Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Έξοδος στον Δήμο Θέρμης, για καλό φαγητό, ποτό, διασκέδαση και όμορφες οικογενειακές στιγμές

15 από τις καλύτερες επιλογές για την έξοδο σας, στην ευρύτερη περιοχή

 21/08/2024 16:00

Αφιέρωμα: Έξοδος στον Δήμο Θέρμης, για καλό φαγητό, ποτό, διασκέδαση και όμορφες οικογενειακές στιγμές

Η ευρύτερη περιοχή της Θέρμης –και με τα περίχωρα της που ανήκουν στο Δήμο Θέρμης- αποτελεί τα τελευταία χρόνια, μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες και όμορφες ζώνες στο νομό Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας διαρκώς τον πληθυσμό των κατοίκων της.

Η κατάσταση αυτή εύλογα προκάλεσε την συνολική αναβάθμιση της περιοχής και στον κλάδο της εστίασης και των επιλογών εξόδου και διασκέδασης συνολικότερα, με συνέπεια πέραν από τους παραδοσιακούς και όμορφους χώρους που γνωρίζαμε χρόνια στην περιοχή, να προστεθούν νέες και εξαιρετικές επιχειρήσεις που σήκωσαν ακόμη ψηλότερα τον πήχη, δημιουργώντας μία πραγματική κυψέλη προτάσεων για την καθημερινή σας έξοδο ή τις οικογενειακές αποδράσεις από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε μαζί 15 από τις καλύτερες επιλογές για την έξοδο σας, στην Θέρμη και στα περίχωρα της.

Brunch Box | Café – BrunchBar

brunch-box1.jpg

Με ολοήμερο brunch, με τις αγνότερες πρώτες ύλες, σε έναν εξειδικευμένο χώρο στη Θέρμη, το «Brunch Box» ήρθε τον Αύγουστο του 2017 για να παραμείνει και να αποτελέσει έναν κατεξοχήν προορισμό για πρωινά, βασισμένο σε μία προσπάθεια, καθαρά οικογενειακή. Ένας μοναδικός all day brunch χώρος, μας προσφέρει όλη την ημέρα, το πιο σημαντικό γεύμα, το πρωινό, με τη μορφή του brunch, που μπορεί να απολαύσει κανείς σε μία ήρεμη ατμόσφαιρα, με συνταγές σταθερές και «μαμαδίστικες», σε έναν χώρο που έχει καταφέρει να χαράξει τη δική του πορεία.

Αβγά φρέσκα, χωριάτικα ως βασική πρώτη ύλη και πίτες της μαμάς, αυτά που κάνουν το «Brunch Box» αγαπημένο και το έχουν αναδείξει ακόμη και σε best brunch spot στην πόλη.

Το «Brunch Box» άνοιξε στην περιοχή της Θέρμης αρκετά νωρίς, πριν ο «θεσμός» του brunch διαδοθεί όσο σήμερα κι από την αρχή έχει μία ιδιαιτερότητα σημαντική, ως ένα από τα ελάχιστα σημεία όπου το brunch σερβίρεται ολημερίς, σε έναν χώρο απόλυτα εξειδικευμένο, όπου κάθε συστατικό είναι απόλυτα προσεγμένο κι αγνό, με τα υλικά να προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τον οικογενειακό μπαξέ κι όλα, μα όλα να είναι χειροποίητα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 295480

Bahamas | Café – BrunchBar

bahamas1.jpg

Διασκέδαση tropical και Θέρμη Θεσσαλονίκης μπορούν να πάνε μαζί κι ο απόλυτος χώρος που εξασφαλίζει αυτό το συνδυασμό, δεν είναι άλλος από το αγαπημένο πλέον café brunch bar «Bahamas», στο δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα.

Άνοιξε το 2017 κι από τότε δεν έχει σταματήσει να μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε σε διακοπές κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, αλλά και να μας μαγεύει πραγματικά, τόσο με το υπερπλήρες μενού του με 170 περίπου επιλογές μόνο σε brunch, όσο και με τις άφθονες προτάσεις σε signature cocktails και φυσικά σε κάθε είδους ποτό, που επιθυμούμε να συνοδέψει την έξοδό μας.

Όταν μάλιστα ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία διασκέδασης του ιδιοκτήτη, Αλέξανδρου Σεφεριάδη, περιστρέφονται γύρω από την έννοια του να νιώθει κανείς στο χώρο του ότι απολαμβάνει ένα πραγματικό διάλειμμα από την καθημερινότητα και ό,τι τη συνοδεύει, και να «γεύεται» πραγματικά ποιοτικό χρόνο χαλάρωσης κι απόλαυσης, σαν να ήταν σε διακοπές σε κάποιο νησί – γιατί όχι; - του Ατλαντικού Ωκεανού, τότε και ο ίδιος ο χώρος δεν μπορεί παρά να είναι αυτό ακριβώς κι ας βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρείται δικαίως τα τελευταία χρόνια ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα café brunch bar της Θεσσαλονίκης, το οποίο επιλέγουν άτομα κάθε ηλικίας και για κάθε στιγμή της ημέρας τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέρμης-Πανοράματος 7, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465675

Σεμέν | Εστιατόριο

4-6ZPaE.jpg

Αν υπάρχει ένα εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου το παραδοσιακό νοσταλγείται μεν, τιμάται δε όπως του πρέπει, όπου η λαϊκή τέχνη σμίγει με την πολυτέλεια και το χθες συναντά το σήμερα σε κάθε τραπέζι, αυτό δεν είναι άλλο από το «Σεμέν», στην Καραολή και Δημητρίου 23, στο κέντρο της Θέρμης.

Το «Σεμέν» άνοιξε το Μάρτιο του 2018 κι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, «παντρεύει» την παράδοση με το καινούριο. Τόσο μέσα από το πολύ καλά μελετημένο μενού του, που παρουσιάζει παραδοσιακές γεύσεις σε μία πιο μοντέρνα γραμμή, όσο και μέσα από κάθε του σουπλά και στοιχείο διακόσμησης, όπου κυριαρχεί το σεμεδάκι, το σήμα κατατεθέν του σερβιρίσματος – κι όχι μόνο – κάθε νοικοκυριού, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Το moto στο πολύ ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο, είναι να διατηρηθεί όσο γίνεται η παράδοση σε συνδυασμό με το σήμερα κι αυτό, οι άνθρωποί του φροντίζουν να το εξασφαλίζουν, με κάθε τρόπο.

Η κουζίνα του μεσογειακή, με πινελιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιλαμβάνει κρεατικά, ψαρικά και pasta, μαγειρεμένα με μαεστρία και σερβιρισμένα με τρόπο, που μας μένει αξέχαστος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 23, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 020302

Στέκι Steak House | Εστιατόριο

steki-steak-house4.jpg

Στο νούμερο 9 της Παύλου Μελά, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, θα συναντήσετε ένα γαστρονομικό χώρο από τους λίγους ένα πραγματικό «στέκι» ή «ναό», όπως έχει χαρακτηριστεί από κάποιους, της κρεατοφαγίας, το «Στέκι Steak House».

Το μπριζολάδικο αυτό –έχει χαρακτηριστεί ένα από τα 10 «κρυμμένα διαμάντια» της χώρας σε επίπεδο γαστρονομίας – θα το βρείτε σε ένα όμορφο σημείο της περιοχής και θα φύγετε έχοντας δοκιμάσει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές, καλοφτιαγμένες συνταγές σε κοπές, χειροποίητα κρεατικά κι άλλες προτάσεις, το κρασί της αρεσκείας σας -από μία λίστα πάνω από 150 ετικετών- και την αγαπημένη σας μπύρα, διαλέγοντας μεταξύ 40 διαφορετικών επιλογών.

Το «Στέκι Steak House» ξεχωρίζει, πάνω από όλα, για την ποιότητά των κρεάτων του. Τα τέσσερα αδέλφια, Κωνσταντίνος κι Απόστολος κι Ευγενία και Μαρία – Λάουρα και οι γονείς, Αναστασία και Ιωάννης, έχουν μετατρέψει, τα τελευταία οκτώ χρόνια, μία πρώην οικογενειακή ταβέρνα -που λειτουργεί από το 1995 - σε ένα χώρο μοναδικών γεύσεων, ένα κρεατάδικο, που φημίζεται για το T-bone και τις ιαπωνικές κοπές του, αλλά και για το πραγματικά εντυπωσιακό, χειροποίητο μπιφτέκι τους 1.200 γραμμαρίων, από 100% μοσχαρίσιο κιμά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 9, Τρίλοφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23290 65051

Roma Pizza – Θέρμη | Εστατόριο

roma-pizza2.jpg

Η «Roma Pizza» στο νούμερο 1 της οδού Θέρμης - Πανοράματος, στην περιοχή της Θέρμης, είναι ένα κατάστημα αγαπημένο επί σειρά ετών. Μέλος της αλυσίδας της «Roma Pizza» - που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1972 κι έκτοτε επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, με την πίτσα της να είναι συνώνυμη της νοστιμιάς – λειτουργεί στην περιοχή εδώ και πάνω από 25 χρόνια, με όνομα και ποιότητα παλιά, γνωστά και σταθερά μεν, νέες ιδέες να προκύπτουν διαρκώς δε, σε μία προσπάθεια των ανθρώπων της, να εμπλουτίζουν διαρκώς το μενού και να μας εκπλήσσουν.

Η «Roma Pizza» είναι γνωστή – για τι άλλο; - για την pizza της, με τη χαρακτηριστική σάλτσα και συστατικά που την κάνουν μοναδική. Όπως σε κάθε άλλο κατάστημα της «Roma Pizza», έτσι κι εδώ, στη Θέρμη, η ξεχωριστή γεύση και ποιότητα της αγαπημένης πίτσας που αγαπιέται από ολόκληρες γενιές πλέον, συνεχίζει να προσφέρεται καθημερινά, με αφοσίωση και συνέπεια.

Αρχικά μέσω delivery και πλέον ως ένα ιδιαίτερης αισθητικής εστιατόριο φιλικό και προς οικογένειες με παιδιά, που καταφέρνει, με την εξαιρετική δουλειά των ανθρώπων του, να κρατήσει σταθερή την ποιότητα των προϊόντων του και να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για ολοκληρωμένα γεύματα και στον όμορφο, ανακαινισμένο χώρο του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πανοράματος 1, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 466166

Ταβέρνα Μουστάκας | Εστιατόριο

taverna-moystakas-1.jpg

Αν έχετε οικογένεια και ψάχνετε μία καθαρά… οικογενειακής υπόθεσης επιλογή για γεύματα που θα σας μείνουν αξέχαστα, τότε η ταβέρνα «Μουστάκας», επάνω στον κεντρικό δρόμο των Βασιλικών, είναι ο ιδανικός προορισμός. Σε ένα απίστευτα παραδοσιακό κι ευχάριστο περιβάλλον, όπου λειτουργεί από το 1984, προσφέρει τις καλύτερες ελληνικές γεύσεις, εμπειρία ετών και μία υπέροχη αυλή, ιδανική για να παίξουν παιδιά, κάθε ηλικίας.

Η ταβέρνα «Μουστάκας» πηγαίνει από πατέρα σε υιό – ο σημερινός ιδιοκτήτης, Γιώργος Μουστάκας, βρίσκεται στο «τιμόνι» της από το 2019 – και προσφέρει κάποια από τα πιο καλοψημένα κρεατικά και πολλές άλλες γεύσεις, που θα λατρέψετε… οικογενειακώς.

Η μεγάλη παιδική χαρά στον εξωτερικό χώρο, ιδανική για παιχνίδι από μικρούς επισκέπτες κάθε ηλικίας, κάνει την ταβέρνα «Μουστάκας» ιδανικό προορισμό, για μία εκτός πόλης εξόρμηση, όλης της οικογένειας. Oι μικροί επισκέπτες θα βρούνε εδώ κούνιες, τραμπάλες κι άλλα παιχνίδια κι άφθονο χώρο, για να γνωριστούν και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους, όσο εσείς χαλαρώνετε στο τραπέζι σας. Δεν είναι τυχαίο, το ότι πολύς κόσμος συρρέει καθημερινά, όχι μόνο από τις γύρω περιοχές, αλλά κι από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλικά Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23960 23300

Οδύσσεια | Εστιατόριο

1.jpg

Η ψαροταβέρνα «Οδύσσεια», άνοιξε τις πόρτες της το φθινόπωρο του 2019 στο Νέο Ρύσιο κι από τότε αποτελεί ένα από τα πιο κομβικά σημεία για καλό ψάρι και θαλασσινά, στο δρόμο που οδηγεί μέχρι τη Χαλκιδική και προς κι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Έχοντας πάρει, όταν άνοιξε, τη σκυτάλη από το μέχρι τότε γνωστό εστιατόριο θαλασσινών «Παραδείσι», η ψαροταβέρνα «Οδύσσεια», περνώντας πλέον σε νέα ιδιοκτησία, συνεχίζει με εξαιρετική επιτυχία την ήδη υπάρχουσα παράδοση σε ψαροφαγία στην περιοχή.

Εκλεκτές πρώτες ύλες και μία σειρά από γευστικά και καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά, αλλά κι επιλογές σε φρέσκο ελληνικό κρέας, για όσους το προτιμούν, προσφέρονται καθημερινά στο μενού του καταστήματος, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και κάθε είδους γεύμα.

Σημείο συνάντησης για οικογενειακά γεύματα, επαγγελματικά τραπέζια, δεξιώσεις, αλλά και χώρος προσέλκυσης καλλιτεχνών ή ταξιδιωτών που μετακινούνται προς κι από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έχει καθιερωθεί στο χώρο της ως ένα από τα πιο ιδανικά σημεία, για να απολαύσει κανείς τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με βάση συνταγές απλές και light και Α’ ύλες που προέρχονται καθημερινά από την Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας και τη Λαχαναγορά της πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 9, Νέο Ρύσιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 71871

Στου Μπάρμπα Θανάση Όπως Παλιά | Εστιατόριο

mparmpa-thanasi-1.jpg

Η ταβέρνα «Στου Μπάρμπα Θανάση Όπως Παλιά» είναι μία από τις παλαιότερες στο είδος της, καθώς πρωτοάνοιξε για το κοινό το 1959 στην Περιστερά Θεσσαλονίκης. Έκτοτε βρίσκεται στο ίδιο ειδυλλιακό σημείο, μέσα στην αγκαλιά της φύσης, προσφέροντάς μας ατόφιες παραδοσιακές γεύσεις και φιλοξενία – όπως παλιά…

Εδώ θα βρείτε έναν επίγειο παράδεισο, ένα καταφύγιο από την καθημερινότητα, με συντροφιά σας τις αυθεντικές γεύσεις και τη ζεστασιά της παράδοσης.

Όταν πλησιάσετε στον χώρο της ταβέρνας θα θαυμάσετε τον πελώριο πλάτανο που δεσπόζει στο κέντρο της αυλής της, που χρονολογείται περίπου στον 17ο αιώνα. Γύρω του απλώνονται τα ξύλινα τραπέζια κι οι καρέκλες «του Μπάρμπα Θανάση», ενώ δίπλα ακριβώς θα βρείτε τον ιστορικό βυζαντινό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο εσωτερικός χώρος της ταβέρνας θυμίζει παραδοσιακό χάνι, με το ξύλο και την απλότητα να κυριαρχούν, ενώ η θαλπωρή κι η ζεστασιά κατακλύζουν την ατμόσφαιρα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Περιστερά, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23960 51226

Mano à Mano | Street Food

mano-a-mano1.jpg

Το «Mano à Mano», στο Νέο Ρύσιο, είναι περιζήτητο, όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και σε πολλούς Θεσσαλονικείς κι άλλους, που κάνουν μία στάση εδώ για να δοκιμάσουν κάποια από τα πιο γευστικά burgers κι άλλες street food επιλογές. Ό,τι και να δοκιμάσετε είναι φρέσκο, επιλεγμένο και σας το προσφέρουν με το δικό τους τρόπο, με αγάπη και με όλη τους την τέχνη! Ειδικά για το καλοκαίρι, δοκιμάστε οπωσδήποτε και τα παγωτά – έκπληξη σε ξυλάκι, που επίσης θα βρείτε εντός!

Το «Mano à Mano» άνοιξε το 2019 από το Μάνο και την Κατερίνα, που βάζοντας όλο τους το μεράκι και την εμπειρία από το χώρο της εστίασης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσφέρουν κάτι δημιουργικό και νόστιμο. To Μάρτιο του 2024, η Λαμπρινή γίνεται συνιδιοκτήτρια, αναλαμβάνει το τιμόνι του καταστήματος κι ως Chef βγάζει ένα νέο, δημιουργικό και φρέσκο μενού.

Ο κατάλογος του «Mano à Mano» δίνει τη δυνατότητα για μοναδικά γευστικά ταξίδια, πάντα με φρέσκα υλικά, που «δένονται» μεταξύ τους με προσοχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σ. Βεζυρτζή 11, Νεο Ρύσιο
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23921 15300

Ψητοπωλείο Ethnicόν | Street Food

ethnicon1.jpg

Το «street food» διαδίδεται όλο και περισσότερο και μας αρέσουν πολύ τα καταστήματα στα οποία, εκτός από το να πάρουμε στο χέρι την παραγγελία μας ή να τη ζητήσουμε μέσω delivery, μπορούμε να την απολαύσουμε… κι επί τόπου και το ψητοπωλείο «Ethnicόν» στη Θέρμη, είναι ένα από αυτά.

Ένα εστιατόριο - ψητοπωλείο που εδώ και χρόνια προσφέρει τα καλύτερα κρεατικά στη σχάρα και στη σούβλα, σε συνδυασμό με χειροποίητους μεζέδες, που φτάνουν να αποτελούν, σε κάθε περίπτωση, το ιδανικό γεύμα, για κάθε ώρα της ημέρας. Σε έναν χώρο ανανεωμένο, από τη νέα πλέον διεύθυνση, όπου ο καθένας μπορεί να νιώσει φιλόξενα κι ευχάριστα, στο πιο κεντρικό σημείο της Θέρμης.

Στο «Ethnicόν» όλα είναι φρέσκα και χειροποίητα, από τα κρεατοσκευάσματα μέχρι τις σαλάτες και τα συνοδευτικά, με υλικά που προέρχονται από Έλληνες προμηθευτές.

Οι σούβλες και οι σχάρες είναι ειδικότητα του, με το κοτόπουλο σούβλας ή το κοντοσούβλι κοτόπουλο, να ξεχωρίζουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Στενημάχου 1 με Πλατεία Παραμάνας, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 383813

Πάρκο Ανεμοδούρα | Πάρκo Αναψυχής

parko-anemodoura1.jpg

Το Πάρκο «Ανεμοδούρα» άνοιξε τις πύλες του το 2017, σ’ ένα μαγευτικό και καταπράσινο περιβάλλον 22 στρεμμάτων στην 8η οδό στους Ταγαράδες. Πλέον, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα αναψυχής στην Θεσσαλονίκη, για μικρά, αλλά και... μεγάλα παιδιά και είναι ένας αγαπημένος προορισμός για μία απόδραση από την πόλη!

Στην «Ανεμοδούρα» θα βρείτε μία πλούσια γκάμα υπαίθριων δραστηριοτήτων για παιδιά από 2 ετών και άνω, από ποδόσφαιρο, τένις και μπάσκετ, μέχρι ping pong , beach volley και θερινό σινεμά!

Ένας πολυχώρος με πάρκινγκ και με αμέτρητα παιχνίδια που θα ενθουσιάσει σίγουρα όλα τα παιδιά, την ίδια στιγμή που οι γονείς θα απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του αναψυκτηρίου του.

Δεν είναι τυχαίο που λόγω των παραπάνω –και όχι μόνο- η «Ανεμοδούρα» αποτελεί τα τελευταία χρόνια, έναν από τους πιο must προορισμούς στην Θεσσαλονίκη, για μία οικογενειακή έξοδο ή για τη διοργάνωση ενός πάρτι γενέθλιων που όλοι –μικροί και μεγάλοι- θα θυμούνται με όμορφες αναμνήσεις. Δείτε περισσότερα…

Τηλέφωνο κρατήσεων: 23920 70317

Escape 61 Str. & Beyond Escape Garden Bar | Café Bar Bistro

escape-61-str1.jpg

Το Escape 61 Str. & Beyond Escape Garden Bar βρίσκεται στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, επί της Μιαούλη 61. Πρόκειται για ένα café-bar με επιτραπέζια παιχνίδια που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του στις 15 Δεκεμβρίου 2023, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Και καθόλου τυχαία η συγκεκριμένη ημερομηνία, μιας που είναι ένας χώρος αφιερωμένος… σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Άλλωστε ποιος δεν λατρεύει τα Χριστούγεννα;

Το Escape προσφέρει αυτό για το οποίο μας προϊδεάζει το όνομά του – μία απόδραση από την καθημερινότητά μας, με αυθεντική δημιουργική απασχόληση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 12 και πάνω. Εδώ η τεχνολογία μπαίνει στο «pause» και τη σκυτάλη λαμβάνει η διασκέδαση με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τους φίλους μας.

Αποτελείται από δύο χώρους, το Escape 61 Str. που είναι ο κυρίως εσωτερικός χώρος του καταστήματος και το Beyond Escape Garden Bar που αποτελεί ουσιαστικά το bar και τον κήπο του.

Το Escape 61 Str. είναι διακοσμημένο μοναδικά, με κατά παραγγελία νέον πινακίδες με σούπερ-ήρωες και χαρακτήρες παιχνιδιών. Εδώ θα βρείτε δύο σαλόνια, το κόκκινο και το μπλε, με διακόσμηση από την πολυαγαπημένη σειρά FRIENDS, αλλά και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για πιο απαιτητικά επιτραπέζια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μιαούλη 61, Πλαγιάρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23923 07362

Battlenet 3D | GamesCafé Bar Bistro

battlenet-3d-1.jpg

Το Battlenet 3D στην οδό Καραολή και Δημητρίου 3 στη Θέρμη, είναι κάτι παραπάνω από ένα internet café. Αποτελώντας κατάστημα της διαρκώς αναπτυσσόμενης αλυσίδας "Battlenet Gaming Stations" ήρθε για να προσφέρει αρχικά στους gamers την πιο σύγχρονη εμπειρία παιχνιδιού, αλλά ταυτόχρονα και σε όλες τις ηλικίες ένα πολυχώρο ψυχαγωγίας για κάθε ώρα της ημέρας.

Ένας ζεστός και όμορφος ψυχαγωγικός χώρος, με ιδιαίτερο design και εξαιρετική αισθητική, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καθημερινά δραστηριότητες με παιχνίδια όλων των ειδών αλλά και τους αγαπημένους τους αθλητικούς αγώνες, σε συνδυασμό με τον καφέ, το ποτό, το snack ή το finger food τους.

Σε προνομιακό σημείο στο κέντρο της Θέρμης, σε υποδέχεται τόσο στον πολύχρωμο εσωτερικό χώρο του όσο και στα τραπεζάκια έξω, σε ένα ευρύχωρο πεζοδρόμιο, που ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αγαπημένος προορισμός για όλους από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Η Battlenet Gaming Stations κρατάει σταθερά τα ηνία ως η πιο εξελιγμένη αλυσίδα Gaming Stations στην Ελλάδα , με περισσότερα από 50 καταστήματα στο δυναμικό της, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 3, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 133789

Root Coffee Pizza & More | Coffee SpotBreakfastPizza & more

root-coffee-pizza-more1.jpg

Εάν είμαστε «on the road» προς ή από Χαλκιδική, στον κεντρικό δρόμο που περνά από τη Νέα Ραιδεστό, υπάρχει ένα εξαιρετικό σημείο στο οποίο μπορούμε να σταματήσουμε για φρέσκο, ζεστό ή κρύο καφέ και μικρογεύματα ιδανικά για πρωινό και για όλη την ημέρα κι αυτό είναι το «Root Coffee Pizza & More».

Ένα από τα καλύτερα coffee – breakfast και street food καταστήματα σε όλο το δήμο Θέρμης, που ξεχωρίζει για τη νόστιμη pizza του, το φιλόξενο περιβάλλον του και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει, είτε για μία στάση για καφέ επί τόπου, είτε για take away, είτε μέσω delivery, που καλύπτει όλες τις γύρω περιοχές.

Το «Root Coffee Pizza & More» άνοιξε στη Νέα Ραιδεστό τον Απρίλιο του 2020 κι αποτελεί έκτοτε αγαπημένο προορισμό για κατοίκους της περιοχής, εργαζόμενους στις γύρω επιχειρήσεις και φυσικά, για κάθε διερχόμενο «ταξιδιώτη», που μπορεί να βρει εκεί το ιδανικό σημείο στάσης για ό,τι χρειάζεται. Η άριστη τοποθεσία του, πέρασμα από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική και αντίστροφα, ο ποιοτικός καφές του και η μεγάλη ποικιλία σε μικρογεύματα, δεν αφήνουν κανέναν ανικανοποίητο, ενώ το φωτεινό σημείο όπου βρίσκεται, είναι ό,τι καλύτερο για μία στάση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 12, Νέα Ραιδεστός
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 464552

Ματζόρε Street Food & Coffee | Street FoodCoffee Spot – Πάρκο Αναψυχής

matzore1.jpg

Το Ματζόρε Street Food & Coffee άνοιξε τις πόρτες του το 2021 στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής του Δήμου Θέρμης. Είναι ένας πολυχώρος που προσφέρει στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης για όλους από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες επιλογέςστην ανατολική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την έξοδο σας, με εξαιρετικό φαγητό αλλά και πλούσιες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Ο χώρος λειτουργεί καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, χειμώνα και καλοκαίρι, διαθέτει άνετο parking για τους πελάτες του, ενώ με το μενού των γευστικών δημιουργιών του εξυπηρετεί και με delivery τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Το Ματζόρε Street Food & Coffee είναι ένας πολυχώρος που παραπέμπει σε αγρόκτημα, με ανοιχτωσιά και πανέμορφη θέα, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν στο χώρο του εστιατορίου του, με πέτρινα γεφυράκια, με όμορφα και δροσερά ξύλινα κιόσκια για να απολαύσετε το γεύμα σας και με ένα υπαίθριο παιδότοπο για όλα τα παιδιά, που τους επιτρέπει να χαρούν αυθεντικές στιγμές παιχνιδιού σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, Δήμος Θέρμης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23960 41476

Η ευρύτερη περιοχή της Θέρμης –και με τα περίχωρα της που ανήκουν στο Δήμο Θέρμης- αποτελεί τα τελευταία χρόνια, μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες και όμορφες ζώνες στο νομό Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας διαρκώς τον πληθυσμό των κατοίκων της.

Η κατάσταση αυτή εύλογα προκάλεσε την συνολική αναβάθμιση της περιοχής και στον κλάδο της εστίασης και των επιλογών εξόδου και διασκέδασης συνολικότερα, με συνέπεια πέραν από τους παραδοσιακούς και όμορφους χώρους που γνωρίζαμε χρόνια στην περιοχή, να προστεθούν νέες και εξαιρετικές επιχειρήσεις που σήκωσαν ακόμη ψηλότερα τον πήχη, δημιουργώντας μία πραγματική κυψέλη προτάσεων για την καθημερινή σας έξοδο ή τις οικογενειακές αποδράσεις από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε μαζί 15 από τις καλύτερες επιλογές για την έξοδο σας, στην Θέρμη και στα περίχωρα της.

Brunch Box | Café – BrunchBar

brunch-box1.jpg

Με ολοήμερο brunch, με τις αγνότερες πρώτες ύλες, σε έναν εξειδικευμένο χώρο στη Θέρμη, το «Brunch Box» ήρθε τον Αύγουστο του 2017 για να παραμείνει και να αποτελέσει έναν κατεξοχήν προορισμό για πρωινά, βασισμένο σε μία προσπάθεια, καθαρά οικογενειακή. Ένας μοναδικός all day brunch χώρος, μας προσφέρει όλη την ημέρα, το πιο σημαντικό γεύμα, το πρωινό, με τη μορφή του brunch, που μπορεί να απολαύσει κανείς σε μία ήρεμη ατμόσφαιρα, με συνταγές σταθερές και «μαμαδίστικες», σε έναν χώρο που έχει καταφέρει να χαράξει τη δική του πορεία.

Αβγά φρέσκα, χωριάτικα ως βασική πρώτη ύλη και πίτες της μαμάς, αυτά που κάνουν το «Brunch Box» αγαπημένο και το έχουν αναδείξει ακόμη και σε best brunch spot στην πόλη.

Το «Brunch Box» άνοιξε στην περιοχή της Θέρμης αρκετά νωρίς, πριν ο «θεσμός» του brunch διαδοθεί όσο σήμερα κι από την αρχή έχει μία ιδιαιτερότητα σημαντική, ως ένα από τα ελάχιστα σημεία όπου το brunch σερβίρεται ολημερίς, σε έναν χώρο απόλυτα εξειδικευμένο, όπου κάθε συστατικό είναι απόλυτα προσεγμένο κι αγνό, με τα υλικά να προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τον οικογενειακό μπαξέ κι όλα, μα όλα να είναι χειροποίητα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 295480

Bahamas | Café – BrunchBar

bahamas1.jpg

Διασκέδαση tropical και Θέρμη Θεσσαλονίκης μπορούν να πάνε μαζί κι ο απόλυτος χώρος που εξασφαλίζει αυτό το συνδυασμό, δεν είναι άλλος από το αγαπημένο πλέον café brunch bar «Bahamas», στο δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα.

Άνοιξε το 2017 κι από τότε δεν έχει σταματήσει να μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε σε διακοπές κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, αλλά και να μας μαγεύει πραγματικά, τόσο με το υπερπλήρες μενού του με 170 περίπου επιλογές μόνο σε brunch, όσο και με τις άφθονες προτάσεις σε signature cocktails και φυσικά σε κάθε είδους ποτό, που επιθυμούμε να συνοδέψει την έξοδό μας.

Όταν μάλιστα ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία διασκέδασης του ιδιοκτήτη, Αλέξανδρου Σεφεριάδη, περιστρέφονται γύρω από την έννοια του να νιώθει κανείς στο χώρο του ότι απολαμβάνει ένα πραγματικό διάλειμμα από την καθημερινότητα και ό,τι τη συνοδεύει, και να «γεύεται» πραγματικά ποιοτικό χρόνο χαλάρωσης κι απόλαυσης, σαν να ήταν σε διακοπές σε κάποιο νησί – γιατί όχι; - του Ατλαντικού Ωκεανού, τότε και ο ίδιος ο χώρος δεν μπορεί παρά να είναι αυτό ακριβώς κι ας βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρείται δικαίως τα τελευταία χρόνια ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα café brunch bar της Θεσσαλονίκης, το οποίο επιλέγουν άτομα κάθε ηλικίας και για κάθε στιγμή της ημέρας τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέρμης-Πανοράματος 7, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465675

Σεμέν | Εστιατόριο

4-6ZPaE.jpg

Αν υπάρχει ένα εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου το παραδοσιακό νοσταλγείται μεν, τιμάται δε όπως του πρέπει, όπου η λαϊκή τέχνη σμίγει με την πολυτέλεια και το χθες συναντά το σήμερα σε κάθε τραπέζι, αυτό δεν είναι άλλο από το «Σεμέν», στην Καραολή και Δημητρίου 23, στο κέντρο της Θέρμης.

Το «Σεμέν» άνοιξε το Μάρτιο του 2018 κι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, «παντρεύει» την παράδοση με το καινούριο. Τόσο μέσα από το πολύ καλά μελετημένο μενού του, που παρουσιάζει παραδοσιακές γεύσεις σε μία πιο μοντέρνα γραμμή, όσο και μέσα από κάθε του σουπλά και στοιχείο διακόσμησης, όπου κυριαρχεί το σεμεδάκι, το σήμα κατατεθέν του σερβιρίσματος – κι όχι μόνο – κάθε νοικοκυριού, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Το moto στο πολύ ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο, είναι να διατηρηθεί όσο γίνεται η παράδοση σε συνδυασμό με το σήμερα κι αυτό, οι άνθρωποί του φροντίζουν να το εξασφαλίζουν, με κάθε τρόπο.

Η κουζίνα του μεσογειακή, με πινελιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιλαμβάνει κρεατικά, ψαρικά και pasta, μαγειρεμένα με μαεστρία και σερβιρισμένα με τρόπο, που μας μένει αξέχαστος. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 23, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 020302

Στέκι Steak House | Εστιατόριο

steki-steak-house4.jpg

Στο νούμερο 9 της Παύλου Μελά, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, θα συναντήσετε ένα γαστρονομικό χώρο από τους λίγους ένα πραγματικό «στέκι» ή «ναό», όπως έχει χαρακτηριστεί από κάποιους, της κρεατοφαγίας, το «Στέκι Steak House».

Το μπριζολάδικο αυτό –έχει χαρακτηριστεί ένα από τα 10 «κρυμμένα διαμάντια» της χώρας σε επίπεδο γαστρονομίας – θα το βρείτε σε ένα όμορφο σημείο της περιοχής και θα φύγετε έχοντας δοκιμάσει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές, καλοφτιαγμένες συνταγές σε κοπές, χειροποίητα κρεατικά κι άλλες προτάσεις, το κρασί της αρεσκείας σας -από μία λίστα πάνω από 150 ετικετών- και την αγαπημένη σας μπύρα, διαλέγοντας μεταξύ 40 διαφορετικών επιλογών.

Το «Στέκι Steak House» ξεχωρίζει, πάνω από όλα, για την ποιότητά των κρεάτων του. Τα τέσσερα αδέλφια, Κωνσταντίνος κι Απόστολος κι Ευγενία και Μαρία – Λάουρα και οι γονείς, Αναστασία και Ιωάννης, έχουν μετατρέψει, τα τελευταία οκτώ χρόνια, μία πρώην οικογενειακή ταβέρνα -που λειτουργεί από το 1995 - σε ένα χώρο μοναδικών γεύσεων, ένα κρεατάδικο, που φημίζεται για το T-bone και τις ιαπωνικές κοπές του, αλλά και για το πραγματικά εντυπωσιακό, χειροποίητο μπιφτέκι τους 1.200 γραμμαρίων, από 100% μοσχαρίσιο κιμά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 9, Τρίλοφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23290 65051

Roma Pizza – Θέρμη | Εστατόριο

roma-pizza2.jpg

Η «Roma Pizza» στο νούμερο 1 της οδού Θέρμης - Πανοράματος, στην περιοχή της Θέρμης, είναι ένα κατάστημα αγαπημένο επί σειρά ετών. Μέλος της αλυσίδας της «Roma Pizza» - που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1972 κι έκτοτε επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, με την πίτσα της να είναι συνώνυμη της νοστιμιάς – λειτουργεί στην περιοχή εδώ και πάνω από 25 χρόνια, με όνομα και ποιότητα παλιά, γνωστά και σταθερά μεν, νέες ιδέες να προκύπτουν διαρκώς δε, σε μία προσπάθεια των ανθρώπων της, να εμπλουτίζουν διαρκώς το μενού και να μας εκπλήσσουν.

Η «Roma Pizza» είναι γνωστή – για τι άλλο; - για την pizza της, με τη χαρακτηριστική σάλτσα και συστατικά που την κάνουν μοναδική. Όπως σε κάθε άλλο κατάστημα της «Roma Pizza», έτσι κι εδώ, στη Θέρμη, η ξεχωριστή γεύση και ποιότητα της αγαπημένης πίτσας που αγαπιέται από ολόκληρες γενιές πλέον, συνεχίζει να προσφέρεται καθημερινά, με αφοσίωση και συνέπεια.

Αρχικά μέσω delivery και πλέον ως ένα ιδιαίτερης αισθητικής εστιατόριο φιλικό και προς οικογένειες με παιδιά, που καταφέρνει, με την εξαιρετική δουλειά των ανθρώπων του, να κρατήσει σταθερή την ποιότητα των προϊόντων του και να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για ολοκληρωμένα γεύματα και στον όμορφο, ανακαινισμένο χώρο του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πανοράματος 1, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 466166

Ταβέρνα Μουστάκας | Εστιατόριο

taverna-moystakas-1.jpg

Αν έχετε οικογένεια και ψάχνετε μία καθαρά… οικογενειακής υπόθεσης επιλογή για γεύματα που θα σας μείνουν αξέχαστα, τότε η ταβέρνα «Μουστάκας», επάνω στον κεντρικό δρόμο των Βασιλικών, είναι ο ιδανικός προορισμός. Σε ένα απίστευτα παραδοσιακό κι ευχάριστο περιβάλλον, όπου λειτουργεί από το 1984, προσφέρει τις καλύτερες ελληνικές γεύσεις, εμπειρία ετών και μία υπέροχη αυλή, ιδανική για να παίξουν παιδιά, κάθε ηλικίας.

Η ταβέρνα «Μουστάκας» πηγαίνει από πατέρα σε υιό – ο σημερινός ιδιοκτήτης, Γιώργος Μουστάκας, βρίσκεται στο «τιμόνι» της από το 2019 – και προσφέρει κάποια από τα πιο καλοψημένα κρεατικά και πολλές άλλες γεύσεις, που θα λατρέψετε… οικογενειακώς.

Η μεγάλη παιδική χαρά στον εξωτερικό χώρο, ιδανική για παιχνίδι από μικρούς επισκέπτες κάθε ηλικίας, κάνει την ταβέρνα «Μουστάκας» ιδανικό προορισμό, για μία εκτός πόλης εξόρμηση, όλης της οικογένειας. Oι μικροί επισκέπτες θα βρούνε εδώ κούνιες, τραμπάλες κι άλλα παιχνίδια κι άφθονο χώρο, για να γνωριστούν και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους, όσο εσείς χαλαρώνετε στο τραπέζι σας. Δεν είναι τυχαίο, το ότι πολύς κόσμος συρρέει καθημερινά, όχι μόνο από τις γύρω περιοχές, αλλά κι από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλικά Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23960 23300

Οδύσσεια | Εστιατόριο

1.jpg

Η ψαροταβέρνα «Οδύσσεια», άνοιξε τις πόρτες της το φθινόπωρο του 2019 στο Νέο Ρύσιο κι από τότε αποτελεί ένα από τα πιο κομβικά σημεία για καλό ψάρι και θαλασσινά, στο δρόμο που οδηγεί μέχρι τη Χαλκιδική και προς κι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Έχοντας πάρει, όταν άνοιξε, τη σκυτάλη από το μέχρι τότε γνωστό εστιατόριο θαλασσινών «Παραδείσι», η ψαροταβέρνα «Οδύσσεια», περνώντας πλέον σε νέα ιδιοκτησία, συνεχίζει με εξαιρετική επιτυχία την ήδη υπάρχουσα παράδοση σε ψαροφαγία στην περιοχή.

Εκλεκτές πρώτες ύλες και μία σειρά από γευστικά και καλομαγειρεμένα ψάρια και θαλασσινά, αλλά κι επιλογές σε φρέσκο ελληνικό κρέας, για όσους το προτιμούν, προσφέρονται καθημερινά στο μενού του καταστήματος, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και κάθε είδους γεύμα.

Σημείο συνάντησης για οικογενειακά γεύματα, επαγγελματικά τραπέζια, δεξιώσεις, αλλά και χώρος προσέλκυσης καλλιτεχνών ή ταξιδιωτών που μετακινούνται προς κι από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έχει καθιερωθεί στο χώρο της ως ένα από τα πιο ιδανικά σημεία, για να απολαύσει κανείς τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με βάση συνταγές απλές και light και Α’ ύλες που προέρχονται καθημερινά από την Ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας και τη Λαχαναγορά της πόλης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 9, Νέο Ρύσιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 71871

Στου Μπάρμπα Θανάση Όπως Παλιά | Εστιατόριο

mparmpa-thanasi-1.jpg

Η ταβέρνα «Στου Μπάρμπα Θανάση Όπως Παλιά» είναι μία από τις παλαιότερες στο είδος της, καθώς πρωτοάνοιξε για το κοινό το 1959 στην Περιστερά Θεσσαλονίκης. Έκτοτε βρίσκεται στο ίδιο ειδυλλιακό σημείο, μέσα στην αγκαλιά της φύσης, προσφέροντάς μας ατόφιες παραδοσιακές γεύσεις και φιλοξενία – όπως παλιά…

Εδώ θα βρείτε έναν επίγειο παράδεισο, ένα καταφύγιο από την καθημερινότητα, με συντροφιά σας τις αυθεντικές γεύσεις και τη ζεστασιά της παράδοσης.

Όταν πλησιάσετε στον χώρο της ταβέρνας θα θαυμάσετε τον πελώριο πλάτανο που δεσπόζει στο κέντρο της αυλής της, που χρονολογείται περίπου στον 17ο αιώνα. Γύρω του απλώνονται τα ξύλινα τραπέζια κι οι καρέκλες «του Μπάρμπα Θανάση», ενώ δίπλα ακριβώς θα βρείτε τον ιστορικό βυζαντινό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο εσωτερικός χώρος της ταβέρνας θυμίζει παραδοσιακό χάνι, με το ξύλο και την απλότητα να κυριαρχούν, ενώ η θαλπωρή κι η ζεστασιά κατακλύζουν την ατμόσφαιρα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Περιστερά, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23960 51226

Mano à Mano | Street Food

mano-a-mano1.jpg

Το «Mano à Mano», στο Νέο Ρύσιο, είναι περιζήτητο, όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και σε πολλούς Θεσσαλονικείς κι άλλους, που κάνουν μία στάση εδώ για να δοκιμάσουν κάποια από τα πιο γευστικά burgers κι άλλες street food επιλογές. Ό,τι και να δοκιμάσετε είναι φρέσκο, επιλεγμένο και σας το προσφέρουν με το δικό τους τρόπο, με αγάπη και με όλη τους την τέχνη! Ειδικά για το καλοκαίρι, δοκιμάστε οπωσδήποτε και τα παγωτά – έκπληξη σε ξυλάκι, που επίσης θα βρείτε εντός!

Το «Mano à Mano» άνοιξε το 2019 από το Μάνο και την Κατερίνα, που βάζοντας όλο τους το μεράκι και την εμπειρία από το χώρο της εστίασης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προσφέρουν κάτι δημιουργικό και νόστιμο. To Μάρτιο του 2024, η Λαμπρινή γίνεται συνιδιοκτήτρια, αναλαμβάνει το τιμόνι του καταστήματος κι ως Chef βγάζει ένα νέο, δημιουργικό και φρέσκο μενού.

Ο κατάλογος του «Mano à Mano» δίνει τη δυνατότητα για μοναδικά γευστικά ταξίδια, πάντα με φρέσκα υλικά, που «δένονται» μεταξύ τους με προσοχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σ. Βεζυρτζή 11, Νεο Ρύσιο
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23921 15300

Ψητοπωλείο Ethnicόν | Street Food

ethnicon1.jpg

Το «street food» διαδίδεται όλο και περισσότερο και μας αρέσουν πολύ τα καταστήματα στα οποία, εκτός από το να πάρουμε στο χέρι την παραγγελία μας ή να τη ζητήσουμε μέσω delivery, μπορούμε να την απολαύσουμε… κι επί τόπου και το ψητοπωλείο «Ethnicόν» στη Θέρμη, είναι ένα από αυτά.

Ένα εστιατόριο - ψητοπωλείο που εδώ και χρόνια προσφέρει τα καλύτερα κρεατικά στη σχάρα και στη σούβλα, σε συνδυασμό με χειροποίητους μεζέδες, που φτάνουν να αποτελούν, σε κάθε περίπτωση, το ιδανικό γεύμα, για κάθε ώρα της ημέρας. Σε έναν χώρο ανανεωμένο, από τη νέα πλέον διεύθυνση, όπου ο καθένας μπορεί να νιώσει φιλόξενα κι ευχάριστα, στο πιο κεντρικό σημείο της Θέρμης.

Στο «Ethnicόν» όλα είναι φρέσκα και χειροποίητα, από τα κρεατοσκευάσματα μέχρι τις σαλάτες και τα συνοδευτικά, με υλικά που προέρχονται από Έλληνες προμηθευτές.

Οι σούβλες και οι σχάρες είναι ειδικότητα του, με το κοτόπουλο σούβλας ή το κοντοσούβλι κοτόπουλο, να ξεχωρίζουν. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Στενημάχου 1 με Πλατεία Παραμάνας, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 383813

Πάρκο Ανεμοδούρα | Πάρκo Αναψυχής

parko-anemodoura1.jpg

Το Πάρκο «Ανεμοδούρα» άνοιξε τις πύλες του το 2017, σ’ ένα μαγευτικό και καταπράσινο περιβάλλον 22 στρεμμάτων στην 8η οδό στους Ταγαράδες. Πλέον, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα αναψυχής στην Θεσσαλονίκη, για μικρά, αλλά και... μεγάλα παιδιά και είναι ένας αγαπημένος προορισμός για μία απόδραση από την πόλη!

Στην «Ανεμοδούρα» θα βρείτε μία πλούσια γκάμα υπαίθριων δραστηριοτήτων για παιδιά από 2 ετών και άνω, από ποδόσφαιρο, τένις και μπάσκετ, μέχρι ping pong , beach volley και θερινό σινεμά!

Ένας πολυχώρος με πάρκινγκ και με αμέτρητα παιχνίδια που θα ενθουσιάσει σίγουρα όλα τα παιδιά, την ίδια στιγμή που οι γονείς θα απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του αναψυκτηρίου του.

Δεν είναι τυχαίο που λόγω των παραπάνω –και όχι μόνο- η «Ανεμοδούρα» αποτελεί τα τελευταία χρόνια, έναν από τους πιο must προορισμούς στην Θεσσαλονίκη, για μία οικογενειακή έξοδο ή για τη διοργάνωση ενός πάρτι γενέθλιων που όλοι –μικροί και μεγάλοι- θα θυμούνται με όμορφες αναμνήσεις. Δείτε περισσότερα…

Τηλέφωνο κρατήσεων: 23920 70317

Escape 61 Str. & Beyond Escape Garden Bar | Café Bar Bistro

escape-61-str1.jpg

Το Escape 61 Str. & Beyond Escape Garden Bar βρίσκεται στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, επί της Μιαούλη 61. Πρόκειται για ένα café-bar με επιτραπέζια παιχνίδια που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του στις 15 Δεκεμβρίου 2023, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Και καθόλου τυχαία η συγκεκριμένη ημερομηνία, μιας που είναι ένας χώρος αφιερωμένος… σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Άλλωστε ποιος δεν λατρεύει τα Χριστούγεννα;

Το Escape προσφέρει αυτό για το οποίο μας προϊδεάζει το όνομά του – μία απόδραση από την καθημερινότητά μας, με αυθεντική δημιουργική απασχόληση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 12 και πάνω. Εδώ η τεχνολογία μπαίνει στο «pause» και τη σκυτάλη λαμβάνει η διασκέδαση με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τους φίλους μας.

Αποτελείται από δύο χώρους, το Escape 61 Str. που είναι ο κυρίως εσωτερικός χώρος του καταστήματος και το Beyond Escape Garden Bar που αποτελεί ουσιαστικά το bar και τον κήπο του.

Το Escape 61 Str. είναι διακοσμημένο μοναδικά, με κατά παραγγελία νέον πινακίδες με σούπερ-ήρωες και χαρακτήρες παιχνιδιών. Εδώ θα βρείτε δύο σαλόνια, το κόκκινο και το μπλε, με διακόσμηση από την πολυαγαπημένη σειρά FRIENDS, αλλά και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για πιο απαιτητικά επιτραπέζια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μιαούλη 61, Πλαγιάρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23923 07362

Battlenet 3D | GamesCafé Bar Bistro

battlenet-3d-1.jpg

Το Battlenet 3D στην οδό Καραολή και Δημητρίου 3 στη Θέρμη, είναι κάτι παραπάνω από ένα internet café. Αποτελώντας κατάστημα της διαρκώς αναπτυσσόμενης αλυσίδας "Battlenet Gaming Stations" ήρθε για να προσφέρει αρχικά στους gamers την πιο σύγχρονη εμπειρία παιχνιδιού, αλλά ταυτόχρονα και σε όλες τις ηλικίες ένα πολυχώρο ψυχαγωγίας για κάθε ώρα της ημέρας.

Ένας ζεστός και όμορφος ψυχαγωγικός χώρος, με ιδιαίτερο design και εξαιρετική αισθητική, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καθημερινά δραστηριότητες με παιχνίδια όλων των ειδών αλλά και τους αγαπημένους τους αθλητικούς αγώνες, σε συνδυασμό με τον καφέ, το ποτό, το snack ή το finger food τους.

Σε προνομιακό σημείο στο κέντρο της Θέρμης, σε υποδέχεται τόσο στον πολύχρωμο εσωτερικό χώρο του όσο και στα τραπεζάκια έξω, σε ένα ευρύχωρο πεζοδρόμιο, που ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αγαπημένος προορισμός για όλους από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Η Battlenet Gaming Stations κρατάει σταθερά τα ηνία ως η πιο εξελιγμένη αλυσίδα Gaming Stations στην Ελλάδα , με περισσότερα από 50 καταστήματα στο δυναμικό της, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καραολή & Δημητρίου 3, Θέρμη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312 133789

Root Coffee Pizza & More | Coffee SpotBreakfastPizza & more

root-coffee-pizza-more1.jpg

Εάν είμαστε «on the road» προς ή από Χαλκιδική, στον κεντρικό δρόμο που περνά από τη Νέα Ραιδεστό, υπάρχει ένα εξαιρετικό σημείο στο οποίο μπορούμε να σταματήσουμε για φρέσκο, ζεστό ή κρύο καφέ και μικρογεύματα ιδανικά για πρωινό και για όλη την ημέρα κι αυτό είναι το «Root Coffee Pizza & More».

Ένα από τα καλύτερα coffee – breakfast και street food καταστήματα σε όλο το δήμο Θέρμης, που ξεχωρίζει για τη νόστιμη pizza του, το φιλόξενο περιβάλλον του και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει, είτε για μία στάση για καφέ επί τόπου, είτε για take away, είτε μέσω delivery, που καλύπτει όλες τις γύρω περιοχές.

Το «Root Coffee Pizza & More» άνοιξε στη Νέα Ραιδεστό τον Απρίλιο του 2020 κι αποτελεί έκτοτε αγαπημένο προορισμό για κατοίκους της περιοχής, εργαζόμενους στις γύρω επιχειρήσεις και φυσικά, για κάθε διερχόμενο «ταξιδιώτη», που μπορεί να βρει εκεί το ιδανικό σημείο στάσης για ό,τι χρειάζεται. Η άριστη τοποθεσία του, πέρασμα από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική και αντίστροφα, ο ποιοτικός καφές του και η μεγάλη ποικιλία σε μικρογεύματα, δεν αφήνουν κανέναν ανικανοποίητο, ενώ το φωτεινό σημείο όπου βρίσκεται, είναι ό,τι καλύτερο για μία στάση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 12, Νέα Ραιδεστός
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 464552

Ματζόρε Street Food & Coffee | Street FoodCoffee Spot – Πάρκο Αναψυχής

matzore1.jpg

Το Ματζόρε Street Food & Coffee άνοιξε τις πόρτες του το 2021 στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής του Δήμου Θέρμης. Είναι ένας πολυχώρος που προσφέρει στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης για όλους από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες επιλογέςστην ανατολική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την έξοδο σας, με εξαιρετικό φαγητό αλλά και πλούσιες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Ο χώρος λειτουργεί καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, χειμώνα και καλοκαίρι, διαθέτει άνετο parking για τους πελάτες του, ενώ με το μενού των γευστικών δημιουργιών του εξυπηρετεί και με delivery τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Το Ματζόρε Street Food & Coffee είναι ένας πολυχώρος που παραπέμπει σε αγρόκτημα, με ανοιχτωσιά και πανέμορφη θέα, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν στο χώρο του εστιατορίου του, με πέτρινα γεφυράκια, με όμορφα και δροσερά ξύλινα κιόσκια για να απολαύσετε το γεύμα σας και με ένα υπαίθριο παιδότοπο για όλα τα παιδιά, που τους επιτρέπει να χαρούν αυθεντικές στιγμές παιχνιδιού σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, Δήμος Θέρμης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23960 41476

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία