ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αφιέρωμα: Εκπαίδευση 2024-2025, η νέα σχολική σεζόν ξεκινά

10 + 2 από τις καταλληλότερες εκπαιδευτικές επιλογές στο νομό Θεσσαλονίκης

 09/09/2024 18:00

Αφιέρωμα: Εκπαίδευση 2024-2025, η νέα σχολική σεζόν ξεκινά

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών. Από τις μικρές ηλικίες έως την ανώτατη εκπαίδευση, οι ανάγκες, οι απαιτήσεις και οι επιθυμίες για την επίτευξη των στόχων του κάθε μαθητή και της κάθε οικογένειας, είναι βασικά ζητούμενα.

Βάσει αυτών, η επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού φορέα, είναι ίσως μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις για τους μαθητές και τους γονείς τους κάθε χρονιά.

Πάμε λοιπόν μαζί, να γνωρίσουμε 10 + 2 από τις καταλληλότερες εκπαιδευτικές επιλογές στο νομό Θεσσαλονίκης για τη νέα χρονιά, που ξεκινά.

Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

germaniki-scholi-1.jpg

Με μία παράδοση 136 ετών ως γερμανικό σχολείο εξωτερικού -καθώς λειτουργεί ήδη από τις 13 Φεβρουαρίου του 1888- η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης συνεχίζει απτόητη να χαράσσει τη δική της μοναδική ιστορία στον χώρο της εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει τμήματα σε όλες τις βαθμίδες, με μαθητές που διαπρέπουν σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

Δεν χωρά αμφιβολία πως αποτελεί ένα σημείο συνάντησης δύο πολιτισμών, ή αλλιώς… «εκεί όπου η ελληνική πολυπραγμοσύνη συναντά τη γερμανική συστηματικότητα». Είναι ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, με τους αποφοίτους της να εντάσσονται σε υψηλές θέσεις της κρατικής διοίκησης, της οικονομίας και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Το να επιλέξει ένας γονιός τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι μία από τις πιο «ασφαλείς» αποφάσεις για το μέλλον του παιδιού του, καθώς σε αυτή προετοιμάζονται οι αυριανοί πολίτες του κόσμου, με στόχο να έχουν ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες, αυτοπεποίθηση, σεβασμό στη διαφορετικότητα, δημιουργικότητα, υπευθυνότητα και ευρωπαϊκό πνεύμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 9ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 475900

CITY College

city-college1.jpg

Το CITY College, University of York Europe Campus αποτελεί το Ευρωπαϊκό Campus του κορυφαίου βρετανικού Πανεπιστημίου του York (147ο στον κόσμο, Times Higher Education World University Rankings 2024), με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό θα βρείτε πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου του York στους επιστημονικούς τομείς της Διοίκησης και Οικονομίας, Ψυχολογίας, Πληροφορικής, Επικοινωνίας και Αγγλικής Φιλολογίας.

Το CITY College προσφέρει για περισσότερα από 30 χρόνια μία φοιτητική και εκπαιδευτική εμπειρία κορυφαίας ποιότητας και κύρους στην Ελλάδα, αλλά και σε 7 άλλες χώρες, συνδέοντας έτσι ως διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα τη Βρετανία με την περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Μάλιστα, τo CITY College Europe Campus αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναγορεύεται ‘Ευρωπαϊκό Campus’ κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου, έχοντας στη φαρέτρα του επίσημες πιστοποιήσεις από έγκριτους διεθνούς φορείς. Δείτε περισσότερα…

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 224026, 2310 536544

Ηλιάσκος Φροντιστήρια

iliaskos1.jpg

Ο όμιλος «ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ» Υπηρεσίες Παιδείας Υψηλού Επιπέδου είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς ομίλους της Θεσσαλονίκης σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό. Δημιουργός του και γενικός διευθυντής είναι ο Καλόγνωμος Ηλιάσκος, χημικός του ΑΠΘ, πρωτοπόρος στον τομέα της παιδείας, καθώς από τα πρώτα βήματα δημιουργίας των φροντιστηρίων Ηλιάσκος, φρόντιζε να αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, ως οντότητα, για την παροχή της βέλτιστης εκπαίδευσης και για την επίτευξη των στόχων του.

Η ίδια ακριβώς φιλοσοφία ακολουθείται και τώρα, πιστά και με σεβασμό στο όραμα του ιδρυτή του ομίλου, από τη νέα γενιά της οικογένειας που έχει προστεθεί στο δυναμικό της επιχείρησης, τους Στέφανο Ηλιάσκο (υπεύθυνος σπουδών), Μανιώ Ηλιάσκου (υπεύθυνη οικονομικών) και Ελένη Ηλιάσκου (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) - όλοι καθηγητές του ομίλου.

Τα Φροντιστήρια «Ηλιάσκος» δεν είναι μία ακόμα εταιρία franchise και διαθέτουν συνολικά 1500 τετραγωνικά μέτρα με αίθουσες διδασκαλίας κατανεμημένες σε πέντε διδακτήρια ανεπτυγμένα σε κομβικές θέσεις της ευρύτερης περιοχής του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Φροντιστήρια Δημήτρια

frontistiria-dimitria1.jpg

Τα Φροντιστήρια «Δημήτρια» πρωτοσυστήθηκαν στους Θεσσαλονικείς τη δεκαετία του ’80. Με κορυφαίους στο είδος τους καθηγητές, άπλετο μεράκι, άριστη παρεχόμενη εκπαίδευση και πλήθος επιτυχιών μαθητών, τα Δημήτρια κατάφεραν γρήγορα να αποτελούν μία κορυφαία επιλογή των γονέων για την προετοιμασία των παιδιών τους, προκειμένου να πετύχουν τα όνειρά τους.

Το 2005 ξεκίνησε μία νέα εποχή για τα Φροντιστήρια «Δημήτρια», καθώς τη διεύθυνση ανέλαβε μία ομάδα νέων, γεμάτων όρεξη εκπαιδευτικών. Οι ίδιοι, με αφετηρία τη δομή στο Κορδελιό, δημιούργησαν σταδιακά τον σύγχρονο Εκπαιδευτικό Όμιλο, που αποτελούν σήμερα τα Φροντιστήρια «Δημήτρια».

Η νέα ομάδα άλλαξε τη φροντιστηριακή εκπαίδευση της Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, διαγράφοντας παράλληλα μία εξαιρετικά ανοδική πορεία. Πλέον, ο όμιλος αριθμεί 5 χώρους φροντιστηρίων – στις Συκιές, το Κορδελιό, τον Εύοσμο και δύο στην Πολίχνη. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις:

  • Ελευθέριο-Κορδελιό: Σιατίστης 23
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 761683
  • Πολίχνη: Αγ. Παντελεήμονος 19
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 665557
  • Πολίχνη: Αγ. Παντελεήμονος 13
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 007999
  • Συκιές: Επταπυργίου 115
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 215187
  • Εύοσμος: Γοργοποτάμου 22
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 603643 

Φροντιστήριο TZAIKOU

frontistirio-tzaikou1.jpg

Το Φροντιστήριο TZAIKOU βρίσκεται επί της Χαλκέων 11, στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης πάνω στην πλατεία Αριστοτέλους (Εγνατία με Αριστοτέλους γωνία) και λειτουργεί στην πόλη μας από το 2003. Σήμερα αποτελεί μία επιλογή – εγγύηση για την εκμάθηση αγγλικών, ισπανικών, γερμανικών, ιταλικών και τούρκικων.

Η επιτυχία του έγκειται κυρίως στο μεράκι και την αγάπη της ιδιοκτήτριάς του, Ελένης Τζάικου, αποφοίτου Αγγλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία με ειδίκευση στην εκμάθηση της ισπανικής ως 3η γλώσσα. «Παρέχουμε πρωτοπόρα προγράμματα, προσανατολισμένα στις ανάγκες παιδιών, φοιτητών και ενηλίκων, ενώ παράλληλα, διαθέτουμε ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τα καλύτερα βιβλία. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η χρήση πολυμέσων και διαδραστικών πινάκων για μια εκπαιδευτική εμπειρία που ανταποκρίνεται στα πρότυπα 21ου αιώνα», σημειώνει η ίδια.

Στο Φροντιστήριο TZAIKOU παρέχονται μαθήματα διά ζώσης, online, blended και hybrid, από έμπειρους καθηγητές, όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην εκάστοτε γλώσσα, που επιμορφώνονται διαρκώς με συμμετοχή σε σεμινάρια για ό,τι νέο υπάρχει στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Χαλκέων 11, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 268040

Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Expert

expert1.jpg

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Expert βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, από το 2000. Δημιουργός και ιδιοκτήτριά του η Βασιλική Ακριβοπούλου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στο δυναμικό του φροντιστηρίου ο γιος της Γιώργος.

Οι δυο τους μαζί με μία εξειδικευμένη ομάδα καθηγητών Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών έχουν καταφέρει το φροντιστήριο Expert να αποτελεί αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του – ένα φροντιστήριο αποτελούμενο από τους ειδικούς στον τομέα τους με στόχο τους την άριστη εκμάθηση της εκάστοτε ξένης γλώσσας με τον πλέον ευχάριστο και αποδοτικό τρόπο.

Αυτό που έχει κάνει το φροντιστήριο Expert να ξεχωρίσει είναι η ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται να εξατομικευτεί το μάθημα στις αδυναμίες ή/και τις μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών και την κατάρτιση των καθηγητών/-ριών και σε αυτόν τον τομέα. Πρόκειται για μία ομάδα δεμένη και αφοσιωμένη στον στόχο της, που δεν σταματά να αγωνίζεται για την επίτευξη αυτού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βλ. Γαβριηλίδου 93, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 419135

Yolo Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών

yolo1.jpg

Οι ξένες γλώσσες είναι «δαχτυλίδια» στα χέρια μας, λένε και σίγουρα η γνώση τους αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή προσόντα στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, η διαδικασία εκμάθησής τους, ειδικά από μικρή ηλικία, ωφελεί πολλαπλά την εγκεφαλική λειτουργία των παιδιών, ενώ ανοίγει μπροστά στα μάτια τους έναν ή και περισσότερους κόσμους, μέσα από τη γνωριμία με άλλες κουλτούρες.

Μία από τις πιο απαιτητικές επιλογές που πρέπει να κάνει ένας γονιός είναι η επιλογή του κατάλληλου φροντιστηρίου ξένων γλωσσών για το παιδί του, καθώς το «κεφάλαιο» δάσκαλος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη μαγική αυτή πορεία εκμάθησης.

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών «Yolo» αποτελεί σίγουρα μία από τις καλύτερες επιλογές σας, καθώς απαρτίζεται από ανθρώπους που γνωρίζουν εις βάθος το αντικείμενό τους, αγαπούν τα παιδιά και είναι δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του «ταξιδιού». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατία 127, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 075075

Kotsopoulou Language School

kotsopouloy6.jpg

Υπάρχει μία παροιμία που αναφέρει ότι «μία γλώσσα, ένας άνθρωπος – δύο γλώσσες, δύο άνθρωποι». Αυτή η παροιμία αντικατοπτρίζει πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει στον άνθρωπο η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας ανοίγοντάς του μονοπάτια και ορίζοντες που ούτε είχε φανταστεί.

Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε τις ξένες γλώσσες με ατελείωτο στείρο διάβασμα και τη γνωστή «παπαγαλία», που όμως δεν αποτελούν ασφαλείς δρόμους για το ταξίδι εκμάθησης μίας γλώσσας. Η ξένη γλώσσα δεν είναι Ιστορία προς απομνημόνευση, αλλά ένας «ζωντανός οργανισμός» που εξελίσσεται διαρκώς και μόνο η βιωματική διδασκαλία και η εστίαση στο κάθε παιδί ξεχωριστά αποφέρουν αποδεδειγμένα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σε αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία εδράζεται το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Κωτσοπούλου» στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, που εδώ και 24 χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε παιδιά από 3,5 ετών και άνω. Δείτε περισσότερα…

ΙΑΝΑΠ

ianap1.jpg

Με εμπειρία 17 ετών στην εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης (ΙΑΝΑΠ) αποτελεί πλέον έναν από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς πανελλαδικής εμβέλειας, με πιστοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Η εξειδίκευσή του άπτεται των τομέων που δίνουν υψηλές ευκαιρίες απασχόλησης, ενδυναμώνοντας τους ενήλικες με δεξιότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν στην αγορά εργασίας και την κοινωνική τους ζωή.

Το ΙΑΝΑΠ απαρτίζεται από μία εξαιρετική ομάδα καταρτισμένων στελεχών, που έχουν ως στόχο τους την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη του κάθε ατόμου που απευθύνεται στο Ινστιτούτο. «Κάθε επίτευγμα των συμμετεχόντων μας αποτελεί μια μοναδική ιστορία που προσδίδει στον σκοπό μας και μας εμπνέει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην αξιόπιστη και αποτελεσματική δια βίου μάθηση», σημειώνουν οι ίδιοι. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις:

  • Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 4ος όροφος, Κέντρο, 2310 500473
    Σαλαμίνος & Αριστοφάνους, Εύοσμος, 2310 500473
  • Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 24210 28476
  • Μακρυνίτσης 15, 24211 02368
  • Αλμυρός: Φιλελλήνων 22, 24221 00016
  • Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος 22370 25288

Νηπιακός Κήπος

nipiakos-kipos1.jpg

Ο Νηπιακός Κήπος αποτελείται από το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο στο 18ο χλμ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και τον Νέο Νηπιακό Κήπο επί της Πεστών 30 στην Κάτω Τούμπα. Δύο χώροι-στολίδια για την προσχολική εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη, γεμάτοι με τα παιδικά χαμόγελα των λιλιπούτειων φιλοξενούμενών τους.

Στον Νηπιακό Κήπο φιλοξενούνται βρέφη από δύο μηνών μέχρι και νήπια έως 6 ετών, ενώ στις εγκαταστάσεις τους θα βρείτε στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρουν ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και εκδηλώσεις και θεματικά αφιερώματα που προωθούν την ενεργό συμμετοχή τους και την άνθιση της δημιουργικότητάς τους.

Η εξειδικευμένη ομάδα του Νηπιακού Κήπου φροντίζει καθημερινά ώστε όλα τα προγράμματα να είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Παράλληλα, παρέχεται η μεταφορά των παιδιών με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, πρωινό γεύμα, εβδομαδιαίες επισκέψεις από ιατρικούς συνεργάτες και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση:
18ο χιλ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920 73110, 23920 73166

Πεστών 30, Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 905862, 2310 900059

Λιλιπούπολη

lilipoupoli1.jpg

Ο Παιδικός Σταθμός Λιλιπούπολη, βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου, σε έναν πανέμορφο, φωτεινό, διατηρητέο χώρο και μετράει 39 χρόνια λειτουργίας.

Αποτελεί τον μοναδικό ιδιωτικό παιδικό σταθμό του κέντρου της πόλης, ενώ διαχρονικά, έχει ως στόχο του να κάνει το κάθε παιδί που φιλοξενεί να αισθάνεται σαν στο σπίτι του μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και φυσικά μέσα από το παιχνίδι.

Η Λιλιπούπολη ανοίγει τις πόρτες της για παιδιά από 2 ετών και αποτελεί σταθμό για κάθε «φιλοξενούμενο» της, μιας που τα εφόδια που λαμβάνουν τα παιδιά τους συνοδεύουν για μια ζωή!

Η Λιλιπούπολη υποδέχεται τα παιδιά από τις 8 το πρωί, ενώ η προσέλευση είναι ελεύθερη έως τις 9:30, όπου αρχίζει το πρωινό γεύμα. Έπειτα, ξεκινούν οι οργανωμένες δραστηριότητες έως τις 4 το απόγευμα. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, μουσική προπαιδεία, κινητικά παιχνίδια, εισαγωγή στα αγγλικά μέσω παιχνιδιού, παιδική λογοτεχνία, εικαστικά, ρομποτική και ελεύθερη απασχόληση. Ενδιάμεσα σερβίρεται το μεσημεριανό γεύμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 7, Kέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 277501

Σπιτόδενδρο

spitodendro1.jpg

Το Σπιτόδενδρο είναι ένας βρεφονηπιακός σταθμός που δημιουργήθηκε το 2019 από τρεις εκπαιδευτικούς και έναν ψυχολόγο γεμάτους έμπνευση και όραμα για τον χώρο της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ένα σχολείο με προσβάσιμους, ευρύχωρους- φωτεινούς χώρους, το οποίο προσφέρει τη «ζεστασιά ενός σπιτιού» όπως αναφέρει το μότο του. Με τη φιλοσοφία, το παιδαγωγικό πρόγραμμα και τη λειτουργία του στέκεται πλάι στους γονείς, στη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών τους.

Το Σπιτόδενδρο απαρτίζεται από άνετες εγκαταστάσεις και δύο αυλές στο εξωτερικό του. Βρίσκεται δίπλα στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο και διαθέτει σύγχρονα και ασφαλή σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο, ενώ για τους γονείς που μεταφέρουν οι ίδιοι το παιδί τους προσφέρεται άνετη και ασφαλής στάθμευση έξω από τους χώρους του σχολείου.

Το Σπιτόδενδρο απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 1 έως 6 ετών και προσφέρει πρωινή και απογευματινή βάρδια λειτουργίας, με ευελιξία στα ωράρια παραμονής του παιδιού στο χώρο. Τα πρωινά τμήματα λειτουργούν από τις 7:00 έως τις 15:00 ενώ τα απογευματινά από τις 15:00 έως τις 21:00. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ασκληπιού 8, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 472266

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών. Από τις μικρές ηλικίες έως την ανώτατη εκπαίδευση, οι ανάγκες, οι απαιτήσεις και οι επιθυμίες για την επίτευξη των στόχων του κάθε μαθητή και της κάθε οικογένειας, είναι βασικά ζητούμενα.

Βάσει αυτών, η επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού φορέα, είναι ίσως μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις για τους μαθητές και τους γονείς τους κάθε χρονιά.

Πάμε λοιπόν μαζί, να γνωρίσουμε 10 + 2 από τις καταλληλότερες εκπαιδευτικές επιλογές στο νομό Θεσσαλονίκης για τη νέα χρονιά, που ξεκινά.

Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

germaniki-scholi-1.jpg

Με μία παράδοση 136 ετών ως γερμανικό σχολείο εξωτερικού -καθώς λειτουργεί ήδη από τις 13 Φεβρουαρίου του 1888- η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης συνεχίζει απτόητη να χαράσσει τη δική της μοναδική ιστορία στον χώρο της εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει τμήματα σε όλες τις βαθμίδες, με μαθητές που διαπρέπουν σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων.

Δεν χωρά αμφιβολία πως αποτελεί ένα σημείο συνάντησης δύο πολιτισμών, ή αλλιώς… «εκεί όπου η ελληνική πολυπραγμοσύνη συναντά τη γερμανική συστηματικότητα». Είναι ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, με τους αποφοίτους της να εντάσσονται σε υψηλές θέσεις της κρατικής διοίκησης, της οικονομίας και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Το να επιλέξει ένας γονιός τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι μία από τις πιο «ασφαλείς» αποφάσεις για το μέλλον του παιδιού του, καθώς σε αυτή προετοιμάζονται οι αυριανοί πολίτες του κόσμου, με στόχο να έχουν ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες, αυτοπεποίθηση, σεβασμό στη διαφορετικότητα, δημιουργικότητα, υπευθυνότητα και ευρωπαϊκό πνεύμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 9ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 475900

CITY College

city-college1.jpg

Το CITY College, University of York Europe Campus αποτελεί το Ευρωπαϊκό Campus του κορυφαίου βρετανικού Πανεπιστημίου του York (147ο στον κόσμο, Times Higher Education World University Rankings 2024), με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό θα βρείτε πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου του York στους επιστημονικούς τομείς της Διοίκησης και Οικονομίας, Ψυχολογίας, Πληροφορικής, Επικοινωνίας και Αγγλικής Φιλολογίας.

Το CITY College προσφέρει για περισσότερα από 30 χρόνια μία φοιτητική και εκπαιδευτική εμπειρία κορυφαίας ποιότητας και κύρους στην Ελλάδα, αλλά και σε 7 άλλες χώρες, συνδέοντας έτσι ως διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα τη Βρετανία με την περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Μάλιστα, τo CITY College Europe Campus αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναγορεύεται ‘Ευρωπαϊκό Campus’ κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου, έχοντας στη φαρέτρα του επίσημες πιστοποιήσεις από έγκριτους διεθνούς φορείς. Δείτε περισσότερα…

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 224026, 2310 536544

Ηλιάσκος Φροντιστήρια

iliaskos1.jpg

Ο όμιλος «ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ» Υπηρεσίες Παιδείας Υψηλού Επιπέδου είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς ομίλους της Θεσσαλονίκης σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό. Δημιουργός του και γενικός διευθυντής είναι ο Καλόγνωμος Ηλιάσκος, χημικός του ΑΠΘ, πρωτοπόρος στον τομέα της παιδείας, καθώς από τα πρώτα βήματα δημιουργίας των φροντιστηρίων Ηλιάσκος, φρόντιζε να αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, ως οντότητα, για την παροχή της βέλτιστης εκπαίδευσης και για την επίτευξη των στόχων του.

Η ίδια ακριβώς φιλοσοφία ακολουθείται και τώρα, πιστά και με σεβασμό στο όραμα του ιδρυτή του ομίλου, από τη νέα γενιά της οικογένειας που έχει προστεθεί στο δυναμικό της επιχείρησης, τους Στέφανο Ηλιάσκο (υπεύθυνος σπουδών), Μανιώ Ηλιάσκου (υπεύθυνη οικονομικών) και Ελένη Ηλιάσκου (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) - όλοι καθηγητές του ομίλου.

Τα Φροντιστήρια «Ηλιάσκος» δεν είναι μία ακόμα εταιρία franchise και διαθέτουν συνολικά 1500 τετραγωνικά μέτρα με αίθουσες διδασκαλίας κατανεμημένες σε πέντε διδακτήρια ανεπτυγμένα σε κομβικές θέσεις της ευρύτερης περιοχής του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Φροντιστήρια Δημήτρια

frontistiria-dimitria1.jpg

Τα Φροντιστήρια «Δημήτρια» πρωτοσυστήθηκαν στους Θεσσαλονικείς τη δεκαετία του ’80. Με κορυφαίους στο είδος τους καθηγητές, άπλετο μεράκι, άριστη παρεχόμενη εκπαίδευση και πλήθος επιτυχιών μαθητών, τα Δημήτρια κατάφεραν γρήγορα να αποτελούν μία κορυφαία επιλογή των γονέων για την προετοιμασία των παιδιών τους, προκειμένου να πετύχουν τα όνειρά τους.

Το 2005 ξεκίνησε μία νέα εποχή για τα Φροντιστήρια «Δημήτρια», καθώς τη διεύθυνση ανέλαβε μία ομάδα νέων, γεμάτων όρεξη εκπαιδευτικών. Οι ίδιοι, με αφετηρία τη δομή στο Κορδελιό, δημιούργησαν σταδιακά τον σύγχρονο Εκπαιδευτικό Όμιλο, που αποτελούν σήμερα τα Φροντιστήρια «Δημήτρια».

Η νέα ομάδα άλλαξε τη φροντιστηριακή εκπαίδευση της Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, διαγράφοντας παράλληλα μία εξαιρετικά ανοδική πορεία. Πλέον, ο όμιλος αριθμεί 5 χώρους φροντιστηρίων – στις Συκιές, το Κορδελιό, τον Εύοσμο και δύο στην Πολίχνη. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις:

  • Ελευθέριο-Κορδελιό: Σιατίστης 23
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 761683
  • Πολίχνη: Αγ. Παντελεήμονος 19
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 665557
  • Πολίχνη: Αγ. Παντελεήμονος 13
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 007999
  • Συκιές: Επταπυργίου 115
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 215187
  • Εύοσμος: Γοργοποτάμου 22
    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 603643 

Φροντιστήριο TZAIKOU

frontistirio-tzaikou1.jpg

Το Φροντιστήριο TZAIKOU βρίσκεται επί της Χαλκέων 11, στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης πάνω στην πλατεία Αριστοτέλους (Εγνατία με Αριστοτέλους γωνία) και λειτουργεί στην πόλη μας από το 2003. Σήμερα αποτελεί μία επιλογή – εγγύηση για την εκμάθηση αγγλικών, ισπανικών, γερμανικών, ιταλικών και τούρκικων.

Η επιτυχία του έγκειται κυρίως στο μεράκι και την αγάπη της ιδιοκτήτριάς του, Ελένης Τζάικου, αποφοίτου Αγγλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία με ειδίκευση στην εκμάθηση της ισπανικής ως 3η γλώσσα. «Παρέχουμε πρωτοπόρα προγράμματα, προσανατολισμένα στις ανάγκες παιδιών, φοιτητών και ενηλίκων, ενώ παράλληλα, διαθέτουμε ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τα καλύτερα βιβλία. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η χρήση πολυμέσων και διαδραστικών πινάκων για μια εκπαιδευτική εμπειρία που ανταποκρίνεται στα πρότυπα 21ου αιώνα», σημειώνει η ίδια.

Στο Φροντιστήριο TZAIKOU παρέχονται μαθήματα διά ζώσης, online, blended και hybrid, από έμπειρους καθηγητές, όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην εκάστοτε γλώσσα, που επιμορφώνονται διαρκώς με συμμετοχή σε σεμινάρια για ό,τι νέο υπάρχει στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Χαλκέων 11, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 268040

Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Expert

expert1.jpg

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Expert βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, από το 2000. Δημιουργός και ιδιοκτήτριά του η Βασιλική Ακριβοπούλου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στο δυναμικό του φροντιστηρίου ο γιος της Γιώργος.

Οι δυο τους μαζί με μία εξειδικευμένη ομάδα καθηγητών Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών έχουν καταφέρει το φροντιστήριο Expert να αποτελεί αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του – ένα φροντιστήριο αποτελούμενο από τους ειδικούς στον τομέα τους με στόχο τους την άριστη εκμάθηση της εκάστοτε ξένης γλώσσας με τον πλέον ευχάριστο και αποδοτικό τρόπο.

Αυτό που έχει κάνει το φροντιστήριο Expert να ξεχωρίσει είναι η ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται να εξατομικευτεί το μάθημα στις αδυναμίες ή/και τις μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών και την κατάρτιση των καθηγητών/-ριών και σε αυτόν τον τομέα. Πρόκειται για μία ομάδα δεμένη και αφοσιωμένη στον στόχο της, που δεν σταματά να αγωνίζεται για την επίτευξη αυτού. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βλ. Γαβριηλίδου 93, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 419135

Yolo Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών

yolo1.jpg

Οι ξένες γλώσσες είναι «δαχτυλίδια» στα χέρια μας, λένε και σίγουρα η γνώση τους αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή προσόντα στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, η διαδικασία εκμάθησής τους, ειδικά από μικρή ηλικία, ωφελεί πολλαπλά την εγκεφαλική λειτουργία των παιδιών, ενώ ανοίγει μπροστά στα μάτια τους έναν ή και περισσότερους κόσμους, μέσα από τη γνωριμία με άλλες κουλτούρες.

Μία από τις πιο απαιτητικές επιλογές που πρέπει να κάνει ένας γονιός είναι η επιλογή του κατάλληλου φροντιστηρίου ξένων γλωσσών για το παιδί του, καθώς το «κεφάλαιο» δάσκαλος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη μαγική αυτή πορεία εκμάθησης.

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών «Yolo» αποτελεί σίγουρα μία από τις καλύτερες επιλογές σας, καθώς απαρτίζεται από ανθρώπους που γνωρίζουν εις βάθος το αντικείμενό τους, αγαπούν τα παιδιά και είναι δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του «ταξιδιού». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εγνατία 127, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 075075

Kotsopoulou Language School

kotsopouloy6.jpg

Υπάρχει μία παροιμία που αναφέρει ότι «μία γλώσσα, ένας άνθρωπος – δύο γλώσσες, δύο άνθρωποι». Αυτή η παροιμία αντικατοπτρίζει πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει στον άνθρωπο η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας ανοίγοντάς του μονοπάτια και ορίζοντες που ούτε είχε φανταστεί.

Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε τις ξένες γλώσσες με ατελείωτο στείρο διάβασμα και τη γνωστή «παπαγαλία», που όμως δεν αποτελούν ασφαλείς δρόμους για το ταξίδι εκμάθησης μίας γλώσσας. Η ξένη γλώσσα δεν είναι Ιστορία προς απομνημόνευση, αλλά ένας «ζωντανός οργανισμός» που εξελίσσεται διαρκώς και μόνο η βιωματική διδασκαλία και η εστίαση στο κάθε παιδί ξεχωριστά αποφέρουν αποδεδειγμένα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σε αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία εδράζεται το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Κωτσοπούλου» στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, που εδώ και 24 χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε παιδιά από 3,5 ετών και άνω. Δείτε περισσότερα…

ΙΑΝΑΠ

ianap1.jpg

Με εμπειρία 17 ετών στην εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης (ΙΑΝΑΠ) αποτελεί πλέον έναν από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς πανελλαδικής εμβέλειας, με πιστοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Η εξειδίκευσή του άπτεται των τομέων που δίνουν υψηλές ευκαιρίες απασχόλησης, ενδυναμώνοντας τους ενήλικες με δεξιότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν στην αγορά εργασίας και την κοινωνική τους ζωή.

Το ΙΑΝΑΠ απαρτίζεται από μία εξαιρετική ομάδα καταρτισμένων στελεχών, που έχουν ως στόχο τους την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη του κάθε ατόμου που απευθύνεται στο Ινστιτούτο. «Κάθε επίτευγμα των συμμετεχόντων μας αποτελεί μια μοναδική ιστορία που προσδίδει στον σκοπό μας και μας εμπνέει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην αξιόπιστη και αποτελεσματική δια βίου μάθηση», σημειώνουν οι ίδιοι. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις:

  • Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 4ος όροφος, Κέντρο, 2310 500473
    Σαλαμίνος & Αριστοφάνους, Εύοσμος, 2310 500473
  • Βόλος: Αντωνοπούλου 127, 24210 28476
  • Μακρυνίτσης 15, 24211 02368
  • Αλμυρός: Φιλελλήνων 22, 24221 00016
  • Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος 22370 25288

Νηπιακός Κήπος

nipiakos-kipos1.jpg

Ο Νηπιακός Κήπος αποτελείται από το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο στο 18ο χλμ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και τον Νέο Νηπιακό Κήπο επί της Πεστών 30 στην Κάτω Τούμπα. Δύο χώροι-στολίδια για την προσχολική εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη, γεμάτοι με τα παιδικά χαμόγελα των λιλιπούτειων φιλοξενούμενών τους.

Στον Νηπιακό Κήπο φιλοξενούνται βρέφη από δύο μηνών μέχρι και νήπια έως 6 ετών, ενώ στις εγκαταστάσεις τους θα βρείτε στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρουν ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και εκδηλώσεις και θεματικά αφιερώματα που προωθούν την ενεργό συμμετοχή τους και την άνθιση της δημιουργικότητάς τους.

Η εξειδικευμένη ομάδα του Νηπιακού Κήπου φροντίζει καθημερινά ώστε όλα τα προγράμματα να είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Παράλληλα, παρέχεται η μεταφορά των παιδιών με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, πρωινό γεύμα, εβδομαδιαίες επισκέψεις από ιατρικούς συνεργάτες και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση:
18ο χιλ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920 73110, 23920 73166

Πεστών 30, Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 905862, 2310 900059

Λιλιπούπολη

lilipoupoli1.jpg

Ο Παιδικός Σταθμός Λιλιπούπολη, βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου, σε έναν πανέμορφο, φωτεινό, διατηρητέο χώρο και μετράει 39 χρόνια λειτουργίας.

Αποτελεί τον μοναδικό ιδιωτικό παιδικό σταθμό του κέντρου της πόλης, ενώ διαχρονικά, έχει ως στόχο του να κάνει το κάθε παιδί που φιλοξενεί να αισθάνεται σαν στο σπίτι του μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και φυσικά μέσα από το παιχνίδι.

Η Λιλιπούπολη ανοίγει τις πόρτες της για παιδιά από 2 ετών και αποτελεί σταθμό για κάθε «φιλοξενούμενο» της, μιας που τα εφόδια που λαμβάνουν τα παιδιά τους συνοδεύουν για μια ζωή!

Η Λιλιπούπολη υποδέχεται τα παιδιά από τις 8 το πρωί, ενώ η προσέλευση είναι ελεύθερη έως τις 9:30, όπου αρχίζει το πρωινό γεύμα. Έπειτα, ξεκινούν οι οργανωμένες δραστηριότητες έως τις 4 το απόγευμα. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, μουσική προπαιδεία, κινητικά παιχνίδια, εισαγωγή στα αγγλικά μέσω παιχνιδιού, παιδική λογοτεχνία, εικαστικά, ρομποτική και ελεύθερη απασχόληση. Ενδιάμεσα σερβίρεται το μεσημεριανό γεύμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 7, Kέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 277501

Σπιτόδενδρο

spitodendro1.jpg

Το Σπιτόδενδρο είναι ένας βρεφονηπιακός σταθμός που δημιουργήθηκε το 2019 από τρεις εκπαιδευτικούς και έναν ψυχολόγο γεμάτους έμπνευση και όραμα για τον χώρο της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ένα σχολείο με προσβάσιμους, ευρύχωρους- φωτεινούς χώρους, το οποίο προσφέρει τη «ζεστασιά ενός σπιτιού» όπως αναφέρει το μότο του. Με τη φιλοσοφία, το παιδαγωγικό πρόγραμμα και τη λειτουργία του στέκεται πλάι στους γονείς, στη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών τους.

Το Σπιτόδενδρο απαρτίζεται από άνετες εγκαταστάσεις και δύο αυλές στο εξωτερικό του. Βρίσκεται δίπλα στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο και διαθέτει σύγχρονα και ασφαλή σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο, ενώ για τους γονείς που μεταφέρουν οι ίδιοι το παιδί τους προσφέρεται άνετη και ασφαλής στάθμευση έξω από τους χώρους του σχολείου.

Το Σπιτόδενδρο απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 1 έως 6 ετών και προσφέρει πρωινή και απογευματινή βάρδια λειτουργίας, με ευελιξία στα ωράρια παραμονής του παιδιού στο χώρο. Τα πρωινά τμήματα λειτουργούν από τις 7:00 έως τις 15:00 ενώ τα απογευματινά από τις 15:00 έως τις 21:00. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ασκληπιού 8, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 472266

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία