Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Καλοκαιρινή έξοδος στην πόλη, στα 13+1 από τα καλύτερα café bar της, για καφέ, ποτό, cocktails και όχι μόνο

All day διασκέδαση και summer vibes, στα πιο αγαπημένα spots της Θεσσαλονίκης

 27/06/2024 12:00

Αφιέρωμα: Καλοκαιρινή έξοδος στην πόλη, στα 13+1 από τα καλύτερα café bar της, για καφέ, ποτό, cocktails και όχι μόνο

Το καλοκαίρι είναι εδώ…ο υδράργυρος στην πόλη ανεβαίνει και η επιθυμία για έξοδο με την παρέα μας, σε χώρους όμορφους και δροσερούς μεγαλώνει. Όλοι μας ψάχνουμε το ιδανικό café bar για να απολαύσουμε τον καφέ μας στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το ποτό ή το cocktail μας τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.

Τα cafe bars στην Θεσσαλονίκη, πολλά και σε πολλά σημεία της. Χώροι όμορφοι και αγαπημένοι, που μας προσφέρουν τη δυνατότητα να αφήσουμε για λίγο τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να χαλαρώσουμε διασκεδάζοντας.

13+1 από αυτούς τους χώρους που μας ενθουσιάζουν και τους απολαμβάνουμε για τον καφέ ή το ποτό μας είναι οι ακόλουθοι. Πάμε να τους γνωρίζουμε…

Ennea Rooftop Bar

ennea1.jpg

Tο «Ennea Rooftop Bar» του «MonAsty, Autograph Collection Hotel», άνοιξε για δεύτερη χρονιά φέτος τις πόρτες του, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης και περιμένοντας … όποια πιστή και πιστό, να … προσέλθουν για να απολαύσουν τα εμπνευσμένα cocktails και τις γεύσεις της Μεσογείου, που προσφέρει. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του είναι διακριτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και το μοναδικό του χαρακτηριστικό, η 360ο θέα που προσφέρει σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Αν δεν το επισκεφτήκατε πέρυσι, λοιπόν, με το ξεκίνημά του, σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε οπωσδήποτε φέτος και σίγουρα θα γίνει ένας από τους αγαπημένους σας προορισμούς δροσιάς κι απόλαυσης, όλο το καλοκαίρι!

Από τις 11 το πρωί, για καφέ και light snacks, το μεσημέρι για γευστικές σαλάτες κι άλλα γεύματα κι από τις 6 το απόγευμα, έως τη 1 το βράδυ, με τα ξεχωριστά signature cocktails, την καλοστημένη wine list, προτάσεις fine bites, μουσική από έμπειρους Djs και live events, η διάθεση σταδιακά ανεβαίνει στο «Ennea Rooftop Bar». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 45, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 434999

Pink Dot café

pink-dot-cafe1.jpg

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το «ροζ café» που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην Θεσσαλονίκη, είτε από στόμα σε στόμα είτε μέσα από τα social media, όπου κάνει «θραύση» στις τάξεις των influencers και όχι μόνο. Ο λόγος για το Pink Dot café - ένας χώρος με υπέροχη αισθητική, που «υποκλίνεται» στο ροζ, ως σύμβολο κομψότητας, διασκέδασης, αλλά και θαλπωρής.

Θα το βρείτε εντός του Apollonia Politia, από την πλευρά της θάλασσας και όπως καταλαβαίνετε, η θέα που προσφέρει είναι μοναδική. Απολαύστε τον καφέ, το brunch ή το aperitivo σας, με την ειδυλλιακή θέα του Θερμαϊκού και ταξιδέψτε νοερά μαζί με τα αεροπλάνα που θα παρακολουθήσετε να πετούν σε σχετικά κοντινή απόσταση, προσφέροντας ένα μοναδικό συναίσθημα νοσταλγίας και ονείρου!

Μόλις μπείτε στον χώρο του Pink Dot café θα αισθανθείτε σαν να έχετε μπει σε ένα «αστικό παραμύθι» με φόντο υπέροχα λουλούδια, φινετσάτη διακόσμηση και chill out μουσική. Το team του θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ανάμεσα στις πολλές γευστικές δημιουργίες που κατακλύζουν τον χώρο με μυρωδιές και θα σας προσφέρει μία συνολικά άψογη εμπειρία service. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 84 (Apollonia Politia)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 806053

Oberon Café Bar Restaurant

oberon2.jpg

Το Oberon Café Bar Restaurant πρωτοσυστήθηκε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης το 2017. Βρίσκεται σε μία μοναδική τοποθεσία, στη γωνία της Λεωφόρου Νίκης με την Πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης με απόλυτη θέα στον κόλπο του Θερμαϊκού. Έκτοτε αποτελεί έναν αγαπημένο all day χώρο συνάντησης και διασκέδασης, που αποπνέει αυθεντικά cozy vibes στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Αυτό που έκανε το Oberon να ξεχωρίσει ως Café Bar Restaurant από το πλήθος των καταστημάτων του κέντρου της πόλης, είναι τόσο η ποιότητα των προϊόντων του όσο και της εξυπηρέτησής του, αλλά και η πραγματική άνεση που προσφέρει στους επισκέπτες του καθημερινά.

Ο εσωτερικός του χώρος αποπνέει έναν αρχοντικό αέρα, με τις γήινες αποχρώσεις να κυριαρχούν και το αυτοκρατορικό κόκκινο να βάζει τη δική του πινελιά φινέτσας. Ο εξωτερικός χώρος έχει θέα τη μαγευτική παραλία της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να σας παρεμποδίζει η ροή του πλήθους που περνά από το σημείο από το να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας – ίσως ένα από τα μοναδικά café-bar που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στην πολύβουη Λεωφόρο Νίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 13, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228400

Avenue

avenue9.jpg

Στο ομορφότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία, θα βρείτε έναν χώρο εστίασης υψηλών standards. Το όνομα αυτού Avenue – Modern Cuisine.

Πρόκειται για τον επαναπροσδιορισμό ενός ιστορικού Restaurant & Bar της πόλης που ξεκίνησε ως Thessaloniki Palace, έπειτα λειτούργησε ως Interni και τελευταίως ως Maison Crystal. Πλέον, μας προσκαλεί σε νέα γαστρονομικά και όχι μόνο ταξίδια με μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα cocktails καθώς και επιλογές από μία πλούσια κάρτα κρασιών.

Το Avenue δεσπόζει σε έναν ξεχωριστό χώρο τριών στρεμμάτων πάνω στη Νέα Παραλία, με μαγευτική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο. Στον εξωτερικό του χώρο έκτασης 2,3 στρεμμάτων, θα βρείτε έναν ονειρεμένο κήπο με δύο τεράστια μπαρ, σαλόνια και τζάκια, σε Cycladic φιλοσοφία, που εξυπηρετεί για καφέ, breakfast, brunch, lunch, dinner και ποτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 6
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 841921

ARC Espresso Wine Bar

arc-espresso-wine-bar2.jpg

Η ιστορία του Arc Espresso Wine Bar ξεκινά στα τέλη Αυγούστου του 2014, όταν μία παρέα επιχειρηματιών της πόλης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα bar για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα προσφέρει στους θαμώνες του στιγμές προσιτής πολυτέλειας, με καφέ, ποτά και κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, σε ένα άκρως φιλόξενο, urban chic, περιβάλλον.

Ο στόχος επετεύχθη και η ομάδα εμπλουτίστηκε με πλήθος συνεργατών που δίνουν καθημερινά κάτι από τον καλύτερο εαυτό τους στο Arc. Αδιαμφισβήτητα, οι ομάδες κάνουν τη διαφορά και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά εδώ, με ανθρώπους που σε υποδέχονται ζεστά, με χαμόγελο και ευγένεια.

Οι πόρτες του Arc Espresso Wine Bar ανοίγουν καθημερινά από τις 7 το πρωί, προσφέροντας στους πελάτες του τον αγαπημένο τους καφέ, από εξαιρετικό χαρμάνι, με πλούσιο άρωμα και απαλή γεύση. Έπειτα τη σκυτάλη παίρνει το πλούσιο brunch, με αυγά και ομελέτες, pancakes, club sandwich, ζυμαρικά, πίτσα, σαλάτες, bao bans και όχι μόνο.

Το lunch break από τη δουλειά και το γεύμα στο Arc είναι μία από τις αγαπημένες πλέον συνήθειες των ανθρώπων που κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μενού του απαρτίζεται από υπέροχα και προσεγμένα κυρίως πιάτα, όπως το εξαιρετικό του μοσχάρι, όπως επίσης και το φιλέτο κοτόπουλο, σε συνδυασμό με τη σαλάτα της επιλογής σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250309

Apallou

apallou.jpg

Το Apallou έκανε την εμφάνισή του το 2005 κι έκτοτε έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο σημείο συνάντησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και αγαπημένα σημεία της πόλης, γωνία Καρόλου Ντηλ με Μητροπόλεως, οι ιδιοκτήτες έδωσαν ζωή σε ένα όνειρο που έγινε όραμα και μετουσιώθηκε στο Apallou.

Όποια ώρα της ημέρας και αν περάσεις από εκεί, θα καταλάβεις αμέσως γιατί έχει γίνει πόλος έλξης των Θεσσαλονικέων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Χαρούμενα πρόσωπα, καλή μουσική, χαμογελαστό προσωπικό δημιουργούν μία όμορφη ατμόσφαιρα κι εκπέμπουν μόνο θετικά vibes!

Το Apallou ανοίγει τις πόρτες του νωρίς το πρωί και σε περιμένει να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον εκλεκτό, αρωματικό καφέ του, ή να τον απολαύσεις σε ένα διάλειμμα από τα ψώνια σου στο κέντρο της πόλης.

Το πρωινό, που σερβίρεται μέχρι το μεσημέρι, έχει πολύ καλές και υγιεινές επιλογές για να σου γεμίσουν ενέργεια - από γιαούρτι με γκρανόλα, μέλι και φρέσκα φρούτα, μέχρι ολόφρεσκα σάντουιτς.

Ιδανικό spot για ξεκούραση, για συνάντηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ή ακόμη και για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Το όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του και η άψογη εξυπηρέτηση συνθέτουν το καλύτερο σκηνικό και σου φτιάχνει τη διάθεση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228898

WonderLounge

wonderlounge8.jpg

Το WonderLounge θα το βρείτε στον 1ο όροφο του πολυκαταστήματος Hondos Center Apollonia Politia. Πρόκειται για έναν χώρο γεμάτο «μαγεία», βυθισμένο στα αγαπημένα μας παραμύθια. Τα χρώματα, η φαντασία και η δημιουργικότητα που το περιβάλλουν θα σας ενθουσιάσουν, ενώ οι γεύσεις και τα αρώματα θα έρθουν να προστεθούν ως το κερασάκι στην τούρτα μίας πραγματικής food & fun εμπειρίας.

Λόγω της παραμυθένιας του φιλοσοφίας, το WonderLounge έχει χαρακτηριστεί ως ένας instagrammable παράδεισος, με καλόγουστη διακόσμηση, θεματικά σκηνικά, fancy ροφήματα και γευστικά πιάτα.

Απολαύστε τη μοναδική αισθητική του χώρου και τις υπέροχες γεύσεις που προσφέρει και αποτυπώστε τις εντυπώσεις σας στα social media. Θα ανακαλύψετε πως δεν έχει γίνει τυχαία talk of the town. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 84 (εντός Hondos Center Apollonia Politia)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 806193

Pantheon Bar

pantheon-bar1.jpg

Το «Pantheon Bar» είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά café – bars του κέντρου της πόλης, με μία ιστορία που ξεκινά από το 2002 και την οποία γιόρτασε, μάλιστα, πρόσφατα, με μία σειρά από events, που έμειναν αξέχαστα σε πολλούς. Με moto και φιλοσοφία τους το «strong feelings», τα ωραία και δυνατά συναισθήματα που πάντα θέλουν να μας προκαλούν, οι άνθρωποί του ξέρουν πώς να φροντίσουν, τόσο το χώρο τους, όσο κι εμάς.

Το «Pantheon Bar», μοιάζει με μία «κοινότητα», που δημιουργείται και διατηρείται από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των θαμώνων και του προσωπικού, γι’ αυτό και ποτέ δεν θα πιούμε τον καφέ μας «απρόσωπα», εκτός αν το επιλέξουμε.

Aπό τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το «Pantheon Bar» κέρδισε αμέσως μία θέση στις καρδιές όσων εκτιμούν τη συνέπεια στην ποιότητα, τις ωραίες μουσικές και τα αληθινά χαμόγελα.

Το 2014 επεκτάθηκε και στο ακριβώς διπλανό κατάστημα, στη γωνία Καρόλου Ντηλ και Προξένου Κορομηλά κι από τότε καθιερώθηκε ως η πιο αγαπημένη γωνία της πόλης, ένα κλασσικό μπαρ κι όχι μόνο όπου, από το πρωί έως το βράδυ μπορεί κανείς να συχνάζει για καφέ, brunch, fine drinking κι αξέχαστα party. Έκτοτε συνεχίζει να διαγράφει σταθερή τροχιά διαρκείας στο χάρτη της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και να χαρίζει στο κοινό του δυνατά συναισθήματα, αδιαφορώντας για τα εφήμερα trends. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287767

Wonderwall Fun Bar

wonderwall-fun-bar2.jpg

Η επιθυμία για εναλλακτικούς και ποιοτικούς τρόπους διασκέδασης ήταν που «γέννησε» τον περίφημο πολυχώρο της Θεσσαλονίκης, το «Wonderwall Fun Bar». Ένα κτίριο, τέσσερις θεματικοί όροφοι, ο καθένας με τη δική του ταυτότητα, προσφέρουν υπέροχες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης.

Εκεί που χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα, το κτίριο στο 18 της Αιγύπτου, δεσπόζει όχι ως ένα ακόμα café bar, αλλά ως ένας πολυχώρος διασκέδασης που δένει κουλτούρες, ιδέες και ανθρώπους. Είναι ένα σημείο συνάντησης για όσους ζητούν κάτι διαφορετικό! Καφές, ποτό, φαγητό και παιχνίδια συνδυάζονται άριστα και σε καλούν να πάρεις μέρος στην περιπέτεια!

Το «Wonderwall Fun Bar» έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό για κάθε ώρα της ημέρας, ανάλογα τη διάθεση και την περίσταση.

Στο ισόγειο, με την μοντέρνα urban αισθητική, φιλοξενούνται μερικά από τα alternative events της πόλης, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Πάρτυ με καταξιωμένους djs, οι περίφημες βραδιές Bar Quiz και ο θεσμός της Τρίτης, το καραόκε, είναι μερικά μόνο από αυτά.

Στον πρώτο όροφο, με την νοσταλγική διάθεση βγαλμένη από τα 90s, θα συναντήσετε τις κλασικές καμπίνες arcade με όλα τα διάσημα games της εποχής. Το αυθεντικό ξύλινο ποδοσφαιράκι ξεσηκώνει μικρούς αλλά και μεγαλύτερους και προσκαλεί σε ματς που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Οι λάτρεις των παιχνιδιών εδώ θα απολαύσουν και τουρνουά beer pong, NBA jam και foosball. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αιγύπτου 18, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 111018

Menta

menta4.jpg

Η επιτυχία συνήθως έρχεται μετά από ένα ρίσκο που θα πάρεις, από μία ιδέα που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή και σίγουρα μετά από ένα όραμα που θέλεις επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η «menta», όταν ο Γιώργος Λιαχούδης και ο Μανώλης Κοτζαμάνης, φίλοι από το σχολείο, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να δημιουργήσουν παρέα έναν όμορφο χώρο που θα γίνει αγαπημένο στέκι πολλών.

Πού θα πραγματοποιούσαν όμως το όνειρο τους ο Γιώργος και ο Μανώλης; Στην Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο μπαμπάς του Γιώργου είχε παλιότερα ένα ουζερί. Ο Γιώργος αυτή τη γειτονιά την γνώριζε πολύ καλά, καθώς εκεί μεγάλωσε ουσιαστικά κι ήταν από τις αγαπημένες του. Δεν χρειάστηκε περισσότερη σκέψη. Η «menta» θα έκανε το ξεκίνημά της εκεί.

Το 2011 λοιπόν η «menta» γίνεται το πρώτο café – bar στα γνωστά μέχρι και σήμερα Λουλουδάδικα. Στην Κομνηνών, έναν ξεκάθαρα εμπορικό δρόμο που είχε κίνηση κυρίως τα πρωινά, στήθηκε ένα μαγαζί με αισθητική και χαρακτήρα, στο οποίο κανείς μπορούσε να απολαύσει τον καφέ του, αλλά και το βράδυ το ποτό του.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η «menta» έμαθε στη Θεσσαλονίκη την Κομνηνών και το βράδυ, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, αυτό της χαλάρωσης και της διασκέδασης. Κι έτσι, σε ένα μεγάλο βαθμό, καθόρισε την πορεία της γειτονιάς μια και με το πέρασμα του χρόνου δημιουργήθηκαν κι άλλοι χώροι εστίασης στην περιοχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 016593

Funky Monkey SKG

funky-monkey-skg1.jpg

Το «Funky Monkey SKG», που άνοιξε το Νοέμβριο του 2022 στο νούμερο 21 της Παλαιών Πατρών Γερμανού, είναι ένα cocktail bar – bistro, που διαφέρει μακράν από άλλα. Για την ακρίβεια, είναι απόλυτα μοναδικό στο είδος του. Όχι μόνο για τα γευστικά πρωινά που προσφέρει κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, όχι μόνο για τα ευφάνταστα cocktails, όμοια των οποίων – σε γεύση, αλλά και παρουσίαση και σερβίρισμα - δεν θα βρείτε μάλλον πουθενά αλλού στην πόλη, αλλά και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Ένας χώρος που «λατρεύεται» από όσους αγαπούν το παλιό και το vintage, το χειροποίητο και το μοναδικό, σε μία cozy, funky ατμόσφαιρα, με αγαπημένες μουσικές και ανθρώπους, με τους οποίους νιώθει κανείς πραγματικά φιλικά κι άνετα.

Με «ρίζες» από την γειτονική Κοζάνη, όπου λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, το «Funky Monkey SKG» άνοιξε στη Θεσσαλονίκη πριν από έναν περίπου χρόνο. Funky χώρος, funky ατμόσφαιρα και μουσική και αρκετά αντικείμενα με θέμα τις… μαϊμούδες στο χώρο, του έδωσαν και το όνομά του.

Συνιδρυτές του «Funky Monkey SKG» η Λίλα κι ο Αργύρης, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της Λίλας να συμμετέχουν επίσης ενεργά. Τα αδέρφια της Βάσω και Dida, υπεύθυνοι του καταστήματος της Κοζάνης, έρχονται εναλλάξ στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γονείς τους, έχουν αναλάβει μεγάλο κομμάτι της «background» στήριξης της επιχείρησης. Με ποιο τρόπο; Έχουν επιμεληθεί όλα τα διακοσμητικά του χώρου, μεταποιώντας παλιά αντικείμενα και δίνοντάς τους μια διαφορετική χρήση κι αξία. Όπως την παλιά βαλίτσα ταξιδίων της οικογένειας, που έχει γίνει πλέον έπιπλο στο χώρο, τα διακοσμητικά που είναι φτιαγμένα από χάντρες παλιών κολιέ, παλιές πόρτες που έχουν βρει εδώ μία νέα θέση και πολλά άλλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 268733

Διώροφον

diorofon2.jpg

Στη γωνία Μεταμορφώσεως με Κερασούντος, στην καρδιά της Καλαμαριάς και δύο μόνο βήματα από τον πεζόδρομο, ένας όμορφος κήπος και μία άνετη σκάλα, σας καλωσορίζουν σε έναν φιλόξενο χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Έχοντας ανοίξει την Πρωτοχρονιά του 2014, σε παλιά, ανακαινισμένη μονοκατοικία της περιοχής, το «Διώροφον» αποτελεί έκτοτε σημείο συνάντησης κάθε λογής κόσμου, χάρη στην οικεία ατμόσφαιρά του, που κάνει όλους να νιώθουν άνετα. Θα δείτε από παρέες κατοίκων κάθε ηλικίας της περιοχής, μέχρι γνωστούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού και σας εγγυόμαστε ότι από το πρωί έως κι αργά το βράδυ, θα χαλαρώσετε και θα τύχετε της καλύτερης και πιο φιλικής εξυπηρέτησης!

Το café bar «Διώροφον» είναι ένας όμορφος εναλλακτικός χώρος, που ξεχωρίζει από άλλα της Καλαμαριάς, τόσο ως προς το διάκοσμο, όσο και ως προς την εξαιρετική εξυπηρέτηση που, μαζί με τις value for money τιμές του, σας εξασφαλίζουν την απόλυτη και προσιτή σε όλους διασκέδαση.

Εδώ, έρχεστε με τη διάθεση που έχετε, χωρίς να χρειάζεται να μπείτε σε κάποιο ειδικό «mood». Μπαίνετε από την αυλόπορτα επί της Κερασούντος και βρίσκεστε στην αυλή ή μέσα, στο boho καθιστικό του ισογείου, για να απολαύσετε τον καφέ, το αναψυκτικό, το αφέψημα ή το ρόφημα της αρεσκείας σας, αλλά και φρέσκους χυμούς, που ετοιμάζονται επί τόπου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 81, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 453998

Deseo

deseo24.jpg

Το brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα γεύμα, είναι ένα κοινωνικό γεγονός και στο «Deseo», στο νούμερο 43 της οδού Νικολάου Πλαστήρα, στη Χαριλάου, ξέρουν να το σερβίρουν σωστά, έχοντας φροντίσει για τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να σας μείνει αξέχαστο. Ως all day προορισμός το «Deseo» ξέρει να προσφέρει, τόσο νόστιμα και προσεγμένα γεύματα, όσο κι ένα ιδανικό περιβάλλον, για να χαλαρώσετε και να προσφέρετε στον εαυτό σας, την ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Αργά το πρωί και νωρίς το μεσημέρι εκεί, κάπου στη μέση της ημέρας, είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρετε την παρέα σας και να περάσετε μία βόλτα από το «Deseo», στη Χαριλάου, για να απολαύσετε ένα από τα πιο σημαντικά, πλέον γεύματα, που δεν είναι ακριβώς πρωινό, αλλά ούτε και πλήρες μεσημεριανό. Το brunch είναι κάτι ενδιάμεσο, κάτι πολύ νόστιμο και κάτι που σας συστήνουμε. Στο «Deseo» διαρκεί έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες και είναι δύο γεύματα σε ένα.

Από το φθινόπωρο του 2006, οπότε κι άνοιξε, το «Deseo» προσελκύει καθημερινά κόσμο όλων των ηλικιών κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η ευρεία γκάμα του μενού του, που ξεκινά από τον απαραίτητο πρώτο πρωινό καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα, μαζί με ελαφριές προτάσεις για πρωινό, μέχρι τη λίστα των signature cocktails του το βράδυ – η λίστα αλλάζει από χειμώνα σε καλοκαίρι - και τις ενδιάμεσες προτάσεις σε φαγητό ή συνοδευτικά, όπως η πίτσα ή τα bao buns, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών, οι επιλογές σε fingerfood και φυσικά το brunch του, το καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα, γαστρονομικά, σημεία στην πόλη.

Το brunch στο «Deseo», ήρθε ως αίτημα των ίδιων των πελατών. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος άκουσαν τις ανάγκες σας και φρόντισαν να προσφέρουν καθημερινά προτάσεις βασισμένες σε αγνά υλικά κι όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά προϊόντα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 43, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 326304

Truffa

truffa1.jpg

Σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της πόλης, στο 207 της Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Τούμπα, βρίσκεται η «Truffa». Ένας χώρος ιδιαίτερης αισθητικής, με χρώματα γήινα που ηρεμούν το μάτι και χαλαρώνουν το μυαλό, από νωρίς το πρωί σας περιμένει για τον πρώτο καφέ της ημέρας και για ένα πρωινό ή brunch αντάξιο των προσδοκιών σας.

Όταν η ώρα περνά, τον καφέ διαδέχονται γευστικά cocktails και ενδιαφέροντα κρασιά μαζί με πολύ ωραία πιάτα που πρόσφατα μάλιστα ανανεώθηκαν. Casual γευστικές προτάσεις αλλά και πιο ντελικάτες γεύσεις έρχονται να συνθέσουν το ιδανικό δείπνο.

Στην «Truffa» η ατμόσφαιρα είναι μοναδική όλες τις ώρες της ημέρας. Η ζεστή διακόσμηση τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο, η ευχάριστη μουσική και φυσικά η… εξωστρεφής, open κουζίνα, δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 207, Άνω Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 908680

Το καλοκαίρι είναι εδώ…ο υδράργυρος στην πόλη ανεβαίνει και η επιθυμία για έξοδο με την παρέα μας, σε χώρους όμορφους και δροσερούς μεγαλώνει. Όλοι μας ψάχνουμε το ιδανικό café bar για να απολαύσουμε τον καφέ μας στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το ποτό ή το cocktail μας τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.

Τα cafe bars στην Θεσσαλονίκη, πολλά και σε πολλά σημεία της. Χώροι όμορφοι και αγαπημένοι, που μας προσφέρουν τη δυνατότητα να αφήσουμε για λίγο τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να χαλαρώσουμε διασκεδάζοντας.

13+1 από αυτούς τους χώρους που μας ενθουσιάζουν και τους απολαμβάνουμε για τον καφέ ή το ποτό μας είναι οι ακόλουθοι. Πάμε να τους γνωρίζουμε…

Ennea Rooftop Bar

ennea1.jpg

Tο «Ennea Rooftop Bar» του «MonAsty, Autograph Collection Hotel», άνοιξε για δεύτερη χρονιά φέτος τις πόρτες του, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης και περιμένοντας … όποια πιστή και πιστό, να … προσέλθουν για να απολαύσουν τα εμπνευσμένα cocktails και τις γεύσεις της Μεσογείου, που προσφέρει. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του είναι διακριτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και το μοναδικό του χαρακτηριστικό, η 360ο θέα που προσφέρει σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Αν δεν το επισκεφτήκατε πέρυσι, λοιπόν, με το ξεκίνημά του, σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε οπωσδήποτε φέτος και σίγουρα θα γίνει ένας από τους αγαπημένους σας προορισμούς δροσιάς κι απόλαυσης, όλο το καλοκαίρι!

Από τις 11 το πρωί, για καφέ και light snacks, το μεσημέρι για γευστικές σαλάτες κι άλλα γεύματα κι από τις 6 το απόγευμα, έως τη 1 το βράδυ, με τα ξεχωριστά signature cocktails, την καλοστημένη wine list, προτάσεις fine bites, μουσική από έμπειρους Djs και live events, η διάθεση σταδιακά ανεβαίνει στο «Ennea Rooftop Bar». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 45, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 434999

Pink Dot café

pink-dot-cafe1.jpg

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το «ροζ café» που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην Θεσσαλονίκη, είτε από στόμα σε στόμα είτε μέσα από τα social media, όπου κάνει «θραύση» στις τάξεις των influencers και όχι μόνο. Ο λόγος για το Pink Dot café - ένας χώρος με υπέροχη αισθητική, που «υποκλίνεται» στο ροζ, ως σύμβολο κομψότητας, διασκέδασης, αλλά και θαλπωρής.

Θα το βρείτε εντός του Apollonia Politia, από την πλευρά της θάλασσας και όπως καταλαβαίνετε, η θέα που προσφέρει είναι μοναδική. Απολαύστε τον καφέ, το brunch ή το aperitivo σας, με την ειδυλλιακή θέα του Θερμαϊκού και ταξιδέψτε νοερά μαζί με τα αεροπλάνα που θα παρακολουθήσετε να πετούν σε σχετικά κοντινή απόσταση, προσφέροντας ένα μοναδικό συναίσθημα νοσταλγίας και ονείρου!

Μόλις μπείτε στον χώρο του Pink Dot café θα αισθανθείτε σαν να έχετε μπει σε ένα «αστικό παραμύθι» με φόντο υπέροχα λουλούδια, φινετσάτη διακόσμηση και chill out μουσική. Το team του θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ανάμεσα στις πολλές γευστικές δημιουργίες που κατακλύζουν τον χώρο με μυρωδιές και θα σας προσφέρει μία συνολικά άψογη εμπειρία service. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 84 (Apollonia Politia)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 806053

Oberon Café Bar Restaurant

oberon2.jpg

Το Oberon Café Bar Restaurant πρωτοσυστήθηκε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης το 2017. Βρίσκεται σε μία μοναδική τοποθεσία, στη γωνία της Λεωφόρου Νίκης με την Πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης με απόλυτη θέα στον κόλπο του Θερμαϊκού. Έκτοτε αποτελεί έναν αγαπημένο all day χώρο συνάντησης και διασκέδασης, που αποπνέει αυθεντικά cozy vibes στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Αυτό που έκανε το Oberon να ξεχωρίσει ως Café Bar Restaurant από το πλήθος των καταστημάτων του κέντρου της πόλης, είναι τόσο η ποιότητα των προϊόντων του όσο και της εξυπηρέτησής του, αλλά και η πραγματική άνεση που προσφέρει στους επισκέπτες του καθημερινά.

Ο εσωτερικός του χώρος αποπνέει έναν αρχοντικό αέρα, με τις γήινες αποχρώσεις να κυριαρχούν και το αυτοκρατορικό κόκκινο να βάζει τη δική του πινελιά φινέτσας. Ο εξωτερικός χώρος έχει θέα τη μαγευτική παραλία της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να σας παρεμποδίζει η ροή του πλήθους που περνά από το σημείο από το να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας – ίσως ένα από τα μοναδικά café-bar που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στην πολύβουη Λεωφόρο Νίκης. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 13, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228400

Avenue

avenue9.jpg

Στο ομορφότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία, θα βρείτε έναν χώρο εστίασης υψηλών standards. Το όνομα αυτού Avenue – Modern Cuisine.

Πρόκειται για τον επαναπροσδιορισμό ενός ιστορικού Restaurant & Bar της πόλης που ξεκίνησε ως Thessaloniki Palace, έπειτα λειτούργησε ως Interni και τελευταίως ως Maison Crystal. Πλέον, μας προσκαλεί σε νέα γαστρονομικά και όχι μόνο ταξίδια με μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα cocktails καθώς και επιλογές από μία πλούσια κάρτα κρασιών.

Το Avenue δεσπόζει σε έναν ξεχωριστό χώρο τριών στρεμμάτων πάνω στη Νέα Παραλία, με μαγευτική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο. Στον εξωτερικό του χώρο έκτασης 2,3 στρεμμάτων, θα βρείτε έναν ονειρεμένο κήπο με δύο τεράστια μπαρ, σαλόνια και τζάκια, σε Cycladic φιλοσοφία, που εξυπηρετεί για καφέ, breakfast, brunch, lunch, dinner και ποτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 6
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 841921

ARC Espresso Wine Bar

arc-espresso-wine-bar2.jpg

Η ιστορία του Arc Espresso Wine Bar ξεκινά στα τέλη Αυγούστου του 2014, όταν μία παρέα επιχειρηματιών της πόλης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα bar για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα προσφέρει στους θαμώνες του στιγμές προσιτής πολυτέλειας, με καφέ, ποτά και κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, σε ένα άκρως φιλόξενο, urban chic, περιβάλλον.

Ο στόχος επετεύχθη και η ομάδα εμπλουτίστηκε με πλήθος συνεργατών που δίνουν καθημερινά κάτι από τον καλύτερο εαυτό τους στο Arc. Αδιαμφισβήτητα, οι ομάδες κάνουν τη διαφορά και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά εδώ, με ανθρώπους που σε υποδέχονται ζεστά, με χαμόγελο και ευγένεια.

Οι πόρτες του Arc Espresso Wine Bar ανοίγουν καθημερινά από τις 7 το πρωί, προσφέροντας στους πελάτες του τον αγαπημένο τους καφέ, από εξαιρετικό χαρμάνι, με πλούσιο άρωμα και απαλή γεύση. Έπειτα τη σκυτάλη παίρνει το πλούσιο brunch, με αυγά και ομελέτες, pancakes, club sandwich, ζυμαρικά, πίτσα, σαλάτες, bao bans και όχι μόνο.

Το lunch break από τη δουλειά και το γεύμα στο Arc είναι μία από τις αγαπημένες πλέον συνήθειες των ανθρώπων που κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μενού του απαρτίζεται από υπέροχα και προσεγμένα κυρίως πιάτα, όπως το εξαιρετικό του μοσχάρι, όπως επίσης και το φιλέτο κοτόπουλο, σε συνδυασμό με τη σαλάτα της επιλογής σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250309

Apallou

apallou.jpg

Το Apallou έκανε την εμφάνισή του το 2005 κι έκτοτε έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο σημείο συνάντησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και αγαπημένα σημεία της πόλης, γωνία Καρόλου Ντηλ με Μητροπόλεως, οι ιδιοκτήτες έδωσαν ζωή σε ένα όνειρο που έγινε όραμα και μετουσιώθηκε στο Apallou.

Όποια ώρα της ημέρας και αν περάσεις από εκεί, θα καταλάβεις αμέσως γιατί έχει γίνει πόλος έλξης των Θεσσαλονικέων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Χαρούμενα πρόσωπα, καλή μουσική, χαμογελαστό προσωπικό δημιουργούν μία όμορφη ατμόσφαιρα κι εκπέμπουν μόνο θετικά vibes!

Το Apallou ανοίγει τις πόρτες του νωρίς το πρωί και σε περιμένει να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον εκλεκτό, αρωματικό καφέ του, ή να τον απολαύσεις σε ένα διάλειμμα από τα ψώνια σου στο κέντρο της πόλης.

Το πρωινό, που σερβίρεται μέχρι το μεσημέρι, έχει πολύ καλές και υγιεινές επιλογές για να σου γεμίσουν ενέργεια - από γιαούρτι με γκρανόλα, μέλι και φρέσκα φρούτα, μέχρι ολόφρεσκα σάντουιτς.

Ιδανικό spot για ξεκούραση, για συνάντηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ή ακόμη και για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Το όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του και η άψογη εξυπηρέτηση συνθέτουν το καλύτερο σκηνικό και σου φτιάχνει τη διάθεση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228898

WonderLounge

wonderlounge8.jpg

Το WonderLounge θα το βρείτε στον 1ο όροφο του πολυκαταστήματος Hondos Center Apollonia Politia. Πρόκειται για έναν χώρο γεμάτο «μαγεία», βυθισμένο στα αγαπημένα μας παραμύθια. Τα χρώματα, η φαντασία και η δημιουργικότητα που το περιβάλλουν θα σας ενθουσιάσουν, ενώ οι γεύσεις και τα αρώματα θα έρθουν να προστεθούν ως το κερασάκι στην τούρτα μίας πραγματικής food & fun εμπειρίας.

Λόγω της παραμυθένιας του φιλοσοφίας, το WonderLounge έχει χαρακτηριστεί ως ένας instagrammable παράδεισος, με καλόγουστη διακόσμηση, θεματικά σκηνικά, fancy ροφήματα και γευστικά πιάτα.

Απολαύστε τη μοναδική αισθητική του χώρου και τις υπέροχες γεύσεις που προσφέρει και αποτυπώστε τις εντυπώσεις σας στα social media. Θα ανακαλύψετε πως δεν έχει γίνει τυχαία talk of the town. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 84 (εντός Hondos Center Apollonia Politia)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 806193

Pantheon Bar

pantheon-bar1.jpg

Το «Pantheon Bar» είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά café – bars του κέντρου της πόλης, με μία ιστορία που ξεκινά από το 2002 και την οποία γιόρτασε, μάλιστα, πρόσφατα, με μία σειρά από events, που έμειναν αξέχαστα σε πολλούς. Με moto και φιλοσοφία τους το «strong feelings», τα ωραία και δυνατά συναισθήματα που πάντα θέλουν να μας προκαλούν, οι άνθρωποί του ξέρουν πώς να φροντίσουν, τόσο το χώρο τους, όσο κι εμάς.

Το «Pantheon Bar», μοιάζει με μία «κοινότητα», που δημιουργείται και διατηρείται από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των θαμώνων και του προσωπικού, γι’ αυτό και ποτέ δεν θα πιούμε τον καφέ μας «απρόσωπα», εκτός αν το επιλέξουμε.

Aπό τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το «Pantheon Bar» κέρδισε αμέσως μία θέση στις καρδιές όσων εκτιμούν τη συνέπεια στην ποιότητα, τις ωραίες μουσικές και τα αληθινά χαμόγελα.

Το 2014 επεκτάθηκε και στο ακριβώς διπλανό κατάστημα, στη γωνία Καρόλου Ντηλ και Προξένου Κορομηλά κι από τότε καθιερώθηκε ως η πιο αγαπημένη γωνία της πόλης, ένα κλασσικό μπαρ κι όχι μόνο όπου, από το πρωί έως το βράδυ μπορεί κανείς να συχνάζει για καφέ, brunch, fine drinking κι αξέχαστα party. Έκτοτε συνεχίζει να διαγράφει σταθερή τροχιά διαρκείας στο χάρτη της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και να χαρίζει στο κοινό του δυνατά συναισθήματα, αδιαφορώντας για τα εφήμερα trends. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 8, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 287767

Wonderwall Fun Bar

wonderwall-fun-bar2.jpg

Η επιθυμία για εναλλακτικούς και ποιοτικούς τρόπους διασκέδασης ήταν που «γέννησε» τον περίφημο πολυχώρο της Θεσσαλονίκης, το «Wonderwall Fun Bar». Ένα κτίριο, τέσσερις θεματικοί όροφοι, ο καθένας με τη δική του ταυτότητα, προσφέρουν υπέροχες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης.

Εκεί που χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα, το κτίριο στο 18 της Αιγύπτου, δεσπόζει όχι ως ένα ακόμα café bar, αλλά ως ένας πολυχώρος διασκέδασης που δένει κουλτούρες, ιδέες και ανθρώπους. Είναι ένα σημείο συνάντησης για όσους ζητούν κάτι διαφορετικό! Καφές, ποτό, φαγητό και παιχνίδια συνδυάζονται άριστα και σε καλούν να πάρεις μέρος στην περιπέτεια!

Το «Wonderwall Fun Bar» έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό για κάθε ώρα της ημέρας, ανάλογα τη διάθεση και την περίσταση.

Στο ισόγειο, με την μοντέρνα urban αισθητική, φιλοξενούνται μερικά από τα alternative events της πόλης, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Πάρτυ με καταξιωμένους djs, οι περίφημες βραδιές Bar Quiz και ο θεσμός της Τρίτης, το καραόκε, είναι μερικά μόνο από αυτά.

Στον πρώτο όροφο, με την νοσταλγική διάθεση βγαλμένη από τα 90s, θα συναντήσετε τις κλασικές καμπίνες arcade με όλα τα διάσημα games της εποχής. Το αυθεντικό ξύλινο ποδοσφαιράκι ξεσηκώνει μικρούς αλλά και μεγαλύτερους και προσκαλεί σε ματς που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Οι λάτρεις των παιχνιδιών εδώ θα απολαύσουν και τουρνουά beer pong, NBA jam και foosball. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αιγύπτου 18, Λαδάδικα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 111018

Menta

menta4.jpg

Η επιτυχία συνήθως έρχεται μετά από ένα ρίσκο που θα πάρεις, από μία ιδέα που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή και σίγουρα μετά από ένα όραμα που θέλεις επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η «menta», όταν ο Γιώργος Λιαχούδης και ο Μανώλης Κοτζαμάνης, φίλοι από το σχολείο, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να δημιουργήσουν παρέα έναν όμορφο χώρο που θα γίνει αγαπημένο στέκι πολλών.

Πού θα πραγματοποιούσαν όμως το όνειρο τους ο Γιώργος και ο Μανώλης; Στην Κομνηνών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο μπαμπάς του Γιώργου είχε παλιότερα ένα ουζερί. Ο Γιώργος αυτή τη γειτονιά την γνώριζε πολύ καλά, καθώς εκεί μεγάλωσε ουσιαστικά κι ήταν από τις αγαπημένες του. Δεν χρειάστηκε περισσότερη σκέψη. Η «menta» θα έκανε το ξεκίνημά της εκεί.

Το 2011 λοιπόν η «menta» γίνεται το πρώτο café – bar στα γνωστά μέχρι και σήμερα Λουλουδάδικα. Στην Κομνηνών, έναν ξεκάθαρα εμπορικό δρόμο που είχε κίνηση κυρίως τα πρωινά, στήθηκε ένα μαγαζί με αισθητική και χαρακτήρα, στο οποίο κανείς μπορούσε να απολαύσει τον καφέ του, αλλά και το βράδυ το ποτό του.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η «menta» έμαθε στη Θεσσαλονίκη την Κομνηνών και το βράδυ, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, αυτό της χαλάρωσης και της διασκέδασης. Κι έτσι, σε ένα μεγάλο βαθμό, καθόρισε την πορεία της γειτονιάς μια και με το πέρασμα του χρόνου δημιουργήθηκαν κι άλλοι χώροι εστίασης στην περιοχή. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 016593

Funky Monkey SKG

funky-monkey-skg1.jpg

Το «Funky Monkey SKG», που άνοιξε το Νοέμβριο του 2022 στο νούμερο 21 της Παλαιών Πατρών Γερμανού, είναι ένα cocktail bar – bistro, που διαφέρει μακράν από άλλα. Για την ακρίβεια, είναι απόλυτα μοναδικό στο είδος του. Όχι μόνο για τα γευστικά πρωινά που προσφέρει κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, όχι μόνο για τα ευφάνταστα cocktails, όμοια των οποίων – σε γεύση, αλλά και παρουσίαση και σερβίρισμα - δεν θα βρείτε μάλλον πουθενά αλλού στην πόλη, αλλά και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Ένας χώρος που «λατρεύεται» από όσους αγαπούν το παλιό και το vintage, το χειροποίητο και το μοναδικό, σε μία cozy, funky ατμόσφαιρα, με αγαπημένες μουσικές και ανθρώπους, με τους οποίους νιώθει κανείς πραγματικά φιλικά κι άνετα.

Με «ρίζες» από την γειτονική Κοζάνη, όπου λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, το «Funky Monkey SKG» άνοιξε στη Θεσσαλονίκη πριν από έναν περίπου χρόνο. Funky χώρος, funky ατμόσφαιρα και μουσική και αρκετά αντικείμενα με θέμα τις… μαϊμούδες στο χώρο, του έδωσαν και το όνομά του.

Συνιδρυτές του «Funky Monkey SKG» η Λίλα κι ο Αργύρης, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της Λίλας να συμμετέχουν επίσης ενεργά. Τα αδέρφια της Βάσω και Dida, υπεύθυνοι του καταστήματος της Κοζάνης, έρχονται εναλλάξ στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γονείς τους, έχουν αναλάβει μεγάλο κομμάτι της «background» στήριξης της επιχείρησης. Με ποιο τρόπο; Έχουν επιμεληθεί όλα τα διακοσμητικά του χώρου, μεταποιώντας παλιά αντικείμενα και δίνοντάς τους μια διαφορετική χρήση κι αξία. Όπως την παλιά βαλίτσα ταξιδίων της οικογένειας, που έχει γίνει πλέον έπιπλο στο χώρο, τα διακοσμητικά που είναι φτιαγμένα από χάντρες παλιών κολιέ, παλιές πόρτες που έχουν βρει εδώ μία νέα θέση και πολλά άλλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 21, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 268733

Διώροφον

diorofon2.jpg

Στη γωνία Μεταμορφώσεως με Κερασούντος, στην καρδιά της Καλαμαριάς και δύο μόνο βήματα από τον πεζόδρομο, ένας όμορφος κήπος και μία άνετη σκάλα, σας καλωσορίζουν σε έναν φιλόξενο χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Έχοντας ανοίξει την Πρωτοχρονιά του 2014, σε παλιά, ανακαινισμένη μονοκατοικία της περιοχής, το «Διώροφον» αποτελεί έκτοτε σημείο συνάντησης κάθε λογής κόσμου, χάρη στην οικεία ατμόσφαιρά του, που κάνει όλους να νιώθουν άνετα. Θα δείτε από παρέες κατοίκων κάθε ηλικίας της περιοχής, μέχρι γνωστούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού και σας εγγυόμαστε ότι από το πρωί έως κι αργά το βράδυ, θα χαλαρώσετε και θα τύχετε της καλύτερης και πιο φιλικής εξυπηρέτησης!

Το café bar «Διώροφον» είναι ένας όμορφος εναλλακτικός χώρος, που ξεχωρίζει από άλλα της Καλαμαριάς, τόσο ως προς το διάκοσμο, όσο και ως προς την εξαιρετική εξυπηρέτηση που, μαζί με τις value for money τιμές του, σας εξασφαλίζουν την απόλυτη και προσιτή σε όλους διασκέδαση.

Εδώ, έρχεστε με τη διάθεση που έχετε, χωρίς να χρειάζεται να μπείτε σε κάποιο ειδικό «mood». Μπαίνετε από την αυλόπορτα επί της Κερασούντος και βρίσκεστε στην αυλή ή μέσα, στο boho καθιστικό του ισογείου, για να απολαύσετε τον καφέ, το αναψυκτικό, το αφέψημα ή το ρόφημα της αρεσκείας σας, αλλά και φρέσκους χυμούς, που ετοιμάζονται επί τόπου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κερασούντος 81, Καλαμαριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 453998

Deseo

deseo24.jpg

Το brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα γεύμα, είναι ένα κοινωνικό γεγονός και στο «Deseo», στο νούμερο 43 της οδού Νικολάου Πλαστήρα, στη Χαριλάου, ξέρουν να το σερβίρουν σωστά, έχοντας φροντίσει για τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να σας μείνει αξέχαστο. Ως all day προορισμός το «Deseo» ξέρει να προσφέρει, τόσο νόστιμα και προσεγμένα γεύματα, όσο κι ένα ιδανικό περιβάλλον, για να χαλαρώσετε και να προσφέρετε στον εαυτό σας, την ενέργεια που χρειάζεται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού.

Αργά το πρωί και νωρίς το μεσημέρι εκεί, κάπου στη μέση της ημέρας, είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρετε την παρέα σας και να περάσετε μία βόλτα από το «Deseo», στη Χαριλάου, για να απολαύσετε ένα από τα πιο σημαντικά, πλέον γεύματα, που δεν είναι ακριβώς πρωινό, αλλά ούτε και πλήρες μεσημεριανό. Το brunch είναι κάτι ενδιάμεσο, κάτι πολύ νόστιμο και κάτι που σας συστήνουμε. Στο «Deseo» διαρκεί έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες και είναι δύο γεύματα σε ένα.

Από το φθινόπωρο του 2006, οπότε κι άνοιξε, το «Deseo» προσελκύει καθημερινά κόσμο όλων των ηλικιών κι από όλη τη Θεσσαλονίκη. Η ευρεία γκάμα του μενού του, που ξεκινά από τον απαραίτητο πρώτο πρωινό καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα, μαζί με ελαφριές προτάσεις για πρωινό, μέχρι τη λίστα των signature cocktails του το βράδυ – η λίστα αλλάζει από χειμώνα σε καλοκαίρι - και τις ενδιάμεσες προτάσεις σε φαγητό ή συνοδευτικά, όπως η πίτσα ή τα bao buns, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών, οι επιλογές σε fingerfood και φυσικά το brunch του, το καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα, γαστρονομικά, σημεία στην πόλη.

Το brunch στο «Deseo», ήρθε ως αίτημα των ίδιων των πελατών. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος άκουσαν τις ανάγκες σας και φρόντισαν να προσφέρουν καθημερινά προτάσεις βασισμένες σε αγνά υλικά κι όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά προϊόντα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 43, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 326304

Truffa

truffa1.jpg

Σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της πόλης, στο 207 της Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Τούμπα, βρίσκεται η «Truffa». Ένας χώρος ιδιαίτερης αισθητικής, με χρώματα γήινα που ηρεμούν το μάτι και χαλαρώνουν το μυαλό, από νωρίς το πρωί σας περιμένει για τον πρώτο καφέ της ημέρας και για ένα πρωινό ή brunch αντάξιο των προσδοκιών σας.

Όταν η ώρα περνά, τον καφέ διαδέχονται γευστικά cocktails και ενδιαφέροντα κρασιά μαζί με πολύ ωραία πιάτα που πρόσφατα μάλιστα ανανεώθηκαν. Casual γευστικές προτάσεις αλλά και πιο ντελικάτες γεύσεις έρχονται να συνθέσουν το ιδανικό δείπνο.

Στην «Truffa» η ατμόσφαιρα είναι μοναδική όλες τις ώρες της ημέρας. Η ζεστή διακόσμηση τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο, η ευχάριστη μουσική και φυσικά η… εξωστρεφής, open κουζίνα, δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 207, Άνω Τούμπα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 908680

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία