Αφιερώματα

Αφιέρωμα: BEST OF 2024 | Έξοδος στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στα 20+1 από τα καλύτερα εστιατόρια της

Γαστρονομικά διαμάντια και «κρυμμένοι» γευστικοί θησαυροί στα δυτικά της πόλης

 18/07/2024 15:00

Αφιέρωμα: BEST OF 2024 | Έξοδος στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στα 20+1 από τα καλύτερα εστιατόρια της

Στα δυτικά της πόλης, τα γαστρονομικά σημεία της έχουν βάλει τη δική τους υπογραφή, στο χάρτη των γεύσεων της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν πλέον, πολλά «διαμάντια» που σε προσκαλούν για φαγητό, με όμορφο περιβάλλον, άριστη εξυπηρέτηση και εξαιρετική κουζίνα.

Με χώρους που εντυπωσιάζουν με την αισθητική και το design τους και που ικανοποιούν τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όλων όσων αναζητούν ποιοτικό φαγητό.

Συγκεντρώσαμε 20+1 από τις καλύτερες προτάσεις για γαστρονομικές απολαύσεις στην δυτική Θεσσαλονίκη και σου τις παρουσιάζουμε. Είτε πρόκειται για premium restaurants, είτε για μεζεδοπωλεία και ουζερί έως εστιατόρια διεθνών γεύσεων. Ανακάλυψέ τα μαζί μας…

Anama

anama1.jpg

Όταν άνοιξε τις πόρτες του το «Anama», το Μάρτιο του 2023, στο νούμερο 10 της οδού Κολοκοτρώνη, στον Εύοσμο, ξεκίνησε βασισμένο σε μία ιδέα προερχόμενη από τη χρόνια ενασχόληση με την εστίαση, η οποία «γέννησε» την επιθυμία δημιουργίας ενός χώρου, μοναδικού και ταυτόχρονα απλού. Όπως ακριβώς η φωτιά, που ήταν και η αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι κι από το «άναμα» της οποίας, προήλθε και το όνομα του. Άλλωστε, για τους ιδιοκτήτες του, η φωτιά είναι αυτή που δίνει γεύση και μορφή σε ό,τι δημιουργούν.

Ο κόσμος το υποδέχθηκε με θέρμη κι έτσι, πέρα από τον αρχικό στόχο της ποιότητας και της θύμησης γευμάτων παραδοσιακών, λαχταριστών και καλοφτιαγμένων, που ξυπνούν μνήμες φαγητού σε χωριό, με πολλές μοντέρνες πινελιές, επετεύχθη κι ένας επιπλέον στόχος: το «Anama» έγινε η αφορμή, να ανακαλυφθεί ξανά η αξία της «γειτονιάς» και της τακτικής συνεύρεσης, σε έναν πανέμορφο χώρο που ήδη αγαπιέται από πολλούς.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα ως προς το φαγητό, από την αίσθηση της γεύσης, της ανάμνησης, της παρέας και των κοινών στιγμών, γύρω από ένα τραπέζι. Το «Anama», επιδίωξε από την αρχή να τα προσφέρει, μέσα από την κουζίνα και το χώρο του, όπου η φωτιά καίει διαρκώς και η αίσθηση της οικείας φιλοξενίας, επικρατεί, κάνοντάς σας να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 10, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 768576

Back.ξες

backkses1.jpg

Το μικρόβιο της μαγειρικής το είχε από μικρή η Φωτεινή Ακριτίδου. Αίσθηση της γεύσης, φαντασία και μεγαλώνοντας μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζει ετερόκλητα υλικά για να δημιουργεί στο τέλος μοναδικά πιάτα με τη δική της υπογραφή.

Έχοντας μεγαλώσει στον Εύοσμο η Φωτεινή, ο αδερφός της Δαμιανός και ο φίλος τους Σάκης Τασόπουλος, είχαν επιθυμία να δημιουργήσουν ένα δικό τους γαστρονομικό project στην περιοχή τους. Η Φωτεινή δεινή chef, ο Δαμιανός με χρόνια εμπειρίας στην εστίαση και ο Σάκης με γνώσεις στο επιχειρείν ένωσαν τις δυνάμεις τους κι έκαναν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους πορεία.

Έτσι τον Νοέμβριο του 2019 γεννήθηκε ο «Back.ξες». Ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, δημιουργική, που τιμάει τα ελληνικά προϊόντα και αγαπά να προσφέρει γεύσεις οικείες μα αλλιώτικες, που δύσκολα θα δοκιμάσετε αλλού. Με περίσσιο μεράκι, αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και όρεξη να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό, δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα πλέον εστιατόρια τόσο στον Εύοσμο, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσάμη Καρατάσου 7, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 096435

Sagrado

sagrado.jpg

Στο νούμερο 48 της Αγνώστου Στρατιώτου, στην Πολίχνη, πολύ κοντά στη διασταύρωση με τη Λαγκαδά, υπάρχει μία αγαπημένη πλέον «μυστική αυλή», αυτή του «Sagrado». Πρωτοάνοιξε το 2020, ως συνέχεια της δραστηριοποίησης των ανθρώπων του, τόσο με ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων, όσο κι ενός κρεοπωλείου, που λειτουργούσαν από το 1965 και το 2008, αντίστοιχα.

Η ίδια οικογένεια, γνώστες του κρέατος επί τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να δημιουργήσει το «μαγικό» αυτό χώρο, ως ένα τελικό βήμα και μετεξέλιξη, της μέχρι τότε πορείας της και της μακράς παράδοσης στο κρέας. Έτσι γεννήθηκε, το Μάρτιο του 2020 το «Sagrado», με σκοπό να προσφέρει λαχταριστά burgers, πιάτα κρεατικών, χορτοφαγικά και vegan πιάτα, μπίρες και … συζητήσεις, για να γεμίσει ένα πλακόστρωτο σοκάκι με νοσταλγική αύρα και να χαρίσει γευστικά και δροσερά βράδια, στους επισκέπτες του.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, από τον «πατριάρχη» της οικογένειας τον Θεόφιλο Φραγκόπουλο, γνωστό ως «Φιλάκη» και έτσι ονομάστηκε επίσημα, τότε, το εργοστάσιο κρεάτων της οικογένειας και στη συνέχεια, το κρεοπωλείο «Κρέατα Φιλάκης» στην Πολίχνη. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτη 48, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 605566

Πόρτα Ανοιχτή

porta-anoichti1.jpg

Υπάρχει μία αυλή φιλόξενη στη Σταυρούπολη, ακριβώς δίπλα από τη Μονή Λαζαριστών, μία «Πόρτα Ανοιχτή» όπου σας περιμένουν εκλεκτές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πρόσχαρα πρόσωπα, εγκάρδια φιλοξενία και τρεις διαφορετικοί χώροι – ο εσωτερικός, μία αυλή κι ένας κήπος – όπου θα απολαύσετε νόστιμα γεύματα. Από τον Οκτώβριο του 2018, η «Πόρτα Ανοιχτή» ξεχωρίζει για το μοναδικό της γούστο, την αισθητική της και τις εξαιρετικές της γευστικές προτάσεις, που προσφέρει σε μία καθόλα άνετη και οικεία ατμόσφαιρα.

Η «Πόρτα Ανοιχτή» άνοιξε πριν από πέντε χρόνια από το Θωμά Μούτσελο -διευθυντή τότε σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής - και τον Chef Γιάννη Αραμπατζή, πρώτο Chef του πασίγνωστου εστιατορίου «Παπαρούνα» της Θεσσαλονίκης, αλλά και του «Aelia Beach Bar Restaurant» της Χαλκιδικής, όπου και γνωρίστηκαν. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κι εν μέσω δύο σύντομων – πεντάλεπτων, όπως οι ίδιοι λένε - αλλά εποικοδομητικών συζητήσεων για τα σχέδια του επερχόμενου χειμώνα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα εστιατόριο, που έμελλε να αγαπηθεί από πολύ κόσμο της πόλης και όχι μόνο.

Τέσσερα χρόνια μετά, στην κουζίνα προστέθηκε κι ο Δημήτρης Βεργουλιάδης. Και το αρχικό εστιατόριο, που ξεκίνησε χωρίς πολλές αναλύσεις κι έρευνες, μόνο με κάποιους «υπολογισμούς σε νούμερα» κι ένα πλάνο - το να εφαρμόσουν όσα γνώριζαν ήδη από την εμπειρία τους, σε ένα εστιατόριο, όπου θα άρεσε στους ίδιους να πηγαίνουν εάν ήταν οι πελάτες - μεγάλωσε σταδιακά και συνεχίζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 265325

Τρούφα

troufa1.jpg

Η αναζήτηση για καλό φαγητό σε ταξιδεύει σε προορισμούς γευστικούς, όπως είναι η «Τρούφα». Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο με επιλεγμένες πρώτες ύλες, ποιοτικό φαγητό, με εξαιρετική αισθητική και design και με ένα όνομα που από μόνο του παραπέμπει σε νοστιμιά: αυτό είναι το μεζεδοπωλείο «Τρούφα», στο 101 της Ολυμπιάδος, στον Εύοσμο.

Άνοιξε τον Ιούνιο του 2022, από ανθρώπους που βρίσκονταν ήδη για χρόνια στο χώρο της εστίασης κι ένιωσαν πως είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να κάνουν κάτι δικό τους και που, βασισμένοι στην πείρα τους και σε έρευνα για καλές πρώτες ύλες, παρουσιάζουν καθημερινά παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές συνταγές, βασισμένες σε υλικά εποχής, σε ένα μενού που απαρτίζεται τόσο από κρεατικά, όσο κι από ψάρι και θαλασσινά.

Το όνομα «Τρούφα», προέκυψε από τον αγαπημένο, πλέον, στις κουζίνες. ακριβό και ιδιαίτερο μύκητα που δίνει την ξεχωριστή, ντελικάτη γεύση του σε κάθε πιάτο, σε κάθε γαστρονομική δημιουργία.

Μία καλή ποικιλία θαλασσινών στο menu, με γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο με πέστο γαρίδας, μικρά και μεγάλα ψάρια, άφθονες σαλάτες -όπως η πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του ντάκου με κολοκύθι κι ορεκτικά- αλλά και ο καβουρμάς με αβγά, είναι όλα βασισμένα σε παραδοσιακές και πιο μοντέρνες συνταγές και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του πλούσιου menu του μεζεδοπωλείου «Τρούφα». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ολυμπιάδος 101, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 032700

Μαντέμι

1.jpg

Μαντέμι, ένα βασικό σκεύος στην κουζίνα, ιδανικό για να επιτευχθεί εξαιρετικό μαγείρεμα κι ειδικά όταν πρόκειται για κρέατα κοπής, όπως αυτά που μαγειρεύονται και σερβίρονται καθημερινά στο εστιατόριο «Μαντέμι», στο Κορδελιό, όπου η έννοια έρχεται και «δένει» απόλυτα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό casual dining εστιατόριο, με εκλεκτές κοπές, που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2021 από νέους ανθρώπους με εμπειρία ετών στο χώρο της εστίασης, με μενού ξεχωριστό και τιμές τόσο προσιτές, που το καθιστούν ιδανικό προορισμό για τακτικά γεύματα.

Το φαγητό στο «Μαντέμι», είναι προσιτό σε όλους κι αυτή ήταν και η βασική φιλοσοφία των ανθρώπων του από την πρώτη στιγμή: να προσφέρουν τη δυνατότητα για τακτικά casual dining γεύματα σε όλους, σε ποιότητα εξαιρετική, σε ένα γαστρονομικό ταξίδι για το οποίο φροντίζει ο Chef Ιωάννης Χρήστου.

Σε έναν χώρο με απόλυτα casual κι όμορφη ατμόσφαιρα και διακόσμηση, με εντυπωσιακό σχεδιασμό και με το «Μαντέμι» να κατατάσσεται δικαίως μεταξύ των ωραιότερων εστιατορίων στη Θεσσαλονίκη, συνολικότερα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανατολικής Ρωμυλίας 47, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 774826

Τσιρ Τσιρ Μεζέ

tsir-tsir-meze2.jpg

Το «Τσιρ Τσιρ Μεζέ», στην περιοχή της Μοδιάνο, το ξέρουμε χρόνια για τους μεζέδες του. Εδώ και μήνες μπορούμε να το βρούμε και στον Εύοσμο, στο νούμερο 9 της Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από το ΙΚΑ του Ευόσμου (πρώην Σαράντα Κύματα), όπου άνοιξε τον Ιανουάριο του 2023, αφού ο ίδιος ο κόσμος, εξέφρασε την επιθυμία να απολαμβάνει τα εξαιρετικά πιάτα του και στα δυτικά της πόλης.

Όπως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, Θάνος και Ιωσήφ αφηγούνται, όλα ξεκίνησαν ένα καλοκαιρινό μεσημέρι, πριν πολλά χρόνια όταν η μητέρα τους τηγάνιζε φρέσκια ψαράκια στο τηγάνι κι ο ήχος από το καυτό λάδι τσιρτσίριζε στα αυτιά τους.

Όσο μεγάλωναν, η ανάμνηση αυτή έγινε νοσταλγία κι έφτασε να υλοποιηθεί, ξανά, σε κάτι πραγματικό, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2015, σε συνεργασία και με τη Τζούλια, με το πρώτο κατάστημα, στο κέντρο.

Το κατάστημα του Ευόσμου είναι ένας μεγάλος και φωτεινός χώρος, όπου η φιλοσοφία παραμένει αυτή ενός εκλεπτυσμένου μεζεδοπωλείου με «μαμαδίστικο» ύφος στη μαγειρική, όπως ακριβώς κι εάν μας τα μαγείρευε η ίδια η μαμά μας στην κουζίνα της, με συνταγές σπιτικές κι αυθεντικές – όπως το χειροποίητο λάχανο τουρσί - και τις αντίστοιχες μυρωδιές, να διαχέονται στο χώρο. Ο κατάλογος, είναι ακριβώς ο ίδιος με το κατάστημα του κέντρου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιρ Τσιρ Ευόσμου - Καραολή και Δημητρίου 9, απέναντι από το ΙΚΑ του Ευόσμου (πρώην «Σαράντα Κύματα»)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 759000

Μπύρα και Τσίπουρο Μαζί

mpyra-kai-tsipoyro-1.jpg

Στο «Μπύρα και Τσίπουρο Μαζί», στο νούμερο 20 της προέκτασης Στρατηγού Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, δύο πολύ αγαπημένες στους Θεσσαλονικείς κουλτούρες, συναντώνται στον ίδιο χώρο. Εδώ, από το 2013, η ελληνική παράδοση του τσίπουρου, συμβαδίζει με τις αγαπημένες πολλών τσέχικες μπύρες, τα θαλασσινά και τα ψάρια με τα τσέχικα και βουβαλίσια λουκάνικα κι όλοι, μένουν ικανοποιημένοι.

Η παράδοση της τσέχικης μπύρας, είναι μία ιστορία ετών στη Θεσσαλονίκη και πολλοί είναι γοητευμένοι φανατικά, από τις μεστές τσέχικες μπύρες, που μπορεί κανείς να βρει σε τσέχικες μπυραρίες και σε πολλά bars της πόλης.

Για το τσίπουρο, πάλι, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Παντού και πάντα, είναι συνυφασμένο με τη θεσσαλονικιώτικη γαστρονομία, παράδοση και διασκέδαση και με γεύσεις που συγκινούν τον καθένα.

Στο «Μπύρα και Τσίπουρο Μαζί», θα βρείτε οκτώ draft, βαρελίσιες τσέχικες μπύρες κι άλλες 100 ετικέτες σε μπουκάλια και μαζί με αυτές, τα καλύτερα πιάτα της τσέχικης κουζίνας, για να τις συνοδέψετε, πάντα με μία gourmet πινελιά.

Δοκιμάστε το κότσι στη γάστρα, την πανσέτα φούρνου, το βουβαλίσιο λουκάνικο και το βουβαλίσιο οσομπούκο, τα λαχταριστά burgers και τα τσέχικα λουκάνικα, που δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι κι όλη τη γκάμα των προτάσεων του μενού, αποτελούμενου από νόστιμα φαγητά, που ταιριάζουν με την τσέχικη παράδοση. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Προέκταση Στρατηγού Μακρυγιάννη 20, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984372961

Τσουκνίδα Sea Food and More

tsoyknida7.jpg

Η «Τσουκνίδα Sea Food and More», άνοιξε με τη συγκεκριμένη επωνυμία τις πόρτες της τον Ιούλιο του 2023 στο Ασβεστοχώρι, σε έναν πανέμορφο και μεγάλο εσωτερικά και εξωτερικά χώρο, που λειτουργεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες γαστρονομικές προτάσεις στην Θεσσαλονίκη, με νόστιμα ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλα τα γούστα, που βασίζεται στη πολυετή εμπειρία των ανθρώπων του.

Η ιστορία του χώρου ξεκινά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν οι πρώτοι κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου - τότε ονομαζόμενου Νεοχωρίου - έχτισαν στην αρχή του χωριού τα πρώτα πατσατζίδικα. Επάνω στον κεντρικό δρόμο, έγιναν πολύ γνωστά και πολυσύχναστα με την πάροδο του χρόνου.

Το 1907 ο Χρήστος Νίτσης ονόμασε την ταβέρνα του «Ο Παράδεισος του Πατσατζή», ξεκινώντας έτσι μια παράδοση στην απόλαυση του καλού φαγητού, που συνεχίζεται για τέταρτη γενιά, πλέον, από το Στέλιο Τσακιρίδη και το συνέταιρό του, Αντώνη Λέανδρο. Οι δύο τους παρέλαβαν, ανανέωσαν κι αναδημιούργησαν ριζικά το χώρο και συνεχίζουν να τον λειτουργούν με περηφάνια σήμερα, ως «Τσουκνίδα Sea Food and More». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ασβεστοχώρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 218365

Σβούρα

5-taGpj.jpg

Κάποιες ιδέες έρχονται εν μία νυκτί και η «Σβούρα», ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εστιατόριο στους Αμπελόκηπους, πήρε το όνομά της όταν ο Chef του καταστήματος, κυριολεκτικά, το ονειρεύτηκε ένα βράδυ.

Η ιδέα και το στήσιμο είχαν γίνει από πριν και η παιχνιδιάρικη αυτή ιδέα ήρθε κι έδεσε, με έναν χώρο εξίσου μοναδικό κι ένα μενού με απόλυτα value for money επιλογές, για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Φιλόξενο ακόμη και για λιλιπούτειους επισκέπτες, που εύκολα θα βρουν κάτι να απασχοληθούν, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Και ποιος δεν έχει παίξει με σβούρα στη ζωή του; Είτε ανήκει σε μεγαλύτερες ηλικίες, είτε είναι μικρό παιδί, έχει σίγουρα περάσει χρόνο με το πανάρχαιο αυτό παιχνίδι, στην ξύλινη ή στη μεταλλική μορφή του.

Στο ομώνυμο εστιατόριο των Αμπελοκήπων, η φαντασία κι η χαρούμενη διάθεση επικράτησαν και οι ιδιοκτήτες, δύο οικογένειες αδερφών, έχουν φτιάξει έναν από τους πιο όμορφους χώρους στην πόλη.

Άνοιξε το 2014 στη Νικολάου Πλαστήρα και σερβίρει από καφέ μέχρι ένα πλήρες μενού θαλασσινών και κρεατικών, σε ένα περιβάλλον που απευθύνεται, κυριολεκτικά, σε όλες τις ηλικίες και σε κατοίκους όλης της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 26, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 577396

Μεζεδοφωλιά

mezedofolia1.jpg

Το 2015 ένα κουτουκάκι άνοιξε στην Πολίχνη, το οποίο από τα τέλη του 2019 «μετακόμισε» σε μεγαλύτερο χώρο, στο νούμερο 14 της Αγνώστου Στρατιώτου κι έγινε η «Μεζεδοφωλιά», ένα εστιατόριο οικογενειακό μεν, οικείο προς όλους δε, που προσφέρει γεύσεις «μαμάς», σε όποια κατηγορία φαγητού και να κινούνται οι επιλογές σας.

Οι τελευταίες, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά το καλοκαίρι και λαχταριστές σούβλες το χειμώνα, είναι σίγουρα άφθονες και οι εναλλακτικές σας πολλές! Κι αυτό που θα βρείτε εδώ, είναι η ποιότητα σε όλα, τα καλά υλικά και το προσεγμένο φαγητό, γεύσεις παραδοσιακές, που θα σας κάνουν να θέλετε να ξαναπάτε!

Το καλοκαίρι στη «Μεζεδοφωλιά», έχει ξεκινήσει με τις πιο φρέσκες γεύσεις που βγάζει η θάλασσα. Θυμίζει περισσότερο ουζερί, με ψάρια και θαλασσινά να παρελαύνουν στο μενού και στο τραπέζι σας και την κάβα να σας προσφέρει τα απαραίτητα ουζάκια, τσιπουράκια, αλλά και κρασιά και ρετσίνες κι άφθονες ελληνικές μπύρες, για να συνοδέψετε τις αγαπημένες σας γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 14, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 027770

Μεζεδοπωλείο Μαρίνα

mezedopolio-marina1.jpg

Από το 2012 που λειτουργούσε στα δυτικά της Θεσσαλονίκης ως παραδοσιακό καφενείο, με λίγα τραπεζάκια, μερακλίδικο καφέ και μεζεδάκια για τσίπουρο και ρετσίνα, ήταν ήδη ένα αγαπητό στέκι. Το 2018 μετακόμισε λίγο παραδίπλα, στην ίδια περιοχή, αυτή του Κορδελιού και το «Μεζεδοπωλείο Μαρίνα» έγινε πόλος έλξης για όσους αγαπούν το καλό, σπιτικό φαγητό. Εκείνο που μέσα στην απλότητά του κρύβει περίσσιο μεράκι και πολλή αγάπη.

Μεζεδάκια λαχταριστά για τη μέση, αλλά και πλούσιες μερίδες πιάτων της ώρας, αλλά και μαγειρευτών, γίνονται η… ατραξιόν του μεζεδοπωλείου, που συνήθως θα το βρείτε γεμάτο από παρέες που απολαμβάνουν τα νόστιμα πιάτα, αλλά και το οικείο, φιλικό περιβάλλον για το οποίο έχει φροντίσει η Μαρίνα και ο γιος της, Στέφανος.

Στο «Μεζεδοπωλείο Μαρίνα» θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα. Κρεατικά και ψαράκια, όλα φρέσκα και διαλεχτά, μαγειρεύονται, όπως μαγειρεύει η Μαρίνα στο σπίτι της, με καλές πρώτες ύλες και μεράκι, για να φτάσουν στο τραπέζι σας λαχταριστά και νόστιμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 93, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 704200

Αφρός

afros2.jpg

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ωραία κρεατικά θα βρείτε στην ουζοταβέρνα «Αφρός», που εδώ και έξι χρόνια κάνει θραύση στα δυτικά της Θεσσαλονίκης με τις χειροποίητες νοστιμιές της. Με εμπειρία 20 χρόνων στον χώρο της εστίασης, οι άνθρωποι του «Αφρού» δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια έναν νέο χώρο με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά στο μενού τους.

Ωραίος χώρος, φιλικό περιβάλλον, ευχάριστη ατμόσφαιρα και εξυπηρέτηση που στηρίζεται στην ευγένεια και την αμεσότητα κάνουν την ουζοταβέρνα «Αφρός» να ξεχωρίζει όχι μόνο για τα εύγευστα πιάτα που προσφέρει.

Στην ουζοταβέρνα «Αφρός» θα βρείτε παραδοσιακή κουζίνα, ελληνική, με έντονο το… άρωμα της θάλασσας. Βασικός κορμός του μενού είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, με ψάρια μικρά αλλά και μεγάλα, ανάλογα πάντα τη διαθεσιμότητα, να προσφέρονται ολόφρεσκα, είτε τηγανητά είτε ψητά, ανάλογα το μέγεθος και φυσικά την προτίμηση.

Βέβαια, θα βρείτε και έξοχες προτάσεις σε ζυμαρικά και μαγειρευτά πιάτα, όπως γαριδομακαρονάδα, λινγκουίνι θαλασσινών και ριζότο με μύδια και σαφράν, αλλά και θαλασσινά, όπως χταποδάκι ή καλαμάρι σχάρας και γαρίδες σαγανάκι για λαχταριστές βούτες στην πλούσια σάλτσα ντομάτας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμπελώνων 34, Ξηροκρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 526836

Μαύρο Πιπέρι

piperi2.jpg

Ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν τρεις καλοί φίλοι με εμπειρία χρόνων στην εστίαση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο. Έναν χώρο όμορφο, ένα παρεΐστικο στέκι, με φιλική ατμόσφαιρα και ειδίκευση στο καλό κρέας. Το «Μαύρο Πιπέρι» συστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης το 2019 κι έκτοτε έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες.

Μαζί με καλό φαγητό, στο «Μαύρο Πιπέρι» δημιουργούνται και ξεχωριστές αναμνήσεις. Ενδιαφέροντα πιάτα, καλή παρέα και ζωντανή μουσική είναι τα συστατικά που έχουν δημιουργήσει πολλές αξέχαστες βραδιές στους θαμώνες του εστιατορίου.

Πρωταγωνιστής στο «Μαύρο Πιπέρι» είναι το κρέας. Το καλό και προσεχτικά επιλεγμένο κρέας που ψήνεται ιδανικά για να το απολαύσετε όπως ακριβώς πρέπει.

Ξεκινώντας από κλασικές επιλογές, όπως είναι τα σουβλάκια, η πανσέτα, τα σουτζουκάκια, το μπιφτέκι και η τηγανιά, στο «Μαύρο Πιπέρι» αποδεικνύουν πώς τα θεωρητικά απλά, με το σωστό ψήσιμο και τα ταιριαστά καρυκεύματα, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αχιλλέως 32, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 765566

ΕδέΜ

-5WBk4.jpg

Εάν αναζητάς έναν όμορφο χώρο, γεμάτο από αρώματα εκλεκτών πιάτων και ιδιαίτερες γεύσεις που ενθουσιάζουν τον ουρανίσκο, τότε σίγουρα το μεζεδοπωλείο ΕδΕΜ, είναι ένας από αυτούς χώρους, έχοντας πετύχει εδώ και ένα χρόνο να γίνει αγαπημένο στέκι για πολλούς από τα δυτικά και όχι μόνο, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Βρίσκεται στην περιοχή του Ευόσμου, στην πλατεία, στην οδό Παύλου Μελά 29. Πρόκειται για έναν χώρο με κλασική αισθητική εξωτερικά, αφού κυρίαρχο στοιχείο του είναι το ξύλο, ενώ ο ημι-υπαίθριος χώρος του είναι σίγουρα κοντά σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου ως… Παράδεισο!

Άνετοι καναπέδες, καρέκλες από ψάθα και ξύλο, boheme διακοσμητικά και φωτιστικά, παχύφυτα και λουλούδια ενώ και το εσωτερικό του μαγαζιού, για τις πιο κρύες μέρες, είναι εξίσου άνετο και φιλόξενο, με βάση το ξύλο και αποχρώσεις του πράσινου στους τοίχους.

Το Εδέμ προσφέρει καθημερινά υπέροχο ζεστό ή κρύο καφέ, τσάι, χυμούς και διαφόρων ειδών αφεψήματα, αλλά και πλούσιο πρωινό για να τα συνοδεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Μελά 29, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 559202

Στέκι

steki1.jpg

Από το 2018 λειτουργεί το «Στέκι», στο νούμερο 16 της οδού Θερμοπυλών, στη Σταυρούπολη, ωστόσο δεν είχε πάντα τη σημερινή του μορφή. Άνοιξε αρχικά ως καφενείο, από τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, που το έκανε γνωστό κι αγαπητό στο αρχικό του κοινό και μετατράπηκε, τα τελευταία τρία χρόνια, σε ένα κατ’ εξοχήν μεζεδοπωλείο, όπου οι πρωινοί καφέδες, το τάβλι και τα χαρτιά, το πρωί και το απόγευμα, εναλλάσσονται, το μεσημέρι και το βράδυ, με νόστιμους μεζέδες μεσογειακής κουζίνας, που μαγειρεύει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, Θωμάς Αναστασιάδης.

Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με έναν μερακλίδικο ελληνικό ή άλλο καφέ, να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα με την παρέα σας, αλλά και να παρακολουθήσετε, τα βράδια, αγώνες που προβάλλονται σταθερά.

Στο «Στέκι», η φιλοσοφία βασίζεται στη ζεστασιά του χώρου, την ευγένεια του προσωπικού, το ωραίο και νόστιμο φαγητό και την καλή εξυπηρέτηση. Έμπειρος μάγειρας ο ιδιοκτήτης του, έχει κάνει τη δική του στροφή, τα τελευταία χρόνια, στο φαγητό ως βασικό χαρακτηριστικό του καταστήματος και λιγότερο, πλέον, στους καφέδες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε τον αγαπημένο σας καφέ ή ακόμη και να παίξετε το τάβλι ή τα χαρτιά σας -κάθε άλλο, μάλιστα- αφού θα βρείτε καθημερινά σταθερούς πελάτες, που συναντώνται εδώ για τους παραπάνω λόγους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θερμοπυλών 16, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 587131

Μέδουσα

6-5owk8.jpg

Όταν η όρεξη σου αποζητά θαλασσινά και φρέσκο ψάρι, μια από τις ιδανικότερες επιλογές στα δυτικά της πόλης είναι το φημισμένο τσιπουράδικο «Μέδουσα». Βρίσκεται στον Εύοσμο, στην οδό Αντώνη Τρίτση 86 και προσφέρει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, με θαλασσινό άρωμα!

Μετράει τρία χρόνια ζωής και έχει ήδη αγαπηθεί από την περιοχή και όχι μόνο, αφού η «Μέδουσα» αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις ιδιαίτερες στιγμές μας, τη διοργάνωση γάμου, βάφτισης, επαγγελματικών δείπνων, αλλά και για ένα όμορφο και πλούσιο τραπέζι με τίμιο και χαμηλό κόστος, που συμβαδίζει με τις συνθήκες της εποχής, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, καθώς το κατάστημα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι 12 το βράδυ.

Το πρώτο που θα σε κερδίσει στη «Μέδουσα» είναι ο χώρος: πάντοτε καθαρός, με λευκούς τόνους σε τοίχους και τραπεζοκαθίσματα και μια χαρακτηριστική ταπετσαρία με βάρκες στη θάλασσα που σου δίνουν την αίσθηση του νησιού.

Τα πιάτα στη «Μέδουσα» είναι πλούσια σε ποιότητα και σε ποσότητα, ενώ τα υλικά είναι πάντοτε φρέσκα και μυρωδάτα. Ο κ. Αναστάσιος Γκούρτσας, εκτός από ιδιοκτήτης το καταστήματος, είναι και ο σεφ που επιμελείται τα πιάτα, έχοντας πάντα ως γνώμονα την άριστη πρώτη ύλη, αλλά και βέβαια τη γεύση που … μένει αξέχαστη! Σε έναν κατάλογο γεμάτο από εξαιρετικές επιλογές, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτείς να επιλέξεις. Εμείς, σου προτείνουμε τις πιο αγαπημένες επιλογές που δε θα σε απογοητεύσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αντώνη Τρίτση 86, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 706013

Το Νυδρί

nidri1.jpg

Το εστιατόριο θαλασσινών «Το Νυδρί», που άνοιξε το 2018 στην Αχιλλέως 34 στον Εύοσμο, ακολουθεί μία παράδοση που ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης του χώρου, ο οποίος πρωτοάνοιξε την επιχείρηση στη Μενεμένη, το 2009.

Το όνομα δεν είναι τυχαία επιλεγμένο: προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Λευκάδας, όπου η τοπική ιστορία θέλει τον Ωνάση να έχει αποτελέσει τακτικό επισκέπτη, για να πιει το τσίπουρό του και να χαλαρώσει. Κι ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες του χώρου, γιατί θέλουν να μας προσφέρουν ακριβώς το ίδιο: ένα μέρος όπου θα πάμε, θα απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και θα χαλαρώσουμε, με ένα καραφάκι τσίπουρο.

Το Νυδρί, είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Λευκάδας. Η λέξη, ετυμολογικά, περιλαμβάνει τη λέξη «ύδωρ», που ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα του εστιατορίου και την παράδοση που συνεχίζει στο χώρο των θαλασσινών κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν αυτήν την ονομασία, μαζί φυσικά και με το ότι μαγεύτηκαν από το μέρος, όταν το πρωτοεπισκέφθηκαν.

Έτσι, από «Ιορδάνης» που ονομαζόταν το εστιατόριο, έχοντας κρατήσει το όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, μετονομάστηκε και σήμερα αποτελεί έναν σταθερό προορισμό για λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών και για πελάτες κάθε ηλικίας, από οικογένειες, μέχρι μεγάλες παρέες, που πηγαίνουν ξανά και ξανά κι αφήνουν τις καλύτερες κριτικές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αχιλλέως 34, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 721585

Φέρε Φέρε

fere1.jpg

Υπάρχει ένα μεζεδοπωλείο στα δυτικά της πόλης που υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης, γεμάτη από νόστιμους και ευφάνταστους μεζέδες, καθαρά και εκλεκτά ποτά και αποστάγματα, αλλά και αυτό που αναζητάς περισσότερο από όλα: μεράκι, αγάπη και χαμόγελο στην εξυπηρέτηση.

Ξεκίνησε ως ένα όνειρο που πήρε «σάρκα και οστά» το 2021, φωλιάζοντας στον αριθμό 115 της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου στη Νεάπολη, με καθημερινή αποστολή του να προσφέρει όλα όσα απαιτούνται για να δημιουργηθεί η καλή παρέα σε συνδυασμό με γευστικούς μεζέδες. Και κάπως έτσι προέκυψε το όνομα του… αφού εδώ στα χείλη κάθε παρέας το φέρε – φέρε είναι μόνιμη έκφραση των επισκεπτών και των θαμώνων του, ειδικά όταν η διάθεση ανεβαίνει και οι μεζέδες γεμίζουν τα τραπέζια τους.

Το «Φέρε Φέρε» είναι ένας εξαιρετικά όμορφος χώρος ειδικά διαμορφωμένος για να μπορεί να περάσει καλά η κάθε παρέα αλλά και όλη η οικογένεια, αφού διαθέτει και εξωτερικό χώρο -ο οποίος είναι προστατευμένος προκειμένου ο κόσμος να κάθεται άνετα χωρίς να τον επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες-, και μια εσωτερική σάλα με ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, αλλά και ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο στον 1ο όροφο για τους μικρούς μας φίλους, για να μπορούν οι μεγάλοι της οικογένειας να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα το γεύμα τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 115, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 614299

Καφενουργείον

kafenoyrghion1.jpg

Το «Καφενουργείον», στο νούμερο 54 της οδού Περικλέως, στον Εύοσμο, προϋπήρχε ως καφενείο και μάλιστα «παραδοσιακό», με τα όλα του: με χαρτιά, τάβλι, κι αναμετάδοση αγώνων, μαζί με τους καφέδες και τα μεζεδάκια.

Έτσι και συνέχισε να λειτουργεί όταν πρωτοάνοιξε με τη νέα του διεύθυνση, με τους ήδη υπάρχοντες θαμώνες, για να εξελιχθεί στη σημερινή του μορφή, λίγα χρόνια μετά, ακολουθώντας τις ανάγκες του κόσμου.

Σήμερα είναι ένα «Σύγχρονο Καφενείο – Ουζερί», όπως το αποκαλούν και οι άνθρωποί του, με κέντρο βάρους του πιάτα πιο ολοκληρωμένα - ποτέ επιτηδευμένα – και σπιτικό φαγητό, φτιαγμένο στην κουζίνα με φροντίδα. Παράλληλα, κρατά την «παράδοση» στους αγώνες, που έχουν το σταθερό τους κοινό.

Ο χώρος του ουζερί, ζεστός και φιλικός. Στο «Καφενουργείον» μπορούμε να απολαύσουμε τα γεύματα και ποτά μας είτε μέσα, είτε έξω, στον ανοιχτό χώρο με τη τζαμαρία, που μοιάζει με μπαλκόνι, με άφθονο πράσινο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Περικλέους 54, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 760114

Μεζεδοπωλείο Βατάνι

mezedopolio-vatani4.jpg

Το Μεζεδοπωλείο «Βατάνι», στο νούμερο 63 της οδού Αμάσειας, στη Νεάπολη, άνοιξε το Μάιο του 2021 κι έκτοτε, μέσα σε 75 τ.μ. συνολικά, έχει καταφέρει να χωρέσει πολλές συνταγές, εκατοντάδες κόσμου και πάμπολλες αυθόρμητες βραδιές, αφού η διακόσμησή του, που αποτελείται από αρκετά μουσικά όργανα, δίνει έναυσμα για να παίξουν μουσική, οι ίδιοι οι πελάτες. Ένας χώρος που συνδυάζει το σήμερα με το χθες, το παρόν με το παρελθόν, τις αντίκες με μία πιο industrial αισθητική, όπου κόσμος από όλη τη Θεσσαλονίκη, επιλέγει να απολαύσει το γεύμα του και να δοκιμάσει τη νόστιμη κουζίνα.

Ο διάκοσμος στο «Βατάνι», βασίζεται στο ξύλο και σε ένα ύφος, που συνδυάζει τη βιομηχανική αύρα με τη ρετρό αισθητική. Ένας μπουφές της γιαγιάς, με ποικιλία ούζων στο σκρίνιο του, αλλά και συλλογή από παλιά ρολόγια, ξύλινα βαρέλια, ραπτομηχανές, ένας παλαιικός καθρέφτης κι άλλες αντίκες, το καθιστούν ένα μικρό … μουσείο. Φωτεινός και προσεγμένος ο χώρος, φιλοξενεί τραπέζια, τόσα όσα συμβάλουν και στη δημιουργία και υποστήριξη μίας παρεϊστικης ατμόσφαιρας, όπου ωστόσο, ακόμη κι ο πιο μοναχικός, θα βρει το μέρος του.

Διαχειριστές του χώρου δύο Θεσσαλονικείς, που αποφάσισαν να προσφέρουν ότι πιο νόστιμο μπορούσαν και να αξιοποιήσουν την αγάπη τους για το καλό φαγητό, αλλά και τη μουσική που… γαληνεύει τα πνεύματα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμάσειας 63, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 536654

Στα δυτικά της πόλης, τα γαστρονομικά σημεία της έχουν βάλει τη δική τους υπογραφή, στο χάρτη των γεύσεων της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν πλέον, πολλά «διαμάντια» που σε προσκαλούν για φαγητό, με όμορφο περιβάλλον, άριστη εξυπηρέτηση και εξαιρετική κουζίνα.

Με χώρους που εντυπωσιάζουν με την αισθητική και το design τους και που ικανοποιούν τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όλων όσων αναζητούν ποιοτικό φαγητό.

Συγκεντρώσαμε 20+1 από τις καλύτερες προτάσεις για γαστρονομικές απολαύσεις στην δυτική Θεσσαλονίκη και σου τις παρουσιάζουμε. Είτε πρόκειται για premium restaurants, είτε για μεζεδοπωλεία και ουζερί έως εστιατόρια διεθνών γεύσεων. Ανακάλυψέ τα μαζί μας…

Anama

anama1.jpg

Όταν άνοιξε τις πόρτες του το «Anama», το Μάρτιο του 2023, στο νούμερο 10 της οδού Κολοκοτρώνη, στον Εύοσμο, ξεκίνησε βασισμένο σε μία ιδέα προερχόμενη από τη χρόνια ενασχόληση με την εστίαση, η οποία «γέννησε» την επιθυμία δημιουργίας ενός χώρου, μοναδικού και ταυτόχρονα απλού. Όπως ακριβώς η φωτιά, που ήταν και η αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι κι από το «άναμα» της οποίας, προήλθε και το όνομα του. Άλλωστε, για τους ιδιοκτήτες του, η φωτιά είναι αυτή που δίνει γεύση και μορφή σε ό,τι δημιουργούν.

Ο κόσμος το υποδέχθηκε με θέρμη κι έτσι, πέρα από τον αρχικό στόχο της ποιότητας και της θύμησης γευμάτων παραδοσιακών, λαχταριστών και καλοφτιαγμένων, που ξυπνούν μνήμες φαγητού σε χωριό, με πολλές μοντέρνες πινελιές, επετεύχθη κι ένας επιπλέον στόχος: το «Anama» έγινε η αφορμή, να ανακαλυφθεί ξανά η αξία της «γειτονιάς» και της τακτικής συνεύρεσης, σε έναν πανέμορφο χώρο που ήδη αγαπιέται από πολλούς.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα ως προς το φαγητό, από την αίσθηση της γεύσης, της ανάμνησης, της παρέας και των κοινών στιγμών, γύρω από ένα τραπέζι. Το «Anama», επιδίωξε από την αρχή να τα προσφέρει, μέσα από την κουζίνα και το χώρο του, όπου η φωτιά καίει διαρκώς και η αίσθηση της οικείας φιλοξενίας, επικρατεί, κάνοντάς σας να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 10, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 768576

Back.ξες

backkses1.jpg

Το μικρόβιο της μαγειρικής το είχε από μικρή η Φωτεινή Ακριτίδου. Αίσθηση της γεύσης, φαντασία και μεγαλώνοντας μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζει ετερόκλητα υλικά για να δημιουργεί στο τέλος μοναδικά πιάτα με τη δική της υπογραφή.

Έχοντας μεγαλώσει στον Εύοσμο η Φωτεινή, ο αδερφός της Δαμιανός και ο φίλος τους Σάκης Τασόπουλος, είχαν επιθυμία να δημιουργήσουν ένα δικό τους γαστρονομικό project στην περιοχή τους. Η Φωτεινή δεινή chef, ο Δαμιανός με χρόνια εμπειρίας στην εστίαση και ο Σάκης με γνώσεις στο επιχειρείν ένωσαν τις δυνάμεις τους κι έκαναν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους πορεία.

Έτσι τον Νοέμβριο του 2019 γεννήθηκε ο «Back.ξες». Ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, δημιουργική, που τιμάει τα ελληνικά προϊόντα και αγαπά να προσφέρει γεύσεις οικείες μα αλλιώτικες, που δύσκολα θα δοκιμάσετε αλλού. Με περίσσιο μεράκι, αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και όρεξη να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό, δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα πλέον εστιατόρια τόσο στον Εύοσμο, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσάμη Καρατάσου 7, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 096435

Sagrado

sagrado.jpg

Στο νούμερο 48 της Αγνώστου Στρατιώτου, στην Πολίχνη, πολύ κοντά στη διασταύρωση με τη Λαγκαδά, υπάρχει μία αγαπημένη πλέον «μυστική αυλή», αυτή του «Sagrado». Πρωτοάνοιξε το 2020, ως συνέχεια της δραστηριοποίησης των ανθρώπων του, τόσο με ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων, όσο κι ενός κρεοπωλείου, που λειτουργούσαν από το 1965 και το 2008, αντίστοιχα.

Η ίδια οικογένεια, γνώστες του κρέατος επί τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να δημιουργήσει το «μαγικό» αυτό χώρο, ως ένα τελικό βήμα και μετεξέλιξη, της μέχρι τότε πορείας της και της μακράς παράδοσης στο κρέας. Έτσι γεννήθηκε, το Μάρτιο του 2020 το «Sagrado», με σκοπό να προσφέρει λαχταριστά burgers, πιάτα κρεατικών, χορτοφαγικά και vegan πιάτα, μπίρες και … συζητήσεις, για να γεμίσει ένα πλακόστρωτο σοκάκι με νοσταλγική αύρα και να χαρίσει γευστικά και δροσερά βράδια, στους επισκέπτες του.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, από τον «πατριάρχη» της οικογένειας τον Θεόφιλο Φραγκόπουλο, γνωστό ως «Φιλάκη» και έτσι ονομάστηκε επίσημα, τότε, το εργοστάσιο κρεάτων της οικογένειας και στη συνέχεια, το κρεοπωλείο «Κρέατα Φιλάκης» στην Πολίχνη. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτη 48, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 605566

Πόρτα Ανοιχτή

porta-anoichti1.jpg

Υπάρχει μία αυλή φιλόξενη στη Σταυρούπολη, ακριβώς δίπλα από τη Μονή Λαζαριστών, μία «Πόρτα Ανοιχτή» όπου σας περιμένουν εκλεκτές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πρόσχαρα πρόσωπα, εγκάρδια φιλοξενία και τρεις διαφορετικοί χώροι – ο εσωτερικός, μία αυλή κι ένας κήπος – όπου θα απολαύσετε νόστιμα γεύματα. Από τον Οκτώβριο του 2018, η «Πόρτα Ανοιχτή» ξεχωρίζει για το μοναδικό της γούστο, την αισθητική της και τις εξαιρετικές της γευστικές προτάσεις, που προσφέρει σε μία καθόλα άνετη και οικεία ατμόσφαιρα.

Η «Πόρτα Ανοιχτή» άνοιξε πριν από πέντε χρόνια από το Θωμά Μούτσελο -διευθυντή τότε σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής - και τον Chef Γιάννη Αραμπατζή, πρώτο Chef του πασίγνωστου εστιατορίου «Παπαρούνα» της Θεσσαλονίκης, αλλά και του «Aelia Beach Bar Restaurant» της Χαλκιδικής, όπου και γνωρίστηκαν. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κι εν μέσω δύο σύντομων – πεντάλεπτων, όπως οι ίδιοι λένε - αλλά εποικοδομητικών συζητήσεων για τα σχέδια του επερχόμενου χειμώνα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα εστιατόριο, που έμελλε να αγαπηθεί από πολύ κόσμο της πόλης και όχι μόνο.

Τέσσερα χρόνια μετά, στην κουζίνα προστέθηκε κι ο Δημήτρης Βεργουλιάδης. Και το αρχικό εστιατόριο, που ξεκίνησε χωρίς πολλές αναλύσεις κι έρευνες, μόνο με κάποιους «υπολογισμούς σε νούμερα» κι ένα πλάνο - το να εφαρμόσουν όσα γνώριζαν ήδη από την εμπειρία τους, σε ένα εστιατόριο, όπου θα άρεσε στους ίδιους να πηγαίνουν εάν ήταν οι πελάτες - μεγάλωσε σταδιακά και συνεχίζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 265325

Τρούφα

troufa1.jpg

Η αναζήτηση για καλό φαγητό σε ταξιδεύει σε προορισμούς γευστικούς, όπως είναι η «Τρούφα». Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο με επιλεγμένες πρώτες ύλες, ποιοτικό φαγητό, με εξαιρετική αισθητική και design και με ένα όνομα που από μόνο του παραπέμπει σε νοστιμιά: αυτό είναι το μεζεδοπωλείο «Τρούφα», στο 101 της Ολυμπιάδος, στον Εύοσμο.

Άνοιξε τον Ιούνιο του 2022, από ανθρώπους που βρίσκονταν ήδη για χρόνια στο χώρο της εστίασης κι ένιωσαν πως είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να κάνουν κάτι δικό τους και που, βασισμένοι στην πείρα τους και σε έρευνα για καλές πρώτες ύλες, παρουσιάζουν καθημερινά παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές συνταγές, βασισμένες σε υλικά εποχής, σε ένα μενού που απαρτίζεται τόσο από κρεατικά, όσο κι από ψάρι και θαλασσινά.

Το όνομα «Τρούφα», προέκυψε από τον αγαπημένο, πλέον, στις κουζίνες. ακριβό και ιδιαίτερο μύκητα που δίνει την ξεχωριστή, ντελικάτη γεύση του σε κάθε πιάτο, σε κάθε γαστρονομική δημιουργία.

Μία καλή ποικιλία θαλασσινών στο menu, με γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο με πέστο γαρίδας, μικρά και μεγάλα ψάρια, άφθονες σαλάτες -όπως η πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του ντάκου με κολοκύθι κι ορεκτικά- αλλά και ο καβουρμάς με αβγά, είναι όλα βασισμένα σε παραδοσιακές και πιο μοντέρνες συνταγές και αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του πλούσιου menu του μεζεδοπωλείου «Τρούφα». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ολυμπιάδος 101, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 032700

Μαντέμι

1.jpg

Μαντέμι, ένα βασικό σκεύος στην κουζίνα, ιδανικό για να επιτευχθεί εξαιρετικό μαγείρεμα κι ειδικά όταν πρόκειται για κρέατα κοπής, όπως αυτά που μαγειρεύονται και σερβίρονται καθημερινά στο εστιατόριο «Μαντέμι», στο Κορδελιό, όπου η έννοια έρχεται και «δένει» απόλυτα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό casual dining εστιατόριο, με εκλεκτές κοπές, που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2021 από νέους ανθρώπους με εμπειρία ετών στο χώρο της εστίασης, με μενού ξεχωριστό και τιμές τόσο προσιτές, που το καθιστούν ιδανικό προορισμό για τακτικά γεύματα.

Το φαγητό στο «Μαντέμι», είναι προσιτό σε όλους κι αυτή ήταν και η βασική φιλοσοφία των ανθρώπων του από την πρώτη στιγμή: να προσφέρουν τη δυνατότητα για τακτικά casual dining γεύματα σε όλους, σε ποιότητα εξαιρετική, σε ένα γαστρονομικό ταξίδι για το οποίο φροντίζει ο Chef Ιωάννης Χρήστου.

Σε έναν χώρο με απόλυτα casual κι όμορφη ατμόσφαιρα και διακόσμηση, με εντυπωσιακό σχεδιασμό και με το «Μαντέμι» να κατατάσσεται δικαίως μεταξύ των ωραιότερων εστιατορίων στη Θεσσαλονίκη, συνολικότερα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανατολικής Ρωμυλίας 47, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 774826

Τσιρ Τσιρ Μεζέ

tsir-tsir-meze2.jpg

Το «Τσιρ Τσιρ Μεζέ», στην περιοχή της Μοδιάνο, το ξέρουμε χρόνια για τους μεζέδες του. Εδώ και μήνες μπορούμε να το βρούμε και στον Εύοσμο, στο νούμερο 9 της Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από το ΙΚΑ του Ευόσμου (πρώην Σαράντα Κύματα), όπου άνοιξε τον Ιανουάριο του 2023, αφού ο ίδιος ο κόσμος, εξέφρασε την επιθυμία να απολαμβάνει τα εξαιρετικά πιάτα του και στα δυτικά της πόλης.

Όπως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, Θάνος και Ιωσήφ αφηγούνται, όλα ξεκίνησαν ένα καλοκαιρινό μεσημέρι, πριν πολλά χρόνια όταν η μητέρα τους τηγάνιζε φρέσκια ψαράκια στο τηγάνι κι ο ήχος από το καυτό λάδι τσιρτσίριζε στα αυτιά τους.

Όσο μεγάλωναν, η ανάμνηση αυτή έγινε νοσταλγία κι έφτασε να υλοποιηθεί, ξανά, σε κάτι πραγματικό, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2015, σε συνεργασία και με τη Τζούλια, με το πρώτο κατάστημα, στο κέντρο.

Το κατάστημα του Ευόσμου είναι ένας μεγάλος και φωτεινός χώρος, όπου η φιλοσοφία παραμένει αυτή ενός εκλεπτυσμένου μεζεδοπωλείου με «μαμαδίστικο» ύφος στη μαγειρική, όπως ακριβώς κι εάν μας τα μαγείρευε η ίδια η μαμά μας στην κουζίνα της, με συνταγές σπιτικές κι αυθεντικές – όπως το χειροποίητο λάχανο τουρσί - και τις αντίστοιχες μυρωδιές, να διαχέονται στο χώρο. Ο κατάλογος, είναι ακριβώς ο ίδιος με το κατάστημα του κέντρου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τσιρ Τσιρ Ευόσμου - Καραολή και Δημητρίου 9, απέναντι από το ΙΚΑ του Ευόσμου (πρώην «Σαράντα Κύματα»)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 759000

Μπύρα και Τσίπουρο Μαζί

mpyra-kai-tsipoyro-1.jpg

Στο «Μπύρα και Τσίπουρο Μαζί», στο νούμερο 20 της προέκτασης Στρατηγού Μακρυγιάννη, στον Εύοσμο, δύο πολύ αγαπημένες στους Θεσσαλονικείς κουλτούρες, συναντώνται στον ίδιο χώρο. Εδώ, από το 2013, η ελληνική παράδοση του τσίπουρου, συμβαδίζει με τις αγαπημένες πολλών τσέχικες μπύρες, τα θαλασσινά και τα ψάρια με τα τσέχικα και βουβαλίσια λουκάνικα κι όλοι, μένουν ικανοποιημένοι.

Η παράδοση της τσέχικης μπύρας, είναι μία ιστορία ετών στη Θεσσαλονίκη και πολλοί είναι γοητευμένοι φανατικά, από τις μεστές τσέχικες μπύρες, που μπορεί κανείς να βρει σε τσέχικες μπυραρίες και σε πολλά bars της πόλης.

Για το τσίπουρο, πάλι, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Παντού και πάντα, είναι συνυφασμένο με τη θεσσαλονικιώτικη γαστρονομία, παράδοση και διασκέδαση και με γεύσεις που συγκινούν τον καθένα.

Στο «Μπύρα και Τσίπουρο Μαζί», θα βρείτε οκτώ draft, βαρελίσιες τσέχικες μπύρες κι άλλες 100 ετικέτες σε μπουκάλια και μαζί με αυτές, τα καλύτερα πιάτα της τσέχικης κουζίνας, για να τις συνοδέψετε, πάντα με μία gourmet πινελιά.

Δοκιμάστε το κότσι στη γάστρα, την πανσέτα φούρνου, το βουβαλίσιο λουκάνικο και το βουβαλίσιο οσομπούκο, τα λαχταριστά burgers και τα τσέχικα λουκάνικα, που δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι κι όλη τη γκάμα των προτάσεων του μενού, αποτελούμενου από νόστιμα φαγητά, που ταιριάζουν με την τσέχικη παράδοση. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Προέκταση Στρατηγού Μακρυγιάννη 20, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984372961

Τσουκνίδα Sea Food and More

tsoyknida7.jpg

Η «Τσουκνίδα Sea Food and More», άνοιξε με τη συγκεκριμένη επωνυμία τις πόρτες της τον Ιούλιο του 2023 στο Ασβεστοχώρι, σε έναν πανέμορφο και μεγάλο εσωτερικά και εξωτερικά χώρο, που λειτουργεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες γαστρονομικές προτάσεις στην Θεσσαλονίκη, με νόστιμα ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλα τα γούστα, που βασίζεται στη πολυετή εμπειρία των ανθρώπων του.

Η ιστορία του χώρου ξεκινά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν οι πρώτοι κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου - τότε ονομαζόμενου Νεοχωρίου - έχτισαν στην αρχή του χωριού τα πρώτα πατσατζίδικα. Επάνω στον κεντρικό δρόμο, έγιναν πολύ γνωστά και πολυσύχναστα με την πάροδο του χρόνου.

Το 1907 ο Χρήστος Νίτσης ονόμασε την ταβέρνα του «Ο Παράδεισος του Πατσατζή», ξεκινώντας έτσι μια παράδοση στην απόλαυση του καλού φαγητού, που συνεχίζεται για τέταρτη γενιά, πλέον, από το Στέλιο Τσακιρίδη και το συνέταιρό του, Αντώνη Λέανδρο. Οι δύο τους παρέλαβαν, ανανέωσαν κι αναδημιούργησαν ριζικά το χώρο και συνεχίζουν να τον λειτουργούν με περηφάνια σήμερα, ως «Τσουκνίδα Sea Food and More». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ασβεστοχώρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 218365

Σβούρα

5-taGpj.jpg

Κάποιες ιδέες έρχονται εν μία νυκτί και η «Σβούρα», ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εστιατόριο στους Αμπελόκηπους, πήρε το όνομά της όταν ο Chef του καταστήματος, κυριολεκτικά, το ονειρεύτηκε ένα βράδυ.

Η ιδέα και το στήσιμο είχαν γίνει από πριν και η παιχνιδιάρικη αυτή ιδέα ήρθε κι έδεσε, με έναν χώρο εξίσου μοναδικό κι ένα μενού με απόλυτα value for money επιλογές, για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Φιλόξενο ακόμη και για λιλιπούτειους επισκέπτες, που εύκολα θα βρουν κάτι να απασχοληθούν, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Και ποιος δεν έχει παίξει με σβούρα στη ζωή του; Είτε ανήκει σε μεγαλύτερες ηλικίες, είτε είναι μικρό παιδί, έχει σίγουρα περάσει χρόνο με το πανάρχαιο αυτό παιχνίδι, στην ξύλινη ή στη μεταλλική μορφή του.

Στο ομώνυμο εστιατόριο των Αμπελοκήπων, η φαντασία κι η χαρούμενη διάθεση επικράτησαν και οι ιδιοκτήτες, δύο οικογένειες αδερφών, έχουν φτιάξει έναν από τους πιο όμορφους χώρους στην πόλη.

Άνοιξε το 2014 στη Νικολάου Πλαστήρα και σερβίρει από καφέ μέχρι ένα πλήρες μενού θαλασσινών και κρεατικών, σε ένα περιβάλλον που απευθύνεται, κυριολεκτικά, σε όλες τις ηλικίες και σε κατοίκους όλης της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 26, Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 577396

Μεζεδοφωλιά

mezedofolia1.jpg

Το 2015 ένα κουτουκάκι άνοιξε στην Πολίχνη, το οποίο από τα τέλη του 2019 «μετακόμισε» σε μεγαλύτερο χώρο, στο νούμερο 14 της Αγνώστου Στρατιώτου κι έγινε η «Μεζεδοφωλιά», ένα εστιατόριο οικογενειακό μεν, οικείο προς όλους δε, που προσφέρει γεύσεις «μαμάς», σε όποια κατηγορία φαγητού και να κινούνται οι επιλογές σας.

Οι τελευταίες, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά το καλοκαίρι και λαχταριστές σούβλες το χειμώνα, είναι σίγουρα άφθονες και οι εναλλακτικές σας πολλές! Κι αυτό που θα βρείτε εδώ, είναι η ποιότητα σε όλα, τα καλά υλικά και το προσεγμένο φαγητό, γεύσεις παραδοσιακές, που θα σας κάνουν να θέλετε να ξαναπάτε!

Το καλοκαίρι στη «Μεζεδοφωλιά», έχει ξεκινήσει με τις πιο φρέσκες γεύσεις που βγάζει η θάλασσα. Θυμίζει περισσότερο ουζερί, με ψάρια και θαλασσινά να παρελαύνουν στο μενού και στο τραπέζι σας και την κάβα να σας προσφέρει τα απαραίτητα ουζάκια, τσιπουράκια, αλλά και κρασιά και ρετσίνες κι άφθονες ελληνικές μπύρες, για να συνοδέψετε τις αγαπημένες σας γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 14, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 027770

Μεζεδοπωλείο Μαρίνα

mezedopolio-marina1.jpg

Από το 2012 που λειτουργούσε στα δυτικά της Θεσσαλονίκης ως παραδοσιακό καφενείο, με λίγα τραπεζάκια, μερακλίδικο καφέ και μεζεδάκια για τσίπουρο και ρετσίνα, ήταν ήδη ένα αγαπητό στέκι. Το 2018 μετακόμισε λίγο παραδίπλα, στην ίδια περιοχή, αυτή του Κορδελιού και το «Μεζεδοπωλείο Μαρίνα» έγινε πόλος έλξης για όσους αγαπούν το καλό, σπιτικό φαγητό. Εκείνο που μέσα στην απλότητά του κρύβει περίσσιο μεράκι και πολλή αγάπη.

Μεζεδάκια λαχταριστά για τη μέση, αλλά και πλούσιες μερίδες πιάτων της ώρας, αλλά και μαγειρευτών, γίνονται η… ατραξιόν του μεζεδοπωλείου, που συνήθως θα το βρείτε γεμάτο από παρέες που απολαμβάνουν τα νόστιμα πιάτα, αλλά και το οικείο, φιλικό περιβάλλον για το οποίο έχει φροντίσει η Μαρίνα και ο γιος της, Στέφανος.

Στο «Μεζεδοπωλείο Μαρίνα» θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα. Κρεατικά και ψαράκια, όλα φρέσκα και διαλεχτά, μαγειρεύονται, όπως μαγειρεύει η Μαρίνα στο σπίτι της, με καλές πρώτες ύλες και μεράκι, για να φτάσουν στο τραπέζι σας λαχταριστά και νόστιμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 93, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 704200

Αφρός

afros2.jpg

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ωραία κρεατικά θα βρείτε στην ουζοταβέρνα «Αφρός», που εδώ και έξι χρόνια κάνει θραύση στα δυτικά της Θεσσαλονίκης με τις χειροποίητες νοστιμιές της. Με εμπειρία 20 χρόνων στον χώρο της εστίασης, οι άνθρωποι του «Αφρού» δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια έναν νέο χώρο με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά στο μενού τους.

Ωραίος χώρος, φιλικό περιβάλλον, ευχάριστη ατμόσφαιρα και εξυπηρέτηση που στηρίζεται στην ευγένεια και την αμεσότητα κάνουν την ουζοταβέρνα «Αφρός» να ξεχωρίζει όχι μόνο για τα εύγευστα πιάτα που προσφέρει.

Στην ουζοταβέρνα «Αφρός» θα βρείτε παραδοσιακή κουζίνα, ελληνική, με έντονο το… άρωμα της θάλασσας. Βασικός κορμός του μενού είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, με ψάρια μικρά αλλά και μεγάλα, ανάλογα πάντα τη διαθεσιμότητα, να προσφέρονται ολόφρεσκα, είτε τηγανητά είτε ψητά, ανάλογα το μέγεθος και φυσικά την προτίμηση.

Βέβαια, θα βρείτε και έξοχες προτάσεις σε ζυμαρικά και μαγειρευτά πιάτα, όπως γαριδομακαρονάδα, λινγκουίνι θαλασσινών και ριζότο με μύδια και σαφράν, αλλά και θαλασσινά, όπως χταποδάκι ή καλαμάρι σχάρας και γαρίδες σαγανάκι για λαχταριστές βούτες στην πλούσια σάλτσα ντομάτας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμπελώνων 34, Ξηροκρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 526836

Μαύρο Πιπέρι

piperi2.jpg

Ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν τρεις καλοί φίλοι με εμπειρία χρόνων στην εστίαση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο. Έναν χώρο όμορφο, ένα παρεΐστικο στέκι, με φιλική ατμόσφαιρα και ειδίκευση στο καλό κρέας. Το «Μαύρο Πιπέρι» συστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης το 2019 κι έκτοτε έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες.

Μαζί με καλό φαγητό, στο «Μαύρο Πιπέρι» δημιουργούνται και ξεχωριστές αναμνήσεις. Ενδιαφέροντα πιάτα, καλή παρέα και ζωντανή μουσική είναι τα συστατικά που έχουν δημιουργήσει πολλές αξέχαστες βραδιές στους θαμώνες του εστιατορίου.

Πρωταγωνιστής στο «Μαύρο Πιπέρι» είναι το κρέας. Το καλό και προσεχτικά επιλεγμένο κρέας που ψήνεται ιδανικά για να το απολαύσετε όπως ακριβώς πρέπει.

Ξεκινώντας από κλασικές επιλογές, όπως είναι τα σουβλάκια, η πανσέτα, τα σουτζουκάκια, το μπιφτέκι και η τηγανιά, στο «Μαύρο Πιπέρι» αποδεικνύουν πώς τα θεωρητικά απλά, με το σωστό ψήσιμο και τα ταιριαστά καρυκεύματα, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αχιλλέως 32, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 765566

ΕδέΜ

-5WBk4.jpg

Εάν αναζητάς έναν όμορφο χώρο, γεμάτο από αρώματα εκλεκτών πιάτων και ιδιαίτερες γεύσεις που ενθουσιάζουν τον ουρανίσκο, τότε σίγουρα το μεζεδοπωλείο ΕδΕΜ, είναι ένας από αυτούς χώρους, έχοντας πετύχει εδώ και ένα χρόνο να γίνει αγαπημένο στέκι για πολλούς από τα δυτικά και όχι μόνο, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Βρίσκεται στην περιοχή του Ευόσμου, στην πλατεία, στην οδό Παύλου Μελά 29. Πρόκειται για έναν χώρο με κλασική αισθητική εξωτερικά, αφού κυρίαρχο στοιχείο του είναι το ξύλο, ενώ ο ημι-υπαίθριος χώρος του είναι σίγουρα κοντά σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου ως… Παράδεισο!

Άνετοι καναπέδες, καρέκλες από ψάθα και ξύλο, boheme διακοσμητικά και φωτιστικά, παχύφυτα και λουλούδια ενώ και το εσωτερικό του μαγαζιού, για τις πιο κρύες μέρες, είναι εξίσου άνετο και φιλόξενο, με βάση το ξύλο και αποχρώσεις του πράσινου στους τοίχους.

Το Εδέμ προσφέρει καθημερινά υπέροχο ζεστό ή κρύο καφέ, τσάι, χυμούς και διαφόρων ειδών αφεψήματα, αλλά και πλούσιο πρωινό για να τα συνοδεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Π.Μελά 29, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 559202

Στέκι

steki1.jpg

Από το 2018 λειτουργεί το «Στέκι», στο νούμερο 16 της οδού Θερμοπυλών, στη Σταυρούπολη, ωστόσο δεν είχε πάντα τη σημερινή του μορφή. Άνοιξε αρχικά ως καφενείο, από τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, που το έκανε γνωστό κι αγαπητό στο αρχικό του κοινό και μετατράπηκε, τα τελευταία τρία χρόνια, σε ένα κατ’ εξοχήν μεζεδοπωλείο, όπου οι πρωινοί καφέδες, το τάβλι και τα χαρτιά, το πρωί και το απόγευμα, εναλλάσσονται, το μεσημέρι και το βράδυ, με νόστιμους μεζέδες μεσογειακής κουζίνας, που μαγειρεύει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, Θωμάς Αναστασιάδης.

Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με έναν μερακλίδικο ελληνικό ή άλλο καφέ, να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα με την παρέα σας, αλλά και να παρακολουθήσετε, τα βράδια, αγώνες που προβάλλονται σταθερά.

Στο «Στέκι», η φιλοσοφία βασίζεται στη ζεστασιά του χώρου, την ευγένεια του προσωπικού, το ωραίο και νόστιμο φαγητό και την καλή εξυπηρέτηση. Έμπειρος μάγειρας ο ιδιοκτήτης του, έχει κάνει τη δική του στροφή, τα τελευταία χρόνια, στο φαγητό ως βασικό χαρακτηριστικό του καταστήματος και λιγότερο, πλέον, στους καφέδες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε τον αγαπημένο σας καφέ ή ακόμη και να παίξετε το τάβλι ή τα χαρτιά σας -κάθε άλλο, μάλιστα- αφού θα βρείτε καθημερινά σταθερούς πελάτες, που συναντώνται εδώ για τους παραπάνω λόγους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θερμοπυλών 16, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 587131

Μέδουσα

6-5owk8.jpg

Όταν η όρεξη σου αποζητά θαλασσινά και φρέσκο ψάρι, μια από τις ιδανικότερες επιλογές στα δυτικά της πόλης είναι το φημισμένο τσιπουράδικο «Μέδουσα». Βρίσκεται στον Εύοσμο, στην οδό Αντώνη Τρίτση 86 και προσφέρει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, με θαλασσινό άρωμα!

Μετράει τρία χρόνια ζωής και έχει ήδη αγαπηθεί από την περιοχή και όχι μόνο, αφού η «Μέδουσα» αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις ιδιαίτερες στιγμές μας, τη διοργάνωση γάμου, βάφτισης, επαγγελματικών δείπνων, αλλά και για ένα όμορφο και πλούσιο τραπέζι με τίμιο και χαμηλό κόστος, που συμβαδίζει με τις συνθήκες της εποχής, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, καθώς το κατάστημα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι 12 το βράδυ.

Το πρώτο που θα σε κερδίσει στη «Μέδουσα» είναι ο χώρος: πάντοτε καθαρός, με λευκούς τόνους σε τοίχους και τραπεζοκαθίσματα και μια χαρακτηριστική ταπετσαρία με βάρκες στη θάλασσα που σου δίνουν την αίσθηση του νησιού.

Τα πιάτα στη «Μέδουσα» είναι πλούσια σε ποιότητα και σε ποσότητα, ενώ τα υλικά είναι πάντοτε φρέσκα και μυρωδάτα. Ο κ. Αναστάσιος Γκούρτσας, εκτός από ιδιοκτήτης το καταστήματος, είναι και ο σεφ που επιμελείται τα πιάτα, έχοντας πάντα ως γνώμονα την άριστη πρώτη ύλη, αλλά και βέβαια τη γεύση που … μένει αξέχαστη! Σε έναν κατάλογο γεμάτο από εξαιρετικές επιλογές, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτείς να επιλέξεις. Εμείς, σου προτείνουμε τις πιο αγαπημένες επιλογές που δε θα σε απογοητεύσουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αντώνη Τρίτση 86, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 706013

Το Νυδρί

nidri1.jpg

Το εστιατόριο θαλασσινών «Το Νυδρί», που άνοιξε το 2018 στην Αχιλλέως 34 στον Εύοσμο, ακολουθεί μία παράδοση που ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης του χώρου, ο οποίος πρωτοάνοιξε την επιχείρηση στη Μενεμένη, το 2009.

Το όνομα δεν είναι τυχαία επιλεγμένο: προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της Λευκάδας, όπου η τοπική ιστορία θέλει τον Ωνάση να έχει αποτελέσει τακτικό επισκέπτη, για να πιει το τσίπουρό του και να χαλαρώσει. Κι ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες του χώρου, γιατί θέλουν να μας προσφέρουν ακριβώς το ίδιο: ένα μέρος όπου θα πάμε, θα απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και θα χαλαρώσουμε, με ένα καραφάκι τσίπουρο.

Το Νυδρί, είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Λευκάδας. Η λέξη, ετυμολογικά, περιλαμβάνει τη λέξη «ύδωρ», που ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα του εστιατορίου και την παράδοση που συνεχίζει στο χώρο των θαλασσινών κι αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν αυτήν την ονομασία, μαζί φυσικά και με το ότι μαγεύτηκαν από το μέρος, όταν το πρωτοεπισκέφθηκαν.

Έτσι, από «Ιορδάνης» που ονομαζόταν το εστιατόριο, έχοντας κρατήσει το όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, μετονομάστηκε και σήμερα αποτελεί έναν σταθερό προορισμό για λάτρεις των ψαριών και των θαλασσινών και για πελάτες κάθε ηλικίας, από οικογένειες, μέχρι μεγάλες παρέες, που πηγαίνουν ξανά και ξανά κι αφήνουν τις καλύτερες κριτικές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αχιλλέως 34, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 721585

Φέρε Φέρε

fere1.jpg

Υπάρχει ένα μεζεδοπωλείο στα δυτικά της πόλης που υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης, γεμάτη από νόστιμους και ευφάνταστους μεζέδες, καθαρά και εκλεκτά ποτά και αποστάγματα, αλλά και αυτό που αναζητάς περισσότερο από όλα: μεράκι, αγάπη και χαμόγελο στην εξυπηρέτηση.

Ξεκίνησε ως ένα όνειρο που πήρε «σάρκα και οστά» το 2021, φωλιάζοντας στον αριθμό 115 της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου στη Νεάπολη, με καθημερινή αποστολή του να προσφέρει όλα όσα απαιτούνται για να δημιουργηθεί η καλή παρέα σε συνδυασμό με γευστικούς μεζέδες. Και κάπως έτσι προέκυψε το όνομα του… αφού εδώ στα χείλη κάθε παρέας το φέρε – φέρε είναι μόνιμη έκφραση των επισκεπτών και των θαμώνων του, ειδικά όταν η διάθεση ανεβαίνει και οι μεζέδες γεμίζουν τα τραπέζια τους.

Το «Φέρε Φέρε» είναι ένας εξαιρετικά όμορφος χώρος ειδικά διαμορφωμένος για να μπορεί να περάσει καλά η κάθε παρέα αλλά και όλη η οικογένεια, αφού διαθέτει και εξωτερικό χώρο -ο οποίος είναι προστατευμένος προκειμένου ο κόσμος να κάθεται άνετα χωρίς να τον επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες-, και μια εσωτερική σάλα με ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, αλλά και ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο στον 1ο όροφο για τους μικρούς μας φίλους, για να μπορούν οι μεγάλοι της οικογένειας να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα το γεύμα τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 115, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 614299

Καφενουργείον

kafenoyrghion1.jpg

Το «Καφενουργείον», στο νούμερο 54 της οδού Περικλέως, στον Εύοσμο, προϋπήρχε ως καφενείο και μάλιστα «παραδοσιακό», με τα όλα του: με χαρτιά, τάβλι, κι αναμετάδοση αγώνων, μαζί με τους καφέδες και τα μεζεδάκια.

Έτσι και συνέχισε να λειτουργεί όταν πρωτοάνοιξε με τη νέα του διεύθυνση, με τους ήδη υπάρχοντες θαμώνες, για να εξελιχθεί στη σημερινή του μορφή, λίγα χρόνια μετά, ακολουθώντας τις ανάγκες του κόσμου.

Σήμερα είναι ένα «Σύγχρονο Καφενείο – Ουζερί», όπως το αποκαλούν και οι άνθρωποί του, με κέντρο βάρους του πιάτα πιο ολοκληρωμένα - ποτέ επιτηδευμένα – και σπιτικό φαγητό, φτιαγμένο στην κουζίνα με φροντίδα. Παράλληλα, κρατά την «παράδοση» στους αγώνες, που έχουν το σταθερό τους κοινό.

Ο χώρος του ουζερί, ζεστός και φιλικός. Στο «Καφενουργείον» μπορούμε να απολαύσουμε τα γεύματα και ποτά μας είτε μέσα, είτε έξω, στον ανοιχτό χώρο με τη τζαμαρία, που μοιάζει με μπαλκόνι, με άφθονο πράσινο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Περικλέους 54, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 760114

Μεζεδοπωλείο Βατάνι

mezedopolio-vatani4.jpg

Το Μεζεδοπωλείο «Βατάνι», στο νούμερο 63 της οδού Αμάσειας, στη Νεάπολη, άνοιξε το Μάιο του 2021 κι έκτοτε, μέσα σε 75 τ.μ. συνολικά, έχει καταφέρει να χωρέσει πολλές συνταγές, εκατοντάδες κόσμου και πάμπολλες αυθόρμητες βραδιές, αφού η διακόσμησή του, που αποτελείται από αρκετά μουσικά όργανα, δίνει έναυσμα για να παίξουν μουσική, οι ίδιοι οι πελάτες. Ένας χώρος που συνδυάζει το σήμερα με το χθες, το παρόν με το παρελθόν, τις αντίκες με μία πιο industrial αισθητική, όπου κόσμος από όλη τη Θεσσαλονίκη, επιλέγει να απολαύσει το γεύμα του και να δοκιμάσει τη νόστιμη κουζίνα.

Ο διάκοσμος στο «Βατάνι», βασίζεται στο ξύλο και σε ένα ύφος, που συνδυάζει τη βιομηχανική αύρα με τη ρετρό αισθητική. Ένας μπουφές της γιαγιάς, με ποικιλία ούζων στο σκρίνιο του, αλλά και συλλογή από παλιά ρολόγια, ξύλινα βαρέλια, ραπτομηχανές, ένας παλαιικός καθρέφτης κι άλλες αντίκες, το καθιστούν ένα μικρό … μουσείο. Φωτεινός και προσεγμένος ο χώρος, φιλοξενεί τραπέζια, τόσα όσα συμβάλουν και στη δημιουργία και υποστήριξη μίας παρεϊστικης ατμόσφαιρας, όπου ωστόσο, ακόμη κι ο πιο μοναχικός, θα βρει το μέρος του.

Διαχειριστές του χώρου δύο Θεσσαλονικείς, που αποφάσισαν να προσφέρουν ότι πιο νόστιμο μπορούσαν και να αξιοποιήσουν την αγάπη τους για το καλό φαγητό, αλλά και τη μουσική που… γαληνεύει τα πνεύματα! Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμάσειας 63, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 536654

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία