή μέσα στον ιστό της πόλης, που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό μέρος. Πίσω από το «Zen Garden» υπάρχει μία ιστορία, καθώς αυτός ο ξεχωριστός χώρος όπου μπορείς να απολαύσεις κάτω από τα δέντρα τις υπηρεσίες του εξειδικευμένου προσωπικού του, διαμορφώθηκε σε μία ακατοίκητη μονοκατοικία του 1950.

Ένας από τους ωραιότερους χώρους στα ανατολικά σε περιμένει, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάθε φορά που τον επισκέπτεσαι σε διαφορετικό μέρος, καθώς η μονοκατοικία περιβάλλεται από τέσσερις διαφορετικά διακοσμημένες μεριές.

Αν και πρόκειται για ένα cocktail food bar, το «Zen Garden» έχει το χαρακτήρα του all day bistro bar με εξαιρετικές… επιλογές για brunch. Μία επίσκεψη θα σας πείσει και θα σας κάνει να επιστρέφετε ξανά και ξανά.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο χώρος διαθέτει και δικό του πάρκινγκ κάνει την έξοδο σας ακόμα πιο ξένοιαστη.

Στις καταπράσινες αυλές του «Zen Garden» δεσπόζουν τα δύο εξωτερικά bar, στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τα cocktails σας με συνοδεια τις cosmopolitan μουσικές που θα παίζουν για εσάς οι dj του καταστήματος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικ. Πλαστήρα 67, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 303162

Πόρτα Ανοιχτή | Restaurant

porta-anoichti1.jpg

Υπάρχει μία αυλή φιλόξενη στη Σταυρούπολη, ακριβώς δίπλα από τη Μονή Λαζαριστών, μία «Πόρτα Ανοιχτή» όπου σας περιμένουν εκλεκτές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πρόσχαρα πρόσωπα, εγκάρδια φιλοξενία και τρεις διαφορετικοί χώροι – ο εσωτερικός, μία αυλή κι ένας κήπος – όπου θα απολαύσετε νόστιμα γεύματα. Από τον Οκτώβριο του 2018, η «Πόρτα Ανοιχτή» ξεχωρίζει για το μοναδικό της γούστο, την αισθητική της και τις εξαιρετικές της γευστικές προτάσεις, που προσφέρει σε μία καθόλα άνετη και οικεία ατμόσφαιρα.

Η «Πόρτα Ανοιχτή» άνοιξε πριν από πέντε χρόνια από το Θωμά Μούτσελο -διευθυντή τότε σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής - και τον Chef Γιάννη Αραμπατζή, πρώτο Chef του πασίγνωστου εστιατορίου «Παπαρούνα» της Θεσσαλονίκης, αλλά και του «Aelia Beach Bar Restaurant» της Χαλκιδικής, όπου και γνωρίστηκαν. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κι εν μέσω δύο σύντομων – πεντάλεπτων, όπως οι ίδιοι λένε - αλλά εποικοδομητικών συζητήσεων για τα σχέδια του επερχόμενου χειμώνα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα εστιατόριο, που έμελλε να αγαπηθεί από πολύ κόσμο της πόλης και όχι μόνο.

Τέσσερα χρόνια μετά, στην κουζίνα προστέθηκε κι ο Δημήτρης Βεργουλιάδης. Και το αρχικό εστιατόριο, που ξεκίνησε χωρίς πολλές αναλύσεις κι έρευνες, μόνο με κάποιους «υπολογισμούς σε νούμερα» κι ένα πλάνο - το να εφαρμόσουν όσα γνώριζαν ήδη από την εμπειρία τους, σε ένα εστιατόριο, όπου θα άρεσε στους ίδιους να πηγαίνουν εάν ήταν οι πελάτες - μεγάλωσε σταδιακά και συνεχίζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 265325

Back.ξες | Restaurant

backkses3.jpg

Το μικρόβιο της μαγειρικής το είχε από μικρή η Φωτεινή Ακριτίδου. Αίσθηση της γεύσης, φαντασία και μεγαλώνοντας μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζει ετερόκλητα υλικά για να δημιουργεί στο τέλος μοναδικά πιάτα με τη δική της υπογραφή.

Έχοντας μεγαλώσει στον Εύοσμο η Φωτεινή, ο αδερφός της Δαμιανός και ο φίλος τους Σάκης Τασόπουλος, είχαν επιθυμία να δημιουργήσουν ένα δικό τους γαστρονομικό project στην περιοχή τους. Η Φωτεινή δεινή chef, ο Δαμιανός με χρόνια εμπειρίας στην εστίαση και ο Σάκης με γνώσεις στο επιχειρείν ένωσαν τις δυνάμεις τους κι έκαναν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους πορεία.

Έτσι τον Νοέμβριο του 2019 γεννήθηκε ο «Back.ξες». Ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, δημιουργική, που τιμάει τα ελληνικά προϊόντα και αγαπά να προσφέρει γεύσεις οικείες μα αλλιώτικες, που δύσκολα θα δοκιμάσετε αλλού. Με περίσσιο μεράκι, αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και όρεξη να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό, δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα πλέον εστιατόρια τόσο στον Εύοσμο, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσάμη Καρατάσου 7, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 096435

Sagrado | Restaurant

sagrado23.jpg

Στο νούμερο 48 της Αγνώστου Στρατιώτου, στην Πολίχνη, πολύ κοντά στη διασταύρωση με τη Λαγκαδά, υπάρχει μία αγαπημένη πλέον «μυστική αυλή», αυτή του «Sagrado». Πρωτοάνοιξε το 2020, ως συνέχεια της δραστηριοποίησης των ανθρώπων του, τόσο με ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων, όσο κι ενός κρεοπωλείου, που λειτουργούσαν από το 1965 και το 2008, αντίστοιχα.

Η ίδια οικογένεια, γνώστες του κρέατος επί τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να δημιουργήσει το «μαγικό» αυτό χώρο, ως ένα τελικό βήμα και μετεξέλιξη, της μέχρι τότε πορείας της και της μακράς παράδοσης στο κρέας. Έτσι γεννήθηκε, το Μάρτιο του 2020 το «Sagrado», με σκοπό να προσφέρει λαχταριστά burgers, πιάτα κρεατικών, χορτοφαγικά και vegan πιάτα, μπίρες και… συζητήσεις, για να γεμίσει ένα πλακόστρωτο σοκάκι με νοσταλγική αύρα και να χαρίσει γευστικά και δροσερά βράδια, στους επισκέπτες του.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, από τον «πατριάρχη» της οικογένειας τον Θεόφιλο Φραγκόπουλο, γνωστό ως «Φιλάκη» και έτσι ονομάστηκε επίσημα, τότε, το εργοστάσιο κρεάτων της οικογένειας και στη συνέχεια, το κρεοπωλείο «Κρέατα Φιλάκης» στην Πολίχνη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτη 50, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 60556

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία