Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Best of 2024 | Οι 20 από τις καλύτερες προτάσεις για την έξοδο σας στην Χαλκιδική φέτος το καλοκαίρι, για φαγητό, ποτό, διασκέδαση και όχι μόνο

Για υπέροχα ταξίδια γαστρονομίας αλλά και απόδρασης στις κρυστάλλινες θάλασσες της

 10/07/2024 14:00

Αφιέρωμα: Best of 2024 | Οι 20 από τις καλύτερες προτάσεις για την έξοδο σας στην Χαλκιδική φέτος το καλοκαίρι, για φαγητό, ποτό, διασκέδαση και όχι μόνο

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει! Όχι μόνο για τις κρυστάλλινες θάλασσες της, όχι μόνο για την αύρα της, αλλά και για τις πολυάριθμες και εξαιρετικές επιλογές της για μοναδικά ταξίδια γαστρονομίας αλλά και διασκέδασης.

Ελληνικό φως, παρθένα τοπία, χρώματα και αρώματα, ενέργεια της φύσης, παράδοση των γεύσεων, απόλυτη χαλάρωση αλλά και μυσταγωγία. Όλα αυτά… σημαίνουν Χαλκιδική!

Όποιο πόδι και αν επιλέξεις, στη Χαλκιδική «κρύβονται» πραγματικοί παράδεισοι γεύσεων και διασκέδασης, που εμείς θα σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις με τις 20 ακόλουθες προτάσεις μας.

RESTAURANTS

Bakalis Restaurant

bakalis-restaurant2.jpg

Το «Bakalis Restaurant», έχει μια μακρόχρονη ιστορία στο χώρο της γαστρονομίας. Με την ταυτότητα του μεζεδοπωλείου ξεκίνησε το 2007 στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής ενώ τη σημερινή του μορφή πήρε ουσιαστικά πριν από 17 χρόνια. Το όνομα του θυμίζει το γνωστό σε όλους μας μπακάλικο, από την τούρκικη λέξη «bakkal», που σημαίνει τον παντοπώλη ή στα ελληνικά τον «βακάλη».

Μας θυμίζει τις παλιές ελληνικές ταινίες τότε που ο κόσμος επισκεπτόταν τον μπακάλη του, γιατί ήξερε ότι εκεί θα βρει τα πάντα, τα καλύτερα από κάθε είδος. Έτσι και στο «Bakalis Restaurant», συγκεντρώνονται οι καλύτερες επιλογές πρώτων υλών και μεζέδων, από τοπικούς προμηθευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πρόκειται για το απόλυτο success story, μεταξύ των εστιατορίων της Χαλκιδικής που χαρακτηρίζεται για τα πιο φρέσκα θαλασσινά και εκλεκτά προϊόντα της Μεσογείου. Ο κόσμος το ξεχώρισε και το ανέδειξε σε κορυφαία επιλογή φαγητού καθώς συνδυάζει την μοναδική προσωπικότητα των ανθρώπων του, που έλκει κάθε πελάτη, με το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό, τη μαγευτική τοποθεσία με θέα που σου κόβει την ανάσα και την αμεσότητα με τους πελάτες που νιώθουν ότι επισκέπτονται ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πευκοχώρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 63060

Melia

melia1.jpg

Το εστιατόριο «Melia» ξεκίνησε ως project από το βραβευμένο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη, τον πρώην ποδοσφαιριστή Νίκο Καράμπελα και το Βασίλη Λαγκαδιανό, με βασικό άξονα την ελληνική δημιουργική κουζίνα, ώστε ο κάθε επισκέπτης, να απολαμβάνει γευστικά κάτι ελληνικό, με έντονες τις σύγχρονες πινελιές στα πιάτα. Στην παραλία Καρύδι, μέσα στο δάσος της Βουρβουρούς, σε μία μαγευτική τοποθεσία του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, θα δοκιμάσετε ελληνικές γεύσεις, βασισμένες σε τοπικά προϊόντα, με το ψάρι να κατέχει πρωταρχικό ρόλο στο μενού.

Ενταγμένο απόλυτα στο πράσινο της περιοχής, το εστιατόριο «Melia» έχει φτιαχτεί από άφθονο ξύλο και πέτρα και συνολικά από φυσικά υλικά σε κάθε σημείο της διακόσμησης, από τα σχοινιά και τα καλάθια που κοσμούν τον εξωτερικό χώρο, έως όλα τα τραπεζοκαθίσματα.

Το μενού του «Melia», που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Chef Γιάννης Μπαξεβάνης, αντανακλά τη βαθιά αγάπη του ίδιου για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα και τη δέσμευσή του, για ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και κοινωνίας. Όλη τη διάρκεια της σεζόν, από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο, το «Melia» είναι μία εμπειρία και προορισμός, από μόνο του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βουρβουρού (Παραλία Καρύδι)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 91067

Ζάχος

o-zachos1.jpg

Στο ορεινό Κασσανδρηνό, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, σε ένα σημείο δροσερό και με υπέροχη θέα, στο εστιατόριο ο «Ζάχος», σερβίρουν κάποια από τα καλύτερα κρεατικά σε σούβλα και κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιότητας, χάρη στην εμπειρία στην τέχνη του ψησίματος στα κάρβουνα. Μία επιχείρηση 62 ετών, τρεις γενιές διαδοχικά στο τιμόνι – και μία τέταρτη, πιο πριν, από την οποία πήρε το όνομά της το εστιατόριο – είναι άρρηκτα συνυφασμένα με τη γαστρονομία της περιοχής, που βασίζεται κατ’ εξοχήν στα εκλεκτά κρεατικά και σε κάθε είδους γεύση, που θέλετε να έχετε στο τραπέζι σας!

Στο ορεινό Κασσανδρηνό, στο εστιατόριο «Ο Ζάχος», όλα ξεκίνησαν από το 1962, όταν ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη, Γιώργος Μαθέας, άνοιξε το πρώτο καφενείο του χωριού, δίνοντάς του το όνομα του δικού του πατέρα, Ζάχου. Ήταν η εποχή που το Κασσανδρηνό ήκμαζε από το εμπόριο των γεωργικών προϊόντων κι ο καφενές έγινε το στέκι του χωριού, προσφέροντας, τότε, μεζέδες από κρέας - σε αντίθεση με όλα τα παραθαλάσσια ταβερνάκια της ευρύτερης περιοχής, που εντρυφούσαν στην ψαροφαγία. Το καφενείο, έγινε πόλος έλξης για τους κρεατοφάγους.

Το 1994, ο γιος του αρχικού ιδιοκτήτη, Ζάχος, μαζί με τη σύζυγό του, Μαρία, έκαναν μία ριζική αλλαγή στο μενού και πλέον, η ποικιλία στις σούβλες, έγινε ο λόγος που, ενώ δεν υπήρχαν ταμπέλες για το χωριό, ο κόσμος ανέβαινε έως εκεί, για να απολαύσει λαχταριστό κρέας, σε ένα κατάστημα που είχε ήδη μεγαλώσει κι επεκταθεί. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κασσανδρηνό, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 42390, 6974193190

Arsanas

arsanas7.jpg

Ο Αρσανάς είναι ένα από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της Χαλκιδικής που έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία 27 ετών στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας. Θα το βρείτε στη Νικήτη, στο δεύτερο πόδι και σίγουρα θα αποτελέσει για εσάς και τους αγαπημένους σας μία ξεχωριστή εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.

Ο Αρσανάς θεμελιώθηκε πάνω στη μεγάλη αγάπη των ανθρώπων του για τη μεσογειακή κουζίνα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του και να αποτελεί πόλος έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Ιδιοκτήτης και δημιουργός του είναι ο Μιχάλης Δεληθανάσης και όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος «πήρα την απόφαση να δημιουργήσω τον Αρσανά όταν ήμουν μόλις 23 ετών, το 1996. Μία απόφαση νεανική η οποία έμελλε να καθορίσει την πορεία μου στον χώρο και μία επιλογή που όπως έδειξε ο χρόνος ήταν σωστή. Ο χώρος ήταν παλιά ναυπηγείο (αρσανάς στη ναυτική γλώσσα) και άνηκε σε συγγενικό μου πρόσωπο. Μου τον παραχώρησε κι έτσι γεννήθηκε ο Αρσανάς».

Αν ρωτούσατε εμάς, η λέξη που θα περιέγραφε τον Μιχάλη Δεληθανάση είναι το «μεράκι», καθώς πέραν του διοικητικού του ρόλου, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και τον ρόλο του σεφ. Κι αυτό διότι θέλει να επιμελείται ο ίδιος τις γεύσεις που θα προσφέρει στους «καλεσμένους» του. Στον Αρσανά δεν υπάρχουν πελάτες, μόνο φιλοξενούμενοι κι αυτή ακριβώς τη φιλοξενία φροντίζει κι ο ίδιος να προσφέρει καθημερινά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 23787

Τζίτζικας

tzitzikas3.jpg

Το φυσικό λιμάνι του Πόρτο Κουφό έχει, πέρα από την υπέροχη φυσική του ομορφιά, έναν ακόμη λόγο να το επισκεφθείτε κι αυτός δεν είναι άλλος, από την Ψαροταβέρνα «Τζίτζικας», ακριβώς επάνω στη θάλασσα, που προσφέρει καθημερινά εξελιγμένες συνταγές, βασισμένες σε παραδοσιακές, αγαπημένες γεύσεις, που πρωτομαγείρεψαν οι προπαππούδες των ιδιοκτητών, πάνω από έναν αιώνα πριν. «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», υποστηρίζουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες και με βασικό συστατικό την αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν, προσφέρουν νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας και σπιτικές σπεσιαλιτέ, σε ένα περιβάλλον ειδυλλιακό!

Η Χαλκιδική είναι γαλαζοπράσινα νερά, είναι ήλιος και είναι και φρέσκες θαλασσινές γεύσεις, επάνω στο κύμα. Κάθε περιοχή της έχει τα ιδανικά σημεία για να δοκιμάσετε τα αγαπημένα σας ψάρια και θαλασσινά και στο όμορφο Πόρτο Κουφό, ένα από αυτά είναι η Ψαροταβέρνα «Τζίτζικας», που συνδυάζει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με μία υπέροχη θέα, αυτή στον πανέμορφο όρμο της Σιθωνίας, ο μυχός του οποίου, αποτελεί ένα φυσικό μικρό λιμάνι, που διακρίνεται για τη φυσική ομορφιά του και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κάθε καλοκαίρι.

Εδώ, στον Τορωναίο Κόλπο, το 1914 ο προπάππος των σημερινών ιδιοκτητών της ψαροταβέρνας «Τζίτζικας», Κυριάκος Χατζηεμμανουήλ, ερχόμενος με την ανταλλαγή των πληθυσμών από τα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου εργαζόταν ως ψαράς κι έχοντας αφήσει πίσω του όλη την περιουσία του, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του ως ο πρώτος μόνιμος κάτοικος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πόρτο Κουφό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 51270

Thea Thalassa

thea-thalassa3.jpg

To «Θέα Θάλασσα», «σκαρφαλωμένο» επάνω στο βράχο της Αφύτου, με θέα στα γαλάζια νερά της Χαλκιδικής προσφέρει, εκτός από το μαγευτικό τοπίο, που θα σας χαλαρώσει ολοκληρωτικά, φρεσκότατα ντόπια ψάρια και θαλασσινά, τοπικές γεύσεις καλοκαιριού κι ολοκληρωμένες εμπειρίες pairing, με προτάσεις μεταξύ του μενού κι εκλεκτών οίνων, αλλά και signature cocktails από την κάβα του.

To μενού του εστιατορίου αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και τις δημιουργικές ιδέες του Chef και περιλαμβάνει προτάσεις βασισμένες σε σύγχρονες τεχνικές κι επιρροές από κουζίνες όλου του κόσμου, που το κατατάσσουν αναμφισβήτητα, σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Χαλκιδικής.

Η αγάπη των ανθρώπων του «Θέα Θάλασσα» για το καλό φαγητό και τον τόπο τους, τους έχει ωθήσει στο να εξελίσσονται διαρκώς, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια και μία διαρκή αναζήτηση νέων συνταγών, αλλά και όλων των συστατικών, που είναι απαραίτητα για να έχετε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Χάρη στη βαθιά γνώση κι αγάπη τους για το φαγητό και το κρασί, στα τραπέζια του εστιατορίου το φρέσκο ψάρι, που προσφέρεται άφθονο καθημερινά, συνδυάζεται άψογα με οίνους από την ευρεία λίστα κρασιών και κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να έχει μία εμπειρία εμπεριστατωμένου wine pairing, που είναι και μία από τις υπηρεσίες, για το οποίο το «Θέα Θάλασσα» ξεχωρίζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άφυτος Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 91044

Paul’s Tavern

pauls-tavern-2.jpg

Σε υψόμετρο περίπου 320 μέτρων από το Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Παρθενώνα, υπάρχει ένας προορισμός που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε και δεν είναι άλλος από το «Paul’s Tavern», μία καθόλα παραδοσιακή ταβέρνα, όπου θα δοκιμάσετε κάποια από τα καλύτερα ντόπια κρεατικά, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο από ελαιώνες.

Η ιστορία του «Paul’s Tavern» ξεκινά το 1976, όταν ο Παρθενώνας ήταν ακόμη ένας εκκενωμένος από κατοίκους οικισμός, με έναν πρωτοπόρο από τον Νέο Μαρμαρά τον Πωλ, κατά κόσμον Πολυχρόνη Καράπαπα, που αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο κτήριο - και τη γύρω από αυτό γη - δώρο στη σύζυγό του Κατερίνα και να τα αξιοποιήσει ως κάτι μοναδικό για την εποχή!

Το 1978, σε μία περίοδο που δεν υπήρχε ακόμη ρεύμα ή νερό στον οικισμό, πριν ακόμη υπάρξει δρόμος, παρά μόνο χωματόδρομος και με συνολικά αντίξοες συνθήκες, ο Πωλ άνοιξε τη δική του ταβέρνα, γνωστή σήμερα ως «Paul’s Tavern».

Την επιχείρηση διαχειρίζεται σήμερα η δεύτερη γενιά, με την κόρη του αρχικού ιδιοκτήτη στο τιμόνι και το σύζυγο της, να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παρθενώνας Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 71349, 6946052979

Αμαρυλλίς

amarillis3.jpg

Από το 1961, η παράδοση και το μεράκι υπήρξαν πάντα τα κύρια στοιχεία, σε ένα κουζινάκι, όπου γίνονταν όλες οι κουβέντες, έξω από το παράθυρο του ψητά Βασίλη Κόκκινου, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Αμαρυλλίς». Εδώ, στην παραλία της Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής, ο ίδιος υποδεχόταν πάντα τους πελάτες, με ένα τσιπουράκι, ένα μεζέ και μία ξεχωριστή ιστορία να τα συνοδεύει. Αυτό το κουζινάκι έγινε, με το πέρασμα των χρόνων, το σημερινό «Αμαρυλλίς», που κάποτε –λόγω του πατέρα ψητά- είχε το όνομα «Ο Κόκκινος». Εδώ θα φάτε απλά, φρέσκα και νόστιμα ψάρια και θαλασσινά και θα ζήσετε την εμπειρία της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας, που αξίζει σε όλα της!

Στο εστιατόριο «Αμαρυλλίς», στην παραλία της Νέας Ηράκλειας, κάθε επίσκεψη είναι ένα ταξίδι στην παράδοση και τη γεύση. Αυθεντικά και με μεράκι, εδώ προσφέρουν από το 1988 -οπότε και ιδρύθηκε το σύγχρονο κατάστημα- φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, ποιοτικά κρέατα κι εξαιρετικούς μεζέδες.

Αποτελεί μία πρόταση ιδανική, για να απολαύσει κανείς υπέροχες γεύσεις, ακόμη κι έναν καφέ, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με τοπίο θάλασσας, όλες σχεδόν τις ώρες της ημέρας!

Το «Αμαρυλλίς» (σ.σ. το όνομά του σημαίνει την «ακτινοβόλο ομορφιά» στη γλώσσα των λουλουδιών), είναι το αποτέλεσμα μίας μακράς πορείας κι εμπειρίας, που βασίζεται στην ποιότητα σε κάθε πιάτο της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23990 61074

Ψαροταβέρνα Σταμάτης

psarotaverna-stamatis1.jpg

Η Ψαροταβέρνα «Σταμάτης», στο όμορφο Ποσείδι, με τα πεντακάθαρα νερά, είναι μία γνήσια ελληνική ψαροταβέρνα, με απόλυτα θαλασσινά χρώματα στο χώρο της και τοιχογραφίες με θέματα εμπνευσμένα από τον κόσμο του νερού, στο μενού της οποίας, κάθε ψάρι και θαλασσινό έχει τη δική του, περίοπτη θέση. Σε μια μαγική τοποθεσία, ακριβώς δίπλα στο κύμα, σε ένα περιποιημένο περιβάλλον, με ευγενικό προσωπικό, θα ζήσετε μία εμπειρία απόλυτα value for money γευμάτων, με την εγγύηση της πολυετούς εμπειρίας των ιδιοκτητών και μίας ιστορίας, που ξεκινά το 1939.

Το «ταξίδι» της Ψαροταβέρνας «Σταμάτης», στο μαγευτικό Ποσείδι, ξεκινά νωρίς τον περασμένο αιώνα, όταν οι Μικρασιάτες παππούδες του σημερινού ιδιοκτήτη, Αμαλία Γιαννού και Σταμάτης Γιαννός, ξεκίνησαν την πρώτη μικρή τους «επιχείρηση» ανταλλαγής, σε ένα καλύβα της εποχής, από το οποίο τότε αντάλλασσαν ψάρια που έπαιρναν από τους ψαράδες της περιοχής, με αβγά που προμηθεύονταν μέσα από το χωριό.

Μέσω της ανταλλακτικής αυτής διαδικασίας, που επικρατούσε τότε στην περιοχή, ξεκίνησε σιγά – σιγά να λειτουργεί η ταβέρνα τους, με τσουκάλια να μαγειρεύουν επάνω σε σιγανή φωτιά, με χαλκώματα, γουδί, γουδοχέρι και πλάστη, όπως όλες οι ταβέρνες της εποχής. Το κατάστημα πήρε την πρώτη του αδειοδότηση το 1957 και τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, άρχισε να συγκεντρώνει τους πρώτους τουρίστες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ποσείδι Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 41911

Flegra

flegra5.jpg

Για φρέσκο ψάρι και καταπληκτική γαριδομακαρονάδα, στο Πολύχρονο της Χαλκιδικής το «Flegra» είναι ο ιδανικός προορισμός. Καλοκαιρινή δροσιά και παραδοσιακή γεύση συναντιούνται στο χώρο του εδώ και 39 χρόνια, ενώ οι δύο παπαγάλοι - σήμα κατατεθέν του καταστήματος «κερδίζουν» με την παρουσία τους κάθε επισκέπτη!

Στο εστιατόριο «Flegra», που λειτουργεί παράλληλα με το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αλκυονίδες» μυρίζει θάλασσα και κάθε επίσκεψη είναι μια βουτιά στην απόλαυση. Από το 2000, τη διεύθυνση έχουν αναλάβει οι γιοι των αρχικών ιδιοκτητών, Νίκος και Γιάννης, που με την πολύχρονη εμπειρία τους έχουν αναδείξει το εστιατόριο σε ένα σημείο ενδιαφέροντος, για όποιον επισκέπτεται τη Χαλκιδική. Εξ΄ άλλου, το ίδιο το όνομα του εστιατορίου, «Φλέγρα», αποτελεί το εναλλακτικό όνομα της χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Το μενού του «Flegra» δίνει έμφαση στην ελληνική θαλασσινή κουζίνα, με φρέσκο ψάρι και μια ποικιλία θαλασσινών κι ελληνικών μεζέδων. Περιλαμβάνει, επίσης, κρεατικά, αυθεντικές ελληνικές σπεσιαλιτέ και πολλές προτάσεις για χορτοφάγους.

Δοκιμάστε την εξαιρετική τους μελιτζανοσαλάτα μαζί με ένα παγωμένο τσίπουρο, τα μύδια σαγανάκι ή αχνιστά και τη σπέσιαλ γαριδομακαδονάδα τους, προτάσεις ενός ευρύ καταλόγου, που περιλαμβάνει επίσης μεγάλη ποικιλία κρατικών, μαγειρευτών και ουζομεζέδων και πιάτα που ταιριάζουν με κάθε εποχή. Ξεχωριστή είναι και η αστακομακαρονάδα, όταν ο αστακός είναι στην εποχή του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολύχρονο Χαλκιδικής
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6989585960

Olivo Seaside Bar Restaurant

olivo-seaside-bar-restaurant1.jpg

Για όποια κι όποιον ψάχνει μία όμορφη και καθαρή θάλασσα για τις καλοκαιρινές βουτιές, για οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν μία ολόκληρη ημέρα δίπλα στο κύμα, στα όμορφα νερά του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, το «Olivo Seaside Bar Restaurant», είναι μία από τις πρώτες επιλογές.

Σε μία τοποθεσία φανταστική, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το γεύμα σας, τoν ήλιο και την εκπληκτική θάλασσα του Τορωναίου κόλπου, ακριβώς επάνω στο κύμα, στο εστιατόριο και το μπαρ του Olivo, που προσφέρουν μία χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανική για μια ολοκληρωμένη απόδραση από την καθημερινότητα.

Ένα γοητευτικό, παραθαλάσσιο χωριό, στην ανατολική ακτή της χερσονήσου της Κασσάνδρας, το Πολύχρονο αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά, χάρη στην ησυχία, αλλά και για κάθε επισκέπτη, χάρη στην ζωηρή νυχτερινή του ζωή.

Στο μέρος αυτό, με τη μεγάλη, βραβευμένη παραλία, λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο το beach bar του «Olivo» κι από φέτος και το ομώνυμο εστιατόριο ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας και σας περιμένει καθημερινά, να απολαύσετε το φαγητό και την κάβα του, μία ανάσα κυριολεκτικά από το κύμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολύχρονο Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942554721

Ταβέρνα Ο Χρόνης

chronis1.jpg

Για περισσότερα από 30 χρόνια η παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Χρόνης» εντυπωσιάζει και ενθουσιάζει όσους την επισκέπτονται με τα άριστα ψημένα κρεατικά, με πρωταγωνιστή τις σούβλες. Ήταν το 1990 όταν ξεκίνησε να λειτουργεί στην Φούρκα από τον πατέρα της οικογένειας και τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πλέον στη δεύτερη γενιά, στα χέρια του γιου, Δημήτρη.

Σε έναν όμορφο χώρο, που λειτουργεί κυρίως το καλοκαίρι, με έναν κήπο μαγευτικό και θέα στο πευκοδάσος, η ταβέρνα «Ο Χρόνης» αποτελεί πλέον συνώνυμο της καλής και ποιοτικής κουζίνας σε ό,τι αφορά το κρέας.

Αφού απολαύσετε το μπάνιο σας στην παραλία της Φούρκας, μπορείτε να ανηφορίσετε ψηλότερα -μόλις 3 χιλιόμετρα από την παραλία- στο χωριό της περιοχής, που αποτελεί ένα στολίδι αρχιτεκτονικής και παράδοσης. Πάνω στο βουνό, αγκαλιασμένο από πευκοδάσος, με όμορφα, παραδοσιακά διατηρητέα αρχοντικά, είναι μία εξαιρετική επιλογή για φαγητό και βόλτα μετά τη θάλασσα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η περιοχή αποτελεί κι έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της περιοχής της Κασσάνδρας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φούρκα, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 41080

BARCOCKTAIL BARBEACH BAR

Molos Seaside Cocktail Bar

molos1.jpg

Η νύχτα διαδέχεται την ζεστή καλοκαιρινή μέρα, η μουσική δυναμώνει και η διάθεση ανεβαίνει. Η Τσιτσιολίνα εμφανίζεται στα ασβεστωμένα σοκάκια μαζί με τον συνοδό της που φοράει κοστούμι με σαγιονάρες. Οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες, τους συζητάνε μέχρι την ανατολή του ηλίου, που σηματοδοτεί τη λήξη του πάρτυ.

Αυτή ήταν μία μέρα ή καλύτερα μία νύχτα στο ιστορικό seaside bar της Χαλκιδικής, στον Νέο Μαρμαρά, το «Molos Seaside Cocktail Bar», που φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας, αξέχαστων πάρτυ και ατελείωτης διασκέδασης.

Τοποθετημένο μπροστά στη σμαραγδένια θάλασσα, με αέρα αιγαιοπελαγίτικο, πάνω στο κύμα, χρόνια τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς της νυχτερινής διασκέδασης -και όχι μόνο- στην περιοχή της Χαλκιδικής. Τα ασβεστωμένα ντουβάρια, δίνουν έντονο νησιωτικό χαρακτήρα στο παραθαλάσσιο «Molos Seaside Cocktail Bar», που είναι σταθερά εκεί για να σας υποδεχτεί από το πρωί και να σας κάνει συντροφιά μέχρι τις… μεγάλες ώρες.

Το καλοκαίρι δεν χρειάζονται πολλά για να σου φτιάξουν τη μέρα και να σε κάνουν να αποδράσεις από την καθημερινότητα. Στο «Molos Seaside Cocktail Bar» αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά κι έτσι μέσα από την απλότητα, έχουν επενδύσει στην παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νέος Μαρμαράς
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 71331

Loft Cocktail Bar

loft-cocktail-3.jpg

Το Loft Cocktail Bar βρίσκετε στη Νικήτη Χαλκιδικής και σε αυτό θα βιώσετε τα απόλυτα vibes του καλοκαιριού, με ένα concept που θα σας ταξιδέψει νοερά στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά.

Το Loft Cocktail Bar δημιουργήθηκε το 2017 και έκτοτε, αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό των Θεσσαλονικέων παραθεριστών της περιοχής, των τουριστών, αλλά και των μόνιμων κατοίκων, διαθέτοντας ένα ιδανικό τρίπτυχο, καθώς οι bartenders του είναι masters στα cocktails, το service του εξαιρετικό και η τοποθεσία του ειδυλλιακή, με θέα όλη τη Νικήτη και το λιμάνι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Loft έχει βραβευτεί τόσο για τα κορυφαία cocktails του, όσο και για το άψογο service του.

Παράλληλα, πρόκειται για ένα καθαρόαιμο bar, αποκλειστικά με ποτά και cocktails, τιμώντας την ταυτότητά του και παραμένοντας πιστό σε αυτή. Οι πόρτες του ανοίγουν καθημερινά στις 5 το απόγευμα –μην χάσετε τη θέα του ηλιοβασιλέματος στο Loft- και κλείνουν το πρωί μιας που αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα after της περιοχής!

Ιδιοκτήτης του Loft Cocktail Bar είναι ο Πέτρος Ντόντας, ο οποίος ήθελε από καιρό να δημιουργήσει ένα bar όπως το είχε ονειρευτεί, αποτυπώνοντας σε αυτό τη δική του προσωπική φιλοσοφία. Το 2017 το όνειρό του πήρε σάρκα και οστά και άνοιξαν οι πόρτες του Loft – ένα cocktail bar όπου ο επισκέπτης του δεν είναι ένας ακόμη πελάτης, αλλά ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος σε βραδιές γεμάτες κέφι και διασκέδαση μέχρι πρωίας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6992269959

Talgo Beach Bar

talgo1.jpg

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, δίπλα στον Όρμο Παναγιάς στη Βουρβουρού, θα συναντήσετε ένα από τα πλέον premium beach bar της περιοχής. Ο λόγος, φυσικά, για το «Talgo beach bar» - ένα όνομα που συνοδεύει σταθερά τα καλοκαίρια μας τα τελευταία 20 περίπου χρόνια.

Το «Talgo beach bar» σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, καθώς παραδίνεσαι στον μοναδικό περιβάλλοντα χώρο του, με καταγάλανα, τιρκουάζ νερά που κόβουν την ανάσα, χρυσαφένια, βελούδινη αμμουδιά, σε συνδυασμό με το απέραντο πράσινο της στεριάς και τις βραχώδεις πινελιές στις παρυφές της. Ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος, που παρασέρνει όλες τις αισθήσεις…

Στο «Talgo beach bar» θα βρείτε έναν μοναδικό χώρο απόδρασης για τις καλοκαιρινές βουτιές σας, είτε θα τις απολαύσετε με την οικογένειά σας είτε με την παρέα και τους φίλους σας.

Η ατμόσφαιρα του beach bar είναι οικογενειακή, φιλική και το team του πάντα έτοιμο να συμβάλλει προκειμένου να έχετε μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης.

Στο Talgo έχουν διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα χαμηλό προφίλ, με μία ομάδα πρόσχαρη και φιλική στους επισκέπτες του, αφήνοντας το service τους και τη συνολική εμπειρία στο χώρο τους, να «μιλήσουν» για αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως αποτελούν μία από τις κορυφαίες επιλογές των Θεσσαλονικέων – και όχι μόνο – για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βουρβουρού Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986546550

Paragkes

paragkes1.jpg

Οι Paragkes είναι ένα lounge cocktail bar στο Ποσείδι Χαλκιδικής, γνωστό στην περιοχή για περισσότερα από 20 χρόνια, ωστόσο από το 2017 και έπειτα, έχει γίνει ένα πραγματικό must spot της νυχτερινής διασκέδασης στη Χαλκιδική, με τις μοναδικές «πινελιές» των ιδιοκτητών του που φαίνονται ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Πρόκειται για ένα bar που δύσκολα θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε με οποιοδήποτε άλλο, λόγω της μαγευτικής τοποθεσίας του και του άκρως προσεγμένου χώρου του. Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να δίνει το δικό του αποτύπωμα, συνοδεία lounge μουσικής και με τον έναστρο ουρανό να συμπληρώνει αυτή τη μαγεία!

Οι Paragkes αποτελούνται από διάφορα «καλυβάκια» που κατά το παρελθόν χρησιμοποιούνταν από τους ψαράδες για την αποθήκευση του εξοπλισμού τους και έπειτα, ως σπίτια. Πλέον, έχουν ανακαινιστεί πλήρως και έχουν δημιουργήσει μία μοναδική αισθητική, που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού…

Οι πόρτες του ανοίγουν στις 9 το βράδυ και η δεμένη ομάδα του είναι πάντα έτοιμη να σας εξυπηρετήσει και να σας προτείνει τις πιο κατάλληλες επιλογές για ποτό και φαγητό που θα συνοδεύσουν τη βραδιά σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ποσείδι, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6955656544

RESTAURANTS | ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (part 2)

Έξι Βρύσες

eksi-vryses1.jpg

Η ιστορία του καφέ - εστιατορίου Έξι Βρύσες ξεκινά το 1996, στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Ο χώρος βρίσκεται σε ένα εμβληματικό κτίριο ηλικίας 60 και πλέον ετών, μέσα σε μια καταπράσινη τοποθεσία στο κέντρο της περιοχής, που θυμίζει έντονα βουνό και πάνω από το ιστορικό «μνημείο των έξι βρύσεων» που - κατά τον μύθο - οι ανύπαντρες γυναίκες πρέπει να πιουν νερό και από τις έξι βρύσες για να καλοπαντρευτούν.

Οι Έξι Βρύσες αποτελούν σήμα κατατεθέν και σημείο αναφοράς της περιοχής για ντόπιους και τουρίστες από όλο τον κόσμο, με τον πανέμορφο κήπο του καταστήματος να αποτελεί το ιδανικό μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου, ανάλογα με τα χρώματα και τα αρώματα της Φύσης που το στολίζουν.

Οι Έξι Βρύσες λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες όλες τις ημέρες, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, ενώ τους χειμερινούς από Παρασκευή έως Κυριακή, σε γιορτές, αργίες, αλλά και για εταιρικά τραπέζια, κατόπιν συνεννόησης.

Στην ειδυλλιακή αυτή τοποθεσία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας, στη σκιά των δέντρων, περνώντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με τους αγαπημένους σας. Ιδανικός συνοδοιπόρος σας οι άριστες μουσικές επιλογές, που κινούνται ανάμεσα σε παλαιά ελληνικά, jazz, soul και pop κομμάτια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 2, Πολύγυρος Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 24820

Kabamaru

kabamaru4.jpg

Το “Kabamaru’” στην Αρναία της Χαλκιδικής, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει cafė – bistro, χάρη στον όμορφο, φροντισμένο χώρο του, που σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε ό,τι επιλέξετε επί τόπου, σε ένα περιβάλλον φιλικό και φωτεινό. Ως πέρασμα κι ως κεντρικό χωριό της ορεινής Χαλκιδικής, η Αρναία, ενδείκνυται για μια στάση, είτε βρεθείτε εκεί για δουλειά, είτε για αναψυχή και το “Kabamaru’” θα σας προσφέρει σίγουρα, ό,τι χρειάζεστε για να τονωθείτε μέσα στην ημέρα.

Ναι, καλά καταλάβατε, το “Kabamaru’” έχει πάρει το όνομά του από τo γνωστό, ομώνυμο γιαπωνέζικο manga, που πολλοί από εμάς, παρακολουθούσαμε μικροί. Εδώ, ωστόσο, δε θα βρείτε μόνο μακαρονάδες - το αγαπημένο φαγητό του ήρωα του κόμικ - αλλά και πολλές άλλες νόστιμες επιλογές, για να ικανοποιήσετε κάθε σας ανάγκη σε καφέ, πρωινό, brunch ή γεύμα.

Το “Kabamaru’” ανοίγει από τις 6 το πρωί και προσφέρει ζεστό και κρύο καφέ κάθε είδους, από χαρμάνι 80% arabica και 20% robusta, της εταιρείας “Bristot”, αλλά και κάθε λογής προτάσεις για πρωινό –με πίτες, κρουασάν, κουλούρι Θεσσαλονίκης και όχι μόνο- και brunch για να ξεκινήσετε την ημέρα σας χορταστικά και νόστιμα.

Στις 13.00, ξεκινά να σερβίρεται η πίτσα. Special, chicken philly -με φιλέτο στήθους κοτόπουλο- mediterraneo με μεσογειακές γεύσεις όπως τομάτα, φέτα, κρεμμύδι, ελιά και πιπεριά ή η κλασσική margherita. Oι πίτσες είναι από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού κι αποτελούν πλήρη γεύματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αρναία Χαλκιδικής
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23720 21308

Ο Μάγειρας

o-magheiras12.jpg

Στα ορεινά της Χαλκιδικής, στον γραφικό Άγιο Πρόδρομο, θα βρείτε το φημισμένο ψητοπωλείο «Ο Μάγειρας», που από το 1978 σερβίρει εκλεκτά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα. Τότε ήταν που ο Γιώργος Σαράφης, επέστρεψε στο χωριό που γεννήθηκε, έπειτα από χρόνια εργασίας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ως απόφοιτος σεφ – μάγειρας, για να δημιουργήσει τον δικό του χώρο.

Το 1991 «Ο Μάγειρας» μεταφέρθηκε στην είσοδο του Αγίου Προδρόμου, σε χώρο ευρύχωρο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, συνεχίζοντας με αφοσίωση την παράδοση στο ξακουστό σουβλάκι της περιοχής, αλλά και στα ψητά κρεατικά που γίνονται από τότε ανάρπαστα. Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει η διάδοχη κατάσταση, ο Θεόδωρος Σαράφης, που με το ίδιο μεράκι συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Η σπεσιαλιτέ στον «Μάγειρα» είναι σαφώς τα κρεατικά του. Επιλεγμένα ντόπια κρέατα από την περιοχή της Χαλκιδικής, ψήνονται στα κάρβουνα με μαεστρία και φτάνουν στα τραπέζι σας ζουμερά και καλοψημένα.

Παραδοσιακά σουβλάκια, που φημίζονται στην περιοχή, χοιρινά και κοτόπουλο, χειροποίητα μπιφτέκια, σουτζουκάκια και λουκάνικα, ζουμερές πανσέτες, μπριζολάκια χοιρινά, παϊδάκια, ψαρονέφρι και μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι σταθερά στο μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άγιος Πρόδρομος Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 96073

Καφενείον - Η Συνάντηση

kafenion-i-sinantisi1.jpg

Το «Καφενείον Η Συνάντηση», στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, όσοι το γνωρίζουν, το επισκέπτονται με κάθε ευκαιρία και αφήνουν τις καλύτερες κριτικές. Το κατάστημα μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής, καθώς είχε ανοίξει από τον παππού των τωρινών ιδιοκτητριών κι έχει αφήσει ιστορία στο χωριό και σε τρεις συνεχόμενες γενιές θαμώνων, χάρη στις μοναδικές, χειροποίητες, σπιτικές γεύσεις, που θα βρείτε στο μενού του.

Ο Ταξιάρχης, είναι ένα παραδοσιακό χωριό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων, στην καρδιά του Χολομώντα. Χτισμένος ανάμεσα σε δύο πλαγιές, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο φυσικές πηγές και φημίζεται για πολλά ντόπια προϊόντα του, όπως τα φασόλια και οι πατάτες Χολομώντα.

Μέσα στο όμορφο αυτό φυσικό περιβάλλον, λειτουργεί το «Καφενείον Η Συνάντηση». Ο χώρος, απλός και λιτός, είναι αντιπροσωπευτικός ενός καφενείου, ενός χωριού που κινείται στους ρυθμούς της εβδομάδας και των τεσσάρων εποχών. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες και μωσαϊκό παλαιού τύπου στο πάτωμα, είναι τα βασικά στοιχεία της διακόσμησης.

Το κατάστημα άνοιξε στα μέσα του περασμένου αιώνα, ως καφενείο με φαγητό, από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητριών, Μαριάνθης και της Αργυρώς Παυλούδη, των αδελφών, που λειτουργούν το καφενείο τα τελευταία δέκα χρόνια. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Ταξιάρχης Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 94240

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει! Όχι μόνο για τις κρυστάλλινες θάλασσες της, όχι μόνο για την αύρα της, αλλά και για τις πολυάριθμες και εξαιρετικές επιλογές της για μοναδικά ταξίδια γαστρονομίας αλλά και διασκέδασης.

Ελληνικό φως, παρθένα τοπία, χρώματα και αρώματα, ενέργεια της φύσης, παράδοση των γεύσεων, απόλυτη χαλάρωση αλλά και μυσταγωγία. Όλα αυτά… σημαίνουν Χαλκιδική!

Όποιο πόδι και αν επιλέξεις, στη Χαλκιδική «κρύβονται» πραγματικοί παράδεισοι γεύσεων και διασκέδασης, που εμείς θα σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις με τις 20 ακόλουθες προτάσεις μας.

RESTAURANTS

Bakalis Restaurant

bakalis-restaurant2.jpg

Το «Bakalis Restaurant», έχει μια μακρόχρονη ιστορία στο χώρο της γαστρονομίας. Με την ταυτότητα του μεζεδοπωλείου ξεκίνησε το 2007 στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής ενώ τη σημερινή του μορφή πήρε ουσιαστικά πριν από 17 χρόνια. Το όνομα του θυμίζει το γνωστό σε όλους μας μπακάλικο, από την τούρκικη λέξη «bakkal», που σημαίνει τον παντοπώλη ή στα ελληνικά τον «βακάλη».

Μας θυμίζει τις παλιές ελληνικές ταινίες τότε που ο κόσμος επισκεπτόταν τον μπακάλη του, γιατί ήξερε ότι εκεί θα βρει τα πάντα, τα καλύτερα από κάθε είδος. Έτσι και στο «Bakalis Restaurant», συγκεντρώνονται οι καλύτερες επιλογές πρώτων υλών και μεζέδων, από τοπικούς προμηθευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πρόκειται για το απόλυτο success story, μεταξύ των εστιατορίων της Χαλκιδικής που χαρακτηρίζεται για τα πιο φρέσκα θαλασσινά και εκλεκτά προϊόντα της Μεσογείου. Ο κόσμος το ξεχώρισε και το ανέδειξε σε κορυφαία επιλογή φαγητού καθώς συνδυάζει την μοναδική προσωπικότητα των ανθρώπων του, που έλκει κάθε πελάτη, με το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό, τη μαγευτική τοποθεσία με θέα που σου κόβει την ανάσα και την αμεσότητα με τους πελάτες που νιώθουν ότι επισκέπτονται ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πευκοχώρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 63060

Melia

melia1.jpg

Το εστιατόριο «Melia» ξεκίνησε ως project από το βραβευμένο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη, τον πρώην ποδοσφαιριστή Νίκο Καράμπελα και το Βασίλη Λαγκαδιανό, με βασικό άξονα την ελληνική δημιουργική κουζίνα, ώστε ο κάθε επισκέπτης, να απολαμβάνει γευστικά κάτι ελληνικό, με έντονες τις σύγχρονες πινελιές στα πιάτα. Στην παραλία Καρύδι, μέσα στο δάσος της Βουρβουρούς, σε μία μαγευτική τοποθεσία του δεύτερου ποδιού της Χαλκιδικής, θα δοκιμάσετε ελληνικές γεύσεις, βασισμένες σε τοπικά προϊόντα, με το ψάρι να κατέχει πρωταρχικό ρόλο στο μενού.

Ενταγμένο απόλυτα στο πράσινο της περιοχής, το εστιατόριο «Melia» έχει φτιαχτεί από άφθονο ξύλο και πέτρα και συνολικά από φυσικά υλικά σε κάθε σημείο της διακόσμησης, από τα σχοινιά και τα καλάθια που κοσμούν τον εξωτερικό χώρο, έως όλα τα τραπεζοκαθίσματα.

Το μενού του «Melia», που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Chef Γιάννης Μπαξεβάνης, αντανακλά τη βαθιά αγάπη του ίδιου για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα και τη δέσμευσή του, για ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και κοινωνίας. Όλη τη διάρκεια της σεζόν, από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο, το «Melia» είναι μία εμπειρία και προορισμός, από μόνο του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βουρβουρού (Παραλία Καρύδι)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 91067

Ζάχος

o-zachos1.jpg

Στο ορεινό Κασσανδρηνό, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, σε ένα σημείο δροσερό και με υπέροχη θέα, στο εστιατόριο ο «Ζάχος», σερβίρουν κάποια από τα καλύτερα κρεατικά σε σούβλα και κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιότητας, χάρη στην εμπειρία στην τέχνη του ψησίματος στα κάρβουνα. Μία επιχείρηση 62 ετών, τρεις γενιές διαδοχικά στο τιμόνι – και μία τέταρτη, πιο πριν, από την οποία πήρε το όνομά της το εστιατόριο – είναι άρρηκτα συνυφασμένα με τη γαστρονομία της περιοχής, που βασίζεται κατ’ εξοχήν στα εκλεκτά κρεατικά και σε κάθε είδους γεύση, που θέλετε να έχετε στο τραπέζι σας!

Στο ορεινό Κασσανδρηνό, στο εστιατόριο «Ο Ζάχος», όλα ξεκίνησαν από το 1962, όταν ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη, Γιώργος Μαθέας, άνοιξε το πρώτο καφενείο του χωριού, δίνοντάς του το όνομα του δικού του πατέρα, Ζάχου. Ήταν η εποχή που το Κασσανδρηνό ήκμαζε από το εμπόριο των γεωργικών προϊόντων κι ο καφενές έγινε το στέκι του χωριού, προσφέροντας, τότε, μεζέδες από κρέας - σε αντίθεση με όλα τα παραθαλάσσια ταβερνάκια της ευρύτερης περιοχής, που εντρυφούσαν στην ψαροφαγία. Το καφενείο, έγινε πόλος έλξης για τους κρεατοφάγους.

Το 1994, ο γιος του αρχικού ιδιοκτήτη, Ζάχος, μαζί με τη σύζυγό του, Μαρία, έκαναν μία ριζική αλλαγή στο μενού και πλέον, η ποικιλία στις σούβλες, έγινε ο λόγος που, ενώ δεν υπήρχαν ταμπέλες για το χωριό, ο κόσμος ανέβαινε έως εκεί, για να απολαύσει λαχταριστό κρέας, σε ένα κατάστημα που είχε ήδη μεγαλώσει κι επεκταθεί. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κασσανδρηνό, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 42390, 6974193190

Arsanas

arsanas7.jpg

Ο Αρσανάς είναι ένα από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της Χαλκιδικής που έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία 27 ετών στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας. Θα το βρείτε στη Νικήτη, στο δεύτερο πόδι και σίγουρα θα αποτελέσει για εσάς και τους αγαπημένους σας μία ξεχωριστή εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.

Ο Αρσανάς θεμελιώθηκε πάνω στη μεγάλη αγάπη των ανθρώπων του για τη μεσογειακή κουζίνα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του και να αποτελεί πόλος έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Ιδιοκτήτης και δημιουργός του είναι ο Μιχάλης Δεληθανάσης και όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος «πήρα την απόφαση να δημιουργήσω τον Αρσανά όταν ήμουν μόλις 23 ετών, το 1996. Μία απόφαση νεανική η οποία έμελλε να καθορίσει την πορεία μου στον χώρο και μία επιλογή που όπως έδειξε ο χρόνος ήταν σωστή. Ο χώρος ήταν παλιά ναυπηγείο (αρσανάς στη ναυτική γλώσσα) και άνηκε σε συγγενικό μου πρόσωπο. Μου τον παραχώρησε κι έτσι γεννήθηκε ο Αρσανάς».

Αν ρωτούσατε εμάς, η λέξη που θα περιέγραφε τον Μιχάλη Δεληθανάση είναι το «μεράκι», καθώς πέραν του διοικητικού του ρόλου, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και τον ρόλο του σεφ. Κι αυτό διότι θέλει να επιμελείται ο ίδιος τις γεύσεις που θα προσφέρει στους «καλεσμένους» του. Στον Αρσανά δεν υπάρχουν πελάτες, μόνο φιλοξενούμενοι κι αυτή ακριβώς τη φιλοξενία φροντίζει κι ο ίδιος να προσφέρει καθημερινά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 23787

Τζίτζικας

tzitzikas3.jpg

Το φυσικό λιμάνι του Πόρτο Κουφό έχει, πέρα από την υπέροχη φυσική του ομορφιά, έναν ακόμη λόγο να το επισκεφθείτε κι αυτός δεν είναι άλλος, από την Ψαροταβέρνα «Τζίτζικας», ακριβώς επάνω στη θάλασσα, που προσφέρει καθημερινά εξελιγμένες συνταγές, βασισμένες σε παραδοσιακές, αγαπημένες γεύσεις, που πρωτομαγείρεψαν οι προπαππούδες των ιδιοκτητών, πάνω από έναν αιώνα πριν. «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», υποστηρίζουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες και με βασικό συστατικό την αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν, προσφέρουν νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας και σπιτικές σπεσιαλιτέ, σε ένα περιβάλλον ειδυλλιακό!

Η Χαλκιδική είναι γαλαζοπράσινα νερά, είναι ήλιος και είναι και φρέσκες θαλασσινές γεύσεις, επάνω στο κύμα. Κάθε περιοχή της έχει τα ιδανικά σημεία για να δοκιμάσετε τα αγαπημένα σας ψάρια και θαλασσινά και στο όμορφο Πόρτο Κουφό, ένα από αυτά είναι η Ψαροταβέρνα «Τζίτζικας», που συνδυάζει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με μία υπέροχη θέα, αυτή στον πανέμορφο όρμο της Σιθωνίας, ο μυχός του οποίου, αποτελεί ένα φυσικό μικρό λιμάνι, που διακρίνεται για τη φυσική ομορφιά του και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κάθε καλοκαίρι.

Εδώ, στον Τορωναίο Κόλπο, το 1914 ο προπάππος των σημερινών ιδιοκτητών της ψαροταβέρνας «Τζίτζικας», Κυριάκος Χατζηεμμανουήλ, ερχόμενος με την ανταλλαγή των πληθυσμών από τα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου εργαζόταν ως ψαράς κι έχοντας αφήσει πίσω του όλη την περιουσία του, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του ως ο πρώτος μόνιμος κάτοικος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πόρτο Κουφό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 51270

Thea Thalassa

thea-thalassa3.jpg

To «Θέα Θάλασσα», «σκαρφαλωμένο» επάνω στο βράχο της Αφύτου, με θέα στα γαλάζια νερά της Χαλκιδικής προσφέρει, εκτός από το μαγευτικό τοπίο, που θα σας χαλαρώσει ολοκληρωτικά, φρεσκότατα ντόπια ψάρια και θαλασσινά, τοπικές γεύσεις καλοκαιριού κι ολοκληρωμένες εμπειρίες pairing, με προτάσεις μεταξύ του μενού κι εκλεκτών οίνων, αλλά και signature cocktails από την κάβα του.

To μενού του εστιατορίου αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και τις δημιουργικές ιδέες του Chef και περιλαμβάνει προτάσεις βασισμένες σε σύγχρονες τεχνικές κι επιρροές από κουζίνες όλου του κόσμου, που το κατατάσσουν αναμφισβήτητα, σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Χαλκιδικής.

Η αγάπη των ανθρώπων του «Θέα Θάλασσα» για το καλό φαγητό και τον τόπο τους, τους έχει ωθήσει στο να εξελίσσονται διαρκώς, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια και μία διαρκή αναζήτηση νέων συνταγών, αλλά και όλων των συστατικών, που είναι απαραίτητα για να έχετε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Χάρη στη βαθιά γνώση κι αγάπη τους για το φαγητό και το κρασί, στα τραπέζια του εστιατορίου το φρέσκο ψάρι, που προσφέρεται άφθονο καθημερινά, συνδυάζεται άψογα με οίνους από την ευρεία λίστα κρασιών και κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να έχει μία εμπειρία εμπεριστατωμένου wine pairing, που είναι και μία από τις υπηρεσίες, για το οποίο το «Θέα Θάλασσα» ξεχωρίζει. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άφυτος Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 91044

Paul’s Tavern

pauls-tavern-2.jpg

Σε υψόμετρο περίπου 320 μέτρων από το Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Παρθενώνα, υπάρχει ένας προορισμός που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε και δεν είναι άλλος από το «Paul’s Tavern», μία καθόλα παραδοσιακή ταβέρνα, όπου θα δοκιμάσετε κάποια από τα καλύτερα ντόπια κρεατικά, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο από ελαιώνες.

Η ιστορία του «Paul’s Tavern» ξεκινά το 1976, όταν ο Παρθενώνας ήταν ακόμη ένας εκκενωμένος από κατοίκους οικισμός, με έναν πρωτοπόρο από τον Νέο Μαρμαρά τον Πωλ, κατά κόσμον Πολυχρόνη Καράπαπα, που αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο κτήριο - και τη γύρω από αυτό γη - δώρο στη σύζυγό του Κατερίνα και να τα αξιοποιήσει ως κάτι μοναδικό για την εποχή!

Το 1978, σε μία περίοδο που δεν υπήρχε ακόμη ρεύμα ή νερό στον οικισμό, πριν ακόμη υπάρξει δρόμος, παρά μόνο χωματόδρομος και με συνολικά αντίξοες συνθήκες, ο Πωλ άνοιξε τη δική του ταβέρνα, γνωστή σήμερα ως «Paul’s Tavern».

Την επιχείρηση διαχειρίζεται σήμερα η δεύτερη γενιά, με την κόρη του αρχικού ιδιοκτήτη στο τιμόνι και το σύζυγο της, να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παρθενώνας Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 71349, 6946052979

Αμαρυλλίς

amarillis3.jpg

Από το 1961, η παράδοση και το μεράκι υπήρξαν πάντα τα κύρια στοιχεία, σε ένα κουζινάκι, όπου γίνονταν όλες οι κουβέντες, έξω από το παράθυρο του ψητά Βασίλη Κόκκινου, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Αμαρυλλίς». Εδώ, στην παραλία της Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής, ο ίδιος υποδεχόταν πάντα τους πελάτες, με ένα τσιπουράκι, ένα μεζέ και μία ξεχωριστή ιστορία να τα συνοδεύει. Αυτό το κουζινάκι έγινε, με το πέρασμα των χρόνων, το σημερινό «Αμαρυλλίς», που κάποτε –λόγω του πατέρα ψητά- είχε το όνομα «Ο Κόκκινος». Εδώ θα φάτε απλά, φρέσκα και νόστιμα ψάρια και θαλασσινά και θα ζήσετε την εμπειρία της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας, που αξίζει σε όλα της!

Στο εστιατόριο «Αμαρυλλίς», στην παραλία της Νέας Ηράκλειας, κάθε επίσκεψη είναι ένα ταξίδι στην παράδοση και τη γεύση. Αυθεντικά και με μεράκι, εδώ προσφέρουν από το 1988 -οπότε και ιδρύθηκε το σύγχρονο κατάστημα- φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, ποιοτικά κρέατα κι εξαιρετικούς μεζέδες.

Αποτελεί μία πρόταση ιδανική, για να απολαύσει κανείς υπέροχες γεύσεις, ακόμη κι έναν καφέ, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με τοπίο θάλασσας, όλες σχεδόν τις ώρες της ημέρας!

Το «Αμαρυλλίς» (σ.σ. το όνομά του σημαίνει την «ακτινοβόλο ομορφιά» στη γλώσσα των λουλουδιών), είναι το αποτέλεσμα μίας μακράς πορείας κι εμπειρίας, που βασίζεται στην ποιότητα σε κάθε πιάτο της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23990 61074

Ψαροταβέρνα Σταμάτης

psarotaverna-stamatis1.jpg

Η Ψαροταβέρνα «Σταμάτης», στο όμορφο Ποσείδι, με τα πεντακάθαρα νερά, είναι μία γνήσια ελληνική ψαροταβέρνα, με απόλυτα θαλασσινά χρώματα στο χώρο της και τοιχογραφίες με θέματα εμπνευσμένα από τον κόσμο του νερού, στο μενού της οποίας, κάθε ψάρι και θαλασσινό έχει τη δική του, περίοπτη θέση. Σε μια μαγική τοποθεσία, ακριβώς δίπλα στο κύμα, σε ένα περιποιημένο περιβάλλον, με ευγενικό προσωπικό, θα ζήσετε μία εμπειρία απόλυτα value for money γευμάτων, με την εγγύηση της πολυετούς εμπειρίας των ιδιοκτητών και μίας ιστορίας, που ξεκινά το 1939.

Το «ταξίδι» της Ψαροταβέρνας «Σταμάτης», στο μαγευτικό Ποσείδι, ξεκινά νωρίς τον περασμένο αιώνα, όταν οι Μικρασιάτες παππούδες του σημερινού ιδιοκτήτη, Αμαλία Γιαννού και Σταμάτης Γιαννός, ξεκίνησαν την πρώτη μικρή τους «επιχείρηση» ανταλλαγής, σε ένα καλύβα της εποχής, από το οποίο τότε αντάλλασσαν ψάρια που έπαιρναν από τους ψαράδες της περιοχής, με αβγά που προμηθεύονταν μέσα από το χωριό.

Μέσω της ανταλλακτικής αυτής διαδικασίας, που επικρατούσε τότε στην περιοχή, ξεκίνησε σιγά – σιγά να λειτουργεί η ταβέρνα τους, με τσουκάλια να μαγειρεύουν επάνω σε σιγανή φωτιά, με χαλκώματα, γουδί, γουδοχέρι και πλάστη, όπως όλες οι ταβέρνες της εποχής. Το κατάστημα πήρε την πρώτη του αδειοδότηση το 1957 και τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, άρχισε να συγκεντρώνει τους πρώτους τουρίστες. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ποσείδι Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 41911

Flegra

flegra5.jpg

Για φρέσκο ψάρι και καταπληκτική γαριδομακαρονάδα, στο Πολύχρονο της Χαλκιδικής το «Flegra» είναι ο ιδανικός προορισμός. Καλοκαιρινή δροσιά και παραδοσιακή γεύση συναντιούνται στο χώρο του εδώ και 39 χρόνια, ενώ οι δύο παπαγάλοι - σήμα κατατεθέν του καταστήματος «κερδίζουν» με την παρουσία τους κάθε επισκέπτη!

Στο εστιατόριο «Flegra», που λειτουργεί παράλληλα με το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αλκυονίδες» μυρίζει θάλασσα και κάθε επίσκεψη είναι μια βουτιά στην απόλαυση. Από το 2000, τη διεύθυνση έχουν αναλάβει οι γιοι των αρχικών ιδιοκτητών, Νίκος και Γιάννης, που με την πολύχρονη εμπειρία τους έχουν αναδείξει το εστιατόριο σε ένα σημείο ενδιαφέροντος, για όποιον επισκέπτεται τη Χαλκιδική. Εξ΄ άλλου, το ίδιο το όνομα του εστιατορίου, «Φλέγρα», αποτελεί το εναλλακτικό όνομα της χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Το μενού του «Flegra» δίνει έμφαση στην ελληνική θαλασσινή κουζίνα, με φρέσκο ψάρι και μια ποικιλία θαλασσινών κι ελληνικών μεζέδων. Περιλαμβάνει, επίσης, κρεατικά, αυθεντικές ελληνικές σπεσιαλιτέ και πολλές προτάσεις για χορτοφάγους.

Δοκιμάστε την εξαιρετική τους μελιτζανοσαλάτα μαζί με ένα παγωμένο τσίπουρο, τα μύδια σαγανάκι ή αχνιστά και τη σπέσιαλ γαριδομακαδονάδα τους, προτάσεις ενός ευρύ καταλόγου, που περιλαμβάνει επίσης μεγάλη ποικιλία κρατικών, μαγειρευτών και ουζομεζέδων και πιάτα που ταιριάζουν με κάθε εποχή. Ξεχωριστή είναι και η αστακομακαρονάδα, όταν ο αστακός είναι στην εποχή του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολύχρονο Χαλκιδικής
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6989585960

Olivo Seaside Bar Restaurant

olivo-seaside-bar-restaurant1.jpg

Για όποια κι όποιον ψάχνει μία όμορφη και καθαρή θάλασσα για τις καλοκαιρινές βουτιές, για οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν μία ολόκληρη ημέρα δίπλα στο κύμα, στα όμορφα νερά του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, το «Olivo Seaside Bar Restaurant», είναι μία από τις πρώτες επιλογές.

Σε μία τοποθεσία φανταστική, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το γεύμα σας, τoν ήλιο και την εκπληκτική θάλασσα του Τορωναίου κόλπου, ακριβώς επάνω στο κύμα, στο εστιατόριο και το μπαρ του Olivo, που προσφέρουν μία χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανική για μια ολοκληρωμένη απόδραση από την καθημερινότητα.

Ένα γοητευτικό, παραθαλάσσιο χωριό, στην ανατολική ακτή της χερσονήσου της Κασσάνδρας, το Πολύχρονο αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά, χάρη στην ησυχία, αλλά και για κάθε επισκέπτη, χάρη στην ζωηρή νυχτερινή του ζωή.

Στο μέρος αυτό, με τη μεγάλη, βραβευμένη παραλία, λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο το beach bar του «Olivo» κι από φέτος και το ομώνυμο εστιατόριο ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας και σας περιμένει καθημερινά, να απολαύσετε το φαγητό και την κάβα του, μία ανάσα κυριολεκτικά από το κύμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολύχρονο Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942554721

Ταβέρνα Ο Χρόνης

chronis1.jpg

Για περισσότερα από 30 χρόνια η παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Χρόνης» εντυπωσιάζει και ενθουσιάζει όσους την επισκέπτονται με τα άριστα ψημένα κρεατικά, με πρωταγωνιστή τις σούβλες. Ήταν το 1990 όταν ξεκίνησε να λειτουργεί στην Φούρκα από τον πατέρα της οικογένειας και τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πλέον στη δεύτερη γενιά, στα χέρια του γιου, Δημήτρη.

Σε έναν όμορφο χώρο, που λειτουργεί κυρίως το καλοκαίρι, με έναν κήπο μαγευτικό και θέα στο πευκοδάσος, η ταβέρνα «Ο Χρόνης» αποτελεί πλέον συνώνυμο της καλής και ποιοτικής κουζίνας σε ό,τι αφορά το κρέας.

Αφού απολαύσετε το μπάνιο σας στην παραλία της Φούρκας, μπορείτε να ανηφορίσετε ψηλότερα -μόλις 3 χιλιόμετρα από την παραλία- στο χωριό της περιοχής, που αποτελεί ένα στολίδι αρχιτεκτονικής και παράδοσης. Πάνω στο βουνό, αγκαλιασμένο από πευκοδάσος, με όμορφα, παραδοσιακά διατηρητέα αρχοντικά, είναι μία εξαιρετική επιλογή για φαγητό και βόλτα μετά τη θάλασσα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η περιοχή αποτελεί κι έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της περιοχής της Κασσάνδρας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Φούρκα, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 41080

BARCOCKTAIL BARBEACH BAR

Molos Seaside Cocktail Bar

molos1.jpg

Η νύχτα διαδέχεται την ζεστή καλοκαιρινή μέρα, η μουσική δυναμώνει και η διάθεση ανεβαίνει. Η Τσιτσιολίνα εμφανίζεται στα ασβεστωμένα σοκάκια μαζί με τον συνοδό της που φοράει κοστούμι με σαγιονάρες. Οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες, τους συζητάνε μέχρι την ανατολή του ηλίου, που σηματοδοτεί τη λήξη του πάρτυ.

Αυτή ήταν μία μέρα ή καλύτερα μία νύχτα στο ιστορικό seaside bar της Χαλκιδικής, στον Νέο Μαρμαρά, το «Molos Seaside Cocktail Bar», που φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας, αξέχαστων πάρτυ και ατελείωτης διασκέδασης.

Τοποθετημένο μπροστά στη σμαραγδένια θάλασσα, με αέρα αιγαιοπελαγίτικο, πάνω στο κύμα, χρόνια τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς της νυχτερινής διασκέδασης -και όχι μόνο- στην περιοχή της Χαλκιδικής. Τα ασβεστωμένα ντουβάρια, δίνουν έντονο νησιωτικό χαρακτήρα στο παραθαλάσσιο «Molos Seaside Cocktail Bar», που είναι σταθερά εκεί για να σας υποδεχτεί από το πρωί και να σας κάνει συντροφιά μέχρι τις… μεγάλες ώρες.

Το καλοκαίρι δεν χρειάζονται πολλά για να σου φτιάξουν τη μέρα και να σε κάνουν να αποδράσεις από την καθημερινότητα. Στο «Molos Seaside Cocktail Bar» αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά κι έτσι μέσα από την απλότητα, έχουν επενδύσει στην παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νέος Μαρμαράς
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 71331

Loft Cocktail Bar

loft-cocktail-3.jpg

Το Loft Cocktail Bar βρίσκετε στη Νικήτη Χαλκιδικής και σε αυτό θα βιώσετε τα απόλυτα vibes του καλοκαιριού, με ένα concept που θα σας ταξιδέψει νοερά στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά.

Το Loft Cocktail Bar δημιουργήθηκε το 2017 και έκτοτε, αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό των Θεσσαλονικέων παραθεριστών της περιοχής, των τουριστών, αλλά και των μόνιμων κατοίκων, διαθέτοντας ένα ιδανικό τρίπτυχο, καθώς οι bartenders του είναι masters στα cocktails, το service του εξαιρετικό και η τοποθεσία του ειδυλλιακή, με θέα όλη τη Νικήτη και το λιμάνι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Loft έχει βραβευτεί τόσο για τα κορυφαία cocktails του, όσο και για το άψογο service του.

Παράλληλα, πρόκειται για ένα καθαρόαιμο bar, αποκλειστικά με ποτά και cocktails, τιμώντας την ταυτότητά του και παραμένοντας πιστό σε αυτή. Οι πόρτες του ανοίγουν καθημερινά στις 5 το απόγευμα –μην χάσετε τη θέα του ηλιοβασιλέματος στο Loft- και κλείνουν το πρωί μιας που αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα after της περιοχής!

Ιδιοκτήτης του Loft Cocktail Bar είναι ο Πέτρος Ντόντας, ο οποίος ήθελε από καιρό να δημιουργήσει ένα bar όπως το είχε ονειρευτεί, αποτυπώνοντας σε αυτό τη δική του προσωπική φιλοσοφία. Το 2017 το όνειρό του πήρε σάρκα και οστά και άνοιξαν οι πόρτες του Loft – ένα cocktail bar όπου ο επισκέπτης του δεν είναι ένας ακόμη πελάτης, αλλά ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος σε βραδιές γεμάτες κέφι και διασκέδαση μέχρι πρωίας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικήτη Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6992269959

Talgo Beach Bar

talgo1.jpg

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, δίπλα στον Όρμο Παναγιάς στη Βουρβουρού, θα συναντήσετε ένα από τα πλέον premium beach bar της περιοχής. Ο λόγος, φυσικά, για το «Talgo beach bar» - ένα όνομα που συνοδεύει σταθερά τα καλοκαίρια μας τα τελευταία 20 περίπου χρόνια.

Το «Talgo beach bar» σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, καθώς παραδίνεσαι στον μοναδικό περιβάλλοντα χώρο του, με καταγάλανα, τιρκουάζ νερά που κόβουν την ανάσα, χρυσαφένια, βελούδινη αμμουδιά, σε συνδυασμό με το απέραντο πράσινο της στεριάς και τις βραχώδεις πινελιές στις παρυφές της. Ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος, που παρασέρνει όλες τις αισθήσεις…

Στο «Talgo beach bar» θα βρείτε έναν μοναδικό χώρο απόδρασης για τις καλοκαιρινές βουτιές σας, είτε θα τις απολαύσετε με την οικογένειά σας είτε με την παρέα και τους φίλους σας.

Η ατμόσφαιρα του beach bar είναι οικογενειακή, φιλική και το team του πάντα έτοιμο να συμβάλλει προκειμένου να έχετε μία μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης.

Στο Talgo έχουν διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια ένα χαμηλό προφίλ, με μία ομάδα πρόσχαρη και φιλική στους επισκέπτες του, αφήνοντας το service τους και τη συνολική εμπειρία στο χώρο τους, να «μιλήσουν» για αυτό. Δεν είναι τυχαίο πως αποτελούν μία από τις κορυφαίες επιλογές των Θεσσαλονικέων – και όχι μόνο – για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βουρβουρού Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986546550

Paragkes

paragkes1.jpg

Οι Paragkes είναι ένα lounge cocktail bar στο Ποσείδι Χαλκιδικής, γνωστό στην περιοχή για περισσότερα από 20 χρόνια, ωστόσο από το 2017 και έπειτα, έχει γίνει ένα πραγματικό must spot της νυχτερινής διασκέδασης στη Χαλκιδική, με τις μοναδικές «πινελιές» των ιδιοκτητών του που φαίνονται ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Πρόκειται για ένα bar που δύσκολα θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε με οποιοδήποτε άλλο, λόγω της μαγευτικής τοποθεσίας του και του άκρως προσεγμένου χώρου του. Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να δίνει το δικό του αποτύπωμα, συνοδεία lounge μουσικής και με τον έναστρο ουρανό να συμπληρώνει αυτή τη μαγεία!

Οι Paragkes αποτελούνται από διάφορα «καλυβάκια» που κατά το παρελθόν χρησιμοποιούνταν από τους ψαράδες για την αποθήκευση του εξοπλισμού τους και έπειτα, ως σπίτια. Πλέον, έχουν ανακαινιστεί πλήρως και έχουν δημιουργήσει μία μοναδική αισθητική, που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού…

Οι πόρτες του ανοίγουν στις 9 το βράδυ και η δεμένη ομάδα του είναι πάντα έτοιμη να σας εξυπηρετήσει και να σας προτείνει τις πιο κατάλληλες επιλογές για ποτό και φαγητό που θα συνοδεύσουν τη βραδιά σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ποσείδι, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6955656544

RESTAURANTS | ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (part 2)

Έξι Βρύσες

eksi-vryses1.jpg

Η ιστορία του καφέ - εστιατορίου Έξι Βρύσες ξεκινά το 1996, στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Ο χώρος βρίσκεται σε ένα εμβληματικό κτίριο ηλικίας 60 και πλέον ετών, μέσα σε μια καταπράσινη τοποθεσία στο κέντρο της περιοχής, που θυμίζει έντονα βουνό και πάνω από το ιστορικό «μνημείο των έξι βρύσεων» που - κατά τον μύθο - οι ανύπαντρες γυναίκες πρέπει να πιουν νερό και από τις έξι βρύσες για να καλοπαντρευτούν.

Οι Έξι Βρύσες αποτελούν σήμα κατατεθέν και σημείο αναφοράς της περιοχής για ντόπιους και τουρίστες από όλο τον κόσμο, με τον πανέμορφο κήπο του καταστήματος να αποτελεί το ιδανικό μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου, ανάλογα με τα χρώματα και τα αρώματα της Φύσης που το στολίζουν.

Οι Έξι Βρύσες λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες όλες τις ημέρες, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, ενώ τους χειμερινούς από Παρασκευή έως Κυριακή, σε γιορτές, αργίες, αλλά και για εταιρικά τραπέζια, κατόπιν συνεννόησης.

Στην ειδυλλιακή αυτή τοποθεσία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας, στη σκιά των δέντρων, περνώντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με τους αγαπημένους σας. Ιδανικός συνοδοιπόρος σας οι άριστες μουσικές επιλογές, που κινούνται ανάμεσα σε παλαιά ελληνικά, jazz, soul και pop κομμάτια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 2, Πολύγυρος Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 24820

Kabamaru

kabamaru4.jpg

Το “Kabamaru’” στην Αρναία της Χαλκιδικής, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει cafė – bistro, χάρη στον όμορφο, φροντισμένο χώρο του, που σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε ό,τι επιλέξετε επί τόπου, σε ένα περιβάλλον φιλικό και φωτεινό. Ως πέρασμα κι ως κεντρικό χωριό της ορεινής Χαλκιδικής, η Αρναία, ενδείκνυται για μια στάση, είτε βρεθείτε εκεί για δουλειά, είτε για αναψυχή και το “Kabamaru’” θα σας προσφέρει σίγουρα, ό,τι χρειάζεστε για να τονωθείτε μέσα στην ημέρα.

Ναι, καλά καταλάβατε, το “Kabamaru’” έχει πάρει το όνομά του από τo γνωστό, ομώνυμο γιαπωνέζικο manga, που πολλοί από εμάς, παρακολουθούσαμε μικροί. Εδώ, ωστόσο, δε θα βρείτε μόνο μακαρονάδες - το αγαπημένο φαγητό του ήρωα του κόμικ - αλλά και πολλές άλλες νόστιμες επιλογές, για να ικανοποιήσετε κάθε σας ανάγκη σε καφέ, πρωινό, brunch ή γεύμα.

Το “Kabamaru’” ανοίγει από τις 6 το πρωί και προσφέρει ζεστό και κρύο καφέ κάθε είδους, από χαρμάνι 80% arabica και 20% robusta, της εταιρείας “Bristot”, αλλά και κάθε λογής προτάσεις για πρωινό –με πίτες, κρουασάν, κουλούρι Θεσσαλονίκης και όχι μόνο- και brunch για να ξεκινήσετε την ημέρα σας χορταστικά και νόστιμα.

Στις 13.00, ξεκινά να σερβίρεται η πίτσα. Special, chicken philly -με φιλέτο στήθους κοτόπουλο- mediterraneo με μεσογειακές γεύσεις όπως τομάτα, φέτα, κρεμμύδι, ελιά και πιπεριά ή η κλασσική margherita. Oι πίτσες είναι από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού κι αποτελούν πλήρη γεύματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αρναία Χαλκιδικής
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23720 21308

Ο Μάγειρας

o-magheiras12.jpg

Στα ορεινά της Χαλκιδικής, στον γραφικό Άγιο Πρόδρομο, θα βρείτε το φημισμένο ψητοπωλείο «Ο Μάγειρας», που από το 1978 σερβίρει εκλεκτά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα. Τότε ήταν που ο Γιώργος Σαράφης, επέστρεψε στο χωριό που γεννήθηκε, έπειτα από χρόνια εργασίας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ως απόφοιτος σεφ – μάγειρας, για να δημιουργήσει τον δικό του χώρο.

Το 1991 «Ο Μάγειρας» μεταφέρθηκε στην είσοδο του Αγίου Προδρόμου, σε χώρο ευρύχωρο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, συνεχίζοντας με αφοσίωση την παράδοση στο ξακουστό σουβλάκι της περιοχής, αλλά και στα ψητά κρεατικά που γίνονται από τότε ανάρπαστα. Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει η διάδοχη κατάσταση, ο Θεόδωρος Σαράφης, που με το ίδιο μεράκι συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Η σπεσιαλιτέ στον «Μάγειρα» είναι σαφώς τα κρεατικά του. Επιλεγμένα ντόπια κρέατα από την περιοχή της Χαλκιδικής, ψήνονται στα κάρβουνα με μαεστρία και φτάνουν στα τραπέζι σας ζουμερά και καλοψημένα.

Παραδοσιακά σουβλάκια, που φημίζονται στην περιοχή, χοιρινά και κοτόπουλο, χειροποίητα μπιφτέκια, σουτζουκάκια και λουκάνικα, ζουμερές πανσέτες, μπριζολάκια χοιρινά, παϊδάκια, ψαρονέφρι και μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι σταθερά στο μενού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άγιος Πρόδρομος Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 96073

Καφενείον - Η Συνάντηση

kafenion-i-sinantisi1.jpg

Το «Καφενείον Η Συνάντηση», στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, όσοι το γνωρίζουν, το επισκέπτονται με κάθε ευκαιρία και αφήνουν τις καλύτερες κριτικές. Το κατάστημα μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής, καθώς είχε ανοίξει από τον παππού των τωρινών ιδιοκτητριών κι έχει αφήσει ιστορία στο χωριό και σε τρεις συνεχόμενες γενιές θαμώνων, χάρη στις μοναδικές, χειροποίητες, σπιτικές γεύσεις, που θα βρείτε στο μενού του.

Ο Ταξιάρχης, είναι ένα παραδοσιακό χωριό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων, στην καρδιά του Χολομώντα. Χτισμένος ανάμεσα σε δύο πλαγιές, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο φυσικές πηγές και φημίζεται για πολλά ντόπια προϊόντα του, όπως τα φασόλια και οι πατάτες Χολομώντα.

Μέσα στο όμορφο αυτό φυσικό περιβάλλον, λειτουργεί το «Καφενείον Η Συνάντηση». Ο χώρος, απλός και λιτός, είναι αντιπροσωπευτικός ενός καφενείου, ενός χωριού που κινείται στους ρυθμούς της εβδομάδας και των τεσσάρων εποχών. Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες και μωσαϊκό παλαιού τύπου στο πάτωμα, είναι τα βασικά στοιχεία της διακόσμησης.

Το κατάστημα άνοιξε στα μέσα του περασμένου αιώνα, ως καφενείο με φαγητό, από τον παππού των σημερινών ιδιοκτητριών, Μαριάνθης και της Αργυρώς Παυλούδη, των αδελφών, που λειτουργούν το καφενείο τα τελευταία δέκα χρόνια. Δείτε περισσότερα...

Διεύθυνση: Ταξιάρχης Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23710 94240

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία